Най-добрият хостинг на OpenStack: Кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Сравнете хостинг на OpenStack

Ако вашият бизнес се интересува от създаването на собствен облачен център за съхранение или изчислителен компютър, OpenStack вероятно е в списъка ви с техники за преглед. В тази статия ще обясним от какво ще се нуждаете и ще препоръчаме най-добрите хостинг доставчици за това приложение.


OpenStack ви позволява да създавате свои собствени „облаци“ в интернет. С него можете да разпространявате изчисления, съхранение и мрежа в произволен брой компютри от един интерфейс. Осъществяването на работа на OpenStack ще изисква доста технически познания. Уверете се, че всеки хост, който използвате, няма проблем с OpenStack.

Можете да прочетете подробна разбивка на всеки хост по-късно в тази статия, но ако бързате, ето визуализация на най-добрите 5 хоста за OpenStack:

 1. LiquidWeb
  – Добри VPS планове с „героична подкрепа“
 2. Cloudways
 3. DigitalOcean
 4. Rackspace Cloud
 5. FastWebHost

Как избрахме най-добрите хостове за OpenStack?

Прегледахме над 380 хостинг доставчици, заедно с 1500+ хостинг планове и избрахме тези, които отговарят на всички технически изисквания за изпълнение на OpenStack. След това включихме в списъка с домакините, които предлагат най-високо ниво на обслужване на клиентите.

И накрая, използвахме нашата огромна база данни от над 1 милион думи на истински отзиви на клиенти, за да идентифицираме топ 10 хостове за OpenStack.

Какво е OpenStack?

OpenStack е система за създаване на облаци. Той предоставя единен интерфейс, за да позволи на потребителя да разпространява изчисления, съхранение и работа в мрежа в редица компютри.

Това, което е различно за OpenStack, е, че е решение с отворен код, което позволява на хора и групи да създават свои собствени облаци.

Това е важно, защото в миналото, когато компаниите искаха да създадат свои облаци, те имаха два избора.

Някои, като Twitter, изградиха свои облаци. Повечето обаче избраха да използват собствени облаци на друга компания.

Например, Pinterest използва Amazon Simple Storage Service (S3) за всички свои нужди за съхранение.

Докато опциите за облачни изчисления на Amazon използват широко Linux, както и останалата част от уеб хостинг индустрията,

OpenStack е напълно отворен код. Не сте засегнати от ничия услуга. Можете да използвате обществен облак, докато можете да настроите свои собствени частни облаци, ако искате.

Можете да смесвате и да съпоставяте различни компоненти: изчисления, съхранение, работа в мрежа, каквото искате. Това е като облачно изчисляване на Лего.

История на OpenStack

история

През 2008 г. Rackspace хостинг създаде облачна система за съхранение. Те искаха да го разширят, така че се впуснаха във виртуален хостинг.

В същото време НАСА работеше върху система, която му позволяваше да се присъедини към голям брой компютри, за да реши вида на интензивните проблеми на процесора, с които астрономите трябва да се справят.

В 2010, Rackspace и НАСА решиха да комбинират своите проекти в един единствен които се занимаваха с изчисления, съхранение и работа в мрежа. Това беше OpenStack.

В крайна сметка стотици други компании ще се присъединят към проекта.

Те включват някои от най-големите технологични компании в света: AMD, AT&T, IBM, Intel и дори Cisco, който традиционно е устойчив на проекти с отворен код.

OpenStack наистина се е хванал в хардуерните и хостинг светове. Той също така е хванат с обичайните заподозрени в света с отворен код.

Канонично, създателите на популярната дистрибуция на Ubuntu Linux, както и Red Hat бяха ранни поддръжници на проекта.

Идеите на OpenStack са толкова мощни, че предизвикват да се съберат горчиви съперници.

Компоненти на OpenStack

елементи

Има много компоненти на OpenStack, но те могат да бъдат поставени в три широки категории: изчислителна техника, съхранение и работа в мрежа. В допълнение към тях има компоненти, които позволяват на потребителите и разработчиците да взаимодействат с OpenStack.

Изчислителни функции

Компютърните функции на OpenStack са ядрото на всичко, което потребителят прави в облака. Това е мозъкът на операцията.

И е правилно да се използва множествено число, защото това са общо взето две различни неща. Един е Image Service: Glace. Той управлява изображения.

Но имайте предвид, че това не са изображения на диск, както бихте намерили в Instagram.

По-скоро това са изображения на дискове: изпълним код и виртуални машини. Но Glance не съхранява самите изображения. Това се прави от други компоненти на OpenStack.

Другата част на изчислителната система OpenStack е повече от това, което ние мислим за традиционна операционна система: Nova. Той управлява изпълняваните екземпляри.

Но докато в традиционна операционна система екземплярите ще бъдат обработени на една машина, Nova контролира цели виртуални машини потенциално разпределени в хиляди компютри.

Има няколко други типа компютърни компоненти, които се използват по-рядко.

 • Иронично, предоставяне на голи метали
 • Magnum, инструмент за изобразяване на контейнери за оркестрация
 • Storlet, магазин за изчислими обекти
 • Zun, услуга за управление на контейнери

съхранение

Има две части към OpenStack съхранение. Най-очевидната част е Съхранение на обекти: Бързо. Това е стандартната система за съхранение на данни, разпространени в излишен вид (помислете: RAID).

По принцип Glance съхранява изображения (въпреки че те могат да се съхраняват на едно устройство по традиционен начин).

Swift съхранява данни в „петна“, хоствани в голям брой физически машини.

Един прокси сървър следи всички данни, които се съхраняват на различните сървъри.

Ключовата разлика от традиционните блок устройства е, че данните в blobs са по-малко структурирани. Системата поддържа всички данни последователни за по-късно извличане.

Вторият компонент на OpenStack съхранение е Блок съхранение: Cinder. Той осигурява съхранение на виртуални машини за използване.

Така че, точно както може да монтирате твърд диск на традиционна система Unix, Cinder позволява на виртуалните машини да монтират виртуални устройства.

Това е основният начин, по който виртуалните машини трябва да съхраняват информация между инстанциите – повече или по-малко еквивалент на виртуалната машина на мотоциклет.

Блокът за съхранение работи повече, както твърдият диск на вашата машина: разделя обем на блокове с данни с фиксирана сума. Например четири килобайта.

Недостатъкът на системата за съхранение на блокове е, че тя не е толкова ефективна, тъй като данните не винаги се вписват добре в тези блокове.

Моделът все още е добре разбран и много виртуални машини на OpenStack зависят от него.

Cinder използва Logical Volume Manager, където виртуалният диск може да бъде разпределен на различни физически устройства.

Работа в мрежа

Мрежата се осъществява до известна степен в компютърните части на OpenStack, но преди всичко направено с компонента Neutron. Той управлява мрежи и IP адреси.

Например, той може да даде на виртуална машина статичен IP адрес или да използва DHCP за динамично адресиране.

Той също така осигурява балансиране на натоварването и създаване на частни мрежи. Определете обработва DNS адреси, а Octavia е балансьорът на натоварването.

интерфейс

Има три начина за взаимодействие с OpenStack. Основният начин е с Табло за управление на OpenStack: Хоризонт.

Това е графичен интерфейс, който позволява на администраторите да управляват облака, а потребителите да имат достъп и да използват своите части от облака.

OpenStack предлага също интерфейс на командния ред и API.

ClientUses
Табло за управление на OpenStackЛесен за разбиране, графичен начин за управление на OpenStack машини
Клиент на командния редМного ефикасен, може да се използва в скриптове лесно, по-малко лесен за разбиране
APIРазрешава на разработчиците да създават персонализирани програми за управление на ресурси на OpenStack

OpenStack - Какво ще кажете за Amazon?

Какво ще кажете за Amazon?

Amazon предлага облачни изчисления – и има от края на 2006 г. Но това е a собствена система. Тя позволява на потребителите да правят почти същите неща като създаване на разпределени виртуални машини.

Но не позволява на хората да настройват свои собствени облаци или да участват в подобряването или усъвършенстването на софтуера.

Докато и двете системи предлагат облачни изчисления, OpenStack е много по-гъвкав.

Можете да намерите публичен облак на OpenStack или да го настроите на колкото се може повече от вашите машини.

Можете да имате виртуални машини, изработени от центрове за данни, обхващащи различни континенти. Можете да направите колкото се може повече принос към кода.

Това звучи ли твърде добре, за да е вярно? Може, но това е магията на общността с отворен код.

OpenStack има подкрепата на много основни играчи в технологичния свят по много добра причина.

Как може да се използва OpenStack

Използва OpenStack

Има три начина, по които можете да използвате OpenStack:

 1. Използване на съществуващ обществен облак, базиран на OpenStack, например този от HP.
 2. Настройте своя собствен облак с OpenStack.
 3. Ако имате умения за кодиране, присъединете се към екипа за разработка на OpenStack.

OpenStack облаците могат да бъдат разделени на региони, зони за наличност и хост агрегати.

Регионът разполага с пълно внедряване на OpenStack, зоните за наличност обработват виртуални машини, а хост агрегатите могат да организират системи според различни критерии, като споделяне на един физически диск.

купон за уеб хостинг

Търсите сериозен хостинг на OpenStack?
Liquid Web предлага хостинг с висока производителност с чудесна поддръжка на OpenStack. В момента можете да спестите до 50% от техните VPS планове. Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Инсталиране на OpenStack

Инсталиране на OpenStack

Ако искате да натопите пръста си в OpenStack, най-добре е да го изпробвате сами.

Може да имате резервна машина, която да се опита да инсталирате OpenStack, но може да експериментирате и с виртуални машини, ако не искате да експериментирате с публичен облак.

Проектът OpenStack предлага инструкции за настройка на локална среда за развитие, наречена DevStack, на началната страница на проекта.

Имате нужда от съществуваща дистрибуция на Linux, за да използвате OpenStack. Лесно и забавно е да настроите.

Можете да използвате дял, но виртуална машина на VMware или VirtualBox ще бъде много по-удобна, тъй като можете да продължите да работите със съществуващата си настройка, без да се налага да рестартирате.

За този пример ще отидем с Ubuntu, защото е много лесно да се настрои и той е един от поддръжниците на проекта OpenStack. Тя включва няколко стъпки.

 1. Добавете потребителя на стека
 2. Изтеглете софтуера DevStack
 3. Инсталирайте DevStack

DevStack е предназначен да създаде среда за разработка и да позволи на новите потребители да се запознаят с таблото за управление.

Ако искате да инсталирате OpenStack на производствен сървър, по-добре е да използвате дистрибуция. Инсталация на OpenStack има много движещи се части.

Има всички споменати по-рано инструменти за съхранение, изчисления и мрежи.

Всички те са разработени отделно под чадъра OpenStack. Можете да ги изтеглите на парче, като използвате apt-get, но би било твърде много време, за да накарате всички да работят заедно.

Това би било като да се опитате да инсталирате Linux система само с ядро. Има няколко OpenStack дистрибуции, включително специална версия на Ubuntu с предварително инсталирани компоненти на OpenStack.

Опции за хостинг на OpenStack

Опции за хостинг на OpenStack

По отношение на хостинга, или ще използвате публичните облаци на някой друг, можете да настроите свои собствени частни облаци със собствените си частни сървъри.

Има редица уеб хостинг доставчици, предлагащи или обществени облаци, или поддържащи OpenStack.

Опитайте се да изберете такава, която предлага пълната дистрибуция на OpenStack на техните сървъри, ако можете.

Това ще направи живота ви толкова по-лесен, когато отидете да настроите вашите машини.

За щастие, с широката поддръжка, която Linux и OpenStack имат в индустрията, не е трудно да намерите хостинг доставчик, който да удовлетвори вашите нужди.

Разбира се, цената е съображение, но винаги трябва да гледате на подкрепа. Ще ви помогнат ли, ако се засегнете сериозно?

Една добра хостинг компания ще ви помогне 24/7, защото сривовете винаги се случват в неподходящо време.

Прекалено висок ли е инсталацията на OpenStack? Може да е в някои случаи, но можете да се гордеете, че хоствате уебсайта си на същата платформа, която прави CERN, за да анализира данни от големия адронов колайдер.

Плюсове и минуси на OpenStack

Предимства и недостатъци

OpenStack има позитиви и негативи.

 • Професионалисти
  • Безплатен и с отворен код
  • Поддръжка от много доставчици
  • Бързо внедряване
  • Scalable
  • Изключително гъвкав
  • Кодът е наличен
 • Против
  • Може да бъде сложно за настройване
  • Предназначен за големи инсталации за облачни сървъри

Топ 3 домакини на OpenStack

Топ 3 домакини на OpenStack

OpenStack е невероятно облачна изчислителна платформа, която ви дава контрол.

С подкрепата на големи играчи като HP, RackSpace и IBM, той пое хостинг света чрез буря.

Можете да изградите свой собствен облак с помощта на VPS.

Не е толкова евтино, колкото използването на обществен облак, но гъвкавостта може да си струва в зависимост от вашите нужди.

Течна мрежа
Текуща мрежа

Течна мрежа

Liquid Web е един доставчик на VPS. Едва ли е най-евтиният от групата на цената
на доста добро хранене в ресторант на месец.

Плановете за VPS ви предоставят достатъчно място за съхранение и трансфери, за да ви стигне потопете върха на крака в света на OpenStack с тяхната „героична подкрепа“.

Atlantic.net
Изображение любезно Atlantic.net

Atlantic.net

Atlantic.net предлага по-евтин план
със сходни количества хранилище, но цените са повече в рамките на средния бюджет на потребителя.

Предлагат се както публични, така и частни облаци.

Сървърите работят на SSD, така че са много по-бързи от въртящите твърди дискове.

DigitalOcean
С любезното изображение на DigitalOcean

DigitalOcean

DigitalOcean е добре известен с това, че се грижи за разработчиците, които искат да разположат клъстери от виртуални машини.

Това ги прави подходящи за разполагане на частни облаци
.

Имате избор на Linux дистрибуции на техните „капчици“
,Или това, което наричат ​​облачни сървъри.

Те имат добра поддръжка, обширна документация и възможности за потребителите да си помагат, като отговарят на въпроси.

купон за уеб хостинг

Търсите много за хостинг на OpenStack?
Liquid Web се ​​представи изключително добре при нашите тестове за скорост. И предлагат страхотна поддръжка на OpenStack. В момента можете да спестите до 50% относно техните високопроизводителни планове VPS. Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите специални цени.

Резюме на OpenStack

резюме

OpenStack е изключително вълнуваща система, която може да се използва от всеки, който има големи изисквания за изчисление, съхранение или работа в мрежа.

Само вие можете да знаете дали е подходящ инструмент за вашите нужди. Но е лесно да изпробвате и използвате – независимо дали искате да го хоствате локално или на отдалечен сървър.

Започнете днес!

Други функции в технологиите

 • Достъп до CGI
 • Подкаст
 • SAAS
 • ownCloud
 • PaaS
 • докер
 • Аякс
 • къдрица
 • ImageMagick
 • FFmpeg
 • LAMP
 • Memcached
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map