Учебен раздел 508 окончателно ръководство: Направете своя сайт достъпен за всички потребители

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


През 1973 г. правителството на Съединените щати прие обширен законодателен акт, известен като Закон за рехабилитация на работна сила в САЩ. Това законодателство предвижда финансиране за хората с увреждания

… професионална рехабилитация, подкрепена заетост, независим живот и клиентска помощ (и) разрешава различни безвъзмездни помощи за обучение и услуги, администрирани от Администрацията за рехабилитационни услуги.

С напредването на технологиите и както на работното място, така и на обществото като цяло претърпяха значителни промени, необходимостта на хората с увреждания също се разви. За да насърчи равен достъп до Интернет и свързаните с тях технологии за всички, правителството добави раздел 508 към Закона за рехабилитация на работната сила през 1998 г..

Какво е раздел 508?

Както е изменен в Закона за инвестициите в работна сила от 1998 г. (P.L. 105-220), раздел 508

… Изисква федералните агенции да разработват, набавят, поддържат и използват електронни и информационни технологии (EIT), които са достъпни за хора с увреждания – независимо дали работят или не за федералното правителство.

Накратко, федералният закон изисква правителствените агенции да създават и използват електронни устройства и съдържание, разработено за използване с тях (например уебсайтове, медийни файлове и т.н.), до които хората с увреждания могат лесно да имат достъп. Този списък включва, но не се ограничава до:

 • Телефони, смарт телефони и мобилни устройства
 • Таблет, лаптоп и настолни компютри
 • Телевизори, DVD плейъри и видеозаписи
 • Интернет и Интранет уебсайтове
 • Софтуер и операционни системи
 • Съдържание на DVD и CD
 • Онлайн обучение
 • Уебинари и телеконференции
 • Центрове за техническа поддръжка
 • Уебсайтове и инструменти за отдалечен достъп
 • Ръководства на потребителя за софтуер и инструменти
 • Копирни машини, принтери и факс машини
 • Калкулатори
 • Лабораторно оборудване

Изискването на федералните агенции да създават достъпно съдържание и да предоставят помощни технологии за служители, гости и други подкрепя заявената цел на правителството да направи програмите и услугите си възможно най-приобщаващи. Всички правителствено съдържание и устройства, които могат да бъдат използвани или достъпни от обществеността, също трябва да спазват.

Погледнете по-отблизо начините, по които правителствените агенции прилагат Раздел 508:

Кой трябва да спазва раздел 508?

На федерално ниво всички агенции трябва да спазват раздел 508 (при условие че спазването не претоварва ресурсите на агенцията). Отговорността за спазването на стандартите, посочени в раздел 508, се споделя от много страни, включително:

 • Създатели на съдържание и автори: Хората, които създават съдържание, което потенциално може да бъде разпространено чрез имейл, публикувано онлайн или споделено чрез други електронни средства (например социални медии), са отговорни за осигуряването на достъп до тяхното съдържание.
 • надзорници: Ръководството е отговорно за обяснението на значението на раздел 508 и осигуряването на техния персонал да получи подходящо обучение за съответствие.
 • Уеб мениджъри: Мениджърите на уебсайтове са отговорни за това, че техните сайтове отговарят на стандартите на раздел 508.
 • Ръководители на проекти и програми: Ръководителите на проекти и програми трябва не само да наблюдават спазването, но и да гарантират, че им е оставено достатъчно време за ревизии в тяхната времева линия.
 • Служители по договори:Всички договори трябва да съдържат съвместими с 508 фрази и всеки, който изпраща договор, трябва да включва 508 съвместими резултати.

В допълнение към федералните държавни агенции, всяка държава, която получава федерални парични безвъзмездни средства от Закона за подпомагащите технологии, Държавната програма за безвъзмездни средства също трябва да съответства на раздел 508. Програмата за държавна безвъзмездна помощ на Закона за помощните технологии действа на държавно ниво и е предназначена да подкрепя проекти, насочени към потребителите. които предоставят или подобряват след адаптивни технологии стоки и услуги.

Огромната покупателна способност на правителството и доходоносната система на договори също правят спазването привлекателна перспектива за външни доставчици, чиито предложения трябва да отговарят на изискванията на раздел 508 за федералните проекти. Правителството активно насърчава компаниите да създават устройства и услуги, които отговарят на 508, за да достигнат възможно най-голям брой граждани, както вътре, така и извън правителството.

Изпълнителите, заинтересовани да отговарят на 508 стандартите, представят доброволен шаблон за достъпност на продуктите (VPAT). Този „информационен инструмент“ описва точно как продуктът или услугата прави или не отговаря на изискванията на раздел 508. Компаниите, които предлагат съвместими с 508 продукти и услуги, трябва да спазват най-добрите практики за подготовка на VPAT и да представят документацията си при поискване. Поради това много компании поставят своите завършени VPAT директно на уебсайта на създателя, така че както правителствените агенции, така и потребителите да имат достъп до информацията при необходимост.

Как работи спазването?

Общата цел на Закона за рехабилитация на работната сила и по-специално раздел 508 е да осигури равен достъп за всички потребители на устройства и съдържание. Следователно всеки продукт, съдържание или услуга, които желаят да се съобразят, трябва да предоставят (в съответствие с подраздел 1194.31) „съпоставим достъп“:

 • За потребители, които са слепи или имат слабо зрение и / или могат да се използват с помощни технологии за зрителни увреждания
 • За потребители, които са глухи или слухови и / или могат да се използват с помощта на помощни технологии за нарушения на слуха
 • Така потребителите с двигателни увреждания могат да получат и използват вашия продукт
 • Така потребителите могат да използват вашия продукт, без да разчитат на реч

Всеки тип съдържание и устройство също има много специфични правила, регулиращи функциите, необходими за привеждането му в съответствие. Например, повечето мултимедийни съдържания изискват текстова версия на всеки визуален или аудио материал, за да бъдат достъпни за тези, които могат да имат проблеми със зрението или слуха..

Обърнете внимание на един инструмент, който разработчиците могат да използват, за да направят съдържанието си раздел 508 съвместим:

Постигане на ADA / раздел 508 Съответствие с Ext JS 4.2 от Sencha на Vimeo.

Защо има значение спазването?

Светът се превръща във все по-сложно и свързано място. Тъй като технологията се движи все повече за търговия, развлечения и комуникация онлайн, хората с увреждания може да останат назад. Приспособяването на нуждите на различно способните хора е част от наистина приобщаващо общество.

И нуждата от такова настаняване е реална и широко разпространена. Според проучване от 2012 г. в университета Корнел:

 • 6,4 милиона души в Съединените държави имат зрително увреждане.
 • 10,5 милиона души в Съединените щати са с увреждане на слуха.
 • 20,9 милиона души в Съединените щати са с амбулаторна инвалидност.
 • 14,8 милиона души в Съединените щати имат когнитивно увреждане.

Без Раздел 508, буквално милиони хора биха били в изключително тежко неблагоприятно положение по отношение на достъпа до правителствената информация, възползването от правителствените програми или навигацията в уебсайтове, мултимедийно съдържание и документи.

Извън потенциалните правни последици за федералните агенции или потенциалните печалби за съвместими изпълнители, спазването на раздел 508 прави съдържанието достъпно за всички. За разработчиците, артистите, собствениците на фирми и всеки, който създава и споделя съдържание, съответствието на раздел 508 не само отваря уеб и мултимедийно съдържание за потенциални клиенти с увреждания, но демонстрира активна ангажираност към многообразието и равенството в ерата на Интернет.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map