Софтуер за уеб хостинг на ниша: Преглед

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Намерете хостинг с тези функции в Niche Software

 • звездичка
 • Redmine
 • LimeSurvey
 • SharePoint
 • SHOUTcast

Хостинг за софтуер и приложения за ниши

нишов софтуер и приложения

Чудесното в интернет е, че той има всичко – ако има някакъв тип софтуер, от който се нуждаете, шансовете да не сте първият, който го търси.

Може да откриете, че предприемачът вече е разпознал тази нужда и я е удовлетворил, създавайки само софтуера, който търсите.

Търсенето варира между софтуерните категории

Разбира се, някои категории софтуер предлагат много софтуерни опции. Например, блоговете са много популярни, така има много инструменти за блогове.

Всеки уебсайт използва система за управление на съдържанието, така че има много системи за управление на съдържанието, от които можете да избирате.

Въпреки това, не всеки тип приложение е толкова търсено, че има десетки конкурентни проекти, от които можете да изберете.

Опции за софтуер за ниша

Въпреки това, на повечето необичайни изисквания са привлекли екипи за развитие готови да изработят нишови софтуерни продукти.

В следващите раздели ще разгледаме някои софтуерни опции за ниша, които може да ви се сторят интересни.

Ако в момента има точка на болка в живота ви, която може да бъде коригирана с подходящия избор на софтуер, прочетете някои възможни опции!

софтуерни приложения за ниши

Уеб приложения

Разглеждаме накратко нишовите уеб приложения на тази страница. Не забравяйте да разгледате по-подробното ни покритие.

Сега нека разгледаме някои примери за нишов софтуер.

Обяви на Ной

Първоначално Noah’s Classifieds беше уеб приложение с отворен код, написано на PHP. Потребителите могат да го използват създайте уебсайт за класифицирани реклами подобно на Craigslist.org.

В един момент, Noah’s Classified беше възобновен като търговски продукт, предлагащ както облачни, така и самостоятелно хоствани версии.

Имаше и а налична безплатна версия за използване.

Дигитален пазар и поддръжка

Оттогава досега Noah’s Classifieds е придобита от Yclas, който фактурира своя продукт като най-лесният начин за създаване на дигитален пазар.

Yclas позволява на човек с малко или никакви познания в уеб дизайна да създаде уебсайт за обяви само за минути.

За класифицираните потребители на Ной, засегнати от придобиването, Yclas предложи безплатен инструмент за миграция.

Въпреки това, потребителите могат да изберат да останат на съществуващата класифицирана платформа на Ной, въпреки че няма да получат техническа поддръжка за Yclas, ако изберат тази опция.

SHOUTcast

SHOUTcast е пълноценен инструмент за управление на онлайн радиостанция.

SHOUTcast предлага цялостно решение за стрийминг на аудио или предварително записано аудио.

Той също така предоставя платформа за споделяне и откриване на интернет радиостанции, както и надежден API за интегриране тяхната услуга с доставчици на трети страни като Roku.

Видове аудио / видео съдържание и осигуряване на приходи

Докато SHOUTcast остава платформа предимно за аудио съдържание, той поддържа и видео съдържание.

Това е продажна точка за тези, които искат да се впуснат във видео.

И накрая, за тези, които се стремят осигуряват приходи от своите радиостанции, SHOUTcast предлага функциите и функционалността, необходими за това.

WWW Paint Board

WWW Paint Board е уеб приложение (понастоящем несъществуващо), което позволява на потребителите да теглят векторна графика динамично в браузър GUI.

WWW Paint Board беше написани на JavaScript и разчитат на езика за векторна маркировка (VML).

В допълнение към динамичните си възможности за рисуване, WWW Paint Board притежаваше примитивни социални функции, като коментари, гласуване на потребители и други подобни.

WWW Paint Board все още е на разположение за изтегляне, но той не е в активна разработка от 2005 г. и вероятно не е напълно съвместим със съвременната технология на браузъра.

Dolibarr

Можете да мислите за Dolibarr като комбинация от ERB (Enterprise Resource Planning) и CRM (Управление на взаимоотношенията с клиенти) софтуер.

Dolibarr предоставя цялостно решение с отворен код за управление на бизнеса в предприятието и то включва функциите и функционалността, от които се нуждаете:

 • Създайте проектни предложения
 • Проследяване на проекти
 • Управлявайте вашите взаимоотношения с клиенти
 • Управление на вашите поръчки и инвентар
 • Създавайте фактури

Долибар също има интегрирано мобилно приложение които можете да използвате в движение.

Модулна структура

Dolibarr е модулен, така че ако има функции, които са ви необходими (но не се доставят с инсталацията по подразбиране), можете да добавите съответните модули.

Вие може да бъде хостван на собствен сървър, или потребителите могат да закупят хостван SaaS (софтуер като услуга) план.

Можете да хоствате Dolibarr на собствените си сървъри или можете да закупите хостван план SaaS (софтуер-като-услуга), за да възложите на нужда от управление на някоя от необходимите инфраструктури.

DotNetInvoice

DotNetInvoice е проста система за фактуриране и фактуриране, насочена към малкия бизнес.

DotNetInvoice е приложение за ASP.NET, което работи на платформата .NET.

Характеристики и предимства

Интерфейсът на DotNetInvoice е уеб-базиран и лесен за използване, особено за тези, които не са толкова запознати с технологиите (DotNetInvoice може да се похвали, че сте само “три минути до първата си фактура”).

негов функции включват:

 • Имейл фактури
 • Приемане на цифрово плащане
 • Автоматично месечно таксуване
 • Лесна конфигурация и персонализиране
 • Поддръжка за девет различни валути

Той се интегрира безпроблемно с QuickBooks, а самият продукт може да бъде разширен от всеки разработчик, запознат с .NET рамката, C # и VB.NET.

Joget Workflow

Joget Workflow е уеб-базиран инструмент с отворен код, който ви позволява да разработвате свои бизнес работни процеси и приложения за управление на процеси.

Ако също търсите нещо, което ще улесни бързия процес на разработване на приложения за вашата компания, Joget също ще попълни тази нужда.

Разгръщане, интерфейс и функции

Самият Joget Workflow е изграден на пролетната рамка на Java и се разгръща с помощта на Apache Tomcat сървъри.

Потребителският интерфейс на Joget е уеб-базиран и разполага с функции функционалност за плъзгане и пускане което позволява дори и на софтуерни разработчици да създават свои собствени приложения.

Приложенията, които можете да разработите с Joget, ще включват функции като въвеждане на формуляр, подаване на данни и управление на записи.

OrangeHRM

OrangeHRM е популярно приложение за професионалисти в областта на човешките ресурси в организации, вариращи от стартъпи до институции на ниво предприятие.

То предлага версия с отворен код, както и платени професионални решения и решения на ниво предприятие, които са хоствани от OrangeHRM.

Функциите на OrangeHRM, които са модулни и могат да бъдат включени или изключени по желание, включват:

 • Управление на процесите на набиране на персонал
 • Управление на борда
 • Управление на личната информация (PIM)
 • Самообслужване на служителите (ESS)
 • Мениджмънт на отпуски и почивки
 • Проследяване на времето и посещаемостта (PTO)
 • Проследяване на пътувания и разходи
 • Оценки на работата и обучение

Езици и персонализиране

OrangeHRM се предлага на английски, руски, испански и датски.

OrangeHRM е напълно адаптивни, така че абонатите на платената версия на продукта могат да поискат изпълнение, конфигурирано според нуждите на техните предприятия.

Компанията също така предлага професионални услуги, включително онлайн и обучения на място за техники и процеси за управление на човешките ресурси.

звездичка

Asterisk е система за телефонна телефонна частна централа (PBX), която работи на сървър и използва свързани телефони (и други свързани с хардуер технологии).

Звездичката служи като връзка между телефонната система на организацията и обществена телефонна услуга като PSTN (обществена комутируема телефонна мрежа) или система VOIP (протокол за глас през интернет)..

Общ телефон системни задачи че Asterisk може да се справи включва:

 • Менюта на телефонно дърво
 • Конферентни разговори
 • Опашки за обаждания
 • Гласова поща

Ковдна система за вентилатори с отворен код

Asterisk е напълно разширяващ се, което позволява на разработчиците да изграждат нови модули.

Някои от нещата, които организациите могат да направят с такива модули, включват програмно управление на телефонна система или свързване на телефонна система към вторична (или третична) система.

Например, една организация може да внедри система, която насочва входящо телефонно обаждане до агент за обслужване на клиенти.

Това е, докато покажете данните на клиентския акаунт, свързани с този телефонен номер, на екрана на компютъра на агента в момента, в който повикването е получено от агента.

Налични са редица собствени и много скъпи PBX системи. Звездичка беше едно от първите налични решения с отворен код, което означава, че е много популярен в райони по света, където намирате компании, които имат ограничен достъп до ресурси.

anyInventory

anyInventory е (вече несъществуващо), напълно персонализирано уеб приложение, което послужи като основен онлайн инструмент за инвентаризация за цифрови фирми.

Тя предостави много адаптивни система, която позволява на потребителите да проследяват продукти от всички видове, използвайки посочени от потребителя полета и категории.

anyInventory е сравнително лек по отношение на функциите, които включва, но вие получавате функционалност за разширено търсене и качване на файлове. Той все още е на разположение за изтегляне, но не е в процес на активно развитие от 2005 г..

то е е малко вероятно да бъде напълно съвместим със съвременните браузъри или сървърни технологии.

OpenBiblio

OpenBiblio е автоматизирана система от библиотечни каталози с отворен код, която включва:

 • Интеграция на онлайн каталог за обществен достъп (OPAC)
 • Функции, свързани с тиража
 • Функции за заем
 • Функции за каталогизиране
 • Инструменти за администриране на персонала
 • Отчитане за неща като просрочени елементи и статистически модели за използването на елементи в библиотеката

Неговата лекота на инсталиране, простота, лекота на използване, и страхотната подкрепяща документация го правят популярен сред малките и селските библиотеки по света.

Езикова наличност и стойност

Има много налични са различни преводи на OpenBiblio, а понякога езиците не са тези, които се използват най-често.

Например OpenBiblio подкрепя езика Nahuatl, който говорят 1,5 милиона Nahua народи, които сега живеят предимно в централен Мексико.

Освен това има много проекти, които подобряват стойността на OpenBiblio, включително сериите за обучение и употреба, разработени от Университета в Уайоминг и насочени към библиотекари, които може да не са удобни с технологиите.

OpenBiblio е написано на PHP.

OpenDb

Open Media Collectors Database (OpenDB) е уеб приложение, което позволява на хора или малки организации да описват и каталогизират своята медийна колекция.

Елементите за колекция могат да включват DVD, VCD, CD, VHS касети, игри, книги и лазерни дискове.

OpenDB също може да се използва, за да ви помогне да следите на кого имате заем материали.

Функционира като лека система за каталогизиране и разпространение на библиотеката. Това е ан продукт с отворен код, който се пише с помощта на PHP програмен език.

За да съхранява самите данни, OpenDb използва база данни MySQL.

Въпреки че OpenDb не е актуализиран от 2010 г., все още можете да изтеглите и използвате стабилна версия на продукта.

купон за уеб хостинг

Търсите много за хостинг на нишови приложения?
A2 хостинг отбеляза №1 в последните ни тестове за скорост и производителност. Тяхната платформа поддържа десетки приложения за ниши. В момента можете да спестите до 50% по техните планове. Използвайте тази специална връзка за отстъпки
за да получите сделката.

резюме на софтуер за ниша

резюме

В интернет има По нещо за всеки, а софтуерът не е изключение.

Независимо колко нетрадиционна според вас може да е вашата, шансовете са, има приложение или инструмент, които бихте могли да използвате, за да улесните работата или живота си много по-лесно.

Какво научихме?

В тази статия разгледахме няколко опции за софтуерни ниши. Някои от тях се поддържат активно, други не, но все още са популярни в определени нишови кръгове.

Тези инструменти варират от прости бази данни, насочени към специализирани групи, до пълнофункционални опции на платформата, предназначени да нарушат дадена индустрия.

Никога не знаеш какво можеш да намериш в интернет, така че ако някога се замислиш: „Боже, бих искал да има приложение за това…“

Е, просто може да има.

Вижте и категориите за хостинг на ниши, които са свързани с тази страница.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map