Как да изберете правилния уеб-домакин за вас: Ръководството за 2020 г., от което се нуждаете сега

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Contents

Намерете хостинг с тези функции във Видовете хостинг

 • Колокация
 • Управляван WordPress
 • VPS
 • Управлявана
 • Специализиран сървър
 • Строители на уебсайтове
 • Споделен хостинг
 • облак
 • Reseller

Разбиране на различните видове уеб хостинг: Кой тип имате нужда?

видове уеб хостинг

Да разберем какъв тип уеб хостинг се нуждаете за вашия уебсайт може да бъде предизвикателство, като се има предвид брой налични опции.

Това е една от причините да създадем този инструмент за сравнение на уеб хостинг за вас. Ако сте нови за уеб хостинга, може да не осъзнаете разликите между хостинг типовете, техните функции или защо цените варират толкова много. Така че, нека да разгледаме някои основи тук.

Какво ще покрием?

Всеки, който оперира самостоятелно хостван уебсайт, ще се нуждае от някакъв вид хостинг услуга, за да съхранява данните на своя сайт и да помага за доставяне на уеб съдържание към посетителите на сайта.

Ето защо днес ще разбием всичко, което трябва да знаете за уеб хостинга.

Ще покрием:

 • Функции за търсене в уеб хост
 • Различните видове уеб хостинг, които се предлагат
 • Как да разбера кой хостинг план и тип ще отговарят най-добре на вашите индивидуални нужди.

какво е уеб хостинг

Какво е уеб хостинг?

Когато посетител на сайт кликне върху вашия уебсайт в резултат от търсенето, той всъщност преглежда кодиращи езици, които са пренаредени от браузъра им в разбираемо и видимо съдържание.

С други думи, кодът е форматиран така, че да изглежда като написания текст и изображения, които имате на вашия уебсайт, така че посетителите на сайта могат да го видят.

Уебсайтовете са Код

Ако браузърът им не е форматирал кодиращия език, който съставлява данните на вашия уебсайт, и вместо това доставят действителния код на екрана на компютъра си, те нямаха представа какво гледат.

Програмният ръководител на Xbox Жасмин Лорънс и основателят на Tumblr Дейвид Карп обясняват основите на начина, по който компютрите имат достъп до уеб страници.

Кодът, който съставлява данните на уебсайта Ви, се компилира в куп отделни файлове в зависимост от вида на данните.

Какъв тип код използва уебсайт?

Обикновено вашият сайт е разбити на:

 • HTML код
 • Текст
 • Снимки
 • CSS (каскадни таблици за стил),
 • JavaScript файлове.

Имате нужда някъде сигурно за съхраняване на всички тези файлове съставяне на вашия уебсайт.

Тип на файлаФункция
HTMLФорматиране / Общо оформление на страницата
СнимкиИлюстрирайте съдържание
CSS таблици на стиловеОпределете стила на страницата (включително форми, цветове, фонове, шрифтове)
JavaScriptИнтерактивност (изскачащи прозорци, плъзгащи се изображения и т.н.)

Имате нужда от начин да „доставите“ вашия сайт (който, както виждаме, е съставен от различни файлове) на посетители по целия свят, които искат да го видят.

Това е мястото, където уеб сървър влиза в игра.

какво е уеб сървър

Какво е уеб сървър?

Уеб сървърът прави две неща за вашия уебсайт:

 • То съхранява файловете които съставят вашия уебсайт
 • То помага да се доставят тези файлове към посетителите на сайта, когато кликнат върху вашия уебсайт.

Какво представляват физическите сървъри?

Физическите сървъри са големи компютри, които физически съхраняват данните на уебсайта Ви за съхраняване.

Сървърите се съхраняват на високо сигурни места, наречени центрове за данни. Тези центрове за данни са разположени по целия свят.

Скорост на сървъра

Колкото по-близо е посетителят на сайта до физическия сървър, съхраняващ данните на уебсайта Ви, толкова по-бързо те ще получат съдържанието на екрана на компютъра си.

Сега говорим само секунди, но трябва да знаете, че скоростите на зареждане на уебсайтове са от решаващо значение за потребителското изживяване и играят голяма роля в това дали посетителите на сайта ще се ангажират със съдържанието на вашия сайт или ще напуснат.

Обмен на данни

Физическите сървъри също са компонентът, който поддържа обмена на данни между устройства, които се свързват към интернет, като например компютрите или мобилните устройства, на които посетителят на вашия сайт е включен, когато щракне върху вашия сайт.

С други думи, физическият сървър „обслужва“ съдържанието на вашия уебсайт за посетителите на сайта, когато те го искат.

Въпреки това, физическите сървъри не може да обслужва напълно данните на уебсайта без помощта на софтуерни сървъри.

Какво представляват софтуерните сървъри?

Софтуерните сървъри са програми, които работят във фонов режим с помощта на операционна система Linux или Microsoft Windows.

Това е важно, защото доставчиците на уеб хостинг използват специфични видове операционни системи когато съхраняват файловете на вашия сайт и ги доставят на посетителите ви.

Linux срещу Windows

И докато операционните системи Linux са най-често използвани от хостинг доставчици, има и такива, които предлагат и услуги на Windows. Ако предпочитате конкретна операционна система, това е важно е да разгледате това, преди да се регистрирате с уеб хост.

Ако не сте запознати с разликите между сървърите на Linux и Microsoft Windows, проверете нашите полезно сравнение тук.

Това каза, че да не се занимаваш с вида на операционната система, която вашият хостинг доставчик използва, не е нещо, което трябва да направите. Повечето уеб хостове осигуряват ви достъп до вашия сървър акаунт използвайки контролен панел, базиран на браузър, като cPanel.

Освен това повечето уебсайтови приложения, като WordPress, са кросплатформени.

защо ви трябва уеб хостинг

Защо имам нужда от уеб хостинг?

Освен ако не използвате платформа като WordPress.com, за да управлявате уебсайта си, ще ви е необходим уеб хостинг за вашия уебсайт, така че той да се показва на живо в интернет и други да го виждат.

И макар уебсайтът на WordPress.com е чудесен за тези, които тепърва започват, защото те предлагат безплатен хостинг и a ограничен брой други функции, препоръчваме вместо това да инвестирате в самостоятелно решение като WordPress.org.

Имате уебсайт, който изисква уеб хостинг предлага редица предимства към собствениците на уебсайтове:

 • контрол
 • персонализиране
 • избор
 • Сигурност
 • приход

Недостатъци на безплатните платформи

Използването на безплатна платформа като Blogger или Tumblr ограничава контрола ви.

Например, трябва да се съгласите с техните условия за обслужване и по всяко време те могат да затворят вашия уебсайт без предупреждение. Ако сериозно се заемате с блог или онлайн бизнес, това не е нещо, което трябва да рискувате.

Друг често срещан проблем, с който ще се сблъскате, ако използвате безплатна платформа, е липса на възможности за персонализиране.

Може да не сте в състояние да:

 • Стартирайте уебсайт за електронна търговия
 • Променете дизайна на вашия блог
 • Разширете функционалността на уебсайта си, за да правите неща като:
  • Публикуване на формуляри за контакт
  • Оптимизирайте за SEO
  • Разрешаване на регистрации на потребители.

Сигурност и предсказуемост: две предимства от използването на професионален уеб хостинг

С хостван уебсайт вие имате увереността на уеб хоста си, че данните на него са сигурни и сигурни.

Запомнете, вашите данните се съхраняват на сървъри, разположени в центрове за данни.

Тези центрове за данни работят с охранители и използват технологии като видеонаблюдение, за да се уверят, че вашият сайт и всичките му файлове са безопасни..

HostDime на Флорида осигурява видео обиколка на техния американски център за данни. Подчертават се функции за сигурност като биометрични точки за достъп.

Както можете да видите, инвестирането в уеб хостинг доставчик ще улесняват изграждането, осигуряването и работата на уебсайта Ви много по-лесно.

Сега всичко, което трябва да направите, е да решите кой тип хостинг се нуждаете.

Без управление и управляван хостинг

Управляван срещу Неуправляван хостинг

Преди да скочите в различните видове хостинг услуги, налични, важно е да се отбележи разликата между неуправлявания и управляван хостинг, така че когато тези условия се появят, имате пълно разбиране какво означават.

Неуправляем хостинг

Неуправлявания хостинг е хостинг план, който има много ограничени услуги.

Например, ще получите сървърно пространство, за да съхранявате данните на уебсайта си, в които има операционна система като Linux или Windows.

И това е за това.

Имате ли необходимите технически умения за безправен хостинг?

Ще трябва да го направите инсталирайте целия необходим софтуер на вашия сървър като Apache и PHP и дори уеб приложения като WordPress, без помощта на хостинг доставчика.

Всъщност, всеки път, когато трябва да управлявате вашия уеб сървър по някакъв начин, ще трябва да се грижите сами за него. Ако не сте технически здрави и сте в състояние да управлявате вашия собствен сървър, този хостинг план няма да работи за вас. Ако сървърът ви изпадне, трябва да го поправите.

Инсталиране на сложен софтуер може да не е нещо, което знаете как да правите. Достъпът до вашия сървър чрез контролен панел няма да е наличен, което прави нещата по-трудни за вас.

Имате ли дори време да управлявате вашия сървър на това ниво, заедно с управление на ежедневните операции на вашия уеб сайт? Най-вероятно не.

Плюс: Разширено управление на сървъра

Хубавото на неуправлявания хостинг е това поддържате пълен контрол над сървъра, сякаш той е ваш, въпреки факта, че го наемате от хостинг компанията.

Неуправляемите хостинг услуги обикновено са много по-евтини алтернативи, защото просто наемате място на сървър и сте отговорни за всичко останало.

Управляван хостинг

От друга страна, управлявания хостинг е когато избраната от вас хостинг компания ви помага да „управлявате“ сървъра, в който се съхраняват данните на вашия сайт.

Това означава, че всичко, което вашият сървър изисква, независимо дали това е поддръжка, ремонт или дори надстройки, вашият хостинг доставчик ще се погрижи за това.

Предимства на управлявания хостинг

Това също означава, че в допълнение към операционните системи за Linux или Windows сървър, ще имате:

 • Софтуер като Apache и PHP вече е инсталиран.
 • Достъп до лесни инсталации с едно кликване за WordPress, Drupal, Joomla и други популярни системи за управление на съдържанието (CMSs), върху които са изградени уебсайтове.
 • Достъп до лесни инсталации с едно щракване на стотици модули, които разширяват функционалността на вашия уебсайт. Тези модули обикновено включват функции за маркетинг, доставка, имейл и онлайн общност като форуми.
 • Лесен за използване контролен панел като cPanel или Plesk.

Може да имате и функции като автоматизирани архивиране на вашия уебсайт с лесни опции за възстановяване като:

 • Мониторинг на състоянието на сървъра
 • Мониторинг на състоянието на вашия отделен уебсайт
 • Проверки на сигурността, които включват идентифициране на злонамерена дейност
 • Поправки за хакове и сигнали

Това, разбира се, е всичко зависи от избрания от вас хостинг план.

функции за търсене в уеб хостинг

Функции за търсене в хостинг доставчик

Освен че знаете дали искате да имате управляван или управляван хостинг, важно е да знаете кои функции за хостинг са най-важни за вас.

Въпреки че повечето уеб хостове предлагат подобни функции, добре е да знаете какво отделя най-доброто от останалите.

Основни функции

Погледнете тези ключови характеристики на всеки уважаван уеб хост ще ви предостави, независимо кой тип уеб хостинг решите да използвате:

 1. Обемът на съхранение за файловете на вашия уебсайт
 2. Колко честотна лента е налична
 3. Поддръжка на база данни
 4. Броят домейни и поддомейни, които можете да регистрирате
 5. Дали можете да инсталирате уеб приложения като CMS WordPress
 6. Какъв вид техническа поддръжка се предоставя
 7. Ако е осигурен достъп до черупки
 8. Дали ще имате автоматизирани резервни копия на вашия сайт и лесни опции за възстановяване
 9. Ако можете да изберете операционни системи
 10. Гаранции за ненавременна работа

съхранение е необходимо за файловете на вашия сайт.

Bandwidth е количеството данни, което уеб хостът ви ще позволява на вас и вашите посетители да качвате и изтегляте всеки месец.

→ Разгледайте поддръжка на база данни ако имате нужда от нещо различно от типичната база данни MySQL.

Достъп до черупки, което ви позволява дистанционно да използвате командния ред, е чудесно за напреднали собственици на уебсайтове, които се нуждаят от повече контрол.

Гаранции за ненавременна работа са за случаите, когато сървърът се срива или се нуждае от поддръжка.

Специализирани хостинг функции

Други специализирани функции включват:

 • Безплатни SSL сертификати
 • Услуги за доставка на съдържание (CDN) за ускоряване на пъти за зареждане на сайта
 • Имейл акаунти

Въпреки че този списък в никакъв случай не е изчерпателен, той ви дава нещо за справка при проучване на хостинг доставчик. В крайна сметка, с толкова много налични опции трябва да знаете какво да търсите.

общи типове уеб хостинг

Общи видове услуги за уеб хостинг

Сега, когато имате стабилна идея зад концепцията за уеб хостинг, нека да влезем в различните видове хостинг услуги, които са налични, за да можете да започнете да вземате своето решение.

Какво е споделен хостинг?

Споделен хостинг е най-основната и най-евтината уеб хостинг услуга на пазара.

Той е чудесен за начинаещи с ограничени технологични познания, хора с уебсайтове с нисък трафик и такива, които нямат много съдържание на уебсайта си.

Плюс това, дава възможност на онези, които са с малък бюджет, възможността да стартират собствен уебсайт.

купон за уеб хостинг

Търсите много за споделен хостинг?
A2 хостинг отбеляза №1 в скорошното ни тестване за скорост и производителност. В момента нашите читатели могат да спестят до 50% от своите планове. Използвайте тази специална връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Защо споделеният хостинг е толкова евтин?

При споделен хостинг данните на вашия сайт се съхраняват на един сървър заедно със стотици или дори хиляди други споделени хостинг клиенти.

Това означава, че общото количество ресурси, които уеб сървърът има по отношение на скоростта на процесора, RAM и пространството на твърдия диск, се споделя между всички на този сървър.

Ето как споделените хостинг компании са в състояние да предложат толкова ниски цени за своите хостинг услуги, които обикновено започват от $ 3,95 / месец.

Ограничения на споделения хостинг

Проблемът за споделяне на ресурси обикновено не е проблем за повечето малки уебсайтове. Ако един уебсайт има необичаен скок в трафика или има лош код, който изяжда голяма част от ресурсите на сървъра наведнъж, остава много малко за вас и всички останали да черпите от.

Това води до бавно зареждане на страници, грешки и дори престой, което не е полезно за всеки собственик на уебсайт, независимо колко малък е техният сайт.

И не забравяйте, вашият уеб сървър е този, който доставя съдържание на сайта на посетителите на сайта, когато кликнат върху него.

И всеки път, когато обслужват тези данни, сървърът трябва да работи за това.

Бавна доставка на файлове

Ако сървърът на вашия сайт е хостван, хиляди други файлове се доставят едновременно на посетителите на сайта, които разглеждат тези уебсайтове, представете си напрежението, от което страда сървърът.

Това също може да доведе до по-бавно зареждане на страници и лошо потребителско изживяване.

Когато става въпрос за хостинг доставчици, които се отличават в споделените хостинг планове, Bluehost, SiteGround, и InMotion хостинг всички надеждни опции.

Какво е VPS хостинг?

VPS или виртуален частен сървър, хостингът е следваща стъпка от споделен хостинг. Тя работи по подобен начин в смисъл, че споделяте сървърно пространство, въпреки че е виртуално, приликите спират дотук.

VPS хостингът е добър избор за сайтове за електронна търговия, уеб разработчици и фирми, които могат да се развиват благодарение на способността си да мащабира, гъвкавостта си и разумните си цени, които обикновено започва от $ 29,99 / месец.

Виртуални машини

С VPS хостинг, данните на вашия сайт се съхраняват на виртуална машина, която съществува като софтуер на сървър.

С други думи, като че ли на един по-голям компютър са инсталирани множество компютри, всички имат собствен процесор, RAM и място на твърдия диск.

След това тези ресурси се разделят по равно между тези на виртуалната машина. Обикновено има не повече от 20 потребители на един сървър наведнъж.

Предимства на VPS хостинг: контрол и персонализиране

Вашите разпределени ресурси са ваши и единствено вашите.

Това означава, ако някой изпита скок в трафика или използва ресурсите си поради лош код, ресурсите ви остават недокоснати и уебсайтът ви не страда.

Как работи VPS хостингът? Този преглед е предоставен от Bluehost.

В допълнение, с VPS хостинг имате повече контрол, когато става въпрос за разрастване на вашия бизнес.

Ако установите, че се нуждаете от повече ресурси, отколкото първоначално сте се регистрирали, просто надстройте и до минути ще имате повече сървърно пространство от преди.

Контрол върху вашата сървърна среда

Плюс това, ако искате директен контрол върху самия сървър, имате и това. В споделена среда не можете да правите промени в сървъра, защото всички промени, които направите, ще засегнат всеки друг потребител на същия сървър.

С VPS сървър обаче можете правете неща като инсталирайте допълнителен софтуер на вашата част от сървъра, без да засяга други потребители на същия този сървър. Това е чудесна функция за тези в уеб разработката.

InMotion хостинг, HostPapa, Ipage, и A2 хостинг са едни от най-добрите уеб хостове на VPS наоколо.

Какво е облачен хостинг?

Облачен хостинг е подобен на VPS хостинг по отношение на мащабируемостта, въпреки че отнема вашия бизнес извън всичко, което VPS уеб хост може да направи.

Вместо да раздели един сървър на равни части за потребителите, с привидно безкрайни ресурси, облачният хостинг заема огромен брой сървъри и ги комбинира в един голям виртуален сървър, който всеки може да използва.

Облачен хостинг: Плащайте само за това, което използвате

Поради неограниченото си количество налични ресурси и типичния модел за ценообразуване за плащане за какво използвате, този тип уеб хостинг е отлична опция дори за големи уебсайтове с много трафик.

В крайна сметка, не винаги имате интензивен трафик и не искате да плащате за това, което не използвате.

Лесно е да увеличите мащаба си с облачен хостинг

Въпреки виртуалната си привлекателност, VPS хостингът има своя лимит, тъй като все още работи един единствен физически сървър.

И макар да има много виртуални машини, инсталирани в него със собствен набор от ресурси, истината е, че един единствен сървър има само толкова място на него.

С хостинг в облак обаче минутните ресурси започват да се изчерпват поради увеличаване на търсенето, всичко, което е необходимо, е друг физически сървър, който трябва да се добави към микса, за да добавите повече ресурси.

Облачен хостинг осигурява защита от DDoS атаки

Облачните уеб хостове помагат да се защитят от DDoS атаки. По време на DDoS атака се изпраща масивен наплив от заявки към сървър.

Тези заявки затрупват и сриват сървъра, заедно с всеки уебсайт, хостван на сървъра.

Докато това е не е пряка заплаха за сигурността, престоят вреди на потребителското изживяване и може да доведе до загуба на приходи за много уебсайтове.

DDoS атаките лесно сриват един сървър. Но с облачен хостинг, има толкова много сървъри в мрежата че приток на заявки, дори на ниво DDoS, ще има нулев ефект.

HostGator, SiteGround и A2 хостинг са хостинг компаниите, за да проверите дали искате да инвестирате в облачен хостинг.

Какво е посветен хостинг?

Със специален хостинг план наемате целия сървър, на който се съхраняват данните на вашия уебсайт.

Въпреки че ресурсите на вашия посветен сървър са ограничени от способността му да съхранява само толкова данни, колкото физически може, хубавото е, че никой никога не докосва вашите ресурси или отрицателно влияе върху уебсайта ви по някакъв начин.

Краен контрол: Персонализирайте вашия сървър

Обикновено можете да персонализирате вашия сървър по ваше желание, като например да увеличите наличната RAM памет или да изберете операционната система, с която искате да работите.

Това е чудесно за напреднали собственици на уебсайтове, които наистина знаят какво правят и искат инсталиран специализиран сървърен софтуер.

Какво е посветен хостинг на сървър? Това видео предоставя прост преглед.

Специализирани предизвикателства на сървъра: имате нужда от някои технически умения

Това каза, използването на специален сървър идва с много предизвикателства.

Трябва да имате достатъчно познания, за да управлявате самия физически сървър. Това е така, защото повечето специализирани хостинг компании не предлагат управлявани специализирани хостинг решения.

И дори да го направят, все пак трябва знайте какво правите за да можете сами да хоствате данните на вашия сайт на сървъра.

Освен това, ако хардуерът ви се повреди, уебсайтът ви ще бъде спрян, докато проблемът не бъде решен. Това е риск, който не много искат да поемат.

Имам ли нужда от посветен хостинг?

Въпреки че посветен хостинг предлага изобилие от ресурси и е подходящ за големи уебсайтове с много трафик, истината е, че цената идва с работа на специален сървър. Това е при минимална воля струва ви 99,99 долара / месец, и отговорността за нейното поддържане е трудно да се потвърди, когато са налични други опции като облачен хостинг.

Ако решите, че искате да отидете със специален хостинг план, разгледайте InMotion хостинг, Ipage, и дори HostGator.

Какво е хостинг за колокация?

Колокационният хостинг е уникален в това купувате собствен физически сървър и просто наемате пространството в центъра за данни, в който се намира. Хостинг компанията осигурява захранване, охлаждане, физическа сигурност и интернет връзка за връзка, докато осигурите останалото.

Вие също плащате за честотната лента, която вашият сайт използва всеки месец.

Недостатъци на Colocation

Един от най-големите недостатъци на колокационния хостинг е, че ако хардуерът ви се провали, вие сте извън сървъра и уебсайтът ви е отпаднал.

Поправянето или подмяната на уеб сървър е скъпо изпитание. И тя става още по-скъпа, ако уебсайтът ви разчита на покупки, направени от посетителите на сайта. Ако сайтът ви не работи, никой не може да купи нещо, докато не направите резервно копие и работа.

Загуба на приходи

Тази загуба на приходи може да бъде пагубна дори за най-утвърдения онлайн бизнес. При този тип хостинг, можете да персонализирате вашия сървър по ваш вкус.

Това означава, че можете да използвате всяка операционна система, която искате, увеличете скоростта на процесора и оперативната памет, когато се почувствате, и инсталирайте какъвто и да е специализиран софтуер по ваше желание. Това също означава, че трябва да бъдете технологични.

Какво е хостинг на риселър?

Когато става въпрос за дистрибутор хостинг всъщност инвестирате в множество споделени хостинг акаунти и ги препродавате на собствените си клиенти с цел печалба. Пакетите за хостинг на дистрибутори се предлагат с много инструменти, които да ви помогнат да управлявате споделените профили, които препродавате.

Инструменти за хостинг на дистрибутори

Например, уеб хост мениджърът (WHM) е идеален за контрол на всички акаунти от едно място, а софтуерът за фактуриране, който се предлага с вашия пакет, е чудесен за фактуриране на вашите потребители.

Други хостинг услуги за риселър

Повечето хост хостинг услуги предлагат безплатни уеб шаблони, възможност за бели етикети и техническа поддръжка, както и частни сървъри за имена клиентите смятат, че сте утвърдена компания, а не дистрибутор.

Ако се интересувате сами да влезете в уеб хостинг бизнеса, разгледайте SiteGround, A2 хостинг, и HostPapa.

специализиран хостинг на ниши

Специализирани (нишови) хостинг планове

В допълнение към споменатите по-горе общи хостинг типове, има някои специализирани хостинг планове, които си струва да се споменат за тези, които имат конкретни хостинг нужди.

WordPress хостинг

Много хостинг компании предлагат управлявани WordPress хостинг планове.

Тъй като WordPress е най-популярната CMS до момента, много собственици на уебсайтове търсят експерти в хостинг на WordPress и самата платформа.

Някои уеб хостове, като WP Engine, предлагат специализиран хостинг, насочен към определена CMS, като WordPress.

Помощ за запазване на вашето WordPress ядро, плъгини, и актуални теми, както и предлага функции като мониторинг на сигурността, автоматизирани архивиране и възстановяване и специализирана поддръжка на WordPress, тази достъпна хостинг опция е привлекателна за много собственици на уебсайтове на WordPress.

SiteGround, WP двигател, и A2 хостинг са някои от най-добре управляваните домакини на WordPress в индустрията днес.

Хостинг за електронна търговия

Хостингът на електронната търговия се обслужва от онези управляващи сайтове за електронна търговия, които се нуждаят от уеб хостинг.

Предлаганите функции включват:

 • SSL сертификати
 • Направи сам строител на уебсайтове
 • Колички за пазаруване
 • Поддръжка на база данни
 • Платежни процесори.

Този тип хостинг доставчик има за цел да предостави на предприятията необходимите инструменти за създаване и управление на успешен онлайн магазин.

Някои уеб хостове, като iPage, предлагат самостоятелно създатели на уебсайтове, които се предлагат с предварително изградени, професионални шаблони. Всичко, което трябва да направите, е да предоставите вашето съдържание.

Ако управлявате магазин за електронна търговия и имате нужда от уеб хостинг услуги, проверете Bluehost, SiteGround, и InMotion хостинг.

Хостинг за игри

Ако използвате уебсайт за игри, планът за хостинг, с който вървите, ще изисква много ресурси. Всъщност ще ви трябва нещо като специален сървър за игри или план за хостинг в облак, за да отговори на нужните изисквания за хардуер и ресурси.

Хостинг услугите, от които се нуждаете, наистина зависят от това колко контрол искате над игровата среда, какви персонализиране искате да направите и колко хора очаквате да посещават вашия сайт за игри всеки ден.

Специализиран хостинг

За специализиран сървър за игри потърсете уеб хостове като Bluehost, SiteGround, и Ipage.

В крайна сметка ще изберете правилния тип уеб хостинг зависят от най-различни неща като например размера на вашия уебсайт, необходимите ви функции и познанията ви по отношение на управлението на ресурсите на сървъра.

Независимо от това какъв тип уебсайт имате, има специализиран уеб хост, който има точно това, което търсите, което е в рамките на вашия бюджет и може да съхранява данните на вашия сайт сигурно.VPS или специализиран хостинг?

купон за уеб хостинг

Нуждаете се от сериозен VPS или посветен хостинг?
Liquid Web осигурява хостинг с висока производителност и отлична поддръжка. В момента нашите читатели могат да получат специални цени на плановете за течна уеб. Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Типове хостинг Често задавани въпроси

 • Мога ли да добавя защитна стена към споделен план за повишаване на сигурността?

  Много хостове ще предлагат някаква версия на защитната стена, дори за споделени планове. Бъдете внимателни и се уверете, че знаете какво всъщност получавате.

  Споделената защитна стена, която просто следи трафика, влизащ и излизащ от сървъра, ще ви помогне да се предпазите от нещата отвън, но не от всичко, което вече е заразило друг клиент на същия сървър.

  Много домакини предлагат и специална защита на защитната стена срещу допълнително заплащане. Ако сигурността е важна за вашия сайт, това определено е по-добър вариант. Той работи както на хардуерно, така и на софтуерно ниво, така че може да наблюдава вашия конкретен дял на сървъра.

  Дори със специална защитна стена на място, вие все още няма да имате същото ниво на сигурност като при VPS или посветен хостинг, но може да осигури прилична, рентабилна защита.

 • Тъй като VPS акаунти все още споделят същите сървъри, имат ли същите рискове за сигурността като споделения хостинг?

  С VPS хостинг, въпреки споделянето на същия хардуер като няколко други VPS акаунта, вашият действителен сървър е напълно отделен от всеки друг сървър.

  Ако един сървър се зарази с вирус или друга уязвимост, тези проблеми се съдържат в неговата собствена виртуална среда.

  Споделеният хостинг е по-сходен с наличието на множество потребители на една работна станция на Windows. Ако детето ви изтегля зловреден софтуер, докато се опитва да инсталира новата си любима игра, всеки друг акаунт на компютъра е изложен на риск.

 • Като продавач какъв хостинг мога да предложа?

  Можете да предлагате какъвто и да е вид хостинг, който искате, в зависимост от хардуера и софтуера, които са ви достъпни от вашия хост.

  Повечето пакети за дистрибутори ще ви позволят да предлагате споделен и VPS хостинг, но някои може да ви ограничат до само споделен хостинг.

  Някои доставчици дори ще ви дадат възможност да препродадете специален хостинг, но това ще бъде много по-трудно да се намери и по-скъпо.

  Не забравяйте да си направите домашното и да зададете много въпроси, преди да подпишете договор.

 • Как посветен хостинг се сравнява с VPS хостинг?

  Специализираният хостинг в повечето случаи ще осигури най-бързото, най-персонализираното и сигурно хостинг изживяване.

  Докато VPS хостингът позволява много лесно увеличаване на ресурсите, в крайна сметка те са обвързани от хардуера, на който са поставени, който се споделя от много други клиенти на VPS.

  С посветен сървър имате на разположение ограничен обем ресурси, но тези ресурси са напълно ваши собствени.

  С VPS сървър, докато обикновено имате root достъп до вашия сървър, вашият хост може да постави някои ограничения върху софтуера, който можете да инсталирате, и ресурсите, които можете да използвате.

  С посветен хостинг имате пълна свобода. По отношение на сигурността и двете предлагат сходни нива на сигурност от външни уязвимости.

  Въпреки това, посветен хостинг обикновено осигурява по-високо ниво на сигурност от вътрешни заплахи, включително вашия хостинг доставчик.

  Тази разлика прави посветен хостинг особено привлекателен за бизнеса, притежаващ силно поверителна информация.

 • Каква е разликата между колокация и посветен хостинг?

  Подобно на посветен хостинг, с колокация ще имате изключителен достъп до сървърното оборудване.

  Голямата разлика е, че вие ​​също сте отговорни за осигуряването и поддържането на физическия хардуер.

  Колокацията е много като настройка на сървър във вашето мазе, с изключение на това, че някой друг предоставя електрическа, климатична и интернет връзка. С настройката за оцветяване, ако компютърът не успее, ваша отговорност е да го поправите.

  По същия начин, ако прераснете текущата си система, вие сте отговорни за добавянето на нов твърд диск или надстройката до по-бърз процесор.

  С посветен хостинг хостът поддържа цялото сървърно оборудване и единственото, за което сте отговорен, е софтуерът, който работи.

  Ако имате нужда от повече място за съхранение, го заявявате от хоста и те ще добавят допълнителен твърд диск (срещу заплащане, разбира се). Ако имате нужда от повече системни ресурси, те ще ви помогнат с миграцията към нов сървър или ще го направят вместо вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map