Споделен хостинг в сравнение: проверихме големите имена със споделени сървъри. Ето какво открихме

Contents

Сравнете споделен хостинг

Повечето хора, които създават уебсайтове, започват с някаква форма на споделен хостинг. Тази статия ще обясни всичко, което трябва да знаете и ще ви даде някои препоръки за най-добрите доставчици на споделен хостинг.


Споделеният хостинг е най-рентабилният хостинг на разположение. Linux сървърите имат смисъл, освен ако нямате конкретна цел, която изисква Windows сървър. Други неща, които трябва да вземете предвид, включват положителни отзиви от потребители, конкурентни цени, богати на функции пакети и страхотна поддръжка на клиенти.

По-късно в тази статия ще дадем подробен отчет за всеки хост, но ако бързате, най-добрите 5 хоста за споделен хостинг са:

 1. SiteGround
  – Конкурентни цени и добри характеристики за въвеждащ споделен хостинг
 2. Bluehost
 3. A2 хостинг
 4. InMotion хостинг
 5. HostPapa

Как избрахме най-добрите домакини за споделен хостинг?

Ние сме специализирани в преглед на хостинг компании, така че започнахме с търсене на над 1500 хостинг планове и след това избрахме тези, които предлагат споделен хостинг. Тогава ние включихме в списъка с уеб хостове, които предлагат страхотна производителност, много функции за парите и отзивчиво обслужване на клиентите.

Накрая разгледахме нашата масивна база данни от над 1 милион думи на истински отзиви на клиенти, за да идентифицираме топ 10 хостове за споделен хостинг.

Какво е споделен хостинг?

Почти всички хостинг компании предлагат споделен хостинг и той е най-често използваният вид. Така че вероятно е най-трудният вид хостинг за избор. Но с наша помощ трябва да бъде много по-лесно да получите хостинга, от който се нуждаете.

Сравнете споделен хостинг

Защо да изберете споделен хостинг

Споделеният хостинг предоставя рентабилен, но все още пълнофункционален начин за създаване на професионален уебсайт. от съхраняване на уебсайтовете и свързаното съдържание на множество сайтове на една физическа машина, доставчиците на споделен хостинг могат да намалят разходите, като същевременно осигуряват качествено обслужване на своите клиенти.

Мястото за начало

Споделеният хостинг по същество е услуга на първо ниво, предлагаща ресурсите, които ще се нуждаят от личен сайт или стартиране.

Ако търсите своето първи уеб хостинг пакет, почти сигурно ще закупите споделен хостинг план.

Домакини за вашите нужди и бюджет

Изборът на хостинг доставчик, който отговаря на вашите нужди, може да бъде предизвикателство, ако сте на бюджет или просто стартирате онлайн.

Опциите за специализиран или виртуален частен сървър (VPS) предлагат много мощност и пълен контрол върху вашата собствена (виртуална) машина, но тези перки са с премия цена – често сто пъти по-висока от цената.

Колко евтин е споделен хостинг

Ако искате да намалите разходите, докато все още изграждате професионален уебсайт с най-новите уеб приложения, споделен хостинг може да бъде пътят.

Скрийншот на панела за споделен хостинг на SiteGround чрез WhoIsHostingThis.comСнимка на панела за споделяне на хостинг планове SiteGround

Споделени ресурси

Споделеният хостинг отнема мощните ресурси на модерен уеб сървър и ги праща сред много клиенти.

Аналогия на апартамента

Представете си жилищна сграда с десет апартамента. Всеки апартамент има електричество, кабел и водоснабдяване, но всички те се захранват от притоци, разклоняващи се от основните линии, които се свързват със самата сграда. И всеки от тях е ограничен. Не можете да превърнете апартамента си в сауна за зимата.

Имате контрол върху вашата вода, кабел и електричество, но всичко това е включено в цената на наема.

Вашият доставчик е като вашия началник

Освен това, когато се появи голям проблем, като главен водопровод, вие се обаждате на супер, който е отговорен за поддържането на сградата и околностите й, и се уверите, че цялото нещо няма да се срине около главите на наемателите.

Как домакинът работи като апартамента

Същият принцип се прилага и за споделен хостинг сървър.

Всички на сървъра споделят определено количество пространство за съхранение, мощност на обработка и интернет честотна лента посветени на здравето и работата на вашия уебсайт.

Администраторът на сървъра

Апартаментът има супер или началник.

Вместо това споделеният хостинг сървър има администратор на сървър, който е отговорен за това, че хардуерът на сървъра е в добро състояние. Те също така се уверяват, че неговата операционна система (OS) и свързаният софтуер (включително всеки софтуер, предлаган като част от вашия хостинг пакет) са актуални.

Вашият собствен контрол

Въпреки че управлението на сървъра зависи от професионален администратор, все пак ще можете да направите някои промени в сайта си, точно както бихте могли да направите промени в апартамента си.

Чрез контролен панел можете да правите промени във вашите хостинг планове. Но силата ви е много по-голяма, отколкото е при наемане на апартамент. Например, може да можете да добавите име на домейн към плана си.

Функции за споделен хостинг

Основни характеристики на хостингаFeatureFunction
Контролен панелУправление на уебсайта
Професионално управлявана администрацияАдминистраторът се грижи за основните задачи за администриране на сървъра
База данни (обикновено MySQL)Обработва съхранение на данни
Други езици за програмиране като PHP, Perl или PythonМоже да се използва за създаване на динамични уебсайтове

Операционна система

С много споделени хостинг планове ще имате избор от операционни системи, обикновено Windows или Linux. Някои хостове ще работят изключително на една система.

Linux е крал в Интернет

Тъй като Интернет исторически е работил на операционни системи, подобни на Unix, обикновено можете да приемете, че доставчиците на споделен хостинг поддържат Linux в известна степен. Стека LAMP (Linux / Apache / MySQL / PHP, Python, Perl) е много популярен в интернет.

Някои хостинг доставчици няма да ви дадат избор от операционни системи, само една или друга. През повечето време, ако доставчиците поддържат само една операционна система, това ще бъде Linux.

Това не е проблем, тъй като Linux има такава широка поддръжка от други разработчици на уеб приложения като WordPress. Тези доставчици се обзалагат, че няма да ви пука каква е основната операционна система.

През повечето време са прави. Изборът на операционна система е само една точка, която трябва да вземете предвид сред други фактори като цена или продължителност.

Клиентска и техническа поддръжка

Често пренебрегвана, но изключително важна опция е клиентите и техническата поддръжка. Ако сте нови в създаването на уебсайтове, ще ви трябва много ръкохватка, за да изгладите всички проблеми, които ще срещнете.

Текстов чат

Ако имате нужда от помощ, трябва да е лесно да се свържете с вашия доставчик. Много от тях предлагат уеб чат. Това ви позволява да получите помощ, без да се налага да чакате на задържане по телефона.

За обикновени заявки доставчиците обикновено имат и документация за самопомощ.

Това обикновено приема три форми:

 1. Често задавани въпроси (FAQ) и техните отговори
 2. Бази от знания, където можете да търсите в база данни с информация
 3. Видеоклипове, които се занимават с често срещани проблеми.

Други причини за избор на споделен хостинг

Споделеният хостинг вероятно ще бъде най-добрата, най-достъпната опция за вас, ако не планирате да правите обширна разработка на потребителски приложения. Освен това, ако няма да ви трябват необходимите ресурси за поддържане на популярен сайт с голям трафик. (Но това може да е причина да изберете хост, който ще ви позволи да надстроите до VPS, Cloud и Специализирани сървъри, когато дойде времето.)

Споделеният хостинг също е чудесен начин за „тест драйв“ на определен хост, без да се ангажира с дългосрочен договор или скъп хардуерен лизинг.

Споделен хостинг е подходящ за вас?

Трябва сериозно да помислите за споделен хостинг план, ако сте:

 • Неопитен с уеб хостинг
 • Изпробвайте нов хостинг доставчик
 • За да се намалят разходите
 • Проектиране на малък, личен сайт
 • Не се нуждаят от широко уеб програмиране.

Начинаещите няма да използват много ресурси

Когато сайтът се стартира за първи път, вероятно няма да привлечете маса трафик без голяма маркетингова кампания. Така че вашият сайт вероятно ще изисква много малко по отношение на честотната лента.

Има много, което не знаеш

Когато стартирате уебсайт за първи път, е трудно да предвидите количеството пространство, което ще ви е необходимо, или размера на изображенията и съдържанието, което ще създадете.

Споделеният хостинг е идеалното решение на тези неизвестни.

Но трябва да запомните, че споделяте

По същество споделяте сървър с десетки (или стотици, дори хиляди) други клиенти, всички от които имат малки сайтове.

Тъй като всички сайтове са сравнително леки и изискват малко ресурси, сървърът никога не чувства напрежението да ги хоства всички заедно.

Кое е защо е толкова евтино

Компанията за уеб хостинг може да спечели огромни спестявания, като продава хостинг по този начин, а клиентите се наслаждават на безпроблемно, евтин хостинг за своите малки сайтове.

Споделеният хостинг е за тези, които започват

Връщайки се към аналогията на апартамента, споделеният хостинг, като апартамент, е идеален за хората, които тепърва започват. Животът в апартамент ще работи добре за хората за известно време, както и споделеният хостинг.

Но докато натрупате повече опит с хостинг на уебсайт, ще забележите неща, които искате да промените, но не можете, тъй като нямате контрол над сървъра, подобно на това как не можете да правите DIY проекти в апартамент. Когато искате повече гъвкавост, ще трябва да преминете към по-усъвършенстван хостинг план.

Кога е време за движение нагоре

Ако искате да правите по-сложни неща от това да поддържате личен уебсайт или блог, ще искате по-напреднал сървър.

Ако използвате уебсайт за електронна търговия или уеб приложение, по-напредналият сървър ще ви даде много повече контрол, отколкото може да предложи споделен хостинг план. Ще можете да изберете операционната система, базите данни, езиците за скриптове и т.н..

Отвъд LAMP стека

Повечето от споделените хостинг планове ще се изпълняват на стандартен LAMP стек. Може да искате по-мощен сървър, ако искате да стартирате различен софтуер.

Например, може да искате да стартирате FreeBSD за ОС, Nginx като уеб сървър или PostgreSQL за базата данни. Ако планът за споделен хостинг не ги предлага, ще ви е необходим собствен сървър (физически или виртуален). Повечето от тях използват PHP и MySQL, тъй като повечето от популярните блог и CMS двигатели са проектирани да работят с тях.

Защо е споделен хостинг евтин?

Споделеният хостинг няма да вдъхне в бюджета ви. Повечето пакети струват по-малко от 100 долара годишно. Но като се има предвид използваната технология, не трябва да се споделя, че хостингът е по-скъп?

Сила на звука

Ключът тук е силата на звука. Хостинг компаниите поставят маси на сайтове на клиенти на един и същ сървър, така че всеки допринася за цената на сървъра, като чипира в няколко долара. Малко сайтове също използват пълните си квоти, което означава, че домакинът е в състояние да покрие разходите и да направи прилична печалба отгоре.

купон за уеб хостинг

Търсите страхотна сделка за споделен хостинг?
SiteGround – класиран №1 от нашите читатели – осигурява пълнофункционални споделени планове и отлична поддръжка на клиенти. Уредихме ви да спестите до 67% от тези популярни планове. Използвайте тази изключителна връзка за отстъпки
и станете онлайн днес.

Над продажбата

Много хостове всъщност препродават сървърите си, което означава, че те пакетират в повече акаунти, отколкото сървърът може да се справи, ако всички уебсайтове използват всичките си ресурси.

Прекаляването звучи като рискована практика, но истината е, че повечето уебсайтове използват много малко изследвания. На сървър, който има хиляда уебсайтове, често е само половин дузина или да използват по-голямата част от ресурсите на сървъра.

Практиката на препродажбата ми дава чудесна възможност да говоря за нещо, което вероятно сте виждали много: неограничено дисково пространство и честотна лента.

Споделянето на хостинг е неограничено?

Споделеният хостинг често се рекламира като „неограничен“. Домакините ще твърдят, че клиентите получават неограничени количества дисково пространство и честотна лента. Има и други функции, които също са неограничени, като например имейл и FTP акаунти,

Истински ли са тези??

Отговорът е прост: да! Също така: не!

Как работят неограничените ресурси

Очевидно няма такова нещо като неограничени ресурси. Ресурсите винаги са ограничени. Това е основата на цялата област на икономиката.

Домакините използват малко поетичен лиценз: те знаят, че малките уебсайтове не могат да облагат толкова много сървър, така че те правят определени предположения за размера на капацитета, от който средният клиент се нуждае.

Тъй като хостинг компаниите са професионалисти, те обикновено са правилни в това колко уебсайтове могат да бъдат хоствани, като все пак предлагат на всяка от тях толкова дисково пространство и честотна лента, колкото искат.

Повечето уебсайтове са наистина малки

Много от хората, които купуват споделен хостинг, създават лични блогове, локализирани сайтове или нишови ресурси, които ще имат сравнително ниска читателска аудитория.

Не е необичайно един уебсайт да получава само няколкостотин посетители за месец. Нещо повече – много уебсайтове се пренебрегват, като собственикът си въобразява, че скоро ще го рестартира. Уебсайтовете могат да останат в това състояние с години. А при три долара на месец е трудно да ги обвиняваме.

Така че те няма да имат никакво реално влияние върху ресурсите на сървъра. Те никога не биха могли да причинят проблем, така че домакинът не си прави труда да постави ограничение за дейността си.

Плановете с високи цени осигуряват повече ресурси

Това означава, че плановете за планове за споделен уеб хостинг са ограничени в сравнение с пълноценни планове на VPS, Cloud и специализирани сървъри.

Уебсайтовете може да могат да прехвърлят само известно количество честотна лента за период или някои функции в CMS могат да бъдат деактивирани, освен ако не се регистрирате за по-скъп план.

Споделени хостинг нива

В рамките на споделени хостинг планове доставчиците често имат ценови нива, които предлагат различни функции на различни клиенти.

Клиентите с по-високи нива може да получат повече място за съхранение или по-голям приоритет в отделите за техническа поддръжка.

Ако вашият сайт започне да се отклонява диво извън определения диапазон, който хостът счита за приемлив, ще бъдете помолени да надстроите вашия хостинг пакет – най-вероятно до виртуален частен сървър (VPS).

Това може да се случи, ако вашият сайт получи огромни количества трафик или скрипт кара сървъра да се забави.

Можете също да създадете проблеми за други, ако посетителите ви изтеглят маси от съдържание. Frogpants, сайт за подкасти, се сблъска с този проблем, защото посетителите му стриймират и изтеглят големи файлове.

Документи на ToS

Много домакини предефинират думата „неограничен“ в документа за условията на услугата. Други прескачат неограничените претенции и поставят високи, но ограничени граници.

По същество тези пакети са еднакви и ще бъдете помолени да надстроите до друг тип хостинг, ако сайтът ви расте от тавана на виртуалните ресурси.

Естествено, това евтино решение има своите ограничения. Но за много клиенти той предлага перфектния баланс на адекватни ресурси и достъпна цена.

В похвала за споделен хостинг

Така че неограниченият хостинг има своите проблеми, но това не означава, че споделения хостинг не си струва да купувате. Споделеният хостинг е идеален, ако сте:

 1. Стартиране на първия ви уебсайт
 2. Стартиране на малък бизнес или стартиране
 3. Експериментиране с кодиране и уеб дизайн
 4. Създаване на сайтове за семейство и приятели
 5. Изучаване на WordPress, Joomla и други ключови приложения
 6. Възползвайте се максимално от ограничения бюджет за хостинг.

По-голямата част от хостинг компаниите се гордеят с техните споделени хостинг пакети, тъй като те са основният път за влизане за клиентите, които остават в продължение на години – или дори десетилетия.

Плюсовете и минусите на споделения хостинг

Всеки вид хостинг има добри и лоши аспекти към него. Изложих основните за споделен хостинг.

Професионалисти

 • Лесен за настройване на уебсайт
 • Страхотен за първи разработчици на уеб
 • Плановете са много евтини
 • Можете да “тествате драйв” хост, преди да преминете към специализиран сървър.

Против

 • Вие сте ограничени до софтуера и функциите на хоста
 • Не можете наистина да хоствате собствените си уеб приложения на споделен хост
 • Някои функции на рамки или тарифи могат да бъдат ограничени, което ви принуждава да се регистрирате за по-скъпи планове.

Моите избори: първите три споделени хостинг доставчици

Докато разглеждате споделени хостинг планове, няколко доставчици се въртят към върха.

SiteGround

Скрийншот на споделения хостинг панел на SiteGround чрез WhoIsHostingThis

Скрийншот на споделения хостинг панел на SiteGround чрез WhoIsHostingThis

Siteground предлага конкурентна цена и добри характеристики за въвеждащ хостинг план.

Подобно на много други доставчици на споделен хостинг, компанията предлага няколко нива.

Най-ниското ниво започва от $ 3,95 на месец
.

Честотната лента и съхранението трябва да са подходящи за сайт с нисък трафик.

В същото време те предлагат на по-опитните потребители някои щедри условия в премиумните нива
.

Цената е трудно да се победи, на уводно ниво. Поради тази причина препоръчвам SiteGround.

Характеристиките на по-високите нива включват резервни копия, повече място, повече посетители и премиум SSL сертификати.

A2 хостинг

Уеб хостинг хъб споделен скрийншот на контролния панел за хостинг чрез WhoIsHostingThis

Уеб хостинг хъб споделен скрийншот на контролния панел за хостинг чрез WhoIsHostingThis

Споделеният хостинг на A2 хостинг предлага един уебсайт с до пет бази данни, с неограничено съхранение и неограничен трансфер.

Освен това получавате безплатен SSL и сайтовете се хостват на SSD дискове.

Базите данни са полезни за водене на блогове, както и за програмата на контролния панел cPanel.

Най-ниското ниво започва от $ 3,92
.

Всички нива имат един и същ основен набор от функции, но най-високият слой предлага режим „турбо“, който твърди, че прави сайтовете до 20 процента по-бързи.

Уеб хостинг център

Уеб хостинг хъб споделен скрийншот на контролния панел за хостинг чрез WhoIsHostingThis

Уеб хостинг хъб споделен скрийншот на контролния панел за хостинг чрез WhoIsHostingThis

Ако искате да спестите пари. Плановете на уеб хостинг центъра имат най-евтините цени, започващи от $ 2,99 на месец
с отстъпки.

Клиентите получават до два уебсайта с най-ниското ниво и до 10 бази данни, MySQL или PostgreSQL Сървърите използват SSD устройства
за по-бързо зареждане на страниците.

По-високите нива предлагат неограничени паркирани домейни и поддомейни.

Наличието на предварително инсталирани популярни опции като WordPress и електронна търговия също го правят добър избор за новодошлите.

Необичаен бонус е SSH достъп, който ви позволява да влезете, за да поддържате сайта си отдалечено.

купон за уеб хостинг

Не сте сигурни кой споделен хостинг доставчик е подходящ за вас?
Bluehost осигурява удобен за начинаещи хостинг и уроци, включително поддръжка на WordPress. В момента можете да спестите до 65% от тези планове. Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Заключителни мисли

По един начин получаването на споделен хостинг е лесно. Всичко, което трябва да направите, е да намерите домакин с добра репутация и да се регистрирате. Всъщност, ако един приятел ме попита, просто бих казал: „Вземете най-евтиния план на SiteGround и вижте как ви харесва.“

Инструмент за сравняване на хостинг

Но както обсъждах, различни хостове предлагат различни функции. Така че, ако търсите конкретни неща, просто използвайте инструмента в лявата част на тази страница. Тя ви позволява да стесните хостовете, които предоставят желаните от вас функции:

 • Дисково пространство
 • Операционна система
 • Местоположение на центъра за данни
 • Scripts & Езици
 • Контролни панели
 • Инсталиране на приложения с едно щракване
 • Други функции.

Щастливи пътеки!

С нашия инструмент или просто се доверявате на моята преценка, трябва да бъде доста лесно да се получи правилния споделен хост.

Други функции във видовете хостинг

 • Колокация
 • Управляван WordPress
 • VPS
 • Управлявана
 • Специализиран сървър
 • Строители на уебсайтове
 • облак
 • Reseller

Споделен хостинг често задавани въпроси

 • Какво е споделен хостинг?

  Споделен хостинг е вид хостинг на уебсайт, при който много клиентски акаунти се управляват от един (физически или виртуален) сървър.

 • Как работи споделеният хостинг? Нашите файлове и приложения не се смесват?

  Файловете и приложенията на всеки акаунт пребивават в отделен дял на сървъра със собствено дърво на файловата директория. Потребителите за всеки акаунт нямат достъп нито до корена, нито до файловете на другия. Изчислителните ресурси и уеб сървърът се споделят от всички акаунти.

 • Означава ли споделен хостинг всички уебсайтове да имат един и същ IP адрес?

  Обикновено да. Повечето споделени хостинг планове по подразбиране са „виртуални хостове, базирани на име“. Това означава, че всички акаунти споделят IP адрес и маршрутизирането се извършва въз основа на името на домейна. Но е възможно да имате собствен IP адрес със споделен хостинг.

 • Споделянето на IP адрес ще повлияе на сигурността?

  Не директно. Не можете обаче да използвате SSL сертификат за сигурност с виртуален хост, базиран на име. Вместо това ще трябва да получите собствен IP адрес.

 • Защо не може да се използва SSL сертификат за сигурност при споделен хостинг на IP?

  Когато браузърът се свърже със сървър чрез протокола HTTPS, проверката на сертификата за сигурност и ръкостискането на криптирането се случват преди клиентът да изпрати пълния заглавен файл на заявката до сървъра.

  В този момент от процеса няма начин да се определи за кое име на домейн се предполага сертификатът за защита.

 • Има ли други потенциални проблеми при споделянето на IP адрес с уеб сайтове от други уеб хостинг компании?

  Много защитни стени и приложения против спам използват IP адреси за идентифициране на лоши участници. Поради това е възможно да намерите вашия IP адрес като цел за блокиране или анти-спам филтриране поради действията на другите.

 • Колко уебсайтове могат да бъдат хоствани на един общ сървър за хостинг?

  Много. Като цяло стотици, но понякога хиляди. По същество е неограничен от техническа гледна точка.

  Всяка уеб хостинг компания определя плътността на споделените си акаунти въз основа на способностите на своите машини и опита им със статистически данни за реалната употреба.

 • Мога ли да получа собствен IP адрес на споделен хостинг?

  Да. Много уеб хостинг компании продават планове, които описват като „Специализиран IP“.

  С тези планове маршрутизацията се осъществява чрез „базирани на IP виртуални хостове“, които позволяват множество IP адреси да се обработват от един уеб сървър. В този случай имате собствен IP адрес, но все още споделяте всички компютърни ресурси.

 • Какви компютърни ресурси се споделят при споделен хостинг?

  Всички тях. Дисково пространство, честотна лента, цикли на обработка, приоритет на уеб сървъра, памет.

 • Дали споделянето на ресурси на сървъра в споделен хостинг план има влияние върху моя уебсайт?

  Да. Уеб сървърът може да обработва само толкова много заявки за съдържание в секунда. Възможно е един уебсайт да получи толкова много трафик, че да започне да изостава с попълването на заявките.

  При споделен хостинг може да има стотици уебсайтове, всеки от които допринася за същото зареждане на уеб сървъра. Ако повече от няколко станат особено популярни, може да възникне сериозен проблем за всички тях.

  Същото може да се случи с обработката и паметта. Много уебсайтове разчитат на тълкувани езици като PHP и обаждания към база данни. Те изискват памет и време за обработка и ако има твърде много от тях, всички те могат да бъдат повлияни негативно.

  Обработката и паметта могат да бъдат по-склонни към лоши ефекти от уеб сървъра, защото лошо написаните приложения и бавните заявки към базата данни могат да причинят проблеми дори за сайтове с минимален трафик.

 • Има ли други недостатъци при използването на споделен хостинг план?

  Да. Нямате достъп до сървъра или операционната система директно, което означава, че понякога не можете да инсталирате приложения, които се нуждаете или искате, или да промените настройките на околната среда.

  Повечето споделени хостинг среди са оптимизирани за PHP и MySQL (и по-точно WordPress) и може да бъде сериозна караница да стартирате приложения, като използвате неща като Ruby on Rails, Node.js или MongoDB.

  Също така е трудно да настроите технологии за внедряване и контрол на версиите като Git или да направите нещо подобно на непрекъсната интеграция.

 • Трябва ли изобщо да избягвам споделени хостинг планове?

  Не е задължително. За всичките им недостатъци споделените хостинг планове осигуряват много достъпен начин да се създаде основен уебсайт или блог и да се работи много бързо. Повечето уебсайтове никога няма да се нуждаят от нищо повече.

 • Има ли нещо, което мога да направя, за да подобря моя споделен хостинг опит?

  Използвайте мрежа за доставка на съдържание (CDN), за да разтоварите част от работата на уеб сървъра.

  Минимизирайте и комбинирайте ресурси като CSS и JavaScript файлове, за да запазите както заявките, така и честотната лента (те могат да се доставят и чрез CDN).

  Ако използвате WordPress или подобна система за управление на съдържанието, използвайте кеширащ инструмент, за да запазите цикли на обработка.

  Пуснете организационен имейл чрез трета страна като приложения на Google и използвайте отделна услуга за маркетинг на имейл като MailChimp, вместо да изпращате поща през вашия споделен сървър.

  Ако имате проблеми, свързани с незаконно поведение от други хора, споделящи вашия IP адрес, свържете се с вашия доставчик на хостинг услуги. Можете също да помислите за получаване на собствен IP адрес.

 • Какви са алтернативите на споделен хостинг план?

  Виртуалните частни сървъри (VPS) са най-честата алтернатива и повече от адекватна за повечето приложения.

  Друг вариант е по-добре споделен хостинг. Не всички споделени хостинг са еднакви. Някои домакини предлагат споделени планове, които значително ограничават броя на хостваните уебсайтове.

 • Как споделеният хостинг се сравнява с VPS?

  VPS като цяло ще бъде по-добър от споделения хостинг. Но може да не се нуждаете или искате допълнителните разходи. Нещо повече, VPS хостингът идва с повече отговорност за управление на вашата сървърна среда. В този случай споделеният хостинг може да е по-добър за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map