Най-добрият хостинг за програмисти: Кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Сравнете хостинг за програмисти

Хостингът за програмисти предоставя инструменти и ресурси, които обикновено се използват в проекти за кодиране. Те могат да варират от различни типове база данни, инсталиране на CMS с едно щракване и рамкови кодове и работни процеси, базирани на GitHub.


В допълнение към използваните от вас инструменти, помощни програми и рамки потърсете хостове, които предлагат безплатен SSH достъп, бързи сървъри, високо време на работа и документация за качество.

Ето изборите на нашите експерти за най-добрия хостинг за програмисти:

 1. A2 хостинг
  – Бързи сървъри, голям брой инструменти и езици
 2. WP двигател
 3. Течна мрежа
 4. Hostinger
 5. InterServer

Как избрахме най-добрите домакини за програмисти?

От стотици хостове избрахме тези, които се предлагат на разработчиците, предлагайки голямо разнообразие от най-новите езици за програмиране, рамки, сървъри за приложения и скоростни технологии.

Избрахме тези, които предлагаха отлична документация и техническа поддръжка. Тогава ние препращаме нашите избори с хиляди потребителски отзиви от нашата база данни.

Хостинг за програмисти

Има много опции и технологии за хостинг, които можете да избирате, но коя опция е най-добрият избор за разработчиците? Зависи от мащаба на вашите проекти и дейности за развитие, от наличния бюджет и от типа приложения, които разработвате или планирате да разработите.

Като разработчик можете да избирате от редица различни опции: Традиционни споделени и специализирани хостинг планове, Виртуален частен сървър (VPS), Инфраструктура като услуга (IaaS) или Платформа като услуга (PaaS) облачни хостинг планове.

Споделени и посветени хостинг планове

Традиционният споделен хостинг и посветените традиционни хостинг планове са интересни опции, ако вече имате платформа за развитие.

Плановете за споделен хостинг са най-евтиният вариант за избор, и ако едва започвате кариерата си на програмисти, можете да ги разгледате. Разбира се, не забравяйте да изберете споделен хостинг план с подходящата платформа за вашите проекти, като.Net, PHP и т.н. Също така имайте предвид, че споделеният хостинг е ограничен по отношение на достъпа и контрола на потребителите.

Специализираните хостинг планове не са евтини и предлагат много по-добра производителност от споделените хостинг планове. В допълнение, специализираните хостинг планове ви дават повече гъвкавост и гъвкавост, в зависимост от начина, по който настроите и персонализирате вашия сървър. С специален хостинг план за сървър получавате пълен контрол върху вашия сървър, можете да инсталирате всякакъв вид софтуер или рамка, да промените конфигурационните настройки и настройките на операционната система. Това ниво на контрол е от съществено значение за някои приложения и определени видове разработки.

Управляваните специализирани сървъри предлагат превъзходна надеждност и поддръжка, като в същото време се опитват да предложат конкурентно съотношение цена / качество. Специализирани хостинг планове обикновено се използват за домакинство на готови и внедрени проекти, така че те вероятно не са идеално решение за отделни разработчици.

VPS хостинг

VPS (Virtual private Server) хостинг планове са значително по-евтини специализираните сървъри и лесно са в рамките на бюджета на отделните разработчици и стартиращите фирми за разработка на приложения.

В повечето отношения VPS хостингът се вписва между споделени хостинг планове и специализирани хостинг планове и е добър избор от среден клас за по-големи проекти и опитни разработчици, които все още не се нуждаят от облачни платформи от специализиран хардуер.

VPS хостингът ви получава виртуален специализиран сървър вместо истински посветен сървър, което позволява по-голям контрол и много предимства, свързани с посветените сървъри.

Недостатъкът на използването на VPS е, че трябва да знаете повече за администрирането и управлението на сървъра.

Въпреки че неуправляемият VPS е по-евтин вариант, ако се сблъскате с проблеми, нещата могат да станат доста скъпи. Следователно управлявания VPS е по-интелигентен избор за потребители, които не са уверени, че могат сами да се справят с администрацията на сървъра.

купон за уеб хостинг

Търсите да спестите от хостинг на програмисти?
A2 хостинг класира №1 в последните ни тестове за скорост и производителност. В момента можете да спестите до 50% върху техните планове. Използвайте тази специална връзка за отстъпки
за да получите сделката.

IaaS хостинг: Изграден до мащаб

Облачната услуга на IaaS (инфраструктура като услуга) ви предоставя виртуална компютърна инфраструктура – сървъри, съхранение, защитни стени, мениджъри на честотна лента, пулове с IP адреси и т.н..

IaaS може да бъде интересна опция за стартиращ бизнес, който иска да минимизира капиталовите инвестиции в компютърната инфраструктура.

Имайте предвид, че услугите на IaaS ви предоставят само виртуален изчислителен хардуер, останалото зависи от потребителя: инсталиране на операционни системи, софтуер, бази данни, рамки и т.н..

В модела на услугата IaaS потребителят поддържа софтуера, докато доставчикът на услуги поддържа виртуалната хардуерна инфраструктура.

Облачната услуга IaaS се възползва от големи възможности за мащабиране, включително динамично мащабиране (ресурсите се разпределят и добавят динамично, когато са необходими, например в пикови часове например).

Недостатъците при използването на IaaS включват малкия риск от прекъсване на доставчика на IaaS и липсата на контрол на високо ниво върху съоръженията и ресурсите на ИТ инфраструктурата.

Облачните услуги на IaaS обикновено са по-евтини от PaaS (платформа като услуга), така че ако нямате нищо против допълнителните усилия в настройката на вашата софтуерна среда, те са интересна опция.

Доставчиците на услуги обикновено таксуват клиентите на IaaS по модел на изплащане и потребителите плащат само за реално използваните ресурси. В това отношение тя е подобна на вашата електрическа сметка.

PaaS е добра възможност за разработчиците

Облачната услуга на PaaS (платформа като услуга) е цялостна платформа за виртуална разработка на софтуер, готова за работа. В този модел на услуги доставчикът на услуги се грижи за поддръжката на хардуер и софтуер, получавате най-новите актуализации на инсталираните компоненти без притеснения.

PaaS също е интересна опция за стартиращи бизнеси, защото просто използвате уеб браузъра си за достъп до PaaS и можете да започнете работа по вашите проекти веднага.

Много решения на PaaS имат интегрирани услуги за екипно сътрудничество, така че вашият екип за разработка може да работи от всяко място, което има достъп до интернет.

PaaS решенията са много подходящи за бързо разработване на уеб приложения, включващи множество отдалечени разработчици.

Недостатъците при използването на PaaS включват рискове от т. Нар. „Блокиране на доставчика“ и възможността за престой на доставчика на PaaS.

PaaS услугите са на цена по-висока от IaaS и повечето доставчици таксуват за PaaS услугите месечно или ежедневно.

Много доставчици на PaaS предлагат безплатни тестове на своите услуги, така че не забравяйте да ги изпробвате и да видите как те отговарят на вашите нужди.

уеб хостинг оферти

Търсите сериозно изпълнение на хостинга?
Течната мрежа е известна със своята скорост и производителност. В момента можете да запишете на техните VPS планове, ориентирани към програмисти, като използвате тази връзка за отстъпки
.

Точки за запомняне

Няма прост отговор кой хостинг план е най-подходящ за разработчиците. Има твърде много фактори, които трябва да се вземат предвид, и е невъзможно да се препоръча един размер, който да отговаря на всяко решение. Зависи от потребителя да вземе решение въз основа на техните нужди и бюджет.

Обикновено се свежда до стойност и качество и мащабируемост. За много малки разработчици, достъпните планове на VPS са пътят. Ако обаче бизнесът им започне да се разраства, нищо не надвива мащабируемата настройка на облака.

PaaS е много привлекателна опция за сериозни разработчици, особено ако те си сътрудничат с множество разработчици на свободна практика по целия свят или ако е разпределен целият екип на разработчиците.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map