Как да защитим вашата поверителност онлайн

Разкриване на информация Вашата поддръжка помага за поддържането на сайта! Печелим такса за препращане за някои от услугите, които препоръчваме на тази страница.


Интернет е безценен инструмент, който предоставя богата информация по почти всяка тема, която може да се представи. Това не само е място за хората да открият и да научат за множество теми, но също така предоставя начини за връзка с семейството, приятелите и дори непознатите хора от цял ​​свят.

За съжаление, това споделяне на информация може да се превърне в проблем, особено когато други хора използват нечия лична информация с престъпно умисъл или когато частната информация е открадната. В ръцете на хакери, измамници и други престъпници, личната лична информация може да се използва за причиняване на физическа, финансова, емоционална и дори юридическа вреда. Всеки, който е активен онлайн, трябва да разбере значението на поддържането на поверителността си онлайн.

Contents

Лична информация, която трябва да бъде защитена

Личната информация, като адрес на човек, номер на социално осигуряване, информация за банкови и кредитни карти, място на работа и дата на раждане, може да бъде използвана от престъпниците, за да приемат невярно самоличността на жертвите си. След като престъпник извърши кражба на самоличност, те могат да използват фалшиво възприетата идентичност за извършване на цифрови престъпления или в своя лична полза, като използват фалшивата идентичност, за да платят за неща като здравеопазване или пазаруване.

В други случаи престъпниците могат да използват лична информация, за да дебнат или тормозят жертви или да предоставят определена информация за жертвата или семейството им, за да може светът да види.

Правила за защита на вашата информация онлайн

Хората могат да се защитят, като предприемат три важни стъпки:

 • Ограничаване на количеството информация, която споделят онлайн
 • Като имат предвид тяхното онлайн поведение
 • Осигуряване на техните компютри

Социалните мрежи и блоговете са примери за места, където хората са склонни да прекаляват. Когато сте на тези сайтове, осъзнайте, че всичко, което споделяте, може да бъде гледано от всеки друг навсякъде по света. Затова бъдете внимателни, когато споделяте каквато и да е лична информация, като място на работа, телефонен номер или адрес.

Освен това, докато много сайтове осигуряват известен контрол върху това кой може да вижда информация чрез коригиране на настройките за поверителност, не забравяйте, че всеки, който може да прегледа вашата информация, може умишлено или по невнимание да я сподели публично.

Как да използвате социалните мрежи и електронната поща безопасно

Уебсайтовете и блоговете на социалните медии не са единствените места, където хората могат да дават твърде много информация. Измамниците често изпращат имейли или създават фалшиви уебсайтове, за да подмамят хората да предоставят частна информация като идентификационни данни за вход във финансови акаунти, номера на кредитни карти, банкова информация и номера на социалното осигуряване.

За да се защитите, никога не отваряйте имейли, когато не разпознаете подателя. Когато отваряте имейли от признати компании, е важно да потвърдите, че запитването е автентично, преди да предоставите всяка идентифицираща или финансова информация. Това може да стане, като се обадите директно на обслужващия персонал на компанията или като отидете на официалния уебсайт на компанията и се свържете с обслужването на клиенти там. Когато отивате на уебсайта на компанията, никога не кликнете върху връзка в имейл. Вместо това, ако сте посетили сайта преди това, въведете URL адреса директно в адресната лента на уеб браузъра и ако не сте посещавали сайта преди това, използвайте търсачка, за да го намерите.

Връзките в имейлите може да са настроени така, че да заведат жертвата до фалшив сайт, който изглежда като оригинал, но всъщност е измама. Друг начин да се защитите е да избягвате да въвеждате лична информация на всеки уебсайт, който не е защитен. Защитеният уебсайт се обозначава от наличието на https в началото на уеб адреса. S показва, че сайтът е защитен.

Осигуряване на вашия компютър и частни акаунти

Паролите са от решаващо значение за осигуряването на лична информация. Когато създавате пароли, направете ги сложна комбинация от цифри, букви и символи. В идеалния случай паролата трябва да е нещо, което е лесно запомнящо се, но не и лесно за другите да гадаят. За да опрости създаването на нови пароли, човек може да използва число или една буква, за да представи дума. За всеки компютър, който човек използва, и за всеки уебсайт, който изисква парола, е важно да използвате различна парола.

Компютрите трябва да бъдат защитени от заплахата от вируси и други видове злонамерен софтуер, които могат да заразят компютър и да събират частна информация. Трябва да се предприемат прости стъпки, като например използване на антивирусен и анти-зловреден софтуер. Извършването на редовни актуализации на софтуера за антивирусни програми, както и компютърната операционна система, ще ви помогне да поддържате компютъра актуален и защитен от най-новите заплахи.

Допълнителни ресурси

За да научите повече за това да сте в безопасност онлайн, разгледайте следните ресурси. Тази колекция от ресурси включва най-добрата информация в мрежата и идва от най-авторитетните източници.

Запазване на личната ви информация в безопасност онлайн

Това ръководство от Федералната комисия по търговия предоставя насоки за осигуряване на личната ви информация както онлайн, така и офлайн, както и инструкции за специални случаи за защита на номера за социално осигуряване и осигуряване на лични устройства. Други ресурси от FTC, които може да ви заинтересуват, включват това ръководство за защита на поверителността на детето ви онлайн и спиране на нежелана поща, телефонни обаждания и имейл.

Защитете вашата поверителност онлайн

USA.gov, уебсайт, който създава и организира „навременна, необходима информация и услуги на правителството“, предлага обширно ръководство за кражба на самоличност. Това ръководство обхваща пълния спектър от теми за кражби на лична информация включват:

 • Какво е кражба на идентификационен номер и как се случва?
 • Как да предотвратите кражба на лична карта.
 • Как да съобщят за кражба на идентификационен номер.
 • Данъчни последици от кражбите на лични документи.

Поверителност в Интернет

Този кратък списък от съвети от Министерството на правосъдието в Северна Каролина ще ви помогне да използвате интернет услуги, включително електронна поща, уеб сърфиране, чат стаи, социални мрежи и други, без да нарушавате сигурността на вашата лична информация.

Поверителност онлайн & Съвети за безопасност (PDF)

Националната мрежа за прекратяване на домашното насилие (NNEDV) Проектът за безопасност на мрежата има за цел да реши проблемите с поверителността на пресечната точка на технологиите и партньорските злоупотреби. Въпреки че организацията има сравнително тесен фокус, съветите в този списък ще помогнат да се защити всеки, който е активен в мрежата.

Съвети за защита на поверителността – специални съвети за използване на компютър

Отделът за защита на потребителите в графство Олстър, Ню Йорк събра този списък, който включва широк спектър от съвети за защита на потребителите, обхващащи различни неща като блокиране на идентификационния номер на обаждащия се, използване на програми за отстъпки в супермаркетите и управление на използването на бисквитки при сърфиране в интернет..

Защита на поверителността в Интернет

Знаете ли, че грешките, допуснати в миналото, означават, че много основни уебсайтове подлежат на редовни одити, за да се гарантира, че информацията за потребителите се пази? Прочетете повече за тази тема в Bloomberg Business.

Надзорна самозащита

Надзорната самозащита е проект на Фондацията за електронни граници – водещата организация с нестопанска цел, посветена на защитата на гражданските свободи онлайн. Този уебсайт включва множество съвети, уроци и инструменти, които ще ви помогнат да защитите вашите онлайн комуникации от цифрово прослушване.

За да ви дадем представа какво ще намерите на този сайт, започнете с тези ресурси:

 • Запазване на вашите данни
 • Седем стъпки към цифрова сигурност
 • Как да: Избягвайте атаките с фишинг
 • Защита на себе си в социалните мрежи
 • Как да се защитя от злонамерен софтуер?

Как да се защитим онлайн

Търговията с акции и облигации е област от особен интерес за онлайн престъпниците. В отговор на тази тема Комисията за ценни книжа и борси публикува този списък от съвети, които са специално насочени към това да ви помогнат да запазите вашата финансова информация онлайн.

FCC Guide: Как да се защитим онлайн

Като организация, която управлява и контролира публичната комуникация, Федералната комисия за комуникации е уникално позиционирана да дава съвети как най-добре да се защитите, когато се занимавате с цифрова комуникация. Прочетете тази статия, за да научите как да се предпазите от спам и измами онлайн.

Защитете поверителността си

TRUSTe е организация, която помага на потребителите да идентифицират законни фирми, които са приложили адекватни политики за управление на личните данни. Вижте тази статия, за да научите за най-добрите практики за поверителност на браузъра, уебсайта, имейлите и мобилните устройства от едно от най-разпознаваемите имена в индустрията за поверителност на цифровите данни.

Петнадесет съвета за защита на вашата поверителност онлайн

Този списък със съвети е лесен за смилане и предоставя някои лесни за изпълнение правила за осигуряване на поверителността ви при сърфиране в интернет..

Десет начина да защитите вашата поверителност онлайн

В този списък има няколко съвета, които няма да видите на много други места, като например препоръката да използвате псевдоним при използване на социални мрежи и да не се маркирате в снимки, които други публикуват в социалните мрежи. Защо бихте искали да направите това? Прочетете тази статия, за да научите защо това може да е добри идеи.

Дванадесет бързи съвета за поверителност за родители (PDF)

Запазването на децата ви в безопасност онлайн е притеснение, споделено от всеки родител и разширен член на семейството. Как можете да запазите децата си в безопасност онлайн? Това ръководство от Службата на комисаря за поверителност на Канада ще ви помогне да се справите със задачата.

безопасност & Съвети за поверителност

Не сте сигурни дали трябва да публикувате нещо в интернет? Този списък от шест въпроса ще ви помогне бързо да идентифицирате съдържание, което би било по-добре да останете офлайн.

Защита на вашата поверителност

Този списък със съвети за поверителност е разработен от Службата на главния информационен директор в Държавния университет в Охайо и е предназначен за студенти. Независимо дали сте студент или не, в този списък има поне съвет или два, които ще ви помогнат да сте в безопасност онлайн.

ИТ отдел на Университета в Рочестър: Сигурност

Запазването на студентите в безопасност онлайн е нещо, за което колегията и университетът трябва да помислят. Университетът в Рочестър е активен и събра редица ресурси, за да помогне на студентите да учат по теми за безопасност като използване на антивирусен софтуер, създаване на силни пароли, безопасно изтегляне, избягване на фишинг измами и много други.

резюме

Интернет е прекрасен ресурс и всеки, който използва компютър, може да се възползва от всичко, което може да предложи. Важно е компютърните потребители да признаят рисковете, свързани с споделянето на лична информация и да направят интелигентен избор за това, което публикуват онлайн. Освен това е също толкова важно хората да бъдат предпазливи, когато въвеждат информация във формуляр на уебсайт, и го правят само след като гарантират, че посещават легитимен уебсайт през защитена (https) връзка.

Опитите на хакери и измамници да нахлуят и да откраднат лична информация се развиват непрекъснато и изискват бдителност от страна на всеки, който сърфира онлайн.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map