MS Access – Станете професионалист за нула време с нашия пълен списък с ресурси

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Докато милиони потребители сърфират в интернет и взаимодействат с онлайн приложения, сървърите по целия свят изпълняват милиони запитвания и съхраняват тонове записи. Повечето от уебсайтовете, с които взаимодействате, използват код, написан на езици за програмиране като PHP и ASP за съхранение на данни в популярни системи за управление на бази данни (СУБД) като MySQL и MS SQL Server. Въпреки че те са доста популярни, има много други СУБД, които също могат да се използват.

Използваната СУБД варира от приложение до приложение в зависимост от броя на потребителите или платформата, за която разработвате приложения. Например, ако разработвате приложения за мобилния телефон с Android, вероятно ще използвате SQLite. Освен споменатите популярни СУБД, MS Access може да бъде чудесен избор, особено ако очаквате да има по-малко от 100 елемента. Разгледайте тази статия, за да получите ценни ресурси за MS Access.

Защо MS Access

MS Access предоставя многостранна среда за бързо разработване на приложения, съхраняване на данни и запитвания, както много от популярните DBMS пакети. Ако очаквате малък брой едновременни потребители и малко записи на данни (по-малко от 100), MS Access ще бъде чудесен избор. MS Access е чудесен за малки фирми и лица, които трябва бързо да напишат заявление за обработка и представяне на данните. Някои примери за приложения, използващи MS Access, включват системи за управление на инвентара, приложения за проследяване на дефекти или бази данни за тестване за осигуряване на качество.

MS Resources Resources

Има много информация за MS Access в мрежата и в книгите, за да ви помогне да стартирате и работите с база данни. Вижте някои от любимите ни ресурси по-долу.

уроци

 • Урокът на Holowczak за MS Access: този урок, предназначен за онези, които започват с Access, преминава през настройка на база данни, създаване на таблици и формуляри и изпълнение на отчети и запитвания.
 • Изпълнение на заявка за достъп: този урок ви показва как да стартирате основна заявка в Access.
 • SQL заявки в достъпа: този урок ви показва как да стартирате SQL заявка за различни версии на Access.
 • SQL урок от W3Schools: този урок се задълбочава в синтаксиса на SQL и предоставя интерфейс за стартиране на примери и изпробване на собствен код.
 • Примери за достъп на VB.NET: някои страхотни примери за използване на VB.NET за обработка на данни, съхранени в Access.
 • Конвертиране на достъп до SQL Server: стъпка по стъпка урок за преобразуване на база данни на Access в SQL Server.
 • Урок за разработка на приложения за достъп: този урок разказва чрез разработването на софтуерни приложения, използващи Microsoft Access по целия път от планиране на база данни до разработване на заявки и GUI интерфейси.
 • PHP и MS Access: никога не съм мислил, че можеш да смесиш технологии с отворен код и Microsoft? Помисли отново! Този урок ви показва как да използвате PHP за свързване и търсене на база данни.
 • Разбиране на структурата на базата данни за достъп: използвайте този урок, за да разберете как да намерите обектите, полетата и отношенията във вашата собствена база данни на Access.
 • Ръководство за формуляр за достъп: научете как да създадете формуляр в Access с помощта на този урок.
 • Повредени файлове за достъп: ще има периоди, в които файловете на вашата система се повреждат, включително файлове на базата данни на Access. Вижте този урок, за да разберете как да ги поправите.

Видео уроци

 • Създаване на база данни за достъп: основен видео урок за създаване на бази данни и изграждане на заявки, формуляри и отчети в Access.
 • Въпроси за достъп: видеоурок за изграждане на заявки в Access.
 • Форми за достъп за вход: научете как да създадете форма за вход, за да защитите паролата на вашата база данни.
 • VB.NET и Access: научете как да използвате VB.NET за свързване и търсене на база данни на MS Access.
 • Основни таблици: научете за създаването на въртящи се таблици в Access.
 • Урок за разширен достъп: научете разширени съвети за управление на бази данни на Access, използвайки SQL скриптове и макроси срещу заплащане чрез Udemy.

Справочни ръководства

 • Общи функции за достъп: списък на често използвани функции за достъп и връзки към подробни обяснения на тези функции, включително параметри и стойности на връщане.
 • Справочник за MSDN Access VBA: ръководство, което съдържа прегледи на базата данни на Access и концепции и примери за програмиране.

Онлайн общности

 • Форумът за достъп на Microsoft: отговорете на вашите въпроси за MS Access от други потребители в онлайн форума на Microsoft.
 • Dream.In.Code Форум за достъп: този форум включва общност от стотици хиляди разработчици, които си помагат взаимно да отговарят на технически въпроси за проблеми с MS Access.
 • MS Access Newsgroup: тази общност в Google Групи ви позволява да публикувате вашите въпроси и да преглеждате отговори на въпроси, които други разработчици имат за проблеми с MS Access.

Книги

 • Достъп до Библията 2013 г. (2013) от Александър и Куслейка: тази книга обхваща подробно темите на Microsoft Access като автоматизация на отчети, основи на бази данни, интеграция на SharePoint и анализ на данни, заедно с примери за изтегляне.
 • Достъп 2013 за манекени (2013) от Fuller and Cook: тази серия от книги за манекенките обсъжда широк спектър от теми за MS Access, включително планиране на бази данни, импортиране на данни, подобрения на производителността и създаване на потребителски интерфейс.
 • Програмиране на Microsoft Access 2013 по пример с VBA, XML и ASP (2014) от Julitta Korol: дори и да не сте кодирали преди това, разгледайте тази книга, за да научите как да създавате приложения за взаимодействие с MS Access с помощта на ActiveX, ASP и Visual Basic.
 • Microsoft Access 2010 стъпка по стъпка (2010) от Ламбърт и Кокс: както подсказва заглавието, тази книга дава стъпки за завършване на различни действия в Access 2010 и е насочена към начинаещия.
 • Готварска книга за анализ на данните (2007) от Bluttman and Freeze: тази книга предоставя кодиращи примери и примерни заявки, които да се прилагат към проблеми с анализ на реални данни, включващи MS Access, чрез поредица от „рецепти“.

резюме

MS Access, подобно на други СУБД, осигурява интерфейс за съхранение и заявка на данни, съхранявани в бази данни. Той има голямо присъствие в Windows чрез пакета на Microsoft Office и е бърз начин за потребителите да създават бази данни и да развиват прости приложения. Дори и да сте начинаещ, можете бързо да създавате интерфейси в самия Access. От друга страна, можете също така да използвате езици за програмиране като Visual Basic и дори PHP, за да създадете още по-персонализирани графични интерфейси. Разгледайте ресурсите по-горе, за да намокрите краката си с MS Access.

Допълнително четене и ресурси

Имаме още ръководства, ръководства и инфографика, свързани с кодирането и разработването на база данни:

 • SQL ресурси: нашият общ SQL ресурс, който е критичен за всички разработчици на релационни бази данни.
 • Въведение в ADO.NET: научете всичко за тази система за използване на каквато и да е база данни в .NET рамката.
 • Въведение и ресурси на PHP: започнете да изучавате най-популярния език за кодиране от страна на сървъра.

Последно ръководство за уеб хостинг

Ако навлизате дълбоко в приложения, базирани на база данни, ще трябва да ги хоствате някъде. Вижте нашето крайно ръководство за уеб хостинг. Той ще ви обясни всичко, което трябва да знаете, за да направите информиран избор.

Последно ръководство за уеб хостинг
Последно ръководство за уеб хостинг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map