Затваряне на хостинг за Google Drive: Вашите алтернативи

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Както може би сте чували, считано от 31 август 2016 г., Google Drive вече не може да се използва за хостинг на уебсайтове. В това ръководство ще разгледаме алтернативи на използването на Google Drive за хостване на уебсайтове, включително платени и безплатни опции.

Каква характеристика на Google Drive се прекратява?

От 2012 г. Google Drive може да се използва за хостинг на статични уебсайтове.

Поддържат се типове HTML, CSS и JavaScript файлове и настройката на сайт е толкова проста, колкото създаването на публична папка, пускането на файловете на уебсайта ви в папката и след това навигирането до специално формулиран URL адрес въз основа на идентификатора на папката Диск.

Възможността да се използва Google Drive по този начин за хостване на прости уебсайтове е това, което се преустановява. Тази промяна също така прекратява полезността на свързани програми за изграждане на сайтове на Google Drive като Editey и Gweb.io, както и услуги за съкращаване и маскиране на URL адреси, като GDriv.es.

Как да преминете от Google Drive към платен хостинг

Преминаването към професионален уеб хостинг не е толкова сложно, колкото може би си мислите. Домашните уеб хости са направили умишлено създаването на уебсайт до степен, че прехвърлянето на вашия сайт от Google Drive на уеб сървър изисква само няколко стъпки.

Стъпка 1: Изтеглете файловете на уебсайта си от Google Drive. Преминете към Google Drive, намерете папката, която съдържа файловете на вашия уебсайт, и изтеглете цялото съдържание на папката на вашия компютър.

За да избегнете прекъсване на връзки във вашия уеб сайт, важно е да запазите йерархията на файлове и папки, когато изтегляте файловете и папките на вашия уебсайт..

Така че, ако вашият уебсайт в момента е организиран в една основна папка, която съдържа една или повече подпапки, не забравяйте да изтеглите файловете и папките, без да променяте тяхната организация.

Стъпка 2: Изберете хостинг доставчик. Има много уеб хостове, които можете да изберете, което може да бъде преобладаващо, но можете да стесните списъка значително, като погледнете потребителските отзиви, публикувани онлайн в уебсайтове като WhoIsHostingThis?

Стъпка 3: Регистрирайте се за хостинг план. Когато изберете план, или ще регистрирате ново име на домейн, или ако вече имате име на домейн, можете лесно да насочите домейна към сървърите за имена на домейна на вашата хостинг компания.

Ако никога досега не сте правили това, това може да звучи малко плашещо, но екипът за техническа поддръжка на вашия доставчик на хостинг услуги с удоволствие ще ви помогне с тази стъпка, ако се нуждаете от помощта.

Избирането на хостинг план също може да бъде малко смущаващо, тъй като има много функции, които трябва да се вземат предвид. Докато изберете реномиран хост, както беше предложено в предишната стъпка, планът за входно ниво, който предлагат, ще бъде повече от достатъчен за всеки сайт, хостван по-рано на Google Drive.

Стъпка 4: Преместете файловете на уебсайта си. Някои хостинг компании ще предлагат да преместите един уебсайт за вас, когато се регистрирате за нов акаунт. Ако предлагат тази услуга, най-лесният начин за преход на вашия сайт е да ги възприемете върху офертата. Ако вашият доставчик на хостинг услуги не предлага да преместите сайта за вас, преместването на статичен сайт все още е много лесен процес, но първо, ще трябва да настроите FTP клиент.

 • Просто изтеглете FTP клиент като Filezilla или Cyberduck и го инсталирайте на вашия компютър.

 • След това отворете вашия хостинг контролен панел, намерете FTP настройки и конфигурирайте вашия FTP клиент, за да съответства на настройките, предоставени от вашия хостинг доставчик. За пореден път, ако имате проблеми, вашият хостинг доставчик трябва да се радва да ви помогне с FTP конфигурация.

 • След като настроите вашия FTP клиент, свържете се с вашия хостинг акаунт и плъзнете файловете на уебсайта си в съответната папка, която ще бъде озаглавена „public_html“.

Това е! След като файловете на вашия уебсайт завършат качването, насочете се към вашия домейн и ще видите своя уебсайт, който вече е хостван в профила ви за професионален уеб хостинг.

Стъпка 5: Изберете и инсталирайте система за управление на съдържанието. Тази стъпка не е задължителна, но за да се възползвате истински от силата, предлагана от вашия професионален хостинг акаунт, трябва да направите някои проучвания и да изберете платформа, която да преобразува статичния ви сайт в динамичен уебсайт.

Трите най-популярни опции са WordPress, Joomla и Drupal, но има много други платформи, които бихте могли да разгледате в зависимост от целта на вашия уебсайт и нивото на техническа влажност.

Инсталирането ще варира в зависимост от избраната от вас платформа и е тема за друг ден и друг урок. Въпреки това, повечето платформи са изненадващо лесни за инсталиране и след като го стартирате и стартирате, ще се чудите защо не сте направили скока по-скоро.

Проблемът с хостинга в Google Drive

Колко уебсайтове често посещавате, които са хоствани в Google Drive? Вероятно отговорът е нулев. Никой уеб администратор, който сериозно се занимава с изграждането на полезен и популярен уебсайт, не използва Google Drive като хостинг решение.

Това е чиста услуга за сайт за краткосрочни проекти или като етапна зона, където можете да видите HTML и CSS елементи на живо във вашия браузър, без да ги натискате до краен сайт, но това не е чудесна хостинг опция за публикуван уебсайт.

Без значение от размера на вашия уебсайт или плановете ви за бъдещо разширяване, ще бъдете по-добре обслужвани, като преминете от Google Drive към професионален уеб хостинг.

Безплатен хостинг на уебсайта Ви с услуга за съхранение на файлове като Google Drive е забавно, добър инструмент за обучение и той има своето място. Въпреки това, той е далеч от идеална среда за хостинг за по-голямата част от уебсайтовете по няколко причини.

Първо, опциите за хостинг на услуги за съхранение, като Google Drive и други подобни алтернативи, поддържат само езика на клиента, като HTML, CSS и JavaScript.

Въпреки че всички уебсайтове използват езиците на клиента, по-голямата част от тях също използват езици от страна на сървъра като PHP, Ruby, Python, ASP.NET и Perl. Ако обаче уебсайтът ви се хоства от Google Drive, не можете да използвате езици от страна на сървъра, сериозно ограничаване на това, което можете да постигнете с вашия уебсайт.

Второ, защото не можете да използвате езици за задния или страничния сървър, нямате достъп до софтуер за изграждане на уебсайтове включително системи за управление на съдържанието като WordPress и Joomla, платформи за електронна търговия като Magento и AbanteCart и скриптове на форуми като phpBB и MyBB.

Един единствен уебмастър, само с умерени технически прекъсвания, може да създаде впечатляващ пълнофункционален уебсайт с помощта на тези безплатни приложения, но без достъп до езици на задния ред, всички тези продукти са извън масата.

Трето, когато сте ограничени до езици от страна на клиента вашият сайт е напълно непроменим. Всеки път, когато искате да направите промяна, която засяга няколко страници на уебсайта ви, ако е кодирана изцяло в статичен HTML и CSS, ще трябва да отваряте всеки файл, за да направите промяната.

Сега си представете, че вашият сайт се разраства, за да включва стотици страници, и помислете колко часа ще отнеме, за да направите проста промяна във всеки файл.

Когато имате достъп до езици на сървъра, можете да изградите вашия сайт със софтуер, който ще ви позволи да направите същата промяна за минути или дори секунди и автоматично ще го натиснете към всяка страница на вашия уебсайт..

Четвърто, когато използвате услуга като Google Drive, завършвате с много тромаво и незабравимо име на домейн.

Винаги можете да си купите персонализиран домейн и да използвате пренасочване на домейни с маскиране, за да изглежда така, че уебсайтът ви се хоства на уеб сървър, но ако не разбирате какво точно четете, правилната настройка може да е сложна, и то няма да доведе до идеални резултати от класирането на търсачките.

Поради тези причини прекратяването на хостинга в Google Drive е идеалното време за надграждане до професионален уеб хостинг.

Ако никога досега не сте купували хостинг, ще се изненадате колко е достъпен и ако искате да разширите сайта си, хостингът на него на уеб сървър е далеч и далеч по-добър избор.

Предимства на професионалния уеб хостинг

Професионалният уеб хостинг предоставя достъп до функции, за които може би дори не осъзнавате, че ви липсват.

Въпреки че всеки план за хостинг е различен, всички те включват множество функции, които няма да получите, когато хоствате сайта си с Google Drive. Някои общи функции, опаковани с повечето хостинг планове, са:

 • Бекенд скриптове: Всички акаунти за уеб хостинг включват достъп до пространство на уеб сървър, който може да работи с различни програмни езици, които могат да включват PHP, Perl, Python, Ruby, ASP.NET и други.

 • Лесна инсталация на приложение: Безплатна и лесна инсталация на популярни системи за управление на съдържанието, платформи за електронна търговия, форумни приложения и много повече е включена с почти всички хостинг планове.

 • Приложения за изграждане на уебсайтове: Ако не искате да използвате система за управление на съдържанието или платформа за електронна търговия и не сте добре запознати с HTML и CSS, повечето уеб хостове предоставят достъп до лесен за използване създател на уебсайт, включва много атрактивни шаблони и ще създаде уебсайт за професионално качество.

 • Статистика за посетителите на уебсайтове: Вземете справка за количеството трафик, който изпитва уебсайтът ви, откъде идва този трафик, и подобрете уебсайта си въз основа на тази информация, като безплатната статистика е включена в повечето хостинг планове.

 • Персонализирани имейл акаунти: Повечето хостинг планове включват имейл адреси, използващи вашия персонализиран домейн. Така че, ако регистрирате www.mysweetwebsite.com, вашият имейл адрес може да бъде [защитен по имейл] или каквото друго желае сърцето ви.

 • Техническа поддръжка от експерти за уеб хостинг: Ако сте изнервени от кривата на учене, не сте сами. Много от хостинг клиентите за първи път са малко сплашени от процеса. Добрата новина е, че когато се регистрирате за нов хостинг акаунт, вие също ще получите достъп до екипа за техническа поддръжка на този домакин, който ще се радва да помогне.

 • Архивиране на уебсайтове: Много уеб хостове периодично предоставят автоматично архивиране на вашия уебсайт и цялото му съдържание. Така че една от добавените функции, които ще получите с професионален уеб хостинг, е по-голямо спокойствие.

 • Безплатен домейн: Много хостинг планове включват безплатен домейн като част от пакета. Не само, че ще можете лесно да настроите персонализиран домейн, няма да е необходимо да плащате допълнително, за да го получите.

 • Неограничени домейни: В зависимост от избрания от вас план, може да имате възможност да хоствате множество уебсайтове от един акаунт.

 • Мониторинг на сървъра: Uptime е голяма работа в света на хостинга. Когато се регистрирате за акаунт, ще имате екип от инженери, които наблюдават сървъра, на който уебсайтът ви се хоства много внимателно, за да го поддържа максимално гладко и последователно, като гарантира, че посетителите на уебсайта Ви получават възможно най-доброто изживяване.

заключение

Лошата новина е, че поддръжката за хостинг на уебсайтове с Google Drives е на изход. Добрата новина е, че това е идеалната възможност да направите скок към професионален уеб хостинг.

Направете скока и ще получите много повече от това, което получавате от Google Drive, на цена, която е много по-ниска, отколкото очаквате.

Въпроси и отговори

Наистина не искам да плащам за хостинг. Има ли безплатни опции?

В дългосрочен план ще бъдете по-щастливи, ако преминете към достъпен професионален хостинг план. Ако обаче абсолютно не можете да направите това, има няколко алтернативи, които бихте могли да разгледате, като Dropbox, Amazon S3 и GitHub Pages, но никоя не е идеална.

Мога ли да използвам Dropbox безплатно, за да хоствам моя сайт безплатно?

Може би. За да използвате Dropbox за хостване на вашия сайт, вашият Dropbox акаунт трябва да включва публична папка.

Всички акаунти, създадени преди октомври 2012 г., автоматично включват публична папка. Ако нямате акаунт преди октомври 2012 г., можете да създадете публична папка, но само ако имате платен Pro или Business акаунт.

Ако не отговаряте на нито един от тези критерии и не планирате скоро да надстроите плана си Dropbox, ще искате да потърсите друга опция.

Имайте предвид, че схемата за именуване на домейни, използвана от Dropbox, далеч не е идеална. Освен ако не купите потребителски домейн и не го препратите на вашия Dropbox сайт, за вас или някой друг ще бъде практически невъзможно да запомните URL адреса на уебсайта си Dropbox..

Как да премина от Google Drive към Dropbox?

Ако приемем, че вашият Dropbox акаунт включва публична папка, превръщането от Google Drive към Dropbox е лесно. Ето какво трябва да направите:

 • Качете целия си уебсайт в публичната папка.

 • Щракнете с десния бутон върху файла, който е началната ви страница и отбележете свързания с него публичен URL адрес. Това е URL адресът на вашия уебсайт.

 • Ако сте използвали персонализиран домейн, за да насочвате към сайта си в Google Диск, просто коригирайте инструкциите за пренасочване, за да насочите към URL адреса на началната страница на уебсайта си Dropbox.

Мога ли да използвам услугата за съхранение в облак на Amazon, за да хоствам сайта ми безплатно?

Можете да използвате Simple Storage Service (S3), част от Amazon Web Services (AWS), за да хоствате уебсайт по подобен начин на начина, по който работят Google Drive и Dropbox, но процесът на настройка е значително по-сложен.

За да получите достъп до S3, ще трябва да се регистрирате за AWS акаунт, който е безплатен за първите 12 месеца. След това услугата се предлага на модел на изплащане и ако използвате някога само S3, ценообразуването е много скромно.

Ако обаче се разклоните на някои от другите услуги, предлагани като част от AWS, ценообразуването може да се покачи много бързо. Един прост статичен сайт, който привлече няколко хиляди посещения на месец, би струвал много малко, стига да внимавате да не се вмъкнете в някои други AWS услуги.

Ако обаче не се впуснете в някои от другите много скъпи услуги, предлагани от AWS, когато прехвърляте сайта си в S3, пак ще видите същите ограничения, с които се сблъсквате с хостинг на Google Drive.

Как да премина от Google Drive към Amazon S3?

Ето вашето справедливо предупреждение: настройването на сайт чрез Amazon S3 е по-трудно от Google Drive или професионален уеб хостинг. Ако обаче искате да направите снимка при настройването на вашия сайт с S3, ето какво трябва да направите:

 • Създайте акаунт в AWS.

 • Създайте кофа S3 от конзолата за управление на AWS.

 • Достъп до свойствата на кофата, щракнете върху статичен хостинг на уебсайтове и направете следните избори: активирайте хостинг на уебсайтове, кажете на S3 кой файл да се използва като индексен документ и отбележете крайната точка, която S3 е назначила на кофата.

 • Отворете отново свойствата на кофата, щракнете върху Разрешения и добавете политика на кофата, правеща публично съдържанието на кофата. Политиката на кофата е нещо, което искате да копирате и поставите директно от помощните файлове и инструкциите, предоставени от Amazon и свързани с по-горе.

 • Качете файловете на уебсайта си в кофата.

 • Посетете http://example-bucket.s3-website-region.amazonaws.com, като замените примерния бюджет с крайната точка на кофата си и региона с името на региона, в който сте разгърнали кофата си.

Ако сте последвали правилно всички стъпки, вашият сайт трябва сега да бъде хостван на Amazon S3. Ако сте използвали персонализиран домейн с хоствания сайт на Google Диск, можете да направите същото с вашия хостван сайт Amazon S3, като коригирате настройките за пренасочване на домейна с регистратора на вашето име.

Мога ли да използвам страници на GitHub, за да хоствам сайта ми безплатно?

Всеки сайт, хостван по-рано в Google Drive, трябва да бъде прехвърлен на GitHub. GitHub прави хостинга на сайт доста прост, ако вече знаете как да използвате услугата, но ако сте начинаещ начинаещ, подгответе се за стръмна крива на обучение.

GitHub е сайт и услуга, създадени за професионални кодери и програмисти и като такива умишлено прелиства стъпки, за които начинаещият може да се нуждае от помощ. Ако никога не сте използвали GitHub очаквайте процеса на настройка на сайта да отнеме известно време, докато работите по стъпки, които никога не сте предприемали преди.

Имайте предвид, че когато настройвате уебсайт със страници на GitHub, пак ще видите същите ограничения, които важат за хостинг на Google Drive.

Как да премина от Google Drive към GitHub?

Ако сте готови да изстреляте GitHub, ето какво трябва да направите:

 • Регистрирайте се за акаунт в GitHub и изберете внимателно потребителското си име, тъй като то ще бъде част от URL адреса на вашия уебсайт.

 • Създайте ново хранилище. Името на хранилището трябва да бъде форматирано точно така: username.github.io. Например: ако вашето потребителско име е user1234, то хранилището също трябва да се нарича user1234.github.io.

 • След като разполагате с хранилище, следващите стъпки ще варират в зависимост от това дали използвате терминал или GitHub клиент. Нашата препоръка е да изтеглите и инсталирате клиента на GitHub, а в останалите инструкции се предполага, че това ще правите.

 • Отворете новото хранилище, което сте създали в GitHub и кликнете върху бутона, който казва „Настройка в Desktop“. Клиентът на GitHub ще се отвори на вашия компютър и след като го направи, запишете клонираното хранилище.

 • Сега отидете да намерите файловете на вашия уебсайт, преместете ги в хранилището в клиента на GitHub, щракнете върху ангажиране и след това синхронизирайте промените. Това ще качи вашите файлове в хранилището на GitHub.

 • Това е! Вече можете да получите достъп до вашия сайт на адрес http://username.github.io.

Ако сте използвали персонализиран домейн със сайта си в Google Диск, просто коригирайте настройките за пренасочване, за да сочат вашия GitHub адрес. С GitHub можете също да добавите CNAME файл във вашето хранилище.

Резултатът ще бъде, че ако някой получи достъп до вашия сайт, като отиде на http://username.github.io, след като сайтът се зареди, той ще покаже адреса като http://yourdomain.com.

Допълнителни ресурси и връзки

 • Оттегляне на поддръжката на уеб хостинг в Google Drive – Съобщение от Google в техния блог за разработка на приложения.

 • Уеб хостинг наръчник – нашето задълбочено ръководство за уеб хостинг.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map