Инструменти за администриране на сървъра: Най-добри хостове и опции

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Намерете хостинг с тези функции в Администрацията на сървъра

 • Дневници за достъп
 • досие
 • Видео
 • Анонимен FTP
 • Cron Джобс
 • SSH достъп
 • FTPS

Някои хостинг компании, особено споделени хостинг доставчици, не искат сами да вършите никаква административна работа на сървъра и дори може да ви затрудни това. Други доставчици отварят всичко и очакват сами да управлявате вашия сървър. Всеки начин обслужва конкретен вид клиент за уеб хостинг и вашите лични предпочитания – заедно с типа проект, върху който работите – ще определят в коя посока се нуждаете от вашия хостинг доставчик, за да се облегнете. Ако имате нужда от сериозни възможности за управление на сървъра извън предоставените в типичния контролен панел за уеб хостинг, потърсете някои от тези инструменти и функции за администриране на сървъра.

Дневници за достъп

На уеб сървър има дневник, направен от всяка заявка, обработвана от уеб сървъра, и техните резултати (грешка, ОК, блокирани и т.н.). Възможността да виждате тези регистрационни файлове и да конфигурирате каква информация се записва е критична част от управлението на уеб сървър.

Архивите

Всеки уебсайт трябва да има редовни архиви и на кодовата база, и на базата данни. Идеална ситуация е да можете да конфигурирате колко често се създават резервни копия, колко се съхраняват и колко дълго се съхраняват. Автоматичното възстановяване от архивиране също е критично важно.

DBO достъп

DBO означава собственик на база данни. Това е потребител, който има пълни разрешения в база данни за извършване на каквито и да е действия върху базата данни. Ако имате dbo достъп, вие напълно контролирате базата данни и можете да извършвате всякакви операции, които искате директно върху нея.

досие

Хостингът на файлове просто се отнася до възможността да съхранявате файлове във вашия хостинг акаунт. По-конкретно, това е възможността да се съхраняват файлове, които не са пряко свързани с вашия уебсайт. Много доставчици на споделен хостинг изрично забраняват използването на тяхната услуга за хостинг на файлове, които не са свързани с уебсайт.

Файлов мениджър

Традиционният начин за управление на файлове на отдалечен сървър е чрез FTP достъп, като се използва локален FTP клиент. Много доставчици на уеб хостинг разполагат и с базирани в браузър инструменти за управление на файлове, които имитират инструменти за настолни компютри като Finder и Windows Explorer.

paFileDB

Това е PHP-базирана галерия за изтегляне на файлове, която първоначално е разработена от PHPArena и е прекратена.

Защитени с парола директории

Ако използвате вашия хостинг сървър за частен хостинг на файлове, ще искате да сте сигурни, че имате възможност да защитите паролите на директории. Това може да се използва и за ограничаване на достъпа до HTML страници в обикновен статичен уебсайт.

Сурови файлове

Суровите файлове са файлове с изображения, заснети от сензора на камерата, не се обработват в използваем файлов формат като JPEG. Това може да се сравни с неразработен филм. Тъй като те са доста големи и не могат да се използват директно от уебсайтове, някои хостинг компании (тези, които забраняват хостинг на файлове, които не са свързани с уебсайта) изрично ще забранят съхранението на необработени файлове с изображения.

Shell Access / SSH достъп

Достъпът до черупки или SSH (защитна обвивка) достъп е една от най-важните функции за управление на сървъра. Черупката е командният ред или терминалът. Достъпът до командния ред на вашия сървър означава, че можете да инсталирате, конфигурирате и управлявате софтуер и файлове директно на вашия сървър.

SolusVM

SolusVM е програма за виртуална машина, позволява на VPS клиентите да разполагат и управляват виртуални сървъри. Може да се използва за предоставяне на виртуални машини OpenVZ, Xen и KVM.

suPHP

suPHP е модул Apache, който позволява PHP скриптове да се изпълняват с разрешенията на собственика на скрипта.

Видео

Видео хостингът изисква голямо количество както за съхранение, така и за честотна лента. Ако планирате да предавате видеоклипове, а не само да ги предлагате за изтегляне, това също ще изисква специфични софтуерни инструменти. Някои уеб хостинг компании са специализирани във видео хостинг. Други, особено споделени хостинг доставчици, изрично го забраняват.

Crontabs

Cron задача е планиран процес, който се изпълнява автоматично на сървъра. Crontab е специален файл (cron table), който управлява планирането на заданията cron. Някои доставчици на уеб хостинг предоставят директен достъп до файлове crontab на ниво потребител или сървър. Други не предоставят директен достъп до файловете, а по-скоро предоставят графичен интерфейс за настройка на задания на cron. Със споделен хостинг ще ви бъде разрешено само да задавате задания за cron на потребителско ниво, а не всички доставчици на споделен хостинг дори ви позволяват да правите това.

Персонализирани страници за грешки

Можете да настроите страници за грешки (404 и т.н.) в система за управление на съдържанието като WordPress или Drupal. Можете обаче да искате просто да публикувате страница за грешка директно – например, ако не използвате CMS или още не сте я настроили. Ако искате да направите това, ще ви трябва хостинг компания, която позволява персонализирани страници за грешки.

DNS Zone File Editor

Ако трябва да редактирате DNS записи за вашия сайт – например, за да свържете MX записа с имейл услуга на трета страна като Google Apps – ще трябва да имате достъп до редактор на DNS зона.

Анонимен FTP

Anonymous FTP е начин за предоставяне на достъп на потребителите до файлове на сървъра чрез FTP, без да се изисква потребителите да се идентифицират. Това може да създаде сериозен риск от нарушаване на сигурността и е забранено или обезкуражено от повечето уеб хостове.

FTPS

FTPS е разширение на FTP (File Transfer Protocol) за поддържане на SSL криптиране на сигурността.

купон за уеб хостинг

Търсите страхотен избор за хостинг за администриране от страна на сървъра?
Liquid Web осигурява хостинг с висока производителност, 100% време и лесно администриране чрез cPanel, Plesk, WHM или командния ред. Спести до 50% върху техните планове, като използвате тази връзка за отстъпки
.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map