Хостингът на A2 е най-добрият хостинг на Fedora за вашия сайт? – Ето какво мислим

Какво е Fedora хостинг?

Fedora Core – сега се нарича Fedora – е много повече от операционна система, задвижвана от Red Hat като отворен код, често актуализирана колекция от софтуер. Уверете се, че вашият доставчик на хостинг услуги го поддържа и че използвате съвместима система за управление на пакети за инсталиране.


Кратка история за „Fedora Core“

В началото името „Fedora Core“ за операционна система може да изглежда странно, докато не научите, че е собственост на софтуерната компания Red Hat, и не се превърне в заместване на видове за Red Hat Linux, който беше прекратен през 2004 г. Fedora Core – сега просто наречена Fedora – е основно операционна система, но технически това е колекция от софтуер за общо предназначение, който включва операционна система.

Как Fedora ще работи като вашата базирана на сървър операционна система?

Софтуерът на Fedora е базиран на Red Hat Package Manager (RPM), което означава, че е събран в системата за управление на пакети RPM. Този вид система спестява на системния администратор проблемите с необходимостта от ръчна инсталация и поддръжка на софтуер.
Колекцията на софтуера на Fedora Core (или Fedora) включва, както е посочено:

 • операционна система
 • Mozilla Firefox (уеб браузър)
 • LibreOffice (безплатен офис пакет с отворен код, сравним с Microsoft Office)
 • Емпатия (незабавни съобщения)
 • GIMP (редактиране на снимки)

Всичко в Fedora е с отворен код и свободно достъпно, което му дава ясно предимство пред останалите програми, които имат свързани с тях разходи.
Например възможността за създаване на документи за обработка на текстове и електронни таблици, без да се налага да харчите стотици долари за необходимия софтуер е идеална за студенти, стартиращи и други организации, които или не могат, или не искат да поемат тези разходи..
Въпреки че Fedora Core (Fedora) е базиран на RPM, той може да бъде инсталиран и с друга система за управление на пакети – Yum или Yellowdog Update Modified. Каквато и система за управление на пакети да използвате, ще трябва също така да се уверите, че вашият хостинг доставчик поддържа Fedora Core или Fedora. Това най-вероятно ще означава операционна система Linux и достъп до вашия сървър за ръчно качване.

Как Fedora се сравнява с други операционни системи с отворен код

Едно от страхотните неща за използването на Linux сървъри е силата на избора, който имате, когато избирате вашата операционна система. Ако вашият доставчик на хостинг услуги поддържа Fedora и вие също имате достъп до вашия сървър за ръчно качване, вероятно също знаете, че има няколко други опции за OS с отворен код на пазара. Ако имате проблеми с решението между Fedora и други OS с отворен код като CentOS, Red Hat Enterprise или дори широко популярната Ubuntu, проверете нашите кратки сравнения по-долу:

 • Fedora срещу CentOS: CentOS е по-сравнимо с Red Hat Enterprise (повече за това по-долу), но е безплатно като Fedora. За разлика от Fedora и Red Hat обаче, поддръжката идва изцяло от нейната общност от потребители – не от Red Hat. Така че, ако стабилността е това, което търсите в решение за ОС без никакви разходи за абонамент, CentOS може да бъде добро решение. Ако централизираното разпределение на поддръжката, повече функции и по-бързи версии са вашето предпочитание – нейната Fedora докрай.
 • Fedora vs. Red Hat Enterprise: Red Hat Enterprise е търговски продукт, пуснат от разработчиците зад Fedora. Докато Fedora е безплатен, управляван от общността проект, Red Hat Enterprise е търговски проект, който се финансира от абонаментна такса за всеки потребител. Версиите на Fedora са много по-чести (на всеки 6 месеца, за разлика от всеки няколко години) с по-широка гама от софтуерни пакети и актуализации. Fedora е по-богата на функции с по-голяма функционалност от Red Hat, докато Red Hat е по-стабилна ОС.
 • Fedora vs. Ubuntu: Ubuntu е най-популярната операционна система, работеща на Linux сървъри днес, но обикновено Fedora се счита за по-стабилна и по-добре работеща платформа, което я прави по-идеална от Ubuntu за работа със сървър. По-идеално е, ако приемем, че ви е удобно с кривата на обучение, която идва с Fedora. И двете системи могат да бъдат инсталирани с Windows-esque лекота, но Fedora няма възможност за интегриране на софтуер за печалба, така че не мислите да интегрирате нищо в системата си, ако тя не е с отворен код.

Системни изисквания за Fedora

VPS хостингът трябва да е наличен с инсталации на Fedora, тъй като в пакета му е включен хипервизор KVM. В сравнение с други операционни системи, Fedora е много лек в своите изисквания за инсталиране. Ще ви трябват минимум 6 GB дисково пространство, 2 GB RAM и два процесора – един за Fedora, един за KVM. Уверете се, че вашият доставчик на хостинг услуги може да побере тези изисквания в рамките на вашия бюджет, преди да се ангажира с Fedora като предпочитана от вас ОС.

купон за уеб хостинг

Търсите правилния хост на Fedora?
A2 хостинг скочи №1 в последните ни тестове за скорост и производителност. В момента читателите могат да спестят до 50% от своите планове, подходящи за програмисти.
Използвайте тази специална връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Тясно свързани функции

 • червена шапка
 • CentOS
 • Debian
 • Ubuntu
 • CloudLinux

Често задавани въпроси на Fedora

 • Има редица Linux дистрибуции там. Защо трябва да използвам Fedora? Ще ми струва ли повече, или ще ми спести пари?

  Fedora е безплатна операционна система, базирана на Linux ядрото, разработена от подкрепяната от общността Fedora Project и спонсорирана от Red Hat.

  Fedora съдържа софтуер, разпространен под лиценз за безплатен отворен код и има за цел да бъде в авангарда на подобни технологии.

  Fedora има репутация, че се фокусира върху иновациите, интегрира новите технологии в началото и работи в тясно сътрудничество с Linux общности нагоре.

 • Какво ще кажете за алтернативи като Red Hat и CentOS? По какво се различава Fedora?

  Fedora е управлявана от общността и безплатна, докато Red Hat е комерсиално издание, което официално се поддържа от Red Hat от 7 години.

  CentOS също се основава на издания на Red Hat, но това е безплатен общ проект.

  Въпреки това, няма професионална подкрепа за CentOS или Fedora, въпреки че и двамата имат големи и динамични общности.

 • Дали хостингът на Fedora ще ми струва допълнително? Ще трябва ли да плащам за допълнителни функции?

  Fedora е безплатно издание, така че няма лицензионни или абонаментни такси. При споделените хостинг планове ще използвате Fedora на хоста и няма допълнителни разходи. Освен това няма да се налага да плащате за допълнителни функции с отворен код, намерени при алтернативни Linux дистрибуции.

 • Колко хора използват Fedora?

  Пазарът на Linux е доминиран от дистрибуциите на Mint, Ubuntu и Debian, като Fedora се нарежда на пето място (приблизително). Корпоративният пазар все още е доминиран от Microsoft, докато в Linux пространството Red Hat Enterprise Linux (RHEL) има два пъти по-голям пазарен дял от всички други Linux дистрибуции, комбинирани.

 • Fedora не е ли по същество същата като RHEL?

  Не точно. Fedora се поддържа от Red Hat, но има няколко съществени разлики.

  Fedora е нагоре по течението на Red Hat Enterprise Linux (RHEL) и често се използва като доказателство за технологии, които по-късно се появяват в Red Hat.

  RHEL е сертифицирана от правителствата и може да бъде внедрена на повече продукти. Тъй като е търговски продукт, той също има професионална поддръжка за разлика от Fedora.

 • Мога ли да използвам cPanel на Fedora? Какво ще кажете за алтернативните контролни панели?

  Да, можете да използвате cPanel и WHM на сървърите на Fedora, стига те да отговарят на хардуерните изисквания. Повечето основни контролни панели не трябва да имат проблеми при работа в среда на Fedora.

 • Какви програмни езици се поддържат в Fedora? Ами скриптовите езици?

  Имайки предвид, че Fedora е Linux среда, така че специфичните езици и рамки на Microsoft Windows не се поддържат. Fedora обаче поддържа практически всички разпространени езици за програмиране и скриптове, които могат да работят на Linux, включително Ruby, PHP, Perl, Python и много други.

 • Има ли недостатъци на Fedora? Всичко, за което трябва да се притеснявам?

  Няма очевидни недостатъци в сравнение с други Linux дистрибуции. Fedora обаче е безплатно издание, така че не получавате платена техническа поддръжка. Ако не чувствате нужда от качествена техническа поддръжка, можете да я използвате (или някоя от редица алтернативи). Всичко зависи от вашите нужди и умения.

 • В момента съм в Ubuntu – има ли причина да се преместя във Fedora?

  Не всъщност повечето предприятия вече не използват Ubuntu – те са се преместили в Red Hat или CentOS за развитие. Ако сте професионалист, Red Hat осигурява повече стабилност, превъзходна поддръжка, актуализации и други. Ако сте любител, първо можете да опитате Fedora, само в случай, че отговаря на всички ваши нужди.

 • Колко компании използват Fedora?

  Fedora обикновено не е тясно свързана с бизнес света, пазарен сегмент, който обикновено е доминиран от Red Hat. Бизнес потребителите трябва да знаят, че Fedora е предназначен за авангардни потребители на енергия, които се интересуват от най-новите функции.

  От друга страна, няма причини да не използвате Fedora и вече е налична и сървърна дистрибуция на Fedora.

 • Какво ще кажете за жизнения цикъл и актуализациите на Fedora?

  Проектът Fedora пуска нови версии на Fedora приблизително на всеки 6 месеца и предоставя актуализирани пакети към тези версии за приблизително 13 месеца.

  Когато изданието достигне до момента, в който вече не се поддържа, нито се създават актуализации за него, то се счита за Край на живота (EOL).

  Новите пакети в SCM не са достъпни за разпространение X след издаването на Fedora X + 2, а новите компилации вече не са налични.

 • Кои хостинг компании използват Fedora?

  Списъкът е твърде дълъг – хостингът на Fedora VPS все още е популярен, тъй като е достъпен (100% безплатен отворен код), предлага много нови функции, но също така и заради тясната връзка с търговския си колега RHEL. Fedora получава много най-нови функции директно от връзката си с RHEL.

 • Кой е основният недостатък при използването на Fedora в сървърна среда?

  Най-големият проблем е липсата на дългосрочно разпространение на поддръжка, като Ubuntu LTS. Понастоящем достъпната дистрибуция на Fedora 21 Server (първото издание на Fedora Server) трябва да има живот от 18 месеца, докато текущите дистрибуции на Ubuntu LTS и Ubuntu Server LTS имат срок на живот 5 години.

 • Как да инсталирам Fedora на моя сървър?

  Зависи какъв вид сървър и хостинг план искате да използвате.

  Ако се интересувате от споделен или VPS хостинг план, тогава не можете да промените операционната система и трябва да се придържате към опциите, предоставени от вашия хост.

  Ако настройвате свой собствен сървър или инсталирате Fedora на специализиран хардуер, много ръководства са достъпни онлайн и не трябва да имате проблеми с настройката му.

 • Какво ще кажете за поддръжката на Microsoft? Какво става, ако ми трябва MS SQL или MS Access?

  Fedora не може да поддържа собствени технологии, стандарти и езици на Microsoft. В случай че абсолютно се нуждаете от конкретни технологии на Microsoft, единствената ви възможност е да получите хостинг план на Microsoft.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map