Видео хостинг: Тези домакини са най-добрите места за домакин на видео през 2020 г.

Contents

Сравнете видео хостинг

Някои фирми се нуждаят от по-голям контрол върху своето разпространение на видео, отколкото се осигурява от YouTube и други специализирани сайтове. Но хостингът на вашите собствени видеоклипове е сложен и трябва да се извършва само с мощен хостинг план, който е в състояние да предизвика.


Не можете да получите евтин неограничен хостинг план и да предавате свои собствени видеоклипове: хостът ще ви затвори, ако опитате и просто няма да имате необходимите ресурси.

За да предавате правилно видео, се нуждаете от огромни ресурси по отношение на честотна лента, съхранение и изчислителна мощност – както и сигурен център за данни и най-висок CDN.

По-долу предоставяме подробна разбивка на най-добрите видео хостове. Ако не можете да чакате, ето пет от избор на редакторите:

 1. SiteGround
  – Мощни облачни и специални планове за сървър
 2. GreenGeeks
  – Мащабируем екологичен хостинг
 3. Ipage
  – хостинг на WordPress с непокрита честотна лента
 4. Течна мрежа
  – Premium Cloud, VPS и посветен хостинг
 5. Cloudways
  – Cloud хостинг с плащане

Как избрахме най-добрите водещи на видео?

Разгледахме стотици водещи хостове, за да открием тези с облак, VPS и специализирани сървърни планове, които предлагат щедро разпределение на ресурсите. Тогава избрахме хостовете, които предлагат лесна интеграция с CDN.

Комбинирахме ги с нашите експертни отзиви и хилядите клиентски отзиви, които сме натрупали, за да създадем нашите най-добри 10 възможности за видео хостинг.

Плюсове и минуси за хостинг на видео

Плюсовете и минусите на видео хостинга

Хостингът на вашето собствено видео е процес, който ще трябва да отделите време за обмисляне.

Не е толкова просто, колкото да изберете хост и да качите видеоклипове по ваше желание. Това се дължи най-вече на хостинг ограниченията на честотната лента и на пространството за съхранение, което изисква повечето видеоклипове.

Ако все още сте на оградата относно използването на видео хост или стрийминг на собствените си видеоклипове, тогава се надяваме, че списъкът по-долу ще ви даде малко яснота.

Професионалисти

 • Пълен контрол върху съдържанието във вашите видеоклипове и няма правила или ограничения
 • Възможност да предлагате на зрителите си различни опции за взаимодействие с вашите видеоклипове, като различни формати
 • Ако искате да направите промени във видеоклипа си, можете да го направите, като трябва да свалите видеоклипа и да го качите отново.
 • Свобода да персонализирате функциите си, без да се опирате на платформа

Против

 • Видео хостингът може да бъде скъп
 • Ако трафикът се увеличи, трябва да се уверите, че вашият хост може да мащабира с вас
 • Ще носите отговорност за оптимизиране на качеството на видеото, маркиране и други функции

Сравнете видео хостинг

Сравнете видео хостинг

Какво е видео хостинг?

Видео хостингът съществува от години и онлайн видеото обикновено се свързва с големи стрийминг платформи като YouTube, Vimeo или Dailymotion.

Потокът обаче не е единственият вариант – тъй като някои потребители може да изискват изтегляния.

Някои компании могат също да изискват вътрешна платформа за споделяне на съдържание или персонализиран видео плейър, който съответства на марка или услуга.

Креативните професионалисти и ентусиасти могат да използват хоствано видео в некомпресиран вид за преглед или сътрудничество.

Например, заснета в Кайманите реклама може да бъде качена в суров вид, невъзможна за поточно предаване, след това редактирана във Великобритания, след обработка в Калифорния и дублирана в Япония.

Ще можете да избирате между:

 • Специализирани стрийминг услуги
 • Създадени от съдържанието видео сайтове
 • Традиционни домакини с видео поддръжка
 • Видео-специфични хостинг решения

Изисквания за видео хостинг

Видеото е ресурсоемко на повече фронтове от един. С подобно качество на 4k, което се превръща в норма, средните изисквания за честотна лента и резолюции за онлайн видео са минали през покрива през последните години.

Забележка: В повечето стандартни хостинг планове липсват ресурси за справяне с видеосъдържанието.

Какво да търсите във видео домакин

Това са най-очевидните съображения за видео хостинг, които трябва да имате предвид:

 • Достатъчна честотна лента
 • Голям капацитет за съхранение
 • Поддръжка за различни индустриални стандарти и кодеци
 • Правила и ограничения за съдържанието
 • Поддръжка на търговско съдържание и модел за осигуряване на приходи
 • Гъвкавост и мащабируемост

Причини за стартиране на хостван видео сайт

Но защо бихте си направили труда да създадете свой собствен видео сайт с толкова много конкуренция в пространството, да не говорим за хардуерни изисквания, които са длъжни да повдигнат вежда или две на следващата среща на компанията?

Тези причини включват следното:

 1. Строителство на марка
 2. Избягване на ограниченията на съдържанието
 3. Приходи от реклама
 4. Използване на различни кодеци
 5. Дистанционна видео продукция

Самообслужвани опции за хостинг на видео, които трябва да разгледате

Ако целта ви е да хоствате вашите видеоклипове с типичен хостинг доставчик, тогава шансовете за използване на обикновен споделен хостинг план няма да са достатъчни, тъй като вашата честотна лента и опциите за съхранение ще бъдат ограничени.

По-долу разглеждаме типовете хостинг планове, които трябва да обмислите, ако искате да хоствате самостоятелно собствените си видеоклипове:

 1. Облачен хостинг за видео: множество сървърни клъстери помагат да се преодолеят традиционните ограничения на сървъра около производителността и надеждността.
 2. VPS хостинг за видео: адекватен избор, ако нямате тонове видео съдържание.
 3. Специализиран хостинг за видео: вашият собствен защитен сървър, който обикновено може да се адаптира според вашите честотни ленти и нужди за съхранение.

Изисквания за хостинг на видео зависи от вида на проекта

Типът на видео хост, който в крайна сметка използвате, ще зависи от типа на уебсайта, който изграждате. Фактори, които трябва да се вземат предвид са:

 • Желани функции: ако искате функции, подобни на YouTube, ще ви е необходим скрипт за споделяне на видео. Същото важи и за персонализираните функции, които може да искате, като редовни събития за стрийминг.
 • Разходи и хардуер: те ще зависят от харесванията на обема, качеството и трафика.
 • Екстри: облачно съхранение и мрежа за доставяне на съдържание (CDN) може да се окажат полезни, да не говорим за допълнителна RAM за обработка на вълните на трафика.

Функции за видео хостинг

Функции за видео хостинг

Ако знаете, че ще искате да използвате видео хост, има някои функции, които ще искате да търсите.

Изберете грешен вид хост на видеоклиповете и видеоклиповете ви ще се зареждат бавно или изобщо не и ще натискате ограниченията на честотната лента и паметта на вашия хост доста бързо.

Най-вероятно ще искате:

 • Рок-солидна продължителност: не искате престой, когато публиката разчита на вашето съдържание.
 • Изобилие и мащабируеми ресурси на сървъра: прилично SSD съхранение и достатъчно RAM памет вървят дълъг път. Видеоклиповете са големи и последното нещо, което искате е да ударите ограничението за размер на файла на вашия сървър.
 • Високопроизводителен сървър: в идеалния случай хост с оптимизирани сървъри за видео съдържание и други тежки медии.
 • Опции за персонализиране на видео: това ще ви спести да трябва да кодирате или по-лошо да заплатите на програмист да създаде персонализирани функции като поточно видео или опцията за предварително изтегляне на видеоклипове, за да гледате офлайн.
 • Мрежа за доставка на съдържание (CDN): Ако вашият доставчик на хостинг услуги не включва интеграция на CDN или CDN, все пак можете да използвате услуга на трета страна. Уверете се, че вашата CDN услуга позволява видео съдържание и стрийминг.
 • FFmpeg: безплатен и с отворен код софтуер, който ви позволява да създавате, управлявате, конвертирате и поточно видео съдържание.

Бъдещ доказателствен видео хостинг

Как да бъдем надежден видео хостинг

Видеото преминава през ренесанс.

Точно когато потребителите свикнаха с 1080p видео, индустрията ритна в висока предавка, преминавайки към 4K / UHD.

UHD хардуерът идва бързо, като предоставя чиста резолюция 3840 × 2160, 8.3-мегапиксела на достъпна цена, за която хардуер от компании като Nvidia, AMD и Intel е готов за.

Този квантов скок в разделителната способност трябва да бъде съчетан от услуги за видео хостинг, включително вашите собствени.

Докато напредналите кодеци за компресия като високоефективното кодиране на видео (HEVC или H.265) могат до известна степен да компенсират неизбежното увеличаване на честотната лента, те не могат да решат проблема изцяло.

Например, Netflix започна експеримент с UHD стрийминг с 15.6Mbps през април 2014 г., само за да получи оплаквания за лошото качество на потока. Вече е наличен само на конкретни устройства.

Мобилно използване на видео

За по-добро или за по-лошо, липсата на UHD съдържание е длъжна да поддържа прехода постепенно като:

Трафикът на по-традиционните платформи е в застой, докато мобилният видео трафик се разраства.

Следователно мащабируемост и гъвкавост трябва да е в списъка ви с приоритети.

Вашият видео хост трябва не само да позволява висококачествено поточно видео и производителност, но това трябва да се разшири и до мобилното устройство на потребителя.

Така че, уверете се, че можете да предлагате видеоклипове в съвместим формат.

Моите топ 3 видео домакини

Top3 видео хостинг

Има десетки други функции, които бихте могли да искате във видео хост, и имате много хостове, от които да избирате.

Ето три от нашите топ хостове за видео хостинг:

A2 хостинг: бързи сървъри, ниска цена

A2 хостинг на видео хостинг

A2 хостингът ви предлага невероятно високоефективен видео хостинг, както в VPS, така и в сървърна среда на гъвкав сървър.

Това е на по-евтиния край
, плюс ви предлага разнообразие от пакет софтуер за видео като ClipBucket, CumulusClips и phpMotion, който може да улесни много поточното и хостинг на вашите видеоклипове.

SiteGround: Поддръжка и сигурност от световна класа

Видео хостинг на Siteground

Ако искате първокласен екип за поддръжка
зад вас, тогава SiteGround е солиден избор.

Ще намерите много полезен екип за поддръжка, който може да ви помогне с всякакви притеснения и въпроси, свързани с хостинг на вашите видеоклипове.

Специализираните сървърни планове на SiteGround са напълно оборудвани за работа с видео и ви предлага гъвкавост за инсталиране на необходимия софтуер за поточно видео.

Течна мрежа: Хостинг с висока производителност

LiquidWeb видео хостинг

Ако продължителността на видео е голямо притеснение, помислете за хостинг с LiquidWeb.

Той предлага 100% гаранция за ъптайм и високопроизводителен хостинг
. Той предлага както VPS, така и специализирани решения, които могат да се погрижат за вашите нужди за видео хостинг.

Алтернативи на YouTube и видео хостинг

Ако искате да използвате сайт като YouTube, за да хоствате вашите видеоклипове и след това да го поставите с отделен вграден код, тогава ще имате много различни опции за избор.

Тъй като видео хостингът в YouTube може да не е най-добрият избор за всеки собственик на уебсайт, ние съставихме няколко от нашите любими по-долу.

1. Вистия

Wistia предлага широка гама от планове, които се грижат за потребителите, които просто искат да направят няколко видеоклипа, до тези, които се нуждаят от пространство за 50 TB месечна честотна лента.

Освен предлагането на място за хостинг на вашите видеоклипове, Wistia предлага много полезни инструменти за анализи, които ще ви помогнат да подобрите вашите видеоклипове, като топлинни карти, тенденции на зрителите и графики за ангажиране на зрителите. Можете също да поръчате интерактивни преписи с възможност за кликване.

Трябва да се отбележи обаче, че Wistia генерира видео карти за вас автоматично. Всъщност платформата има много силни SEO функции.

2. Dailymotion

Dailymotion ви предлага подобна среда за видео хостинг на YouTube. Той има по-малка зрителска общност от YouTube, но се отличава с лекотата си на използване, скоростта на качване на видеоклипове и функциите за управление на акаунта..

Освен това, ако надстроите акаунта си, ще получите достъп до по-задълбочени функции за данни и анализи.

3. Vimeo

Vimeo ви предлага уникална комбинация между сайт в стил YouTube и професионална видео хостинг платформа. Основният план ви позволява да качвате малка колекция от видеоклипове, но там, където наистина свети, е в плановете си на по-високо ниво.

Плановете на по-високо ниво имат огромни възможности за съхранение и ви предлагат опции за поверителност, по-добра поддръжка, подобрени възможности за персонализиране ,, и видео статистика.

4. Sproutvideo

Sproutvideo е многофункционален видео хост с много платени планове, за да отговаря на вашите нужди за видео хостинг. Ще намерите функции, които варират от видео сигурност до подробна аналитика, до ангажиране и проследяване на зрителите, до персонализиране на видеоплейъра, както и допълнителни вградени инструменти за видео маркетинг.

Имайте предвид, че няма налични безплатни опции за план, но услугата е невероятно бърза, както с качване, така и с видео производителност и е доста богата на функции.

5. 23 Видео

23 Video е платформа за видео хостинг, която цели да бъде решението „всичко в едно“ за управление на вашето видео съдържание. Тя е по-насочена към хората, които изтласкват много видео съдържание и са затрупани с използване на множество платформи и социални канали.

Освен това ще имате възможност да персонализирате напълно своя видеоплейър, да вграждате видеоклипове в собствения си сайт, да проверявате видео анализите си и автоматично да публикувате видеоклипове в съществуващите платформи за социални медии.

5. Brightcove

Brightcove е изрично предназначен за радио- и телевизионни оператори, видео издатели и стриймъри. Функции като тяхното решение за осигуряване на приходи, стрийминг на живо, оптимизация на съдържанието и други функции, специфични за видео, включително решението.

След това отново имате ограничен контрол върху функциите и указанията за съдържание, както при всяка друга платформа за стрийминг на трети страни.

Вграждане на видеоклипове

Вграждането на видеоклипове в собствения ви сайт може да бъде по-лесна опция за някои потребители. Всичко, което трябва да направите, е да качите видеоклипа си в сайт за споделяне на видео, да вземете вградения код и да копирате и поставите кода във вашия сайт. Свършен.

Процесът е доста лесен и вероятно ще подхожда глоба на повечето потребители. Така че, да, като цяло процесът може да бъде по-опростен и ще ви помогне да избегнете продължителния процес на избор на правилния видео хост.

Тази опция обаче може да не е най-добрата за всеки тип потребители. Качването в сайтове за споделяне може да бъде по-просто, но има жертви като аутсорсинг на съхранението и показването на вашите видеоклипове на платформа на трета страна, над която имате малък контрол.

Други функции в Администрацията на сървъра

 • Дневници за достъп
 • досие
 • Анонимен FTP
 • Cron Джобс
 • SSH достъп
 • FTPS

Често задавани въпроси за видео

 • Какво е видео хостинг?

  Видео хостингът е процесът на съхраняване на видеоклипове на здрави и богати на ресурси високопроизводителни хостинг сървъри, често с намерението да се доставят тези видеоклипове на публиката. Видео хостингът се използва за представяне на възпроизвеждаеми или изтеглящи се видео материали, както и на живи потоци.

 • Къде мога да хоствам видеоклипове освен YouTube?

  Много хора харесват Vimeo, защото се смята, че има по-приятен интерфейс. Но ако планирате да го използвате много, ще трябва да използвате тяхната платена услуга. Dailymotion също е популярен и предлага 4k качество на видеото. Други услуги са ограничени по отношение на поддръжката на видео файлове и ограниченията на честотната лента. Но като YouTube повечето имат подобни недостатъци като рекламата.

 • Какво е поточно видео на живо?

  Предаването на живо ви позволява да изпращате видео направо от камера (или смесителна дъска) до онлайн зрители в реално време. Използва се за представяне на всичко – от стрийминг концерти до милиони хора, за предаване на рождени дни до далечни членове на семейството. Повечето компании за видео хостинг предлагат тази услуга. Това е чудесен начин да се ангажирате с по-голяма публика на живо.

 • Кой е най-добрият файлов формат за поточно видео?

  Най-популярните формати на видео файлове включват MP4, AVI, MOV, MKV, AVCHD, FLV и SWF. Кой формат е най-добрият за поточно предаване на вашите видеоклипове, това ще зависи изцяло от вашите настройки и изисквания. Изборът на най-добрия формат ще зависи от различни фактори като вашата видео хостинг услуга или стрийминг платформа.

 • Какво е компресия на видео?

  Има приблизително два вида компресия, които се използват: индивидуална компресия на кадър и видео рамка. Индивидуалното компресиране на рамката работи много, както при отделните файлове с изображения като jpg.

  Компресирането на видеокадъра се осъществява чрез изпращане на избрани рамки от изображения и запълване на липсващите кадри с някои части от изображението, които са се променили, основно рециклиране на повтарящи се данни.

 • Кои са най-популярните платформи за видео споделяне?

  От 2020 г. най-популярните видео платформи включват YouTube, Vimeo, Dailymotion, Hulu, Twitch и Metacafe. Има много други платформи за видео споделяне, които са специализирани в потоци на живо, такива като Twitch. Много организации сега са домакини на свои собствени видеоклипове, един от тях е TED.

 • Какви са моите опции за показване на видеоклипове в моя сайт?

  Можете да показвате видеоклипове на уебсайта си, като използвате услуга на трета страна, която хоства вашите видеоклипове, като алтернатива, можете да хоствате свои собствени видеоклипове с решение за хостинг на видео. Съществуват специализирани услуги на трети страни за видео хостинг, точно както има и специализирани хостинг решения с щедри надбавки за ресурси, създадени за цели като видео хостинг.

 • Каква е разликата между хостинг на видеоклипове и вграждане на видеоклипове?

  Хостингът на видеоклипове на вашия сайт включва разполагането на видео файловете на вашия сървър и разпространението им до потребителите в подходящи формати. Когато вграждате видео, съдържанието се съхранява на друг сървър, а не ваш собствен.

  Независимо от хостинг или вграждане на вашите видеоклипове, перспективата на потребителя на вашия уебсайт, който обслужва видеоклипа, не се променя.

 • Защо не трябва да хоствам свои собствени видеоклипове?

  Освен ако нямате специален сървър, просто няма да имате място да съхранявате видеоклиповете си и няма да имате честотна лента, за да ги предавате. Ако имате специализиран сървър, все още ще трябва да се справите с честотната лента, което може да изисква закупуване на повече от планираното. Възможно е да има безброй логистични проблеми с показването на видеоклипове в различни формати. Може да се направи, но това изисква големи физически и човешки ресурси.

 • Защо не бих хоствал моите видеоклипове в YouTube?

  Един от най-големите недостатъци на хостинга с YouTube е, че той поставя реклами както преди, така и върху вашите видеоклипове. Това може да е проблем, ако показвате функционалността на приложението си на потенциалните клиенти, тъй като рекламата на YouTube на конкурентна компания може да изпревари видеоклипа ви. Други потенциални проблеми включват липса на брандиране, SEO лимити и склонност да отвличат вниманието на потребителите от вашия уебсайт.

 • Трябва ли да хоствам видеоклиповете си в YouTube?

  Има много предимства за хостинг с YouTube. Според Hootsuite хората качват 500 часа видео в YouTube всяка минута, докато всеки посетител прекарва повече от 11 минути за гледане на видеоклипове всеки ден. Използва се лесно. Той е добре осигурен, рядко има проблеми със потока и това е най-популярната система за видео хостинг. Наличието на вашите видеоклипове в YouTube означава, че е много по-вероятно да излезете високо в резултатите от търсачките.

 • Какви са предимствата на платения видео хостинг?

  Наличието на платена услуга ви позволява много по-голям контрол и елиминира предварителната реклама и изскачащата реклама. И като цяло свързването към видеоклипа ви дава по-голяма видимост на вашия сайт, а не например YouTube, което получава, че Google Page Rank може да се похвали от видеоклиповете, които публикувате в него. Платеният видео хостинг също премахва много масови ограничения за това, което можете и не можете да качвате.

 • Какво ще кажете за използването на видеоклипове за насочване на трафика към моя сайт?

  Това е може би най-добрата причина да отидете с платена услуга за видео хостинг. Броят на потребителите в YouTube, които кликват от видео към уебсайта, който видеото представлява, е невероятно малък: обикновено е по-малък от 1%. Така че, ако потребител стигне до видеоклипа ви в YouTube чрез резултат от търсенето, е много малко вероятно той да приключи с него да посети уебсайта ви.

 • Използва ли се видео хостинг само за поточно видео към клиенти?

  Въобще не. Wistia например е създадена специално, за да позволи на създателите на филми да си сътрудничат по проекти. Видео хостингът може да се използва и за улесняване на развитието на приложения, свързани с видео. Има и компании за видео хостинг, които предават аудио, което може да бъде много важно за определени уебсайтове.

 • Каква е разликата между видео и видео поток?

  Видеоклипът е поредица от изображения, всяко от които се показва за кратък период от време. Но за да изпратите видео през мрежата като това, ще се използва твърде много честотна лента. Така че видео кодек се използва за конвертиране (компресиране и декомпресиране) на оригиналното видео във видео поток.

 • Как работи видео кодекът?

  Видео кодекът е система за криптиране и дешифриране. Кодекът криптира видеото, което ще се предава, и тогава системата на потребителя има свой кодек, който го декриптира в загубена версия на оригиналния видеоклип. Това минимизира размера на предаваните данни.

 • Какво са H.265 и H.264?

  Това са имената на различни формати за кодиране на видео. Различните кодеци използват тези стандарти, за да знаят как да криптират и дешифрират видео файлове, които те предават. H.265 е известен още като HEVC (високоефективно кодиране на видео), докато H.264 е известен като AVC (Advanced video кодиране).

 • Каква е разликата между H.265 и H.264?

  H.265 е много по-ефективен от H.264, оттук и името HEVC (високоефективно кодиране на видео). Той намалява размера на файла повече от H.264 и следователно изисква по-малка честотна лента за пренос на данни. H.265 обработва информация чрез кодиращи дървесни единици (CTU), което позволява да се осъществи по-голямото компресиране.

 • Мога ли да хоствам видеоклипове на WordPress?

  Да, можете да хоствате видеоклипове в WordPress. Тъй като е CMS, той ви позволява да съхранявате съдържание и това включва видеоклипове. WordPress ви позволява също да предавате видеоклипове, като инсталирате и конфигурирате правилните приставки. Въпреки това, WordPress CMS не е проектиран за видео-тежко съдържание, в този случай CDN е полезна поддържаща функция.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map