Сравнение на уеб хостинг поддръжка на клиенти 2020

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Намерете хостинг с тези функции в Поддръжка

 • Гаранция за ненавременна работа
 • Поддръжка по телефона

Няма перфектна технология и няма перфектна уеб хостинг компания. Най-важното е, че няма перфектни клиенти за уеб хостинг. Нещата могат да се объркат, дори и при най-добрите хостинг планове. Добрата техническа и клиентска поддръжка е едно от най-важните неща, които трябва да търсите при избора на уеб хостинг компания.

Хората имат всевъзможни причини да избират една хостинг компания над друга. Цената със сигурност е едно основно внимание за много хора. Препоръките и добрите отзиви със сигурност са от полза. Разбира се, имате нужда от хостинг компания, която поддържа технологията, която планирате да използвате и осигурява разумна доза сигурност.

Но много уеб хостинг компании имат подобни планове на подобни цени, с подобни функции, работещи с подобни платформи. Как решавате между два практически идентични споделени хостинг плана? Как решавате между този VPS и този VPS?

Поддържа. Винаги вървете с компанията, която има по-добър екип за поддръжка.

Какво може да се обърка?

Ако имате споделен хостинг план, можете да намерите IP адреса си блокиран от защитна стена, защото някой друг на същата машина хоства съдържание за възрастни. Въпреки това няма да знаете защо. Просто ще забележите внезапно и необяснимо намаляване на трафика на сайта.

Възможно е да имате периодични прекъсвания, причинени от дефектен хардуер в информационен център далеч. Нямате представа къде се съхраняват вашите данни и не можете да помогнете на факта, че дори и най-доброто оборудване се счупва от време на време. Просто знаете, че сте имали десет души да ви кажат, че не могат да заредят сайта ви през последните три дни.

Може би трябва да инсталирате приложение Ruby on Rails и независимо колко пъти следвате инструкциите, които сте намерили онлайн, има някакъв проблем с управлението на зависимостта, причинен от разрешения на файлове, забраняващи инсталирането на определени скъпоценни камъни.

Това са само няколко примера, извлечени от опита в реалния живот на неща, които могат да се объркат с уеб хостинг. Във всеки случай проблемът не беше в „лошия хостинг“ – те бяха просто нещо като случайни неща, които понякога се случват. Технологиите понякога се провалят. Понякога не си щастлив.

Във всеки от посочените по-горе три реални случая, решението не беше преминаването към по-добър хостинг. Решението беше да се обадите на поддръжката на клиентите и да накарате някой да помогне. Без добра поддръжка на клиенти е трудно да се каже как биха се оказали тези ситуации.

Поддръжка по телефона

Почти всички хостинг компании имат поддръжка по имейл или някаква система за помощни билети. Те са добре и трябва да ги използвате за незначителни, аварийни проблеми.

Но когато имате сериозен проблем, искате някой да се обади. Никой сериозен онлайн проект не трябва да бъде домакин на компания, която няма поддръжка по телефона. В идеалния случай искате денонощна поддръжка по телефона, с кол център в вашата страна.

Други съображения и възможности за поддръжка

Уеб хостинг компаниите предоставят много услуги за поддръжка. Някои са важни, някои рекламират свръх, а други са важни само за определени видове клиенти.

 • Инсталиране на безплатен модул – Ще видите това или нещо подобно, рекламирано от много хостинг компании, особено доставчици на споделени хостинг планове. Тя се отнася до възможността за инсталиране на CMS модули към системи като Drupal или Joomla. Обикновено всичко, което трябва да постигнете това, е FTP достъп. Ако имате нужда от повече директна помощ за инсталирането на добавки към система за управление на съдържанието, може да ви е необходим управляван хостинг.
 • Незабавно активиране – Някои хостинг компании отнемат много време, за да обработят покупките. Други ги обработват автоматично, като ви дават незабавен достъп до вашия хостинг акаунт. Дори и да не бързате, обикновено трябва да отидете с компания, която активира акаунти незабавно. Не защото тази функция е толкова важна, а защото бавните активации и ръчната обработка са симптом на неефективна хостинг компания. Ако не могат да се справят с това, можете да сте сигурни, че ще се сблъскате с други проблеми.
 • Поддръжка за трансфер – Ако премествате уебсайт от един хост на друг, особено нещо с база данни (като WordPress или Drupal сайт), може да искате да получите поддръжка за трансфер от новата си хостинг компания. Много малки неща могат да се объркат в процеса, така че ако не сте технологичен експерт, наистина може да помогнете да имате поддръжка, да ви помогне чрез него.
 • Гаранция за ненавременна работа – За съжаление, гаранциите за ненавременност са предимно маркетингови свръхи. Финият шрифт, уточняващ как се изчислява „99,99%“, винаги силно благоприятства компанията и често не се предоставя компенсация на клиента в случай на нарушена гаранция. В най-добрия случай прекаленият престой може да ви направи право на възстановяване на средства, но повечето споразумения с Условия за обслужване правят невъзможно възстановяването на загубен доход, причинен от престой..

Поддръжка на клиенти срещу техническа поддръжка

Има голяма разлика между гореща линия за поддръжка, която ще ви помогне да промените паролата си или да актуализирате данните си за плащане, и тази, която ще ви помогне да разрешите техническите проблеми.

Бъдете сигурни, че сте закупили хостинг план, който има техническа поддръжка по телефона, а не само поддръжка за проблеми с клиентския акаунт.

Как да намерите добра подкрепа

Всяка компания казва, че имат добър екип за поддръжка, с чудесен кол център, пълен с добре обучени агенти. И така, как да разберете кои компании всъщност имат добра поддръжка и кои не?

Вижте нашите рейтинги и прочетете отзиви за хостинг компаниите, които обмисляте. Хората обичат да правят комплименти или се оплакват от опита си в подкрепа, така че това ще ви даде ярка картина какво да очаквате от всяка компания.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map