Специализиран сървър хостинг: Най-добрите (и най-лошите) опции през 2020 г.

Contents

Сравнете хостинг на специален сървър

Специализиран хостинг на сървър е идеален за уебсайтове, които са прераснали споделени или VPS хостинг, защото предлагат повече мощност и контрол. Но не всички домакини предлагат специални планове и още по-малко ще бъдат подходящи за вас.


Специализираните сървъри трябва да бъдат разположени в защитен център за данни с високоскоростни интернет връзки. И ще искате примерна техническа поддръжка за вашия посветен сървър, за да помогне при проблеми и проблеми с производителността.

Можете да прочетете повече подробности по-долу, но ето бърз поглед към най-добрите 5 хоста за специални сървърни планове:

 1. Bluehost
  – евтини, но мощни сървъри
 2. A2 хостинг
  – мощни сървъри с непобедими цени на неуправляеми сървъри
 3. В движение
  – богат избор с отстъпки за целия живот
 4. HostGator
  – Linux и Windows сървъри с немерна честотна лента
 5. GreenGeeks
  – ниска цена, висока производителност и екологичен хостинг

Как избрахме най-добрите хостове за специализирани сървъри?

Започнахме със списък на хостинг компании с високо сигурни центрове за данни, изключителен срок на работа и превъзходна поддръжка на клиенти. След това избрахме специални хостинг планове за сървър, които включваха CDN и супер бързо SSD съхранение.

Утвърдихме този списък спрямо огромната ни база данни от отзиви на клиенти, за да получим нашия списък с най-добрите посветени сървъри.

Какво е специален сървър?

Специалният сървър по същество е нает компютър, който е достъпен само за един клиент. Хостът предоставя цялата инфраструктура, за да го поддържа и в много случаи прави основното управление, за да го поддържа. Различава се от съвместното местоположение, при което хост осигурява инфраструктурата за вашия собствен сървър.

Това прави специализираните сървъри скъпо решение, но също така дава на професионалистите необходимия им капацитет за стартиране на интензивни ресурси или хост уебсайтове, които трябва да се справят с огромни скокове на трафика. За много фирми специализираните сървъри са от съществено значение.

специализирани сървъри С любезното изображение на Flickr под CC-BY 2.0 лиценз.

Когато изберете този вид хостинг, получавате, както подсказва и името, посветен сървър всичко за себе си. На този сървър не живее друг уебсайт, освен вашият. Цялото пространство и скорост за съхранение на сървъра са там само в полза на вашия сайт.

Важни предимства на специален сървър

Споделеният хостинг обикновено е най-евтиният хостинг, предлаган от уеб хостинг компания. След като сайт превъзхожда споделената среда, той може да бъде надстроен в по-гъвкав план с по-голям капацитет: обикновено виртуален частен сървър (VPS).

Проблемът с VPS е, че той все още се основава на споделянето. По отношение на виртуалното си съществуване той е изолиран, но все още споделя един физически сървър със съединител на други клиенти на VPS. По-малко са рисковете от проблеми от свръхизползването, но случаите на VPS не са напълно изолирани.

В резултат на това клиентите на VPS имат само частичен контрол върху хостинг средата и те все още могат да изпаднат в проблеми, ако съседът се държи зле.

Специализиран сървър е точно това: посветен на един клиент. Цялата кутия е ваша. Това означава декари пространство, огромни ограничения на честотната лента и никакво споделяне. По-важното е, че това означава, че клиентът е свободен да настройва и персонализира цялата среда, включително операционната система на сървъра.

С любезното изображение на Pexels под лиценз CC0С любезното изображение на Pexels под лиценз CC0.

Седем предимства от използването на специален сървър

 1. Няма с кого да се състезава за скорост на зареждане на страницата
 2. Няма с кого да се състезава за ъптайм
 3. Можете да изберете вашата операционна система
 4. Можете да инсталирате каквито и да са приложения
 5. Цялата защита от пожар и бедствия вече е създадена
 6. Вашият сървър е защитен от физическа сигурност в центъра за данни
 7. Има бърза мрежова връзка с външния свят.

Разработчиците получават root достъп до сървъра, за да могат да правят каквото си искат на него. Това често е единственият начин да хоствате разширени скриптове и приложения.

Специализирани ресурси срещу неограничени ресурси

Може да мислите, че можете просто да си купите евтин споделен хостинг план, тъй като повечето от тях предлагат „неограничени” ресурси като пространство за съхранение и честотна лента. Но думата “неограничен” е подвеждаща

Споделеният хостинг е насочен към лични или малки бизнес сайтове и всичко извън нормата ще предизвика сигнали с вашата хостинг компания.

Тъй като уеб сървърите могат да се справят само с определено количество честотна честота, интензивното използване отнема ресурси от други хора на същия сървър. Това се отразява негативно на производителността на уебсайтове, хоствани на сървъра.

За да не позволят на единичните потребители да използват повече от справедливия си дял ресурси, уеб хостинг компаниите могат да заглушат вашия процесор. Но по-вероятно те просто ще спрат да ви хостват, докато не надстроите до VPS или специален сървър план.

Специализирани сървъри предоставят опции

Освен това, специализираните клиенти на сървъра могат да задават свои собствени правила, собствени политики за сигурност и да контролират всеки аспект на софтуера, който стартират.

Ако бизнесът надвиши своя специализиран сървър, той може да надстрои сървъра или да наеме втори.

Специализирани сървъри се продават с фиксирани ресурси. Някои хостове предлагат замайващи масиви от опции, които ви позволяват да изберете марката на сървъра, операционната система, RAM, дисковото пространство и софтуера. Освен това можете да избирате между управлявани и неуправлявани; последното е доста рисковано, освен ако не сте администратор на сървър.

Управляван срещу Неуправляем Специализиран хостинг

Услугата за управляван хостинг означава, че сървърите са напълно се погрижи от хостинг компанията.

Изображението е предоставено от Flickr под лиценз CC-BY-2.0 Изображението е предоставено от Flickr под лиценз CC-BY-2.0.

Споделените и облачните хостинг планове винаги се управляват поне частично от хостинг компанията. Но това обикновено е по желание със специализирани сървъри. Неуправляемите специализирани сървъри обикновено са по-евтини, тъй като изискват по-малко административна работа от приемащата компания.

Напълно управлявани сървъри

Ако в плана се посочва, че се управлява изцяло, хостинг компанията обикновено ще се грижи за следните неща:

 • Конфигуриране и поддържане на сървърите
 • Провеждане на задачи за поддръжка на сървъра
 • Мониторинг на сървъра за проверка на повреди или грешки, което предотвратява прекъсвания на услугата
 • Актуализиране на софтуер, сканиране на вируси, конфигуриране на защитна стена и други задачи за сигурност
 • Архивиране на системата.

Контролни панели

С управлявания хостинг вероятно ще имате достъп до контролния панел за вашия сървър.

Контролните панели позволяват на потребителите да управляват своята хостинг среда, като например мащабиране на потребностите от честотна лента и преглед на ценни статистически данни за уебсайтове. Неуправляемите специализирани планове обикновено не идват с контролен панел, но един може да бъде предложен като добавка.

Най-популярните контролни панели са cPanel (най-вече за Linux машини) и Plesk (най-вече за Windows машини). В зависимост от това как са конфигурирани, те могат да ви помогнат да управлявате файлове и уебсайтове. Но основната поддръжка на сървъра обикновено трябва да се извършва на ръка.

Това е още една причина, поради която неуправляемите планове се препоръчват само за администратори на сървъри или хора, които наистина знаят какво правят.

Поддръжка на клиенти

Управляваният хостинг обикновено включва и денонощна поддръжка на клиенти. Това е важно, защото когато стартирате свой собствен сървър, не плащате не само за облачни изчисления, но и за физическия хардуер, който съхранява вашите уеб проекти.

Така че, ако нещо се обърка с вашия сървър, данните ви не се преместват на друг сървър, както е в облачна среда за хостинг.

Ако получите грешка в сървъра, искате да можете да се свържете с техническата поддръжка възможно най-скоро. Ето защо препоръчваме да изберете уеб хост, който има денонощна работа поддържа за специални планове за сървър.

Какво да търсите в хостинг план на специален сървър

Когато разглеждате специални сървърни планове, ще забележите няколко неща.

Първо, спецификациите на всеки план ще се различават от това как ресурсите са изброени в споделените хостинг планове. Тези четири неща ще ви кажат каква мощност ще получите от вашия сървър:

 • ПРОЦЕСОР: Процесорът е типът процесор в компютъра. Той може да бъде от всякакъв тип, но повечето специализирани сървъри използват процесори Intel Xeon, които са предназначени за работни станции и сървъри. Процесорите могат да съдържат няколко ядра, които са отделни обработващи единици. Повече ядра предоставят на процесора възможност да обработва повече заявки. Четириядрен процесор има 4 ядра. Едно от предимствата на Intel Xeon е, че той може да предложи десетки ядра (4 или 8 са по-често срещани).
 • RAM: Повече гигабайта (GB) RAM памет ще позволят на вашия сървър да работи с повече информация едновременно, като му помага да зарежда данни много по-бързо.
 • Bandwidth: Честотната лента за специализирани сървъри обикновено се разпределя от терабайта (TB), често включващ множество връзки.
 • съхранение: Съхранението на данни, разбира се, ще ви каже колко място имате на сървъра за файлове. По-големите приложения ще се нуждаят от по-големи количества за съхранение на данни. Все по-често сървърите използват твърди дискове (SSD) със SATA твърди дискове (HDD), използвани за архивиране.

Общото, което трябва да запомните е, че повече ресурси ще дадат на вашия бизнес повече сила и гъвкавост за разширяване.

уеб хостинг оферти

Не се решава на специален хост на сървъра?
Качеството на техническата поддръжка е важно при този тип хостинг. Liquid Web има репутация, че предоставя отлична поддръжка. Те са едни от най-класираните домакини от нашите читатели. В момента можете да спестите значително от техните специални планове. Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите специални цени.

С любезното изображение на Flickr под CC-BY 2.0 лицензС любезното изображение на Flickr под CC-BY 2.0 лиценз.

RAID съхранение

Много специализирани сървъри включват RAID, което означава излишен масив от независими дискове. Това позволява да се съхраняват данни на множество твърди дискове на сървъра.

Има грубо казано, три вида RAID. RAID-0 осигурява ивици, което увеличава пропускателната способност на задвижването. RAID-1 осигурява огледално предаване на данни. Всичко се записва на два диска, така че ако един диск не успее, няма загуба на данни. RAID-5 добавя паритет към RAID-0, така че е възможно да се преизчислят данни, загубени на друго устройство.

В зависимост от вида на използвания RAID, вашите данни са по-бързи и защитени в случай, че един твърд диск се повреди. Хостинг компаниите обикновено заявяват, ако използват RAID конфигурация на своите сървъри.

Какво ще кажете за облачния хостинг?

Споделеният хостинг със сигурност е предназначен за малки сайтове, а VPS хостингът има своите ограничения. Облачният хостинг е идеален за фирми, които изпитват колебания трафик, тъй като обикновено плащате само за това, което използвате.

Недостатъкът на облачния хостинг е това нямаш пълен контрол, така че сигурността може да бъде по-голяма загриженост. Облачните сървъри също могат да бъдат по-трудни за наблюдение.

Ако не сте сигурни, че посвещението е правилната опция, разгледайте облачен или хибриден (посветен в комбинация с виртуализация) хостинг план и сравнете функциите.

Плюсове и минуси на специализирани сървъри

Има много причини, поради които хората харчат допълнителните пари и усилия, за да имат специален сървър. И има и причини хората да ги избягват.

Специализирани професионалисти за хостинг

За много лица и компании, посветен хостинг е точно това, което искате. Ето някои от причините:

 • Настройте вашия сървър, както искате
 • Разширете и разширете уебсайта си
 • Стартирайте сървъри за чат и други приложения, които не можете да стартирате на евтини хостинг планове
 • Получете страхотно представяне, защото всички ресурси са ваши
 • Не се влияят от проблемите със сигурността или кодирането на другите
 • Не се притеснявайте да навредите на работата на другите
 • Заключете вашия сървър срещу заплахи за безопасност и атаки.

Специализирани хостинг минуси

Купуването на хостинг може да бъде объркващо и е изкушаващо да се купуват най-големите и най-добрите. Все пак специализираните сървъри не са идеални за всички, защото:

 • Сравнително скъп
 • Трудно за хора, които нямат технически познания за създаване
 • Комплексната поддръжка изисква специалист
 • Все още е ограничен от физическия хардуер, който може да се провали (въпреки че някои домакини правят пазарни хибридни специализирани планове)
 • Може да е трудно да се управлява в криза, защото те не са местни.

Нашият избор: Топ 3 специализирани хост сървъри

Има много хиляди хостинг компании. Но ако искате посветен хостинг, не смятаме, че можете да се объркате с един от нашите 3 любими: Bluehost, A2 хостинг и LiquidWeb.

Bluehost

Специални планове за сървър на BluehostСпециални планове за сървър на Bluehost.

Bluehost е най-известен с връзката си с WordPress. Те предлагат три различни вида планове, фокусирани върху CMS. Но Bluehost е и уеб хостинг компания с пълна услуга.

Те предлагат специализирани сървърни планове, започващи от едва 79,99 долара на месец (119,99 долара при подновяване). За това получавате сървър с 4 ядрен процесор, 4 GB памет, 500 GB SSD RAID-1 хранилище и 5 TB месечна честотна лента.

Bluehost предоставя ускорена поддръжка от служители, специално обучени за помощ при проблеми със сървъра. Те също така предоставят много екстри като контролен панел cPanel, за да улеснят поддръжката. Всички планове идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

A2 хостинг

Планове за посветен сървър, взети от уебсайта на A2 хостинг
Планове за посветен сървър, взети от уебсайта на A2 хостинг.

A2 хостинг има много достъпни специализирани опции за сървър. Има три вида:

 • Неуправляеми сървъри
 • Управлявани сървъри (без корен достъп)
 • Основни сървъри (с root достъп).

Основният им специализиран сървър идва с Intel Core i3, но сървърите на по-високо ниво имат процесори Intel Xeon E3 и E5. Всички сървъри се предлагат със съхранение RAID-1. Някои сървъри се доставят със SSD съхранение, но всички могат да бъдат надстроени до SSD.

Базовата цена за неуправляем сървър е $ 99,59 на месец ($ 119,99 при подновяване). За управляваните и основните сървъри базовата цена е 141,09 долара на месец ($ 169,99 при подновяване). Управляваните и основните планове идват с контролния панел cPanel. Всички те идват с гаранция за връщане на парите по всяко време.

Течна мрежа

LiquidWeb планове, взети от уебсайта LiquidWeb
Течни уеб планове, взети от уеб сайта Liquid Web.

Течните уеб специализирани сървъри са сравнително скъпи, започвайки от $ 119 на месец при двугодишен договор. Но това са мощни машини с най-малко бързи процесори Intel Xeon E3, 32 GB RAM, първично съхранение на RAID-10 SSD и резервно съхранение на SATA HDD и 5 TB честотна лента.

Техните сървъри са изградени по поръчка по ваш избор или на Linux, или на Windows (на планове от по-високо ниво). Всички тези специализирани сървъри се управляват, но потребителите също ще получат пълен достъп до тях. Всеки план се предлага с избора на контролни панели InterWorx, Plesk или cPanel.

Течната мрежа предлага невероятно 100% гаранция за ъптайм, които нашите тестове показват, че отговарят. Откакто започнахме да ги тестваме през 2017 г., те нямаха почти никакъв престой. И ако имате проблеми, ще имате достъп и до техния невероятен екип за обслужване на клиенти.

купон за уеб хостинг

Търсите качествен посветен хостинг?
A2 хостинг се нарежда на или близо до върха в нашите тестове за скорост и производителност. В момента можете да получите специални цени на техните специални планове за сървър. Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Други функции във видовете хостинг

 • Колокация
 • Управляван WordPress
 • VPS
 • Управлявана
 • Строители на уебсайтове
 • Споделен хостинг
 • облак
 • Reseller

Често задавани въпроси за посветен сървър

 • Какво е посветен хостинг на сървър?

  Специализиран хостинг ви предоставя пълен достъп до физически сървър. Единственият аспект на специален сървър, който се споделя с други потребители, е мрежовата връзка. Хората обикновено избират посветен хостинг, когато имат особено взискателни проекти или специализирани нужди за сигурност. VPS и Cloud хостинг планове могат да бъдат алтернативи за посветен хостинг.

 • Означава ли посветен хостинг, че притежавам сървъра?

  Не. Различните хостинг компании описват по различен начин договорите си, но обикновено това е форма на договор за наем или наем. Колокацията е подобна на специалния хостинг. С него хостът ви предоставя инфраструктурата (мрежа, сигурност) за сървър, който притежавате.

 • Какви видове сървърно оборудване мога да получа с посветен хостинг на сървър?

  Различните хостове имат различни сървъри и различни спецификации. Някои имат малък брой пакети, докато други предоставят много дълги списъци с различни конфигурации. Като цяло сървърите са доста мощни. Най-често се използват процесори от сървърен клас Xeon. И сървърите обикновено имат най-малко 4 GB RAM, 500 GB (SSD или HDD) съхранение и поне няколко TB месечна честотна лента.

 • Защо да изберете посветен хостинг?

  Специализираните сървъри предлагат максимална мощност и ресурси за обработка, без да използват облачна инфраструктура. Със специален план имате на разположение пълните ресурси на физическия сървър, така че можете да стартирате софтуер, изискващ големи ресурси. Повечето специализирани планове за сървъри ви позволяват да създавате свои собствени конфигурации и да инсталирате всеки софтуер, който ви е необходим.

 • Какво означава „напълно управляван“?

  Когато уеб хост предлага напълно управляван сървър, той се грижи за цялата основна сигурност и поддръжка. Все пак ще бъде ваша отговорност да създавате уебсайтове и да правите това, от което се нуждаете от сървъра. Но техническите проблеми за поддържане и функциониране на сървъра се управляват вместо вас.

 • Каква е разликата между облачния VPS и специалния хостинг на сървъри?

  Специален сървър е физическа машина. VPS означава „виртуален частен сървър“ и това е начин за създаване на изолиран софтуерен сървър. В традиционната VPS физическа машина е разделена на няколко виртуални машини; в облачен VPS, облакът е разделен на няколко виртуални машини.

 • Колко уебсайтове мога да хоствам на специален сървър?

  В по-голямата си част, вашият посветен сървър е ваш, за да направите, както щете. Така че няма ограничение за броя на уебсайтовете, които можете да хоствате на теория. Ще бъдете ограничени от ресурсите на вашия специализиран сървър. Но мощен специализиран сървър може да хоства стотици и дори хиляди уебсайтове.

 • Мога ли да надстроя своя облачен VPS до специален сървър?

  Повечето хостове, които предлагат VPS планове, предлагат и специални планове, така че не трябва да е трудно да се надстрои. Това обаче означава да архивирате вашия виртуален сървър и да го възстановите на новия специален сървър. И като се има предвид, че има разлики между двата сървъра, може да има много работа за конфигуриране на целевия сървър правилно.

 • Какво е управление на сървъра?

  Специализираните сървъри могат да представляват значителен риск за сигурността, ако не са правилно управлявани и защитени. И ако не са правилно поддържани, те изобщо няма да работят. Ако нямате собствен технически експерт, който да направи това, добре е да закупите план, който включва управление.

 • Трябва ли да проверя идентификационните данни на центъра за данни?

  Добре е да проверите дали центърът за данни предлага добра всестранна сигурност и функции. Ако центърът за данни има ненадеждно захранване, лоша физическа сигурност или сравнително бавна връзка с интернет, трябва да потърсите другаде, защото вашият специализиран сървър ще бъде в опасност.

 • Има значение къде се намира центърът за данни?

  Да. Обикновено е най-добре центърът за данни да бъде в близост до хората, които ще посещават вашия сайт или използват вашите приложения. Най-малкото, центърът за данни трябва да бъде на същия континент като вашата целева аудитория. Ако това не е възможно, CDN може да смекчи всички проблеми с производителността.

  Имайте предвид, че може да има правни последици (както положителни, така и отрицателни), когато поставяте данни на сървър в друга държава.

 • Какви операционни системи мога да работя на специален сървър?

  Повечето хостове предлагат избор на Linux дистрибуции на специализирани сървъри като CentOS, Ubuntu Server и Red Hat Enterprise. Можете също да стартирате Windows Server, ако ви е необходим за определени типове приложения (.NET, ASP, Silverlight). Те обикновено струват повече.

 • Какви софтуерни приложения мога да стартирам на специален сървър?

  Трябва да можете да инсталирате всичко, което харесвате, защото имате пълен достъп до сървъра. Ако имате някакви специални изисквания, консултирайте се с домакина, преди да се ангажирате с договор. Някои хостове могат да забранят някои видове съдържание, но за тях има доставчици на хостинг за ниши.

 • Има ли ограничения за това какво мога да направя със специален сървър?

  Общите условия за специализирани сървъри обикновено забраняват незаконно съдържание. Запомнете: това, което е законно във вашата страна, може да не е законно в страната на вашия домакин, така че бъдете внимателни. Много доставчици ще възразят срещу сексуално или графично съдържание, някои видове политическо съдържание и материали, които нарушават закона за авторското право.

  Трябва да сте особено наясно със закона, ако използвате сайт, който позволява на потребителите да качват собствено съдържание на вашия сървър. Например на уебсайт на социалните медии е невъзможно ръчно да се одобри всичко, което правят потребителите.

 • Трябва ли да знам за администрацията на сървъра, за да пусна специален сървър?

  Не, но това помага, защото вие ще носите отговорност за сървъра, съдържанието, сигурността на данните и целия софтуер. Например, трябва да поддържате актуализирани скриптове, да ги осигурите правилно и да се уверите, че не предоставя отворено реле. Много хостове няма да ви помогнат, ако сървърът ви е неправилно конфигуриран. Така че, ако не можете да управлявате сървъра, не забравяйте да закупите напълно управляван пакет.

 • Трябва ли сам да наблюдавам сървъра си?

  Добре е да използвате инструменти за мониторинг, за да следите състоянието на вашия сървър. Ако имате управляван или полууправляван план, вашият домакин може да го наблюдава вместо вас. Ако не, те могат да предложат услугата като добавка.

 • Мога ли да накарам хостинг компанията да управлява моя посветен сървър?

  Да. Управлението на хостинга варира от поддръжка на „отдалечени ръце“ (която обхваща хардуер и няколко други задачи) до цялостно наблюдение и управление. Можете също така да закупите допълнителни услуги, като резервни планове. Винаги има разходи, свързани с управлението, така че ако специализиран сървър изглежда особено евтин, проверете дали той идва с поддръжката, която всъщност очаквате.

 • Има ли недостатъци на хостинг за посветен сървър?

  Специализираните сървъри са много по-скъпи от VPS или споделен хостинг план. И те представляват повече административна тежест. Ако не сте напълно сигурни, че имате нужда от специален сървър, вероятно е разумно да започнете с VPS, вместо да се регистрирате за продължителен специален сървър.

 • Мащабиран е сървър за хостинг на сървър?

  Специализираният сървър осигурява много повече съхранение и честотна лента от традиционния виртуален частен сървър, но все още има физическо ограничение на скоростта на обработка и съхранението. След като достигнете тези граници, ще трябва да надстроите хардуера, за да се разширите.

  Някои хостинг доставчици ще предлагат облачни или хибридни планове, които ви позволяват да увеличите ресурсите при поискване. Възможно е да имате изграден и частен облак за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map