Ръководство за Apache Server: Започнете с най-популярния уеб сървър в света

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Наречен от уважение към индианското племе, HTTP сървърът Apache е създаден като съвместен проект и в крайна сметка се превръща в един от най-ефективните сървъри за всички времена.

Apache е проектиран от сътрудници от цял ​​свят, но проектът стартира с Роб Маккуол от Националния център за суперкомпютърни приложения.

Какъв беше смисълът на проекта? За да създадете изчислителен сървър с търговска степен, който може да поддържа всяка програма, софтуер или приложение, независимо от това колко надежден. Не само това, но Apache е трябвало да бъде свободен и отворен за обществеността, и то’s остана така.

Contents

Приготвяме се да започнем

Ето няколко ресурса за стартиране на настройките и стартиране с Apache:

 • Уебсайт на Apache: този сайт предлага ръководство за стартиране за тези, които никога не са работили с Apache в миналото. То’е полезен и за тези, които смятат себе си за нови в изграждането на всякакъв тип уебсайт изобщо. Ръководството започва с обхващане на всичко от клиенти до URL адреси; конфигурационни файлове към съдържанието на уебсайта. След като се почувствате комфортно с първоначалното обучение, той ви моли да преминете към по-напреднали теми като изтегляне, инсталиране и конфигуриране на Apache.
 • Въведение в Apache: този ресурс от Tuts + изследва как да започнете с Apache по-задълбочено, като говори за инструментите и детайлите, които се събират, за да работят Apache.
 • Apache за начинаещи: това очертава защо трябва да се интересувате от този тип сървър и как той може да помогне на обикновения разработчик при създаването на нов софтуер. Освен това, статията обяснява популярните методи за изтегляне и инсталиране на сървъра.

Основна конфигурация

След като настроите настройката, можете да преминете към конфигуриране на Apache:

 • Учене Администрация на уеб сървър Apache: този курс от Udemy разглежда как потребителите на Linux могат да разширят знанията си с повече възможности за визуално обучение. Всеки урок е разбит на шепа лекции с видеоклипове и страници за изтегляне за всичко – от виртуални хостове до удостоверяване.
 • Конфигурационни файлове: този ресурс на официалния сайт Apache изброява файловете, които ще ви помогнат да получите цялата настройка на пакета. Най-добрата част от този ресурс е как очертава какво прави всяка директива и конфигурационен файл за стартирането на сървъра, както и в кои файлове трябва да поставите директивите в.
 • Индекс на директивата: ако сте’изобщо не сте запознати какво е директива или ако сте’бих искал да има хубав ресурс за препращане обратно към най-често срещаните директиви, погледнете индекса на директивите на сайта Apache за имена и описания на всяка от тях.
 • Основи на конфигурацията на Apache: това обхваща някои въпроси за начинаещи, които може да имате, но истинската стойност произтича от това как някои конфигурации на Apache го наричат ​​Apache2 и от факта, че тези различни настройки изискват различни файлове.
 • Как да конфигурирате Apache Web Server на Ubuntu или Debian VPS: I’d препоръчах всички учащи и потребители да разгледат това ръководство. И Ubuntu и Debian са операционни системи, подобни на тези на Windows или Mac OS. Следователно статията обяснява как инсталирането на вашите уеб файлове на сървър като Apache също изисква жизнеспособна операционна система като една от тях. Какво’Най-важното е йерархията на файловете в Ubuntu и Debian, тъй като дадена конфигурация може да се промени драстично в зависимост от операционната система.
 • Основна конфигурация на Apache 2 в Unix-подобни системи: въпреки че Unix операционна система е свързана с тази на тези, обсъдени по-горе, тя’s не е лоша идея да се вземат предвид тънкостите на всяка система. Че’и защо този ресурс се откроява по отношение на повече от една операционна система. Гъвкавостта и силата на Apache са разкрити в статията за подобни на Unix системи, защото тя говори за невероятните комбинации от конфигурационни файлове, за да гарантирате, че вашият сървър работи така, както искате.

Сигурност

 • Удостоверяване и упълномощаване: това влиза в игра, когато вие’опитвате се да защитите вашите цифрови активи като сървъра и програмите на сървъра. По същество той действа като вратар и проверява кой иска да получи достъп до сървъра и кой има достъп. Частта за оторизация на ресурса се разширява от това как вие, уеб администраторът, можете да зададете определени потребителски нива, така че някои потребители да имат достъп до повече данни, докато други са ограничени или напълно изключени.
 • Linux Apache HTTP Server Ръководство за сигурност и закаляване: този видеоклип има няколко части за вашите нужди за сигурност. То’s визуално въведение към темата.
 • 13 съвета за сигурност и закаляване на уеб сървъра на Apache: това ръководство предлага повече подробни подробности с 13 съвета за сигурност и закаляване на Apache. Например някои от съветите говорят за скриване на някои файлове, така че никой да няма достъп до тях извън уеб администратора. Вие’Ще науча и за деактивиране на ненужни модули, за актуализиране на Apache редовно и ограничаване на достъпа до някои потребители. Всички те са полезни, ако сте’отново знаете за Apache, но нервни относно запазването на вашите активи.
 • Съвети за сигурност: тези ресурси на официалния сайт Apache предоставят основни съвети за сигурност, написани на обикновен английски език за пълния начинаещ. След това преминава към по-подробни елементи, като защита на файловете на вашия сървър като цяло и се уверете, че системните ви настройки не са’t уязвими.
 • Ръководство за закаляване и сигурност на уеб сървъра Apache: това ръководство от Geek Flare засяга много от проблемите, които може да срещнете от неща като изтичане на информация, SQL инжекции (форма на атака, която включва вкарване на злонамерен код в програма), проблеми с разрешаването и удостоверяването , и още. Ръководството има красива таблица със съдържание, която води до силна информация за всяка от заплахите.

Влизане

 • Включване на влизане в HttpClient: регистрирането се случва, когато списък на дейностите на сървъра се документират и съхраняват. В някои случаи може да не искате да се регистрира някоя от тези дейности. От друга страна, регистрирането може да бъде от решаващо значение за развитието, защитата и управлението. Това ръководство ще ви преведе през процеса на включване на регистрацията.
 • Деактивиране на HttpClient Logging: от обратната страна, вие също трябва да знаете как да изключите регистрацията.
 • Практики на регистрация: правилните практики за записване на лога подобряват шансовете ви за успех, като имате предвид, че можете да объркате нещо, ако не следвате правилните стъпки. Тук’s официалното ръководство от Apache.

CGI

 • Общият интерфейс на шлюза (CGI): има много по-сложно определение от това, което ние’отново ще обясня. Накратко, то’s част от уеб сървъра, който взема информация, предоставена от потребителя, комуникира с други приложения на сървъра, след което доставя някакъв отговор на уеб браузъра и потребителя. Може да видите това в действие, ако попълните формуляр онлайн и получите “Благодаря ти” съобщение в замяна.
 • Направи си сам: Активирайте CGI на вашия Apache сървър: тази статия ще ви преведе как може да се направи самостоятелно.
 • Урок Apache: Динамично съдържание с CGI: официален списък с правила за директории и файлове.

Често задавани въпроси

Какво’s Apache Server?

Apache е силно адаптивен и разширяващ се уеб сървър със HTTP / 1.1 съответствие. Той има неограничен лиценз и непрекъснато се разработва за нови издания на функции. Не само това, но функциите са изградени с помощта на редовни потребители, тъй като можете да изпращате отзиви и да съобщавате за проблеми. Пълният му изходен код е една от причините разработчиците да работят с Apache, тъй като той позволява персонализирането на модули в API.

Някои от по-често срещаните функции включват отчети за грешки и проблеми и отговори, CGI скриптове, удостоверяване, страници, защитени с парола, и неограничено и гъвкаво пренаписване на URL адреси. Можете също да конфигурирате виртуални хостове, за да направите нещата по-ефективни за мрежа от сайтове или приложения.

Има ли причина за името Apache?

Сървърът Apache е кръстен в чест на индианското племе, известно с репутацията си на трайни воини. Някои хора твърдят, че това’всъщност се нарича Apache, защото го’с “лепенка” сървър, поради това, че е изграден с помощта на пач файлове. Макар и интересно и сладко, това не е’t причината те го кръстиха Apache.

Какво’е толкова специален за Apache по отношение на производителността?

Като цяло Apache’s производителността побеждава много сравними сървъри. Това каза, че експертът по IIS може да получи това, което да се представи по-добре от Apache. Това обаче изисква знания на високо ниво, така че като цяло можете да очаквате Apache да отговори на повечето от вашите нужди по отношение на производителност и да победите конкуренцията през повечето време.

Има ли Apache подкрепа, за която мога да се обадя или да изпратя имейл?

Там’Без телефонна линия или чат на живо можете да се свържете, за да получите поддръжка за Apache сървъра. Страницата за поддръжка на Apache обаче има някои приятни опции като страница за доклад за грешки и документация. По-голямата част от подкрепата се предоставя по този начин, така че дон’не очаквам да може да разговаря с човек по имейл или по телефона. Вие’Ще трябва да завършите повечето от собствените си изследвания.

Как да осъществя достъп до Apache?

Изтеглянето на източника за Apache може да стане на официалния сайт. Тази страница предоставя изтеглянето, заедно с подробна информация за това какво да направите след това.

Какви са някои алтернативи на Apache сървъра?

Всеки може да отвори собствен уеб сървър, което означава, че има много алтернативи на Apache. Някои от алтернативите включват следното:

 • Nginx
 • Lighttpd
 • кутийка за чай
 • Microsoft IIS
 • WPN-XM
 • Hiawatha
 • чероки
 • Уеб сървър бездна

Това е само малък вкус на други сървъри, така е’s препоръчваме да проучите внимателно вашите възможности, преди да се ангажирате с решение.

Какво да правя, ако го направя’Ще имам проблеми?

Когато имате проблеми с вашия Apache сървър, го’е добра идея да разгледате някои основни техники за отстраняване на неизправности, преди да съобщите за грешка.

Започнете, като проверите дневника за грешки, за да видите дали Apache е докладвал нещо, което може да се обърка със сървъра. През повечето време можете да намерите грешка, която дава достатъчно информация, за да направите промяна. Понякога трябва да потърсите грешката, за да разберете какво се случва.

След това, вижте въпросите, изброени по-долу в този FAQ, за да видите някои от по-често срещаните грешки. По този начин можете да разберете какъв е проблемът и съответно да се коригирате.

То’s също не е лоша идея да проверите базата данни за грешки в Apache. Ако проблемът ви вече е докладван, трябва да се регистрирате в случай, за да видите дали той някога ще бъде решен. Също така трябва да се свържете с оригиналния плакат, за да видите дали имат обмен на имейл’не е публикувано публично.

Групи от социални медии, форуми и групи за поддръжка на потребители са друго място, където хората говорят за грешки и грешки, които може да искате да проверите. Ако всичко това не успее да разреши проблема ви, докладвайте го в базата данни за грешки.

Какво се случва, ако получа спам от Apache?

Краткият отговор на това е, че вие’най-вероятно не получавате спам от Apache сървъра. Много потребители смятат, че тъй като спамът се проследява до уебсайт с помощта на Apache, той веднага може да бъде приписан на сървъра. Обаче това’не е така. Всъщност нито един маркетинг спам никога не се привързва и изпраща от Apache сървъра.

Какво означава неопределената препратка към грешката „__inet_ntoa“?

Това обикновено се случва при инсталирането на BIND-8. Това означава, че вероятно имате конфликт между библиотеките и включените файлове. За да отстраните проблема, уверете се, че използвате само включват файлове и библиотеки, които са в комплект с вашата система. След това отидете на вашия конфигурационен файл и добавете -lbind към реда EXTRA_LDFLAGS. Повторно конфигурирайте конфигурацията след това и трябва да сте добре.

Какво означава грешката „конфигуриране неуспешно за srclib / apr“?

Единственият път, когато се появи тази грешка, е когато сте’работите отново с Apache 2.4 или по-нова версия. Направата на изграждане с –с включен apr понякога извежда тази грешка. За да го поправите, можете да изтеглите * -deps tarball за основното издание. След това го поставете в същата директория.

Как да се справя с GCC компилационни грешки?

Apache не успява да изгради, когато не’Изпълнете няколко задачи с GCC. GCC се свързва с използваната операционна система, така че когато правите надстройка на вашата операционна система, вие също трябва да възстановите GCC.

Какво означава грешката „setgid: Invalid argument“?

Тази грешка се появява при два случая. Първият включва директивата за групата. Можете да намерите директивата за групата в conf / httpd.conf. Директивата за група трябва да назовава група, която се намира във файла / etc / group. Другата причина за това е, когато в директивата за групата се използва отрицателно число. Например може да имате нещо като група № -2, което не е наред и ще ви даде грешка. През повечето време трябва да се придържате към името на групата, а не към числото, за да предотвратите това.

Какво означава грешката „httpd: не може да зададе опция на сокета TCP_NODELAY“?

Тази грешка почти винаги се случва, когато клиентът е изключен в даден момент. Най-често това се случва, когато клиентът прекъсне връзката преди време, когато Apache извика setockopt () за връзката. Това не трябва’не се случва толкова често.

Какво означава грешката „нулиране на връзката чрез връстници“?

Там’няма причина да се тревожи от това съобщение, тъй като се появява доста често. Всичко това означава, че клиентът е прекъснал връзката преди настройването на връзката. Например, клиентът ще натисне бутона Stop преди връзката, като ви изпрати грешка. Всичко зависи от времето за реакция на вашия сайт, така че ако имате бавен сайт, тогава може да виждате тази грешка по-често. То’е основно съобщение, което казва на хората да’няма търпение да седнете и да изчакате сайта да се зареди.

Как да осъществя достъп до Dump файла?

Местоположението на Dump файла е в директорията ServerRoot. Можете също да промените това местоположение, като коригирате директивата на CoreDumpDirectory. По принцип бихте могли да изберете всяка друга директория, ако мислите’е по-удобно за вас.

Какво означава „Не мога да определя името на хоста. Използвайте директивата на ServerName, за да го зададете ръчно. “ съобщение означава?

Това е една от по-лесно разбираемите грешки, тъй като тя ви казва точно какво означава. По принцип сървърът Apache може’t разберете името на хоста на вашата система.

За да коригирате това, трябва да отидете на файла confhttpd.conf и да намерите низа, наречен ServerName. Целта е да се гарантира, че има’е некомментирана директива като ServerName localhost.

Когато стигнете до това място, имате две възможности: Да създадете нов, ако не го направите’нямате един или да коригирате проблема. То’също не е лоша идея да проверите дали Windows е активиран DNS. Това може да се направи в областта за настройка на TCP / IP на контролния панел на интернет опциите или в мрежовата зона.

След като завършите този процес на активиране на DNS, рестартирайте сървъра, за да видите дали той работи.

Какво се случва „Системна грешка 1067. Процесът приключи неочаквано. ” съобщение означава?

Както можете да видите, това е едно от по-общите съобщения, но включва факта, че вашият уеб сървър не е стартирал правилно. Причината е да зависи от вас. За да направите това, отидете на прозореца на DOS и изпълнете следните команди:

c: cd "Program FilesApache GroupApache" Apache

Ако подканата няма’върни се, натисни Control-C за да излезете от Apache. Понякога можете да проверите дневника за грешки в Apache, за да намерите и решения.

Какво прави „администраторът: не валиден FDN:…“ грешка средно?

Грешка като тази се случва при използване на SuSE дистрибуцията, тъй като инструментите за идентификация на трети страни са включени по подразбиране. Проблемът е, че те пречат на Apache, принуждавайки редовното удостоверяване да не работи.

Основната поправка включва преминаване към /etc/httpd/suse_addmodule.conf и /etc/httpd/suse_loadmodule.conf и коментиране на всички модули, които правите’няма нужда. Накратко, отървете се от модулите, които са’t, необходими за правилното функциониране на сървъра.

Защо съм’Имам проблеми с изпълнението на определен брой виртуални хостове?

Това се случва най-често, когато срещнете ограничения на ресурсите на вашата операционна система. Например, ограничението за дескриптори на файлове на процеса е често срещана причина за отказ на виртуалните хостове. През повечето време спечелихте’няма да получите описателно съобщение за грешка за това или сте спечелили’въобще не получавам такъв. Ако ти’бих искал да поправя този проблем, има няколко решения:

Започнете с намиране на вашите директиви за слушане и намаляване на броя на вашите директиви. През повечето време’изобщо няма нужда от някоя от тези инструкции за слушане, тъй като Apache вече слуша адресите на порт 80.

Някои от другите решения включват намаляване на количеството лог файлове на сървъра и увеличаване на броя на дескрипторите на файлове.

Има ли начин да добавя браузъри и препратки към моя дневник?

Имате няколко възможности, когато става въпрос за изпълнение на тези задачи. Първият включва компилиране на модула mod_log_config в конфигурацията. Трябва да използвате директивата CustomLog, когато правите това.

Имате възможност или да регистрирате допълнителната информация в други файлове, освен дневника за прехвърляне, или да използвате записаните вече записи.

аз’опитвам се да вляза в директория, но аз’Ще получа съобщение „Забранено“. Какво е това?

По-често можете да проследите това по една от двете причини. Първият е, защото разрешенията на вашата файлова система не позволяват на Потребител / Група да работи на Apache. Поради това Apache може’t достъп до правилните файлове.

От друга страна, това може да е така, защото вашата настройка на Apache има ограничения, които блокират достъпа до файлове. Можете да прегледате информацията за отказано разрешение, за да разберете дали разрешенията за файл са по вина.

Нито един от моите анализирани файлове не се кешира. Помогне!

Кешовете възникват чрез сравняване на какво’s се доставят от сървъра с заглавката Последна промяна. Вашите анализирани файлове не’не можете да се кеширате, когато кеширащият модул може’t разберете дали документ се е променил или не.

През повечето време можете да разрешите това, като генерирате заглавие Expires. Понякога всичко, което трябва да направите, е да използвате механизма XBitHack Full, за да кажете на Apache да изпрати заглавието с последна промяна в зависимост от времето на модификация.

Защо имам проблеми с ограничаването на достъпа от име на хост или домейн?

Най-често можете да отстраните този проблем, като добавите HostnameLookups Double към вашата конфигурация. Откриваме, че това се случва, когато или имате проблем с картографирането в регистрацията в DNS или имате проблемни проверки и проверки на вашия Apache сървър. И за двете, можете да проверите информацията за произхода и да коригирате конфигурацията си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map