Най-добрият хостинг на CodeIgniter: Кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Contents

Сравнете хостинг на CodeIgniter

CodeIgniter е рамка за разработка на PHP, създадена специално за бързо създаване на динамични уебсайтове. Той значително улеснява разработването и поддържането на код. Но това няма да работи върху всички хостинг планове.


Повечето сървъри, които ще работят за разработка на PHP, трябва да поддържат CodeIgniter. И тъй като има малък отпечатък, не трябва да имате проблеми с използването на споделен хост. Но за всяка уеб разработка ще ви трябва бърза и сигурна среда за хостинг.

Ще разгледаме по-подробно по-долу, но засега ето петте най-добри хости на CodeIgniter:

 1. SiteGround
  – Страхотен хостинг на Linux с PHP 7 и изключителна поддръжка
 2. Bluehost
 3. A2 хостинг
 4. GreenGeeks
 5. LiquidWeb

Как избрахме най-добрите хостове за CodeIgniter?

Разработихме списък с хостинг планове, които идват с PHP 7 и солидна среда за развитие. Тогава използвахме нашите хиляди експертни и потребителски отзиви, за да класираме списъка. Въз основа на това определихме топ-10 хост на CodeIgniter.

CodeIgniter хостинг

CodeIgniter хостинг

Какво ще научите

Запознати ли сте с рамки за уеб приложения (WAF)? Е, ако не, до края на тази страница ще бъдете с поне един от тях. WAF по същество подпомагат разработването на определени уеб приложения.

Тези рамки често предоставят полезни библиотеки, бази данни и шаблони за работа. Понякога разработчиците се насърчават да използвайте отново добри битове на код, за да спестите време. Нека се потопим и научим кои са най-добрите доставчици за тези критерии.

Какво е CodeIgniter?

CodeIgniter е уеб приложение рамка за PHP Hypertext Preprocessor (PHP) кодери. Това позволява на уеб разработчиците да прогресират проекти по-бързо, отколкото биха могли, ако пишат код от нулата. Като софтуер с отворен код, CodeIgniter е на достъпни цени, приспособим, и достъпен.

Предистория на CodeIgniter

CodeIgniter е програма за приложение за уеб разработка на PHP, изградена върху парадигмата Model-View-Controller (MVC). EllisLab пусна първата публична версия през 2006 г.. От 2014 г. това е проект, поддържан от общността на Техническия институт на Британската Колумбия, предлаган под лиценза на MIT с отворен код.

Рамка за разработка на уеб приложения е инструмент за създаване на динамични уебсайтове, уеб базирани приложения и уеб услуги. Това осигурява структура към цялостното приложение, модули или библиотеки за изпълнение на общи задачи за разработка.

Използване на библиотеки и модули за ускоряване на развитието

Библиотеки и модули елиминира нуждата от програмист, който да реши проблем че други разработчици вече са решили; Основни функции и функции като вход за потребители, управление на сесии, достъп до база данни и валидиране на формуляри.

Не е необходимо да преоткривате колелото и добрата рамка за приложения осигурява тези функции, така че един програмист да може да се съсредоточи върху важната задача за създаване на нови и ценни функции.

Предоставяне на структура за уеб приложения

CodeIgniter също осигурява структура на уеб приложение, като предлага общ шаблон за това как да организирате код и директории.

Чрез вземане на някои ключови архитектурни решения за това как различните компоненти си взаимодействат помежду си, постига се структурна подкрепа.

Наличието на правилна структура по време на разработването на приложение може значително да намали бъдещите клопки. Когато нещо е изградено добре, единичните слоеве могат да бъдат изменени без колапс на цялата функционираща система.

Model-View-Controller

CodeIgniter Demo CodeIgniter Demo с вход.

Едно важно нещо, което CodeIgniter предоставя, е контур на Model-View-Controller (MVC) за структурата на приложението.

Какво е Model-View-Controller?

Model-View-Controller се счита от мнозина за най-добрата практика в разработването на приложения и е ключова характеристика на рамката CodeIgniter. MVC по същество е начин за организиране на компонентите на приложение.

Това се прави по начин, който разделя основните данни (Моделът), приложение или бизнес логика (контролера) и окончателното представяне на екран или обществен API (гледката).

Най-лесният начин да разберете как работи MVC е да помислите какво може да се случи в уеб приложението, базирано на CodeIgniter, между потребител, който кликне върху връзка, и същия този потребител, който вижда съдържанието на страницата след миг.

Процесът на MVC

Браузърът изпраща заявка до уеб сървъра, който насочва го към набор от скриптове, наречени контролер. Контролерът изпраща заявка до скриптите на модела, където подробности за структурата на данните и достъп до базата данни се пишат. Моделът включва код, който извлича съдържание от базата данни и след това го връща обратно към контролера.

Контролерът тогава изпраща това съдържание до изгледа, която включва информация за HTML шаблон. Изгледът изтласква предоставената страница към потребителя чрез уеб сървъра.

Други задачи, обработени от MVC

Това е донякъде опростено обяснение и пропуска важни подробности като кеширане на страници (което се обработва от изгледа и което ускорява цялостната производителност). Освен това, функционалност на приложението като обработка на кредитни карти (обработвани косвено от контролера) и актуализиране на базата данни (направено от модела).

След това общо разделение на проблемите помага да се осигури високо ниво на организация на кода. Доброто вземане на решение за това как да се прилагат нови функции при изграждането на ново уеб приложение също се оценява.

CodeIgniter предоставя скриптове за модел, изглед и контролер, както и библиотеките и инфраструктурата на приложенията. Това позволява компоненти за взаимодействие по смислен начин.

купон за уеб хостинг

Търсите правилния хостинг на CodeIgniter?
A2 хостинг вкара №1 в нашите тестове за скорост. В момента можете да спестите до 50% от техните хостинг пакети, подходящи за програмисти. Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Системни изисквания за CodeIgniter

Какви са системните изисквания за CodeIgniter?

Всяка операционна система, която поддържа PHP, трябва да може да хоства CodeIgniter.

Може да работи на версии на PHP, стари от 5.3.7, но се препоръчва 5.6 или по-нови.

То поддържа няколко сървъра на база данни:

DatabaseDrivers
MySQLmysqli, pdo
оракулoci8, pdo
PostgreSQLpostgre, pdo
MS SQLmssql, sqlsrv, pdo
SQLitesqlite, sqlite3, pdo
CUBRIDкубрист, пдо
Interbase / Firebirdibase, pdo

С други думи, CodeIgniter няма изисквания извън този свят. С подходящ водач, съответстващ към избраната база данни, няма да имате проблеми с нейното изпълнение.

Важни функции на CodeIgniter

Форум CodeIgniter Уебсайт и форуми на CodeIgniter.

Има а брой характеристики на специална бележка в CodeIgniter. Те ще улеснят живота ви, както и вашите екипи и разработчици. Това са:

 • Леко тегло
 • Поддръжка на много платформи
 • гъвкавост
 • Скорост и производителност
 • Валидиране на форма и данни
 • Управление на сесиите

лек

CodeIgniter предоставя само необходимите скриптове и нищо друго. Повечето функционалности се предлагат под формата на a серия от приставки и оперативно съвместими библиотеки, така че не можете да получите код за много функции, които всъщност не използвате.

Поддръжка на много платформи

Класовете за взаимодействие с базата данни осигуряват слой на абстракция, освобождавайки ви от необходимост да пишете SQL заявки на котлони и ви позволяват да промяна на софтуер за база данни без да пренаписвате приложението си. Поддържат се няколко популярни бази данни, включително MySQL, SQLite и PostgreSQL.

гъвкавост

Философията на CodeIgniter е да улеснява развитието на PHP, а не по-трудно.

За тази цел рамката осигурява голяма гъвкавост и не ви принуждава да се развивате по определен начин.

Например, докато описаният по-горе модел MVC се поддържа изцяло, рамката все още функционира при липса на модели, което е идеално, ако не изграждате приложение, задвижвано от база данни.

Скорост и производителност

CodeIgniter сериозно се занимава с бързината и взе редица ключови решения, за да осигури възможно най-бързото изобразяване на страниците. Един пример за това е автоматично кеширане на визуализирани страници, което позволява да се показват често достъпни страници без пълния процес на извличане и изпращане.

Друг пример е липсата на специализиран език за шаблон за създаване на HTML / PHP изгледи.

Докато системата за маркиране на шаблон изисква малко по-малко въвеждане и изглежда малко по-чиста в изходния код, тя е a огромен хит в изпълнението тъй като файлът по същество трябва да се рендира два пъти (веднъж от маркиране на шаблона в PHP и след това втори път в HTML).

Валидиране на форма и данни

При всяка услуга или форма и данни валидирането е икономия на време. Не само гарантирате, че грешните данни не са изпратени, но и не губите времето си, опитвайки се да търсите безкрайно грешка. Проверка на данните на CodeIgniter проверява дали данните са правилния тип, отговарят на правилните критерии.

Управление на сесиите

Независимо дали създавате уебсайт или приложение, важно е да проследявате активността на потребителя, където е възможно. Това е чудесен начин за получаване на откровени отзиви от първа ръка от потенциалните структурни недостатъци на вашия продукт.

Управлението на сесиите на CodeIgniter ви позволява да правите точно това, като имате лесен начин за добавяне, извличане и управление на данни от сесията.

Ръководство за инсталиране на CodeIgniter

Инсталиране и използване на CodeIgniter

Много хостинг доставчици ще инсталират CodeIgniter за вас или ще предложат инсталация с едно щракване. Ако трябва да го инсталирате сами, процесът не е труден:

 1. Изтеглете CodeIgniter и го разархивирайте.
 2. Преместете файловете на вашия сървър.
 3. Редактирайте файловото приложение / config / config.php, за да зададете базовия URL адрес.
 4. Редактирайте настройките на базата данни в application / config / database.php.
 5. Преименувайте папки „система“ и „приложение“, ако искате повече сигурност (само съвет)
 6. Готови сте!

Кой трябва да използва CodeIgniter?

PHP разработчиците, които искат да използват рамка, имат много възможности за избор. Те се харесват на различни стилове на кодиране и нужди за развитие.

CodeIgniter PHP рамката се откроява като стройна рамка които произвеждат бързо работещи приложения с ниски режийни разходи. Изграждането на изключително сложни проекти CodeIgniter може да се окаже повече работа, отколкото с някои други рамки.

Модулна помощ от CodeIgniter

Стилът на приложение, наречен REST, където URL пътеките идентифицират услуги и параметри, а не файлови пътища, са популярни в съвременните уеб приложения. CodeIgniter включва модулни помощници, които правят създаването на RESTful услуга лесно.

Изграждането и утвърждаването на формулярите е друга област, в която CodeIgniter прави живота прост. Класовете за качване и валидиране на класове позволяват създаването на удобни за потребителя форми с минимални усилия.

Няма официална платена поддръжка за CodeIgniter. въпреки това, информация и помощ се намират лесно.

 • Ръководството за потребителя, което включва урок за CodeIgniter;
 • Форуми на общността;
 • Маркерът „CodeIgniter“ на препълване на стека.

CodeIgniter хостинг

Хостовете, които поддържат PHP, обикновено трябва да поддържат CodeIgniter. Понякога има проблеми с конфигурацията на средата за определени модули, като класове за електронна поща, които имат достъп до пощенски сървър.

Преди да стартирате нов проект с CodeIgniter, трябва да се уверите в конкретния модулите и функциите, от които се нуждаете, се поддържат от вашия уеб-домакин.

Освен това проверете дали хостът поддържа версията на PHP, необходима за стартиране на CodeIgniter и всички необходими библиотеки.

Плюсовете и минусите на CodeIgniter

Обобщение на CodeIgniter – Upsides и Downsides

Както при всяка услуга, функция или ситуация, винаги има два края на спектъра. Нека да разгледаме силните и слабите страни на CodeIgniter.

Професионалисти:

 • Постна и лека
 • Не налага специфичен стил на кодиране
 • Подходящ за изграждане на RESTful API
 • Силна подкрепа за създаване и валидиране на формуляри

Недостатъци:

 • Няма официална платена поддръжка
 • По-малко подходящи за сложни приложения

Най-добрите домакини с CodeIgniter

Избор на най-добрите хостове за CodeIgniter

По-долу са моите 3 любими хоста, които приоритизират CodeIgniter като рамков софтуер.

Всички тези селекции са много търсени марки в хостинг пространството.

A2 хостинг

A2 хостинг CodeIgniter с A2 хостинг.

A2 хостинг обозначава CodeIgniter като „функционален рамков софтуер.“ Инсталацията изисква Softaculous Premium с cPanel. Сървърите поддържат PHP през версия 7, а клиентите могат да изберат своята PHP версия чрез cPanel или чрез редактиране на .htaccess.

Множество центрове за данни и a 99,9% гаранция за продължаване означава надеждна наличност. Поддръжката е достъпна 24/7 по телефон, билет и чат на живо.

SiteGround

Хостинг на сайта CodeIgniter с хостинг на Siteground.

Siteground е надежден избор за PHP разработчици. Той предлага седем версии на PHP, като позволява на разработчиците да тестват приложенията си с различни версии. Няма специфична поддръжка за CodeIgniter, но всичко, което трябва да го инсталирате, е там.

SSH достъпът е стандартна функция, а CDN и SSD съхранението в Cloudflare спомагат за бързата работа на сайтовете. Подкрепата е активна 24/7, и отговорите са бързи.

Cloudways

Хостинг на облаци
CodeIgniter с хостинг на Cloudways.

Cloudways е млада уеб хостинг компания, която се грижи за PHP разработчици. Обещава настройка с едно щракване и бързо внедряване. Той има PHP, обхванати от 7.1, и акаунти включват SSH, SFTP, SSL сертификати и безплатна среда за поставяне.

Моделът на ценообразуване е сложен, но може да бъде привлекателен за разработчиците при строг бюджет, особено след като няма дългосрочни договори. Поддръжката е достъпна 24/7, с телефонна поддръжка, която струва допълнително.

уеб хостинг оферти

Търсите изгодна оферта за хостинг на CodeIgniter?
В момента можете да получите страхотна цена на хостинг плановете на GreenGeeks. Използвайте тази специална връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Други функции в езици и рамки

 • ASP.NET
 • .NET Framework
 • VB.NET
 • Laravel
 • PHP
 • Ruby on Rails
 • Perl
 • Django
 • Питон
 • Сървърна страна Включва
 • Ява
 • ColdFusion
 • ASP
 • CakePHP
 • node.js
 • Symfony
 • PHP 5
 • PHP 7

Често задавани въпроси CodeIgniter

 • Какво прави CodeIgniter?

  CodeIgniter е рамка за разработка, базирана на модела за развитие на MVC. Той помага на разработчиците да изграждат уеб сайтове в PHP бързо и ефективно.

 • Защо CodeIgniter е популярен?

  CodeIgniter осигурява добра производителност и съвместимост и е лесен за настройване. Той помага на начинаещите потребители да кодират PHP по-ефективно.

  Разработчиците също така заявяват, че CodeIgniter е много по-лек от обикновената рамка.

 • Без код CodeIgniter?

  Да. CodeIgniter се освобождава под лиценза на MIT.

 • Кой хостове поддържа CodeIgniter?

  CodeIgniter се поддържа широко в споделените хостинг акаунти. Ако предпочитате да използвате VPS или специализиран сървър, трябва да го инсталирате сами, ако той не е предварително конфигуриран.

 • Как да инсталирам CodeIgniter?

  Много хостинг компании предлагат CodeIgniter предварително инсталиран. Трябва да можете да го инсталирате сами, ако имате VPS или специализиран сървър.

  Инсталирането включва качване на файловете на вашия сървър и след това настройване на системния път, име на база данни и други променливи.

 • Какво е MVC?

  Model-View-Controller (MVC) е модел, който помага на разработчиците да създадат по-добър код.

  С много прости думи, той третира данните в приложението (модела) и взаимодействието на потребителя с него (изглед и контролер) като отделни единици.

  В идеалния случай моделът не трябва да съдържа код за управление на потребителския интерфейс, а изгледът / контролерът не трябва да съдържа код, който контролира данните.

 • Ще трябва ли да използвам командния ред, за да използвам CodeIgniter?

  Не, въпреки че са налични инструменти за команден ред.

 • Каква е разликата между CodeIgniter 3.x и CodeIgniter 2.x?

  CodeIgniter 3.0 въведе редица подобрения в библиотеките на сесиите, криптирането и базата данни. Версия 3 се препоръчва за подобрена производителност и надеждност спрямо версия 2.

 • Какво представляват библиотеките?

  Библиотеките са малки пакети с кодове, които ви позволяват да постигнете обща задача. Например, CodeIgniter се доставя с библиотеки, които ви помагат бързо да извличате данни от база данни. Можете също да създадете свой собствен.

 • Какво са шофьори?

  Драйверите в CodeIgniter са вид библиотека, състояща се от поне два класа. Те ви помагат да разградите кода по логичен начин, използвайки модел на взаимоотношения родител-дете.

 • Използва ли CodeIgniter шаблон на двигателя?

  CodeIgniter се предлага с обикновен анализатор на шаблони, но той е незадължителен.

 • Как се създават URL адреси в CodeIgniter?

  CodeIgniter чрез създава URL адреси, които могат да бъдат четими за търсачките и хората. CodeIgniter сегментира URL адреса в класа на контролера, класовата функция или метод и идентификатора с всички променливи.

 • Какъв тип мерки за сигурност предоставя CodeIgniter?

  CodeIgniter ограничава символите, които позволява в URL адресите, за да сведе до минимум риска от инжектиране.

  Отчитането на грешки в PHP може да бъде деактивирано в производството, предотвратявайки появата на чувствителна информация при грешки. Той включва филтър, който открива злонамерен код, отвличащи бисквитки или друга злонамерена дейност.

  Той осигурява защита от поддръжка на различни сайтове и включва редица най-добри практики за програмисти за подобряване на сигурността на техния код.

 • Какви алтернативи трябва да обмисля?

  Ако търсите алтернатива на CodeIgniter, опитайте Laravel или Symfony.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map