Най-добрият уеб хостинг с Linux OS

Contents

Сравнете хостинг на Linux

Повечето хора, които създават уебсайт, правят това на уеб сървърите на Linux. Това обаче не означава, че трябва да изберете всеки доставчик на хостинг услуги. В тази публикация ще ви покажем как да получите най-добрата стойност за парите си и най-полезните функции.


Страхотният Linux хост трябва да предлага богати на функции хостинг пакети, които правят управлението на акаунта ви, добавянето на домейни и създаването на уебсайтове възможно най-просто.

Някои други приятни щрихи включват гаранция за връщане на пари и ъптайм, 24/7 техническа поддръжка и неограничена честотна лента, дисково пространство, бази данни и имейл адреси.

Можете да прочетете подробен анализ на всеки хост по-късно в тази статия, но ако искате пряк път, ето най-добрите 5 хоста за Linux хостинг:

 1. SiteGround
  – Нашият многофункционален номер 1 с най-добре прегледани хостинг доставчици
 2. Bluehost
 3. A2 хостинг
 4. InMotion хостинг
 5. WP двигател

Как избрахме най-добрите хостове за Linux хостинг?

Прегледът на хостовете е наша работа и ние прегледахме над 1500 хостинг планове, избирайки само онези, които предлагат Linux хостинг.

След това съставихме списъка, като запазваме само домакините, които предлагат страхотна производителност, високи нива на време на работа и отзивчиво обслужване на клиентите.

И накрая, помолихме реалните потребители чрез нашата масивна база данни от над 1 милион думи на истински отзиви на клиенти, които да ни дадат своите мисли.

Какво е Linux хостинг?

Има много хиляди хостинг компании и почти всички предлагат Linux хостинг.

Това прави много трудно да се намери правилната хостинг компания за вас. В тази статия се опитваме да извадим част от несигурността от процеса.

Сравнете хостинг на Linux

Какво е Linux?

Linux е най-популярната операционна система (OS), използвана от доставчиците на уеб хостинг.

Тази универсална и мощна алтернатива на Microsoft Windows се предлага в различни безплатни, „свободни“ и комерсиални итерации.

Linux начална страницаLinux начална страница

Много хостове – особено споделени хостинг доставчици – по подразбиране за Linux за хостинг пакети, така че това е далеч лидер на пазара.

Това е и операционната система, използвана от Google, за да управлява своите огромни банки от сървъри: повече от 15 000 и брои.

Историята на Linux

Операционната система GNU / Linux се появи през 1991 г..

Линус Торвалдс

Финландският системен инженер Линус Торвалдс работи върху създаването му като част от образователната си степен по компютърни науки и е кръстен на него – макар и от някой друг.

През следващите няколко години ядрото на Torvalds Linux, комбинирано с всички инструменти на GNU, които го направиха операционна система, стана невероятно популярен сред общността на разработчиците.

През 1996 г. тя се сдоби с известното си лого на пингвин в почит на пингвин, който ухапа Торвалдс в Националния зоопарк на Австралия.

Разширяване на Linux

С течение на годините Linux се разделяше, обединяваше, преоткриваше, преопаковаше и разклоняваше отново и отново и дължи своя успех на масивна потребителска общност, която го поддържа и подобрява непрекъснато..

Linux дистрибуции

Има различни Linux дистрибуции и много от тях са безплатни, така че може да видите Linux, посочен като CentOS, Fedora, Ubuntu, RedHat Linux и т.н..

Това доказва огромното му следване, но не всеки е фен. Стив Балчър от Microsoft, по-специално посочи, че има “характеристики на комунизма” по време на събитие в Сиатъл през 2000 г..

Linux е безплатен софтуер

Компаниите могат да приемат Linux и да разработят свои собствени операционни системи от него. Chrome на Google на Google е ефективно версия на Linux и Android също дължи много на него.

Microsoft е смекчила възгледите си и сега използва Linux в своята гама X от телефони Nokia.

Dell вече продава лаптопи с предварително инсталиран Ubuntu. Canonical – собственици на Ubuntu – предлагат маркетинг на смартфон с Linux.

Защо да изберете Linux за хостинг?

Хост уеб сървърите изпълняват някаква форма на Linux

Функции на Linux

Много хора купуват уеб хостинг, без да обмислят много технически подробности.

Ако имате споделен хостинг план с ниска цена, има вероятност той да бъде предвиден на сървъри, работещи под Linux. Вие се възползвате, защото:

 1. Той е сигурен, ако приемем, че се поддържа актуализиран, така че имате по-малко хакове, за които да се притеснявате
 2. Можете да използвате стандартния уеб хостинг софтуер, като популярния контролен панел cPanel, така че преместването на хоста е по-малко разрушително
 3. Той запазва разходите за хоста, което им позволява да прехвърлят спестяванията ви
 4. Начинът на работа на нещата е доста стандартен от хост до хост
 5. Има множество дистрибуции на Linux, от които можете да изберете, така че можете да намерите операционна система, която да отговаря на вашите нужди (а не обратното)

LAMP

В съвременния уеб хостинг Linux е конфигуриран според LAMP стандарта. LAMP означава:

 • Linux, операционната система
 • Apache, приложението за уеб сървър
 • MySQL, приложението за база данни на Structured Query Language
 • PHP, език за програмиране, който позволява разработването на динамично уеб съдържание (често P означава Perl, Python или нещо друго).

Този стандарт ви предоставя всичко необходимо, за да стартирате напълно приемлив, модерен уебсайт.

Трябва да научите за неща като разрешения за файлове за Linux, но в интернет има много ръководства, които да ви помогнат.

Защо хостовете избират Linux?

Хостове като Linux, защото:

 • Той е мощен
 • Той мащабира добре за повечето цели
 • Обикновено е безплатно
 • Поддържа се от голяма общност на потребители
 • Може да се използва на стари сървъри
 • Тя може да бъде персонализирана от хоста
 • Контролни панели като cPanel крият ОС от клиента, така че не бъркат нещата толкова често.

Домакините са инвестирали в Linux

Освен това много уеб хостинг компании са инвестирали много в Linux, което прави администрацията на Linux желано умение за разработчиците и техническите специалисти.

сертифициране

Има сертификати, като програмата RedHat Certified Engineer, които доказват способността на кандидата за Linux и домакините могат да съсредоточат усилията си (като техническа поддръжка) само върху една платформа, която всички в компанията разпознават.

Какво да търсите в уеб хост на Linux

Изборът на уеб хост на Linux няма да е труден.

Това е заради популярността му сред доставчиците на уеб хостинг услуги. Почти всеки споделен хостинг план, който срещнете, вероятно ще бъде базиран на Linux.

Функции за хостинг

Когато обмисляте хостинг доставчици за Linux, е важно да помислите какво още получавате с техните хостинг пакети.

Ще трябва да знаете неща като широчината на честотната лента и дисковото пространство, контролните панели, функциите за електронна поща и електронната търговия.

Гаранции за ненавременна работа

Много компании, които предлагат Linux хостинг, ще имат гаранция за ъптайм. Обикновено това е между 99,9% и 99,98%.

Това е чудесно нещо, което трябва да се търси в хостинг доставчика, защото това означава, че техните сървъри са доста надеждни.

Когато имате големи прекъсвания с тези хостове, тези компании често ви възстановяват разходите за престой с безплатен месец хостинг.

Лесен за употреба контролен панел

Тъй като повечето споделени хостинг планове се използват от неопитни хора в тази област, важно е хостът, който те избират, да осигурява удобен за потребителя контролен панел.

Често опциите за хостинг на Linux включват персонализирана версия на контролния панел cPanel.

Този контролен панел позволява на потребителите да избират инструменти, да управляват своите уебсайтове, да преглежда статистики и да извършват множество други важни задачи. cPanel ще ви даде достъп и до вашите имейл акаунти.

Това е още нещо, което повечето хостинг доставчици включват. Мнозина дори ще ви дадат неограничени имейл акаунти с техните споделени хостинг планове.

Регистрация на домейни

Преди да поставите уебсайт онлайн, трябва да имате регистриран домейн. Повечето уеб хостинг компании предлагат това по някакъв начин.

Можете да намерите много планове там, които включват безплатен домейн. Ако не, хостинг компания вероятно ще ви даде възможност да закупите такава поотделно.

Някои редки хостинг компании може да не предлагат регистрация на домейни. В такъв случай ще трябва да закупите другаде и да я насочите към избрания от вас хост.

Това е много по-сложно, отколкото просто да купите такъв чрез избрания от вас хостинг доставчик. Но ако трябва да направите това, можете лесно и бързо да закупите домейни от GoDaddy.

купон за уеб хостинг

Търсите много за хостинг на Linux?
SiteGround – класиран №1 от нашите читатели – е известен със своята надеждност и отлична поддръжка на клиенти. В момента можете да спестите до 67% в планове SiteGround, като използвате тази изключителна връзка за отстъпки
.

Пакет домакин, който отговаря на нуждите на вашия проект

Ако търсите хостинг на Linux, има много неща, които бихте могли да правите онлайн.

Бизнес

Поради своята сигурност, хостингът на Linux е добър вариант за уебсайтове за електронна търговия. Хората, които създават уебсайт за първи път, също ще се радват, че Linux води до евтини хост планове.

Това прави Linux хостинг чудесен за уеб хостинг на малък бизнес, както и за лични уеб сайтове за любители.

Blogging

Освен това, ако стартирате блог или използвате по друг начин CMS софтуер, ще трябва да изберете уеб хост, който предоставя MySQL база данни. Тук ще се съхраняват публикации, изображения и коментари.

Неограничени ресурси

Много споделени планове за уеб хостинг ще включват неограничени ресурси, ако са само в техния споделен хост план с най-висока цена.

Неограничената честотна лента и дисковото пространство са полезни за малки фирми, които изпитват внезапни и неочаквани скокове в трафика на уебсайтове.

Вместо да се начисляват такси или да бъдат прекъснати, когато използвате прекомерна честотна лента, неограничените планове ще коригират споделените сървърни ресурси, така че вашият уебсайт може да обработва допълнителен трафик от време на време..

Ограничения до „Неограничен“

Въпреки това, по-големият бизнес и сложните уебсайтове може да се нуждаят от повече честотна лента и дисково пространство, отколкото споделените сървъри позволяват.

В този случай вашата хост компания ще се свърже с вас и ще ви помогне да надстроите до VPS или специален сървър план.

Linux на VPS и специализирани сървъри

Linux уеб хостингът не е запазен само за физически лица и по-малки фирми в споделени хостинг планове. Можете също така да намерите Linux за VPS планове и специални планове за сървър.

Тези видове хост услуги са по-подходящи за по-големи бизнеси и хора, които желаят повече контрол върху хостинг средата си.

Но VPS и специализираните сървъри също са по-скъпи. Това е така, защото те предоставят разпределена честотна лента и дисково пространство, което е запазено само за вашата употреба, осигурявайки по-бърз и гладък хостинг за по-големи проекти.

Ако това е, от което се нуждаете, проверете хостинга на InMotion. Те имат някои пакети от функции VPS на своите бързи Linux SSD VPS хостинг сървъри.

Добро обслужване и поддръжка на клиенти

Хората, които търсят уеб-домакин, трябва също да вземат предвид качеството на своята страница за поддръжка и достъпността на клиентите си.

Много хора от споделените хостинг планове ще бъдат напълно нови за хостинга. Ако това е така за вас, организирана база от знания за статии за помощ може да бъде най-добрият ви приятел.

Много хостинг компании предлагат и безплатна, денонощна поддръжка на клиенти чрез телефон или чат на живо. Потърсете компания, която предлага това, ако искате да имате истинска човешка помощ.

Linux срещу Windows

Не всички популярни скриптове и езици изискват Linux. WordPress може да бъде инсталиран на Windows сървър, както Perl (чрез Strawberry Perl) и PHP.

Те обаче не са толкова добре подкрепени и може да не са толкова стабилни на практика.

От друга страна сървърите на Linux не поддържат ASP, .NET и IIS, така че това е много добра причина да изберете Windows.

Освен това Windows е добър всеобхватен, работи много добре приложения и го прави практическа алтернатива.

Linux базирани сървъри Windows базирани сървъри
По-евтино, тъй като Linux е с отворен кодПо-скъпи поради лицензионните такси на Microsoft, но получавате поддръжка на Microsoft
Стабилността варира в зависимост от разпространението на сървъраТенденцията е по-стабилна поради обширни тестове, проведени от Microsoft
По-стръмна крива на обучениеПознат за повечето хора поради своята повсеместност
В зависимост от дистрибуцията, която сте избрали, вашата операционна система може да бъде много лека, което води до повишаване на производителносттаWindows е голям продукт

Моят избор: Трите най-добри Linux хоста

SiteGround

Linux хостинг с SiteGround чрез WhoIsHostinThis.com
Linux хостинг с SiteGround
чрез WhoIsHostingThis.com

SiteGround е най-добрият вариант за хостинг, ако търсите много включва функции и фантастична поддръжка.

Най-евтиният им план
дори включва безплатни ежедневни архиви, неограничени имейл акаунти, неограничена честотна лента и неограничена база данни MySQL.

Уникалната им версия на cPanel ще направи лесно за всеки да управлява хостинг плана си и да има достъп до множество полезни инструменти.

Те осигуряват денонощна чат и поддръжка по телефона и имат една от най-добрите бази от знания, които съм виждал.

И с гаранция за ъптайм от 99,9%, знаете, че техните сървъри са надеждни.

InMotion хостинг

Linux хостинг с InMotion чрез WhoIsHostinThis.com
Linux хостинг с InMotion
чрез WhoIsHostingThis.com

За безплатно име на домейн и неограничени ресурси, InMotion хостинг е перфектен вариант за бизнеса.

С InMotion хостинг Вашият уебсайт ще работи на бързи Linux SSD дискове.

С 90-дневна гаранция за връщане на парите, можете да изпробвате техните хостинг услуги в най-голяма степен, без да рискувате да бъдете затворени в целогодишен план.

Компанията също има някои бързи и достъпни опции за VPS план
.

Техните Linux специализирани сървъри са много по-скъпи, но идват със 100% гаранция за ъптайм.

A2 хостинг

Linux хостинг с A2 хостинг чрез WhoIsHostingThis.com

A2 хостинг е друг надежден хостинг доставчик с 99,9% гаранция за продължаване.

Техните споделени планове също включват неограничена честотна лента и дисково пространство. С най-високото си ниво на споделен хостинг, вашият уебсайт ще бъде хостван на високоефективен турбо сървър.

Това може да ви даде 20 пъти по-бързо
скорост на зареждане от други хостинг компании.

Други функции в операционните системи

 • Windows
 • Mac
 • червена шапка
 • CentOS
 • Debian
 • Fedora
 • Ubuntu
 • CloudLinux

купон за уеб хостинг

Не сте сигурни кой хост на Linux е подходящ за вас?
Не можете да сбъркате с A2 хостинг. Те отбелязаха №1 в последните ни тестове за скорост и производителност. В момента можете да спестите до 50% по техните планове. Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Често задавани въпроси за Linux

 • Какво е Linux?

  Linux е компютърна операционна система. Има различни видове Linux, наречени дистрибуции, със собствени търговски марки. Някои Linux дистрибуции са безплатни.

 • Какво е LAMP?

  LAMP означава Linux, Apache, MySQL и PHP. Тази комбинация от технологии понякога се нарича „LAMP стек“. Това е комбинация от операционна система, сървърен софтуер, база данни и език за кодиране, предназначени за публикуване на уебсайтове.

 • Защо Linux е толкова популярен в уеб хостинга?

  Някои версии на Linux са безплатни, което е една от причините толкова много уеб хостинг компании да го използват. Фирмите могат да създават голям брой Linux сървъри без тежестта на разходите за закупуване на лицензи.

  Освен това е сигурно; повечето разработчици силно вярват, че Linux е по-сигурен от Windows, въпреки че това зависи от познанието на потребителя, който го управлява.

 • Труден за използване хостинг на Linux?

  Не. С хостинг на Linux всъщност не е необходимо да използвате операционната система, особено ако сте начинаещ. По-голямата част от вашия хостинг мениджмънт ще се осъществява чрез контролен панел, който е проектиран да е лесен за използване.

 • Какво обикновено предлага Linux хостинг пакет?

  При споделен хостинг пакет на Linux сървър обикновено получавате парче сървърно пространство и зададено ограничение на честотната лента. Вашият хост ще ви предостави достъп до софтуера, който ви е необходим за качване и публикуване на основен сайт. В допълнение можете да инсталирате одобрени скриптове за неща като CMS, форуми и уикита.

 • Какви езици за програмиране поддържа Linux?

  На това не е възможно да се даде общ отговор, тъй като всеки хост е различен. Също така хостовете поддържат различни версии на един и същ език; някои ще ви позволят да изберете версията, от която се нуждаете.

  Като общо правило, по-голямата част от хостовете ще поддържат една или повече версии на PHP, Python и Perl.

  Всички хостове трябва да предлагат подробен списък на всички езици, поддържани във всеки план.

 • Има значение коя дистрибуция на Linux имам в моя уеб хостинг план?

  В повечето случаи няма значение. Основните уеб хостинг функции работят по същия начин за всички Linux дистрибуции.

  Най-голямата забележима разлика между дистрибуциите е графичният потребителски интерфейс (GUI) на настолен компютър, но така или иначе никога не виждате това в уеб хостинг акаунта.

 • Използвам Windows на компютъра си; имам ли нужда от хостинг акаунт за Windows?

  Не. Можете да използвате всяка операционна система за хостинг, а Linux е най-добрият избор, тъй като това е най-евтината опция, която поддържа най-широката гама от софтуер и скриптове.

  Това би имало значение единствено, ако разработвате големи приложения за Windows.

 • Какъв софтуер ще трябва да инсталирам на компютъра си?

  След като имате своя хостинг план за Linux, можете да създадете уебсайт по много различни начини. Можете сами да изберете да кодирате целия сайт или да инсталирате CMS или приложение за блогове на вашия сървър и да изградите сайта в браузъра си.

 • Трябва ли да избера Linux или Windows за моя блог за WordPress?

  WordPress на теория може да бъде инсталиран на Windows или Linux, но повечето хора намират много по-лесно да инсталират и управляват в Linux. Освен това е по-лесно да намерите материали за поддръжка за WordPress в Linux, защото това е най-често срещаната конфигурация.

 • Наистина ли е широчината на лентата и съхранението?

  Много хостове предлагат Linux споделени хостинг планове с неограничени или неметризирани ресурси. По-голямата част от клиентите могат да се включат и да управляват сайта си, без да се притесняват да спазват твърди граници.

  Но на практика неограничените или неметрирани ресурси не са наистина неограничени, тъй като хостът има набор от използване на ресурси, който смята за приемливо.

  Малко клиенти ще попаднат извън приемливия диапазон на използване на ресурси при неограничен план. Ако сте в тази малка група, вашият хост вероятно ще ви помоли да надстроите до VPS, така че вашият сайт да не влияе отрицателно върху други клиенти на същия сървър.

  По-рядко е да виждате плановете на Windows с неограничени ресурси, но някои хостове ги предоставят.

 • Какви са алтернативите на Linux?

  В среда за уеб хостинг, единственият практичен конкурент е Windows. Хостингът на Windows не е толкова често срещан като хостинг на Linux, но е доста широко достъпен.

  Малък брой хостове предлагат хостинг на Macs, но това не е мейнстрийм услуга.

 • Кога трябва да използвам Windows вместо Linux?

  Накратко, всичко, което изисква специфични за Windows технологии, изисква да работи Windows сървър. Така че, ако планирате да научите .NET или ASP, имате нужда от Linux.

 • Как работят разрешенията за Linux файлове?

  Linux използва система за разрешаване на файлове, която изглежда странна за потребителите на Windows. Заслужава си да научите как работи, за да можете правилно да защитите файловете си и да предотвратите грешки в скрипта, причинени от неправилни разрешения.

  Всеки файл има ниво на разрешение, представено с 3 цифри, всяка от 0 до 7. Номерът показва разрешение за четене, запис и изпълнение на този файл. Софтуерът FTP ви позволява да предавате команда CHMOD за промяна на разрешенията на файл.

  Има повече за предоставяне на разрешения от това, но в интернет има много ръководства, които обясняват подробно концепцията.

 • Мога ли да инсталирам IIS на Linux?

  Не, ако имате нужда от IIS, ще ви трябва Windows сървър.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map