Най-добрият хостинг на файлове: кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Сравнете хостинг на файлове

Услугите за хостинг на файлове ви дават свободата да качвате файлове на сървър и да ги достъпвате навсякъде и от всяко устройство. Можете да използвате услуги като Google Drive или Dropbox, но за по-голям контрол може да искате уеб хост. За съжаление, не всеки доставчик на хостинг услуги ще бъде съвместим с вашите нужди.


Плановете за съхранение на файлове варират в зависимост от пространството, ограниченията на размера на файла, цените и начините, по които можете да споделяте вашите файлове с други.

В тази статия обхващаме топ услугите, но ето кратка снимка на най-добрите 5 хоста за хостинг на файлове:

 1. BlueHost
  – Специализирана поддръжка и надстройки за съхранение според нуждите ви
 2. A2 хостинг
 3. InMotion хостинг
 4. LiquidWeb
 5. WebHostFace

Как избрахме най-добрите хостове за хостинг на файлове?

Прегледахме стотици хостинг компании, включили в кратък списък най-добрите услуги за хостинг на файлове въз основа на ограничения за сигурност, пространство за съхранение и размер на файловете.

След това консултирахме нашата база данни от хиляди отзиви от клиенти, изучавайки техните отзиви за най-добрите услуги за съхранение и споделяне на файлове.

Какво е хостинг на файлове?

Трябва ли да хоствате вашите файлове онлайн? Не говорим за съхранение на файловете за вашия уебсайт, а за лични файлове, документи, файлове с изображения и други подобни. Ако е така, нямате нужда от „уеб хостинг“; имате нужда от хостинг на файлове.

Споделянето на файлове понякога включва незаконно споделяне на материали, защитени с авторски права. Бъдете сигурни, че вие имате разрешение за споделяне на вашия файл. Но има много други видове споделяне на файлове.

Какво ще научите

Ако в голяма степен разчитате на големи количества хранилище за съответните файлове, считайте, че този фактор по време на избора на хостинг план е разумно. Множеството бизнес модели са изцяло зависими от стотиците гигабайти с брилянтно съдържание, често включващи огромни пространства за съхранение.

Не бъди неподготвен.

Кратка история на хостинг на файлове

В първите дни на интернет ние не сме имали идеите, които имаме сега за уеб страници или динамично генерирано съдържание. „Сайт“ беше просто метод за съхранение на файлове; тя се състоеше от директория с файлове на нечий компютър, която те направиха обществено достъпна в мрежата. А началната страница беше просто индексиран списък на тези файлове.

Оттогава инфраструктурата на мрежата се промени заедно с начина, по който я използваме. Остават някои артефакти – начинът, по който браузърите обработват заявките, понятието „ресурси“ – но ние не сме склонни да мислим за уебсайт като просто за колекция от файлове. Това е дестинация, ресурс, динамично приложение.

Работата е там, че при всички промени в начина, по който използваме интернет, хората все още се нуждаят от прост начин да споделят своите файлове онлайн. за щастие, новите инструменти за хостинг и съхранение на файлове правят това по-лесно от всякога.

файлов хостинг срещу споделяне на файлове

Разликата между хостинг на файлове и споделяне на файлове

Някои от условията на пазара за файлови хостинг могат да бъдат объркващи за потребителите. Така би трябвало погледнете разликата между хостинг на файлове и споделяне на файлове, и дефинирайте някои други термини, в които може да се натъкнете, докато проучвате опции и доставчици.

Хостинг на файлове

Хостингът на файлове е по принцип всяка услуга, която ви позволява да качвате и поддържате свои собствени файлове на нечий сървър. Независимо дали са хоствани на физически сървър или използват облачно хранилище, ефектът е същият. Вие качете вашите файлове на сървъра, и остават там, докато не ги свалите (освен ако не бъдат премахнати от компанията по някаква причина).

Споделяне на файлове

Услугата за споделяне на файлове може да се разглежда като вид хостинг на файлове. Тук получавате не само правото да качвате и поддържате вашите файлове на сървърите на компанията, но и правото да изпращате на други хора връзка за изтегляне. С тази връзка за изтегляне тези други потребители имат достъп и изтеглете файла си за собствена употреба.

Бележка за изтриването на файл

Изтриването на файлове обикновено се случва само ако акаунтът ви е прекратен или ако вашите файлове се считат за нарушаващи чужди права на интелектуална собственост.

Така например, ако качите файл, съдържащ музика, защитена с авторски права, върху която не притежавате права или лиценз, и притежателят на авторските права – музикантът или лицензиращата агенция, обикновено – регистрира жалба при вашия хостинг доставчик, компанията може да изтрие файла от сървърите си.

старомоден хостинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map