Най-добрият хостинг на CakePHP: Кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Сравнете CakePHP хостинг

Разработчиците използват CakePHP рамката за изграждане на уеб приложения по-бързо и с по-малко код. Трябва да изберете внимателно, за да намерите сигурен и надежден хост.


Можете да създадете уебсайт в CakePHP на всеки съвременен сървър с пълния стек LAMP. Уеб сървърът ще трябва да стартира PHP 5.6 или по-нова версия. Потърсете хостове, които поддържат PHP разширения mbstring, mcrypt, simplexml и PDO PHP.

По-долу подробно описваме нашите препоръки, но ето резюме на най-добрите хостове за CakePHP хостинг въз основа на отзивите на нашите експерти и оценките на клиентите:

 1. SiteGround
  – Множество PHP версии и сървъри, оптимизирани за бърз и сигурен PHP хостинг
 2. Bluehost
 3. A2 хостинг
 4. HostPapa
 5. HostGator

Как избрахме най-добрите домакини за CakePHP?

Ние включихме в списъка хостове със сървъри, оптимизирани за PHP хостинг. Избрахме хостове за обща стойност, 24/7 поддръжка, лекота на инсталиране на CakePHP и щедро разпределение на честотна лента и съхранение.

Тогава ние взехме предвид хиляди потребителски отзиви от нашата база данни.

CakePHP хостинг

CakePHP хостинг

Какво е CakePHP?

Рамката на CakePHP предлага здрава и безплатна база за всеки, който иска да изгради уеб сайтове и блогове от самото начало.

Моделна архитектура на контролера (MVC)

Рамката следва архитектурата на контролера за изглед на модел (MVC), което улеснява персонализирането.

CakePHP следва философията на „конвенция за конфигурация“, като Ruby on Rails.

Това ускорява разработването на CakePHP приложение, тъй като има малко конфигурационни файлове за настройка.

Как се използва?

CakePHP хостинг снимкаНачална страница на CakePHP

Рамката предоставя основна организационна структура, създадена да поддържа приложението ви последователно и логично, като по този начин оптимизира процеса на разработка.

CakePHP също поддържа скеле за приложения, шаблони, гъвкав списък за контрол на достъпа (ACL) и редица други функции. Основните пакети включват следното:

сърцевина Зареждане на класове, управление на приставки, конфигурация
Модел Обектно-релационен картограф, поведение и валидиране на модела, контрол на достъпа
контрольор Организация на бизнес логиката, регистър на компонентите, справяне с грешки
изглед Управлява помощници, които внедряват част от MVC
Вход Регистрира и осигурява базов клас за всички дърводобива

Необходим е известен опит

Въпреки че трябва да улеснят развитието, са необходими основни знания за PHP, а опитът в обектно-ориентираното програмиране също помага.

Използване на рамка

Рамките са популярен начин за изграждане на PHP приложения. Те спестяват усилия за кодиране и намаляват грешките, като предоставят тестван код за общи нужди. Няколко рамки се конкурират за интереса на разработчиците, включително CakePHP, Symfony, CodeIgniter и Laravel.

Най-голямата сила на CakePHP улеснява преминаването от първоначалните изисквания към работещо приложение. Приложенията, изградени с него, обикновено изискват по-малко код от приложенията с други рамки.

От негативна страна, CakePHP има репутация за създаване на приложения, които са по-големи и работят по-бавно от други рамки.

Лесността на употреба има цена. Разработчиците, които предпочитат конвенционалния подход, ще харесат CakePHP, въпреки че Laravel е алтернатива с подобна философия.

Изисквания към сървъра CakePHP

За да създадете CakePHP сайт, ще трябва да инсталирате рамката, да създадете и конфигурирате база данни и разбира се да продължите да създавате работеща логика на приложението.

Вашата настройка на сървъра ще трябва да изглежда така:

 1. HTTP сървър (като Apache)
 2. PHP 5.6.0 или по-нова
 3. mbstring разширение за PHP
 4. intl разширение PHP
 5. mcrypt разширение за PHP
 6. Сървър на база данни, работещ с MySQL 5.1.10 или по-нова версия

Обяснени изисквания

CakePHP обикновено се разполага на Apache, но ще работи и на други сървъри за пренос на хипертекстови протоколи (HTTP).

Сървърът трябва да поддържа PHP 5.x и текущата спецификация препоръчва PHP 5.6.0 или по-нова.

CakePHP също изисква разширения mbstring, mcrypt и intl. Рамката също изисква двигател на базата данни, така че ще ви е необходим сървър на база данни, работещ с MySQL 5.1.10 или по-нова версия.

Поддържат се и SQLite 3, PostgreSQL и Microsoft SQL Server (2008 или по-нова версия) и има „обвивка“ и за ADOdb.

Всеки сървър, който има всички необходими библиотеки, не трябва да има проблеми при справяне с CakePHP.

Лицензиране на CakePHP

CakePHP е с отворен код и е лицензиран под лиценза на Масачузетския технологичен институт (MIT).

Това означава, че можете да променяте, споделяте, разпространявате и включвате CakePHP в други приложения.

Поддръжка на CakePHP

На разположение са няколко начина да научите повече за CakePHP и да получите отговори на въпроси.

 • Онлайн документация, включително CakePHP Cookbook
 • CakePHP форум
 • CakePHP маркер на Stack Overflow
 • Слабият канал на CakePHP
 • Платена поддръжка чрез Cake Development Corporation

Типове хостинг на CakePHP

CapePHP Хостинг видове

Вашето ниво на умения ще диктува типа хостинг план, който сте избрали за CakePHP.

Колкото по-умели сте в PHP, толкова по-вероятно ще имате нужда от по-скъп план.

Безплатен хостинг

Тъй като CakePHP е предназначен да оптимизира развитието и да помага на начинаещите (въпреки че са необходими умения за PHP), много хостове са склонни да предлагат хостинг пакети на ниво начало, пригодени за CakePHP.

Предлагат се и безплатни, но доста ограничени пакети и те могат да бъдат подходящи за тестване, но не и действително внедряване.

Много пакети CakePHP на първо ниво са склонни да предлагат настройка с едно кликване, но те са ограничени на други фронтове, напр. броя на процесите и връзките, съхранението и т.н..

Обикновено е просто въпрос на мащабиране, тъй като е вероятно да получите напълно конфигурирана инсталация на CakePHP и да разширите пакета според вашите нужди, като добавите още ядро ​​за съхранение, трафик, честотна лента или съхранение на база данни.

купон за уеб хостинг

Търсите качествен CakePHP хостинг?
На изгодна цена? A2 хостинг се класира №1 в последните ни тестове за скорост. Вече можете да спестите до 50% от техните планове, подходящи за програмисти. Използвайте тази специална връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Специализиран хостинг

Специалистите могат да се интересуват от специализирани MySQL пакети, предлагащи повече памет и съхранение, включително бързо твърдо съхранение в някои пакети. Въпреки това много независими разработчици и малки фирми са склонни да избират по-достъпни, споделени пакети.

Съвместимост на сървъра с посветен хостинг

CakePHP обикновено се разполага на Linux, Apache, PHP и MySQL (LAMP) сървъри, но рамката работи и за Microsoft IIS, Nginx и LightHTTPD.

Инсталиране на CakePHP

Инсталиране на CakePHP

В случай че вече имате сървър и не виждате нужда да получавате друг пакет с предварително инсталиран CakePHP, можете да изберете да го инсталирате сами.

CakePHP използва PHP 5.3+ инструмент за управление на зависимостта Composer като официално поддържан метод за инсталиране. Това е прост процес:

 1. Уверете се, че PHP е актуализиран поне до 5.6.
 2. Инсталирайте Composer, ако е необходимо.
 3. Използвайте командата create-project, за да създадете скелетно CakePHP приложение.

Ръчна или автоматична инсталация?

Въпреки че Composer може да автоматизира голяма част от процеса, някои разработчици може да се нуждаят от повече контрол и решат да го правят по старомоден начин.

Нощни и стабилни сгради

Най-новата стабилна версия на CakePHP код е лесно достъпна на CakeForge, но някои разработчици могат да решат да използват „нощни“ версии, които обикновено включват най-новите корекции на грешки между стабилните версии.

Независимо кое изтегляне изберете, компресираният инсталационен пакет трябва да бъде поставен в уебкореня и да се разопакова.

Налични са две различни опции за настройка – по-малко сигурна настройка за разработка, която трябва да се използва в безопасна среда и производствена настройка, използвана за разгръщане на готовия продукт.

Настройката на производството изисква да имате право да променяте DocumentRoot на вашия сървър, така че имайте това предвид.

Разширени алтернативи за настройка

Съществуват и редица усъвършенствани алтернативи за настройка на захранващи потребители, които им позволяват да поставят CakePHP директории на различни места на диска.

Това може да се направи, за да се позволи на няколко приложения достъп до едни и същи библиотеки CakePHP, но това е и начин за заобикаляне на определени споделени ограничения на хост.

Допълнителни ощипвания

Може да са необходими определени настройки на Apache, за да се позволи функционалността на mod_rewrite.

Тези проблеми обикновено се проявяват на страницата за приветствие на CakePHP и ако забележите липсващи изображения или CSS стилове, има вероятност, че ще трябва да разрешите този проблем..

За щастие има много документация, която трябва да ви помогне да идентифицирате и коригирате тези проблеми.

Предимства и недостатъци

Както при повечето технологии, CakePHP се предлага с възходящи и минусови страни. Важно е да разгледате тези плюсове и минуси от гледна точка на вашите специфични нужди. Ето как мисля, че функциите на CakePHP се отърсват.

Професионалисти:

 • Бързо създаване на работен код
 • Минимална нужда от конфигурация
 • Чиста MVC архитектура
 • Общност за активна поддръжка.

Против

 • Създава по-малко ефективен код от някои рамки.

уеб хостинг оферти

Търсите много за хостинг на CakePHP?
SiteGround ⁠— с оценка # 1 от нашите читатели supports— поддържа CakePHP и осигурява лесна инсталация. В момента можете да спестите до 67% в планове на SiteGround, като използвате тази специална връзка за отстъпки
.

Моите топ 3 домакини на CakePHP

Ако се фокусирате върху CakePHP, ще искате кратки списъци с хостове, които да оцените. За да ви предложа, избрах три хостинг компании, които се отличават с хостинг на CakePHP.

CakePHP хостинг Топ 3

A2 хостинг

A2 хостинг CakePHP хостинг

A2 хостинг CakePHP хостинг

A2 хостинг
дава пълни инструкции за ръчна инсталация на CakePHP, което могат да направят всички хостинг акаунти.

Клиентите с cPanel и Softaculous Premium могат лесно да го инсталират с помощта на тези инструменти.

Можете да използвате PHP5 или PHP7, а опцията Turbo Server ви позволява да обслужвате страници с изключителна скорост.

Твърди дискове, Cloudflare CDN, 99,9% гаранция за продължаване и 24/7 поддръжка добавят към предлаганата стойност.

HostGator

HostGator CakePHP хостинг

HostGator CakePHP хостинг

HostGator
изброява CakePHP като съвместим със своите споделени, дистрибутори, VPS и специализирани сървъри, включително Linux и Windows.

Изглежда обаче не предоставя помощ при инсталирането.

Клиентите могат да използват PHP7 на всички сървъри, с изключение на споделен хостинг на Windows.

Поддръжката е достъпна 24 часа в денонощието, а споделените и дистрибуторските акаунти получават 99,9% гаранция за продължаване.

FastComet

FastComet CakePHP хостинг

FastComet CakePHP хостинг

FastComet
е доста по-малко известен хост доставчик, но разполага с CakePHP на SSD облачен хостинг.

Напълно управляван посветен хостинг с безплатен трансфер на съществуващ CakePHP сайт е опция.

Всички хостинг планове включват cPanel и Softaculous.

Поддръжката 24/7 чрез чат на живо и имейл е безплатна при всички планове, а FastComet има седем центъра за данни по целия свят.

Други функции в езици и рамки

 • ASP.NET
 • .NET Framework
 • VB.NET
 • Laravel
 • PHP
 • Ruby on Rails
 • Perl
 • Django
 • Питон
 • Сървърна страна Включва
 • Ява
 • ColdFusion
 • ASP
 • CodeIgniter
 • node.js
 • Symfony
 • PHP 5
 • PHP 7

CakePHP Често задавани въпроси

 • Какво е CakePHP?

  CakePHP е рамка за бързо развитие на PHP, която следва архитектурата на моделен изглед-контролер (MVC), което прави поддръжката на код по-лесен.

 • Лесно ли е да се научи и използва CakePHP?

  Повечето хора намират, че да започнете с CakePHP е просто. Все пак се изискват известни знания. Например знанията и опитът на PHP са задължителни.

 • Какви са сървърните изисквания за CakePHP?

  Ако искате да създадете уебсайт с помощта на CakePHP, рамката трябва да бъде инсталирана на вашия сървър. Трябва да се консултирате с вашата хостинг компания, но като цяло ще трябва да стартирате Apache сървър с PHP и съвместима система от бази данни.

 • CakePHP е отворен код?

  Да. Поради тази причина можете да споделяте, разпространявате и да правите каквито и да е промени, необходими на CakePHP. Предлага се под лиценза на Масачузетския технологичен институт (MIT).

 • Всички хостинг компании предоставят ли рамката на CakePHP?

  Много хостинг компании предлагат пакети, създадени за CakePHP. Тези, които обикновено имат настройка с едно кликване, което ви позволява да започнете незабавно. Трябва да попитате вашата хостинг компания.

 • Кои са най-добрите хостинг компании за CakePHP?

  Има стотици за разглеждане. Използвайте нашия инструмент за сравняване на хостинг, за да стесните избора си до хостове, които предлагат Linux, PHP и MySQL. От там можете да видите дали те поддържат CakePHP.

 • Как да започна да използвам CakePHP?

  Налични са много ръководства и документация с CakePHP, което улеснява кодирането на вашия уебсайт. По-специално, вижте документацията на официалния уебсайт CakePHP.

 • Каква е цената на разработката с CakePHP?

  Тъй като рамката е с отворен код, не е нужно да плащате никакви пари, за да използвате CakePHP. Фактът, че е безплатен, свежда разходите за уеб разработка до минимум, особено ако сами вършите работата.

  Всички настройки, от които се нуждаете, за да започнете, са включени в рамката. Хостингът е единственият ви пряк разход. Единственото друго, от което се нуждаете, е времето да научите и използвате CakePHP.

 • Кои са най-големите предимства от използването на CakePHP?

  Освен че е с отворен код, той е съвместим с по-ранни версии на PHP и MVC архитектурата. Също така, той е в състояние да управлява както теми, така и съдържание, като същевременно го прави просто да персонализирате шаблони и полета.

 • Има ли CakePHP специални изисквания за конфигурация?

  Благодарение на автоматично откриване, разработчиците не трябва да посочват URL адреса на сайта или местоположението на библиотеката. Те трябва само да се притесняват от настройките за връзка с базата данни. След като това са правилни, всичко останало се грижи за себе си.

 • Колко голяма е общността на CakePHP?

  Трудно е да се определи точно число на размера на общността, но е безопасно да се предположи, че има десетки хиляди разработчици, използващи рамката CakePHP за изграждане на уебсайтове и приложения.

  За тези, които харесват това, което рамката може да предложи, но не искат да вършат работата самостоятелно, има здрава общност на разработчици, която да наеме от.

 • Можете ли да инсталирате CakePHP самостоятелно?

  Ако вашият сървър не е предварително инсталиран с CakePHP, може да имате възможност да го инсталирате самостоятелно. Преди да направите това, консултирайте се с вашата хостинг компания, за да се уверите, че вашият сървър има възможност да борави с рамката.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map