Най-добрият хостинг на PHP 5: Кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Сравнете PHP 5 хостинг

PHP е скриптов език от страна на сървъра, използван както в динамични, така и в статични уебсайтове. Повечето хостинг доставчици поддържат PHP 5 нагоре. Някои уеб хостове ви позволяват да изберете конкретната версия на PHP 5, която използвате.


Тъй като PHP приключи поддръжката за сигурност за версия 5 в края на 2018 г., потърсете хостове със силна сигурност. Най-добрите домакини могат да ви посъветват за миграция към PHP 7, което предлага превъзходна производителност.

Обсъждаме това подробно по-долу, но ето най-добрият избор на нашите експерти за най-добрите PHP 5 уеб хостове:

 1. SiteGround
  – Отлична технологична поддръжка, напреднала сигурност, бързи сървъри
 2. Bluehost
 3. A2 хостинг
 4. InMotion хостинг
 5. HostPapa

Как избрахме най-добрите PHP 5 домакини?

Анализирахме стотици хостове, които поддържат PHP 5 и ги проверихме по скоростта и производителността на сървъра, качеството на техническата поддръжка, общата стойност и напредналата сигурност.

След това ги класирахме и по хиляди отзиви от потребители, извлечени от нашата обширна база данни.

Какво е PHP-5?

PHP е интерпретиран език или скриптов език, използван за създаване на динамични уебсайтове и уеб приложения. Той има дълга и историческа история като най-популярният език за уеб разработка, но започна като нещо доста по-просто.

Откъде започна PHP?

PHP стартира като прост инструмент, който ще ви помогне да внесете малко динамично съдържание в HTML файлове. Това беше още през 1994 г. и беше наречено „Лични инструменти за начална страница“ ?? (PHP инструменти). По същество това е програма, написана на C, която ви позволява да вграждате променливо съдържание в HTML файлове.

Това ви позволява да правите такива неща:

<?php echo $ post_title; ?>

<?php echo $ post_content; ?>

Това може да изглежда доста просто сега, но през 1994 г. е голяма работа. Интернет беше все още в начален стадий и повечето хора кодираха ръчно всяка страница от уебсайт (на ръка!).

Идеята изчезна и доста скоро шепа „лични инструменти за начална страница“ ?? стана езикът на PHP. В крайна сметка името беше рекурсивно-преименувано на „PHP Hypertext Preprocessor.“ ??

Оттогава той има няколко големи пренаписвания и издания, добавени много и много нови функции и се превърна в един от най-популярните езици за уеб разработка. Изчислено е, че около 40% от уебсайтовете имат поне някакъв PHP код.

Какво точно е PHP?

Това е език за програмиране Това е интерпретиран език, което означава, че PHP кодът не е компилиран в двоичен изпълним файл, а по-скоро се интерпретира по време на изпълнение.

Този вид език се нарича още „скриптов език“ и някои хора наричат ​​програмите, написани на тези видове езици, като „скриптове“, а не „програми“.

Все още е фокусиран в мрежата, но е в състояние да направи много повече от предаване на променливи на съдържанието в HTML шаблон. Той е пълномащабен език и може да постигне почти всичко, което може да направи всеки друг език.

Защо PHP е толкова популярен?

Много хора смятат PHP за много лесен за четене и писане. Например, Марк Зукърбърг каза, че една от причините Facebook да използва PHP е, че е лесно да се правят нещата в PHP – това е „добре за хакване“.

От друга страна, привържениците на други езици казват подобни неща. По-вероятно обяснение на широкото му използване е WordPress.

WordPress е система за управление на блогове и съдържание. Той овластява над 23% от уебсайтовете в интернет.

Много PHP разработчици започнаха да използват WordPress и е лесно да преминете от настройване на WordPress теми до писане на приставки, до изграждане на цели уеб приложения.

Бариерата за влизане за PHP е сравнително ниска, така че много хора учат PHP. Много хора го учат, така че тогава много проекти започват да го използват.

PHP расте

Ранните версии на PHP не бяха пълен език и не поддържаха всички видове неща, които обикновено бихте искали да правите, ако създавате уеб приложение. И имаше проблеми с представянето.

Това се случва, когато се опитате да решите конкретен проблем. Отнема известно време, за да превърнете конкретно решение в обобщен набор от инструменти и още по-дълго, за да го превърнете в пълен набор от инструменти.

Но в крайна сметка се случи.

PHP 5

През 2004 г. излиза PHP 5. С PHP 5 много хора вярват, че езикът сега наистина е бил наистина програмен език в пълния смисъл на термина.

Най-голямата промяна в PHP 5 беше подкрепата за обектно-ориентирано програмиране.

PHP 5 и обектно-ориентирано програмиране

Обектно-ориентирано програмиране (OOP) е начин за концептуализиране и писане на програма, при който обектите от данни съдържат както атрибути, така и методи за взаимодействие с тези атрибути, както и с други обекти.

Пример за това в уеб разработката е публикация в блога. Атрибутите на публикацията в блога могат да бъдат нейното заглавие, неговият автор, съдържанието и т.н. Методите могат да включват записването му в базата данни, редактиране на съдържанието му и показване на страницата.

Въпреки че OOP е изобретен през 60-те години, той не се превърна в мейнстрийм за повечето програмисти и езици на програмиране до средата на 90-те години. Когато PHP беше изобретен, OOP все още беше доста нова идея.

Десет години по-късно, след четири основни версии на PHP, обектно-ориентираното програмиране се превърна в „правилния начин“ за писане на софтуер и минималната поддръжка за OOP концепции в PHP 4 просто не беше достатъчна.

PHP 5 предостави пълна поддръжка за обектна ориентация, заедно с редица други подобрения, които наистина промениха начина, по който хората пишат PHP програми и му позволиха да се конкурира с други езици, започнали да доминират в „сериозната“ уеб разработка.

купон за уеб хостинг

Търсите много за качествен PHP5 хостинг?
A2 хостинг влезе в №1 в последните ни тестове за скорост и производителност. Можете да избирате от множество PHP версии с неограничено SSD съхранение и пренос. Използвайте тази специална връзка за отстъпки
за да спестите до 50% на тези планове.

Тясно свързани функции

 • PHP 7

PHP 5 Често задавани въпроси

 • PHP 5 е само за създаване на уебсайтове?

  №. PHP 5 може да се използва за създаване на уебсайтове, скриптове на команден ред или настолни GUI приложения. Скриптовете на командния ред могат да се използват за задачи като автоматично генериране на офлайн изображения или обработка на текстови файлове. За разлика от уеб-базираните PHP 5 приложения, това не изисква браузър или сървър. Просто се нуждаете от достъп до изпълним командния ред. PHP 5 може да се използва за изграждане на настолни GUI приложения, подобни на всеки друг модерен език за програмиране; за целта обаче първо трябва да инсталирате разширението PHP-GTK.

 • Тъй като PHP 5 е език за програмиране, имам ли нужда от някакъв специфичен софтуер, за да го използвам?

  Да. Повечето уеб хостове включват поддръжка за PHP 5, но можете също да изтеглите последната версия от уебсайта на PHP. Ако използвате PHP 5 за разработване на уебсайтове, ще ви е необходим достъп до модерен браузър и уебсайт. Ако използвате PHP 5 за разработване на приложения за линия или настолни приложения, няма да ви е необходим браузър или сървър, но може да се нуждаете от допълнителни разширения.

 • Съвместим ли е PHP 5 с PHP 4?

  Да. PHP 5 добави няколко нови функции, но остава съвместим с по-ранните версии. Препоръчва се обаче да прегледате документацията за миграция на PHP 5, налична на уебсайта на PHP, тъй като някои функции могат да бъдат загубени при миграция от по-стари версии.

 • Как мога да докладвам за проблем с PHP 5?

  Ако идентифицирате проблем, трябва да прегледате базата данни за грешки на уебсайта на PHP, за да се уверите, че тя вече не е известна. Ако грешката вече не е в базата данни, трябва да използвате формуляра за отчитане, наличен с базата данни за грешки.

 • Подобно на повечето програми с отворен код, поддръжката за PHP 5 се осигурява чрез широка общностна мрежа. На уебсайта им има отговори на често задавани въпроси, както и голяма библиотека с документация. Налични са няколко списъка с пощенски адреси за обсъждане на проекти, свързани с PHP. Има официална група за новини на PHP, няколко потребителски групи и редица местни събития за програмисти, които искат да станат по-активни в PHP общността.

  PHP 5 може да се използва във всички основни операционни системи, включително Windows, Linux / Unix и Mac OS. Предварително компилирани двоични версии на инсталационния софтуер са налични за Windows; за други операционни системи обаче ще трябва да изтеглите изходния код и да го компилирате специално за вашата система.

 • Какви бази данни поддържа PHP 5?

  PHP 5 е създаден да поддържа голямо разнообразие от бази данни, включително SQLite, MySQL, MS-SQL, PostgreSQL, FrontBase, Mongo, Paradox, filePro и много други. Тя включва поддръжка за dBA, dbx, стандарт за връзка с отворена база данни и PHP обекти за данни.

 • Ако създавам уебсайт, трябва ли да избера HTML или PHP?

  Не. PHP е вграден скрипт, което означава, че можете да го добавите в HTML скрипт, при условие че вашият сървър поддържа PHP. Уеб базираният PHP скрипт е по същество и HTML страница с добавени битове на PHP, където се изисква динамично съдържание. Можете също да вградите HTML код в PHP скрипт.

 • Каква функционалност добавя PHP към HTML?

  PHP осигурява динамична функционалност за вашата уеб страница. Той може да извършва изчисления като определяне на датата или обработка на математически уравнения. Той може да събира потребителски данни, като например получаване на имперско измерване, за да го преобразува в метричен, добавяне на информация в адресна книга или оставяне на потребителите да публикуват на форум или сайт за социални медии. PHP може да взаимодейства с най-често срещаните бази данни и може да се използва за създаване на графика.

 • Има ли алтернативи, които осигуряват същата функционалност като PHP?

  Въпреки че няма да получите същата функционалност от нито една програма, много от функциите, които PHP добавя към уеб разработката, могат да бъдат получени чрез други източници. PHP е изграден на други езици за програмиране, включително C, така че C може да се използва вместо PHP. Perl беше един от най-популярните езици за уеб разработка преди PHP. Въпреки че синтаксисът му е значително по-сложен от PHP, той продължава да е популярен при някои разработчици поради възможностите си за стриктно манипулиране. Рамката на Seaside осигурява същата динамична функционалност с обектно ориентираната уеб разработка.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map