Най-добрият хостинг на POP3: Кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Сравнете POP3 хостинг

POP3 е най-популярният имейл протокол. Той е достъпен от почти всички хостове, които предоставят поддръжка по имейл. Но не всички хостове са равни, когато става въпрос за POP3 хостинг.


Наред с предоставянето на POP3, добрият хост трябва да включва и силни клиенти за уеб поща, щедри количества хранилище за електронна поща и големи ограничения за прикачване. Освен това, потърсете хост, който предлага голям (или неограничен) брой имейл кутии.

Ще обсъдим подробностите за най-добрия хостинг на POP3 по-долу, но засега ето топ 5-те хоства:

 1. SiteGround
  – Страхотен хостинг с неограничен имейл
 2. Bluehost
 3. A2 хостинг
 4. InMotion хостинг
 5. HostPapa

Как избрахме най-добрите хостове за POP3?

Разгледахме нашата база данни от над 1500 планове за уеб хостинг и взехме всички, които предлагат POP3, заедно със значителни имейл кутии, щедро съхранение и други фактори, влияещи върху използването на имейли.

След това ги класирахме по нашите хиляди експертни и потребителски отзиви, за да открием топ POP3 хостове.

Какво е POP3 хостинг?

Базираните на домейни имейл адреси дават въздух на професионализъм на вашите бизнес комуникации и са лесни за настройване и използване, ако хостинг услугата ви поддържа POP3 комуникация.

Има много имейл услуги, като Gmail и Yahoo !, които придобиха популярност и се използват както за лични, така и за професионални цели. Поради обема на потребителите, обаче, често може да бъде трудно да запазите желания адрес, особено при добре утвърдена, популярна услуга.

Точно тук идва Протоколът на Post Office, версия 3 (POP3). Вместо да имате непрофесионален Gmail или Yahoo! адрес, допълнен с номера или псевдоними, можете да имате [защитен имейл]

Как работи

Когато първоначално беше предложен POP3, това беше много прост протокол, който включваше влизане в сървър, извличане на списък с имейли, изтегляне и след това незабавно изтриването им.

Тъй като имейлът стана по-широко разпространен, беше необходимо да се подобри основният POP3 протокол и в резултат на това бяха добавени няколко допълнителни функции чрез разширения. Най-важното сред тях беше възможността за криптиране на процеса на влизане.

Друго значително разширение беше възможността за изтегляне на имейли, без автоматично да ги изтриете, в действителност използвайки POP3 сървъра като онлайн резервно копие на всички имейли. Вземете нов компютър или променете имейл клиенти и можете веднага да изтеглите отново всеки предишен имейл. За да се улесни тази функционалност, POP3 е разширен, за да може всеки имейл да бъде идентифициран с уникален идентификатор (UID). След това тези UID-та могат да бъдат сравнени със списък на UID-и, които вашата електронна програма поддържа, което прави възможно идентифицирането на нови имейли, за разлика от старите имейли, които се оставят на сървъра.

Възможността за изтриване на имейли по-стари от определен период беше още едно разширение на оригиналния протокол POP3, което имаше практически ползи за крайния потребител.

С течение на времето тези различни разширения значително подобриха POP3 в сравнение с основната методология connect-retrieve-delete, първоначално предвидена от нейните изобретатели. Въпреки тези подобрения, POP3 все още съдържа някои значителни ограничения.

Ограничения на POP3

Въпреки напредъка, постигнат за модернизиране и разширяване на функционалността на POP3, присъщата му простота води до някои значителни недостатъци.

Един от най-съществените недостатъци на POP3 е липсата на стандартизация на допълнителната функционалност и разширения, които се поддържат на различни сървъри. Тъй като основният протокол е толкова прост и голяма част от допълнителната функционалност се предоставя чрез незадължителни разширения, всеки POP3 сървърен софтуер може да поддържа или игнорира всяка комбинация от функции, стига да се поддържат най-основните, основни функции.

Друг очевиден недостатък е липсата на POP3 актуализации на състоянието на устройства. Например, ако изтеглите имейл и отговорите на него от телефона или таблета, той ще се покаже като непрочетен, когато изтеглите същия този имейл на вашия компютър или други устройства. Каквото и да предприемете с този имейл, ще се показва само на устройството, на което сте използвали това действие. Това прави POP3 по-малко от идеален за някой, чийто работен процес разчита на множество устройства.

Същото се отнася, ако закупите нов компютър или промените имейл клиенти. Ако решите да изтеглите отново своя имейл, вместо да архивирате и възстановявате, всеки имейл ще бъде изтеглен и показан като ново, непрочетено съобщение – независимо от броя на които сте изпратили или отговорили на.

Първоначалната методология за свързване-извличане и изтриване на POP3 също е очевидна в липсата на организационна способност от страна на сървъра. Ако искате да филтрирате и организирате своя имейл, трябва да го направите в своя имейл клиент. Ако имате достъп до имейла си на множество устройства, това е още една стъпка, която трябва да бъде пресъздадена на всички устройства.

Алтернативи

Поради ограниченията на POP3, в крайна сметка беше предложен и разработен състезателен протокол. Този протокол беше IMAP. От самото начало IMAP е проектиран да се справи с недостатъците на POP3, като набляга на двупосочната комуникация със сървъра, вместо на философията за свързване-извличане и изтриване, която прониква в POP3.

IMAP включва функционалността, която е присадена на POP3, но като част от основния протокол. Това доведе до много по-еднаква реализация на софтуера IMAP.

Протоколът IMAP и сървърният софтуер също третират IMAP пощенските кутии като йерархия, която трябва да се дублира на всяко и всички устройства, влизащи в този акаунт. Настройте вашия IMAP акаунт на телефона или таблета си и ще видите същите пощенски кутии като на вашия компютър.

IMAP също се справя с проблема за актуализиране на състоянието, като включва различни флагове за съобщения като неразделна част от протокола. Отговорете, препратете или преместете имейл и тази промяна се разпространява на всички ваши устройства.

Тази двупосочна комуникация обаче може да бъде по-интензивна в сравнение с POP3, както за сървъра, така и за клиента.

Наличност и цени

POP3 е може би най-поддържаният имейл протокол на планетата. Това означава, че почти всяка хостинг компания и услуга предлага безплатна POP3 поддръжка.

Плюсове на POP3:

 • Широко се поддържа
 • Отпечатък с малък ресурс
 • Обикновено безплатно

Недостатъци:

 • Ограничена функционалност
 • Не е идеален за използване с множество устройства
 • Непоследователна реализация от един сървър на друг

Точки за запомняне

POP3 се радва на широка употреба поради своята простота, надеждност и лекота на използване. Въпреки възхода на IMAP, POP3 продължава да бъде отличен избор за много хора.

Ако вашият работен процес разчита на множество устройства, обаче, може да намерите IMAP за по-добър избор.

Други функции в имейл

 • Препращане по имейл
 • IMAP
 • SMTP
 • Webmail
 • Списъци за изпращане по пощата
 • phpList
 • Персонализирани записи MX
 • пощенски раздавач
 • SquirrelMail
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map