Cloudflare хостинг в сравнение: хостинг за CDN, който ще разруши чорапите ви (вероятно).

Contents

Сравнете Cloudflare хостинг

Cloudflare е мрежа за доставяне на съдържание (CDN), която подобрява скоростта и сигурността на вашия сайт. Всеки сървър на уебсайтове може да използва услугите на Cloudflare, но някои хостове си партнират с Cloudflare, за да осигурят по-добра интеграция.


Някои домакини на Cloudflare автоматично добавят CDN във вашия акаунт безплатно. За най-добри резултати потърсете хостове, които предоставят допълнителна поддръжка за сигурност и бързина, като гаранции за продължителност и SSL сертификати.

По-нататък в тази статия ще предоставим подробна разбивка на всеки препоръчан хост. Ако бързате, най-добрите 5 хостове за хостинг в Cloudflare са:

 1. SiteGround
  – Споделените хостинг планове идват с безплатната интеграция в Cloudflare
 2. BlueHost
 3. A2 хостинг
 4. HostPapa
 5. Ipage

Как избрахме най-добрите домакини за Cloudflare?

Тъй като всеки сървър може да използва Cloudflare CDN, ние включихме в кратък списък хостовете, които изграждат Cloudflare в техните хостинг планове. Приоритизирахме хостовете, които имаха свои функции за подобряване на производителността и сигурността.

След това потвърдихме списъка си с огромната ни база данни за истински отзиви на клиенти.

Какво е CloudFlare хостинг?

Сравнете cloudflare хостинг

Какво ще научите

Ако искате да увеличите трафика към уебсайта си или да направите повече онлайн продажби, скоростта и ефективността на сайта трябва да са приоритет.

Един от начините за драстично подобряване на скоростта и ефективността на вашия сайт или приложение е използването на мрежа за доставяне на съдържание (CDN).

В тази статия ще разгледаме как работят CDN, преди да се потопите в един от водещите световни CDN: Cloudflare. Ще научите колко лесно се използва Cloudflare и кои технологии отчитат изключителните им показатели. освен това, ще научите какво да търсите в CDN хост.

Ще споделя няколко лични препоръки за хостове в Cloudflare, за да ви помогна да започнете с търсенето си.

какво е cloudflare

Какво е Cloudflare?

Cloudflare е компания, която предоставя комбинираните услуги на мрежа за доставка на съдържание и сървър на имена на домейни (DNS).

Тези две технологии, които работят паралелно, осигуряват увеличение скорост и производителност към уебсайтове, както и да ги предпазва от редица сигурност рискове като атаки за отказ на услуга (DOS)

Cloudflare CDN се представя като „следващо поколение“ на доставката на съдържание, поради уникалния си набор от функции.

Как работи CDN?

Мрежа за доставка на съдържание (CDN) е a мрежа от сървъри, които се разпространяват географски в интернет.

Целта му е да обслужва статични уеб активи (изображения, файлове със скрипт, кеширани страници и медии) с максимална скорост и наличност.

Каква е разликата между статичното и динамичното съдържание?

За да разберете CDN, първо трябва да разберете разликата между статично и динамично съдържание на уеб страница.

Статичното съдържание е съдържанието в сайт, което рядко се променя. Примери са заглавката и страничната лента на емисия в социални медии.

Динамичното съдържание е съдържание, което се променя и движи. Това съдържание може да се показва различно за всеки човек, който гледа уеб страницата, или може да се промени с времето на деня.

Например публикациите на вашите последователи във вашата емисия в Twitter ще се считат за динамично съдържание.

Защо скоростта на зареждане на уебсайт е толкова важна?

CDN решава въпроса за латентността. Това е закъснението, необходимо за зареждане на страница, когато тя бъде поискана.

По-високите оперативни разходи, по-ниските конверсии и загубата на приходи са сред въздействията на забавянето при зареждане на сайта. Този клип в Cloudflare обяснява защо дори 2-секундното забавяне може да повлияе негативно на начинанието ви.

Времето за зареждане на страницата на уебсайта е изключително важно за цялостната му ефективност. Първо, изследванията показват, че повечето хора ще го направят напуснете уебсайт, ако се изисква повече от 3 секунди за зареждане.

Второ, по-бързото време за зареждане ще помогне на уебсайта ви да се класира по-благоприятно в Google. Това е така, защото алгоритъмът на Google взема предвид времето за зареждане при класиране на уебсайтове в резултатите от търсенето.

Какви фактори влияят на времената за зареждане на уебсайтове?

Има много неща, които могат да повлияят на времето за зареждане на уебсайт. Като например, да имате много изображения или мултимедийни файлове за зареждане или да имате уебсайт, пълен с динамично съдържание.

Най- съответните фактори ще варират от уебсайт до уебсайт. Но има едно нещо, което влияе на времето за зареждане на страницата за всички уебсайтове.

Това е географското разстояние между интернет потребителя, поискал уебсайта, и местоположението на сървъра, който хоства уебсайта.

cloudflare cdn колко бързо

Тази графика илюстрира увеличаването на скоростта, което е възможно, когато уебсайтът се обслужва от местоположение, географски близо до потребителя. С любезното съдействие на Cloudflare.

Тук идва CDN. CDN има точки за присъствие (PoP) по целия свят. Това са центрове за данни, които съдържат сървъри.

Когато активирате CDN за вашия уебсайт, статичното съдържание на вашия сайт се кешира в тези PoP. След това, когато потребител в мрежата поиска вашия уебсайт, те получават статичното съдържание от PoP, който е най-близо до тях.

Това ускорява времето за зареждане на страниците изключително много както за статични, така и за динамични уебсайтове.

скорост на облачната скорост

Технологиите на Cloudflare: Оптимизиране на скоростта и производителността

няколко фактори влияние върху обща скорост и производителност на мрежа за доставка на съдържание и Cloudflare предприе стъпки за оптимизиране на всяка една от тях.

 1. Anycast мрежа
 2. Сървърен хардуер
 3. Сървърен софтуер
 4. SPDY
 5. Argo интелигентно маршрутизиране
 6. Railgun

купон за уеб хостинг

Търсите много за хостинг в Cloudflare?
Този месец можете да спестите до 50% от A2 хостинг планове. A2 се класира №1 в последните ни тестове за скорост.
Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите сделката.

1. Anycast мрежа

Крайните сървъри на Cloudflare, физическите машини, които действително съхраняват съдържание, преди да го доставят на вашите потребители, се разпространяват по целия свят, на ключови места в близост до големите интернет центрове.

Понастоящем тази мрежа, наречена мрежа Anycast 138 центрове за данни, обхващащи 58 държави.

2. Сървърни хардуер

Физическият сървър на сървъра на Cloudflare е един от най-бързите налични. Вместо да купуват хардуер за стоков сървър, те проектираха свои собствени сървъри от нулата, подбирайки всеки компонент – от твърдотелни устройства до високопроизводителни чипове – със скорост.

3. Сървърен софтуер

Те също така създадоха собствен софтуер за уеб сървър, който позволява на Cloudflare сървърите да обработвайте милиони заявки в секунда.

4. SPDY

SPDY е интернет трансфер протокол, който значително ускорява HTTP. Клиентите на Premium Cloudflare имат достъп до SPDY без допълнителна настройка или конфигурация.

5. Argo интелигентно маршрутизиране

Argo е собствената технология на CloudFlare за маршрутизиране. То използва алгоритъм да наблюдава и взема решения за маршрутизиране въз основа на наличните оптимални пътища.

6. Релсова пушка

Това е патентован Cloudflare протокол, широко приет от уеб хостове, който използва техники, заимствани от компресиране на видео. Railgun може да компресира обекти до нивото на байта. Както казва Cloudflare, Railgun компресира „по-рано неизпълними уеб обекти до 99,6%.“

Постигане на резултати

Cloudflare съобщава, че уебсайтовете, които обслужва, се зареждат два пъти по-бързо след присъединяването към Cloudflare CDN и това исканията намаляват с 65% докато честотната лента намалява с 60%, средно.

Лесно ли е да се настройва Cloudflare?

Мрежите за доставка на съдържание се използват повече от петнадесет години, но само сред основните уебсайтове.

Една от причините те да не са се хванали напълно сред малки и средни уебсайтове са проблемите, свързани с конфигурацията.

Cloudflare е решил този проблем чрез своята технология за разпространение на сървъри за разпределени имена на домейни.

Използването на Cloudflare е забележително лесно. Този видеоклип показва колко лесно е да внедрите технологиите, които обсъдихме в тази статия.

Настройката изисква само малка промяна във вашия собствен DNS, което позволява на Cloudflare да действа като обратен прокси.

Това отнема по-малко от пет минути.

След като приключите, заявките до вашия уебсайт се обработват от Cloudflare и тяхната оптимизирана мрежа за доставка на съдържание.

Как да активирате Cloudflare от cPanel

Повечето доставчици на хостинг услуги ще включват CDN с вашия хостинг план. Често ще трябва да го активирате сами от контролния панел на cPanel.

Тук са инструкции как да активирате CDN от cPanel:

 1. Влезте в cPanel: Можете да стигнете до тук от влизане в хостинг акаунта си на уебсайта на вашия хост. Вие може влезте директно в cPanel или може да се наложи да потърсите връзка към него.
 2. Намерете приложението CloudFlare във вашия контролен панел: Това може да е под „софтуер“, „плъгини“, „услуги“ или друг подходящ раздел. Местоположението му зависи от персонализирането на cPanel на вашия уеб хост.
 3. Кликнете върху CloudFlare и го активирайте: Всеки отделен хостинг доставчик може да има различен метод за това. Но те вероятно ще го направят много прост и интуитивен.
 4. Ако имате нужда от помощ, свържете се с асистент за поддръжка от вашия домакин. Или проверете базата от знания на вашия домакин за конкретна статия с инструкции.

Как работят правилата на Cloudflare страницата?

Клиентите на CloudFlare могат да използват функцията на своите правила за страници, за да определят с невероятна подробност какво съдържание е кеширано, как и кога.

Това елиминира неудобния проблем с „замразения кеш“, който понякога възниква, когато активите се променят по-бързо, отколкото кешът се актуализира.

cloudflare оптимизатор

Какво представлява CloudFlare оптимизаторът?

Мрежа за доставка на съдържание получава уеб активи за посетители по-бързо. WCO или оптимизатор на уеб съдържание подобрява самите активи, както и начина на зареждане.

CloudFlare оптимизатор подобрява скоростта на страницата чрез редица автоматични настройки, включително:

 1. AutoMinify
 2. Кеширане на локално съхранение
 3. Оптимизация на заглавката на кеш
 4. Асинхронно зареждане на ресурси
 5. Групиране на JavaScript
 6. Оптимизация на браузъра
 7. Gzip компресия

1. AutoMinify

Автоматизирането премахва бялото пространство и ненужните символи от HTML, CSS и JavaScript файлове.

Това се прави в движение, без кеширане, така че работи с динамично генерирано съдържание също.

2. Кеширане на локално съхранение

Локалното кеширане на паметта се възползва от възможностите за локално съхранение на съвременните браузъри и мобилни устройства.

3. Оптимизация на заглавката на кеша

Това позволява на браузърите да знаят кои ресурси да кешират, като свеждат до минимум общите заявки.

4. Асинхронно зареждане на ресурси

Асинхронното зареждане позволява на страниците да се показват по-бързо, като елиминира нуждата от страницата да изчакайте по-бавни скриптове преди да изобразите HTML.

5. Пакетиране на JavaScript

Комбинира няколко JavaScript файла в един файл и една заявка, като избягва излишните мрежови режийни разходи.

6. Оптимизация на браузъра

Оптимизация на браузъра настройва начина, по който съдържанието се доставя на конкретни браузъри, да се възползвате от конкретните силни страни и характеристики.

7. Gzip компресия

Gzip компресира активите до половината от техния размер, без да губи никакви данни.

сигурност в облака

Как Cloudflare подобрява сигурността на уебсайта?

CloudFlare осигурява напреднала сигурност срещу редица атаки като SQL-инжектиране и разпределени атаки за отказ на услуга (DDOS).

Системата на CloudFlare следи моделите на трафик в голяма мрежа и е в състояние да идентифицирайте и се научете от всеки опит за атака, подобряване на сигурността във времето както за вашия уебсайт, така и за цялата CloudFlare мрежа.

Функциите на CloudFlare Security са доста обширни, но те също са много лесни за конфигуриране и използване, благодарение на техните мъртви прости опции за сигурност:

 • Под атака съм!
 • Високо
 • среда
 • ниско
 • По същество изключен.

CloudFlare предоставя също подробни доклади за заплахи, като ви казва кой атакува и как (и как са били спрени).

Предлага ли Cloudflare SSL сертификати?

В допълнение към CDN, CloudFlare включва и безплатни SSL сертификати. Ще можете да активирате HTTPS на уебсайта си с едно щракване от контролния панел.

SSL сертификатите са от съществено значение за уебсайтовете за електронна търговия и подобряват класирането ви при търсене, независимо какъв тип уебсайт имате.

С SSL сертификат доверието на посетителите в сигурността на уебсайта Ви ще се увеличи, когато видят защитения печат в адресната лента, като ги правят чувствайте се по-добре да въвеждате информация за плащане на уебсайта си.

Но ако искате частен SSL сертификат за допълнителна сигурност, ще трябва да получите специален IP адрес и да закупите сертификат отделно.

облачна анализа

Какво измерва Cloudflare Analytics?

CloudFlare Analytics работи съвместно със съществуващия ви доставчик на уеб анализи (например Google Analytics), за да предостави подробна информация за вашия трафик в реално време.

Информация достъпно чрез Cloudflare Analytics включва:

 • Разбивка на трафика по категории
  • Посетителите
  • Търсачки
  • Заплахи и атаки
 • Подробен мониторинг на заплахите
 • Подробна статистика на търсачките за търсачки
 • GeoIP местоположение
 • Активност на изходящата връзка.

Какъв тип планове предлага Cloudflare?

Cloudflare предоставя основен достъп до тяхната мрежа за доставка и сигурност безплатно.

Премиум функциите са достъпни чрез техните планове за Pro, Business и Enterprise.

Този софтуер като услуга (SaaS) не е вид хостинг, но може да се използва с всеки хостинг доставчик.

Домакини, които си партнират с Cloudflare предлагат настройка с едно щракване чрез cPanel, Plesk и други контролни панели.

Плюсовете и минусите на Cloudflare

ПрофесионалистиПротив
Cloudflare е напълно безплатен и е включен в повечето хостинг планове. Може лесно да се активира от контролния панел на вашия хостинг акаунт. Най- услугата дори ви позволява да пестите от ресурси за честотна лента поради кеширане.

Уебсайтове, които използват CDN зареждане с по-бърза скорост за хора от цял ​​свят. Cloudflare може също да блокира DDoS атаки. И техните услуги включват безплатен споделен SSL сертификат за вашия уебсайт.

Промените, направени в статичното съдържание на вашия уебсайт, може да не се актуализират незабавно, тъй като Cloudflare ще продължи да доставя на посетителите на по-старите, кеширани версии. И, Cloudflare сървърите могат да се претоварят на моменти поради голям брой потребители.

В някои случаи, Cloudflare може да забави скоростта на зареждане на страницата вместо да ги ускоряваме. В този случай е лесно да деактивирате Cloudflare от контролния панел.

уеб хостинг оферти

Търсите подходящия домакин на Cloudflare?
Нашите читатели класират SiteGround # 1 сред всички уеб-домакини. В момента можете да спестите до 67% от техните хостинг планове. Използвайте тази специална връзка за отстъпки
за да получите сделката.

най-добрите облачни домакини

Моите топ 3 избрани домакини за Cloudflare

Нека разгледаме любимите ми доставчици на хостинг услуги, като вземем предвид нуждите от хостинг в Cloudflare.

SiteGround

Cloudflare хостинг с SiteGround

Cloudflare хостинг с Siteground.

SiteGround за най-добър хостинг в Cloudflare.

Всичките им планове включват както CDN, така и функции за защита предоставени от Cloudflare. Техните споделени хостинг планове са изключително достъпни и много надеждни.

Хостинг решенията на SiteGround могат да ви дадат 99,99% продължаване и техните сървъри използват SSD хранилище за по-бързо зареждане.

Bluehost

Cloudflare хостинг с Bluehost

Cloudflare хостинг с Bluehost.

За разлика от SiteGround, Bluehost включва безплатно име на домейн със своите планове. Основният им споделен хостинг е още по-евтин и осигурява повече дисково пространство на месец.

Те също така предоставят Cloudflare, вграден директно във вашия акаунт. Тя може да бъде активирана незабавно от вашия контролен панел.

Bluehost обаче не дава гаранция за продължаване, така че няма да можете да получавате обезщетение за престой на уебсайта..

A2 хостинг

Cloudflare хостинг с A2 хостинг

Cloudflare хостинг с A2 хостинг.

A2 хостингът предоставя едни от най-добрите цени, когато става въпрос за достъпна уеб хостинг.

Те включват приставката Cloudflare в контролния панел за всеки хостинг акаунт.

Споделеният хостинг на A2 е удобен за потребителите за създателите на нови уебсайтове.

Потребителите могат плати малко повече, за да бъде пуснат на техните 20x-бързи турбо сървъри. Тези сървъри притежават по-малко хостинг акаунти на тях, така че вашият уебсайт може да изпита много по-големи скорости на зареждане.

Други функции в CDN

 • CDN

Често задавани въпроси в CloudFlare

 • Какво е Cloudflare?

  Cloudflare е компания, която предоставя услуги за оптимизация на трафика и сигурност на уебсайтовете.

  Обхватът на услугите, предлагани от Cloudflare, включва мрежа за доставяне на съдържание (CDN), инструменти за оптимизиране на доставката на уебсайтове, защита срещу разпространени атаки за отказ на услуга (DDoS), SSL сертификати, защитни стени, откриване и блокиране на заплахи, DNS услуги и други.

 • Ще ускори ли Cloudflare моя уебсайт?

  Да. Cloudflare ще съхранява статични копия на вашия сайт на своя CDN – техника, наречена кеширане – която ще ускори уебсайта ви по два начина.

  Първо, съхранените файлове са статични, така че посетителите ви няма да трябва да чакат, докато вашият уеб сървър ги създава динамично.

  Второ, файловете ще бъдат хоствани в глобалния CDN на Cloudflare – което означава, че клиентите ще бъдат изпратени на файловете от местоположението на сървъра, най-близко до тяхното физическо местоположение.

 • Безплатни облаци ли са?

  Cloudflare предлага безплатен план с ограничен достъп до най-ценните му функции. За пълен достъп до всички функции на Cloudflare, ще трябва да се регистрирате за премиум акаунт.

 • Свободният план струва ли да се използва?

  Да. Безплатният план предлага достъп до Cloudflare CDN, основна DDoS защита и може да се използва за добавяне на безплатен SSL към вашия сайт – всички ценни услуги, които ще ускорят вашия сайт, ще подобрят сигурността на сайта и ще подобрят изживяването на посетителите на вашия сайт..

 • Какво е мрежа за доставяне на съдържание (CDN)?

  Без CDN, когато посетител достигне до вашия уебсайт, файловете на уебсайта се генерират и доставят от вашия уеб сървър до браузъра на посетителя. Колкото по-далеч се намира посетителят от физическото местоположение на вашия уеб сървър, толкова повече файлове ще отнемат да бъдат доставени.

  CDN хоства статични копия на вашия уебсайт на много сървъри по целия свят. По този начин, когато посетител достигне до вашия сайт, файловете се доставят от най-близкия CDN сървър, което означава, че файловете се доставят по-бързо.

 • Какво е DDoS атака и как Cloudflare помага да ги спре?

  Разпространена атака за отказ на услуга (DDoS) възниква, когато някой злонамерено изпраща много фалшив трафик към вашия сайт, за да опита и затрупа вашия уеб сървър.

  Cloudflare защитава от това чрез разпространение на заявките между всички CDN сървъри и чрез блокиране на посещения от известни източници на злонамерен трафик.

 • Трябва ли да използвам Cloudflare?

  Ако искате да подобрите скоростта на уебсайта си и да отклоните злонамерен трафик, тогава трябва сериозно да помислите за използването на Cloudflare. За повечето уебсайтове просто няма недостатък от използването на Cloudflare.

 • Защо може да не искам да използвам Cloudflare?

  Тъй като Cloudflare съхранява статични копия на вашия уебсайт, ако той се актуализира редовно (много пъти на ден), може да има проблеми, при които някои посетители виждат кеширани (съхранени) копия на вашия сайт, които не съдържат най-новите актуализации.

  Въпреки че има начини да се заобиколи това и Cloudflare е проектиран да направи това възможно, вероятно ще трябва да наемете програмист и евентуално да закупите премиен план, за да подредите правилно нещата.

  Динамичните уебсайтове, които се актуализират непрекъснато, може да се окаже по-изгодно да инвестирате в премия хостинг, DNS услуги и специализирана защита на DDoS, а не като преобразуваща CDN услуга като Cloudflare.

 • Как да започна да използвам Cloudflare?

  Cloudflare е интегриран в хостинг контролните панели, предлагани от много уеб хостове. Най-лесният начин да настроите Cloudflare е да използвате инструмента за настройка на Cloudflare, включен в контролния панел на вашия хостинг акаунт.

 • Cloudflare не е интегриран с моя хостинг план за контрол, мога ли все още да го използвам?

  Да. Ще трябва обаче да се регистрирате, като отидете директно в Cloudflare и след това следвате инструкциите за настройка на сайта им.

  Въпреки че ръчната настройка е малко по-трудна тази автоматична настройка през контролния панел на вашия хостинг акаунт, стига да имате основен опит в управлението на уебсайтове и домейни, трябва да можете да следвате добре.

  Последната стъпка в процеса ще бъде насочването на вашия домейн към сървърите на имената на Cloudflare. По този начин целият трафик към вашия сайт ще се прехвърля през CDN на Cloudflare.

 • Трябва ли да надстроя до премиум план?

  Ако имате нужда от достъп до функции, които не са включени в безплатния план, тогава трябва да помислите за премиен план.

  Например, ако вече имате инсталиран SSL на вашия сайт, който искате да продължите да използвате, ще ви е необходим премиум план, който да се интегрирате със съществуващия си SSL.

  Достъпът до разширена защита на DDoS, премиум поддръжка и защитни стени на уеб приложения са някои от функциите, които ще получите с подобрен план.

 • Мога ли да използвам Cloudflare над HTTPS (със SSL сертификат)?

  Cloudflare предлага безплатен SSL за всички клиенти. Ако вече имате SSL, можете да настроите Cloudflare да работи със съществуващия си сертификат, но ще трябва да се регистрирате за премиен план, за да го направите.

  Ако вече имате SSL и искате да преминете към Cloudflare SSL, ще трябва да деинсталирате съществуващия SSL преди да настроите Cloudflare.

 • Ще намали ли Cloudflare натоварването на моя уеб сървър?

  Да. Тъй като Cloudflare съхранява копия на вашия сайт на своя CDN, много посетители ще могат да го видят, без вашият уеб сървър да направи нещо.

  Посетителите просто ще видят статичните копия на вашия сайт, които се съхраняват на CDN. Вашият уеб сървър ще трябва да обработи заявка и да изпрати ресурс само ако посетител поиска ресурс, който не се съхранява в CDN или по всяко време актуализирате вашия сайт.

  Ако вашият уеб сървър се бори да управлява трафика към вашия сайт, настройката на Cloudflare ще намали натоварването на сървъра и ще позволи на вашия сайт да обработва повече трафик.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map