Tomcat JSP хостинг: Току-що намерихме най-добрите (и най-лошите) хостове за разработчиците на Java през 2020 г.

Contents

Сравнете Apache Tomcat JSP хостинг

Apache Tomcat JSP е уеб сървър и сервлет контейнер, предпочитан от избран набор от разработчици. Като такава, никоя уеб хостинг компания няма да направи хостинг на Tomcat сайт. Ще разбием какво ви е необходимо, за да стартирате този сървър и най-добрите хостинг компании за работата.


Големите домакини на Tomcat JSP също ще бъдат като цяло големи домакини на Java. Потърсете уеб хостове, които печелят солидни отзиви от разработчиците на Java и такива, които поддържат Java актуализиран с най-новите версии. В допълнение, cPanel и mod_jk модулът са необходими за внедряването на JavaServer Pages (JSP) и сървълите.

Ще дадем повече подробности за тези хостове по-късно в статията, но ето визуализация на най-добрите 5 хоста за Tomcat JSP:

 1. Bluehost
  – поддържа актуализация на Java, предлага cPanel
 2. A2 хостинг
 3. InMotion хостинг
 4. HostPapa
 5. LiquidWeb

Как избрахме най-добрите домакини за Tomcat JSP?

Прегледахме над 1500 хостинг планове с над 380 хостинг компании и подбрахме тези, които отговарят на всички технически изисквания за управление на Tomcat JSP сайт. След това избрахме хостовете, които имат страхотни отзиви от разработчиците на Java, поддържат Java актуализиран, използваме cPanel и предлагаме модула mod_jk.

Накрая попитахме реални потребители. Използвайки огромната ни база данни от над 1 милион думи на истински отзиви на клиенти, ние идентифицирахме топ 10 хостове за Tomcat JSP.

Какво ще научите

Той е изтеглен над 10 милиона пъти и използван от корпоративни гиганти като E * Trade, Walmart и The Weather Channel.

Какво е Apache Tomcat?

Каква е неговата история? Какви са неговите плюсове и минуси? Какви са изискванията за хардуер и софтуер за Tomcat?

И как мога да намеря подходящия домакин за него?

Ще покрием тези въпроси и още.

Ще научите как да избегнете клопки в намирането на правилния хостинг.

И ще споделя моите лични препоръки за домакините на Tomcat въз основа на моя опит като софтуерен инженер.

какво е tomcat

Какво е Tomcat?

Apache Tomcat – неофициално наричан Tomcat – е отворен код уеб сървър и сервлет контейнер, който реализира множество спецификации на Java EE, включително Страници на Java сървъра (JSP).

Извиква се JSP двигателят на Tomcat яспис. Текущата версия е Jasper 2.0.

Фон с домати

JSP е разработен и пуснат от Sun Microsystems през 1999 г..

Това всъщност не е рамка или език за програмиране. Това е по-скоро като улесняване на технологията за подпомагане на развитието на динамични уеб страници на HTML, XML и други документи.

JSP е подобен на PHP, но както подсказва името, той се основава на Ява, клас-базиран, обектно-ориентиран език за програмиране.

Последната официална версия на JSP е 2.3, а Jasper 2.0 се справя с JSP 2.x версии.

Остарели са сервлетите и JSP?

Много хора смятат сервлетите и JSP за стари технологии, за да бъдат игнорирани в полза на MVC рамки като Spring и Struts. Въпреки това много от наследените проекти продължават да използват сървъли и JSP, така че продължава да има нужда от разработчици, които могат да работят с тях.

Компоненти на Tomcat

Apache Tomcat има няколко основни компонента:

 • Каталина, контейнера на сервлета
 • койот, уеб сървъра
 • яспис, двигателят JSP
 • Групирането, за балансиране на натоварването на множество сървъри
 • Висока наличност, планиране на ъпгрейди, без да нарушава работещата система

Tomcat Servlets

Tomcat или алтернативен уеб сървър със сървлет контейнер се използва за внедряване на JSP (Java Server Pages).

Контейнерът на сервлетите на Tomcat е дублиран Каталина. Съединителният компонент, който поддържа HTTP 1.1 е койот, което позволява на Каталина да действа като обикновен уеб сървър за локални файлове и HTTP документи.

Тъй като Tomcat JSP и поддръжката за такива уеб приложения е ниша функция, ще ви трябва уеб хост, който конкретно заявява, че неговите сървъри могат да работят .военни досиета и внедряване на уеб приложения и уебсайтове, създадени с помощта на такава функционалност.

динамични уеб приложения

Динамични уеб приложения с чаша Java

Tomcat предоставя инструменти за управление и конфигуриране за разработчици и използва своя JSP двигател за създаване на чиста Java среда, в която Java код може да работи.

Tomcat и JSP предлагат на разработчиците възможността да генерират динамично уеб съдържание, без да се налага да инсталират и използват пълен аплет на сървъра.

Този подход е насочен към спестявайте време и пари. Тъй като Tomcat се разработва и поддържа от Apache Software Foundation (създатели на популярния уеб сървър), това е така отворен код и можете да го използвате безплатно под Apache License 2.0.

Tomcat Releases

От 1999 г. Tomcat премина през редица големи версии и текущата стабилна версия е 8.0.15. Въпреки това 7.0.x версии все още се използват широко.

изисквания за tomcat

Изисквания за софтуер и хардуер на Tomcat

Версия на Java

Tomcat 9.x изисква вашият сървър да има Java Development Kit версия 8 (или по-нова), за да работи правилно, за разлика от по-старите версии, които използваха Java 1.1 до 1.5. Tomcat 9.x също реализира спецификации на Java Servlet 4.0 и JSP 2.2.

Изискванията всъщност имат повече общо с Oracle от Apache, тъй като повечето от тях се въртят наоколо Поддръжка на Java.

Това означава, че изискванията на Java за вашия сървър са тези, на които трябва да внимавате, но те варират в зависимост от версията на Java и Tomcat, която възнамерявате да използвате.

Както винаги, вие ще искате да проверите с Oracle за най-новите актуализации по отношение на това, което трябва да стартирате вашите приложения.

Tomcat 6.0.x спрямо 9.0.x Изисквания

ВерсияServlet версияJSP
6.0.xСервлет 2.5JSP 2.3
9.0.xСервлет 4.0JSP 2.3

Например, Tomcat версия 6.0.x изисква Servlet 2.5 и JSP 2.1, докато Tomcat 9.0.x използва Servlet 4.0 и JSP 2.3.

Tomcat хостинг фактори

Tomcat хостинг фактори

Намирането на правилния вид хостинг в крайна сметка се свежда до намирането на хост, който може настаняване на Java като цяло и ви дава възможност да въртите нагоре JSP и Tomcat. Това ще означава поне няколко неща.

Tomcat и cPanel

Проверете дали хостът предлага Cpanel за управление на сървъра и се уверете, че модулът е интегриран в него.

Това ще позволи JSP и функционалността на сървлета да бъдат активирани. Също така трябва да можете да разгърнете JSP и сървлети чрез cPanel.

Това обикновено е дадено за cPanel, но винаги е добра идея да потвърдите функцията, преди да направите покупка и да отворите акаунт..

Освен това, cPanels обикновено са стандартни предложения със споделени планове – потребителите на VPS планове или специализирани сървъри може да се наложи да доплащат за cPanel, ако нямат необходимите умения да управляват средата си, използвайки командния ред.

Да живееш опасно с най-новите съобщения на Tomcat

Ако възнамерявате да използвате най-новите налични версии на Tomcat или дори да използвате нестабилни версии за тестване и развитие на ранен етап, ще ви е необходим хост с добър опит в разполагането на най-новите актуализации на Java / JVM на своите сървъри.

Помислете за VPS за търсещи приложения

Ако възнамерявате да стартирате приложение за интензивно използване на ресурси и искате да увеличите максимално ресурсите, разпределени във вашето приложение (или да предотвратите канибализирането на вашите ресурси от уебсайтове, с които споделяте сървър), помислете дали да изберете хост, който ви предлага специален екземпляр на сървъра или частен JVM.

Разгледайте версиите на софтуера, поддържани от вашия доставчик на уеб хост.

Например един хост, който разгледахме, предостави изрични спецификации, на които Tomcat и JDK версиите, които можете да стартирате на техните сървъри.

tomcat ниша

Tomcat: пазар за ниши . . .

Въпреки че стабилната поддръжка на Java е най-очевидната предпоставка за хостинг на Tomcat JSP, трябва да имате предвид, че хостингът на Tomcat остава сравнително стегната ниша.

Както споменахме, намерихме хостове, които уточняват изискванията за Java и Tomcat.

Лошите новини: Няма много конкретни планове за Tomcat

Tomcat не е голям производител на пари за големи хостинг компании, така че те фокусират по-голямата част от усилията си върху по-продаваеми планове, като тези, насочени към милионите потребители на WordPress.

tomcat jsp домакини

. . . Но има домакини, удобни за Tomcat

На много големи домакини липсват конкретни хостинг планове на Tomcat, но в същото време това също означава, че има някои по-малки тоалети там, които виждат възможност да се погрижат за общността на Tomcat.

Тези планове ви предоставят сървъри, които включете Tomcat извън кутията, спестяване на време и усилия.

Много планове за Tomcat

Обикновено тези хостове предлагат стартови пакети на символични цени, предлагащи неограничени ресурси (като дисково пространство и прехвърляне на файлове), докато по-сериозните (и полезни) планове идват в широк спектър от цени.

Това е разбираемо, тъй като Tomcat е изключително мащабируем, следователно цените варират от само няколко долара на месец за плановете на VPS за входно ниво до скъпоструващи планове с висока честотна лента с 4 GB RAM, достатъчно SSD съхранение и мощни осем ядрени процесори Xeon.

Цени за тях планове от висок клас може лесно да се окаже на трицифрена територия.

Tomcat хостинг обобщение

Резюме: Все още има оферти за хостинг на Tomcat

Фактът, че много мейнстрийм хостинг компании не са склонни да участват в нишата на Tomcat, не означава, че няма добри алтернативи.

Напротив, редица малки компании се специализират в това пространство и получават добри потребителски оценки, така че няма от какво да се притеснявате.

Има няколко въпроса, които трябва да си зададете, преди да се ангажирате с план:

 1. Колко ще струва планът?
 2. Имате ли нужда от VPS?
 3. Ще бъде ли договорът ежегоден или месец по месец?
 4. Познава ли персоналът за Tomcat?
 5. Какви опции имате за поддръжка?

Фактът, че използвате Tomcat JSP и се нуждаете от уеб хостинг на Java, стеснява значително вашите възможности. Все още обаче има повече от една опция.

Така че кой домакин на Tomcat е най-добрият за вас? Ето няколко страхотни варианта, които трябва да разгледате.

най-добрите домакини на tomcat

Моят избор: Трите най-добри домакини на Apache Tomcat

Както споменахме по-рано, търсенето на доставчик на уеб хостинг, който поддържа Tomcat JSP (и чрез разширение, Java), стеснява значително вашите възможности.

Например, GoDaddy, един от най-популярните доставчици на уеб хостинг услуги, премахна поддръжката за всички Java-базирани приложения в техните споделени планове. Така че, ако бюджетът ви позволява само споделен план, GoDaddy не е подходяща опция за вас.

С казаното, ето три страхотни варианта, които смятаме, че трябва да разгледате сериозно:

HostGator

hocgator tomcat

HostGator ще инсталира Tomcat безплатно на базирани на Linux VPS планове или на специален сървър.

Ако обаче вашият акаунт включва контролен панел cPanel, можете да инсталирате Tomcat самостоятелно без допълнително заплащане.

Независимо коя опция сте избрали, Tomcat е добавка към операционната система на вашия сървър и ще трябва да работите с екипа за поддръжка на HostGator, за да стартирате всичко и да работи. HostGator е един от най-добрите хостове за JVM.

A2 хостинг

a2 хостинг tomcat

Въпреки че A2 хостингът не предлага изрично Java хостинг, компанията все пак е всеобщ солиден доставчик на уеб хостинг.

Най-общо казано, ако търсите уеб хостинг (особено споделен хостинг) поддържащите нишови функции, няма как да сбъркате с A2.

Компанията се стреми да бъде възможно най-приятелска за разработчиците, така че ако в момента не поддържат нещо, от което се нуждаете, можете да изпратите заявка за функция за включване в опашката за развитие на компанията (въпреки че отбелязваме, че компанията вече поддържа JVM).

Освен това компанията е една от малкото, която предлага управлявани виртуални частни сървъри (VPS) и специални опции за хостинг.

JavaPipe

javapipe tomcat

JavaPipe е доставчик на облачен хостинг за уебсайтове, базирани на Java и PHP. Те предлагат водеща в бранша защита срещу кибер заплахи за всички свои потребители и те са един от малкото доставчици, които ви предлагат няколко възможности, когато става въпрос за хостинг за уеб приложения на Tomcat.

Искаме да споменем и наличието на облачен, ориентиран към разработчиците хостинг от интернет гиганти като Google, Microsoft и Amazon.

Тези опции са склонни да бъдат мащабируеми и безкрайно гъвкави и поради това се вписват добре за такива нужди от хостинг на ниша.

Основни хостинг функции, които да поддържате в ума

В допълнение към специфичните функции на Tomcat, ще искате да потърсите хостове, които предлагат следното със своите пакети за уеб хостинг:

 • Данни на Guide-Bulgaria.com: MySQL е опцията по подразбиране за много хостове, но ако искате да използвате нещо друго, проверете дали хостът го предлага, преди да купите
 • Uptime: Някои домакини предлагат гаранции за продължаване, където те компенсират, ако има повече от приемливо количество престой
 • FTP: FTP достъпът е как ще получите вашите файлове на вашия уеб сървър
 • Имена на домейни: Ако имате нужда от потребителско име на домейн, някои компании ще включат такова с вашия хостинг пакет
 • Поддръжка за поддомейни: Ако имате нужда от поддомейни за вашия уебсайт, уверете се, че вашият пакет се предлага с поддръжка за това
 • Неограничена честотна лента: Някои хостове предлагат неограничена честотна лента, така че не е нужно да се притеснявате, че потребителите няма да имат достъп до вашия сайт, ако получите повече от обичайния брой посещения
 • Хостинг на дистрибутори: Ако сте компания за уеб хостинг или искате да управлявате множество уебсайтове, които се нуждаят от индивидуална среда, хостингът на дистрибутори трябва да бъде опция, която търсите
 • Контролен панел / Автоинсталатори: cPanel е по подразбиране, но някои потребители може да се нуждаят от Plesk. Също така потърсете автоматични инсталатори, които са полезни за инсталиране на WordPress, Joomla и т.н..
 • Гарантирано връщане на парите: Можете ли да получите възстановяване на средства, ако решите, че закупеният пакет не отговаря на вашите нужди?
 • Безплатен SSL сертификат: SSL сертификатите са от съществено значение за сигурността и SEO
 • Висока производителност: Предлага ли хостинг компанията ви представянето, от което се нуждаете?
 • Знание: Подкрепата е важна, но понякога просто искате да разгледате референтен материал; ако е така, има ли добре написани статии?

плюсове на tomcat

Плюсовете и минусите на Tomcat

Професионалисти

 • Tomcat е изключително лек, така че ако вече работите в Java-базирана среда и имате нужда от нещо, което да ви помогне да обслужвате динамични уеб страници, Tomcat е добър вариант
 • Tomcat е с отворен код и следователно е свободен за използване

Против

 • Тъй като хостингът на Tomcat е такъв нишов продукт, възможностите ви са сравнително ограничени. Имате по-малко опции и може да стигнете до повече, за да поддържате такива технологии, отколкото ако сте избрали по-популярна и често използвана опция.

информация за tomcat

Препоръчително четене и ресурси за Apache Tomcat

Сайт на Apache Tomcat

Това е официалният сайт на Tomcat. Тук ще намерите обширна документация, често задавани въпроси, възможности за обучение, създаване на ботове и много други.

Apache Tomcat Wiki

Полезни инструменти за започване на работа с Tomcat плюс множество инструкции и уроци.

Сайтове, приложения и системи, които се захранват от Tomcat

Интересен поглед върху корпоративните и базирани на проекти приложения на Tomcat.

Други функции в уеб сървърите

 • Apache
 • LiteSpeed
 • IIS 7.0
 • Nginx

Tomcat JSP Често задавани въпроси

 • Какво е JSP?

  JSP означава JavaServer Pages.

 • Какво е страница на JavaServer?

  Страницата на JavaServer или JSP е технология, която позволява на разработчиците да изграждат динамично генерирани формати на HTML, XML или други текстови файлове, използвайки езика на Java.

 • Как един програмист използва JavaServer Pages?

  Файловете на JavaServer Pages позволяват на програмиста да записва статично съдържание (като HTML) и след това да включва динамично съдържание (променливи, функции – Java код) във файла.

  JSP е много подобен на начина, по който PHP или ERB (Embedded Ruby) позволява динамичен код да бъде вграден в текстов файл.

 • На какъв език е написан JSP код?

  JSP кодът е написан на езика за програмиране на Java. Той може да бъде вграден във всеки файлов формат, който е базиран на текст, като HTML, XML или дори CSS и Javascript.

 • Кой е разработил JavaServer Pages?

  Първоначално JSP е разработен от Sun Microsystems, а пуснат през 1999 г. В момента е собственост на Oracle.

 • На какви операционни системи могат да се стартират JavaServer Pages?

  Тъй като JSP е Java технология, JSP може да се стартира на всяка ОС, която поддържа виртуална машина на Java. JVM съществуват за почти всяка налична операционна система и платформа, така че JSP може да се използва почти навсякъде.

 • Какъв софтуер е необходим за стартиране на базирано на JSP приложение?

  Освен виртуална машина на Java, разполагането и стартирането на JavaServer Pages изисква съвместим уеб сървър с контейнер за сървлета, като Apache Tomcat или Jetty.

 • Как се създава JSP?

  JSP е високо ниво на абстракция на Java сървлет. Когато се стартира приложението JSP, всяка JSP страница се преобразува в сервлет, който след това се кешира и използва повторно, докато първоначалният JSP файл не бъде променен.

 • Съвместим ли е JSP с MVC или друг тип архитектура?

  Да. Страниците на JavaServer могат да се използват като самостоятелен инструмент за малък динамичен уебсайт или приложение или като компонент на изглед в по-голяма MVC (или друга) архитектура.

  Обикновено, когато се използва в MVC среда, моделът се изгражда с помощта на JavaBeans, докато контролерът е изграден с помощта на Java сървъли или рамка като JavaServer Faces или Apache Struts.

 • Какъв е стандартният изход на JSP файлове?

  JSP файловете се компилират по време на изпълнение в Java сървъли. Когато уеб сървър получи заявка за .jsp файла, сервлетът връща документ. Обикновено това е HTML документ, но на теория всеки тип документ може да бъде върнат.

 • Каква е ползата от JavaServer Pages?

  Всеки език за програмиране може да запише изход в HTML документ или друг формат за консумация в мрежата.

  Със сигурност, Java е била в състояние да направи това много преди JSP да бъде отклонен. JSP обаче улеснява извеждането на шаблони документи, които се нуждаят само от част от съдържанието им, за да бъдат динамични.

  Вместо от ред след ред команди за печат и се налага да се притеснявате за избягания на символи и запазени думи, JSP позволява на разработчиците да пишат документи на изходния език.

  Този по-опростен подход до голяма степен е възприет от други програмни езици. PHP е проектиран по този начин, както и ERB (вграден Ruby). Дори JavaScript е поел по този маршрут през последните години.

 • Може ли маркиране (или друг изходен текст) да бъде включено в програмните блокове?

  Да. Блоковете за програмиране могат да бъдат разделени на блокове за маркиране. Изходният текст вътре в блока се определя от този блок.

  Например, маркиращият текст, появяващ се в оператор IF, ще бъде изведен само ако условното е TRUE. По подобен начин маркировката може да бъде включена в циклите и във всички други програмни конструкции.

 • Може ли JSP да се използва с унифицирания език за изразяване?

  Да. Данните и функциите от Java обекти могат лесно да бъдат достъпни от сървълите на JavaServer Pages чрез обичайния синтаксис на UEL. Това прави JSP изключително съвместим с JavaServer Faces, който също използва UEL.

 • Може ли JSP да се разшири с персонализирани маркери и библиотеки?

  Да. В допълнение към таговете, създадени от самия JSP, разработчиците могат да създават библиотеки от персонализирани маркери, за да добавят функционалност към JSP.

  Освен това има стандартна библиотека за JSP, наречена JSTL (JSP Standard Tag Library), която предоставя JSP тагове за общи задачи, като обработка на данни XML, условно изпълнение, достъп до база данни, цикли и интернационализация.

 • Съставят ли се JSP страници?

  Да. Обикновено JSP файл се компилира по време на изпълнение в JavaScript байт код, който се изпълнява като Java сървлет. След това компилираният код се стартира само когато файлът .jsp е поискан от уеб сървъра. JSP също може да бъде компилиран за изпълнение.

 • Могат ли да се променят JSP файловете по време на изпълнение?

  Да. Повечето JSP контейнери могат да бъдат конфигурирани за периодична проверка на изходните файлове .jsp и прекомпилиране на сервлета, ако са намерени промени.

  Времето за прекомпилиране обикновено се задава много ниско (секунди) по време на разработката и след това се увеличава или изключва напълно за внедрен, производствен код.

 • Кои са основните алтернативи на JavaServer Pages?

  JSP е основният език за шаблони за Java, но съществуват и други. Най-важното е шаблонен език за чай, който е с отворен код.

  Отдалечавайки се от Java, има няколко други технологии, които осигуряват същите предимства. JSP беше до голяма степен отговорен за преместването на разработчиците от по-ранната (и вече несъществуваща) ASP технология.

  PHP е създаден да работи като JSP и вече е пълен език за програмиране. Вграденият Ruby осигурява шаблон на език, подобен на JSP.

  Няколко Javascript библиотеки като мустаци и дръжки (както и повечето JS рамки) преместват HTML шаблони в клиентска страна, така че те всъщност могат да се използват с Java приложение на сървъра, предоставящо JSON данни в контекст на Ajax.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map