Най-добрият хостинг работа на Cron: кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Сравнете хостинг на Cron Jobs

Можете да използвате cron за автоматизиране на повтарящи се задачи, които трябва да стартирате на вашия сървър. Но не всички хостове предоставят нужния достъп, за да настроите cron задания.


Ако искате директно да планирате задачи на вашия уеб сървър, ще ви трябва ssh достъп или инструмент cron вътре в cPanel или друг контролен панел. Някои хостове могат да ограничат броя cron задания, които можете да стартирате на споделени хостинг планове.

Ето избора на нашия експерт за най-добрите домакини за работа в Cron:

 1. Bluehost
  – Просто планиране на заданията на cron от cPanel
 2. A2 хостинг
 3. HostGator
 4. GreenGeeks
 5. Дебела крава

Как избрахме най-добрите домакини за Cron Jobs?

Избрахме хостовете, които ви позволяват да планирате лесно заданията на cron от контролния панел или които осигуряват ssh достъп.

Проверихме този списък срещу нашата база данни от хиляди истински отзиви на клиенти. След това избрахме домакините с най-високите общи резултати.

Cron Работа хостинг

Cron е софтуерна програма за Linux и други Unix-базирани системи, която изпълнява команди въз основа на правилата за време, дефинирани в cron таблици (crontab). Това може да се използва за автоматизиране на общи задачи, които трябва да се повтарят редовно.

Искате ли да провеждате редовно планирани тестове за дим на вашия производствен сървър всяка вечер? Искате ли да изчистите кеша на страницата веднъж на час? Трябва ли да архивирате базата данни три пъти на ден и да запазите изходния файл на друга машина?

Нямате нужда от напомняне за календар и нископлатен стаж. Имате нужда от работа с крони.

Как работи cron?

Cron е помощна програма, която работи във фонов режим на операционната система и изпълнява команди, както е планирано.

Това се осъществява по няколко различни начина на различни системи, но те са склонни да следват същия модел:

 1. Процесът cron проверява файла (ите) crontab, за да намери най-скоро командата, която е планирано да се изпълни.
 2. Задава си „будилник“ и спи, докато не трябва да се изпълняват задачите.
 3. Събужда се навреме за изпълнение на задачата.
 4. След приключване на задачата проверявайте графика за следващата по-скоро дейност. Цикълът се повтаря.

Естествено, подробностите за внедряването (как се обработват процесите „заспиване“ и „събуждане“, например) варират от инструмент cron до cron tool, както и от операционна система до операционна система. Понятието „cron“ обхваща идеята за планиране и начина, по който потребителите взаимодействат със системата, а не детайлите на внедряването.

Как да използвате планиращ крон

Ако имате достъп до файловата система на сървъра, настройването на задания на cron е доста лесно.

Файловете за планиране се наричат ​​„crontabs“ или „cron таблици“. Има един файл за цялата система (в папката / etc / обикновено), както и (в по-новите системи) по един за всеки потребител. Потребителските crontabs изпълняват команди като този потребител и така зависят от разрешенията на този потребител. Crontab за цялата система работи като администратор и така този файл може да бъде редактиран само от потребител с права на администратор.

Файл crontab е просто обикновен текстов файл с един ред за всяка планирана задача. Може да изглежда така:

30 08 10 06 * /home/backup/backup.rb
00 11,16 * * * /home/python-tests/smoke.py
00 09-18 * * * /home/emailer/notifications.php
00 09-18 * * 1-5 /home/gps/dispatch.ping.js

Това може да изглежда объркващо, но е доста просто. Всеки ред представлява едно планирано задание. Числата и звездичките представляват планираното (кога да се направи нещо), а текстът след това е команда с черупки. В определеното време cron изпълнява командата точно така, сякаш потребител въведе тази команда в прозорец на терминала.

В горния пример, както обикновено, това не са конкретни команди за извършване на нещо самостоятелно, а по-скоро скриптове, които ще се изпълняват. Логиката на действителното създаване на резервно копие или пускането на тестове за пушене, изпращане на известия по имейл или пингване на gps сървъра е всичко, което се съдържа във файлове, съхранявани другаде.

Ако искате да направите нещо просто с cron, няма причина да не можете просто да напишете командите bash директно във файла crontab:

0 0 * * * mv /home/app/error.log / начало / грешки / $ (дата +% F) .log

Това преименува журнала за грешки в име на файл въз основа на текущата дата и го премества в специална директория за такива регистрационни файлове. Настройването на тази работа е лесен начин да се уверите, че регистрационните файлове за грешки не се натрупват в един гигантски файл.

(Разбира се, друг начин би бил да създадете файлове на базата на дата от отчитането на грешки в приложението, тъй като грешките се генерират. Но може да се наложи да го направите по този начин.)

Странните числа в началото на всеки ред се отнасят за графика. Обозначението е малко трудно да се свикне, но е управляемо (и винаги можете да го погледнете).

Има 5 “слота”, всеки разделен с интервал, и всеки представлява единица време – дни, минути, часове и т.н..

* * * * * *
| | | | | |
| | | | | + – Година (диапазон: 1900-3000)
| | | | + —- Ден от седмицата (обхват: 1-7, 1 стои за понеделник)
| | | + —— Месец на годината (диапазон: 1-12)
| | + ——– Ден на месеца (диапазон: 1-31)
| + ———- Час (обхват: 0-23)
+———— Минута (обхват: 0-59)

Планировникът на cron търси съвпадение на модели между числата и часовника на системата. Звездичка означава всяка съвпадение на стойност.

Така например:

* * * * *

Това ще отговаря на ВСЕКИ чек срещу часовника, така че ще работи всяка една минута.

Ако трябва да стартирате нещо на всеки пет минути, можете да направите това:

* / 5 * * * *

За да стартирате командата веднъж годишно, можете да направите:

0 0 1 1 * *

Това означава, че графикът съвпада, когато минутата е 0, а часът е 0 (полунощ), в първия ден на първия месец. Двете звездички означават, че няма значение кой ден от седмицата е или коя е годината. Тази работа ще се изпълнява веднъж годишно, на 1 януари.

купон за уеб хостинг

Търсите добра сделка за хостинг услуги на cron?
A2 хостинг току-що вкара №1 в нашите тестове за скорост и производителност. Можете да получите отлични цени на техните планове, подходящи за програмисти. Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Как да получите достъп до планирането на крон

Трябва да имате достъп до самата операционна система на сървъра или компютъра. Ако това е отдалечен сървър, използван за уеб хостинг среда, това означава, че ще трябва да получите достъп до него с помощта на ssh или от администриран панел на отдалечен сървър като Ajenti.

Някои контролни панели за уеб хостинг (като CPanel) също предоставят достъп до планиращ крон. Често тези инструменти на контролния панел предоставят графичен интерфейс, който опростява задачата за настройка на графика (така че не е нужно да помните какво означават числата).

Не всички уеб хостове обаче предоставят такъв тип достъп. Това е по същество административна функция и някои хостинг компании ограничават своите клиенти от нея.

Ако ще ви е необходим достъп до някакъв вид автоматизирано планиране на крона, не забравяйте да проверите дали хостинг компанията го предоставя, преди да изберете такъв.

Други функции в Администрацията на сървъра

 • Дневници за достъп
 • досие
 • Видео
 • Анонимен FTP
 • SSH достъп
 • FTPS
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map