MantisBT – сравняваме най-добрия хостинг, за да победиш бъговете

MantisBT хостинг

MantisBT (Проследяване на грешки) е безплатно, отворено приложение за проследяване на грешки, което разчита на скриптовия език на PHP Hypertext Preprocessor (PHP) и MySQL (най-популярната версия на софтуер за управление на база данни с отворен код на SQL), за да предостави съвместна и приспособима рамка за проследяване и адресиране на проблеми в уеб-базирани приложения.


Софтуер за проследяване на грешки

За съжаление софтуерът има грешки. Още повече, че за съжаление, не всеки екип за развитие е адресирал адекватно как ще следи какви грешки са докладвани и кой е отговорен за отстраняването им.

Някои екипи почти изобщо не използват софтуер за управление на проекти, разчитайки на имейлите и бележките след него, което е силно неефективно и смущаващо за всички участващи.

Други екипи използват системи за управление на проекти или задачи, които не са специално насочени към разработка на софтуер и проследяване на грешки.

Това е по-добре от нищо, но има специфични нужди, които не се адресират по този начин, като обвързване на въвеждане и разрешаване на грешки в конкретни версии или издания.

Най-добре е да използвате софтуер за проследяване на грешки, който е създаден от разработчиците, за да се използва от разработчиците за тази конкретна цел.

Mantis Bug Tracker

Mantis BT е софтуерна система за проследяване на грешки, изградена в PHP. Той е с отворен код и е направен от екип за разработка, който се нуждае от софтуер за проследяване на грешки, който да използва в собствената си разработка на други софтуерни приложения.

Разработчиците всъщност използват софтуера сами.

Тъй като Mantis има своето начало в реалната употреба в реалния свят и нуждите на екип за разработка, който се занимава с проследяване на програмни грешки, той има редица важни и ценни функции.

Множество механизми за отчет

Системата за проследяване на грешки може да проследява само грешки, за които знае, така че е важно да има много лесни начини за получаване на отчети за грешки в базата данни. Mantis включва:

Mantis BT уеб интерфейс Това е “нормалният” начин за добавяне на отчети за грешки, като влезете онлайн.

Приложението Mantis Touch Mobile Потребителите могат да влизат от своите телефони или други устройства и да съобщават за грешки в движение.

електронна поща Модул за приставки позволява автоматично да се генерират грешки от имейл, изпратен до конкретен адрес.

Web API Това позволява на програмистите да изграждат персонализирани функции за въвеждане на грешки в приложения и други процеси.

Примерите включват отчитане на проблеми, генерирани в процес на нощно изграждане или докладване на грешки от формуляр на уебсайт, насочен към клиента.

Мониторинг и известия

Mantis Bug Tracker помага да се информират всички за нови грешки, актуализации и резолюции чрез персонализирани имейл сигнали и други механизми за уведомяване.

персонализиране

Mantis BT е силно конфигурируем, което ви позволява да го адаптирате към работния си процес, вместо да се налага да адаптирате работния си процес към него. Примерите за налични персонализации включват:

Подреждане на състоянието Настройте персонализирани статуси, преименувайте статуси и определете реда, в който се появяват статусите.

Преход на статуса и прагове Автоматично променяйте състоянието на проекта, когато се появи определен набор от задействания или посочете минимален набор от критерии за разрешаване на промени в състоянието.

Съобщения Редактирайте текстове за известия и предупреждения и посочете кога са задействани и на кого са изпратени.

Персонализирани данни, полета и етикети Посочете персонализирани полета с данни в проекта, добавете записи по подразбиране за всички полета и променете етикетите на имената на полета.

Освен това можете да изискате да бъдат попълнени определени полета или да посочите валидни диапазони от данни, преди да разрешите на потребителя да премине през формуляр.

Полетата също могат да бъдат свързани, така че данните в едно поле да влияят на данните в друго (например числово поле, което е сбор от други полета).

Функции Разработчиците могат да кодират персонализирани функции, които да се задействат от произволен брой функции на Mantis, което позволява създаването на сложни приставки и интеграции.

Всички персонализиране могат да бъдат реализирани на базата на проект по проект или да бъдат активирани в световен мащаб.

Жизнен цикъл на разработката на софтуер

MantisBT поддържа проследяването на грешки в контекста на цялостния жизнен цикъл за разработка на софтуер (SDLC), с функции, включващи:

Версия за промени и дневник на промените Отчетите за грешки могат да бъдат обвързани с конкретни версии на проект, а разделителната способност може да бъде обвързана с конкретен номер или версия на версията.

Могат да бъдат генерирани автоматични журнали за промени, за да се покаже какво реално е фиксирано всяко издание.

Пътни карти и планиране Разрешаването на грешки може да бъде планирано и планирано за конкретни бъдещи версии, а пътните карти автоматично се генерират и публикуват, показвайки какво се очаква да включва всяка бъдеща версия.

Проследяване на времето Mantis може да се използва за отчитане както на прогнозите за работното време, така и на действителното изминало работно време.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map