Най-добрият хостинг на ASP: кой е най-добрият за вашия сайт? [Актуализирано: 2020]

Сравнете ASP хостинг

ASP (Active Server Pages) е скриптов език от страна на сървъра, издаден през 1996 г. от Microsoft. Понякога наричан ASP Classic, той е заменен от ASP.NET през 2002 г..


Уебсайтовете на ASP изискват сървъри на Windows, работещи с най-актуалната версия на интернет информационните услуги (IIS). Очаква се подкрепата за ASP в IIS да продължи поне до началото на 2020 г..

Ще обсъдим най-добрия хостинг на ASP по-долу, но засега ето изборите на нашите експерти за най-добрите ASP уеб хостове:

 1. HostGator
  – Достъпни пакети, много администраторски инструменти, контролен панел Parallels Plesk
 2. GoDaddy
 3. Течна мрежа
 4. Register.com
 5. InterServer

Как избрахме най-добрите домакини на ASP?

От стотици хостове избрахме онези, които предлагат квалифицирана поддръжка за ASP и ASP.NET и модули за програмиране по заявка като MVC 3.0. Освен това потърсихме добър избор на администраторски инструменти и най-новата версия на IIS.

Тогава сравнихме своите открития с хиляди потребителски отзиви от нашите бази данни.

ASP хостинг

Сравнете аспинг хостинг

Какво ще научите

Така че – нека разберем:

 • Какво е ASP?
 • Същото ли е като ASP.NET?
 • Какви са ползите от използването на ASP?

Ще обхванем тези въпроси и още повече, докато ви преведа основните основни ASP хостинг и как да намерите добър ASP хост.

Аз също споделете препоръките ми за три топ хостове в ASP за да ви помогне да започнете в търсенето на подходящия хост за вашия проект.

какво е Asp хостинг

Какво е ASP хостинг?

“[T] той мрази и най-греши, грешат и ASP.NET е технология, която трябва да опитате и да се запознаете.” – Джеръми Макпийк

С хостинг на ASP на сървър, базиран на Windows, можете да стартирате скриптове, използвайки технологията на Microsoft Active Server Pages за създаване на интерактивни страници, осигуряват достъп до база данни и др.

Сървъри и операционни системи

Вашият доставчик на уеб хостинг използва операционна система (OS) за стартиране на техните сървъри, точно както стартирате ОС на вашия личен компютър. Въпреки че управляваните от Linux сървъри са мнозинството сред уеб хостовете, хостовете със сървъри, управлявани от Windows, стават все по-чести за някои уебсайтове.

Това се дължи не малка част от нарастващата популярност на активните сървърни страници (ASP) на Microsoft. Сега в третата си итерация ASP е скриптов език можете да използвате за създаване на динамични и интерактивни уеб приложения.

ASP и неговите конкуренти

Състезавайки се с харесванията на PHP и други подобни езици за програмиране като CGI, ASP е третата динамична уеб базирана технология, пусната през 90-те години.

ASP е създаден да работи с интернет информационните услуги (IIS) на Microsoft. IIS е вграден компонент на Windows, който обработва уеб сървър и други интернет функции в рамките на операционната система Windows.

Преминете към останалата част от прегледа.

Какво е ASP?

ASP е универсален скриптов език от страна на сървъра. Може да се използва за създаване на интерактивни уебсайтове, самостоятелни приложения за кодове, бази данни за достъп (като MySQL или бази данни на Microsoft Access), комбиниране на HTML страници или дори за извършване на прости потребителски настройки, като показване на локалната дата и час за всеки посетител на страница.

В допълнение, може да се използва за позволяват на посетителите на сайта да взаимодействат с вашия сайт обекти на съдържанието като елементи Active X или Java.

документация за активни сървърни странициМрежата за програмисти на Microsoft съхранява документацията на страниците на активен сървър (ASP). Също така при натискане: често задавани въпроси, уроци и проби от кодове.

ASP / Active Server страници

Страниците на ASP / Active Server са HTML страници, които се вграждат директно в ASP скриптове. Оттам обработват ASP скриптове на сървъра на вашия хост доставчик, преди да ги изпратят в браузъра на посетителя на вашия сайт за преглед.

Накратко, вашият сървър за хостинг решения работи с HTML код, след това ASP кодът и накрая доставя съдържанието до браузъра, за да го види посетителят на вашия сайт.

ASP е особено известен със своите:

 1. Лесна употреба
 2. Независимост от скриптовите езици, така че можете да използвате каквото искате. Не е нужно да използвате езици на Microsoft.
 3. Кратка крива на обучение
 4. Много документация
 5. Голяма онлайн общност

ASP може да се отнася до две различни рамки: ASP и ASP.NET.

ASP срещу ASP.NET

Ако сте малко объркани, може да е така, защото има две неща, които вървят под името „ASP“:

 1. ASP или „ASP Classic“
 2. ASP.NET

Как се различава ASP.NET от ASP?

ASP.NET беше пуснат за първи път през 2002 г. Той има много същите функции като ASP, но включва по-стабилна основа, базирана на технологията на .NET сървър на Microsoft.

asp-net начална страницаУебсайтът на Microsoft ASP.NET предлага документация, инструменти и обучение.

Като добавим към това, въпреки че ASP.NET е много по-сигурен и работи добре с множество уебсайтове, може да се наложи повече ресурси, за да работи правилно, оставяйки ASP Classic като отлична алтернатива за утвърдени уебсайтове.

Какви са някои случаи на използване на ASP?

Както ASP Classic, така и Езиците на ASP.NET все още остават популярни, въпреки че.

Няколко основни уебсайта, включително Yahoo Music и Newegg.com, работят на ASP Classic, както и на Microsoft.com.

Всеки път, когато видите URL адрес, завършващ на „.asp“, виждате генерирана от ASP уеб страница. Много други страници разчитат и на ASP, но използвайте пренасочване на URL адреси, за да маскирате използването му.

ОсобеностASPASP.NET
Тип езикИнтерпретиранкомпилиран
Протокол за свързване на база данниActiveX данни обекти (ADO)ActiveX Directory Objects (ADO) .NET
Разделяне на опасениятаСмесва HTML с кодираща логикаРазделя логическия код от HTML
Обектно-ориентирано?частичнонапълно

Поддържа ли Microsoft ASP?

Microsoft обеща постоянна поддръжка на ASP поне десетилетие след излизането на Windows 8.

Това даде на разработчиците и потребителите много време, за да направят такова необходими надстройки и подмяна на техните собствени и хоствани системи и надстройте до ASP.NET, ако желаят.

Търсите много за Windows хостинг?
Понастоящем нашите читатели могат да спестят 20% от плановете на HostGator за Windows. Използвайте тази връзка за отстъпки
.

Какви са предимствата на ASP хостинг?

ASP хостингът е добър вариант, ако имате нужда от интерактивни уеб страници и приложения, които са мощни, но лесни за създаване и поддържане, особено ако използвате други продукти на Microsoft, като Microsoft Office Suite, с вашето уеб съдържание.

Необходимостта от хостинг на Windows

Тъй като ASP е скриптов език от страна на сървъра, той изисква уеб сървър да изпълнява задачите си. Уеб сървърът се предоставя от IIS на Microsoft, така че ако сайтът ви разчита на ASP за съдържанието си, ще ви е необходима опция за хостинг на Windows сървър.

Ако използвате други продукти, удобни за уеб от Microsoft офис и Exchange Server, интегрирането на вашето уеб съдържание с вашите системи за комуникация и сътрудничество е леко.

избор на хост асп

Избор на домакин, готов за ASP

По-голямата част от хостинг доставчиците на услуги управляват своите сървъри, използвайки UNIX или Linux базирани операционни системи, като CentOS.

Макар че обратното е вярно, що се отнася до персонални компютри, леките, безплатни и отворени функции на операционната система Linux го правят идеален избор за повечето уеб хостове да стартират своите сървъри.

Няма разрешен Linux

Но Linux не може да направи всичко и не е идеалният вариант за всички. Уеб сайтовете, управлявани от ASP, могат да бъдат по-добър избор в зависимост от нуждите и предпочитанията на вашия уебсайт. И ASP не може да работи на Linux – той изисква сървър, базиран на Windows.

Базираните на Windows сървъри са в малцинството и изискват повече инвестиции от страна на хостинг доставчика.

Поради тази причина можете да очаквате да платите малко повече за хостинг, отколкото бихте направили за сравнимо ниво на хостинг, базиран на UNIX.

Защо струва повече?

Но е струва инвестицията, ако:

 • Използвате Office или Exchange сървъри
 • Вашият сайт зависи от продуктите на Microsoft
 • Вашият сайт разчита на технологии като Silverlight
 • Използвате езици като Visual Basic или Visual Basic.NET за скриптове
 • Използвате MS SQL (патентованата версия на Microsoft на езика на структурираните заявки) за разпространение на съдържание или събиране на данни

Ако планирате да създадете уебсайт, който разчита на ASP, добре е да се свържете с потенциалния си уеб хост, за да бъдете сигурни, че могат да поддържат вашия уебсайт и предоставете всички опции, от които се нуждаете.

Какви са плюсовете и минусите на ASP?

Както всичко, ASP има и своята ахилесова пета, заедно с прекрасните си характеристики.

Професионалисти

 • Добавете, редактирайте или променяйте динамично съдържание на уебсайта си, използвайки Windows сървъра на вашия хостинг доставчик
 • По-ниска крива на обучение в сравнение с напредналия приемник, ASP.NET, включително лекота на интегриране на данни в съществуващи уеб страници
 • Лесно изграждане на усъвършенствани уеб приложения в позната програма за програмиране, в комплект с по-малко кодиране

Против

 • По-новото и по-популярно решение за ASP.NET има XML базирани компоненти, по-добра езикова поддръжка, автентификация на потребителите и нови контроли, за да се възползвате от това ASP Classic да изглежда по-нисък
 • Работейки в IIS процесното пространство, ASP Classic е склонен към сривове и принуждава IIS да се рестартира, да не говорим, че няма вградени мерки за сигурност
 • Въпреки бързата среда за разработка, принудителната интерпретация на код всеки път, когато ASP страниците правят намалена мащабируемост

най-добрите домакини на асп

3 най-добри домакини на ASP

Както обещах, тук са моите лични избори на най-добрите хостинг доставчици за ASP хостинг.

A2 хостинг

A2 хостинг
е избор номер едно за тези, които търсят услуга на уеб хост, която поддържа ASP. Всъщност той предлага специфични хостинг планове за ASP, които идват с пламтяща бърза производителност на сайта, денонощна поддръжка и 99,9% гаранции за продължаване.

A2 Начална страница за хостинг

В допълнение получавате безплатен SSL сертификат, постоянна сигурност за защита на данните на вашия уебсайт и безплатен CloudFlare ServerShield за повишена скорост на сайта, подобрена сигурност и предимствата на солиден CDN за по-бърза доставка на съдържание към посетителите на сайта.

HostGator

Друг хостинг доставчик, предлагащ хостинг за ASP, е HostGator
. Например, той предлага на клиентите мощния панел Parallels Plesk, базиран на Windows хостинг контролен панел, IIS (Интернет информационни услуги) и Microsoft SQL Server 2008 R2.

Начална страница на HostGator

Освен това хостинг хостът на HostGator предоставя безплатни инструменти за изграждане на уебсайтове, инсталиране с едно кликване на популярни скриптове и първокласна поддръжка под формата на телефон, чат на живо и имейл.

GoDaddy

И накрая, GoDaddy
предлага уеб хостинг услуги на Windows, допълнени с безплатно име на домейн, използване на Windows Server 2012 R2, инсталиране за скриптове с едно щракване като WordPress, Joomla и Drupal, и 24/7 мониторинг на сайта и защита на сигурността.

Начална страница на GoDaddy

Освен това GoDaddy предоставя на потребителите безплатен бизнес имейл за Microsoft Office 365 за първата година, 50 FTP потребители и достъп до интуитивен контролен панел за управление на информацията за профила на вашия сайт.

уеб хостинг оферти

Не мога да реша кой ASP хост е подходящ за вас?
Опитвам A2 хостинг: те са бързи и надеждни Регистрирайте се с нашата специална връзка за отстъпки
и спестите 50% от техните хостинг планове.

Други функции в езици и рамки

 • ASP.NET
 • .NET Framework
 • VB.NET
 • Laravel
 • PHP
 • Ruby on Rails
 • Perl
 • Django
 • Питон
 • Сървърна страна Включва
 • Ява
 • ColdFusion
 • CodeIgniter
 • CakePHP
 • node.js
 • Symfony
 • PHP 5
 • PHP 7

ASP Често задавани въпроси

 • Какво означава ASP?

  ASP означава Active Server Pages.

 • Какво е ASP?

  ASP файлът съдържа комбинация от HTML и скриптове за създаване на динамични уеб страници.

 • Какво е скрипт от страна на сървъра?

  Сървърните скриптове се изпълняват на сървъра преди съдържанието да бъде изпратено до браузъра на посетителя. Това ви позволява да представяте персонализирано съдържание, без да натоварвате компютъра на посетителя.

 • ASP е език за програмиране?

  Не. ASP Classic и ASP.NET са рамки, които позволяват на разработчиците да използват редица езици за изграждане на уебсайтове. VB скриптът или C # са често срещан избор, но той поддържа варианти на Java, Ruby, Python, c ++, PHP и други.

 • По какво се различават ASP Classic и ASP.NET?

  Има няколко важни разлики. ASP Classic използва интерпретирани скриптове, но ASP.NET се компилира. Това прави ASP.NET по-бърз. ASP.NET поддържа по-сложни езици и се използва по-широко от ASP Classic.

 • Защо ASP файловете имат .asp или .aspx разширения?

  Най-общо казано, разширение .asp обозначава ASP Classic файл. Разширението .apsx показва файл ASP.NET.

 • Кой използва скрипт от страна на сървъра?

  Най-често срещаните скриптове, включително популярните CMS инструменти, включват елемент от скрипт от страна на сървъра. Не е нужно да знаете как да кодирате, за да го използвате.

 • Какви са основните алтернативи на ASP?

  Java и PHP са най-често срещаните алтернативи, но Python и Ruby се засилват.

 • Мога ли да използвам ASP на Linux?

  В по-голямата част от случаите ASP се инсталира на Windows. Съществуват решения за разгръщане на Linux, но те могат да бъдат нестабилни и трудни за настройка.

 • Струва ли ви повече да използвате ASP?

  Да. Всеки път, когато използвате Windows технология, ще трябва да плащате повече в сравнение с еквивалент на Linux. Това се дължи на цената на лицензите за софтуер. Ако купувате хостинг, вашият хост ще натрупа разходите във вашия месечен или годишен абонамент.

 • Защо бих искал ASP над други езици на скриптове?

  Ако вече използвате Windows технологии, има смисъл да се придържате към един и същ набор от инструменти. Ако започвате от нулата, може да има по-евтини алтернативи, при условие че не е необходимо да използвате специфична за Windows функционалност в приложението си.

 • Каква технология на базата данни се използва най-добре с ASP?

  MS SQL е очевидният избор. Възможно е да се използва и MS Access и други.

 • Защо пакетите за уеб хостинг на Windows са по-малко популярни?

  Има две основни предизвикателства: цена и наличност. Windows винаги струва повече поради цената на лицензирането. Освен това, по-малко уеб хостинг доставчици предлагат пакети за Windows.

  Ако планирате да създадете блог, форум или прост уебсайт, може да ви е по-лесно и по-евтино да използвате PHP в Linux.

 • Какво е IIS?

  IIS е софтуер за уеб сървър на Microsoft. ASP е инсталиран като модул на IIS.

 • Мога ли да кодирам ASP на моя компютър с Windows?

  Да. В контролния панел под „Програми и функции“ ще трябва да прегледате функциите на Windows, за да се уверите, че ASP и IIS са активирани. Проверете под Интернет информационни услуги.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map