ASP.NET хостинг: Хостове, които може да променят мнението ви за хостинг на Windows сега.

Contents

Сравнете ASP.NET хостинг

Създаден за разработчици, ASP.NET е сървърна рамка на Microsoft за създаване на динамични уеб приложения. Много хостинг компании поддържат ASP.NET, но има функции, които трябва да търсите.


ASP.NET може да работи на Windows и Linux сървъри, но плановете за хостинг на Windows обикновено са оптимизирани за ASP.NET сайтове. Ще искате хост, който предоставя база данни на SQL сървър, като MS SQL, да съхранява данните на приложението ви.

Има по-подробна информация по-долу, но ето обобщение на най-добрите 5 хоста за ASP.NET хостинг въз основа на клиентски оценки и експертен анализ:

 1. HostGator
  – Лесна инсталация на ASP.NET с едно кликване и висока гаранция за продължаване
 2. GoDaddy
  – Неограничени ресурси и висока сигурност
 3. Течна мрежа
  – Висока производителност и 100% време на работа
 4. Register.com
  – Евтин споделен хостинг с SSL
 5. Interserver
  – Планове с ограничена цена и страхотна поддръжка

Как избрахме най-добрите хостове за ASP.NET?

Проверихме кои хостове предоставят поддръжка за множество версии на ASP.NET и Microsoft рамки. Избрахме хостове с високи нива на доверие за ASP.NET, удобен за потребителя контролен панел като cPanel и поддръжка на Windows. Избрахме домакини с най-добри оценки на клиентите.

Сравнете ASP.NET хостове

Сравнете хостинг на Asp-Net

Какво ще научите

За изграждането и внедряването на приложения е важно програмистите и разработчиците да използват най-добрия, най-надежден наличен хостинг.

Това вероятно е вярно за всеки вид разработен проект, но що се отнася по-специално за проектите на ASP.NET, има толкова много възможности за избор, че да бъде объркващо да изберете само един.

Избор на подходящата опция за хостинг за вашите нужди изисква основно разбиране на ASP.NET рамката и какви са последиците от използването на рамката за вашия проект&Нужди.

В тази статия ще научите какво да търсите в хост на ASP.NET. И аз ще споделя моите лични препоръки, за да ви дам глава в началото на търсенето.

какво е asp-net

Какво е ASP.NET?

ASP.NET е рамка за уеб приложения, разработена от Microsoft. Въпреки това, за разлика от повечето неща, излизащи от Redmond, ASP.NET е рамка с отворен код.

В ход, приветстван от повечето (ако не всички) разработчици, през ноември 2014 г. компанията направи .NET core open source.

ASP.NET е рамка от страна на сървъра, която позволява на програмистите да изграждат динамични уебсайтове, услуги и приложения. Страниците на ASP.NET официално се наричат ​​Web Forms, въпреки че разработчиците обикновено не се възползват от формалностите.

asp-net начална страница

Обектно-ориентирано програмиране с ASP.NET Framework

ASP.NET е обектно-ориентиран и дава възможност за наследяване, както и за разработване на страници, базирани на шаблони. Основно оптимизира процеса на развитие. Това от своя страна дава възможност на разработчиците да използват по-малко код, за да свършат работата.

Рамката също използва широко кеширане от страна на сървъра, което може да се използва за съхраняване на различни обекти в приложението.

ASP и ASP.NET не са едно и също нещо. ASP.NET поддържа редица езици за програмиране на рамката.

Самият ASP.NET обаче не е език за програмиране. Класически ASP (Active Server Pages) беше Първият скриптови език от страна на сървъра на Microsoft. Компанията пусна ASP.NET през 2002 г. като свой наследник.

Изпълнение на ASP.NET приложения

Използвайки ASP.NET за изграждане на уеб приложения, разработчиците могат да изолират приложения, работещи на същия сървър, като използват пул за приложения. Това предотвратява проблемите в едно приложение да засегнат други.

Изолацията също така позволява на разработчиците да прилагат различни нива на сигурност към отделни уеб приложения, в зависимост от техните специфични нужди.

За да стартирате ASP.NET приложения, можете да използвате mod_mono, който поддържа хостинг на Apache. Това е препоръчителният начин за уеб внедряване на ASP.NET приложения.

Какво е ASP.NET MVC?

ASP.NET MVC е алтернативен начин за изграждане на уеб приложения с ASP.NET. Той не замества ASP.NET Web Forms, а просто използва различен архитектурен модел.

MVC означава Model-View-Controller. Това архитектурен модел разделя приложение на три части.

Тези компоненти са модел, изглед и контролер.

asp-net mvc

Това разделяне на проблемите улеснява управлението на сложни приложения.

Един пример за приложение, изградено на ASP.NET, е BlogEngine.NET. Това е платформа за блогове с отворен код, която се възползва от .NET функциите.

Open Source, но разчита на Microsoft

Въпреки че ASP.NET е рамка с отворен код, той е проектиран с оглед на .NET рамката и Microsoft Internet Information Services (IIS). За щастие, .NET Core на Microsoft вече е отворен код.

Хостинг компаниите са склонни да предлагат редица опции за ASP.NET, вариращи от евтини споделени планове до по-ценови планове за посветен сървър.

Едно от основните съображения на Microsoft за дизайн на ASP.NET е да спечели пазарен дял от рамки, базирани на конкурентни сценарии, като предоставя превъзходни предимства на производителността.

Това става чрез компилиране на кода от страна на сървъра към DLL файлове, което позволява използване на общ език за изпълнение което осигурява увеличаване на производителността в сравнение с други езици на скриптове.

Значително повишаване на производителността

Microsoft се опита да предложи най-доброто от двата свята, като комбинира увеличаването на производителността, възможно благодарение на напълно компилирани двоични файлове с лекотата на използване, осигурена от скриптовите езици.

Настоящата версия на ASP.NET е 4.8 и беше освободен през Април 2019 г.. Ето по-старите версии със съответните дати на издаване, които все още се поддържат:

 • 4.5.2 – май 2014 г.
 • 4.6 (с Visual Studio 2015) – юли 2015 г.
 • 4.6.1 – ноември 2015 г.
 • 4.6.2 – август 2016 г.
 • 4.7 – април 2017г
 • 4.7.1 – октомври 2017г

разбиране на asp-net хостинг факти

Разбиране на ASP.NET хостинг

Благодарение на ASP.NET&Популярността на хостинга не липсва на хостинг планове, подходящи за работа с тази рамка.

Какви типове хостинг планове за ASP.NET са налични?

Хостинг плановете за ASP.NET могат да варират от няколко долара на месец до стотици долари, в зависимост от функциите и какви са вашите нужди. Те варират от основен споделен хостинг до специален хостинг на сървъри.

Какво струва основен хостинг план за ASP.NET?

Повечето основни планове стартирайте от няколко долара на месец и са предназначени да хостват един или повече уебсайтове.

По-сложните споделени планове включват хостинг на неограничен брой уебсайтове, с изобилно съхранение и повече честотна лента.

купон за уеб хостинг

Нуждаете се от сериозно изпълнение на ASP.NET?
Liquid Web се ​​представи изключително добре в нашите тестове. Прочетете течни уеб ревюта и използвайте нашата специална връзка за отстъпки
за най-добрата сделка.

Специализиран хостинг за ASP.NET

На другия край на спектъра са достъпни специализирани сървъри, обикновено на ценови диапазон между 150 и 400 долара.

Отклоненията в цената ще зависят от фактори като:

 • Конфигурация на хардуер
 • Скорост на сървъра
 • Bandwidth.

Характеристики на специални хостинг планове за ASP.NET

Без сериозно отклонение, нека прескочим направо в показване на забележителни функции на специализирани хостинг планове за ASP.NET.

Специализирани хостинг планове обикновено започват с:

 • Двуядрени процесори Xeon
 • 4 GB RAM
 • Механично съхранение на RAID

Предлагат се по-скъпи опции, предлагащи:

 • Четириядрени ксеони
 • Скорост на възходяща връзка до 1 Gbps
 • Повече честотна лента
 • Допълнителни специализирани IP адреси

По-често от това е възможно персонализирайте тези планове, като добавите:

 • Съхранение на твърдо състояние (SSD)
 • Повече RAM памет
 • Повече скорост и честотна лента

Както най-евтините споделени планове, така и по-скъпите специализирани планове са склонни обхваща основите, включително:

 • IIS 8;
 • Последната итерация на ASP.NET;
 • MSSQL хостинг (обикновено 2012 и 2014 версии); и
 • Съвместимост на Visual Studio.

asp-net хостинг изисквания

Технически изисквания за хостинг на ASP.NET приложения

ASP.NET може да работи както на сървъри на Windows, така и на Linux сървъри. И така, дон&Не се чувствате ограничени до хост на Windows, въпреки че хостинг услугите на Windows ще бъдат оптимизиран за ASP.NET уебсайтове и приложения.

Вашият хост ще се нуждае от база данни на SQL сървър, като MySQL, за да може да хоства приложения, изградени с помощта на ASP.NET.

Специализирани домакини

Можете да намерите някои специализирани уеб хостове на ASP.NET, например DiscountASP.NET.

Тази компания предоставя пакети за уеб хостинг специално за ASP.NET уебсайтове и приложения и включва MSSQL / MySQL бази данни и изолирани пулове от приложения. Имайте предвид, че тази конкретна компания-домакин е насочена предимно към разработчиците.

Можете също така да намерите хостинг пакети ASP.NET от най-често срещаните доставчици на уеб хост, като HostGator и A2 хостинг.

Точки, които трябва да запомните при избора на ASP.NET хост

Въпреки че повечето хостове предлагат най-новите версии на всички съответни рамки, винаги е добре да проверите, преди да се ангажирате с пакета си. Ето няколко насоки, които да ви насочат.

Актив
длъжен
по избор
.NET Framework 2.0да
Среда за създаване на кодда
Сървър (например Интернет информационни услуги или IIS), плюс разрешения за писане на файлове на сървърада
Продукт на база данни (напр. Microsoft SQL Server) за съхранение на данни от приложенияда
SMTP сървър за изпращане на имейл съобщения от приложениетода
 1. Актуализациите
 2. Поддръжка за версии на ASP.NET
 3. Множество версии на рамки на Microsoft
 4. Издание MSSQL
 5. Версия за ОС
 6. Нива на доверие на ASP.NET
 7. Добавки
 8. Контролни панели
 9. Хардуерни изисквания
 10. Качество на техническата поддръжка

Актуализациите

Проверете дали хостът, който обмисляте, има добър опит в областта на софтуера актуализации.

Поддръжка за версии на ASP.NET

Направете домашната си работа на всяка хостинг компания, която обмисляте. Уверете се, че се поддържат всички необходими версии, а не само последната версия на ASP.NET.

Няколко версии на Microsoft Frameworks

Потърсете домакини, които предлагат това ниво на избор; може да бъде доста полезно.

MSSQL Edition

Уверете се, че изданието MSSQL, поддържано от вашите хостови съвпадения, намерено във вашето приложение.

Версия за ОС

Проверете версиите (OS), поддържани от хоста. Това обикновено е Windows Server 2012R2 или Windows Server 2012.

Нива на доверие на ASP.NET

Нивата на доверие за ASP.NET са свързани със сигурността и се определят от файлове с политики.

Наличните нива на доверие са: Пълно, Високо, Средно, Ниско и Минимално. Нивото на доверие, което ще бъде достъпно за вас, ще зависи от вида на хостинг услугите, които сте избрали.

Съвет: Потърсете знаещите от хоста, който ви интересува, за повече информация за това как се справят с нивата на доверие.

Добавките,

Проверете наличието на добавки, които може да са ви необходими сега или в бъдеще.

Контролни панели

Проверете за достъп до лесни за използване популярни контролни панели като Plesk или cPanel.

Изисквания към хардуера

Както винаги, хардуерните изисквания зависят от вашите нужди. Уверете се, че сте събрали вашите изисквания, преди да проверите хост. Проверете и се уверете, че технологията им съответства на изискванията.

Вие също така искате да гарантирате, че вашият хостинг доставчик може да мащабира своите решения за вас и да бъде в крак с търсенето. Така че, ако изграждате сайт, който може да изпита бърз растеж, не забравяйте да попитате за възможността за добавяне на повече RAM, SSD памет или мигриране към по-добър план.

Качество на техническата поддръжка

Добрата техническа поддръжка е също толкова важна.

Въпреки това, има един допълнителен момент, който трябва да вземете предвид: Ако не сте нов в бизнеса, вече използвайте базирани на Linux LAMP планове и сте доволни от ниво на предоставена подкрепа от вашия домакин, това не означава непременно, че ще получите същото качество на техническата поддръжка, що се отнася до технологията на Microsoft.

Превъзходство в една област не означава непременно превъзходство в другата.

По принцип, ако вашият настоящ хост е специализиран в LAMP планове и предлага няколко планове за Windows отстрани, това може да е червен флаг. Ако случаят е такъв, не забравяйте да проверите записа на хоста и отпред на Windows.

най-добрите хост-асп мрежи

Моите топ 3 препоръки за ASP.Net хостинг

Време е. Познаването или дори да имате неясна представа за кой хостинг доставчик да отидете ще помогне на вашето решение да дойде.

домакин
Уебсайтове
Данни на Guide-Bulgaria.com
съхранение
Начална цена
A2 хостинг15неограничен$ 4.90 / месец
HostGator1неограниченUnmetered$ 4.76 / месец
GoDaddy110100 GB$ 5.99 / месец

A2 хостинг

a2 хостинг asp.net

A2 хостинг за ASP.NET

Една от най-достъпните уеб хостинг компании за поддръжка на ASP.NET е A2 хостинг. Техните планове за споделяне на хостинг на Windows са оптимизирани за ASP, ASP.NET и Microsoft SQL.

Тези планове включват достъп до контролния панел на Plesk и ви осигуряват неограничено дисково пространство и честотна лента. Едно нещо, което обичаме при A2 хостинг е тяхното по всяко време гаранция за връщане на парите което ви позволява да ги хоствате безрисково.

HostGator

hostgator asp.net

HostGator за ASP.NET

HostGator ви дава достъп до същите предлагани функции и предимства от А2&План за хостинг на Windows. Цените им също са доста сходни.

HostGator включва безплатни инсталации с едно кликване на ASP.NET-приятелски скриптове. HostGator обаче не предлага това 20x скоростни ботуши че A2 хостинг оферти с техните опционални Turbo сървъри.

GoDaddy

godaddy asp.net

GoDaddy хостинг за ASP.NET

Друга хостинг опция за разглеждане е GoDaddy. Харесва ни, че тази популярна компания ви предоставя безплатна регистрация на домейни с техните планове. Обаче ти&Ще плати малко повече за неограничен ресурс и бази данни, които бихте направили с A2 и HostGator.

Плановете GoDaddy ще ви дадат лесни инсталации на приложения с едно кликване чрез удобния за тях контролен панел. Нещо повече, компанията подчертава сигурността на сървъра, предлагайки денонощно наблюдение и защита от DDoS атака.

Обобщение на ASP.NET хостове

И трите от тези хостинг компании ви предлагат a 99,9% гаранция за продължаване, толкова функционално, няма&Няма голяма разлика между тях.

Моята основна препоръка е да проучите внимателно независимите отзиви за всяка компания, която сте&Обмисляме След това изберете доставчика на хостинг с най-добрите цялостни отзиви и поддръжка на клиенти.

уеб хостинг съвети

Търсите добра сделка за хостинг на Windows?
В момента можете да получите хостинг на Windows на HostGator с голяма отстъпка. Използвайте тази връзка за отстъпки
за да получите сделката. Предлага се с 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Други функции в езици и рамки

 • .NET Framework
 • VB.NET
 • Laravel
 • PHP
 • Ruby on Rails
 • Perl
 • Django
 • Питон
 • Сървърна страна Включва
 • Ява
 • ColdFusion
 • ASP
 • CodeIgniter
 • CakePHP
 • node.js
 • Symfony
 • PHP 5
 • PHP 7

ASP.NET Често задавани въпроси

 • Какво е ASP.NET?

  ASP.NET е рамка за уеб приложения с отворен код за разработване на динамични уебсайтове, услуги и приложения. Това е платформа за разработка, създадена от Microsoft с адекватни компоненти за създаване на приложения. Нейната рамка включва система за удостоверяване за обработка на уеб заявки и е написана на C #.

 • На какви операционни системи работи ASP.NET?

  ASP.NET работи само в Windows. Приложенията ASP.NET обаче могат да работят на различни операционни системи. Те включват Linux, MacOS, Docker и редица версии на Windows. В момента ASP.NET поддържа Windows XP, Vista SP2, Windows 7 SP1, Windows 8 / 8.1 и избраните версии на Windows 10.

 • Мога ли да стартирам приложение ASP.NET на Linux?

  Проектът Mono създаде отворен код, кросплатформена реализация на .NET рамката, което означава, че е съвместим с ASP.NET и може да се изпълнява на Linux. Не всички функции се поддържат, така че не забравяйте да се консултирате с Mono документацията, преди да решите да отидете в тази посока.

 • Какви езици поддържа ASP.NET?

  ASP.NET може да се използва за създаване на HTML, CSS, JS, XML и всеки друг език за маркиране или скриптов от страна на клиента. ASP.NET използва инфраструктурата на общия език за изпълнение, което означава, че програмирането от страна на сървъра може да се извършва на всеки от езиците на CLI. Те включват C #, Visual Basic и C++.

 • Каква е разликата между ASP и ASP.NET?

  ASP е по-стара рамка за развитие, докато ASP.NET е нейният нов партньор. Оригиналният ASP (Active Server Pages) е ранна рамка за уеб разработка, пусната от Microsoft в средата на 90-те години. Програмирането се извършва най-вече на езиците VBscript или JScript, като други езици са достъпни чрез двигатели на трети страни. ASP.NET е изцяло нова (през 2002 г., тоест) рамка за уеб разработка, изградена на тяхната .NET платформа.

 • Как са структурирани приложенията ASP.NET?

  ASP.NET приложения могат да бъдат изградени с използване на произволен брой кодиращи парадигми.

  Microsoft препоръчва стратегия за организация на кода, която наричат ​​модел „код зад“, където шаблонният код се съхранява във .aspx файлове. Функционалният код е в отделни файлове с удвоени разширения (като .aspx.cs). Потребителските контроли, които имат свързан графичен интерфейс, се създават с помощта на маркиращ файл, който съхранява презентационна информация и файлове на контролера. Вътрешните контролери нямат отделни маркиращи файлове, но се компилират в DLL файлове (динамично свързани библиотеки).

 • Какви са състоянията на сесията в ASP.NET?

  С ASP.NET разработчиците могат да се възползват от функциите на състоянието на приложението, които са устойчиви глобални променливи, достъпни за всички потребители. Сесийните променливи, специфични за потребителя, могат да се съхраняват в паметта на сървъра, извън ASP.NET процеса, в по-голямата .NET структура. Те също могат да се съхраняват в базата данни или да се обработват по по-конвенционални начини, като бисквитки на браузъра или променливи на заявка на HTTP.

 • Какви са предимствата на използването на ASP.NET?

  С ASP.NET разработката може да се извърши на няколко езика. Това е от полза, тъй като някои видове задачи се изпълняват по-лесно на някои езици, отколкото на други. Освен това, дори ако вашият екип за разработка ще кодира само на един език, DLL файлове и други инструменти, написани на други езици, все още могат да бъдат включени. Уеб приложенията, написани на скриптови езици, се интерпретират по време на изпълнение. ASP.NET код е компилиран, което го прави да работи много по-бързо.

 • Какви са недостатъците на ASP.NET?

  ASP.NET работи само на сървърите на Microsoft, така че ако започнете по пътя с него, ще бъдете обвързани да плащате за вашата операционна система и уеб сървър завинаги, което е скъпо. Нещо повече, в сравнение с по-забавни инструменти като Ruby on Rails или Node.js, може да е по-трудно да намерите квалифицирани разработчици на ASP.NET, тъй като по-голямата част от таланта има тенденция да гравитира към по-популярни езици.

 • Кои са най-добрите алтернативи на ASP.NET?

  Някои алтернативни уеб приложения към ASP.NET включват налични рамки за разработка, като Ruby on Rails, Django (Python) и Zend (PHP). Въпреки това, за разлика от ASP.NET, повечето от тях изискват цялото или повечето програмиране да се извършват на един език и разчитат на скриптове, а не на компилиран код. Има също Maverick.NET, Entity Framework и ASP.NET MVC, рамка с отворен код, направена също от Microsoft.

 • Кога ASP.NET е добър избор на платформа?

  ASP.NET е добра опция за изграждане на сложни уеб приложения, които трябва да взаимодействат силно със съществуващите компоненти на Microsoft. Обикновено трябва да се изисква определено ниво на оперативна сложност, преди ASP.NET да е по-добър вариант от по-прости рамки за уеб разработка.

 • Кой трябва да използва ASP.NET?

  ASP.NET е добра платформа за квалифицирани разработчици и инженери, които имат много опит с изграждането на настолни приложения в среда на Windows и сравнително малко опит с разработването на уеб приложения. Това каза, всеки, който има солидна основа в програмирането, може да научи входовете и изходите на ASP.NET.

 • За какво се използва Microsoft Silverlight?

  Microsoft Silverlight е плъгин, използван за разработване на интерактивни уеб приложения, често разглеждан като алтернатива на ASP.NET. Той е съвместим с множество браузъри и платформи и позволява по-гъвкаво използване на контроли от трети страни в сравнение с ASP.NET и е предпочитан от разработчиците в определени случаи на използване. Едното не е по-добро от другото, но те са различни.

 • Какво е Ajax?

  Ajax означава „Асинхронен JavaScript и XML“. Това не е език за програмиране, а по-скоро комбинация от методи за разработка, използвани за създаване на уеб приложения от страна на клиента. Основните му функции са изграждане на код, който позволява изпращането на данни до и от бази данни.

 • Каква е ползата от Ajax в ASP.NET?

  В ASP.NET техниките на Ajax позволяват бързо и ефективно актуализиране на уеб страниците. Той позволява прехвърлянето на второстепенни набори от данни за актуализиране на конкретни части от уеб страници. Използва се предимно за подобряване на общата скорост на предаване на данни, като по този начин и на ефективността.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map