Shoutcast хостинг в сравнение: знаем, че искате добър аудио хостинг. Намерихме го.

Contents

Сравнете SHOUTcast хостинг

SHOUTcast е собствена софтуерна платформа, която ви позволява да създавате своя собствена радиостанция и да излъчвате онлайн. Ще ви трябва уеб хост, който може да осигури ширина на честотната лента, достатъчна за интернет радио.


Споделеният хостинг няма да бъде адекватен. Вместо това потърсете VPS или качествени облачни планове с бързи сървъри и SSD (твърди дискове). Имайте предвид и размера на вашата аудитория. Най-добрите SHOUTcast хостинг планове могат да се разширяват с развитието на вашата станция.

Ето кратка снимка на най-добрите 5 хоста за SHOUTcast хостинг:

 1. BlueHost
  – Много функции за поточно предаване на медии & поддържа
 2. A2 хостинг
 3. LiquidWeb
 4. Interserver
 5. WebFaction

Как избрахме най-добрите домакини за SHOUTcast?

От 1500 хостинг планове, които разгледахме, ние включихме в кратък списък тези, които осигуряват достатъчна честотна лента за поточно предаване, висока продължителност на работа и солидна мрежова поддръжка.

За да определим топ SHOUTcast хостинг услуги, ние проверихме този списък с нашата база данни за истински отзиви от реални клиенти на SHOUTcast.

SHOUTcast хостинг

shoutcast хостинг

Какво ще научите

Някога мечтали ли сте да имате собствена радиостанция? Можете да го направите днес в Интернет. SHOUTcast помага да се определи това явление.

В тази статия ще научите какво SHOUTcast може да направи за вас или вашата марка. Ще научите какво можете и какво не можете да сканирате в уеб хост SHOUTcast.

Аз също споделете препоръките ми за домакините на SHOUTcast също.

какво е крещящо

Какво е SHOUTcast?

Днес излъчването на интернет радио е по-популярно от всякога. Огромни известни стрийминг сайтове като Radio Paradise, Internet Radio Pandora и Last.fm служат за онагледяване на този факт. Те позволяват на потребителите да откриват нови изпълнители, да изследват различни жанрове или просто да слушат стари любими.

SHOUTcast радио има всичко това и още.

Защо SHOUTcast?

„Лидерът в поточно аудио [с] 77 771 радиостанции, използващи нашата технология.“ – SHOUTcast

Това, което го отличава от други решения за интернет радиостанции като Icecast, е неговото фокус върху потребителите и неговото високо ниво на достъпност.

За разлика от станциите в повечето интернет сайтове за радио, почти всички SHOUTcast станции и програми се предават на живо, вместо да бъдат поставени на опашка за излъчване преди време от човек или компютър.

shoutcast начална страница

Създайте своя собствена станция

Най-важното – всеки и всеки може да създаде своя собствена онлайн радиостанция просто като изтеглите софтуер SHOUTcast и инструменти за излъчване. Това са само голите кости от онова, което е необходимо, за да се създаде гладко работеща станция.

Какви продукти предлага SHOUTcast?

Когато започнете, може да намерите различните опции SHOUTcast за объркващи. Ето ги налични продукти и инструменти за вас (въпреки че въобще не можете да използвате някои от тях):

продукт
описание
SHOUTcast.comДиректорията на онлайн радиостанциите
SHOUTcast сървър (DNAS)Сървърът, използван от вас и други оператори
SHOUTcast DSPPlug-in за Winamp, който кодира вашето аудио и го изпраща до SHOUTcast сървъри
SHOUTcast Безплатен поток и генериране на приходиИнструментът за маркетинг и осигуряване на приходи, който ви позволява да печелите печалби въз основа на вашето слушане
SHOUTcast APIИнтерфейс за разработчици, които искат да интегрират своите продукти с SHOUTcast

shoutcast хостинг опции

SHOUTcast Хостинг опции

Хостинг доставчици като VosCast, ShoutCheap и Server Room предоставят цялостни хостинг планове, които използват много функции и услуги за да подобрите вашата SHOUTcast стрийминг станция.

Предимства на SHOUTcast хостинг

Ето само няколко примери за видовете ползи ще получите, ако изберете хостинг план от уеб хостове SHOUTcast:

 • Ценна статистика
 • Предварително написани кодове и скриптове
 • Възможността за поточно предаване към различни устройства
 • Достъп до контролния панел
 • 24/7 поддръжка

Използване на хостинг план, който вече сте собственик

Разбира се, в много ситуации също е възможно да стартирате SHOUTcast на съществуващия си уеб хостинг план, ако в момента не сте на пазара, за да превключвате или не искате да се справяте с караницата.

Много любители избират този подход, или чрез повторно използване на план, който вече имат, или чрез изграждане на собствени уеб сървъри за малки SHOUTcast станции. Този подход има смисъл за малки начинания или лица.

То включва малко измама, но, отново, това позволява на потребителите да пренареждат стария хардуер или да използвате капацитета на сървъра в режим на празен ход.

Под качулката: SHOUTcast Технически хостинг фактори

Ето какво трябва да знаете Технически изисквания за да получите правилния хостинг за вашия стрийминг проект.

Изисквания за хардуер и софтуер

По отношение на хардуера, SHOUTcast не поставя много натоварване на сървъра.

Това е много мащабируемо аудио поточно решение и не ви трябват скъпи процесори от висок клас или много бързо съхранение.

SHOUTcast DNAS Server и Transcoder са наличен в редица операционни системи, включително:

 • 32-битови и 64-битови версии на Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 и по-нови версии.
 • Linux също се поддържа в 32- и 64-битови аромати.
 • Поддръжката на BSD 8.x и Mac OS X също е на борда.

SHOUTcast Версии

И двете SHOUTcast V1 и SHOUTcast V2 все още се използват, но различните версии имат много сходни изисквания.

Най-голямата разлика е използването на нов Stream ID и нов протокол Ultravox 2.1 в SHOUTcast V2.

Няма голяма мистерия: SHOUTcast е безплатен, както и повечето плъгини и модули може да се наложи да стимулирате интернет радиостанцията си.

мащабируемост на честотната лента

SHOUTcast хостинг изисква честотна лента и мащабируемост

Само защото можете да използвате най-евтината опция за SHOUTcast не означава, че трябва, особено ако се интересувате от преживяванията на слушателите си.

Евтин хостинг за SHOUTcast?

Така че, ако изискванията са толкова ниски, защо да се занимавате с хостинг планове, създадени специално за SHOUTcast?

Краткият отговор е, защото честотната лента е важна и по-често, отколкото не, това е ограничаващият фактор за малките оператори. Критични фактори са честотната лента, непрекъсната работа, и мрежова поддръжка.

Колко слушатели има вашата SHOUTcast станция?

Най-евтините планове за хостинг на сървъри, обикновено на юг от 10 долара на месец, могат да поддържат ограничен брой слушатели. Точният брой зависи от битрейта, но обикновено гледате няколко десетки слушатели. Средният план за $ 25 поддържа до сто слушатели.

В случай, че искате неограничен брой слушатели, можеш се разминете с план за 50 долара, но на нисък битрейт – по-вероятно е да се озовете в трицифрената територия, ако отидете на план с висока честотна лента (или дори неограничена честотна лента) с повече от 1TB трафик.

Мога ли да създам свой собствен хостинг план за SHOUTcast?

Редица уеб хостове започнаха да предлагат персонализирани планове SHOUTcast, което позволява на клиента да избере различни параметри и да създаде персонализиран пакет SHOUTcast хост за своята радиостанция.

Този подход има смисъл в зависимост от нишата, от която се интересувате.

Изискванията за хардуер и честотна лента могат да бъдат драстично различни в зависимост от това какъв вид видео или аудио поточно предаване планирате да хоствате (различни битрейт, регионални върхове или глобален обхват, разговорно радио, 24/7 музика и т.н.)

Специализирани сървъри SHOUTcast

Специализирани планове са най-добрият избор за амбициозни потребители. Те обикновено започват с ограничен трафик и основен хардуер, но потребителите могат да персонализират и да изберат надстройките, от които вероятно ще се нуждаят.

Безмерни специални планове

Неметрираните планове обикновено осигуряват 100Mbps връзка. Тези планове също имат тенденция да включват RAID или SSD съхранение, заедно с четириядрен Xeons и поне 8 GB RAM.

Какви добавки ще ми трябват за моята станция SHOUTcast?

Имайте предвид обаче, че много уеб хостове ще изискват също така да закупите контролен панел и лиценз, да платите за правилното управление на сървъра и т.н..

Сравнението на списъчните цени не е достатъчно – ще трябва да копаете малко по-дълбоко, за да сравните точно хостинг плановете на сървъра, тъй като тези разходи могат бързо да се сумират.

най-добрите викащи домакини

Най-добрите три доставчика на хостинг услуги SHOUTcast

Ако сте решили, че не се нуждаете от SHOUTcast хостинг, предоставен от нишов уеб хост (да речем, ако искате да правите други неща с вашия сайт, освен поточно аудио или видео), или ако сте любопитни да видите дали текущият уеб хост поддържа SHOUTcast стрийминг, след което не търсете повече.

Вече сме направили редица препоръки по-горе по отношение на най-добрите доставчици на хостинг доставчици на сървъри SHOUTcast.

Ако обаче не сте сигурни кой наистина ще бъде най-добрият за вашите нужди, вижте нашите снимки за топ 3:

Bluehost

bluehost извикаНачална страница на Bluehost

Нека започнем с Bluehost, най-добрият ни избор за SHOUTcast хостинг. Добре известно име в уеб хостинг пространството и синоним на производителност и поддръжка, Bluehost е блестящ избор за почти всички.

Ето някои причини, поради които:

 1. Bluehost е пълен с пълни функции за видео и аудио стрийминг.
 2. С технологията от световна класа, захранваща сървърите си, няма да се налага да се притеснявате за проблеми с производителността, докато предавате интернет радиостанцията си.
 3. Това е най-добрият вариант, ако искате VPS или специализиран хостинг на сървър, който ви дава контрол върху конфигурацията и спокойствието, когато става въпрос за производителност.

HostWinds

howinds викаНачална страница на HostWinds

HostWinds е друг чудесен избор за SHOUTcast хостинг, тъй като плановете са достъпни за потребители, които специално искат да предават аудио и видео от своя уебсайт. HostWinds SHOUTcast хостингът включва:

 1. Фантастична гаранция за ъптайм на сървъра
 2. Лесна настройка
 3. Надеждна техническа поддръжка
 4. Достъпни опции за ценообразуване
 5. Съдействие с реклама и маркетинг

Тези планове биха били идеални, ако вашата интернет радиостанция или подкаст е чисто нова и искате време (и място) евентуално да мащабирате вашия сървър, за да постигнете растеж на трафика.

A2 хостинг

a2 хостинг shoutcastA2 Начална страница за хостинг

И накрая, ние също препоръчваме A2 хостинг, един от нашите избор за най-добрия хостинг на аудио / видео. Има добра причина за това, тъй като, като HostWinds, A2 хостингът има планове, посветени на SHOUTcast хостинг. ако сигурност, честотна лента, и лекота на използване са приоритет за вашия уеб сайт за поточно аудио, тогава това би било чудесна възможност за разглеждане на уеб хостинг.

Като бонус, тъй като тези планове попадат в категорията на управлявания хостинг сървър, няма да се налага да се притеснявате от конфигурирането на сървъра, управлението на надстройките или работата с други задачи за мониторинг на производителността, често участващи в традиционния VPS и специализиран хостинг на сървъри.

Какво да търсите в SHOUTcast хостинг

Общо взето, ето го какво ще искате да търсите ако искате да стартирате високоефективен уебсайт за аудио или видео поток:

 1. VPS или специален хостинг на сървър
 2. 99,9% или по-висока гаранция за продължаване
 3. Функции за аудио и видео стрийминг
 4. CDN или други добавки за повишаване на производителността
 5. Гъвкави или неограничени възможности за честотна лента
 6. Надеждна, 24/7 техническа поддръжка

Други функции в софтуер за ниша

 • звездичка
 • Redmine
 • LimeSurvey
 • SharePoint

SHOUTcast Често задавани въпроси

 • Какво е SHOUTcast?

  SHOUTcast е софтуерно приложение, което позволява на всеки да предава аудио през интернет. Обикновено се използва за създаване на интернет радиостанции.

 • SHOUTcast е отворен код?

  Не. SHOUTcast е патентован софтуер и използва някои собствени формати на данни.

 • Как работи SHOUTcast?

  SHOUTcast е инсталиран на сървър.

  Той получава аудио източник, като вход от аудио приложение. SHOUTcast преобразува аудио данни, идващи от източника, в поточен аудио формат, консумиран от всеки, свързан към интернет.

  Всеки, който иска да слуша, просто отваря URL адреса в съвместим софтуерен клиент, като например медиен плейър.

 • Мога ли да използвам SHOUTcast с споделен хостинг план?

  Споделеният хостинг обикновено не поддържа SHOUTcast, главно поради честотната лента, която използва.

 • Мога ли да използвам SHOUTcast в хостинг план на VPS?

  Да. Проверете какви са ограниченията на честотната лента и дали има такси за превишаването им.

 • Какъв тип софтуер е необходим за слушане на аудио потоци SHOUTcast?

  Повечето mp3 плейъри и услуги могат да възпроизвеждат аудио потоци SHOUTcast, включително Winamp, iTunes и Windows Media Player. VLC Player премахна поддръжката на протокола SHOUTcast поради опасения относно лицензиите.

 • Безплатен ли е SHOUTcast?

  Има безплатна версия на SHOUTcast. Не включва функции за осигуряване на приходи, анализи или поддръжка. Премиум изданията на софтуера предоставят някои или всички тези функции и също така позволяват използването на CDN.

 • Мога ли да излъчвам от домашния си компютър?

  Да. Можете да настроите поточен сървър SHOUTcast на вашия уеб хостинг акаунт, след което да се свържете с него от приложението SHOUTcast на вашия собствен компютър. Въпреки че можете да пропуснете сървъра и да излъчвате директно, това не се препоръчва.

 • Какви са изискванията за уеб хостинг за SHOUTcast?

  Можете да стартирате SHOUTcast на уеб хостинг на Linux, Mac или Windows, при условие че планът ви го поддържа.

 • Мога ли да използвам SHOUTcast за поточно видео?

  Да. SHOUTcast поддържа поточно видео.

 • Каква е разликата между SHOUTcast v1 и SHOUTcast v2?

  SHOUTcast v1 не се поддържа от съвременните браузъри, тъй като използва нестандартни портове, които са оттеглени. SHOUTcast v2 се поддържа изцяло и също така добавя поддръжка на API.

 • Колко честотна лента е необходима, за да предавам аудио SHOUTcast?

  Няма зададено ограничение, защото това зависи от битрейта, който ще варира в зависимост от това дали излъчвате аудио или реч. Зависи и от това колко потребители слушат.

 • Имам ли нужда от специален сървър за SHOUTcast?

  Ако планирате да излъчвате висококачествено аудио или да съберете голяма аудитория, специализиран сървър е добра идея. Той ще осигури възможност за растеж, като същевременно ще ви даде пълен контрол върху софтуера. Както при VPS сървър, проверете внимателно ограниченията на честотната лента.

 • Мога ли да използвам SHOUTcast за пускане на станция в iTunes Radio?

  Да. Можете да изпратите вашата базирана на SHOUTcast интернет радио станция в iTunes. Вашата станция ще трябва да бъде одобрена, преди да се появи в директорията.

 • Какви са алтернативите на SHOUTcast?

  Разгледайте Icecast v2 или използвайте абонаментна услуга, която предлага пълно хоствана радио платформа.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map