Хоствани уеб приложения: Популярен софтуер и скриптове

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Contents

Намалете търсенето по тип Приложения

 • Блог
 • CMS
 • CRM
 • образование
 • игрален
 • Форуми
 • Софтуер за ниша
 • Социални мрежи
 • Wiki

Уеб приложения и хостинг

Линията между уеб приложение и уебсайт не е ясно очертана. Някои уеб приложения се представят пред потребителя, сякаш са „приложения“, в смисъл, че явно имат динамична функционалност.

Междувременно други уеб приложения управлявайте съдържанието и показването на сайт, което – за потребителя – изглежда напълно статично.

Уеб приложения и хостинг

Историята на уеб приложенията

В първите дни на интернет уебсайтът не беше нищо по-вълнуващо от колекция от документи, публично достъпни в папката www на свързана файлова система.

С течение на времето, с развитието на скриптови езици от страна на сървъра като ASP, SSI и PHP, тези документи придобиха динамични свойства и в крайна сметка уеб приложенията се родиха.

Повечето уебсайтове днес – дори прости блогове и сайтове с една страница – всъщност не представляват колекции за документи, те са базирани на база данни уеб приложения, написани на езици за програмиране и скриптове като Ruby on Rails и Perl.

Кой използва уеб приложения?

Изграждането дори на най-простия уебсайт днес изисква разбиране на уеб приложения.

Не е нужно да знаете как да създавате приложения, за да настроите уебсайт, но това помага да се усети какви типове приложения са в основата дори на най-основните типове сайтове.

Разлики между уеб приложения, скриптове и софтуер

Уеб приложения, скриптове и софтуер – каква е разликата? Няма практическа разлика.

Тези термини се използват взаимозаменяемо. Това, което един човек нарича „приложение“, друг може да нарече „софтуер“.

„Сценарии“ не се използва толкова често през последните години.

Технически изисквания за уеб приложение

Технически изисквания за уеб приложение

Всяко уеб приложение има определени технически изисквания, на които трябва да отговаря сървърът, на който планирате да го стартирате.

Това обикновено са софтуерни зависимости (други програми или езици, които трябва да бъдат инсталирани), а не хардуерни изисквания.

Ако тези минимални изисквания не са изпълнени, заявлението ще или не се пускат изобщо, или (по-лошо) ще изглежда добре, но ще прояви странно поведение това в крайна сметка ще компрометира вашия сайт.

Имайте предвид особено номерата на версиите. Често уеб приложенията се нуждаят от определена версия (или по-нова) на някакъв език, библиотека или инструмент.

Видове уеб приложения

Ето бърз преглед на най-често срещаните видове уеб приложения, използвани във връзка с уеб хостинг.

В долната част на тази страница ще намерите връзки, които да ви помогнат да проучите и сравните различни приложения подробно, включително хостове, които ги поддържат.

 • Системи за управление на съдържанието
 • Блог приложения
 • Приложения за електронна търговия
 • Приложения за пазаруване
 • Строители на уебсайтове

Системи за управление на съдържанието

Системи за управление на съдържанието

Системите за управление на съдържанието съхраняват съдържание в база данни, осигуряват администраторски интерфейс за лесно добавяне и редактиране на съдържание и показване на съдържание на посетителите на уебсайта с помощта на някакъв шаблон или тематична система.

Много CMS приложения са разширяема чрез използването на плъгини, позволявайки им да управляват всякакъв тип съдържание – публикации в блогове, страници, събития, продукти, видеоклипове и всичко друго, за което се сещате.

Почти всички уеб приложения на тази страница могат да бъдат класифицирани по някакъв начин като Системи за управление на съдържанието.

Тази категория обаче се отнася само за онези CMS, които осигуряват обща функционалност за управление на съдържанието или които пресичат редица различни категории.

Кой CMS е подходящ за вас?

Най-добрата CMS за вашата организация ще зависи от няколко фактора. Колко персонализиране ви е необходимо?

Вие сте квалифициран програмист или имате квалифицирани програмисти, които да ви помогнат? Искате ли да създадете вашия сайт от нулата или започнете с тема?

Най-популярният CMS, досега, е WordPress. Той предлага проста настройка и поддръжка, хиляди безплатни и платени теми и a привидно безкрайно предлагане на налични добавки.

Drupal и Joomla обаче позволяват голямо персонализиране и обикновено са предпочитани за сайтове за електронна търговия. Подвижен тип предлага a премия CMS опит, идеален за корпоративни клиенти.

Ето списък на някои от най-популярните опции за CMS наличен в момента:

 1. WordPress
 2. Drupal
 3. Joomla
 4. Magento
 5. Squarespace

Точки, които трябва да запомните при избора на CMS

По-долу е даден списък на факторите, които може да искате да вземете предвид при избора на CMS

 • Ценообразуване
 • Технически умения
 • персонализиране
 • Системни ресурси
 • Дизайн амбиции

Много от другите CMS, изброени на тази страница, предлагат свои, уникални предимства. Някои изискват много малко системни ресурси.

Някои са основно насочени към блогъри. Други се специализират във форуми или друга уеб функция.

Избор на CMS за вашия бизнес

Когато избирате CMS, първо решете кое е най-важно за вашата организация и намерете опцията, която отговаря на тези изисквания.

Също така е важно да проверите дали решението, което сте избрали, все още се развива активно и предлага нивото на поддръжка, от което се нуждаете.

Блог приложения

Блог приложения

Нека да поговорим за блоговете. Ако не знаете какво представлява блоговете, прочетете, за да разберете – ако знаете, тогава усвойте допълнителните знания.

Какво е блог?

Блогът е уебсайт, който показва парчета от датирано съдържание, обикновено в обратен хронологичен ред.

Блоговете могат да бъдат използва се за лични списания, фирмени новини, организационни съобщения, и всеки друг тип сайт, където трябва редовно да актуализирате съдържанието с навременна информация.

Повечето блогове също предоставят възможност за създаване на вечно (не конкретно за дата) съдържание, като страници за информация и контакти.

Разлики между блог и CMS

Защо да използвате блог през CMS или обратно? Много системи за управление на съдържанието също са блог платформи, поне до известна степен.

В случая на WordPress, това е мощна блог платформа и CMS в една.

Други CMS са специализирани в една или друга област, като дизайн на уебсайтове, форуми, електронна търговия и т.н..

В тези случаи Функционалността на блоговете може да не е толкова мощна както бихте получили със специално решение за блогове.

Ако ще използвате WordPress за домакин на уебсайта си, използвайте го и за да бъде хост на вашия блог. Ако използвате друга CMS или просто създател на уебсайт, специализираното приложение за блогове може да осигури повече по отношение на персонализиране, функции и използваемост.

Ако искате блог и нищо друго, вие може да не са ви необходими всички допълнителни звънци и свирки прикачен към CMS.

BlogCMS
Създаден само за блоговеФункционалността на блоговете може да не е толкова мощна
Допълнителни опции за персонализиране на блогаОбикновено няма блогове специфични функции
Посветен единствено на блоговетеМоже да са включени функции и функционалност, които не са блогове

Приложения за електронна търговия

Приложения за електронна търговия

Приложенията за електронна търговия обикновено ви предоставят цял ​​магазин, включително магазина, средство за добавяне на нови продукти, качване на описания на продукти и снимки, управление на инвентара, платежен процесор и други.

Приложения за пазаруване

Приложенията за пазаруване обикновено предлагат само средство за проследяване на избрани продукти, изчисляване на общата цена и приемане на плащане.

Разлики между електронната търговия и приложенията за пазаруване

Защо да използвате пазарска кошница за приложение за електронна търговия? Може да нямате нужда от цялостно решение за електронна търговия.

Например, ако хоствате сайта си чрез CMS или ръчно кодиран HTML, може да ви е необходима количка за пазаруване, за да следите поръчките и да събирате плащания … да не управлявате съдържанието на целия си уебсайт.

Строители на уебсайтове

Строители на уебсайтове

Създателите на уебсайтове позволяват на потребителите с много ограничени технически познания да публикуват уебсайтове.

Разлики между уебсайтовете и CMS?

Каква е разликата между създателя на уебсайт и CMS? Създател на уебсайт прави точно това, което подсказва името. Той създава уебсайтове. И обикновено това е всичко.

CMS, от друга страна, предлага различни решения в един пакет. Може да се използва за създаване на уебсайт, създаване на блог, добавяне на потребителски форум, домакин на магазин за електронна търговия, включително галерия с картинки, и много, много повече.

По-големите CMS включват стотици и дори хиляди добавки за осигуряване на допълнителна функционалност.

настройваемост

Въпреки това, дори и най-простите CMS са по-сложни за използване от вашия среден строител на уебсайтове.

Ако вашият хост предлага строител на уебсайтове, вероятно е плъзгане и пускане, какво-виждате-е-какво-получавате.

Те обикновено се представят няколко десетки до няколкостотин персонализирани шаблона, което дава възможност да получите уебсайта си онлайн само за няколко минути.

Ако вашата организация просто се нуждае от обикновено присъствие в мрежата, създателят на уебсайт ще направи трика. Ако възнамерявате да добавите допълнителни функции, докато растете, започването с CMS ще направи нещата много по-лесни.

Инсталиране на уеб приложения

Инсталиране на уеб приложения

Много от най-популярните уеб приложения са безплатни и с отворен код и много доставчици на уеб хостинг предлагат „инсталиране с едно щракване” (или лесна инсталация) на тези приложения от техния хостинг контролен панел.

Лесната инсталация обикновено е предоставена от съветник за инсталиране на трета страна като Fantastico, Softaculous или SimpleScripts.

Разлики между Fantastico, Softaculous и SimpleScripts

Каква е разликата между Fantastico, Softaculous и SimpleScripts?

Всички те предлагат подобни, прости инсталации с едно щракване на най-популярните уеб приложения. Всеки има своите предимства и недостатъци.

Фантастико

Fantastico беше лидер в инсталирането на магьосници, но недостатъците му по отношение на ъпгрейди, персонализиране и липса на съвместимост с някои сървъри отвориха вратите за други магьосници с едно щракване като Softaculous и SimpleScripts.

Softaculous

Softaculous предлага над 345 скрипта, ежедневни проверки за надстройки, функции за архивиране и възстановяване и клониране на инсталацията за кодирани по поръчка приложения.

SimpleScripts

SimpleScripts предлага по-малко скриптове (около 70), но въпреки това поддържа най-популярните приложения и актуализира техните скриптове в рамките на минути след публичното издание за повечето приложения.

Всички тези съветниците за инсталиране осигуряват подобни предимства и поддържат най-популярните уеб приложения и за повечето хора ще бъдат далеч по-малко важни при избора на уеб хост, отколкото други функции като размер, честотна лента, споделен спрямо посветен и т.н..

FantasticoSoftaculousSimpleScripts
50 (безплатна версия)50 (54 в платена версия) СценарииОколо 70 сценария
По-малко ъпгрейди от конкурентитеЕжедневни надграждащи проверкиАктуализации в рамките на минути
Функции за архивиране / възстановяванеФункции за архивиране / възстановяванеФункции за архивиране / възстановяване

Алтернативни приложения за уеб приложения

Алтернативни приложения за уеб приложения

По-долу е a списък на популярните приложения за уеб приложения:

 • Социални мрежи
 • Форуми
 • Галерии
 • Уики сайтове

Искате ли да създадете своя собствена версия на Facebook или eBay? Има уеб приложения, които могат да ви помогнат да създадете уебсайтове за социални мрежи или търгове. Всъщност има десетки варианти за всяка от тези ситуации.

Ние подробно 400+ уеб приложения в десетки категории (търгове, блогове, cms, уикита, форуми, галерии и много други). Прегледайте категориите чрез връзките в горната част на страницата.

купон за уеб хостинг

Търсите много за хостинг на приложения?
SiteGround – класиран №1 от нашите читатели – предоставя Softaculous на всички свои хостинг планове. В момента можете да спестите до 67% на SiteGround планове. Използвайте тази изключителна връзка за отстъпки
и станете онлайн днес.

Приложения Често задавани въпроси

 • Някой все още използва ли чат стаи?

  Макар и да не са толкова популярни, колкото преди, чат стаи все още се използват за редица цели.

  Те са се превърнали предимно в бизнес инструменти, често включени в управление на проекти или CRM приложения за незабавни комуникации в рамките на една компания или социални сайтове за групи със специален интерес.

  Традиционните чат стаи все още съществуват за различни видове ентусиасти на научната фантастика, родители на деца със специални нужди, фен клубове за филмови звезди и други нишови групи.

  Те също така често се използват в общността с отворен код за предоставяне на подкрепа и дискусии за проекти с отворен код.

 • По какъв начин собственият хостван CRM се сравнява с CRM на софтуера като услуга?

  С приложението на Софтуер като услуга (SaaS) можете да очаквате да получите по-добра поддръжка (защото плащате абонаментна такса), редовна поддръжка и автоматични актуализации.

  Тъй като доставчикът на SaaS е домакин на решението, те също ще бъдат до голяма степен отговорни за прилагането на всички необходими мерки за сигурност.

  От друга страна, решенията на SaaS често са значително по-скъпи от CRM, който сами инсталирате директно на вашия сървър, а самостоятелно хостваният CRM ще бъде много по-лесно да персонализирате вашия бизнес.

 • Не повечето CMS включват ли фотогалерия? Какъв е смисълът на вторичното приложение?

  Да, повечето съвременни CMS включват някакъв вид фотогалерия, както и много други уеб приложения, а често това са същите фото галерии, изброени на тази страница.

  Ако използвате CMS за вашия сайт, преди да инсталирате отделна фотогалерия (или някое от другите уеб приложения, изброени тук за този въпрос), уверете се, че той вече не е включен. Може да е, или може да предлагат подобен продукт.

  Ако не е включен, той може да бъде достъпен като добавка. Добавките обикновено са много по-лесни за настройка и обикновено са създадени така, че да се вписват автоматично във вашата съществуваща тема.

  От друга страна, ако трябва да персонализирате вашата фотогалерия, използването на вградена или добавена версия няма да ви даде свободата на отделна инсталация.

  В някои случаи CMS или уеб приложение може да предложи поддръжка за определена фотогалерия, но ще трябва да го инсталирате отделно, за да се възползвате от тази функция.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map