Най-добрият хостинг за колички в Дзен: Кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Сравнете хостинг на Zen Cart

С отворен код и безплатно, можете да използвате Zen Cart, за да настроите вашия онлайн магазин безплатно. Но трябва да изберете внимателно своя уеб хост, особено ако сте на бюджет.


Zen Cart се развива активно и се използва широко. Той работи на LAMP стек в повечето сървърни операционни системи, включително Windows и Mac.

Можете да хоствате Zen Cart на споделен сървър, но вашият сайт няма да се справи добре със скокове на трафика. VPS на ниво вход може да е по-подходящ за вас. Потърсете хостове, които помагат за PCI съответствие. 

По-долу обсъждаме препоръчаните хостове, но ето визуализация на най-добрите 5 хоста за Zen Cart:

 1. SiteGround
  – Безплатни SSL, HTTPS и множество PHP версии
 2. BlueHost
 3. A2 хостинг
 4. InMotion хостинг
 5. HostPapa

Как избрахме най-добрите хостове за Zen Cart?

Ние оценихме домакините за сигурност, бързина и стойност за вашите пари. Избрахме хостове, които предоставиха безплатна и лесна инсталация на Zen Cart, високо време на работа, 24/7 поддръжка и бонуси като безплатни резервни копия. След това избрахме домакините с най-добри оценки на клиентите.

Zen хостинг на колички

Zen хостинг на колички

Какво ще научите

Така че чухте за Zen Cart. Вероятно е най-добре, ако разберете дали си струва да изберете хост в зависимост от неговата наличност. На тази страница ще научите точно това.

Не само ще ви науча за историята на Zen Cart, но и това е характеристики, силни страни, слабости и най-накрая най-добрите домакини, които го подкрепят.

Какво е хостинг на Zen Cart?

Какво е Zen Cart?

Zen Cart е an софтуер с отворен код и приложение за електронна търговия които могат да бъдат инсталирани на вашия уеб хостинг акаунт. е Безплатно и се разпространява под GPL2, който е широко използван лиценз за свободен софтуер.

Разработчиците го обичат, защото може да бъде модифициран и променен, така че да отговаря на практически всяко приложение. Той може също да бъде разширен и подобрен с допълнителни модули.

История на Zen Cart

Дзен количка е стартиран през 2003г като вилица от друг утвърден инструмент за електронна търговия, osCommerce. Вилицата доведе до шаблонна система за оформление, нещо, което липсваше osCommerce. Това беше напредничав ход, който би позволил потребителите персонализират Zen Cart и го смесват по-лесно с техните уебсайтове.

Съвременната Дзен Количка има много функции, насочени към подобряване на реализациите, включително каси за гости и бърз абонамент за бюлетин. Ако вече имате магазин за osCommerce, можете да получите скриптове за преобразуване на вашите данни във формат Zen Cart, преди да намерите план за хостинг на Zen Cart.

Характеристики на Zen Cart

Характеристики на Zen Cart

Като цяло, Zen Cart ви позволява да изградите функционален онлайн магазин на тяхната платформа за електронна търговия. Има шест основни неща, които можете да направите използвайки решението за електронна търговия Zen Cart:

 • Приемете плащания с кредитни карти на клиенти, използвайки различни интегрирани шлюзове за плащане
 • Възползвайте се от разнообразие от шаблони на Zen Cart, за да персонализирате вашия магазин
 • Избройте подробни описания на продуктите във вашия магазин, включително изображения и цени
 • Създайте персонализирана кошница за електронна търговия
 • Управление на отстъпки или кодове на купони
 • Показвайте реклами и банери в магазина си, за да рекламирате свързани продукти

Структура на Zen Cart

Zen Cart е написан на PHP и използва MySQL базата данни за съхранение на данни. Той се предлага с множество шлюзове, настроени и готови за работа, така че можете да го инсталирате, да зададете предпочитанията и да започнете да продавате в рамките на няколко часа.

Най- софтуер може да се използва за продажба на цифрово съдържание (като PDF файлове и mp3), физически стоки и периодични абонаменти. Има функция за търсене, която по избор използва продуктовия каталог за даване на прогнозни резултати; тази незадължителна екстра е премиум функция.

Купувачите могат да създават отзиви за продукти и оценки. Те също могат да предоставят свои собствени изображения и да изпращат предмети на приятели. Zen Cart също поддържа различни езици и валути.

Изисквания за хостинг на колички в Дзен

Изисквания за уеб хостинг

Дзен кош е лека и ще работи на практически всеки хостинг план, така че няма нужда да харчите цяло състояние в началото Ще бъдете добре да хоствате Zen Cart на споделен план за хостинг на сървър. Инсталира се с помощта на Softaculous или ръчно, ако предпочитате.

Имайте предвид потенциалното въздействие на скока на трафика, тъй като всяка страница в Zen Cart запитва към базата данни отново и отново и бързо ще ударите затруднения в евтин план. Планирайте малко място за глава.

Типове планове и поддръжка на ОС

Това може да означава да започнете с управляван VPS от нисък клас, а не със супер евтин споделен хостинг план. Докато споделеният хостинг се рекламира като притежаващ “неограничени” ресурси, вашият хост ще очаква използването му в разумни граници. В крайна сметка трябва уверете се, че сайтът ви няма да излиза офлайн.

План за Linux OS ще бъде най-лесният ви вариант, тъй като основните изисквания за Zen Cart са Apache 2.x, PHP и MySQL. Това е известно като LAMP стек и е нещо, което Linux хостовете са склонни да предлагат по подразбиране. Ако искате да стартирате Zen Cart на Windows или Mac OS X, това също е възможно.

Други забележки относно изискванията за хостинг:

Преди да се ангажирате с някакъв вид хостинг план, има смисъл да напълно се запознайте с дебелозърнестите детайли от горните изисквания.

Ето още няколко точки, за да направите знанията си по цялата тема:

 • SSL не е задължителен за основните файлове в Zen Cart, но силно се препоръчва. Бизнесът има правни задължения да защитава данните на клиентите, а работещият SSL сертификат е единственият начин за това уверете се, че транзакциите са защитени. Някои модули за плащане няма да се инсталират без SSL.
 • В допълнение към тези основи ще ви трябва CURL (за прехвърляне на файлове) и MySQLi (което означава „MySQL подобрен“).
 • Горещо препоръчваме получаване на резервно решение за вашия магазин, и вашите клиентски данни. Вероятно ще трябва да доплатите за това.
 • Ако не сте опитен системен администратор, инвестирайте в управляван хостинг, за да защитите вашия сървър
 • И накрая, ще ви е необходима и достойна гаранция за продължаване уверете се, че вашият магазин е онлайн денонощно. Препоръчваме 99,99%, ако можете да намерите хост, който го предлага. (Поработете колко престоя можете да очаквате, използвайки калкулатор за продължаване).

Монтаж на Zen Cart

Инсталиране и настройка на количка Zen

Някои доставчици на уеб хостинг включват Softaculous в контролния панел на вашия хостинг акаунт. Ако вашият уеб хост предоставя контролния панел cPanel, може да имате достъп до инсталатора на Softaculous script. Това ще ви позволи да извършите инсталация на Zen Cart само с едно щракване.

Ако не, може да искате вместо това провеждайте ръчна инсталация на Zen Cart. Преди да започнете, уверете се, че имате това, което ви трябва.

Изискванията за инсталиране на количка Zen:

Монтаж на Zen Cart
Zencart имат собствена уики с задълбочено ръководство за инсталиране.

Има няколко основни изисквания за инсталиране на Zen Cart. Ето краткия списък:

 1. Уеб хостинг
 2. Име на домейн
 3. FTP софтуер
 4. Текстов редактор
 5. Достъп до MySQL Бази данни

Нека разширяваме всяко изискване, така че да сме готови да рок.

1.) Име на уеб хостинг

Намерете евтин хостинг ако стартирате уебсайт за електронна търговия за първи път. Погледнете вашите изисквания и изберете съответно.

2.) Име на домейн

Вземете домейн за вашия онлайн магазин, когато се регистрирате за уеб хостинг. Те обикновено са включени за безплатно с повечето споделени хостинг планове.

3.) FTP софтуер

Ще ви трябва FTP софтуер за ръчно инсталиране на Zen Cart. Първо, уверете се, че получавате FTP достъп от вашия уеб хост. След това изтеглете FTP софтуер като FileZilla. Това ви позволява да прехвърляте файлове към и от вашия уеб сървър.

4.) Текстов редактор

Това ще се използва за промяна на файловете в софтуера Zen Cart. Можеш да използваш:

 • Notepad++
 • UltraEdit
 • CrimsonEditor
 • BBEdit
 • Kedit
 • Всеки друг добър текстов редактор

5.) Достъп до MySQL бази данни

Може да се наложи да създадете нова база данни за вашата инсталация Zen Cart. Можете да направите това от контролния панел на вашия уеб хостинг акаунт.

След като сте изпълнили тези 4 изисквания, вие сте на разположение добре да отида да инсталирате Zen Cart. Разгледайте страницата за инсталиране на уебсайта на Zen Cart за подробно ръководство за ръчна инсталация.

Първи стъпки с административни настройки

След като инсталирате Zen Cart, ще искате да го направите адресирайте няколко неща, за да сте сигурни, че вашият магазин е функционален.

Първо, стигнете до настройките на вашия администратор, като отидете на www.mydomain.com/zencart/admin. Просто заменете „mydomain“ с името на вашия домейн. Проверете Wiki страницата на Zen Cart, ако се нуждаете от повече информация за тези настройки.

обстановка
Да направя
Конфигурация > Моят магазинИзберете нивото на данък за вашите продукти и доставка
Конфигурация > СнимкиУверете се, че размерите на изображенията са подходящи за вашия магазин
Конфигурация > Данни за клиентаИзберете опциите, достъпни при влизане, регистрация и на страниците на потребителските акаунти
Конфигурация > Доставка / опаковкаПотвърдете вашата държава и пощенски код за котировки за доставка
Конфигурация > Опции за имейлИзберете настройките за изпращане и получаване на електронна поща
Конфигурация > GZip компресияАктивирайте GZip, за да ускорите зареждането на страниците във вашия магазин
Конфигурация > Кредитни картиИзберете кои кредитни карти ще приемете
модули > плащанеИнсталирайте, редактирайте и деактивирайте различни начини на плащане
модули > ДоставкаИзберете желаните доставчици за доставка
Локализация > ВалутиИзберете валутите, които вашият магазин ще приеме
Локализация > ЕзициДобавете различни езици за превод на вашия сайт

Плюсове и алтернативи на количката

Плюсове и алтернативи

Нуждая се от убедителни причини да използвате Zen Cart?

 • Безплатно е
 • Много добре се поддържа
 • Той е с отворен код, така че можете да го промените, колкото искате
 • Той поддържа повечето стандартни функции на магазина, а някои от тях ще ви трябват, докато вашият магазин расте и развива ниша
 • Персонализирането е просто, особено в сравнение с osCommerce
 • Настройването на магазин на Zen Cart не отнема много време
 • Zen Cart е далеч по-малко сложен за поддръжка от Magento.

За някои хора, там може да е по-добро приложение за електронна търговия:

 • Magento предлага по-добро SEO, което може да бъде убийствена функция за вас, ако сте в конкурентна ниша
 • osCommerce има повече интеграции и модули
 • Въпреки че можете да създавате прости купони в Zen Cart, системата не е сложна
 • Магазините Zen Cart имат леко тромав вид
 • Процесът на касата обхваща няколко страници, които много купувачи намират за уморително.

Най-добрите домакини на количката

Топ 3 домакини на количките на Дзен

Натрупах селекция от 3-те най-добри хостинг доставчици при вземане под внимание Zen Cart.

Ето ги и тях!

SiteGround

Дзен количка с Siteground
Хостинг на сайт за Zen Cart

SiteGround винаги е победител в нашите книги. Техните споделени уеб хостинг планове са изключително достъпни и чудесни както за физически лица, така и за малки фирми.

Те включват безплатна миграция на уебсайтове, ако искате да превключите. И за вашия сайт за електронна търговия, те включете безплатен SSL сертификат за сигурността на вашите клиенти.

WebHostingHub

Дзен количка с WebHostingHub
WebHostingHub хостинг за Zen Cart

За най-дългото изпитване с нулев риск изпробвайте WebHostingHub с 90-дневната им гаранция за връщане на парите. Хостингът им включва Softaculous за безплатно инсталиране на приложения с едно кликване на приложения като Zen Cart.

Хостингът им включва усъвършенствана защита на защитната стена за политика и suPHP криптиране за по-висока сигурност. По-евтини от SiteGround, WebHostingHub също предоставя a 99,9% гаранция за продължаване за вашето спокойствие.

A2 хостинг

Дзен количка с A2 хостинг
A2 хостинг хостинг за Zen Cart

По подобие на SiteGround, A2 хостингът предлага опционални Turbo сървъри за до 20 пъти по-бързи скорости на зареждане и оптимизирана поддръжка на Zen Cart. Ще получите инсталации с едно щракване от Zen Cart от контролния панел както и автоматично известяване по електронна поща, когато е налична нова версия на Zen Cart за инсталиране.

Те дори ще издадат предварително възстановяване на сумата по всяко време, ако решите, че хостингът им не отговаря на вашите очаквания.

Други функции в електронната търговия

 • WooCommerce
 • Вход за плащане
 • PCI съвместим
 • Безплатна количка за пазаруване
 • Magento
 • PrestaShop

Често задавани въпроси с Дзен кош

 • Какво е Zen Cart?

  Zen Cart е безплатна система за управление на електронната търговия и създател на уебсайтове. Функциите и възможностите му се разширяват с помощта на модули и тъй като е с отворен код, кодът може да бъде променен според вашите нужди.

 • Какво мога да продавам в магазин, направен с Zen Cart?

  Можете да продавате физически продукти, виртуални продукти като изтегляне на софтуер и PDF файлове или дори услуги на уебсайт на Zen Cart.

 • Какъв вид хостинг трябва да поддържам Zen Cart?

  Zen Cart има минимални изисквания, на които повечето домакини, базирани на Linux, ще отговарят. Вашият сървър трябва да работи на стандартен стек “LAMP” (операционна система Linux, уеб сървър Apache и поддръжка за MySQL и PHP).

 • Какво прави Zen Cart различен от другите създатели на сайтове за електронна търговия?

  Основана през 2003 г., Zen Cart беше един от първите инструменти за електронна търговия, предлагащ система за оформление, базирана на шаблони. Той е един от малкото, който е безплатен и с отворен код и има голяма и активна общност онлайн.

 • Какви са предимствата от използването на Zen Cart?

  Zen Cart е безплатен, а много модули и плъгини на трети страни се предлагат и безплатно. Няма ограничение за броя продукти, които можете да добавите към уебсайта си. Официалният уебсайт на проекта предлага много подкрепяща документация, включително уики, форум и често задавани въпроси, а общността е много активна.

 • Какви функции са включени в Zen Cart?

  Извън кутията, Zen Cart включва редица функции:

  • Многостепенно и промоционално ценообразуване
  • Мета маркери за вашите продукти
  • Прегледи на продукта
  • Управление на запасите
  • Създаване на миниатюри
  • Създаване на отчет
  • Функционалност на бюлетина
  • Подаръчни сертификати.

  Можете да добавите още много функции със стотиците модули на трети страни, достъпни за безплатно изтегляне.

 • Има ли недостатъци при използването на Zen Cart?

  Zen Cart не е за начинаещи. Може да е трудно да персонализирате или ощипвате дизайна или функционалността на вашия магазин без усъвършенствани познания по програмиране.

  Той има репутация, че е по-малко от идеален за SEO, което затруднява оптимизирането на вашия сайт за класиране в търсачките.

  Теми, които поддържат мобилни устройства, липсват и той няма официален екип за поддръжка на клиенти, а само поддръжка на общността.

 • Добре ли е Zen Cart за начинаещи без познания за кодиране?

  Zen Cart не е ориентиран за начинаещи. Ще трябва да имате известни технически познания или да наемете програмист, за да можете да инсталирате и поддържате сайта си за електронна търговия, използвайки Zen Cart.

  Ако искате да направите промени в темата си, ще трябва да знаете HTML и CSS поне за основни промени и PHP за структурни промени.

 • Кой е типичният или идеален потребител за Zen Cart?

  Zen Cart обикновено се използва от малки фирми или лица с известни технически познания за кодиране или възможност да наеме разработчик и дизайнер за техния уебсайт. Магазините Zen Cart обикновено са сайтове за електронна търговия от по-основната страна, без да се нуждаят от разширените функции, които може да изисква голям магазин или магазин на ниво предприятие..

 • Дали Zen Cart е същото като OSCommerce?

  Zen Cart всъщност произхожда от OSCommerce, но се раздели като отделен проект през 2003 г. Те са все още безплатни и с отворен код и работят на PHP и MySQL, но има много разлики.

  Задният администратор на OSCommerce може да е тромав и остарял, докато Zen Cart е проектиран да бъде много по-интуитивен. И двете платформи могат да бъдат разширени чрез модули и плъгини, но OSCommerce е много голи кости извън кутията. За сравнение, Zen Cart включва важна функционалност в сърцевината си като: процесори за плащане, талони, прегледи на продукти и бюлетини.

 • Как Zen Cart се сравнява с Magento?

  Magento и Zen Cart са безплатни и системи за управление на уебсайтове за електронна търговия с отворен код. Magento обаче е много по-сложен и има стръмна крива на обучение.

  Обикновено Zen Cart се използва от по-малки фирми и физически лица, докато Magento се управлява от по-големи компании, които имат разработчици на персонал или могат да наемат изпълнител, за да управляват техническите подробности. Програмистът трябва да притежава Magento експертен опит по-специално, тъй като сложният код може да бъде труден за овладяване. С правилния разработчик Magento може да бъде много по-мощен инструмент за създаване на високо персонализирани сайтове за електронна търговия с разширени функции.

 • Как Zen Cart се сравнява с WooCommerce?

  Zen Cart е самостоятелна платформа и система за управление на съдържанието (CMS), която инсталирате на вашия собствен хостинг акаунт, докато WooCommerce е приставка за електронна търговия за WordPress CMS.

  Ако вече имате уебсайт на WordPress и искате да добавите онлайн магазин или ако вече сте запознати с WordPress и не искате да научите друга система, WooCommerce си струва да помислите.

 • Как Zen Cart се сравнява с PrestaShop?

  PrestaShop е друга безплатна софтуерна платформа за електронна търговия с отворен код. PrestaShop беше пуснат за първи път през 2007 г. и обикновено се счита за по-лесен за използване и по-добър за SEO от Zen Cart. С PrestaShop имате възможност да създадете магазин, хостван в облак, или да изтеглите софтуера, който да инсталирате на вашия собствен хостинг план.

 • Как Zen Cart се сравнява с Shopify?

  Shopify е патентован инструмент за електронна търговия, който хоства вашия уебсайт за вас срещу месечна такса. Shopify има репутация на това, че е много по-лесно да се учи и използва от Zen Cart и не изисква технически познания. Не е необходимо да купувате отделен хостинг, тъй като Shopify осигурява хостинг за вашия сайт. Shopify предлага и денонощна поддръжка на клиенти.

 • Как да намеря уеб хост на Zen Cart?

  Повечето уеб хостове ще поддържат Zen Cart, а много хостове дори предлагат лесно инсталиране на софтуера с едно щракване. Ако планирате да използвате Zen Cart за стартиране на вашия сайт за електронна търговия, помислете да се свържете с хостинг компания, която е специализирана в хостинг, оптимизиран за Zen Cart. Те могат да предложат и предварително инсталиране на софтуера.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map