Най-добрият Plesk хостинг: Кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Contents

Сравнете Plesk хостинг

Контролният панел на Plesk може да работи на Linux или Windows уеб сървър. Ако сте свикнали с Plesk и го предпочитате пред други табла за хостинг, продължете да четете, за да разберете какви допълнителни функции ще искате и нашите най-добри снимки за уеб хостинг на Plesk.


Някои хостинг доставчици предлагат Plesk само на сървъри на Windows, но можете да попитате дали е възможно да се инсталира на сървъри Linux. Също така потвърдете, че Plesk се предлага с екстри като Power Pack и антивирус на Kaspersky, за да увеличите максимално потенциала си.

По-късно в тази публикация ще имаме подробности за любимите ни уеб хостове, но ето визуализация на топ 5 на най-добрите хости на Plesk:

 1. HostGator
  – Функции Plesk в хостинг планове за Windows
 2. GoDaddy
 3. LiquidWeb
 4. Knownhost

Как избрахме най-добрите домакини за Плеск?

Нашата работа е да пишем експертизи за над 380 хостинг доставчици, обхващащи над 1500 хостинг планове – така че ние знаем уеб хостинг. Избрахме домакини, които предлагат Plesk, заедно с някои страхотни екстри и след това ги пресечихме с нашата масивна база данни от хиляди истински отзиви на клиенти. Ето как излязохме с нашите топ 10 домакини за Плеск.

Какво е Plesk хостинг?

Хостинг компаниите продават своите пакети въз основа на ефективност и ресурси. Но за много клиенти предлаганият контролен панел е критичен фактор.

Plesk е един от най-често срещаните маркови контролни панели, на които ще попаднете, когато пазарувате нов уеб хост.

Plesk е съкратеното име за Parallels Plesk Panel, контролен панел, използван при уеб хостинг. Той предлага да бъде домакин на клиенти приятелски графичен интерфейс, за да улесни управлението на уебсайта за начинаещите потребители.

Начинът, по който е проектиран, също прави уеб хостинга опростен. Това даде дълготрайност на Plesk и сред дистрибуторите.

История на Плеск

Първоначално Plesk е разработен от едноименната компания през 2001 г., преди да бъде продаден на SWsoft, който от своя страна беше продаден на Parallels, производител на софтуер за виртуализация. През 2015 г. Плеск беше превърнат в собствено образувание.

Името на Плеск често се появява, когато говорим за cPanel, което не е изненада. Ще покрием конкуренцията по-нататък в страницата!

Интерфейсите на контролния панел драстично се подобряват през последните години, което прави конкуренцията по-силна.

Версии на Plesk и поддръжка на платформи

Поддръжка на PleskPlesk поддържа Ruby on Rails, Apache и Tomcat.

Има версии на Plesk за различни Linux дистрибуции (включително Red Hat, Debian и Ubuntu), както и различни версии на Windows Server. Той също така поддържа платформи като Ruby on Rails, Apache, Tomcat и други.

Имайте предвид, че различните версии на Plesk, специфични за платформата, не са абсолютно еднакви, въпреки че потребителите на едната трябва да могат да използват другата без проблеми.

Защо контролен панел?

Възможно е да администрирате вашия уебсайт, като използвате нищо друго освен командния ред през SSH. Въпреки че работи, това може да бъде досадно за новите потребители и това е ръчен процес.

Софтуерът на контролния панел като Plesk улеснява управлението на уебсайтовете ви, като предлага графичен интерфейс.

Още по-лошото е, че много хостинг планове, особено споделени хостинг планове, изобщо не включват SSH достъп. Дори за експертни потребители, управлението на сървъри чрез командния ред изисква запомняне на команди.

Удобно за управление табло

Табло за управление на Plesk Control PanelДоста опростеното табло на Плеск.

Ако не знаете каква е командата за дадена задача, няма да можете да я направите. С уеб базиран интерфейс можете да видите всички опции с един поглед.

Това означава, че често ще трябва да управлявате уебсайта си през контролен панел. За по-малките екипи с липса на познания за развитие, таблата с лесна употреба могат да бъдат спестяване на живот и време.

Функции на Plesk

Плеск срещу конкуренцията – 6 функции, за които трябва да внимавате

На Linux хостинг, Основният конкурент на Plesk е cPanel. В Windows, Plesk’s съперници включват DirectAdmin и някои по-малки, по-малко известни приложения.

Всички имат свои странности. Някои хостове са разработили персонализирани контролни панели, уникални за техните собствени хостинг пакети.

Лично предпочитание на контролните панели

Основният конкурент на ПлескcPanel е най-големият конкурент на Плеск, без съмнение. Това е съпоставимото табло.

Освен това, облачният хостинг често се обажда от поръчана платформа. Често ни питат дали Plesk или cPanel са „по-добри“.

В интерес на истината двамата са много способни, макар и доста различни. Изборът идва надолу до личните предпочитания, до точка.

И двете поддържат общи софтуерни пакети и скриптове, като WordPress. Плескът има предимството да е модулен, което означава, че е лесен за разширяване. Но има няколко предупреждения:

 • Мигриращи домакини;
 • Експорт и импортиране на данни;
 • Архивите;
 • Работа офлайн;
 • Навигация;
 • Тип сървър.

Мигриращи домакини

Преместването на хостове не е лесно в най-добрите моменти и може да бъде много проблематично, ако не се придържате към един и същ контролен панел.

Ако планирате да разширите сайта си и може да се наложи да се преместите в бъдеще, най-добре е да отидете с марков панел като Plesk, така не е нужно да научавате всичко от нулата.

Експорт и импортиране на данни

Данните от Plesk не могат да бъдат експортирани и импортирани в cPanel или обратно. Това може да го направи труден за миграция данни от един акаунт в друг или от един хост в друг.

Архивите

Backup Manager от PleskPlesk има чист мениджър за архивиране с множество лесни за използване опции.

По същия начин не можете да експортирате архивиране от Plesk в друг инструмент. Това може да е проблем, ако мигрирате към друг хост и те НЯМА поддръжка на Plesk.

Много хостове обаче поддържат и двата Plesk, въпреки че не са съвместими.

Работа офлайн

Plesk е само онлайн и функционален, ако вашият уеб сървър също е напълно функционален. Ако нещо се счупи и сайтът ви се счупи, Plesk спира да работи. Това означава, че може да бъде трудно се възстановява от катастрофа без помощта на вашия домакин.

навигация

cPanel е вероятно по-лесен за навигация за начинаещ, тъй като всички опции са достъпни с едно щракване от началната страница. Казвайки, че Плеск също има а подреден потребителски интерфейс.

Тип сървър

Плеск е насочен към споделен хостинг, но това е така може да работи на специализирани сървъри също. cPanel и WHM предлагат подобна способност за управление на специализирани сървъри.

В крайна сметка изборът между Plesk и cPanel, както и при много неща в технологията, се свежда до въпрос на вкус. Това е като избора между Mac и PC.

И двамата правят подобни неща, но в някои задачи се отличават по-добре от други и може да е трудно да превключите от една към друга.

Плеск за прекупвачи

Плеск за прекупвачи

Има една голяма разлика между Plesk и cPanel и това е страната на управление на сървъра. Ако препродавате уеб пространство на клиенти, това може да има значение.

cPanel е посветен на управлението на отделни сайтове и е инсталиран с отделно приложение за управление на акаунти – WHM.

По-лесно управление с Plesk

В Plesk тези две функции са интегрирани в един и същ браузър интерфейс. Това улеснява бързото управление на сървър заедно с отделните акаунти.

Въпреки това, за обикновените потребители на cPanel, тази комбинирана система може да бъде объркваща, въпреки че има много по-голям смисъл „на хартия“.

Въпреки това има определено предимства на препродажбата, така че защо не го направите с Plesk – ето ги:

поддържаИнструментинадеждностконтролсметки
Препродажба с Plesk:Реселърските компании предоставят поддръжка за васНамаляване на времето и премахване на ръчния админНаблюдавайте времената и отговоритеРазделете ресурсите по ваше желание, в зависимост от предлаганите от вас плановеНадграждаема сметка за увеличаване на ресурсите

Допълнителни приходи поради опции

Допълнителни услугиРеселлърите имат невероятната възможност да добавят допълнителни услуги, да генерират повече приходи.

Plesk също има възможност за предлагане на софтуер и скриптове за продажба. Това може да помогне на прекупвачите да влязат допълнителни приходи наред с цената на техните хостинг планове и това би могло да им помогне да увеличат приходите и да предложат по-професионално обслужване.

Plesk може също да помогне за автоматизиране на таксуването за своите клиенти, използвайки пакети като Plesk Billing. Този пакет съдържа разнообразие от общи операции:

 • Регистрация на домейни
 • Цифрови сертификати
 • Споделен уеб хостинг

С Plesk Billing е лесно да препродадете уеб хостинг със собствена марка.

5 фактора при избора на уеб-домакин с Plesk

Ако сте на пазара за доставчик на уеб хостинг услуги, ще гледате повече от контролния панел. Ще разгледате неща като цена, услуга и техническа поддръжка за уеб хостинг като цяло.

И все пак е важно да ги понесете 5 фактора имайте предвид, за да улесните работата си:

 1. Актуализациите
 2. Управление и поддръжка
 3. Разширения
 4. Тип хостинг
 5. Тип на сървъра

Актуализациите

Важно е да знаете колко често Plesk актуализира съществуващите си версии. Освен това е полезно да знаете колко често се издават изцяло нови версии за обществено ползване. Внимавайте с версиите на Beta.

Управление и поддръжка

Попитайте се за способността на вашия екип да управлява вашия уебсайт или проект. Колко разчитате на поддръжката на вашия домакин с Plesk? Някои домакини предоставят значително повече подкрепа с контролни панели повече от други.

купон за уеб хостинг

Търсите отлична сделка за хостинг в Plesk?
A2 хостинг отбеляза №1 в последните ни тестове за скорост и производителност. Техните планове за Windows идват с Plesk и неограничено място за съхранение. Използвайте тази специална връзка за отстъпки
за да спестите до 50% на тези планове.

Разширения

Plesk разширенияУебсайтът на Plesk има списък с най-новите и популярни разширения.

Никога не можете да имате достатъчно разширения с контролен панел. Избраният ви хост предоставя ли Plesk разширения и инструменти? Някои случаи на употреба могат да бъдат криптиране, DDoS защита или създатели на уебсайтове.

Тип хостинг

Включването на пакет и осъзнаването на невъзможността за надграждане е ужасяващо. Уверете се, че вашият хост поддържа Plesk във всеки план за хостинг, на който може да разчитате.

Тип на сървъра

Ще работиш ли на a Linux или Windows хост? Windows сървърите съществуват, но поддръжката на Linux е по-широко разпространена в индустрията.

Предварително инсталиране на Plesk

Хубаво е да има контролен панел, но вероятно той няма да е в горната част на списъка с функции за вашия уеб хост. Някои хора може би предпочитат cPanel, но изборът на контролния панел вероятно ще бъде продиктуван от услугата, която стартирате.

Споделеният хостинг план може да има избор, който предпочитат, независимо дали Plesk или cPanel, който няма да можете да промените, освен ако нямате root достъп на специален сървър.

Все пак, като Предварително инсталиран Plesk е много по-удобен отколкото да го купувате и инсталирате сами.

Най-добрите домакини в Плеск

3 най-добри хостове с Plesk контролни панели

Plesk е добре поддържан в индустрията за уеб хостинг, така че не трябва да изпитвате прекалено големи затруднения да намерите хост, който го предлага.

Ще разгледате други неща като цени, функции и поддръжка. Контролният панел е само малка част от вашия хостинг опит.

A2 хостинг

A2 хостинг

Плеск с A2 хостинг.

A2 хостинг прави Plesk достъпна чрез своите хостинг планове за Windows
.

Можете да инсталирате популярни разширения чрез Plesk, включително WordPress и MySQL.

Плановете започват от 4,50 долара на месец. Всичките им планове имат неограничено място за съхранение.

LiquidWeb

Течен уеб хостинг

Plesk с LiquidWeb.

Liquid Web е хост, който предлага или cPanel или Plesk в своите управлявани хостинг планове
.

Течната мрежа е насочена към специализирани сървъри.

Това е добър доставчик, ако искате контрола, който специализиран сървър може да ви предложи.

Можете също да изберете облачен VPS хостинг.

Blacknight

Хостинг в Blacknight

Плеск с хостинг на Blacknight.

Blacknight е друг хост, който предлага избор на контролни панели за своите специализирани сървъри. Нашите потребители са дали Blacknight високи оценки за неговата поддръжка, време за работа, функции и стойност, така че ние го оценяваме като друг добър избор за специализиран сървър с Plesk.

Plesk инструменти

Плески инструменти и предимства

Plesk работи на Linux и Windows и се предлага с всички инструменти, необходими за управление на вашия уебсайт:

 • Присвояване на IPv4 и IPv6 адрес към всяко име на домейн;
 • Управление на SSL сертификати;
 • Управление на имейл акаунти;
 • Поддръжка за phpMyAdmin, PostgreSQL, ColdFusion и MySQL;
 • Инструменти за продажба на бели етикети;
 • Отдалечен достъп чрез SSH.

Но чакай, има още.

Поддръжка на домейни, сигурност и премиум услуги

Подкрепа за множество регистрации на имена на домейни, поддомейни, псевдоними на домейни и заместващи домейни (несъществуващи имена на домейни).

Достъп на базата на роли, за допълнителна сигурност. Това означава, че определени хора могат да бъдат ограничени до определени задачи. Един уеб програмист може да има възможност само да прави промени в уебсайт, а не на целия сървър.

Инструменти за добавяне на премиум услуги, като инструменти за създаване на сайтове, които могат да бъдат препродадени с хостинг

Хостинг шаблони и риселъри Perks

Способността да създайте хостинг шаблони, които са предварително дефинирани ресурси за клиенти.

Административен (root) достъп, чак до рестартиране на сървъра. Има и няколко други типа акаунти: Реселлер, клиент / абонат и потребител на контролния панел

Захранващ пакет с Plesk

Някои хостове инсталират Plesk с Power Pack, допълнителна опция, която предлага интеграция в социалните медии, наблюдение на смартфон. Той също така предлага phpPgAdmin за PostgreSQL и инструменти за създаване на уебсайтове (Parallels Web Presence Builder и UNITY Mobile).

Някои също предлагат антивирусни инструменти на Kaspersky като част от инсталацията на Plesk; това е включено в Power Pack, но може да се инсталира и като самостоятелен продукт. Други модули могат да бъдат инсталирани от интерфейса на панела Plesk, включително алтернативни антивирусни решения.

Други функции в контролните панели

 • ISPConfig
 • Kloxo
 • Webmin
 • Cpanel
 • vDeck
 • ClientExec
 • WHMCS

уеб хостинг оферти

Търсите сериозен хостинг в Plesk?
Liquid Web осигурява високоефективен хостинг на Windows с превъзходна техническа поддръжка. Използвайте тази специална връзка за отстъпки
да спестят до 50% от своите планове.

Плеск Често задавани въпроси

 • Какво е Plesk?

  Plesk е контролен панел за уеб хостинг, който е най-свързан с операционната система Windows. Той предлага почти същите функции като cPanel. Потребителите на Plesk могат да управляват хиляди виртуални хостове на един сървър.

  Plesk контролен панел може да се използва с VPS, споделен и специализиран уеб хостинг. Plesk автоматизира задачите, които позволяват на уеб хостинг доставчиците да намалят ресурсите и оперативните разходи.

 • Защо хората използват Plesk?

  Контролният панел на Plesk е 100% автоматизиран и включва функции, които улесняват управлението на вашия сървър и домейни.

  Уникалните функции включват мениджър на миграция, ключов механизъм за автоматично актуализиране, актуализиране на автокомпонент и помощ за инсталиране, базирана на уеб при управление на вашия сървър и домейни.

  Plesk е високо стабилен контролен панел и може да поддържа много домейни на един сървър.

 • Какви са алтернативите на Плеск?

  Най-директната „алтернатива“ на Plesk е cPanel.

  Някои хора твърдят, че свикването с cPanel е по-лесно, тъй като повечето доставчици на уеб хостинг услуги инсталират cPanel за своите клиенти. cPanel разполага с мощни инструменти, които изпълняват важни задачи лесно и бързо.

  CPanel обаче не е наличен в Windows. Други алтернативи на Plesk включват контролни панели с отворен код като Zpanel, Zentyal и Vesta контролен панел.

 • Какви са системните изисквания за Plesk?

  Plesk изисква Windows Web Server 2008 или Windows Server 2012. Той поддържа редица дистрибуции на Linux.

 • Трябва ли да се притеснявам за инсталацията?

  Обикновено не. Повечето популярни уеб хостинг компании ще инсталират Plesk за вас без допълнителни такси. На клиентите може да бъде предоставена опция между Plesk и cPanel предварително.

 • Мога ли да използвам Plesk в облака?

  Контролният панел на Plesk е съвместим с облака, стига да се поддържа от операционната система, която работи.

 • Мога ли да наблюдавам сървърите си с помощта на Plesk?

  Plesk предлага мобилен мониторинг, който ви позволява да наблюдавате сървърите си 24/7, така че да можете да коригирате проблеми веднага след като възникнат. Наблюдавайки сървърите по мобилни устройства, вашата компания е по-рационализирана с тази налична функция.

  Можете да влезете в Plesk, като посочите мобилния си браузър, за да публикувате 8443 от вашия уебсайт.

 • Мога ли да качвам данни без FTP клиенти?

  Да. Plesk предоставя вграден файлов мениджър, за да можете да управлявате, качвате, премествате, копирате, изтегляте и променяте всички файлове на вашия хостинг пакет. Можете също да пакетирате няколко файла в zip архив.

 • Административният панел подобен ли е на cPanel?

  cPanel има WHM (Web Host Manager). Страницата cPanel е за собственика на домейна, докато Web Host Manager е за администратора на сървъра. Тези две системи имат отделни данни за вход.

  Plesk обаче има единно влизане за собственици и администратори на домейни. Опциите са различни и преминаването от една система в друга може да причини объркване в началото.

 • Поддържа ли Plesk всички основни CMS платформи?

  Plesk разполага с инсталатор за вътрешно приложение, което улеснява инсталирането и управлението на повечето CMS платформи, включително Joomla, WordPress, Drupal и Magento, само с няколко кликвания.

  Инсталаторът на приложение може да се използва и за инсталиране на приложения за електронна търговия като количка за пазаруване.

  Също така, всяко от приложенията може да се деинсталира директно през контролния панел.

 • Мога ли да персонализирам Plesk?

  Да. Контролният панел на Plesk може да бъде персонализиран със софтуера „Virtuozzo“ за създаване на разнообразни шаблони.

  Професионалните доставчици на уеб хостинг и уебмастъри могат да персонализират потребителския интерфейс на Plesk, за да го приведат в съответствие с външния им вид на марката.

 • Какво мога да направя с Plesk на ниво Клиент?

  Plesk ви позволява да задавате лимити, да генерирате пълен отчет на вашите акаунти, да преглеждате присвоени IP адреси и да настройвате персонализираните си бутони, лога и директории на ниво клиент.

  Можете също така да настроите шаблони на домейни и да преглеждате статистиките за трафика с натискане на бутон.

 • Какво мога да направя с Plesk на ниво потребител на домейна?

  Plesk ви позволява да контролирате всичко, свързано с вашия домейн на това ниво. Реселлърите могат да предоставят това ниво на достъп на своите клиенти.

  Функциите включват инсталиране на популярни скриптове с едно щракване, управление на пароли, управление на DNS и вграден SiteBuilder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map