S-Plus програмиране: Как да започнем със статистическото програмиране

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


S-PLUS е търговско разпространена реализация на езика за програмиране S. Той е разработен, разпространен и поддържан от TIBCO Software Inc. S-PLUS е написан и работи в статистическата среда за програмиране на TIBCO Spotfire S +. Статистиците и изследователите от широк кръг от индустрии използват S-PLUS за извършване на усъвършенстван статистически анализ на големи масиви от данни.

История на S, R и S-PLUS

Езиковият език за програмиране е разработен в края на 70-те години в Bell Laboratories. Той е проектиран да бъде език за статистически изчисления, който ще улесни създаването на софтуер за статистически анализ. S-PLUS е патентована версия на езика S, разработена от Статистическите науки през 1988 г. за използване в техните софтуерни пакети за статистически анализ. Статистическите науки, заедно с всичките му продукти и езика S-PLUS, са придобити от MathSoft през 1993 г..

Докато MathSoft издаваше патентовани пакети за анализ, използвайки езика на S-PLUS, конкурентният език, наречен R, беше разработен и предоставен свободно на разположение под GNU General Public License (GPL). R е модерно изпълнение на езика за програмиране на S и повечето кодове, написани на S, могат да бъдат изпълнени в R средата, без да се променят.

През 2001 г. MathSoft беше разделена на две единици, което ефективно отменя сливането на MathSoft и статистическите науки, завършено осем години преди това. Получените в резултат продукти за анализ на данни бяха преименувани на Insightful Corporation. През 2008 г. Insightful беше придобит от TIBCO, който сега използва езика S-PLUS в рамките на тяхната среда за програмиране на статистически анализи Spotfire..

Както R, така и S-PLUS продължават да се използват активно в индустрията за анализ на данни. Използването на S-PLUS е ограничено до потребителите на софтуерния пакет Spotfire на TIBCO, докато R се прилага в много съвременни интерфейси с отворен код и GPL. Резултатът е, че съвременната употреба на R далеч надминава тази на S-PLUS.

Въпреки че собственият S-PLUS може да не е толкова популярен, колкото GPL родственик R, той се реализира като част от много лесен за употреба софтуер за анализ, TIBCO Spotfire, което го прави популярен избор за бизнес изследователи и статистици с достъп до адекватно финансиране.

Разлики между S, R и S-PLUS

S-PLUS и R са двете съвременни реализации на програмния език на S. На практика има някои различия по отношение на лексикалния обхват, моделите и различни малки синтактични различия. И трите езика обаче са изключително сходни и много код може да се изпълнява еднакво добре и в трите среди.

Практически погледнато разликите между S, S-PLUS и R се свеждат до внедряване. S и S-PLUS са собственост на TIBCO и се реализират изключително в рамките на TIBCOs Spotfire S +. R е проект на GNU, свободно достъпен и реализиран в различни интерфейси с отворен код и GPL.

Лицензирането на GPL на езика R означава, че той е получил широко приемане в рамките на академичните и корпоративни изследвания. В резултат на това, в зависимост от начина, по който измервате популярността, R се счита за един от най-популярните езици за програмиране за статистически анализ, само за последващите тежки езици с общо предназначение като Python, C и Java. Spotfire, от друга страна, командва сравнително малка ниша от общия пазар на софтуер за статистически анализ.

Как да получите S-PLUS

S-PLUS се реализира в рамките на софтуерния пакет TIBCO Spotfire S +. Ако искате да използвате S-PLUS за статистически анализ, първо трябва да получите достъп до Spotfire. Докато достъпът до Spotfire обикновено изисква платен лиценз, има няколко начина да получите достъп до Spotfire безплатно, ако сте част от акредитиран университет, журналист, регистрирана организация с нестопанска цел или редовен студент. Ако се включите в една от тези категории, разгледайте програмата на TIBCO за по-добро световно дарение.

S-PLUS ресурси

Налични са безплатни ресурси онлайн, които могат да ви помогнат да научите S-PLUS и как да използвате езика в Spotfire среда.

Езиците за програмиране R и S-PLUS са тясно свързани – дотолкова, че повечето прости команди могат да се изпълняват във всяка среда без промяна. Сложните скриптове може да изискват известна промяна за коригиране на синтаксиса и лексикалните различия в обхвата. В резултат на това много от наличните уроци и ръководства обхващат както R, така и S-PLUS езиците.

Въведение в средата на S-PLUS

TIBCO Spotfire S + Преглед на продукта (PDF), от TIBCO Software Inc. Този документ предоставя добър преглед на средата Spotfire, историята и възможностите му.

Първи стъпки с TIBCO Spotfire S + 8.2 за Windows или за Solaris / Linux (PDF), от TIBCO Software Inc. Научете за средата за статистически анализ на Spotfire, включително как да използвате S-PLUS във вашата среда (вижте страници 56 – 60, за да стигнете до нея).

Въведение в S-PLUS програмиране

Статистика с R (PDF), от Hugo Quene. Този кратък документ се основава на езика R, но въвеждането отбелязва, че повечето идеи в урока се прилагат както за R, така и за S-PLUS. Урокът обхваща основите на програмирането и статистическия анализ с R или S-PLUS. Покритите теми включват използване на обекти, операции, анализ на данни, тестване на хипотези, регресионен анализ, моделиране на смесени ефекти и използване на пакети.

R / S-PLUS Основи и техники за програмиране (PDF), от Thomas Lumley. Научете основните концепции, които са в основата на програмирането в R и S-PLUS в този лесен за четене уводен документ.

S-PLUS и Spotfire S + програмиране на дълбоки гмуркания

S-Plus за анализ на биологични данни, от Rhondda E Jones, et al. Това ръководство е пълно запознаване с езика и средата за програмиране на S-PLUS. Ако сте готови да научите задълбочено S-PLUS, тази дискусия на 350 страници на езика ще ви научи как да завършите статистически валиден анализ на големи масиви от данни. Този урок използва набори от биологични данни като механизъм за преподаване, но получените знания могат да бъдат приложени във всяка област на анализ. Забележка: Това ръководство за PDF е опаковано по такъв начин, че да може да бъде отворено само с Adobe Reader.

Ръководство за програмист на TIBCO Spotfire S + 8.2 (PDF), от TIBCO Software Inc. Този документ включва над 500 страници инструкция за програмиране на S-PLUS в среда на Spotfire S +. След като се запознаете добре със S-PLUS, този документ ще ви помогне да се превърнете в експерт по анализ на данни от Spotfire S +..

Пакети S-PLUS

TIBCO Spotfire S + 8.2 Ръководство за пакетите, от TIBCO Software Inc. Пакетите са колекции от функции, данни и помощни файлове, които добавят нови S-PLUS функции към средата Spotfire S +. Това ръководство представя пакети и показва как да започнете да ги използвате.

Допълнителни образователни ресурси

Тъй като внедряването на S-PLUS се случва в приложението TIBCO Spotfire, важно е да знаете как да използвате тази мощна платформа за статистически анализ.

 • Безплатно онлайн обучение от TIBCO за потребители на Spotfire.
 • TIBCO Spotfire S + 8.2 Документация
 • Общност на TIBCO: уики и форум, събрани в едно цяло. Получете помощ за S-PLUS от общността, която я използва ежедневно.
 • Създаване на функции за данни със S-PLUS в най-новата версия на Spotfire S+.

Има и няколко учебника, които въвеждат S-PLUS и обучават читателя за използването му за анализ на данни.

 • Моделиране на финансови времеви серии с S-PLUS, от Ерик Живот.
 • Моделите със смесени ефекти в S и S-PLUS, от Pinheiro и Bates.
 • EnvironmentalStats за S-Plus, от Steven P Millard.
 • Статистически анализ на финансовите данни в S-Plus, от Рене Кармона.

резюме

S-PLUS е мощен програмен език за извършване на статистически анализ. Използвайки ресурсите тук, трябва да сте на път да го овладеете и да го използвате за решаване на проблемите, с които се сблъсквате в работата си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map