Най-добрият SMTP хостинг: Кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Contents

Сравнете SMTP хостинг

Почти всеки използва SMTP за изпращане на имейл. Така че SMTP е стандартна функция в повечето хостинг пакети. Но не всички доставчици на уеб хостинг са идеални за използването му.


Най-добрите SMTP хостове предлагат разумни ограничения за размера на изходящите съобщения, неограничено съхранение по имейл, достъп до уеб поща с добре проектиран имейл клиент и помощ при конфигурирането на имейл клиент на трета страна по ваш избор. Ако планирате да използвате SMTP за групови съобщения, не забравяйте първо да стартирате плановете си от вашия SMTP хост.

По-късно в тази публикация ще дадем подробна разбивка на всеки хост, но ето визуализация на най-добрите 5 SMTP хостове:

 1. SiteGround
  – Бюджетно ценообразуване, потребителски решения по имейл и софтуер против спам
 2. Bluehost
 3. A2 хостинг
 4. InMotion хостинг
 5. HostPapa

Как избрахме най-добрите хостове за SMTP?

Прегледахме над 1500 хостинг планове и избрахме тези, които отговарят на най-щедрите SMTP изисквания. След това ние включихме в списъка на домакините, които предлагат неограничено пространство за съхранение на електронна поща, прилични граници за размер на съобщението, добър имейл клиент и лесни за употреба инструкции за настройката му.

Накрая попитахме реални потребители. Използвайки нашата масивна база данни от над 1 милион думи на истински отзиви на клиенти, ние идентифицирахме топ 10 хостове за SMTP.

10-те най-добри SMTP хостинга за вас & Твоят уебсайт

оценка
Компания
Начална цена
връзка
SiteGround $ 3.95
(Фактурирани като $ 3.95 на месец) ricЦените са приблизителни въз основа на текущите валутни курсове. Домакинът вероятно ще ви таксува в щатски долари или по различен валутен курс.

Обичайна цена: – Махам се!

Посетете хост сега
BlueHost $ 2.75
(Фактурирани като $ 2,75 на месец) ricЦените са приблизителни въз основа на текущите валутни курсове. Домакинът вероятно ще ви таксува в щатски долари или по различен валутен курс.

Обичайна цена: – Махам се!

Посетете хост сега
A2 хостинг $ 3.92
(Фактурирани като $ 3.92 на месец) ⓘЦените са приблизителни въз основа на текущите валутни курсове. Домакинът вероятно ще ви таксува в щатски долари или по различен валутен курс.

Обичайна цена: – Махам се!

Посетете хост сега
InMotion хостинг $ 3.99
(Фактурирани като $ 3,99 на месец) ricЦените са приблизителни въз основа на текущите валутни курсове. Домакинът вероятно ще ви таксува в щатски долари или по различен валутен курс.

Обичайна цена: – Махам се!

Посетете хост сега
WP двигател $ 30
(Фактурирани като $ 30 на месец) ricЦените са приблизителни въз основа на текущите валутни курсове. Домакинът вероятно ще ви таксува в щатски долари или по различен валутен курс.

Обичайна цена: – Махам се!

Посетете хост сега
HostGator $ 2.75
(Фактурирани като $ 2,75 на месец) ricЦените са приблизителни въз основа на текущите валутни курсове. Домакинът вероятно ще ви таксува в щатски долари или по различен валутен курс.

Обичайна цена: – Махам се!

Посетете хост сега
GreenGeeks $ 2.95
(Фактурирани като $ 2,95 на месец) ricЦените са приблизителни въз основа на текущите валутни курсове. Домакинът вероятно ще ви таксува в щатски долари или по различен валутен курс.

Обичайна цена: – Махам се!

Посетете хост сега
HostPapa $ 2.95
(Фактурирани като $ 2,95 на месец) ricЦените са приблизителни въз основа на текущите валутни курсове. Домакинът вероятно ще ви таксува в щатски долари или по различен валутен курс.

Обичайна цена: – Махам се!

Посетете хост сега
LiquidWeb $ 15.83
(Фактурирани като $ 15.83 на месец) ricЦените са приблизителни въз основа на текущите валутни курсове. Домакинът вероятно ще ви таксува в щатски долари или по различен валутен курс.

Обичайна цена: – Махам се!

Посетете хост сега
GoDaddy.com $ 1
(Фактурирани като $ 1 на месец) ricЦените са приблизителни въз основа на текущите валутни курсове. Домакинът вероятно ще ви таксува в щатски долари или по различен валутен курс.

Обичайна цена: – Махам се!

Посетете хост сега

„Обичам имейл. Когато е възможно, се опитвам да общувам асинхронно. Наистина съм добър в имейла. ” – Елон Мъск

SMTP хостингът е стандарт част от много хостинг пакети. Тя ви позволява да изпрати писмо и може да бъде персонализиран, за да ви помогне да управлявате официалните комуникации на вашия сайт от обикновен имейл до масови рекламни съобщения.

Какво е SMTP?

Писане на имейли, чрез Pixabay

Писане на имейли, чрез Pixabay

Най- Прост протокол за прехвърляне на поща (SMTP) е може би най-известен на потребителите на определена възраст като „сървър на изпратена поща“.

Тази технология е била от началото на 80-те, когато са разработени насоки, които позволяват на комуникационните сървъри бърз и последователен метод за изпращане на електронна поща.

Докато в момента се разработват по-интуитивни и сигурни алтернативи, за повечето обитатели на Интернет, SMTP е златният стандарт за получаване на съобщение в електронния етер.

Ядрото на SMTP

В основата си SMTP е просто набор от инструкции, използвани от сървърите (независимо дали са ваши собствени или тези на вашия доставчик на интернет услуги (ISP)), за да определят как да изпращат поща и кой може да я изпрати. Беше разработен в отговор до заплахи от широко разпространена електронна поща „спам“.

SMTP сигурност

Въпреки че е обезпокоително лесно да изпращате спам анонимно, повечето хостове са конфигурирали своите SMTP сървъри, за да осигурят много по-голяма сигурност от сега позорната конфигурация на отворено реле.

Тази сигурност включва отчасти:

 • автоматичен сканиране на вируси при изходящи съобщения,
 • Филтри ограничаване на достъпа до изходящи пощенски сървъри само за клиенти
 • Включване на a проследяем адрес на Интернет протокол (IP) свързан с податели на съобщения.

SMTP и отворени релета

За да не бъде SMTP релето да се счита за отворено реле, то трябва да отговаря на някои изисквания. Той трябва да бъде конфигуриран по такъв начин, че да приема и препраща само определени видове съобщения.

Например:

 • Съобщения от местен или IP адреси към местни или не локални пощенски кутии, или
 • от нелокалнен IP адреси до локални пощенски кутии.

Тези съобщения трябва да идват от клиенти за електронна поща, които са оторизирани и заверени.

Така че SMTP релето, което е закрепено правилно, няма да приема имейли от не локални IP адреси до нелокални пощенски кутии, когато те са от неоторизиран потребител.

SMTP сървъри на вашия домакин

Ако решите да използвате SMTP сървърите на вашия хост, все пак най-вероятно ще получите персонализирана конфигурация на SMTP сървър използвайки вашия хостван домейн.

Това означава, че изпратеният от вас имейл идва от „[имейл защитени]“, а не от „[защитен имейл]“ или „[имейл защитени]“ и придава въздух на професионализъм на вашите съобщения.

И тъй като вашите съобщения все още са идентифицирани от други системи като произхождащи от „сигурния“ сървър на вашия хост, те са по-малко вероятно е да се счита за подозрителен от системи за защита от спам на други сървъри.

Как работи SMTP за изпращане и изпращане на имейли?

Механизмът, по който SMTP пощата се изпраща и препраща, е малко сложен, но ще го разбия за вас.

Когато щракнете върху „Изпращане“

Когато щракнете върху „изпрати“ на имейл, вие сте качване на текста съдържание и прикачени файлове към имейл сървъра, който хоства услугата за електронна поща. Отново този имейл сървър се нарича SMTP сървър. Може би това се предоставя от вашата уеб хостинг компания или от вашия интернет доставчик.

Пътуване до своята дестинация

След това услугата за електронна поща препредава информацията до сървъра на услугата за електронна поща на вашия получател. Този пощенски сървър ще търси имейл адреса на получателя и след това ще достави информацията до POP3 или IMAP сървъра. След това този сървър доставя електронната поща на клиента.

Предаване от сървър към сървър

Един SMTP сървър може предавайте поща на друг SMTP сървър. Разбира се, можете също да изпращате поща до хора на същия SMTP сървър като вашата електронна поща. Това означава, че можете да изпращате поща до хора, използващи имейл със същото име на домейн.

Например изпращане на електронна поща от един Gmail акаунт в друг ще премине през този процес.

В този случай SMTP сървърът прехвърля вашата поща към своя локален изходящ сървър (POP3 или IMAP).

POP3 сървъри

POP3 сървърите са входящи пощенски сървъри. Тези сървъри държат на нашия имейл идентификатор, състоящ се от нашето потребителско име и комбинация от пароли. SMTP сървърът изпраща електронната поща на POP3 сървъра, след като провери дали има валиден имейл адрес, до който е адресиран имейлът..

Но POP3 сървърите представляват един проблем. След като клиент за електронна поща изтегли имейл от POP3 сървъра, той вече не съхранява копие на имейла. Това означава хора няма да може да проверява имейли от повече от един компютър. Но това също означава, че POP3 ще използва по-малко сървърно пространство.

IMAP сървъри

IMAP, от друга страна, запазва копие на електронната поща на сървъра, за да можете достъп до вашите имейли от всяко устройство.

Това означава, че потребителите са в състояние да свържат множество имейл клиенти към техния имейл сървър. В резултат на това IMAP е много повече удобен и е предпочитание за повечето хора в наши дни.

IMAP също е предпочитан, защото го не изтегля автоматично прикачени файлове. Това спестява данни при гледане на електронната ви поща от вашия смартфон, а също така спестява време, което клиентът ви ще прекара изтегляне на прикачени файлове, преди да ви позволи да преглеждате имейлите си..

И IMAP, и POP3 ви позволяват да преглеждате вашите електронни писма офлайн.

Какво е SMTP удостоверяване и как работи??

Писма за входяща поща, чрез Pixabay

Писма за входяща поща, чрез Pixabay

SMTP удостоверяването е необходимо за клиенти с електронна поща, като Outlook Express, за да се идентифицират на пощенски сървър. Както знаем, пощенските сървъри ще позволяват изпращане на поща само от оторизирани и заверени поща клиенти.

Как работи за удостоверяване

Как се удостоверяват клиентите на електронната поща?

 1. Когато изпратите имейл, вашето пощенски клиент се идентифицира до пощенския сървър, използвайки потребителското име и паролата на вашия акаунт.
 2. Ако тези пълномощията са валиден, тогава вашият имейл ще бъде препратен до местоназначението му.

Ще трябва да настроите вашия имейл клиент с информацията, която му е необходима за свързване с вашия сървър за електронна поща.

Как да настроите SMTP акаунт за електронна поща

След като получите електронна поща от хостинг доставчик или от вашия интернет доставчик, може да искате да настроите акаунта си с имейл клиент. Един клиент, който хората използват за това е Outlook Express. Това позволява на хората да имат достъп до поща от приложение на работния си плот.

Как да получите достъп до имейл от контролния панел

Често можете да получите достъп до имейл съобщенията си от контролен панел осигурени с вашия уеб хостинг. Но нека да кажем, че искате достъп до електронната си поща от работния плот на вашия компютър или от вашия смартфон.

Тази настройка включва конфигуриране на вашия SMTP сървър така че да може да доставя вашите имейли до клиента. За да направите това, вероятно просто ще трябва да отворите софтуера за електронна поща, който имате и да въведете вашите SMTP параметри.

Спецификация на SMTP сървъра

Ще трябва да знаете сървъра на вашия SMTP име на спецификация. Това ще изглежда като name.example.com и трябва лесно да се намери от вашия доставчик на електронна поща.

Имате нужда и от SMTP номер на пристанище който се използва от вашия сървър за входящи и изходящи пощи.

SMTP портове

Пристанището е крайна точка за комуникация на връзката на вашия компютър с мрежа.

 • Пристанище 25 – SMTP портът по подразбиране е порт 25. Но някои IP адреси няма да позволят това, защото може да бъде повлияно от трафик на спам и злонамерен софтуер.
 • Порт 587 – Повечето изходящи SMTP сървъри поддържат порт 587 за криптирани връзки.
 • Порт 465 обикновено се използва при свързване със SSL.

SSL

Ако вашият пощенски сървър поддържа защитно ниво на сокет (SSL) или защита на защитния слой (TLS), тогава може да искате да активирате това. Това добавя слой защита, която не позволява на трети страни да могат да четат вашите имейли.

Защо да използвате SMTP с акаунт за уеб хостинг?

Изпратете имейл като съобщение, чрез Pixabay

Изпратете имейл като съобщение, чрез Pixabay

За да изпратите имейл, можете да използвате SMTP сървъра, предоставен от вашия доставчик на интернет услуги (ISP), или можете да използвате този, предоставен от вашия уеб хост. За нормални цели по електронната поща, и двете ще са достатъчни.

Има няколко конкретни предимства да използвате SMTP на вашия хост за бизнес цели:

 1. професионализъм – Изпращането от имейл адреса на вашия домейн добавя професионално изображение към имейлите ви и ще даде увереност на вашите клиенти
 2. Спам знамена – Ако домейнът на изпращача съвпада с източника на имейла, има по-малка вероятност да бъде маркиран като спам
 3. Масови имейли – Ако трябва да изпращате големи количества имейл, вашият интернет доставчик почти сигурно ще отхвърли съобщенията ви, така че SMTP сървърът на вашия хост е по-добрият вариант
 4. Разпределение на лентата – Може да ви е необходима допълнителна честотна лента за изпращане на имейли, което може да посяга към разпределението за вашия уебсайт (което води до бавни скорости на зареждане на страниците) – по-добре е да сте подготвени и да получите по-голямо количество ресурси от вашия хост
 5. Удобство – Можете да управлявате всичко, свързано с вашия уебсайт и имейл на едно място

Някои хостове предпочитат да използвате SMTP сървъра на вашия доставчик на интернет услуги и ще настроят ограничението им за ниски нива, за да обезсърчат тежкия достъп. Ограничението за скорост е броят на имейлите, които могат да бъдат изпращани за определен период.

Понякога можеш закупуване на допълнителни „кредити“ за да можете да изпращате поща до повече получатели през този период, но това е тромав начин за заобикаляне на ограничението, ако често изпращате много имейли.

Специализиран SMTP хостинг

В някои случаи вашият хост може да предложи SMTP услуга, която не е подходяща за вашите нужди. Например, хостът може ограничете размера на съобщенията можете да изпращате или да използвате хоста, за да изпращате голям брой имейл маркетингови съобщения до пощенски списък.

В такъв случай можете да изберете отделен SMTP хостинг това е отделно от вашия уеб хостинг акаунт.

Разпоредби за проверка при закупуване на хостинг

Ако решите да закупите специализиран SMTP хостинг, проверете внимателно разпоредбите:

 • Гаранция за ненавременна работа – Проверете гаранцията за продължаване: подобно на уеб хостинга, SMTP хостовете трябва да осигуряват 99,9% или по-висока
 • Специализирана поддръжка – Уверете се, че има специална поддръжка за вашата SMTP услуга
 • количество – Уверете се, че можете да изпратите разумно количество имейл и се уверете, че има място да се разраства с увеличаването на списъка ви за имейл маркетинг
 • Допълнителни функции – Потърсете допълнителни функции като автоматични препратки и препращане по имейл
 • Контакти – Проверете продукта на пощенския списък, за да видите дали има ограничение за броя на хората, които можете да добавите

Вашите опции за SMTP хостинг

За отделен SMTP хостинг има множество опции за да проверите.

Планове с големи мащаби

Едно от тях е Greatmail. Компанията предоставя хостинг за SMTP и позволява масово изпращане на електронна поща с тяхната поддръжка на приложения за изпращане на големи обеми.

Техният хостинг ви позволява да заобикаляйте ограниченията които може да срещнете от интернет доставчици или уеб хостинг компании.

Но имайте предвид, тези планове няма да са евтини. Те са по-подходящи за големи фирми, които изпращат над 50 000 имейла на месец.

По-малки проекти

За по-малки проекти най-добре е да намерите уеб хост, който поддържа изискванията за изпращане на електронна поща, които имате. Най-често срещаните доставчици на уеб хост ще ви даде всичко необходимо за електронна поща за малкия бизнес SMTP.

Много хостинг доставчици ще изброят своите функции за електронна поща във всеки от своите планове. По принцип трябва да видите, че поддържат SMTP, POP3 и IMAP.

Ще бъде полезно и за вас, ако техните сървърът за електронна поща поддържа клиенти на трети страни. Това ще бъде полезно, защото може да не искате да бъдете ограничени до контролния панел на вашия хостинг акаунт, за да проверявате и управлявате съобщения по електронната поща.

Бизнес имейл

Продажби и имейли, чрез Pixabay

Продажби и имейли, чрез Pixabay

Ако управлявате бизнес, където общувате с клиенти, вероятно също ще искате повече от един имейл адрес.

Това е така, за да можете да изпращате запитвания на клиенти до един имейл адрес, като например [защитен имейл], и да използвате друг имейл, като [имейл защитена], за да изпращате маркетингови имейли..

В резултат на това вашият бизнес ще изглежда по-професионален.

И ако имате много служители в екипа си, можете да дадете на всеки един от тях свой собствен имейл за работно сътрудничество. Или раздайте имейл адресите за поддръжка например на членовете на екипа за поддръжка.

Много хостинг доставчици позволяват на отделни имейл акаунти да избират свои собствени уеб клиенти, така че да могат персонализирайте средата им за електронна поща обаче те харесват.

Проектиране на вашите имейли

Някои хостинг доставчици предлагат също дизайн на електронна поща с влачене и пускане и функции за лична марка. Много от тях включват шаблони за електронна поща, които ще улеснят създаването на неопитни дизайнери зашеметяващи бюлетини или рекламни обяви.

Знаете, като видовете имейли, които се показват във входящата ви поща от магазините за дрехи и блоговете, които следвате. Тези имейли имат много по-висока честота на кликване от тези, които просто съдържат обикновен и прост писмен текст.

Проста услуга за електронна поща на Amazon (Amazon SES)

Друг вариант е Amazon Simple Email Service (Amazon SES). Това идва с Amazon Web Services (AWS), които можете използвайте безплатно 12 месеца. Amazon може да ви даде мощни и мащабируеми решения за изпращане и получаване на електронна поща чрез тяхната платформа.

Тази услуга е насочена повече към бизнеса и разработчиците. Amazon помага на вашите имейли да достигат висока степен на изпълнение с технологии за филтриране на съдържание и специални IP адреси.

Най-хубавото в услугата за хостинг на електронна поща на Amazon е, че тя е изключително рентабилна. Вие плащайте като отидете и само за това, което използвате.

В крайна сметка няма да платите много, ако не изпращате огромен брой имейли. С Amazon SES можете също да изпращате показатели за електронна поща до Amazon CloudWatch, който допълнително ще анализира ефективността на вашите имейли.

Как да не спам

Има един проблем със SMTP и това е опасността от злоупотреба.

Първоначално SMTP беше отворено реле по подразбиране. Отворено реле може да се използва от всеки в интернет и това беше много полезно, когато имейл сървърите предаваха имейли от сървър на сървър в релейна конфигурация, както правеха през 80-те години.

Спам и Отворени релета

Докато мрежата узрява, методът на отвореното реле оставя SMTP сървърите широко отворени за злоупотреба. А спамер може да използва отворено реле да изстрелвате хиляди имейли без следа, причинявайки несметни проблеми със спама и разпространяващи вируси далеч и широко.

От средата на 90-те години на миналия век се прилагат функции за защита, за да ограничат използването на SMTP, освен ако потребителят не е удостоверен. Отворените релета всъщност са незаконни в Съединените щати и се изисква доставчици на имейл да удостоверят лицето, изпращащо имейла.

Уеб хостове и анти-спам

Много хостове, особено посветени SMTP хостове, ще групират някакъв вид сканиране на вируси и защита от спам в цената.

Ако сте обвинени в спам, и в крайна сметка сте черни списъци, може да ви бъде предоставена почивка след около четири седмици период без спам.

За да сте сигурни, че имейлите ви действително достигат до получателите си, използвайте нашия списък за доставяне на имейл.

Достъп до Webmail

Не забравяйте, че много хостове предлагат уеб поща заедно с обичайните си имейл услуги. Webmail ви позволява да получите достъп до имейла на вашия домейн от браузър, и можете да избирате от редица имейл клиенти в зависимост от функциите, от които се нуждаете.

Примерите включват:

 • RoundCube
 • орда
 • SquirrelMail
RoundCubeHordeSquirrelMail
Характеристики на съставададада
Проверка на правописадада
Характеристики на организациятададада
Адресна книгададада
Инструменти за производителностда

Тъй като по-голямата част от хостовете включват SMTP като част от своите услуги, вероятно повечето потребители няма да изисква отделен SMTP хост освен ако не искат да поддържат свой собствен изходящ имейл сървър или имат притеснения относно максималния размер на файла и конфигурацията на портовете, предлагани от SMTP сървърите на техния доставчик на интернет услуги.

Изпращания по имейл

Тези, които изпращат имейли „взривове“ или „a“ голям брой бюлетини може също така да бъде привлечен към отделен SMTP хост, тъй като много интернет доставчици блокират това, което смятат за подозрително големи количества изходящ имейл.

Например, можете да срещнете проблеми с използването на Gmail за доставяне на огромни количества имейли. И не искате да рискувате ценните маркетингови имейли да не бъдат доставени правилно до вашите потенциални клиенти или читатели на блогове.

Както винаги е най-добре консултирайте се с вашия хост за конкретни подробности относно това какви лимити могат да бъдат въведени и какви опции и услуги са налични.

Професионалисти

 • Със SMTP сървърите можете да използвате собствен имейл адреси във вашия личен или фирмен домейн.
 • Използването на собствения ви имейл адрес прави вашите имейли по-достоверни да получава
 • Използването на собствената ви електронна поща също означава, че сте по-малко вероятно е да бъдат маркирани като спам, защото вашият домейн съответства на източника на електронната поща
 • SMTP сървърите позволяват големи обеми на имейли, които трябва да бъдат изпратени наведнъж, което е необходимо за маркетингови кампании по електронна поща

Против

 • SMTP сам не идва с много сигурност. Въпреки че много хостинг доставчици включват анти-спам защита и сканиране на електронна поща, за да предотвратят вирусите да достигнат до вашите устройства
 • SMTP хостинг може увеличете сумата трябва да заделяте за вашия технология / хостинг бюджет, тъй като е склонен към изискват самостоятелен инструмент от това, което използвате за вашия уебсайт

Нашият избор: Трите най-добри хоста за SMTP

Може да е трудно да се сравнят всичките ви избори за уеб хостинг, така че избрах най-добрите хостове въз основа на техните SMTP предложения.

SiteGround

Начална страница на SiteGround

Начална страница на SiteGround

Нашият победител за най-добрият хостинг за електронна поща на бюджет е SiteGround. Те предоставят персонализирано хостинг решение за управление на неограничени имейл акаунти във вашия домейн.

За да улеснят живота ви, те са добавили трети страни и свои собствени потребителски решения за да сте сигурни, че вашето имейл съобщение е бързо, сигурно и без спам.

Например, ще ви дадат решения срещу спам като SpamExperts активирано по подразбиране И лесно управлявайте електронната си поща от удобния за тях контролен панел. Техният хостинг на електронна поща поддържа SMTP, POP3 и IMAP.

Bluehost

Начална страница на Bluehost

Начална страница на Bluehost

С Bluehost ще получите неограничени имейл акаунти и съхранение на електронна поща на всички, освен най-евтините от техните споделени хостинг планове. Подобно на SiteGround, Bluehost също има сигурна поддръжка за POP3 и IMAP.

Техният имейл сървър е съвместим с трети страни клиенти като RoundCube, така че няма да се налага да влизате в контролния панел всеки път, когато искате да проверявате електронната си поща.

Bluehost също ви дава уникални контроли на потребителски акаунт така че вашият екип може да управлява своите имейли по желания от вас начин.

Уеб хостинг център

Начална страница на уеб хостинг центъра

Начална страница на уеб хостинг центъра

По подобие на Bluehost и SiteGround, WebHostingHub също осигурява страхотна поддръжка за хостинг на електронна поща. Дори най-евтиният им споделен хостинг идва с неограничени имейл акаунти и съхранение.

И когато хоствате с тях, ще получите безплатни рекламни кредити за Google AdWords. Въпреки че компанията няма опции за по-ефективни VPS планове. Те може да са необходими на фирми, които изискват повече власт и контрол. SiteGround, от друга страна, има тези възможности.

Други функции в имейл

 • Препращане по имейл
 • POP3
 • IMAP
 • Webmail
 • Списъци за изпращане по пощата
 • phpList
 • Персонализирани записи MX
 • пощенски раздавач
 • SquirrelMail

Често задавани въпроси за SMTP

 • Поддържа ли моят имейл клиент SMTP?

  Да. Всички имейл клиенти поддържат SMTP.

 • Какво е SMTP?

  SMTP означава просто протокол за прехвърляне на поща. Това е стандартният протокол, използван за изпращане на имейл съобщения.

 • Колко време се използва SMTP?

  Компонентите на SMTP започват да се формират през 60-те и 70-те години. Стандартите започнаха да се разработват, особено в контекста на правителствения ARPANET, предшественик на днешния Интернет. SMTP беше официално очертан от Джон Постел в RFC 788 през ноември 1981 г..

 • Как работи SMTP?

  Когато съставяте и изпращате имейл съобщение, вашият софтуер за електронна поща отваря връзка към SMTP сървър. Това обикновено включва влизане с помощта на парола. За да предаде имейла, вашият софтуер за електронна поща изпраща поредица от текстови команди, включително подробности за подателя, получателя и съдържанието. Сървърът потвърждава всяка команда и след като съобщението е получено успешно, той използва DNS записи, за да открие IP адреса, на който имейл трябва да бъде доставен.

 • Ще ми позволи ли хостът ми да използвам SMTP?

  Да, ако планът ви включва възможността да създавате пощенски кутии за електронна поща. За да се предотврати спам и злоупотреба, всеки човек, който изпраща имейли, ще се нуждае от потребителско име и парола. Можете да ги настроите във вашия контролен панел.

 • Защитен ли е SMTP?

  Не винаги. Но тя никога не е била създадена, за да бъде сигурна, защото е измислена, когато интернет е бил много малък. Поддържането на SMTP просто, като името му, означава, че е по-надеждно.

  Доставката на имейл е адаптирана за справяне със съвременни предизвикателства като спам, така че повечето сървъри сега изискват вашия имейл софтуер, за да влезете, преди да изпратите имейл. Много от тях също изискват връзката между имейл клиента и сървъра да бъде криптирана чрез SSL или TLS за криптиране на данните за вход и самото имейл съобщение. Това обаче не гарантира, че имейлът ще бъде защитен от вашия компютър до компютъра на получателя. Ако искате да гарантирате, че никой не може да чете вашите имейли по време на транзит, трябва да използвате нещо като PGP криптиране.

 • Какво представляват SMTP портовете?

  Портовете са точките за достъп за вход и изход за данни на сървър. Една ОС може да има десетки хиляди портове. Някои от тях са запазени за конкретни видове трафик.

 • Кои портове използва SMTP?

  На SMTP сървърите пристанищата 25, 587 и 2525 са стандартни. Някои имейл сървъри все още използват порт 465, но това официално е оттеглено.

 • Каква е разликата между SMTP и POP3 / IMAP?

  SMTP е за изпращане на имейл. POP3 и IMAP са за получаване на имейл.

 • Трябва ли да използвам SMTP с препращане по имейл?

  Не. Когато създавате препращащ имейл, вие по същество създавате псевдоним за входящ имейл. Ще трябва да изпратите имейл с друг акаунт. Много хора използват SMTP подробности за електронната поща, предоставени от техния интернет доставчик, но вие също можете да използвате услуга за уеб поща на трети страни като Gmail.

 • Има ли алтернативи на SMTP?

  Има някои алтернативи на SMTP, специфични за доставчика, но те не се предлагат с обикновени уеб хостинг акаунти.

 • Къде мога да намеря SMTP настройките за моята хостинг компания?

  Преди да се регистрирате за акаунт за уеб хостинг, проверете дали услугата за електронна поща е включена. Някои хостове не ви позволяват да създавате имейл адреси заедно с вашите уеб хостинг файлове.

  Ако приемем, че можете да създадете имейл адреси, ще трябва да създадете пощенски кутии в контролния панел на хостинга, след което да поискате от вашия хост необходимата информация за сървъра, за да се свърже с тях.

 • Какво е MX запис?

  MX записите са част от DNS записа за вашия домейн. Те казват на други сървъри къде да изпращат имейл съобщения за този домейн. Обикновено не е необходимо да добавяте или променяте MX записи, освен ако вашият хост или доставчик на имейл не ви е инструктирал да го направите.

 • Мога ли да изпратя своя имейл бюлетин чрез SMTP сървъра на моя хост?

  Бъдете много внимателни, когато изпращате голям обем имейл съобщения наведнъж. Това може да бъде маркирано като злоупотреба или спам, особено ако рекламирате бизнес. По-безопасно е да се регистрирате в компания за пощенски списък и да изпращате всичките си маркетингови съобщения чрез тях. Ако искате да хоствате свой собствен списък, трябва да инсталирате скрипт на списък с пощенски адреси, който предоставя опции за отписване. Това се изисква от закона в много страни.

 • Защо получавам грешка 554 при опит да изпратя имейл?

  Това обикновено се случва, защото вашите SMTP настройки са неправилни. Може да имате грешен сървър, грешно потребителско име или парола или грешни настройки за сигурност във вашия имейл клиент.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map