Започнете с Ruby on Rails: Научете какви видове страхотни сайтове можете да изградите

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Ruby, един от най-популярните езици за програмиране в света, е език за програмиране с общо предназначение, който може да се използва за изграждане на всякакъв вид компютърни приложения. Той е особено популярен като език за програмиране на уеб приложения, когато е свързан с рамката за разработка, известна Ruby on Rails, или просто Rails.

Rails, представлява колекция от софтуерни инструменти, официално известни като пакетна библиотека, което прави Ruby чудесен инструмент за изграждане на персонализирани уебсайтове и уеб-базирани приложения. Популярността на Ruby като език за програмиране на уеб приложения се дължи на силата на рамката Rails.

Какво можете да изградите с Ruby on Rails?

Ако ти’обмисляйки да научите Ruby on Rails, би било добра идея да знаете какъв вид уеб приложения, които могат да бъдат изградени с рамката. Rails се използва за създаване на голямо разнообразие от сайтове и приложения, а някои от най-популярните уеб приложения Rails, за които несъмнено сте чували, включват:

 • Социално свързани сайтове: Twitter първоначално е създаден с помощта на Ruby on Rails. Оттогава приложението е пренаписано предимно в Java за подобрена мащабируемост, но Rails е избран първоначално и захранва сайта няколко години. GitHub е друго приложение Ruby on Rails, което има силен социален компонент, а Basecamp, едно от водещите приложения за управление на проекти, също се захранва от Ruby on Rails.
 • Платформи за електронна търговия & Инструменти: Shopify, Groupon и Square бяха построени с помощта на Ruby on Rails. Така че, независимо дали искате да стартирате магазин за електронна търговия, да привлечете бизнес за електронна търговия или да обработите транзакции за електронна търговия там’е приложение за Ruby on Rails за това.
 • Информационни сайтове: Ruby on Rails може да се използва и за разработване на сложни уебсайтове с голямо количество информация, насочена към обществеността. Някои от добре познатите сайтове с статии, които използват Ruby on Rails, включват Bloomberg, Bleacher Report и Crunchbase.
 • краудсорсинг & Груповото финансиране: Airbnb и Indiegogo, двама лидери в арената за сътрудничество между тълпата, бяха изградени с помощта на Ruby on Rails.
 • Медиен хостинг & Streaming: Soundcloud, социална мрежа за музикални продуценти, Hulu, услугата за стрийминг на видео и Slideshare, платформата за споделяне на слайдшоу, са захранвани от Ruby on Rails.

Всеки тип уеб приложение или уебсайт може да бъде изграден с Ruby on Rails. Независимо дали искате да създадете сайт, който да се вписва добре в съществуваща ниша, или да зачеркнете и да създадете чисто нова ниша, Ruby on Rails е до задачата.

Как да научите Ruby on Rails

Има две стъпки за научаване на Ruby on Rails:

 • Трябва да научите Ruby, езикът за програмиране, използван от Ruby on Rails.
 • Трябва да научите как да използвате Ruby в рамките на Rails за създаване на уеб приложения.

Въпреки че има безброй ресурси, които да ви помогнат да научите Ruby и Rails онлайн, всички те попадат в две общи категории: интерактивни курсове, базирани на браузър, и книги или ръководства, които изискват да настроите среда на Ruby on Rails на вашата машина.

Препоръчваме ви да започнете с някои от базирани в браузъра курсове, където можете да научите Ruby и Rails, без да преминавате през техническия процес на създаване на Rails среда на вашия компютър. След като провеждате няколко интерактивни курса, базирани на браузъра, под колана си’Ще мога да премина към по-модерни книги и ръководства, без да се преуморявам.

Интерактивни курсове

Ако не сте’не сте готови да се ангажирате с пълен курс, който все още можете да опитате Ruby само за 15 минути любезност Код училище. Ако това върви добре и искате да активирате Rails, Rails for Zombies е следващата ви логична стъпка.

Codecademy, водещият доставчик на безплатно онлайн обучение за интерактивно програмиране, предлага курс, озаглавен Learn Ruby on Rails. Докато спечели’не ви превърне в напреднал програмист, това ще ви осигури солидна основа за опит с работата с Ruby в среда, базирана на браузъра Rails.

Веднъж ти’готови сте да надхвърлите курсовете за начинаещи нива, Руби монах е чудесно място, където можете да развиете начинаещи, средни и усъвършенствани умения за програмиране на Ruby точно в браузъра си.

Книги & уроци

Научете Ruby the Hard Way от Zed Shaw е вноска за преподаване на Ruby в серията Learn Code the Hard Way. Поредицата започна с Python, а в допълнение към Ruby включва още C, Regex и SQL. Всички тези курсове са доста подробни и изчерпателни. Направете го докрай през един и вие’Ще бъда на път да станете компетентен програмист.

Проектът Один предлага курс за Ruby on Rails като част от техния безплатен списък с курсове за уеб програмисти с пълен стек. Докато курсът Rails е предназначен да бъде включен в тяхната цялостна учебна програма, можете да преминете към курса, като предполагате, че вече имате добро разбиране на технологиите за уеб разработка като HTML, CSS, JavaScript и знаете как да използвате бази данни и Git.

Урокът на Ruby on Rails от Майкъл Хартл може да се чете безплатно онлайн и може да се похвали с отзиви от тежка категория в интернет като Дейвид Хайнмайер Хансон, основател на Basecamp, Джими Уелс, основател на Wikipedia, и Дерек Сивърс, основател на CD Baby.

Научете Ruby с Neo Ruby Koans не е за начинаещи. Ако обаче разбирате добре Ruby и сте готови да работите за да станете експерт Ruby програмист, Ruby Koans е за вас.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map