Най-добрите хостинг на машини: Кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Contents

Сравнете хостинг на прости машини

сравнете хостинг на прости машини


Какво ще научите

Независимо дали нейният стимулиращ сайт ангажира, предоставя поддръжка на клиенти или публикува често задавани въпроси, форумите все още се използват широко от организации и предприятия.

В тази статия ще научите за популярен и лесен за използване създател на форум, наречен Simple Machines Forum. Ще разгледаме какво има под капака на това приложение и как можете да го използвате за увеличаване на приходите и ангажираността.

Ще споделя това, което трябва да търсите в хоста на форума на Simple Machines.

И ще дам няколко препоръки за уеб хостовете, за да започнете вашето търсене.

какво е просто машини форум

Какво е Simple Machines Forum?

Форумът за прости машини (SMF) е a безплатно приложение което ви позволява да изграждате онлайн общност, табло или форум бързо и лесно и без нужда от усъвършенствани умения за програмиране или интензивно използване на сървърните ресурси.

SMF стартира като търговски проект, но през 2010 г. се пререгистрира като организация с нестопанска цел, ръководена от разнообразна група от хора от цял ​​свят. В момента екипът работи по SMF 2.1.

Интернет форумите съществуват от десетилетия и дори преди да излезе световната мрежа, местните услуги на бюлетините и Usenet помогна на хората да поддържат връзка и да общуват на линия.

снимки на началната страница на прости машини
Уебсайтът на Simple Machines

Какви са ползите от използването на Форум за прости машини?

Въпреки че социалните мрежи, секциите за коментари на потребители и незабавните съобщения са заменили и разширили традиционните форуми в много настройки, форумите все още са доста популярни.

Кой използва форума на прости машини?

Форумите за прости машини могат да бъдат създадени от фирми, различни организации или просто групи от хора с общ интерес.

Все още много фирми разчитайте на форуми, за да подобрите дълбочината на ангажираността на потребителите, предлагат поддръжка на клиенти, адресирайте често задавани въпроси (често задавани въпроси), предлагайте съвети и съвети или просто увеличете онлайн отпечатъка си.

Защо да използвате Simple Machines Forum?

Форумите са a ниска цена, ниска поддръжка начин за използване на човешкото взаимодействие и съдържание, създадено от ентусиасти за привличане на повече потребители и трафик.

Един от по-популярните софтуерни пакети, използвани за създаване на уеб форуми, е Simple Machines Forum (SMF).

за хостинг на прости машини

За форума на прости машини

Форумът на Simple Machines е написан на езика на HyperText Preprocessor (PHP) и използва MySQL управление на база данни, което означава, че е изградена около някои от най-популярните индустриални стандарти.

Използването на PHP, MySQL и фактът, че SMF е безплатна, помогнаха за създаването на голяма и сравнително активна общност за развитие.

Кои са най-добрите характеристики на SMF?

SMF предлага няколко подобрения на стандартните функции на форума. Те включват:

 • Пълна интеграция със съществуващия ви сайт с помощта на сървърна страна (SSI)
 • Много адаптивни теми
 • Програма за архивиране
 • Инструмент за преобразуване за преобразуване на съществуващия форум или табло в SMF
 • Няколко „моста“ за безпроблемна интеграция с няколко CMS.

Лесна персонализация

Можете също да персонализирате вашата SMF инсталация със стотици добавки, за да подобрите сигурността, функциите и приходите.

SMF се публикува под лиценза на BSD за 3 клаузи, така че докато е така отворен код, преразпределението на модифициран код е предмет на няколко насоки.

SMF 1.0 и 1.1 се публикуват под по-ограничителни лицензи, одобрени от OSI, така че разпространението на някои модифицирани компоненти може да бъде ограничено.

Прости машини Персонализиране
Снимка на екрана чрез simplemachines.org

Жизнената общност на SMF

До известна степен младата и жизнена общност на SMF – подкрепена от разчитането на PHP и MySQL – компенсира ограниченията за разпространение.

Новите персонализирани модули и теми се публикуват редовно и, ако е необходимо, намирането на разработчици, способни да създават персонализирани теми и настройки за вашия форум, не трябва да е трудно..

Разгръщане на SMF: Лесно, без глупости

Разгръщането на Simple Machines Forum е сравнително лесно. Някои хостове включват SMF като инсталация с едно щракване чрез Softaculous или Fantastico, но дори и да не е домакин, инсталационният процес не е твърде взискателен и не трябва да създава проблеми на повечето потребители.

Дори ако хостът ви не предлага функционалност с едно щракване, има вероятност той предлага ръководство за инсталиране и настройка на SMF..

Има няколко начина за разгръщане на SMF:

метод

Предимства и недостатъци

Споделен сървър

Лесен за внедряване и евтини хостинг планове, но други потребители могат да забавят сървъра

Специализиран сървър

Пълен контрол, но може да бъде скъпо и отнема много време

Облачен сървър

Лесен за регулиране на капацитета и евтин, но някои липсват контрол върху данните

Хостинг & Поддръжка за SMF

Форумът за прости машини има ограничен отпечатък и тъй като е безплатен, пакетът е a популярен избор за физически лица и малки организации с ограничени ресурси.

Но все пак ще трябва да намерите подходящ домакин.

Какви хостинг нужди трябва да вземете предвид за SMF?

Ще трябва да се уверите, че вашият доставчик на хостинг услуги поддържа MySQL и PHP, но ще ви е трудно да намерите хост, който не го прави – в края на краищата това са индустриални стандарти.

Докато процесът може да варира в зависимост от хоста, обикновено ще трябва да изтеглите SMF, спечелете подробности за FTP достъп за домейна, заедно с SSH достъп, подредете MySQL подробности и продължете да инсталирате пакета.

База данни и управление на файлове

Това обикновено означава, че ще трябва да настроите MySQL база данни, да качите инсталационния файл в акаунта си и да го разархивирате.

Проверете дали вашият файлов мениджър предоставя функции за разархивиране и разрешение – може да се наложи да се свържете с поддръжката на хостинг и да отворите сесия на Secure Shell (SSH).

След това е просто а въпрос на използване на FTP за разархивиране на инсталационния файл и попълнете необходимите данни за базата данни и задайте администраторски достъп.

Хостингът е лесен за намиране

Поддръжката на SMF често се намира дори и в основни хостинг пакети, с или без функционалност за инсталиране с едно щракване. SMF обикновено се разполага на споделени сървъри, обикновено съвместими със Linux, Apache, MySQL, PHP (LAMP) сървъри.

домакини за прост форум машини
Изображение чрез Pixabay

Дори хостинг пакети за входно ниво поддържат необходимите стандарти, така че разбира се, че инсталирането на SMF на специализирани и управлявани специализирани сървъри трябва да бъде също толкова лесно.

Помислете за виртуални сървъри

Ако наистина искате да стартирате свой собствен посветен сървър, можете да практикувате във виртуална машина във Vmware или VirtualBox, преди да го разгърнете на истински сървър. VirtualBox има предимство, тъй като е безплатен и с отворен код.

Настройка на a виртуален сървър също ще ви позволи да тествате нови версии на софтуера, тъй като станат достъпни, така че не причинявате главоболие на потребителите си.

Можете също да се запознаете с вноските и изходите на администрацията, ако още не сте. По този начин ще бъдете готови за първо време, когато стартирате форума си.

Хостинг поддръжка & Сигурност за SMF

Форумите са склонни да представят голяма цел за злонамерени актьори, вариращи от предимно доброжелателни тролове до спамери и фишери.

Ето защо е жизненоважно да се осигурят сигурни разрешения за файлове и да се поддържа софтуерът актуализиран с най-новите пачове за сигурност. SMF поддръжката предлага цялата подходяща информация за наличните и предстоящите актуализации.

Защо сигурността е толкова важна при SMF?

Задачата за поддържане на сигурността е по-трудна с уеб приложенията, тъй като те имат много подвижни части: уеб сървъра, сървъра на базата данни, PHP и самата операционна система.

Всичко това може да се заговори за отворете големи дупки за сигурност във вашата инсталация на SMF.

Управлявате ли собствения си сървър?

Хостинг доставчикът на управляван сървър ще поддържа нещата актуализирани, но ако стартирате свой собствен сървър, ще е необходима известна работа, за да останете на върха на актуализациите.

Трябва да оставите актуализациите на вашите сървъри и да обърнете внимание на новите версии на SMF на началната си страница.

как да получите хостинг на прости машини

Първи форум за прости машини

Ако вашият доставчик на хостинг услуги не предлага Simple Machines като инсталирате с едно щракване (срам за тях!), Инсталирането на Simple Machines е доста просто, ако приемем, че имате съществуващ LAMP сървър, създаден с най-новите версии на MySQL и PHP.

Ние също да приемем, че вече имате FTP клиент на вашата машина. Следващите стъпки са:

 1. Създайте нова база данни с phpMyAdmin или от контролния панел на вашия хостинг доставчик.
 2. Изтеглете инсталационния файл на Simple Machines от уебсайта.
 3. Извадете архива в папка на вашата локална машина.
 4. Качете папката на вашия сървър чрез SFTP в директория, която уеб сървърът използва.
 5. Уверете се, че разрешенията са зададени правилно в директорията. Тя трябва да бъде четена, но да не може да бъде написана от другите.
 6. Стартирайте инсталатора, като отидете на вашия сървър в уеб браузър. Инсталаторът ще ви преведе през процеса на настройване на форума с основни настройки на форума и базата данни.

Процесът е описан по-подробно в уикито Simple Machines.

най-добрите хостинг на машини

Моите снимки: 3 хоста за форуми на Simple Machine

Тъй като Simple Machine Forums работи на стандартен LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) стек, който се поддържа широко от индустрията за уеб хостинг, имате голям избор от доставчици.

Повечето от доставчиците не предлагат предварително инсталирани SMF, но много от тях го предлагат като инсталиране с едно кликване. Дори и да не го правят, той все още е доста лесен за инсталиране.

Инструментът по-горе ще ви позволи да търсите през стотици хостове. Ако обаче предпочитате да започнете с по-малък списък, ето най-добрите ви залози за хостинг на SMF.

SiteGround

SiteGround е солиден избор за SMF инсталация. Въвеждащите им планове започват от $ 3,95 на месец. Основният план за споделен хостинг предлага 10 гигабайта място за съхранение, което е повече от достатъчно за малък форум. Можете дори да получите безплатно Да шифроваме SSL сертификат за допълнителна сигурност.

Снимка на площадка на сайта

GreenGeeks

Ако очаквате повече потребители, GreenGeeks има неограничен капацитет за съхранение и честотна лента. Встъпителната им цена е само една стотинка повече от 3,56 долара.

Снимка на началната страница на хоста на GreenGeeks

Течна мрежа

Ако искате да управлявате вашия собствен сървър, Liquid Web предлага VPS план, започващ от $ 50,00 на месец. Това е много достъпно и предлага всички функции, от които се нуждаете, включително MySQL и cPanel.

Течен екран на началната страница на хост уеб хоста

Други функции във форумите

 • форуми
 • PHPBB
 • Инвизионен съвет

Прости машини Често задавани въпроси

 • Какво е Simple Machines Forum?

  Simple Machines Forum (SMF) е приложение с отворен код за изграждане на онлайн форуми и табла за обяви. Широко се разглежда като един от най-добрите на пазара.

 • Защо хората използват прости машини?

  Simple Machines Forum е печеливша платформа с отворен код за разработка на форум и дъска за съобщения, която е проектирана да работи на сървъри – дори и такива с ограничени ресурси.

  Освен че е лесен на сървърите, той е проектиран да бъде лесен за използване за начинаещи уеб разработчици.

  Ако сте уебмастър за първи път и форумът или форумът за съобщения е вашата идеална платформа, Simple Machines Forum е чудесна платформа, която можете да използвате.

 • Какви са недостатъците на прости машини?

  Форумът на Simple Machines има свой собствен лицензен софтуер. Поради това софтуерната общност с отворен код не е толкова добра за тази платформа, колкото другите.

  Този индивидуализиран тип лиценз предотвратява преразпределянето на изходния код и също така предотвратява промяна на предишните версии без писмено разрешение.

  Ако ще използвате платформа за форуми с отворен код, може да искате да потърсите алтернатива на Simple Machines, за да можете да намерите по-голяма общност за развитие и поддръжка.

 • Какви са алтернативите на прости машини?

  Има няколко алтернативи на Simple Machines форуми за управление на форуми и табла за съобщения.

  Три от най-популярните алтернативи са phpBB, bbPress и vBulletin.

  Всяка от тези алтернативи има различни видове лицензи – phpBB е 100% отворен код, bbPress е с отворен код и се предлага като приставка за WordPress, а vBulletin е търговска и защитена платформа.

 • Трябва ли да знам как да програмирам, за да използвам прости машини?

  Не точно. За разлика от много безплатни за използване платформи за табла за съобщения, Simple Forums се предлага с модифициран потребителски лиценз, който предотвратява промяна и публикуване на код.

  Поради това знанията за програмиране, необходими за придвижване на Форума на прости машини чрез развитие, трябва да се извършват от Организацията за прости машини.

  Експертизата по програмиране е на тях, а не на вас.

 • Трябва ли да се притеснявам за инсталацията?

  Не точно.

  Ако ще включите във вашия форум възможности за проверка на правописа, тогава ще трябва да инсталирате GNU Ansell 0.50+ на вашия сървър.

  Има и няколко системи за управление на съдържанието, които могат да свързват с Simple Machines, за да добавят функционалност на форума, така че ако използвате една от тях, тогава ще трябва да изтеглите мостовия файл.

  В противен случай изискванията на сървъра за Simple Forums са много стандартни и ще работят с почти всяка инсталация на сървър.

 • Има ли причина да не използвате съветника за инсталиране с едно щракване?

  Ако трябва да преодолеете вашия форум Simple Machines с някоя от споменатите по-горе системи за управление на съдържанието, тогава използването на съветника за инсталиране с едно щракване може да не е добра идея.

  Ако обаче стартирате дъската и форума за съобщения от нулата, а Форумът за обикновени машини е достъпен от вашия хостинг доставчик като инсталация с едно щракване, използвайте го.

 • Какви са изискванията за уеб хостинг на Simple Machines?

  Стандартният LAMP стек ще работи отлично за хостинг на Simple Machines Forum.

  LAMP е съкращение за конфигурация на сървър, която включва Linux, Apache, MySQL и PHP.

  Въпреки че това е предпочитана настройка, трябва да работят и други базирани на Unix сървъри, както и Windows сървъри, като се предполага, че те имат актуализирани версии Apache, MySQL и PHP.

 • Мога ли да домакин на Форум на прости машини за споделен хостинг план?

  Много хостинг доставчици включват форума на Simple Machines като инсталация с едно щракване, така че използването му в споделен хостинг план трябва да е добре, ако уебсайтът ви едва започва..

  Уверете се, че вашият споделен хостинг план може да отговаря на минималните изисквания за Simple Machines преди инсталирането.

  Тъй като вашият форум започва да нараства потребителската си база и изискванията за трафик, вероятно ще трябва да надстроите до специализирано хостинг решение (и виртуално такова), за да мащабирате вашата база данни и съхранение без прекъсване на услугата.

 • Какво означава самостоятелно домакинство? Не трябва сам да пускам сървър, нали??

  Самостоятелно хостваните уебсайтове не изискват лично да притежавате сървър и да го управлявате, за да хоствате вашия сайт. Вместо това, самостоятелно домакин просто означава, че хостингът не се предоставя директно от екипа за разработка, който създаде Simple Machines Forums.

  За да използвате самостоятелно хоствана дъска за съобщения и форумна система като Simple Machines, ще трябва да сключите договор с доставчик на хостинг, преди да изградите уебсайта си.

 • Имам ли нужда от управляван хостинг, за да използвам Simple Machines като моя форумна платформа?

  Отговорът на този въпрос зависи от вашия отговор на въпроса: „Колко отговорност сте готови да приемете за поддръжката на вашия уебсайт?“

  Колкото по-сложен става вашият форум и дъска за съобщения с плъгини, теми и допълнителни функции, толкова по-голяма ще е нуждата ви от професионално управляван хостинг на уебсайтове.

  Споделеният хостинг често се предлага с включени някои управлявани услуги.

  Ако имате специализирано хостинг решение, обаче, вероятно се изискват управлявани услуги като част от споразумението ви, какъвто е случаят с всяка самостоятелна хоствана платформа за всички форуми и табла за съобщения.

 • Как Simple Machines се сравнява с phpBB като форумна платформа?

  И двете платформи за форуми са с отворен код и безплатни за използване. Това каза, лицензите им са много различни.

  С Simple Machines нямате достъп до кодовата база, за да правите подобрения или модификации.

  С phpBB можете да имате достъп до кода, тъй като той е публикуван под „Общ публичен лиценз на GNU“.

  Поради тази наличност е много по-вероятно да намерите персонализирани теми и плъгини, които да се интегрират във форум phpBB, отколкото да намерите подобни модове за Simple Machines Forum.

  В зависимост от това колко уникална искате да бъде инсталирането на вашия форум, може да искате да изберете една услуга над другата.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map