Най-добрият хостинг на PrestaShop: кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Сравнете хостинг на PrestaShop

PrestaShop е безплатен софтуер с колички с отворен код, който улеснява бързото създаване на сайт за електронна търговия. Но трябва да го сдвоите с подходящия уеб хост, за да получите ефективността, необходима за успешен онлайн магазин.


За да хоствате PrestaShop, ще ви е необходим сървър, работещ с Apache, Nginx или Microsoft IIS. Сървърът трябва да работи с PHP 5.2, но PHP 7 е по-добър. Ще ви трябва и FTP или SSH достъп до вашия сървър, но това е стандартна функция при повечето хостове.

Нашата публикация предоставя задълбочено покритие на всеки хост, но ако искате само обобщение, най-добрите 5 хоста за PrestaShop са:

 1. SiteGround
  – Има всички необходими технологии и изключителна поддръжка, ако имате нужда
 2. BlueHost
 3. A2 хостинг
 4. HostPapa
 5. Уеб хостинг център

Как избрахме най-добрите домакини за PrestaShop?

Ние включихме в списъка домакини, които предлагат лесна инсталация на PrestaShop с едно щракване, функции за защита, включително SSL, високо време на работа и солидна поддръжка на клиенти.

След това анализирахме реални отзиви на клиентите, слушайки какво трябваше да кажат собствениците на магазини за електронна търговия – които всъщност използват PrestaShop.

Сравнете хостинг на PrestaShop

Сравнете хостинг на predshop

Какво ще научите

В сърцето на латинския квартал в Париж има омагьосващ магазин, който продава продукти, свързани с книгата на любимите деца Le Petit Prince.

Собствениците на магазини се справиха с предизвикателствата си при доставката и маркетинга с PrestaShop: популярна онлайн платформа за електронна търговия.

Скоро теглиха половин милион евро от своя онлайн магазин.

В тази статия ще научите какво прави PrestaShop толкова популярен вариант за електронна търговия. Ще проучим неговите уникални характеристики. И ще получите съвети как да изберете добро решение за електронна търговия.

Освен това ще научите какво да търсите в хоста на PrestaShop.

Ще споделя и някои мои лични препоръки за хостове на PrestaShop, за да ви помогна да започнете да търсите.

какво е Prestashop

Какво е PrestaShop?

PrestaShop е безплатен софтуер с отворен код за разработване на уебсайтове за електронна търговия. С PrestaShop всеки може да създаде впечатляващ онлайн магазин. Не се изискват познания за кодиране.

Чрез улесняване на надежден и лесен процес на транзакциите, PrestaShop улеснява търговците да се съсредоточат върху разрастването на бизнеса си.

Готови ли сте да отворите магазин онлайн? Ако планирате да продавате продукти от уебсайта си, ще ви е необходим софтуер за електронна търговия, за да създадете онлайн каталог, да управлявате поръчки и инвентар и да позволявате на клиентите да купуват и плащат онлайн.

Популярно решение за електронна търговия

Днес има много софтуерни решения за електронна търговия, но PrestaShop е едно от най-популярните. Напълно безплатен и с отворен код, PrestaShop е пуснат за първи път през 2007 г. и продължава да се развива и днес.

PrestaShop има централа в Париж и Маями и също е подкрепен от специализирана общност от стотици хиляди доброволци от цял ​​свят.

Кои са най-популярните функции PrestaShop?

Една от причините за популярността на PrestaShop е, че софтуерът е безплатен и с отворен код, но само защото е безплатен, не означава, че не може да се конкурира с по-ценен софтуер за електронна търговия.

Победителят в две награди за най-добър отворен код за бизнес приложения през 2010 и 2011 г., PrestaShop се предлага с основни и усъвършенствани функции и може да бъде разширен с безплатни и премиум добавки.

Той винаги се развива активно, като всяка версия на PrestaShop съдържа повече функции от последната.

Функциите на PrestaShop включват:

 • Комплексен каталог и управление на инвентара
 • Предлага се на 63 различни езика с пълна поддръжка на 9 езика
 • Лесна заявка на една страница за гости или клиенти, влезли в системата
 • Автоматично запазени колички за пазаруване с напомняния по имейл
 • Анализ за проследяване на действията на клиентите, демографските данни, поръчките и други
 • Опции за доставка като такси по цена / тегло, отстъпки и неограничени превозвачи / дестинации
 • Опции за обработка на плащания чрез кредитна карта, чек, банков превод и др

Персонализиращ се софтуер

С всичките си характеристики PrestaShop се концентрира върху увеличаване на вашите продажби.

Можете да персонализирате софтуера за малък магазин с един продукт или сложен инвентар, съдържащ хиляди артикули.

Вашето търговско присъствие може да бъде по-динамично с износ към трети страни като eBay и чрез кръстосани продажби на артикули в подреден пакет.

YouTube каналът на PrestaShop е добър източник на уроци и обучение по електронна търговия.

С минимални ограничения можете да включите колкото се може повече подробности относно организацията на стоки и атрибути като цвят, размер и стил. PrestaShop може да коригира цените и теглата, за да отразява избора на клиентите.

Продукти за изтегляне, като снимки и телевизионни предавания, могат да бъдат показани в описанието на продукта и да бъдат предоставени като имейл връзки след покупка.

Преминаването на вашия уебсайт PrestaShop на следващото ниво

PrestaShop предлага всички основни функции, от които се нуждае магазинът за електронна търговия, както се вижда по-горе. Но има случаи, когато се нуждаете от нещо по-напреднало или по-специфично за вашите нужди.

В тези случаи можете да потърсите пазара за добавки PrestaShop.

На пазара ще намерите три основни неща:

 1. модули
 2. Теми / шаблони на уебсайтове
 3. Услуги

Ще разгледаме всяка от тези добавки по-долу.

модули

Съществуват стотици модули, разделени на категории, които ви позволяват да добавите разширена функционалност към вашия уебсайт. Например, можете да инсталирате модул за добавяне на плъзгач на начална страница, двигател за филтриране на продукти или форум PrestaShop към вашия сайт.

Теми / шаблони на уебсайтове

Можете също да персонализирате външния вид на вашия сайт с шаблон PrestaShop, наричан още „тема“.

Вместо да проектирате облика на вашия сайт от нулата, тема PrestaShop ви позволява да започнете с професионално проектиран магазин и да попълните празните места и да направите няколко избора за настройка.

скрийншот за теми за предварителен магазин
Можете да разглеждате и да взаимодействате с теми на сайта PrestaShop. Темите обхващат всички видове индустрии и стилове. На снимката: раздел от начална страница на тема.

Услуги

И накрая, разделът „услуги“ ви позволява да купувате разширено обучение и поддръжка. Той е там, ако имате нужда от него, но в повечето случаи можете да намерите висококачествено безплатно обучение другаде.

скрийншот на услугите за предварителен магазин

Подходящ ли е PrestaShop за вас?

Софтуерът PrestaShop е идеален за тези, които са нови в електронната търговия, както и за по-опитни потребители. PrestaShop изисква малко основни технически познания за инсталиране и настройка с избрания от вас уеб хостинг план.

Ако разполагате с бюджета и предпочитате да не се справяте сами с подробностите за настройка на магазина си, PrestaShop може да не е правилният избор за вас.

Професионален външен вид, който е лесен за портфейла

От друга страна, ако бюджетът ви е малък, но искате професионално изглеждащ, пълнофункционален магазин и нямате нищо против да се справите сами с настройката, PrestaShop е отличен избор за вашия уеб сайт за електронна търговия.

Обширна документация

Ако се задържите да настроите магазина си, сайтът PrestaShop включва обширни ръководства за търговци, както и за разработчици и дизайнери. На официалния сайт ще намерите документация и съвети за оптимизация и онлайн форум, поддържащ духа на общността с отворен код.

избиране на хоста на предварителен магазин

Избор на уеб хост PrestaShop

Първата стъпка в настройката на вашия онлайн магазин с PrestaShop е да изберете подходящ хостинг на PrestaShop.

Софтуерът PrestaShop си партнира с няколко хостинг компании, базирани в целия свят, включително InMotion хостинг, 1&1 и WebHostingHub. Освен това поддържа собствени собствени уеб сървъри, PrestaBox. Като алтернатива можете да потърсите неприсъединен хост.

Кои операционни системи са съвместими с PrestaShop?

PrestaShop се стреми да постави няколко технически ограничения на потребителите и така поддържа операционни системи Linux, Windows и Mac и няма специални изисквания към базата данни. Повечето хостове ще могат да поддържат инсталация на PrestaShop, но първо не забравяйте да проверите дали вашите хостове отговарят на минималните изисквания за софтуера.

Настройка на PrestaShop на вашия доставчик на услуги

Възможно е да изтеглите изходните файлове на PrestaShop, да ги конфигурирате и след това да прехвърлите тези файлове във вашия хост акаунт с помощта на FTP.

Но това е по-сложно, отколкото трябва да бъде, защото много хостове ви позволяват да инсталирате PrestaShop само с няколко кликвания в контролния панел.

cPanel Инсталиране

Повечето хостове ви дават персонализиран cPanel контролен панел за управление на вашия сайт и почти винаги се включва инсталатор на скриптове. Инсталаторът на скриптове ви позволява да избирате от стотици популярен софтуер с отворен код, който можете да инсталирате на вашия сървър, а PrestaShop е един от най-използваните.

Един популярен инсталатор на скриптове е автоматичният инсталатор на Softaculous, който наистина поддържа PrestaShop.

Винаги е добра идея да проверите дали хост услугата предоставя инсталатор на скриптове, който поддържа PrestaShop, преди да купите планове.

Характеристики, които да търсите в хост PrestaShop

Най-важните функции, които трябва да имате предвид при търсене на хост на PrestaShop:

 • Лесно ли се инсталира? (Или идва предварително инсталиран?)
 • Висока гаранция за продължаване на времето за предотвратяване на загубени продажби
 • Поддръжка на основни функции за сигурност на сайта като SSL
 • 24/7 поддръжка, за да помогнете да поправите магазина си, ако той намалява

най-добрите домакини Prestoshop

Топ 3 домакини за PrestaShop

Търсите домакин за PrestaShop? Инструментът по-горе ще ви помогне да изберете хост въз основа на специфични функции. Но ако искате да започнете с най-популярните хостове, помислете за опциите по-долу.

Bluehost

Ако търсите най-простата възможна опция за хостинг на PrestaShop, вероятно това е Bluehost. Bluehost включва инсталация с едно щракване за PrestaShop и има стандартен cPanel за управление на вашия сайт PrestaShop.

екрана на син хост

Всички планове са евтини и имат сравнително солидни показатели. Можете да започнете от най-евтините споделени хостинг планове и да надстроите до VPS или специален сървър (все още на Bluehost) само с няколко кликвания.

InMotion хостинг

Препоръчвам хостинг на InMotion като хост на PrestaShop, ако търсите конкурентни цени, солидна производителност и голяма подкрепа. Те предлагат множество споделени хостинг планове, които са специално разработени за хостинг на PrestaShop.

Снимка на InMotion

Всеки хостинг план се предлага с предварително инсталирано PrestaShop, безплатно SSD пространство за подобряване на скоростта на сайта, както и безплатен SSL сертификат, който отговаря на основните стандарти за сигурност на електронната търговия. InMotion хостинг предлага необичайна 90-дневна гаранция за връщане на пари плюс 24/7/365 американска поддръжка.

Течна мрежа

И накрая, ако мигрирате съществуващ магазин PrestaShop или знаете, че ще имате високи нива на трафик, помислете за Liquid Web като потенциален хост на PrestaShop. Те са по-скъпи от повечето, но техните сървъри са авангардни и имат най-добрата поддръжка в мрежата.

Снимка на LiquidWeb

Ако имате магазин, в който времето за престой и зареждането е от решаващо значение за увеличаване на процента на реализация, струва си допълнителните разходи. Liquid Web има 100% гаранция за продължаване на мощността, както и 24/7 високо обучена и полезна „героична“ поддръжка.

Други функции в електронната търговия

 • WooCommerce
 • Вход за плащане
 • PCI съвместим
 • Безплатна количка за пазаруване
 • Дзен количка
 • Magento

Често задавани въпроси в PrestaShop

 • Какво е PrestaShop?

  PrestaShop е платформа за пазаруване на колички, която е предназначена да помогне на бизнеса да създава и управлява онлайн магазини. Неговата реална сила се състои в задоволяване нуждите на малкия и средния бизнес.

 • Каква е историята и историята на PrestaShop?

  PrestaShop първоначално е пуснат през 2007 г. и е написан на PHP с MySQL бекенд. Според компанията, тя разполага с повече от четвърт милион онлайн магазини в над 200 държави. Със седалище в Париж и Маями, PrestaShop може да се похвали с общност от над милион членове.

 • Колко струва PrestaShop?

  Софтуерът е напълно безплатен и с отворен код.

 • Ако софтуерът е безплатен, как PrestaShop остава в бизнеса?

  PrestaShop създаде партньорства с редица компании, като Google и PayPal. Фирмите-партньори виждат, че услугите им се популяризират в PrestaShop, докато PrestaShop се финансира и е достъпна безплатно за своите потребители. Софтуерът се поддържа и чрез закупуване на допълнителни функции и теми, както и платени планове за техническа поддръжка.

 • Какви добавки и опции за персонализиране предоставя PrestaShop?

  PrestaShop Addons Marketplace предлага хиляди модули и теми. Те включват модули за SEO, реклама, плащания, доставка, социални мрежи, мърчандайзинг и др. Наличните теми ви помагат напълно да персонализирате PrestaShop според вашите нужди, както и да поддържате мобилни потребители.

 • Какво е хостинг на PrestaShop?

  PrestaShop хостинг е специален хостинг пакет, предлаган чрез 1&1
  което ви позволява лесно да инсталирате PrestaShop.

 • Какво е изтегляне на PrestaShop?

  PrestaShop ви позволява да изтеглите софтуера и да го инсталирате на вашия собствен сървър. Повечето хостинг компании предлагат инсталиране на PrestaShop с едно кликване чрез приложения като Softaculous, което вероятно е по-добра опция за повечето хора.

 • Какво става, ако имам нужда от помощ при инсталирането и персонализирането на PrestaShop?

  Има редица партньорски агенции PrestaShop, които предлагат експертни услуги PrestaShop. Има и редица планове за техническа поддръжка, които включват инсталация и конфигуриране, както и онлайн обучение. Можете също така да задавате въпроси на форумите на PrestaShop.

 • Какви алтернативи има на PrestaShop?

  Има огромен брой приложения за електронна търговия и колички за пазаруване. Три популярни от тях са: Magento, osCommerce и Zen Cart.

 • Как PrestaShop сравнява с Magento?

  Magento е по-популярен онлайн магазин от PrestaShop и вече е около. Той предлага повече теми и възможности за персонализиране от PrestaShop. Неговият набор от функции също е по-разнообразен, което го прави по-мощно цялостно решение.

  Тази сила обаче идва с компромис, тъй като Magento не е толкова лесен за начинаещ или нетехнически потребител. Това е област, в която PrestaShop наистина блести в сравнение.

 • Как PrestaShop сравнява с osCommerce?

  osCommerce съществува от дълго време – от 2000 г. Въпреки това, тя загуби почва към по-новите продукти, като PrestaShop. Като цяло PrestaShop е много по-лесен за използване, като все още включва мощна функционалност.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map