Неограничен хостинг: Перфектите и изненадващите ограничения на най-големите „безгранични“ играчи на пазара

Contents

Сравнете неограничен хостинг

Ако мислите да платите повече, за да получите хостинг план, който има „неограничен“ пространство за съхранение и честотна лента, направете пауза за момент и прочетете публикацията ни по тази тема. Ще ви кажем какво означава „неограничен“ на практика и ще препоръчаме някои домакини, които са максимално близки до обещанието.


Неограничените хостинг планове твърдят, че осигуряват дисково пространство и честотна лента без край. Като се има предвид, че повечето собственици на уебсайтове всъщност не използват много по отношение на ресурсите, такива неограничени планове често могат да бъдат страхотни, тъй като не е нужно да се притеснявате за достигане на лимити. Но в крайна сметка има ограничения – и това е хубаво нещо!

По-късно в тази публикация ще дадем подробности за нашите препоръки, но ето кратък преглед на най-добрите 5 хоста за неограничен хостинг:

 1. SiteGround
  – Нашият избор за хостинг №1 с непроменена честотна лента и изключителна поддръжка
 2. A2 хостинг
 3. InMotion хостинг
 4. HostPapa
 5. HostGator

Как избрахме най-добрите домакини за неограничен хостинг?

От нашите експертни прегледи на над 1500 хостинг планове избрахме тези, които предлагат неограничена честотна лента и съхранение. Тогава ние включихме в списъка на домакините, които предлагат страхотна производителност, високи нива на време на работа и отзивчиво обслужване на клиентите.

Накрая попитахме реални потребители. Използвайки нашата база данни от хиляди независими клиентски отзиви, ние идентифицирахме топ 10 хостове за неограничен хостинг.

Какво е неограничено пространство & Хостинг на честотна лента?

Неограниченият хостинг е термин, натрупан от масите. Много малко хора всъщност знаят какво има под капака, когато го препоръчват на свои приятели или колеги. В тази статия ще научите за предимствата, предимствата и най-важното за ограниченията при закупуване на неограничен хостинг.

Сравнете неограничен хостинг

Много уеб хостинг доставчици примамват потенциалните си клиенти с обещания за „неограничени” функции. Какво означава това? Защо „неограничените“ планове често са най-евтините?

Неограничени хостинг функции

Вероятно сте виждали:

 • Неограничен брой сайтове
 • Неограничени имейл адреси
 • Неограничено съхранение
 • Неограничена честотна лента
 • Неограничени бази данни

При толкова неограниченост е лесно да се чудим защо някой би избрал хостинг план, който позволява само толкова много бази данни или такси за използване на обема на честотната лента.

Първото нещо, което трябва да се вземе предвид, е това наистина няма такова нещо като “безплатно”.

Разходи за уеб хостинг доставчици пари

Уеб сървър

Снимка на уеб сървъра с любезното съдействие на Compudemano / Flickr

Когато купувате хостинг, плащате за пет неща, дори ако те не са разписани в сметката ви:

 1. Дисково пространство
 2. Обработка на цикли
 3. Bandwidth
 4. Консумация на енергия
 5. Обучен персонал

Дисково пространство

Място в действителен диск, за да съхранявате данните на уебсайта си и повече. Дисковото пространство често е движещ фактор, въпреки че има по-важни характеристики, които трябва да се вземат предвид.

Обработка на цикли

Деликатен процес на извличане на полезна информация от набор от данни. Тази поръчка за колоездене извлича тази информация от необработени данни. Той предоставя изглед на това как данните пътуват и се трансформират.

Bandwidth

Просто казано, количеството данни, което може да прехвърля между вашия сайт, интернет и вашите потребители. Максималната ширина на честотната лента е обикновен бонус.

Консумация на енергия

Цената на хостинг доставчика за захранване на действителния хардуер за вашите ресурси. Добре познато, и електричеството не е безплатно за тях.

Обучен персонал

В най-добрите случаи ще имате достъп до професионално обучен персонал. Тези служители очакват да им се изплаща конкурентна заплата за техните знания и подкрепа.

Естествено, всеки от тях има множество основни разходи за този, който предоставя вашия уеб хостинг акаунт: електричество, сигурност, климатик, недвижими имоти, застраховка, персонал.

Да плащате за това, което не използвате, или плащате твърде много

Скица на уеб сървъра

Скица на уеб сървър любезност на Адам Уигинс / Flickr

Колкото повече дисково пространство, време на процесора и честотна лента, които всъщност използвате в своя уеб хостинг акаунт, толкова повече това струва на хостинг доставчика. Уеб хостовете, които предлагат планове за неограничена употреба, вече са взели това предвид при ценовата си структура, усредняване на действителните разходи от всички клиенти.

Това означава, че ако сте относително нисък обем потребител на уеб хост, може да плащате за услуги, които всъщност не използвате.

Големи разходи за хостинг компании

И обратно, ако сте доста голям обем потребител, изпълнявайки няколко големи уебсайта от един и същи хостинг план с неограничена употреба, вие струвате пари на хостинг компанията.

Доставчиците на “неограничени” хостинг планове имат силен икономически стимул да ограничат количеството на използване, което генерира всеки акаунт, тъй като всяко запитване към база данни, всяка заявка за активи и всеки имейл им струва нещо. Тези части от стотинки наистина се сумират.

„Неограничен“ не означава наистина неограничен

Ограничени функции на хоста

Hostgator предлагат неограничена честотна лента от едва 2,75 долара на месец.

Поради описаната по-горе структура на ценообразуване на усредняване на разходите, повечето споделени хостинг доставчици предприемат няколко различни стъпки конкретно ограничават техните неограничени планове.

Ограничения на Общите условия

Почти всички неограничени доставчици на хостинг услуги използват споразумения с Условия за ползване (TOS), за да ограничат законно за какво може да се използва тяхната хостинг услуга.

Едно общо ограничение за неограничено съхранение е ограничаване на видовете данни, които могат да се съхраняват. Например, хостинг компания може да уточни, че могат да се съхраняват само файлове, пряко свързани с обществено достъпни уебсайтове, което забранява съхранението на лични файлове или архивирането на сайтове..

Ограничение при препродажба

Друго ограничение, което може да намерите в плановете за споделен хостинг и неограничена употреба, е ограничение за препродажба или подписване на използване. Това може да повлияе на уеб разработчиците за кратко време и на свободна практика, които може да искат да хостват няколко уебсайта на клиенти в един общ хостинг план.

Масовата електронна поща също е често срещана цел на споразуменията за TOS, като хостинг компаниите уточняват, че не можете да използвате техните пощенски сървъри за маркетинг с голям обем.

Скрити граници на неограничен хостинг

Въпреки че всички доставчици на споделен хостинг отричат ​​твърденията, има много непроверени доклади за споделяне на хостинг доставчици, намаляващи скоростта на връщане и производителността на сайтове с по-голям обем, за да поддържат средните си разходи и да обезкуражат прекомерната употреба.

Всички уеб хостинг не е създаден еднакво

Дори ако сте в границите на неограничения хостинг и не е нужно да правите нищо, което би нарушило вашето TOS споразумение, неограниченият хостинг по същество е стокова услуга.

Причини за ограничения

Има няколко причини, поради които честотната лента и капацитетът за съхранение са по-скъпи в първокласните уеб хостове. Основното е много пари и опит, насочени към оптимизиране на уеб хостинг средата.

Това включва висококачествен хардуер, патентован софтуер за сървър и много излишни резервни копия. Допълнителните средства отиват за редица други подобрения, необходими на уеб сайтове с голям обем и критични за мисията.

Как да преодолеем ограниченията на неограничените хостове

Cloudflare CDN

Cloudflare CDN може да се използва за съхраняване на статични активи външно.

Ако доставчикът на хостинг услуги с неограничена употреба е най-добрата или единствена опция за вас понастоящем, има стъпки, които можете да предприемете, за да се защитите от навлизане в действителните им ограничения.

 • Използвайте мрежа за доставка на съдържание
 • Оптимизирайте вашия уебсайт
 • Приложения на трети страни
 • Минимизиране на струпването
 • Умни плъгини

(Забележка: Тези стратегии са полезни и ако плащате за широчина на лентата и капацитет за съхранение. Всъщност начинът да използвате най-добре неограничения уеб хостинг е да го третирате, сякаш плащате за всеки бит.)

Използване на мрежа за доставка на съдържание (CDN)

CDN премества вашите статични активи към оптимизирани крайни сървъри по-близо до посетителите на вашия уебсайт. Това се прави, за да накарате уебсайта ви да се зареди по-бързо, но също така намалява честотната лента и натоварването на заявката на вашия хостинг акаунт.

Това е така, защото активите се доставят от сървърите на CDN, а не от вашия собствен.

Оптимизирайте вашия уебсайт

По-чист код, по-добри SQL заявки, измалени CSS и JS файлове, изображения с размер в размер и редица други подобрения в дизайна на уебсайта Ви могат да окажат значително влияние върху намаляването на цялостната употреба.

Заявления за трети страни

Много функции, свързани с уебсайтове, като системи за коментари в блогове и формуляри за заснемане на олово, могат да бъдат интегрирани на ниво браузър от доставчици на SaaS на трети страни. За използване с малък обем много от тези услуги са дори безплатни.

Минимизиране на струпването

Независимо дали искаме да го признаем или не, повечето от нашите уебсайтове често са претрупани. Често отнема известно време, за да се осъзнае, но доброто старо чисто може да доведе до всичко. Това ще се възползва както от пространството, така и от скоростта.

Умни плъгини

Избирането на правилните приставки без съмнение ще създаде по-добро потребителско изживяване за вашите посетители. Те могат да бъдат навсякъде – от кеширане до архивиране и сигурност. Поради постоянно обтегнатите ресурси, никога не можете да бъдете прекалено внимателни.

Какво да търсите и очаквате в неограничени хостинг пакети

cPanel Demo

cPanel е страхотен контролен панел, с който да разполагате с вашия хостинг план.

Отвъд неограничената честотна лента и свободното пространство на диска, дори споделените хостинг пакети могат да предложат много повече. Тези функции трябва да повлияят на кой домакин сте избрали в крайна сметка.

Възможности за кръстосани продажби

Интересен начин, по който неограниченото използване на хостинг доставчиците печелят допълнителна печалба от техните хостинг планове, е чрез кръстосани продажби на продукти и услуги които попълват пропуските, направени от техните ограничения.

Ако планирате да внедрите CDN, оптимизатор на уебсайтове, система за коментиране на трети страни или друга подобна техника за намаляване на натоварването, не забравяйте да пазарувате и да разгледате независими препоръки. Има голяма вероятност предложенията за тези услуги, идващи от вашия хостинг доставчик, да бъдат спонсорирани.

Основите

Най-малкото, вашият хост акаунт трябва да идва с лесен за използване контролен панел, като cPanel. cPanel е най-често срещаният хостинг контролен панел. Ако свикнете с него, няма да имате проблеми с преминаването към нов хост, ако е необходимо в бъдеще.

Вашият контролен панел трябва да има някакъв инсталатор на скриптове. Инсталаторът на скриптове Softaculous е най-често срещаният, но има и други, които са също толкова добри. Не се притеснявайте прекалено много, докато е осигурен такъв инсталаторите улесняват инсталирането на система за управление на съдържанието (CMS) като WordPress или Joomla.

Това са основите.

Екстра Перкс

Някои домакини обичат да предлагат други екстри, които могат да добавят много стойност към техните планове. Например:

 • Безплатен SSL сертификат
 • Безплатно име на домейн
 • SSD съхранение
 • Безплатни имейл акаунти

Безплатен SSL сертификат

Безплатен SSL сертификат дава на вашия сайт „сигурна“ зелена ключалка в адресната лента за вашите посетители. Абсолютно необходимо, ако събирате каквато и да е информация от посетителите.

Безплатно име на домейн

Безплатното име на домейн, като неограничения домейн като цяло, има уловка. Обикновено е безплатна за първата година и след това трябва да платите, за да я подновите.

SSD съхранение

Стандартното съхранение използва HHD. SSD дисковете са създадени да бъдат много пъти по-бързи от HDD за много операции, свързани с хостинг на вашия уебсайт. Най-просто казано, те ускоряват вашия уебсайт.

Безплатни имейл акаунти

Много хостове предлагат безплатен имейл, но трябва да проверите условията им, както при всичко, свързано с „неограничен“ хостинг. Някои хостинг планове ще ограничат колко имейл акаунти можете да създадете. Ако планирате да направите няколко, потърсете хост, който ще ви позволи да направите толкова, колкото искате.

Основните типове неограничен хостинг

Хостинг на риселър на сайта

Siteground предлага популярен план за дистрибутори.

TypeDescriptionPerksCautions
Споделен хостингВашият сайт се споделя с сайтове на други потребители.Предполагаем неограничен ресурс, в зависимост от относителните ограничения на доставчика.Ако споделеният сървър е претъпкан с новаци, хостинг на 100s от безсмислени сайтове, вие сте длъжни да изпитате ограничения за ресурси рано или късно.
ResellerПозволява ви да продавате уеб хостинг услуги.Позволява ви да предлагате атрактивни звукови сделки като доставчик на хостинг доставчик. cPanel често е достъпен и за вашите клиенти на дистрибутора.Поддържането на вашата дума с атрактивен план, докато сте на неограничен хостинг на дистрибутор, може да ви изпадне в проблеми. Не забравяйте, че няма такова нещо като неограничен твърд диск.

Както споменахме, повечето неограничени оферти са в споделени хостинг планове.

Доста рядко е да получите неограничен хостинг по някакъв начин на VPS или на специален сървър.

Неограничен хостинг на риселър

Въпреки това, хост на дистрибутор често предлага малко по-различен тип неограничен хостинг. Ти ще си ограничено от дисковото пространство и честотната лента, но повечето хостинг планове за дистрибутори ви позволяват да имате неограничени клиенти.

Риск от бавни сайтове

Очевидно можете да се сблъскате със същия проблем. Ако получите твърде много клиенти, които използват ресурси, няма достатъчно, за да обикаляте и всеки (ите) сайт (и) ще бъде забавен.

Имате обаче голяма полза от възможността да имате неограничени клиенти. Получавате повече свобода в избора на това, което предлага да продавате на потенциални клиенти в своя собствен уеб хост план. Можете дори да предложите своя собствена форма на „неограничен хостинг“.

Кой трябва да използва неограничен хостинг – и кой не трябва

Споделеният хостинг с неограничени планове за използване е чудесна опция за лични блогове и уебсайтове, които не получават много трафик. Те също са добър избор за малки до средни нетехнологични организации които се нуждаят от надеждни, но не критични за мисията маркетингови и PR уебсайтове.

Фирмите, фокусирани върху Интернет, доставчиците на SaaS, уебсайтовете с големи медии и големите компании трябва да избягват планове за неограничена употреба.

Плюсове и минуси на неограничен хостинг

Има много възходи и падения, които трябва да вземете предвид, когато обмисляте хостинг пакети с „неограничени“ ресурси. Нека да правим разлика между тях.

Професионалисти

Има някои категорични въздействия на неограничен хостинг.

 • По-лесно е да изберете хостинг пакет, когато не е нужно да се притеснявате за техническите спецификации.
 • Неограничените оферти обикновено са повече от достатъчни за повечето малки и прости уебсайтове.

Против

Напротив, има няколко бита, с които трябва да бъдете внимателни.

 • „Неограничена“ всъщност не е неограничена и скоростта на уебсайта Ви може да бъде ограничена, ако превишите неизвестното потребление на ресурси.
 • Не е подходящ за големи сайтове, съхраняване на големи количества медия или сайтове със сложна бек-енд логика, които консумират големи количества ресурси.

Моите избори: Трите най-неограничени домакини

В заключение, неограниченият хостинг със сигурност може да звучи по-добре, отколкото наистина получавате. Въпреки това, за тези от вас, които се възползват от планове за неограничена употреба, ето трите най-добри възможности.

InMotion хостинг

InMotion Unlimited Сравни
InMotion хостингът предлага търсене на функционалност.

InMotion хостинг е една от най-добрите компании за хостинг услуги, ако повечето от посетителите ви ще бъдат от Северна Америка. Те имат силна инфраструктура, което им позволява да предлагат относително висока производителност при неограничена честотна лента и дисково пространство споделят хостинг планове. Недостатъкът е, че InMotion хостингът е концентриран в САЩ, те имат две места за центрове за данни, и двете са разположени в САЩ.

Поне една база данни на MySQL за всички неограничени планове и можете да имате неограничен брой бази данни на най-високо ниво. И накрая, безплатни SSD дискове са включени във всички планове, което помага да се избегнат бавните скорости, които имат много други хостове.

Ipage

InPage неограничен сравни
iPage ви позволява да експериментирате с техния контролен панел.

За малки фирми, които искат да хостват уебсайт с почти моментална настройка, iPage е солидна възможност. iPage е свързан с простотата, има много малко хостинг планове за избор. Основният им хостинг план предлага както неограничено дисково пространство, така и My SQL бази данни и се предлага с a безплатно име на домейн.

Всички планове идват специално за малкия бизнес безплатни рекламни кредити за AdWords и Bing, както и безплатен магазин. Освен това ще получите достъп до безплатен конструктор на уебсайтове, който има прост интерфейс за плъзгане и пускане.

HostGator

HostGator Неограничен Сравнете
Таблото за управление на акаунта от HostGator.

И накрая, ако търсите евтин, но доста надежден вариант, помислете за HostGator. Всичките им споделени хостинг планове предлагат „немерима“ честотна лента и съхранение. Обърнете внимание, че неметриран означава същото нещо като неограничен в този контекст.

Всеки хостинг план идва основен cPanel, което ще ви позволи да инсталирате популярни CMS и да настроите имейл акаунт и да изберете други общи настройки за хостинг. HostGator предлага 99,9% гаранция за продължаване.

Други функции в специалността

 • Офшорен
 • Бизнес
 • евтин
 • Хостинг с множество домейни
 • DDoS защита
 • Студент
 • Forex
 • Име на домейн
 • Secure
 • средства
 • Поток аудио / видео
 • Зелен хостинг
 • SEO
 • Изображение
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map