Създайте и редактирайте идеалната си тема за WordPress в Dreamweaver

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Adobe Dreamweaver е десктоп инструмент за визуално проектиране на уебсайт. Това е преден IDE (интегрирана среда за разработка), която ви позволява бързо да превключвате напред и назад между преглед на HTML, CSS, JavaScript и преглед на живо на текущия дизайн.

Можете също така да проектирате и оформлявате страници визуално, използвайки мощен WYSIWYG („това, което виждате, това, което получавате“), който автоматично генерира код, докато работите.

Dreamweaver се интегрира добре с други инструменти за визуален дизайн на Adobe като Photoshop, InDesign и Illustrator. За опитни професионалисти в областта на графичния дизайн, използвани за работа с тези други приложения, Dreamweaver предоставя лесен начин да влезете в уеб дизайн, без да се налага да овладявате кодирането на три различни езика.

WordPress е най-популярната система за управление на съдържанието в мрежата, захранваща над 25% от всички публични сайтове. WordPress отделя съдържание, функционалност и дизайн; дизайнът на уебсайта на WordPress е предназначен за тема. Тема е колекция от PHP шаблонови файлове, които генерират HTML изход, и един или повече CSS файлове, които определят визуалния стил.

Изграждането на тема на WordPress обикновено е упражнение за кодиране и Dreamweaver е създаден специално, за да помогне на дизайнерите на страници да избегнат кодирането. Всъщност, в ранните версии на Dreamweaver, PHP кодът предизвика проблеми с дисплея.

Освен това Dreamweaver беше ориентиран към създаването на цели HTML страници, а не на шаблони на страни, разделени между редица PHP файлове. Въз основа на тези проблеми изглежда, че Dreamweaver не е подходящ за развитие на WordPress. Всъщност общоприетото мнение беше, че WordPress и Dreamweaver са взаимно изключващи се.

Това мнение обаче е малко остаряло в този момент. Dreamweaver вече поддържа интеграция с няколко системи за управление на съдържанието, включително WordPress. Редактирането на шаблонови файлове е също толкова лесно, колкото и редактирането на HTML страници, а редакторът на кодове на Dreamweaver дори включва подчертаване на синтаксис и автоматично завършване за PHP.

WordPress и Dreamweaver са проектирани да улесняват създаването на уеб страници. Първоначално те не са имали намерение да работят заедно, така че настройването на всичко изисква малко работа.

Но ако следвате някой от отличните уроци, които сме събрали за вас, и добавите отличните инструменти, които намерихме, няма нищо да ви спре да използвате любимия си редактор на страници за проектиране на любимата ви система за управление на съдържанието.

Ръководства за работа с WordPress в Dreamweaver

 • Как да използвате Adobe Dreamweaver за проектиране на WordPress блог или редактиране на WordPress тема е задълбочен урок, включващ информация за създаване на локална среда за развитие и интегриране на двете технологии.
 • Dreamweaver CC и WordPress 3.8: Основни понятия, от Lynda.com, е петчасов видео курс, който обхваща всичко – от отзивчив дизайн до използване на Dreamweaver за внедряване и тестване.
 • Създаване на WordPress сайтове с Dreamweaver е подробен урок, който преминава през настройването на локална инсталация на WordPress и свързването му към Dreamweaver.
 • Изграждането на WordPress сайтове с Adobe Dreamweaver CC е чудесен урок от блога на Adobe, който изследва не само как да използвате Dreamweaver с WordPress, но и защо искате да го направите. Много визуално вдъхновение и тук също.
 • Dreamweaver CC Работата с WordPress е пълен урок за създаване на WordPress теми с помощта на Dreamweaver, с над шест часа видео съдържание.
 • Как да настроите WordPress в Dreamweaver е кратък видео урок, фокусиран върху получаването на WordPress и Dreamweaver да играят добре заедно.
 • Създаването на Dreamweaver CC и WordPress Workflow детайлира подробностите за това как ефективно да интегрирате WordPress и Dreamweaver в разумен процес на развитие.
 • Редактиране на тема на WordPress с Adobe Dreamweaver CS5
  е серия от четири части за редактиране (не изграждане от нулата) WordPress теми с помощта на Dreamweaver.
 • Редактирането на WordPress блог с Dreamweaver CS5 е много подробно описание на това, което е необходимо за стартиране на WordPress локално и редактиране на файлове с теми в Dreamweaver.
 • Използването на Dreamweaver за проектиране и разработка на WordPress описва основния процес за осигуряване на съвместна работа на двете приложения, но също така предоставя много удобни съвети и практически примери за това, което може да се обърка и как да се уверим, че нещата вървят както трябва.
 • Редактиране на тема WordPress в Adobe Dreamweaver е кратък видео урок, с който ще започнете да използвате Dreamweaver с WordPress.
 • Редактирането на теми за WordPress с Dreamweaver обяснява стъпка по стъпка как да настроите тестващ сървър, да инсталирате WordPress локално и да интегрирате Dreamweaver. Тази статия се занимава и с решаването на някои от често срещаните проблеми, които възникват при редактиране на файлове с теми от Dreamweaver.
 • Преобразуването на сайта на Dreamweaver в WordPress не се състои в работа върху тема на WordPress от Dreamweaver, а в преобразуване на съществуващ сайт на Dreamweaver в WordPress.
 • Как да редактирате WordPress теми Използването на Dreamweaver е малко датирано, но предоставя добра информация за настройване на теми.

Инструменти

 • ThemeDreamer е разширение на Dreamweaver, което ви помага да изграждате и редактирате теми на WordPress.
 • Дизайнер на WordPress сайт за Dreamweaver е разширение на Dreamweaver, което ви помага да изградите визуално тема на WordPress с Dreamweaver.

Трябва ли да използвам Dreamweaver с WordPress?

Много професионални уеб дизайнери не харесват Dreamweaver и не смятат, че трябва да го използвате за създаване на уебсайтове. Тези мнения обаче вероятно са малко пресилени.

Със сигурност е вярно, че повечето професионални разработчици не използват обикновено Dreamweaver. Въпреки това повечето от нещата, които хората обичат да се оплакват в Dreamweaver, са фиксирани в последните версии.

WordPress е толкова популярен, колкото е точно защото не е нужно да сте професионален преден разработчик, за да го използвате. Можете бързо да създадете добре изграден сайт и да стартирате, дори и да не знаете как да кодирате. Точно затова Dreamweaver също стана популярен.

Използването на Dreamweaver с WordPress ви позволява да изграждате проектирани по поръчка теми, без да се налага да научите HTML, CSS, JavaScript и PHP. Това не означава, че сте разработчик на първо място, но това означава, че не е нужно да бъдете.

купон за уеб хостинг

Търсите подходящия домакин на Dreamweaver?
SiteGround – класиран №1 от нашите читатели – прави лесно качването на сайта на Dreamweaver. Спестете до 67% в планове SiteGround, като използвате тази специална връзка за отстъпки
.

Допълнително четене и ресурси

Имаме още ръководства, ръководства и инфографика, свързани с кодирането и разработването на уебсайтове:

 • Съставяне на добър HTML: това е солидно въведение в писането на добре оформен HTML и използването на софтуер за валидиране на HTML.
 • CSS3 – Intro, Ръководства & Ресурси: Това е чудесно място да започнете да изучавате оформлението на уеб страниците.
 • Dreamweaver Въведение и ресурси: това ще ви накара да продължите с Dreamweaver, ако сте нов за него.
 • Хостинг на уебсайтове на Dreamweaver: Въпреки че сайтовете, създадени с Dreamweaver, трябва да работят при всеки хостинг сценарий, ние сме събрали информация и списък с препоръчани хости, които имат експертен опит в Dreamweaver.
 • WordPress хостинг – Научете за и сравнете вашия избор за хостинг на уебсайтове, изградени с WordPress.

HTML за начинаещи – Ultimate Guide

Ако наистина искате да научите HTML, ние създадохме статия за дължината на книгата, HTML за начинаещи – Ultimate Guide И наистина това е най-доброто ръководство; ще ви отведе от самото начало до майсторството.

HTML за начинаещи - Ultimate Guide
HTML за начинаещи – Ultimate Guide

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map