cPanel хостинг: Това са най-добрите (и най-лошите) cPanel хостове в мрежата сега.

Сравнете cPanel хостинг

cPanel е най-популярният контролен панел в света. Освен че е лесен за използване, това прави преминаването от един хост в друг много по-лесно. Все пак много домакини предлагат различни контролни панели – някои дори собствени.


Популярността на cPanel означава, че имате много опции, които надхвърлят избора на контролния панел. Затова трябва да потърсите хостинг, който осигурява добра скорост и стабилност на сървъра, разпределение на ресурсите и поддръжка на клиенти.

По-долу ние се потопим в детайлите на най-добрите cPanel хостове. Но ето нашите топ 5, ако искате да започнете веднага:

 1. A2 хостинг
  – Голяма скорост и ъптайм с изключителна поддръжка
 2. GreenGeeks
  – Екологични cPanel планове
 3. Bluehost
  – Твърда стойност & голям ъптайм
 4. InMotion хостинг
 5. HostPapa

Как избрахме най-добрите хостове за cPanel?

Взехме всички хостинг планове, които предлагат cPanel и след това ги ограничихме само до най-високо оценените хостове с над средната поддръжка на клиенти.

Нашите експерти са прегледали над 380 уеб хостинг компании и 1500 хостинг планове. Използвахме ги, заедно с хиляди отзиви от клиенти, за да определим нашите най-добри препоръки.

Какво е cPanel хостинг?

cPanel е най-популярното приложение за управление на хоствани уебсайтове. С интерфейса на точка и щракване ви позволява лесно да правите най-често срещаните задачи (настройвате имейл акаунти, създавате резервни копия, инсталирате софтуер и т.н.) на вашия сайт лесно.

Много уеб хостинг компании предлагат cPanel. Така че, ако е важно за вас, имате много възможности за избор. Това ръководство ще ви помогне да подредите проблемите, които да вземете предвид и да изберете подходящия хост за вас.

cPanel хостинг

Какво е cPanel?

Независимо дали сте начинаещ или опитен уеб администратор, контролния панел на вашия хостинг акаунт е ключът към гладкото, лесно преживяване, а cPanel се превърна в почти индустриален стандарт.

Но правилно ли е за вас? А какво ще кажете за конкуренцията?

Нека разгледаме таблото за управление, за да добием по-добра представа какво да очакваме. Всички функции, обхванати в този раздел, са достъпни от това табло за управление:

cPanel хостинг табло Обърнете внимание на таблото за управление – можете да го изпробвате сами на демонстрационния сайт cPanel.

Какво прави cPanel толкова популярен?

Контролният панел cPanel първоначално е разработен за уеб хостинг компания, която предлага Linux хостинг. Това позволи на хостинг клиенти да управляват елементарни части от тяхната хостинг услуга, като техните FTP вход и имейл адреси. Софтуерът има еволюирала над 15 години и надживехте продукт на Spinoff, WebPanel, благодарение на приятелския си потребителски интерфейс и простата навигация.

Има няколко големи бонуса за хостове, които разгръщат cPanel:

 • Те могат да разпространяват обща помощна документация и не е необходимо да разработват толкова помощни документи
 • Клиентите могат да прехвърлят своите знания при преминаване от хост към хост
 • cPanel спира уеб хостинг клиентите да правят нещо рисковано или забранено
 • WHM и cPanel работят прекрасно заедно, така че хостът може да използва комбинацията от двете в хостинг акаунти, базирани на сървър, като предоставя на потребителите постоянно изживяване
 • WHM може да предложи лесно управление на множество клиентски сайтове, като същевременно предоставя a удобен за потребителя cPanel бекенд
 • WHM и cPanel са сигурни, ако се управляват правилно.

Вижте файловия мениджър по-долу:

cPanel хостинг файлов мениджър Подреден файлов мениджър, достъпен направо от таблото за управление.

Хостинг на клиенти като cPanel, защото:

 • Супер е лесна за навигация
 • Опитът е един и същ при почти всеки домакин
 • Техническите задачи имат много прост графичен интерфейс
 • Вградена помощ ви спира да правите нещо потенциално вредно
 • Вие харчите повече време на вашия уебсайт и по-малко на администратора зад него
 • Той може да прави всякакви неща, които не бихте очаквали.

Общи функции на акаунта в cPanel, за да внимавате:

 • Неограничени ресурси като имейл акаунти, бази данни, дисково пространство и честотна лента
 • MySQL управление и създаване на база данни
 • Интегрирани създатели на сайтове
 • 1 клик инсталира чрез Fantastico или Softaculous.

cPanel хостинг на mySQL Кратка демонстрация на опциите за база данни и управление на mySQL.

cPanel може да се използва и като платформа за болтове. Най-често срещаната е Fantastico, скриптова библиотека, която предлага стотици приложения за инсталиране с едно щракване. Fantastico отнема всички проблеми от настройката и внедряването на приложения като WordPress, PhpBB, Joomla, и osCommerce.

Отвъд Fantastico, можете също да потърсите интеграция на инсталатора на Softaculous script, тъй като това ще ви позволи да разширите функционално cPanel още повече.

И накрая, хостът на cPanel, който в крайна сметка изберете, ще се основава на целите на вашия уебсайт. Например, ако искате да стартирате уебсайт за електронна търговия, тогава е добра идея да потърсите хост услуга, която включва безплатна SSL сертификат, заедно с интеграцията в количката за пазаруване. Обикновено можете да ги добавите срещу заплащане на по-късна дата, но ако знаете, че ще продавате продукти, тогава е интелигентно да се уверите, че тези функции са включени от самото начало.

Като цяло повечето хора избират хостинг доставчик, който предоставя контролен панел cPanel или поне собствена персонализирана версия на него. Все пак има и други опции, в които се потопим по-долу.

cPanel за VPS, споделен и посветен хостинг

Казано по-просто, хост cPanel е всеки хостинг доставчик, който използва контролен панел cPanel за управление на своите сървъри. Това означава, че има най-различни среди за хостинг на cPanel, които може да свършите. cPanel се използва най-често в обща среда за хостинг, тъй като е невероятно лесен за начинаещи и включва функции като софтуер с едно щракване и CMS инсталира, лесно създаване на база данни, просто управление на домейна, и още.

cPanel хостинг мениджър за електронна поща Много опции за управление на пощата и електронната поща, всички обхванати от cPanel.

Въпреки това, cPanel може да се използва и в по-напреднали пакети за уеб хостинг, като VPS и специализирани сървъри. Тези, които използват VPS или специализиран хостинг, ще се наслаждават на SSH и root администраторски достъп, заедно със създаване на задания в cron и прости опции за управление на база данни.

Накратко, не само функциите на cPanel го правят полезен, но проблемите, които елиминира. Избрахме 5 от най-важните:

 1. път
 2. ресурси
 3. Пари
 4. стрес
 5. грешки.

купон за уеб хостинг

Търсите много за хостинг на cPanel?
Персонализираният cPanel на Bluehost е интуитивен и пълен с функции. В момента можете да спестите до 65% от техните планове. Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Подробности за функцията на cPanel

Всеки от тях може да използва някои подробности.

път

Най-ценният ви ресурс е времето. Не е необходимо дългогодишен уебсайт, за да осъзнае това.

Благодарение на лекотата на използване на cPanel, ви спестява много време, като прави сложни операции лесни.

ресурси

Вашите разработчици са ценен ресурс. Но те могат да бъдат скъпи.

С cPanel можете да поемете много задачи, вместо да плащате на други хора, които да ги правят вместо вас.

Пари

Тъй като cPanel е толкова лесен за използване, вероятно няма да се налага да наемате разработчици.

Нужни за малко ресурси за развитие са необходими за определени уеб администратори. Ако желаете да научите, можете да направите повечето неща сами.

Stree

Когато стартирате уебсайт, винаги има много стрес. Така че всеки начин, по който можете да намалите стреса е чудесен.

cPanel улеснява извършването на буквално стотици трудности. А това ще намали натоварването ви от стрес – винаги полезно.

грешки

Въпреки че всички правим грешки, това, че cPanel драстично намалява степента на досадни грешки. Винаги помага инструментите да свършат работата вместо вас.

cPanel Reseller

Макар че ако планирате да бъдете хост на реселър на cPanel, тогава да можете да предложите на клиентите си или cPanel, или cPanel и WHM хостинг може да бъде огромна полза. Тъй като повечето начинаещи са в търсене на cPanel бекенд.

cPanel хостинг на mySQL Кратка демонстрация на опциите за база данни и управление на MySQL.

Ако се продава на cPanel, тогава ще имате избор между безплатен cPanel лиценз и евтин хостинг на cPanel. Най-простият начин да получите cPanel уеб хостинг е да изберете евтин хост, който включва лиценз cPanel с техните хостинг планове. Но също така ще имате възможност да плащате за cPanel лиценз и да вземете безплатен хостинг. Това може да звучи привлекателно, но когато става въпрос за вземане на най-доброто решение за вашия сайт, грабването на евтин хостинг с пакет cPanel ще бъде най-добрият вариант.

Лоши ли са персонализираните контролни панели?

Не е задължително. Много домакини разработват внимателно оптимизирани удобни за управление контролни панели. DreamHost е добър пример.

Има две основни предизвикателства за клиентите, когато става дума за персонализирани контролни панели:

Първо каква ще бъде кривата на обучение? Когато преместите хостове и двата контролни панела са различни, ще ви отнеме известно време, за да свикнете с разликите. Това може да направи обикновената администрация много по-бавна и тромава след превключването.

Второ, можете ли да експортирате съдържание от стария си сайт? Базите данни и файлове обикновено не са проблем, но е много по-трудно да експортирате настройките на cPanel (като имейл адреси и FTP акаунти) в напълно различен контролен панел. Често това е невъзможно и ще трябва да пресъздадете всичко на ръка.

Някои персонализирани контролни панели са добре проектирани и много функционални. Някои са грозни и трудни за използване. Какъвто и да е контролния панел, дайте му тест драйв, преди да се ангажирате с договор с хоста.

Не бихме препоръчали точно начинаещи да отидат за персонализиран контролен панел, освен ако не сте изключително бърз ученик.

Често може да откриете, че персонализираният контролен панел работи по-добре за вас, въпреки че средният уеб администратор е свикнал да cPanel, следователно защо това е първият им избор. Нека разгледаме някои потенциални рискове с персонализирани контролни панели, за разлика от cPanel:

PerformanceFeaturesPricing
ПерсонализиранРиск от разходи за поддръжка, ако нещо се объркаФункциите трябва да бъдат интегрирани от програмист, както и да се поддържатВисоко
CpanelОбещано време за бързо зареждане и повечеСтрахотна група от функции, обхващаща предимно всички аспекти на управлението на уебсайтаниско

Ами Плеск?

Основният конкурент на cPanel е спорно Plesk. Някои клиенти са фенове на cPanel; някои псуват от Плеск. Двете приложения правят повече или по-малко едно и също нещо, така че ако можете да работите и в двете, това е бонус.

Плеск имат прозрачен и полезен информационна страница по известни проблеми, подготовка на потребителите за преодоляване на препятствия.
Табло за управление на Plesk Plesk също е добре изглеждащ контролен панел, макар и малко по-различен в оформлението.

Ето основните разлики между cPanel и Plesk:

 • Плеск е налично за Windows и Linux; cPanel е само за Linux
 • Plesk съдържа администраторски опции на сървъра, ако акаунтът ви го позволява. В cPanel нямате такива, тъй като тези инструменти са внедрени отделно в WHM
 • Двата контролни панела изглеждат съвсем различно, което затруднява преминаването от един на друг
 • Не можете да експортирате съдържание от Plesk в cPanel или обратно.

Няма значение дали използвате cPanel или Plesk, стига да сте удобни с избора. Просто не влизайте сляпо в хостинг договор, без да проверявате кой от тях ще получите.

Други алтернативи на cPanel

Ако имате root достъп до вашия сървър или VPS, можете да инсталирате всичко, което харесвате, и няма причина да бъдете ограничени до cPanel, това е, разбира се, ако предпочитате персонализираната опция. Разбира се, това може да носи рискове. Ако желаете да експериментирате, има всички видове контролни панели и много от тях идват без лицензионната такса, която cPanel привлича.

Общи плюсове и минуси на cPanel хостинг

Професионалисти

 • Пестене на време
 • Финансови спестявания.

Пестене на време

Преди cPanel управлението на уебсайт беше болезнено преживяване, избягвано от мнозина.

Благодарение на опростената използваемост и функционалност, управлението на уебсайтове се превърна в разходка в парка.

Това се дължи на автоматизирани функции, както и на потребителски интерфейс, базиран на непрограмист.

Финансови спестявания

Да, добре сте се досетили. Тъй като cPanel е толкова прост интерфейс за използване, често не се нуждаете от програмист или разработчик от ваша страна, в зависимост от размера на вашия проект.

Дори и да го направите, не се изисква да ги плащате за всички онези допълнителни часове на твърдо кодиране.

Против

 • Разходи за лицензиране

Разходи за лицензиране

Лицензирането за cPanel е доста скъпо, когато човек трябва да го закупи частно.

Освен недостатъка на лицензирането, хостингът на cPanel като цяло наистина няма много отрицателни характеристики. Можем да поискаме още по-горещ потребителски интерфейс през следващите години, предполагам?

Моят най-добър избор за cPanel хостинг

Имате много възможности за добър хостинг на cPanel. Но за да ви улесня, предоставих ви това, което според мен са трите основи. Те трябва да ви дадат солидна отправна точка.

Bluehost

Солиден хостинг на cPanel за начинаещи е Bluehost.

Ако сте начинаещ, който търси евтини цени и бърз хостинг, тогава обадете се на Bluehost. В зависимост от избрания от вас пакет ще можете да се възползвате от мениджъра на домейни, неограничено създаване на имейл акаунт, както и автоматизирани редовни архиви на всички файлове на сайтовете ви.

Bluehost

В движение

InMotion е друг голям хост cPanel. с В движение, ще получите хостинг в бизнес класа на цени на изгодна цена.

Когато създадете акаунт, вие също ще получите достъп до безплатен домейн, редовни архиви и невероятен екип за поддръжка зад вас. Плюс това има дори цял раздел за ресурси за cPanel, така че лесно можете да извлечете максимума от cPanel.

В движение

уеб хостинг оферти

Неопределен за cPanel хостове?
A2 хостинг класира №1 в последните ни тестове за скорост и производителност. В момента можете да спестите до 50% от техните хостинг планове. Използвайте тази специална връзка за отстъпки
за да получите сделката.

Други функции в контролните панели

 • ISPConfig
 • Kloxo
 • Webmin
 • Plesk
 • vDeck
 • ClientExec
 • WHMCS

cPanel Често задавани въпроси

 • Какво е cPanel?

  cPanel е хостинг контролен панел. Тя ви позволява да промените настройките на вашия акаунт, да настроите имейл акаунти, да добавите домейни и др.

  cPanel също прави сравнително лесно да създадете резервни копия на вашия акаунт и да премествате всичките си данни от един хостинг доставчик на друг.

 • Без cPanel?

  Хостинг акаунти купуват лицензи за cPanel и те прехвърлят разходите на клиентите.

  При споделените хостинг планове вероятно няма да се налага да плащате допълнително за това.

  При VPS и специални сървърни планове може да бъдете помолени сами да покриете цената на лиценза.

 • Какво можете да направите с cPanel?

  На таблото за управление на cPanel можете да намерите инструменти за създаване и управление на имейл акаунти, управление на файлове в уебсайта, архивиране на вашите данни, създаване и редактиране на бази данни и други.

  Някои хостове създават свои собствени добавки за cPanel, за да увеличат функционалността му.

 • Лесен за използване cPanel?

  Да. cPanel е лесен за начинаещи да се захванат.

  Не са ви необходими технически познания, за да използвате най-често срещаните функции, и в световната мрежа има много помощни материали.

  cPanel е практически идентичен на всеки хост, така че след като знаете как да го използвате, няма да трябва да го научите отново.

 • С какви хостинг планове работи cPanel?

  cPanel може да се използва за управление на споделени, посветен сървър или VPS хостинг планове.

  Той е включен в най-споделяните и хостинг планове за дистрибутори и може да бъде инсталиран на специални хостинг планове за сървър или VPS. Понякога има допълнителна такса за лиценз за това.

 • Какви са инсталационните изисквания за cPanel?

  cPanel трябва да се изпълнява на операционна система Linux: CentOS, Red Hat Enterprise Linux (RHEL) или CloudLinux.

  Вашият сървър трябва да има 226 MHz процесор, 1 GB RAM и 40 GB дисково пространство. Преди да инсталирате cPanel, трябва да инсталирате Perl на вашия сървър.

 • Защо cPanel се използва толкова широко?

  cPanel е само един от многото контролни панели, достъпни за хостинг потребители, но cPanel е най-често срещаният и установен. Това отчасти се дължи на всеобхватните инструменти, които предлага, и защото също е много надежден и интуитивен.

  По принцип е лесно да намерите поддръжка, уроци и помощ за cPanel в общността.

  Може би най-много

 • Не всички контролни панели за уеб хостинг са еднакви?

  Не. Контролните панели се различават значително по отношение на функциите и интерфейса, който предлагат. cPanel се счита, че има най-доброто от двете, въпреки че някои хора имат лично предпочитание към друг контролен панел.

 • Как cPanel се сравнява с Plesk?

  За разлика от cPanel, контролния панел Plesk работи както на Windows, така и на Linux сървъри. Plesk може би осигурява по-голям контрол върху определени функции, но не е толкова интуитивен.

  Един положителен аспект на Plesk е, че той може да се използва за управление на акаунти и настройки на сървъра, така че няма нужда да инсталирате друг софтуер, ако планирате да препродавате.

 • Как cPanel се сравнява с DirectAdmin?

  DirectAdmin е конкурентен контролен панел за Linux сървъри. Той е по-евтин от cPanel, по-прост е и не е толкова интензивен като CPanel. Но DirectAdmin липсва много от функциите и инструментите в cPanel.

  Освен това много хостинг клиенти предпочитат и очакват cPanel, отчасти защото това е толкова често и много потребители на хостинг вече знаят как работи.

 • Каква е разликата между cPanel и WHM?

  WHM често се използва заедно с cPanel. WHM е за администратори на сървъри и хостинг дистрибутори и им позволява да създават множество хостинг акаунти и да управляват настройки на своя VPS или специален сървър.

  cPanel просто контролира настройките на един хостинг акаунт.

 • Има ли недостатъци при използването на cPanel?

  Някои разработчици и хостинг доставчици имат резерви относно начина, по който cPanel съхранява данни. Те няма да повлияят на вас като хостинг потребител.

  Ако сте системен администратор, вероятно вече знаете, че cPanel е твърде основен, за да направите всичко, което трябва да направите. Но много хостове ви дават възможност да инсталирате различен контролен панел, ако намерите cPanel ограничителен.

  Може би най-големият недостатък на cPanel е, че той не работи на Windows хостинг акаунти.

 • Защо някои хостове отказват да мигрират акаунти, които не са cPanel?

  Ако планирате да преминете от един хост на друг, се нуждаете от наистина лесен начин да вземете всички данни на профила си. cPanel прави това много просто.

  Вашият хост може безпроблемно да прехвърля цялото съдържание на вашия сайт, бази данни, пощенски кутии и предпочитания наведнъж.

  С други контролни панели това не е толкова просто. Някои изобщо нямат опции за експорт, а тези, които правят, ще създадат експортен файл, който е несъвместим с cPanel.

  Когато считате, че cPanel е най-често срещаният контролен панел на споделените хостинг акаунти, това може да представлява проблем за хостинг доставчиците, защото те трябва да преместят всичко ръчно.

  Прехвърлянето от cPanel към cPanel е много ефикасно и има много малък риск от загуба на данни. За домакините е бързо и лесно да прехвърлят клиенти на cPanel, поради което те често предоставят безплатна миграция.

 • Мога ли да деинсталирам cPanel от моя сървър?

  Ако имате VPS, вашият хост може да ви позволи да деинсталирате софтуера на контролния панел. Това обаче може да не ви помогне да инсталирате алтернатива. Ако имате специализиран сървър, трябва да можете да инсталирате какъвто и да е софтуер за контролен панел, който предпочитате.

 • Който разработва и притежава софтуера на cPanel?

  cPanel е разработена и собственост на cPanel, Inc., частна компания със седалище в Тексас. За първи път е разработена през 1997 г. от разработчика Джон Ник Костън, който сега е изпълнителен директор на cPanel, Inc.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map