Научете за кариерите в компютърните науки

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Въведение

В този ресурс сме изброили някои от най-често срещаните видове компютърно фокусирани кариери, свързани умения и големи ресурси – като онлайн курсове – за да ви помогнем да започнете по правилния път.

Използвайте навигацията вдясно, за да преминете към отделни видове работни места или да продължите да четете по-долу за кратко въведение, история и общи предварителни умения, важни за всеки кариерен път в компютрите и технологиите.

История на компютърната кариера

Преди 80-те години повечето компютърни работи се извършват на изключително високо ниво. Академичните професионалисти са авторски съвременни системи за използване в мейнфрейми и търговски центрове за данни.

През 90-те години на миналия век търговският интернет започна да става достояние на обществеността и нарастването на електронната поща завинаги промени начина, по който комуникацията се случва в типичен офис.

Сега ние сме абсолютно наситени с компютри и вградени устройства и се очаква тази тенденция да продължи, един ден може да видим миниатюрни компютри в телата ни.

Няма единична кариера в изчислението, но притежаването на основно разбиране на уменията за инженеринг и програмиране може да се адаптира към всяка специализация.

Предварителни умения

Основни математически умения

За повечето програмиране не е задължително да знаете много математика, само основния ред на операциите. За някои видове анализи или тестове познаването на статистиката може да бъде полезно. В света има много програмисти, които са ходили в колеж, за да учат нетехнически специалности.

Познаването на смятане или линейна алгебра може да бъде изключително полезно, но не се изисква за всички роли. Гео-пространственото, научното, обработката на изображения и други специализирани програми, ще изискват по-високи познания по математика.

Основни компютърни знания

Програмирането е състояние на ума. Да можеш да разбереш променливи, цикли, условности, функции и методи е почти необходимо за всяка техническа роля на компютъра.

Познаването на основите на програмирането може дори да помогне на ръководителите на проекти или на ръководителите на проекти при създаването на по-интелигентни срокове за разработване на продукти или за клиенти.

Комуникационни умения

Програмистите са хора и имат голямо разнообразие от личности и предпочитания; възможността да работите с всички видове е от съществено значение за успеха в компютърна кариера.

Тесните срокове и невъзможните технически изисквания могат да бъдат рецепта за стрес и бедствия и могат да бъдат предотвратени чрез честни дискусии и реалистични очаквания.

Използването на комуникационни рамки като Agile Scrums или „Team-Ware“ за управление на задачи може да бъде изключително полезно за бързо производство на работа.

Видове работни места

Уеб разработчик и дизайнер

Една от най-видимите кариери може да е уеб разработчика.

Съдържанието, консумирано онлайн, е може би една от най-разпространените форми на медия и по този начин е една от най-практикуваните области на експертиза. Тази работа може да включва много свободна практика, но също толкова лесно може да бъде част от утвърден консултантски магазин.

Добри умения за учене: HTML, JavaScript, CSS, SQL, уеб сървъри, 1-2 езика за уеб програмиране, Google Analytics, графични инструменти като Adobe Photoshop

Места за начало:

 • W3Schools.com

 • Codecademy.com

 • Udacity.com

 • Udemy.com – Пълен курс за уеб разработчици

 • Форум на Webdeveloper.com.

Разработчик на софтуер и ОС

По-общо заглавие, разработчик на софтуер или операционна система ще работи върху софтуерни приложения. Това може да е за настолни приложения, мобилни или по-сложни уеб приложения.

Инженер на операционната система би написал код, който определя кода, който позволява на компютърния интерфейс, както ние знаем, да бъде изпитан от потребителите. Тук има огромно разнообразие, така че нито един набор от умения не е абсолютен.

Добри умения за учене: C / C ++, Xcode, Objective-C, Java, .NET

Места за начало:

 • Microsoft Virtual Academy – Курсове за разработка на приложения

 • Google клас Python

 • Курсът на C ++ на Google

 • Разработка на приложения за iPad и iPhone.

Разработчици на устройства и мрежи

Свързан с общия софтуер за разработчици, но различен по много начини.

Писането на код за работа с физически устройства и мрежови рутери е много по-различно от писането на чист софтуер. Изработката на устройства може да изисква по-строги познания в областта на компютърните науки и инженерството на самия хардуер.

Добри умения за учене: C / C ++, 1-2 други езици за програмиране, UNIX, Linux, програмиране на мрежови гнезда, мрежово + сертифициране, електронни схеми

Места за начало:

 • Програмиране на интернет сокет

 • F5 безплатни курсове за обучение

 • Семинар за драйвери на Windows от OSR

 • Вградено обучение за разработка на ядрото на Linux

 • Linux Foundation Driver Training.

Хардуер и електротехника

Нямаше да има компютърни програмисти без компютърна техника. Компании като Intel, AMD, Nvidia и Radeon, всички създават електроника.

Независимо дали става въпрос за компютърни процесори, памет или съхранение, всяка част от компютър трябва да бъде изобретена, проектирана и произведена. Обичайно е производството да се случва в Китай, но инженерингът е глобално усилие.

Освен това, специализирани компютри и електроника могат да бъдат намерени във всичко – от автомобили до медицинско оборудване.

Добри умения за учене: Електротехника, физика, шестнадесетична, единична проверка, обработка на изображения, 3-4 подходящи езици за програмиране

Места за начало:

 • Study.com – Как да станем инженер по хардуерно проектиране

 • Компютърни структури – MITOpenCourseware

 • Altera – онлайн курсове за разработчици на хардуер.

Бизнес анализи и статистика

Стартирането на бизнес от всякакъв размер може да отнеме много енергия и усилия. Да можеш да измериш ефективността на този бизнес може да бъде още по-трудно. По тази причина позицията на бизнес или анализатор на данни се е появила.

Някъде между финансова роля, статистик и инженер на данни, анализаторът сплита множество източници на данни в измерими числа, които показват здравето или резултатите от конкретен проект или организация.

Добри умения за учене: Excel, Visual Basic, SQL Server, Visual Studio, R, Python, Статистика, Разширена математика, Финанси

Места за начало:

 • Microsoft Virtual Academy – Курсове за бизнес разузнаване

 • Study.com – Кариера на анализатора за бизнес анализ

 • Урок за Excel VBA – Excel Easy

 • Опитайте R – Code School.

Осигуряване на качеството и SDET

Всеки тип разработка на софтуер или хардуер трябва да има преглед на качеството на проекта. Софтуерният инженер в тест (SDET) е от решаващо значение за проекти, при които провалът не е опция.

Тези инженери провеждат специални автоматизирани софтуерни тестове, за да установят оперативните ограничения на определено приложение или устройство. Това тестване се извършва преди пускането му в по-широката потребителска база, независимо дали е вътрешен инструмент или стопански продукт.

Добри умения за учене: Тестване на единици, SQL, 1-2 езика за програмиране, селен, специализирани автоматизирани инструменти

Места за начало:

 • Гуру 99 – Безплатни уроци за селен

 • Обучение на WhiteboxQA SDET.

ИТ и техническа поддръжка

Служителите по информационни технологии и техническа поддръжка са сред най-критичните членове на корпоративната екосистема.

Като цяло тези роли са натоварени с безпроблемната работа на стотици до хиляди работни станции и файлови сървъри. Те също трябва да внедрят софтуер за сигурност и корпоративен контрол, изпълнявайки административни задължения и актуализации на софтуера за всички в една компания.

Добри умения за учене: Инсталиране на операционна система, управление на документи, SQL, сертификат A +, умения за обслужване на клиенти

Места за начало:

 • Microsoft Virtual Academy

 • Безплатно Linux обучение онлайн

 • Обучение за онлайн сигурност на Cybrary.it.

Управление на проекти

Не всяка работа с компютър е чисто техническа. Съществуват нетехнически роли, които улесняват функционирането на разработчиците на софтуер и помагат за комуникация с предизвикателствата пред производителите.

Ръководителите на проекти могат да внедрят разнообразни екипни инструменти или методи на работа, за да поддържат проекта и да следят колко ефективно работи техният екип.

Добри умения за учене: Agile методология, софтуер за управление на проекти, „екипни изделия“, билетни системи, Excel, SQL, Microsoft Office, Microsoft Project, Visio

Места за начало:

 • Курс за управление на проекти на Coursera

 • PMP програма за сертифициране

 • Scrum Training Series.

Академични и компютърни науки

Всъщност има компютърни кариери, които се фокусират основно върху експериментални проекти и са съсредоточени около процеса на откриване и публикуване.

Всички колежи, институти и големи компании разполагат с „лабораторни“ екипи, които измислят нови идеи за изграждане на хардуер или софтуер с надеждата да намерят иновации.

Корпоративните научно-изследователски лаборатории обикновено са насочени към повече продукти, докато академичната среда може да се съсредоточи върху публикуването на документи или върху подобряването на компютърното образование.

Добри умения за учене: Изключително променлива, това може да бъде всичко. Тя трябва да помогне да се знаят 3-4 програмни езика и да може да се пише добре.

Места за начало:

 • Академични кариери за експериментални компютърни учени и инженери

 • Как да имаме лоша кариера в научните изследвания / академиите

 • Кариери в областта на компютърните науки и компютърната техника.

Допълнителни връзки и ресурси:

Компютърно програмиране – Въведение, времева линия и ресурси.

Кой код трябва да научите? – Визуално ръководство за най-често срещаните езици за програмиране.

Как да научим децата да кодират – Уебсайтове, приложения и игри, които помагат да вдъхновят децата да учат програмиране.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map