Най-добрият хостинг за достъп до CGI: кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Сравнете CGI хостинг

CGI (Common Gateway Interface) беше оригиналният метод за предоставяне на динамично съдържание на уебсайтове. CGI позволява на потребителите да създават програми на всеки език, който сървърът може да обработва. Но не всички хостове предоставят CGI достъп.


Съвременните алтернативи на CGI са по-ефективни и по-сигурни. Ако имате нужда от CGI, потърсете хост със силна сигурност, тъй като CGI е значително уязвим към атаки за отказ на услуга.

Вижте по-долу за подробности за CGI хостинг. За тези, които бързат, ето нашите топ 5 избор за най-добрия CGI хостинг:

 1. SiteGround
  – DDoS защита, бързи сървъри, висококвалифицирана техническа поддръжка
 2. Bluehost
 3. HostPapa
 4. HostGator
 5. GreenGeeks

Как избрахме най-добрите CGI домакини?

Избрахме хостове с модерни платформи за сигурност, бързи скорости на реакция на сървъра и висококвалифициран персонал за техническа поддръжка.

От този списък избрахме тези с висока история на времето и висока степен на удовлетвореност на клиентите, измерени с хиляди потребителски отзиви в нашата база данни.

CGI хостинг за достъп

Common Gateway Interface (CGI) е метод за уеб сървъри да обработват и стартират изпълними скриптове или програми и да генерират динамично съдържание за показване в уеб браузъра на потребителя.

Какво е

CGI е създаден като начин да позволи на уеб браузър да изпълнява изпълним скрипт. При нормални обстоятелства, когато уеб браузър поиска уеб страница или файл, HTTP сървърът, хостващ уебсайта, просто обслужва искания файл за уеб браузъра за показване или изтегляне. Има обаче обстоятелства, когато показването или изтеглянето на файл не е желаният резултат.

Например, когато попълвате и изпращате формуляр, целта е съдържанието на формуляра да бъде изпратено по имейл на оператора на уебсайта, като същевременно предоставя на потребителя потвърждение, че формулярът е изпратен успешно. Нито оператор, нито потребител ще бъдат обслужвани от формуляра, който се изтегля на компютъра на потребителя.

Тук CGI влиза в игра. Администраторът на сайта може да посочи папка, която да съдържа всички изпълними скриптове. В много хостове тази папка е „cgi-bin.“ Когато уеб браузър поиска URL адрес, който сочи към един от тези скриптове, HTTP сървърът изпълнява скрипта и връща резултатите, вместо просто да обслужва самия скрипт, както би било обикновена уеб страница.

Чести употреби

Както беше споменато по-горе, често срещана употреба на CGI скриптове е да се предават данни от формуляра. CGI скриптите могат да бъдат конфигурирани да събират данните, да ги запазват в база данни, да го изпращат по имейл на оператора на уебсайта и да показват потвърждение на лицето, изпращащо формуляра.

CGI скриптове могат да се използват и при произволен брой допълнителни сценарии, включително подписване на книга за гости, подаване на заявка и изпращане на формуляр, който връща стойност, като например формуляр за превод.

Езици

CGI скриптове могат да бъдат написани на практика на всеки език, въпреки че скриптовите езици са сред по-популярните възможности за избор.

Езикът за програмиране на Perl е известен с това, че е „лентата на каналите в Интернет“. Той се отличава с манипулиране на текст и достъп до база данни. Добре утвърдените уеб рамки и възможността за вграждането му в уеб сървъри го правят популярен избор за CGI скриптове.

PHP е друг скриптов език, който обикновено се използва за уеб базирано програмиране. Гъвкавата му природа го прави идеален за използване при създаване на CGI скриптове. Всъщност PHP започва живота си, когато нейният създател Расмус Лердорф написа няколко CGI скрипта на езика на С. Докато той продължи да добавя функции, работата му в крайна сметка се превърна в PHP.

Tcl, Python и Ruby също често се използват.

купон за уеб хостинг

Търсите сделка за хостинг на CGI достъп?
GreenGeeks се отчете много добре в нашите тестове за скорост. Понастоящем нашите читатели могат да спестят до 60% от плановете на GreenGeeks. Използвайте тази специална връзка за отстъпки
да се запиша.

Алтернативи

Тъй като интернет технологиите се развиват и усъвършенстват, по-сложни алтернативи на CGI придобиха популярност. По-специално, използвайки PHP, Python, Ruby on Rails, Java или ASP за писане на пълни уеб приложения, които могат да се дублират и да надхвърлят, функционалността на CGI скриптове е подходяща алтернатива.

Предимства на CGI

Въпреки увеличаването на алтернативите, CGI все още има някои присъщи предимства. Фактът, че скриптове могат да бъдат създадени на практика на всеки език, допринася за постоянната му популярност.

Дългогодишната му история и широката му употреба също допринесоха за наличието на множество от предварително написани скриптове в интернет. Много от тези скриптове, като тези за изпращане на имейл формуляр, могат лесно да бъдат редактирани и използвани, дори от относителни новаци.

Недостатъци

CGI скриптите не са без недостатъци, особено, тъй като са свързани с производителността на сървър. Лошо написаните скриптове могат да се хванат в безкрайни бримки, изяждайки системните ресурси.

CGI скриптите също страдат от ограничения за мащабируемост. Тъй като сървърът трябва да породи нов процес всеки път, когато се извиква скрипт, уебсайтовете, които обработват много заявки за кратък период от време, могат бързо да бъдат затрупани или забавени до обхождане..

Поради тези причини много разработчици избират по-стабилни алтернативи за всичко освен най-основното приложение.

Точки за запомняне

CGI продължава да бъде жизнеспособен начин за подаване на информация и генериране на динамично съдържание чрез предоставяне на метод за уеб браузър за стартиране на изпълним скрипт.

Въпреки че CGi е лесен за използване, има много алтернативи, които осигуряват превъзходни възможности и производителност.

Други функции в технологиите

 • Подкаст
 • SAAS
 • ownCloud
 • PaaS
 • докер
 • OpenStack
 • Аякс
 • къдрица
 • ImageMagick
 • FFmpeg
 • LAMP
 • Memcached
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map