Τι είναι το Web Hosting, ακριβώς; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.
Ο απόλυτος οδηγός για φιλοξενία


Contents

Κεφάλαιο 1: Τι είναι το Web Hosting?

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται ποτέ πραγματικά πού είναι ένας ιστότοπος ή ακόμα και ποιος είναι ένας ιστότοπος. Ενεργοποιώ τον υπολογιστή μου, ανοίγω ένα πρόγραμμα περιήγησης και μεταβαίνω στο Google ή στο Amazon ή στο Yahoo.

Αλλά τι κάνω όταν «επισκέπτομαι» έναν ιστότοπο; Αν είμαι επισκέπτης, πού έχω πάει; Και αν είναι «ιστότοπος», πού βρίσκεται?

Τι θα μάθετε σε αυτό το κεφάλαιο:

 • Τι είναι πραγματικά ένας ιστότοπος.
 • Τρεις διαφορετικοί τύποι ιστότοπων (και γιατί είναι ως επί το πλείστον οι ίδιοι).
 • Όπου ένας ιστότοπος «ζει».
 • Τι είναι μια εταιρεία φιλοξενίας.

Παράλειψη αυτού του κεφαλαίου εάν… Έχετε χρησιμοποιήσει το web hosting στο παρελθόν και έχετε μια καλή κατανόηση του τι είναι ένας ιστότοπος και πώς λειτουργούν.

Τι είναι ένας ιστότοπος?

Για να καταλάβετε πού βρίσκεται ένας ιστότοπος, είναι χρήσιμο να κατανοήσετε τι είναι.

Μπορούμε να χωρίσουμε περίπου τους ιστότοπους σε τρεις τύπους (υπάρχει κάποια αλληλεπικάλυψη εδώ – δεν είναι αυστηρές κατηγορίες, αλλά είναι χρήσιμες για να το σκεφτούμε αυτό):

 • Συλλογή εγγράφων ή σελίδων: Αυτός είναι ο αρχικός τύπος ιστότοπου. Κάθε σελίδα είναι ένα αρχείο σε δημόσιο κατάλογο. Όταν κοιτάζετε μια ιστοσελίδα, ο υπολογιστής σας κατεβάζει κυριολεκτικά το αρχείο και το εμφανίζει σε εσάς.

 • Εφαρμογές Ιστού: Η Google, ο πάροχος email που βασίζεται στον Ιστό, το Facebook και τυχόν διαδικτυακά παιχνίδια που μπορεί να παίξετε είναι όλα παραδείγματα εφαρμογών ιστού. Όπως οι εφαρμογές που εκτελείτε στο τηλέφωνο, το tablet ή την επιφάνεια εργασίας σας, τα αρχεία για την εφαρμογή πρέπει να υπάρχουν κάπου.

  Με τις εφαρμογές ιστού, κάθονται σε δημόσιο διακομιστή ιστού με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα έγγραφα και τα αρχεία. Το πρόγραμμα περιήγησής σας κατεβάζει ορισμένα από τα αρχεία και τα εκτελεί και υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή και του διακομιστή ιστού.

 • Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου: Αυτό είναι ένα είδος υβριδικού και αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειονότητα των ιστότοπων που υπάρχουν σήμερα. Η τεχνολογία μιας διαδικτυακής εφαρμογής χρησιμοποιείται για την προσομοίωση μιας συλλογής εγγράφων.

  Εάν διαβάσετε ένα ιστολόγιο, κάθε ανάρτηση ιστολογίου πιθανώς δεν είναι μεμονωμένο αρχείο. Αντίθετα, η εφαρμογή τραβά το περιεχόμενο από μια βάση δεδομένων και το στέλνει στο πρόγραμμα περιήγησής σας σαν να ήταν ένα έγγραφο και το πρόγραμμα περιήγησής σας το εμφανίζει χωρίς να γνωρίζετε διαφορετικά.

Τρεις τύποι ιστότοπων

Υπάρχουν κάποιες επιπλέον επιπλοκές που δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε εδώ, αλλά το σημαντικό είναι ότι όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, συμβαίνει μια σειρά από πράγματα:

 1. Το πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας στέλνει ένα αίτημα στον διακομιστή του ιστότοπου για κάτι – μια σελίδα, ένα έγγραφο, ένα αρχείο για την εκτέλεση μιας εφαρμογής. Η διεύθυνση URL ή η διεύθυνση που τοποθετείτε στη γραμμή στο επάνω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης είναι το κύριο τμήμα αυτού του αιτήματος.

 2. Ο διακομιστής ιστού λαμβάνει το αίτημα και συγκεντρώνει ό, τι χρειάζεται για να σας παραδώσει αυτό που ζητήσατε. Αυτό μπορεί να είναι απλώς ένα υπάρχον αρχείο ή μπορεί να είναι ένα κομμάτι μιας εφαρμογής ιστού ή μπορεί να είναι ένα συναρμολογημένο έγγραφο από ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

 3. Ο διακομιστής Ιστού ανταποκρίνεται στο αίτημα με κάποιο είδος περιεχομένου.

 4. Το πρόγραμμα περιήγησής σας εμφανίζει αυτό το περιεχόμενο.

Η βασική διαδικασία για τον τρόπο λειτουργίας ενός ιστότοπου.

Εκτέλεση ιστότοπου

Επομένως, για να εκτελέσετε έναν ιστότοπο, χρειάζεστε έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο, ο οποίος μπορεί να λαμβάνει αιτήματα, να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα και να ανταποκρίνεται.

Όταν οι άνθρωποι μιλούν για διακομιστές για τον ιστότοπό τους, αυτό είναι το μόνο πράγμα που μιλάνε: υπολογιστές που αποθηκεύουν τα αρχεία που απαιτούνται για την εκτέλεση ενός ιστότοπου, μαζί με το λογισμικό για την παράδοση αυτών των αρχείων σε όποιον τους ζητά.

Θα μπορούσατε, θεωρητικά, να εκτελέσετε έναν ιστότοπο από τον οικιακό επιτραπέζιο υπολογιστή σας, αλλά αυτή θα ήταν μια φοβερή ιδέα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

 • Πρέπει να ξέρετε πώς να το ρυθμίσετε σωστά για να εκτελείτε έναν ιστότοπο (που δεν είναι ασήμαντο θέμα).

 • Θα πρέπει να το αφήσετε και να είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο συνεχώς.

 • Ο υπολογιστής σας στο σπίτι έχει σχεδιαστεί μόνο για να αντιμετωπίζει έναν χρήστη τη φορά. Εάν πολλοί άνθρωποι άρχισαν να προσπαθούν να δουν τον ιστότοπό σας, ο υπολογιστής σας και η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο θα φτάσουν και τα δύο στα όριά τους και ο ιστότοπός σας θα σταματήσει να λειτουργεί.

Καλύτερα από το να τρέχετε έναν ιστότοπο σε έναν προσωπικό επιτραπέζιο υπολογιστή, θα μπορούσατε να αγοράσετε έναν διακομιστή. Αυτός είναι απλώς ένας μεγαλύτερος, ταχύτερος, καλύτερος υπολογιστής.

Υποθέτοντας ότι θα μπορούσατε να το αντέξετε οικονομικά (είναι ακριβά) και υποθέτοντας ότι θα μπορούσατε να τα ρυθμίσετε όλα σωστά (δεν είναι εύκολο) και υποθέτοντας ότι θα μπορούσατε να αποκτήσετε μια αρκετά γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο με πολύ εύρος ζώνης (ακριβό και όχι πάντα διαθέσιμο), θα μπορούσατε στη συνέχεια εκτελέστε τον ιστότοπό σας από αυτόν τον διακομιστή.

Προφανώς, αυτή είναι μια φοβερή ιδέα. Πολύ ακριβό, πολύ περίπλοκο, πολύ δύσκολο.

Γιατί δεν πρέπει να ρυθμίσετε τον δικό σας διακομιστή.

Εταιρείες Φιλοξενίας Ιστού

Οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα για εσάς. Έχουν αγοράσει τους μεγάλους ακριβούς υπολογιστές, τους έχουν δημιουργήσει για να λειτουργούν για τη λειτουργία μιας ιστοσελίδας, έχουν διασφαλίσει ότι έχουν γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Έκαναν όλη τη δουλειά.

Όταν λαμβάνετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού, δανείζεστε λίγο από έναν από τους υπολογιστές τους (ή έναν ολόκληρο, μερικές φορές). Αυτό σας επιτρέπει να βάλετε τα αρχεία και το λογισμικό που χρειάζεστε για να εκτελέσετε τον ιστότοπό σας κάπου ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο από οποιονδήποτε θέλει να τον δει.

Για να το διευκολύνουν αυτό, παρέχουν επίσης εργαλεία για τη διαχείριση του κομματιού του υπολογιστή σας και για τη δημιουργία και τη λειτουργία του ιστότοπού σας.

Όταν χρησιμοποιείτε μια εταιρεία φιλοξενίας ιστού για τον ιστότοπό σας, ο ιστότοπός σας δεν βρίσκεται σε σύννεφο κάπου ή κινείται σε μια εναλλακτική διάσταση. Είναι μια συλλογή από πραγματικά, πραγματικά αρχεία υπολογιστή που κάθονται σε έναν πραγματικό πραγματικό υπολογιστή κάπου, σε ένα πραγματικό κτίριο.

Πού είναι αυτό το κτίριο και πώς μοιάζει αυτός ο υπολογιστής εξαρτάται από την εταιρεία φιλοξενίας που χρησιμοποιείτε. Και μπορεί να μην βλέπετε ποτέ τον υπολογιστή ή να ξέρετε πού βρίσκεται στον κόσμο.

Αλλά δεν είναι μαγικό και δεν διαφέρει πολύ από τον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

Περίληψη

Ένας ιστότοπος είναι μια συλλογή αρχείων που βρίσκονται σε έναν υπολογιστή. Για να λειτουργεί ένας ιστότοπος καλά, ένας κανονικός επιτραπέζιος υπολογιστής δεν είναι καλή επιλογή.

Οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχουν γρήγορους, ισχυρούς υπολογιστές έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να εκτελεί έναν ιστότοπο χωρίς να έχει ειδικές γνώσεις ή να αγοράζει οποιοδήποτε ειδικό εξοπλισμό.

Κεφάλαιο 2: Διαφορετικοί τύποι φιλοξενίας

Τύποι φιλοξενίας

Όταν αρχίσετε να ψάχνετε να αγοράσετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστού, είναι εύκολο να αρχίσετε να κατακλύζεστε από όλες τις διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές.

Αντί να προσπαθήσετε να ξεχωρίσετε τι να αγοράσετε διαβάζοντας λίστες χαρακτηριστικών που γράφονται από εμπόρους, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε υπολογίζοντας τι είδους φιλοξενία χρειάζεστε.

Τι θα μάθετε σε αυτό το κεφάλαιο?

 • Η διαφορά μεταξύ κοινής, αποκλειστικής και φιλοξενίας VPS.
 • Τι είναι η φιλοξενία “cloud-based”.
 • Τι είναι η διαχειριζόμενη φιλοξενία και γιατί μπορεί να τη χρειάζεστε ή όχι.
 • Πώς να αποφασίσετε τι είδους πρόγραμμα φιλοξενίας είναι κατάλληλο για εσάς.

Κοινή φιλοξενία

Κοινή επισκόπηση φιλοξενίας.

Η πιο κοινή μορφή φιλοξενίας ιστοσελίδων ονομάζεται «κοινόχρηστη φιλοξενία». Είναι το λιγότερο ακριβό και, όπως μπορείτε να μαντέψετε, το λιγότερο δυνατό.

Με την κοινή φιλοξενία, αρκετοί πελάτες φιλοξενίας ιστοσελίδων μοιράζονται τον ίδιο υπολογιστή. Όλοι οι ιστότοποι όλων των διαφορετικών λογαριασμών αποθηκεύονται στον ίδιο δίσκο, υποβάλλονται σε επεξεργασία από την ίδια CPU και παραδίδονται από τον ίδιο διακομιστή ιστού.

Είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί αυτό είναι λιγότερο ακριβό από άλλες επιλογές. Η εταιρεία φιλοξενίας διαθέτει σχετικά λίγους πόρους σε εσάς.

Περιορισμοί της κοινής φιλοξενίας

Φυσικά, υπάρχουν μειονεκτήματα. Όλοι οι ιστότοποι από όλους τους λογαριασμούς ανταγωνίζονται για τους ίδιους περιορισμένους πόρους υπολογιστών.

Οι διακομιστές που διαθέτουν κοινόχρηστους ιστότοπους φιλοξενίας είναι πολύ μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι από τον οικιακό σας υπολογιστή, επομένως μπορούν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες ιστότοπους χωρίς κανένα πρόβλημα – αρκεί κανένας από τους ιστότοπους να μην είναι πολύ δημοφιλής ή να χρειάζεται πάρα πολλούς πόρους.

Βρείτε τις καλύτερες κοινές εταιρείες φιλοξενίας και σχέδια στην ενότητα κριτικών μας.

Κάθε φόρτωση σελίδας, κάθε αρχείο εικόνας και στοιχείου, απαιτεί λίγη προσοχή από τον διακομιστή ιστού όταν κάποιος το ζητά.

Εάν εκτελείτε μια σύνθετη εφαρμογή ιστού ή ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, αυτό θα μπορούσε να απαιτεί περισσότερο από μια ελάχιστη ισχύ επεξεργαστή για να ζητήσετε μια βάση δεδομένων, να συγκεντρώσετε περιεχόμενο σε μια σελίδα ή να κάνετε κάποια άλλη ενέργεια. Μεμονωμένα, αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι τόσο γρήγορα ώστε να φαίνονται στιγμιαία.

Αλλά πολλαπλασιάστηκε πάνω από εκατοντάδες ή χιλιάδες επισκέπτες σε λίγα λεπτά και έχετε μια συνταγή για διακοπή λειτουργίας ιστότοπου.

Εάν ο δημοφιλής ιστότοπος είναι κάποιος άλλος στον ίδιο διακομιστή, θα αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις στην απόδοση και εκτός λειτουργίας χωρίς να γνωρίζετε ποτέ γιατί. Εάν είστε ο τυχερός που έχει πολλή κίνηση, μπορείτε να περιμένετε ότι ο ιστότοπός σας δεν θα είναι διαθέσιμος όταν χρειάζεται να λάμψετε.

Επιπλέον, μπορεί να βρεθείτε να τρέχετε μακριά από τους ασταθείς αλλά πολύ ισχυρούς περιορισμούς στη χρήση και το εύρος ζώνης της εταιρείας φιλοξενίας σας.

Προσαρμογή και ασφάλεια

Το άλλο μειονέκτημα της κοινής φιλοξενίας είναι η αδυναμία προσαρμογής του περιβάλλοντος φιλοξενίας. Αυτό μπορεί να μην σας κάνει καμία διαφορά. Εάν τρέχετε απλώς ένα απλό blog WordPress (για παράδειγμα), μπορείτε να το πάρετε καλά χωρίς να χρειάζεται να τροποποιήσετε το περιβάλλον σας.

Ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με την κοινή χρήση φιλοξενίας είναι ότι μπορεί να ανοίξει τον ιστότοπό σας με συγκεκριμένο κίνδυνο. Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είστε στην ασφάλεια των εφαρμογών ιστού σας, άλλα άτομα ενδέχεται να αφήσουν το λογισμικό τους ευάλωτο σε επιθέσεις και να παρέχουν ένα σημείο εισόδου για επιθέσεις που επηρεάζουν επίσης τον ιστότοπό σας.

Επίσης, μοιράζεστε την ίδια διεύθυνση IP με άλλους ιστότοπους στον ίδιο διακομιστή. Εάν κάποιος από αυτούς χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του για αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή συμπεριφέρεται σε άλλη κακή συμπεριφορά, ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι οι ιστότοποί σας αποκλείονται από φίλτρα email και τείχη προστασίας περιεχομένου. Το χειρότερο μέρος αυτού του προβλήματος είναι ότι ίσως να μην γνωρίζετε καν ότι συμβαίνει.

Dedicated Server Hosting

Ειδική επισκόπηση φιλοξενίας

Με την αποκλειστική φιλοξενία διακομιστή, έχετε τον πλήρη έλεγχο ενός ολόκληρου διακομιστή. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά είναι επίσης πιο ακριβό και πιο περίπλοκο.

Όταν έχετε άμεση και πλήρη πρόσβαση στον διακομιστή που εκτελεί τον ιστότοπό σας, μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε είδος εξειδικευμένου λογισμικού θέλετε, να κάνετε αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα ή στους διερμηνείς γλωσσών, να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις διαμόρφωσης.

Για ορισμένες εφαρμογές, όπως η εκτέλεση συστήματος διαχείρισης επιχειρήσεων ή η δημιουργία προσαρμοσμένου λογισμικού, χρειάζεστε αυτό το επίπεδο ελέγχου.

οι αποκλειστικοί διακομιστές μπορεί να είναι ακριβοί

Το άλλο σημαντικό πλεονέκτημα για έναν αποκλειστικό διακομιστή είναι ότι είστε ο μόνος που καταναλώνει πόρους διακομιστή. Αυτό αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα και την απόδοσή σας.

Φυσικά, εάν είστε σε θέση να κάνετε οτιδήποτε θέλετε στον διακομιστή σας, γίνετε επίσης υπεύθυνοι για να κάνετε σχεδόν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Αυτό περιλαμβάνει την ενημέρωση όλου του λογισμικού και ζητήματα εντοπισμού σφαλμάτων εάν δημιουργείτε κατά λάθος περίεργες διενέξεις ή προβλήματα.

Η αποκλειστική φιλοξενία διακομιστών μπορεί επίσης να είναι πολύ ακριβή. Με την κοινή φιλοξενία, ενδέχεται να υπάρχουν 100 πελάτες σε έναν διακομιστή. Με έναν αποκλειστικό διακομιστή, είστε ο μόνος – και η διαφορά κόστους αντικατοπτρίζει αυτό.

Εικονικός ιδιωτικός διακομιστής

Επισκόπηση φιλοξενίας VPS

Κάπου μεταξύ της κοινής φιλοξενίας (πολλοί άνθρωποι σε έναν διακομιστή) και της αποκλειστικής φιλοξενίας (ένας λογαριασμός σε διακομιστή), είναι η φιλοξενία εικονικού ιδιωτικού διακομιστή (VPS).

Σε αυτό το μοντέλο, έχετε τον δικό σας αποκλειστικό διακομιστή, αλλά ο διακομιστής είναι μια εικονική μηχανή, όχι ένας φυσικός. Αυτό παρέχει ένα συνδυασμό των πλεονεκτημάτων (και των μειονεκτημάτων) τόσο των κοινών όσο και των αποκλειστικών προγραμμάτων φιλοξενίας.

Με τη φιλοξενία VPS, έχετε τον πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντος, όπως θα κάνατε με έναν αποκλειστικό διακομιστή. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν αναπτύσσετε προσαρμοσμένες εφαρμογές ή εκτελείτε μια επιχείρηση SaaS (λογισμικό ως υπηρεσία).

Γενικά, έχετε πολύ περισσότερη πρόσβαση σε πόρους διακομιστή με φιλοξενία VPS σε σύγκριση με την κοινή φιλοξενία.

Ενώ οι διάφορες εικονικές μηχανές μοιράζονται όλοι πόρους διακομιστή, συνήθως υπάρχουν πολύ λιγότεροι από αυτούς σε διακομιστή σε περιβάλλον VPS. Σας εκχωρείται ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος της συνολικής υπολογιστικής ισχύος και εύρους ζώνης.

Υπάρχουν επίσης πολλά λιγότερα θέματα ασφαλείας. Οι λογαριασμοί VPS έχουν τη διεύθυνση IP τους και το επίπεδο εικονικοποίησης σημαίνει ότι είστε μονωμένοι από τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από προβλήματα σε άλλους ιστότοπους.

Εξελικτική φιλοξενία VPS που βασίζεται σε σύννεφο

Επισκόπηση φιλοξενίας cloud

Το πρόβλημα με τους αποκλειστικούς διακομιστές και τα συμβατικά VPS και τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας είναι ότι τελικά – εάν υπάρχει αρκετή κίνηση – θα επιτύχετε τους φυσικούς περιορισμούς του πραγματικού διακομιστή.

Μιλάμε για ένα πραγματικό μηχάνημα με πραγματικούς περιορισμούς σχετικά με το πόση μνήμη μπορεί να χρησιμοποιήσει, πόση αποθήκευση μπορεί να κρατήσει και πόσα αιτήματα μπορεί να χειριστεί.

Οι περισσότεροι ιστότοποι δεν πληρούν ποτέ αυτά τα όρια και η κοινή χρήση ή η φιλοξενία VPS είναι κάτι παραπάνω από επαρκές. Ωστόσο, ορισμένοι ιστότοποι λαμβάνουν τακτικά δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις την ημέρα και άλλοι ιστότοποι με λιγότερη τακτική κίνηση περιστασιακά έχουν τεράστιες αιχμές που δεν μπορούν να προβλεφθούν, όπως όταν ένα κομμάτι περιεχομένου γίνεται ξαφνικά ιογενές.

Λόγω αυτών των πραγματικών περιστατικών φιλοξενίας, οι εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν κάτι που συνήθως πηγαίνει με ένα όνομα όπως “φιλοξενούμενη φιλοξενία VPS” ή “φιλοξενία βάσει cloud” ή “φιλοξενούμενη φιλοξενία βάσει cloud”.

Τι είναι το Cloud Hosting?

Γενικά, όσον αφορά την φιλοξενία ιστοσελίδων, το “cloud” σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός υπολογιστών συγκεντρώνεται όλοι μαζί, και οποιεσδήποτε εφαρμογές εκτελούνται σε αυτούς μπορούν να κάνουν χρήση των συνδυασμένων πόρων υπολογιστών τους.

Με αυτόν τον τύπο φιλοξενίας, ο εικονικός ιδιωτικός διακομιστής σας δεν είναι ένας από τους πολλούς σε έναν διακομιστή. Αντίθετα, είναι ένα από τα εκατοντάδες που μοιράζονται μια τεράστια ομάδα υπολογιστικών πόρων.

Πλεονεκτήματα του Cloud Hosting

Συνήθως, οι εταιρείες φιλοξενίας προσπαθούν να διατηρήσουν το μέσο επίπεδο χρήσης πόρων εντός των ορίων του πραγματικού ποσού υπολογιστικής ισχύος. Αυτό μπορεί να είναι τόσο χαμηλό όσο 50%.

Εάν υπάρχει ξαφνική αύξηση της χρήσης, επειδή ένας ιστότοπος έχει αύξηση της κυκλοφορίας, η συνολική χρήση αυξάνεται, αλλά παραμένει εντός αυτού που μπορεί να χειριστεί το σύστημα ως σύνολο.

Αυτό λειτουργεί καλά για ιστότοπους καθώς μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου. Η εταιρεία φιλοξενίας προσθέτει περισσότερους υπολογιστικούς πόρους ή αναδιοργανώνει τον τρόπο ανάπτυξης των εικονικών μηχανών στο σύστημα, προκειμένου να διατηρήσει τη βέλτιστη απόδοση καθώς εξελίσσεται το προφίλ χρήσης κάθε ιστότοπου.

Ένα άλλο όφελος για την κλιμακούμενη φιλοξενία σύννεφων είναι ότι συνήθως πληρώνετε μόνο για ό, τι πραγματικά χρησιμοποιείτε. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για επιχειρήσεις που δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν για web hosting υψηλού επιπέδου στην αρχή, αλλά τελικά θα χρειαστούν το εύρος ζώνης εάν η επιχείρηση γίνει επιτυχής.

Ένα από τα άλλα τακτοποιημένα χαρακτηριστικά ορισμένων σχεδίων VPS που βασίζονται σε σύννεφο είναι ότι μπορείτε πραγματικά να έχετε πολλούς εικονικούς διακομιστές συνδεδεμένους σε έναν μόνο λογαριασμό. Αυτό είναι καλό για άτομα που χρειάζονται δομή ανάπτυξης και ανάπτυξης πολλαπλών σταδίων, με διακομιστή ο καθένας για προγραμματιστές, δοκιμές και παραγωγή.

Δεν είναι όλα τα Cloud Hosting ίδια

Αυτό που πρέπει να προσέξετε με τη φιλοξενία που βασίζεται σε σύννεφο ή με δυνατότητα κλιμάκωσης είναι ότι το «σύννεφο» έχει σχεδόν καμία νομική ή τεχνική σημασία και το «επεκτάσιμο» είναι εξίσου ασαφές.

Κάθε εταιρεία φιλοξενίας έχει πολύ διαφορετικά σχέδια κάτω από αυτήν την ομπρέλα των σχετικών όρων, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τις πραγματικές δυνατότητες που αγοράζετε, καθώς και κριτικές από πραγματικούς χρήστες.

Διαχειριζόμενη φιλοξενία

Επισκόπηση διαχειριζόμενης φιλοξενίας

Εάν χρειάζεστε το εύρος ζώνης και την ισχύ ενός VPS ή Dedicated Server, αλλά δεν έχετε τις τεχνικές δεξιότητες (ή την τάση) να κάνετε σοβαρή διαχείριση διακομιστή, μπορείτε να λάβετε ένα διαχειριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας.

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία είναι ένας όρος που καλύπτει πολλούς διαφορετικούς τύπους σχεδίων, αλλά αυτό που έχουν όλοι κοινό είναι ότι η εταιρεία φιλοξενίας παρέχει κάποιο είδος προληπτικής τεχνικής υποστήριξης. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο η προεγκατάσταση του λογισμικού και η βοήθεια στην αρχική διαμόρφωση, στη συνεχή παρακολούθηση και αναβάθμιση.

Με ορισμένα διαχειριζόμενα προγράμματα φιλοξενίας, έχετε άμεση πρόσβαση σε έναν VPS ή έναν αποκλειστικό διακομιστή και η εταιρεία φιλοξενίας παρέχει υποστήριξη επιπλέον αυτής της βασικής υπηρεσίας φιλοξενίας.

Αυτό σας δίνει την ευελιξία να κάνετε ό, τι θέλετε ή πρέπει να κάνετε, αλλά χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε τα πάντα για τη διαχείριση του διακομιστή.

Άλλα διαχειριζόμενα σχέδια φιλοξενίας προσανατολίζονται σε συγκεκριμένες εφαρμογές όπως το WordPress και η αλληλεπίδρασή σας με αυτά περιορίζεται στη μία εγκατάσταση. Ολόκληρο το περιβάλλον έχει διαμορφωθεί ώστε να παρέχει την καλύτερη εμπειρία με μία εφαρμογή και δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να κάνετε.

Αυτό είναι υπέροχο αν αυτή είναι η εφαρμογή που χρειάζεστε, αλλά δεν σας δίνει μεγάλη ευελιξία.

Ειδική φιλοξενία

Τα σχέδια φιλοξενίας που καλύπτονται παραπάνω αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των προσφορών από εμπορικούς παρόχους φιλοξενίας. Το εύρος των δυνατοτήτων, του εύρους ζώνης και της υπολογιστικής ισχύος που διατίθεται σε ένα από αυτά τα «συμβατικά» προγράμματα φιλοξενίας θα ταιριάζει στις ανάγκες σχεδόν όλων των ανθρώπων που αναζητούν σχέδια φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Ακριβώς για λόγους πληρότητας, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετοί πάροχοι φιλοξενίας που ειδικές δυνατότητες φιλοξενίας και υποστήριξη για διάφορες τεχνολογικές ανάγκες.

Τα περισσότερα από αυτά είναι ειδικά για την πλατφόρμα, όπως η φιλοξενία που προορίζεται για μια συγκεκριμένη γλώσσα, εργαλείο βάσης δεδομένων ή πλαίσιο. Άλλοι παρέχουν προσαρμοσμένα εργαλεία για συγκεκριμένες μεθοδολογίες ανάπτυξης.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να μην ανησυχείτε για αυτά τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Εάν δημιουργείτε έναν ιστότοπο ή ένα ιστολόγιο για τον εαυτό σας, την επιχείρησή σας ή τον οργανισμό σας, είναι πολύ απίθανο να χρειαστείτε κάποιο είδος ειδικού περιβάλλοντος φιλοξενίας.

Εάν δεν είστε σίγουροι για την ιδιαίτερη κατάστασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο σύγκρισης δυνατοτήτων για να δείτε ποιοι οικοδεσπότες υποστηρίζουν την τεχνολογία που χρειάζεστε.

Πώς να ξέρετε τι είδους φιλοξενία χρειάζεστε

Η κοινή φιλοξενία είναι κατάλληλη για προσωπικά ιστολόγια, ιστότοπους για μικρούς και μεσαίους οργανισμούς όπως κλαμπ και εκκλησίες και μικρές μη τεχνολογικές επιχειρήσεις.

Πιθανώς δεν είναι κατάλληλο για μια επιχείρηση που βασίζεται αποκλειστικά στον ιστότοπό της για έσοδα ή για έναν μεγάλο οργανισμό με πολλή κίνηση.

Η φιλοξενία VPS είναι η σωστή επιλογή για τους περισσότερους μεσαίους έως μεγάλους οργανισμούς, διαδικτυακά καταστήματα ή μεγάλα blogs. Ανάλογα με το σχετικό μέγεθος της μελλοντικής επισκεψιμότητας, μπορεί να χρειαστείτε μια “επεκτάσιμη” λύση VPS που θα μπορεί να χειριστεί μεγάλες ποσότητες επισκεψιμότητας.

Εάν προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση ή να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο για μια γνωστή επωνυμία, η φιλοξενία VPS θα πρέπει πιθανώς να είναι εκεί που αρχίζετε να ψάχνετε.

Ένα ειδικό πρόγραμμα διακομιστή παρέχει λίγα πραγματικά οφέλη σε σχέση με ένα πρόγραμμα VPS και μερικές φορές μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διαχειριστεί.

Αυτή είναι πραγματικά μια λογική επιλογή εάν έχετε ταλέντο διαχείρισης διακομιστή στον οργανισμό σας και έναν επιτακτικό λόγο εκτέλεσης των εφαρμογών σας χωρίς επίπεδο εικονικοποίησης.

Περίληψη

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα διαθέσιμα σχέδια φιλοξενίας ιστοσελίδων, αλλά όλα εμπίπτουν σε μία από τις τρεις κατηγορίες:

 • Κοινή φιλοξενία
 • Φιλοξενία VPS
 • Αφιερωμένη φιλοξενία διακομιστή

Η κοινή φιλοξενία είναι πολύ φθηνή, αλλά όχι πολύ ισχυρή. Είναι καλό για μικρά έργα με προϋπολογισμό.

Η αποκλειστική φιλοξενία είναι πολύ ακριβή και περίπλοκη. Αν δεν ξέρετε αν το χρειάζεστε, μάλλον δεν το χρειάζεστε.

Η φιλοξενία VPS, η οποία συχνά “βασίζεται σε σύννεφο” ή “επεκτάσιμη”, είναι η σωστή προεπιλεγμένη επιλογή για τους πιο σοβαρούς επιχειρηματικούς πελάτες.

Τόσο τα προγράμματα VPS όσο και τα ειδικά προγράμματα διακομιστών είναι διαθέσιμα σε προγράμματα «διαχειριζόμενης φιλοξενίας», τα οποία μπορεί να σας ταιριάζουν εάν χρειάζεστε τη δύναμη και την ευελιξία ενός πλήρους διακομιστή, αλλά δεν έχετε τις δεξιότητες ή τους πόρους στον οργανισμό σας για τη διαχείριση του διακομιστή ο ίδιος.

Ψάχνετε για έναν οικοδεσπότη Ιστού; Διαβάστε εδώ ειδικούς και κριτικές χρηστών από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων εδώ.

ποιο είδος φιλοξενίας είναι κατάλληλο για εσάς;

Μόλις αποφασίσετε ποιος τύπος φιλοξενίας είναι κατάλληλος για εσάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ιστότοπό μας για να συγκρίνετε τις διάφορες επιλογές σας.

Κεφάλαιο 3: Τι αγοράζετε όταν αγοράζετε Web Hosting?

Φιλοξενία Ιστού: τι αγοράζετε;

Προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη φιλοξενία ιστού σας και να κατανοήσετε τα διάφορα προγράμματα τιμολόγησης που είναι διαθέσιμα, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τι αγοράζετε πραγματικά όταν αγοράζετε web hosting και σε τι κοστίζει η εταιρεία.

Διακομιστές, δεδομένα, λογισμικό, υποστήριξη και άλλα.

Διακομιστές

Αν και δεν θα το δείτε ποτέ, ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα της φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι ο φυσικός εξοπλισμός, οι ίδιοι οι διακομιστές. Αυτοί είναι πολύ γρήγοροι και ισχυροί υπολογιστές με βάση το ράφι.

Από τα πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι εταιρείες web hosting υψηλής ποιότητας για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, η χρήση καλύτερου (και ακριβότερου) εξοπλισμού είναι ένα από τα πιο σημαντικά.

Ο γρηγορότερος εξοπλισμός σημαίνει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης ιστότοπου, κάτι που είναι καλό για εσάς και για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας.

Κέντρα δεδομένων

Οι διακομιστές πρέπει να κάθονται κάπου, οπότε μια συμπεριλαμβανόμενη δαπάνη είναι το φυσικό κτίριο όπου βρίσκεται ένας διακομιστής. Αυτά είναι συνήθως πολύ μεγάλα κτίρια που φιλοξενούν εκατοντάδες ή χιλιάδες διακομιστές.

Αυτά τα κτίρια και ο εξοπλισμός τους πρέπει να ψύχονται, να συντηρούνται και να φυλάσσονται. Τα κέντρα δεδομένων χρησιμοποιούν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα και πρέπει να βρίσκονται κάπου όπου υπάρχει πολύ υψηλή ταχύτητα και υψηλή πρόσβαση στο Διαδίκτυο..

Λογισμικό

Ενώ μεγάλο μέρος του λογισμικού που χρησιμοποιείται στο web hosting είναι Open Source (όπως και τα τέσσερα στοιχεία της στοίβας LAMP), δεν είναι όλα αυτά. Συγκεκριμένα, ο πιο δημοφιλής πίνακας ελέγχου που διατίθεται για τη διαχείριση λογιστικής φιλοξενίας ιστού (cPanel) είναι ιδιόκτητο λογισμικό που πρέπει να διαθέτει άδεια και να πληρώνεται για.

Εάν χρειάζεστε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας των Windows, το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού στον διακομιστή είναι ιδιόκτητο, γι ‘αυτό η φιλοξενία των Windows είναι συνήθως πολύ πιο ακριβή από την φιλοξενία Linux.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη φιλοξενία των Windows μόνο εάν έχετε πολύ συγκεκριμένη ανάγκη για αυτήν την πλατφόρμα. (Οι περισσότεροι δεν το κάνουν.)

Υποστήριξη

Εάν θέλετε να καλέσετε κάποιον ή να λάβετε μια άμεση απάντηση όταν στέλνετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία φιλοξενίας που παρέχει τουλάχιστον κάποιο επίπεδο υποστήριξης.

Η υποστήριξη ενδέχεται να διατίθεται με τη μορφή Συχνών Ερωτήσεων, άρθρων γνωσιακής βάσης, λεπτομερών οδηγών, τηλεφωνικής υποστήριξης, υποστήριξης μέσω email ή συστήματος έκδοσης εισιτηρίων στο γραφείο βοήθειας. Η προληπτική διαχείριση διακομιστή μπορεί να θεωρηθεί ως μορφή υποστήριξης.

Όπως με όλα τα πράγματα, μπορείτε να περιμένετε ότι ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης θα κοστίζει περισσότερο από ένα κατά τα άλλα ισότιμο πακέτο φιλοξενίας χωρίς σχέδιο υποστήριξης.

Αγνοήστε πρώτα την τιμολόγηση

Είναι εύκολο να κοιτάξετε γύρω από τα διαθέσιμα πακέτα φιλοξενίας και να επιλέξετε το φθηνότερο, υποθέτοντας ότι είναι σχεδόν το ίδιο. Η άλλη κοινή επιλογή είναι να επιλέξετε το πιο ακριβό, γιατί πρέπει να είναι το καλύτερο.

Κανένα από αυτά δεν είναι καλός τρόπος για να αγοράσετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Ένας καλύτερος τρόπος είναι να σκεφτείτε τι χρειάζεστε από την εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων σας και τι είδους web hosting απαιτείται, και στη συνέχεια να συγκρίνετε διάφορα σχέδια που ταιριάζουν στις ελάχιστες απαιτήσεις σας. Θα πρέπει επίσης να διαβάσετε σχόλια.

Μόλις το περιορίσετε στους οικοδεσπότες που ταιριάζουν στις ανάγκες σας και εξαλείψετε εταιρείες με πολλές κακές κριτικές ή εξωφρενικές τιμές, συνήθως θα μείνετε με μια μικρή χούφτα σχεδίων φιλοξενίας σε πολύ παρόμοια σημεία τιμών.

Περίληψη

Η τιμή δεν είναι πάντα ένας καλός δείκτης ποιότητας. Υπάρχουν πολλές πολύ αξιοπρεπείς εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων σε χαμηλές τιμές. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε κάτι περισσότερο από το «αξιοπρεπές», θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για αυτό.

Premium web hosting – με γρήγορους επεξεργαστές, καλύτερη συνδεσιμότητα, χαμηλότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας και υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης – κοστίζει περισσότερο για να παρέχει και έτσι φυσικά κοστίζει περισσότερο για την αγορά.

Αντί να ψωνίζετε με βάση την τιμή, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε αναζητώντας ποιες δυνατότητες χρειάζεστε και να βρείτε εταιρείες φιλοξενίας που τις παρέχουν.

Κεφάλαιο 4: Λειτουργίες που πρέπει να αναζητήσετε στο Web Hosting

χαρακτηριστικά φιλοξενίας

Τι θα μάθετε σε αυτό το κεφάλαιο?

 • Πώς να συγκρίνετε χαρακτηριστικά ταχύτητας, εύρους ζώνης και αποθήκευσης.
 • Γιατί η δυνατότητα αναβάθμισης αργότερα είναι πιο σημαντική από το να καταλάβεις τι ακριβώς χρειάζεστε τώρα.
 • Το μόνο πράγμα που αναζητά πάντα ο συγγραφέας αυτού του οδηγού πριν αγοράσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας.

Ταχύτητα

Η τιμή ενός γρήγορου ιστότοπου;

Είναι σημαντικό ο ιστότοπός σας να φορτώνεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εάν οι επισκέπτες του ιστότοπού σας πρέπει να περιμένουν πολύ για να φορτώσουν τη σελίδα σας, δεν θα έχουν καλή εμπειρία και ενδέχεται να μην επιστρέψουν.

Επιπλέον, η Google περιλαμβάνει τώρα την ταχύτητα ως μέρος της συνολικής βαθμολογίας της ποιότητας ενός ιστότοπου, οπότε η αργή φόρτωση μπορεί να σκοτώσει τις άλλες προσπάθειές σας στο SEO.

Δυστυχώς, πολλοί διαφορετικοί παράγοντες επηρεάζουν την ταχύτητα ενός ιστότοπου και μόνο μερικοί από αυτούς εξαρτώνται από τον οικοδεσπότη Ιστού. Και σχεδόν κάθε οικοδεσπότης Ιστού διαφημίζει ότι η υπηρεσία τους είναι «εκπληκτικά γρήγορη».

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις που μπορείτε να αναζητήσετε για να προσδιορίσετε εάν ένας κεντρικός υπολογιστής θα είναι ταχύτερος από τον άλλο.

Συγκεκριμένα πράγματα που αναζητούν που τείνουν να αυξάνουν την ταχύτητα στο web hosting:

ταχύτητα φιλοξενίας

 • Λεπτομερή στατιστικά στοιχεία υλικού διακομιστή: Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι λεπτομέρειες είναι μερικές φορές δύσκολο να διευθετηθούν, αλλά το γεγονός ότι η εταιρεία φιλοξενίας διαφημίζει τη ρύθμιση του διακομιστή τους είναι συνήθως ένα καλό σημάδι. Αυτό σημαίνει (τουλάχιστον) ότι δεν εκτελούν την υπηρεσία τους πάνω από τον εξοπλισμό κάποιου άλλου.
 • Μονάδες στερεάς κατάστασης (SSD): Αυτά είναι πολύ πιο γρήγορα από ό, τι οι παραδοσιακοί δίσκοι περιστροφής.
 • Τοποθεσία: Όσο πιο κοντά είναι ένα κέντρο δεδομένων στους επισκέπτες σας, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η φόρτωση της σελίδας. Εάν είναι πιθανό ότι όλοι οι επισκέπτες σας θα είναι μία περιοχή, επιλέξτε έναν κεντρικό υπολογιστή με ένα κέντρο δεδομένων κοντά εκεί.
 • Δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN): πολλές εταιρείες φιλοξενίας προσφέρουν ενσωματωμένη συνεργασία με ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου. Αυτό θα αυξήσει δραματικά την ταχύτητα του ιστότοπου, καθώς εκφορτώνει εικόνες και άλλους πόρους σε ταχύτερους διακομιστές.

Ένα σημαντικό ζήτημα με όλα αυτά δεν είναι μόνο η απόλυτη ταχύτητα, αλλά η συνέπεια. Εάν ένας ιστότοπος είναι συνήθως εξαιρετικά γρήγορος, αλλά μερικές φορές είναι πολύ αργός, αυτό είναι χειρότερο από το εάν ήταν μόνο αξιοπρεπώς γρήγορο όλη την ώρα.

Ένας καλός τρόπος για να μετρήσετε την ταχύτητα και τη συνέπεια είναι να διαβάσετε κριτικές από εταιρείες φιλοξενίας στην ενότητα αναθεωρήσεων. Άτομα που είχαν εμπειρία επιβράδυνσης του ιστότοπού τους τείνουν να το γνωστοποιούν στις δικές τους κριτικές.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτό που κάνετε με έναν διακομιστή θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο γρήγορα λειτουργεί ο ιστότοπός σας. Θυμηθείτε να βελτιστοποιήσετε τον κωδικό του ιστότοπού σας, να περιορίσετε τη χρήση προσθηκών, να χρησιμοποιήσετε τυχόν σχετικά εργαλεία προσωρινής αποθήκευσης και να εφαρμόσετε ένα CDN.

εύρος ζώνης

Κόστος εύρους ζώνης

Το εύρος ζώνης είναι ένα μέτρο του όγκου των δεδομένων που ρέουν από τον ιστότοπό σας στους επισκέπτες σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, συνήθως ανά μήνα.

Πολλοί κοινόχρηστοι λογαριασμοί φιλοξενίας προσφέρουν “Απεριόριστο” εύρος ζώνης, αλλά αυτό βασίζεται στην υπόθεση ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε πραγματικά πολύ (ή ότι, κατά μέσο όρο, οι πελάτες λογαριασμών δεν θα χρησιμοποιούν πολύ).

Εάν εκτελείτε ένα προσωπικό ιστολόγιο ή έναν ιστότοπο για μια μικρή επιχείρηση και δεν περιμένετε την επισκεψιμότητα να υπερβαίνει μερικές εκατοντάδες επισκέπτες κάθε μέρα, τότε το “Απεριόριστο” εύρος ζώνης της κοινής φιλοξενίας θα λειτουργήσει καλά για εσάς.

Εάν δημιουργείτε έναν μεγαλύτερο ιστότοπο που τελικά θα χρειαστεί να χειριστεί χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα, τότε η πληρωμή για το εύρος ζώνης θα αποτελέσει πρόβλημα.

Εάν μετακινείτε από έναν κεντρικό υπολογιστή στον άλλο, μπορείτε να αναλύσετε την τρέχουσα επισκεψιμότητα (και τις τάσεις) για να προσδιορίσετε το εύρος ζώνης που χρειάζεστε σε ένα σχέδιο.

Διαφορετικά, εάν ξεκινάτε ένα νέο έργο και δεν έχετε μεγάλη αίσθηση για το τι θα χρειαστείτε ή πόσο γρήγορα θα φτάσετε εκεί, καλύτερα να πάρετε ένα σχέδιο όπου το κόστος φιλοξενίας σας ποικίλλει ανάλογα με ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ.

Προσέξτε να αποφύγετε τα προγράμματα φιλοξενίας που έχουν κυρώσεις για την υπέρβαση του ποσού που έχετε επιλέξει. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ δαπανηρό και είναι ένας καλός λόγος για να αναζητήσετε σχέδια όπου πληρώνετε για αυτό που χρησιμοποιείτε.

Τέλος, δεν αξίζει τίποτα ότι τα πράγματα που μπορείτε προσωπικά να κάνετε για να αυξήσετε την ταχύτητα (χρησιμοποιώντας CDN, ελαχιστοποιώντας τα στοιχεία σας) θα μειώσουν τη χρήση του εύρους ζώνης σας.

Αποθήκευση

αποθήκευση φιλοξενίας (χώρος)

Πόσο χώρο αποθήκευσης χρειάζεστε; Όπως πάντα, αυτό εξαρτάται.

Όπως και με το εύρος ζώνης, τα περισσότερα κοινά σχέδια φιλοξενίας ισχυρίζονται ότι προσφέρουν “απεριόριστη” χωρητικότητα αποθήκευσης, αλλά αυτό έρχεται πάντα με περιορισμούς.

Ωστόσο, εάν εκτελείτε τον τύπο ιστότοπου για τον οποίο έχουν σχεδιαστεί κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας (προσωπικά ιστολόγια και ιστότοποι μικρών επιχειρήσεων), θα είστε εντάξει.

Αν δεν δημιουργείτε συγκεκριμένα έναν ιστότοπο που χρειάζεται να φιλοξενεί πολλές εικόνες υψηλής ανάλυσης ή αρχεία μουσικής, είναι απίθανο να χρειαστείτε περισσότερο από 1 GB χώρου – τα αρχεία ιστότοπου και το περιεχόμενο κειμένου απλά δεν καταλαμβάνουν τόσο μεγάλο χώρο.

Εάν δημιουργείτε έναν κανονικό ιστότοπο που τυχαίνει να έχει πολλές εικόνες – για παράδειγμα, ένα ιστολόγιο με πολλές εικόνες ανά ανάρτηση ή έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με πολλές φωτογραφίες προϊόντων – πιθανότατα θα είστε καλά με 2 έως 4 GB για πολύ καιρό.

Δεν πρέπει πραγματικά να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό φιλοξενίας ιστού για τη φιλοξενία μεγάλων μέσων. Είναι μια αναποτελεσματική χρήση χρημάτων. Εάν ο ιστότοπός σας χρειάζεται τεράστια ποσότητα μεγάλων αρχείων πολυμέσων, χρησιμοποιήστε άλλες υπηρεσίες (όπως το YouTube για βίντεο).

Επεκτασιμότητα

εικονίδιο κλιμάκωσης

Το πρόβλημα με την έναρξη ενός νέου ιστότοπου είναι ότι δεν γνωρίζετε πραγματικά ποιες θα είναι οι συγκεκριμένες ανάγκες σας στο μέλλον. Μπορείτε να κάνετε μερικές εικασίες σχετικά με το εύρος ζώνης και τον αποθηκευτικό χώρο που θα χρειαστείτε, αλλά αυτές είναι συνήθως μόνο εικασίες.

Για αυτόν τον λόγο, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε κατά τη λήψη του web hosting είναι: πόσο εύκολο είναι να κάνετε αναβάθμιση.

Εάν ξεκινήσετε με ένα κοινό πρόγραμμα φιλοξενίας, αναμένοντας να ανεβείτε στο VPS όταν η κίνηση φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, θα είναι σε θέση ο οικοδεσπότης Ιστού σας να το κάνει αυτό; Χωρίς δημιουργία διακοπής στην υπηρεσία?

Με τη φιλοξενία VPS, πληρώνετε με την πένα καθώς αυξάνεται η χρήση ή υπάρχει ένα σκληρό όριο ακολουθούμενο από τεράστιες χρεώσεις υπέρβασης; Θα είναι σε θέση ο οικοδεσπότης σας να συνεχίσει εάν ο ιστότοπός σας φτάσει στην πρώτη σελίδα του reddit ή του slashdot?

Είναι σημαντικό ο λογαριασμός σας φιλοξενίας ιστού να μπορεί να χειριστεί τόσο την αργή όσο και τη σταθερή ανάπτυξη (μέσω μιας λογικής διαδρομής αναβάθμισης) και επίσης τις ξαφνικές αυξήσεις στην επισκεψιμότητα.

Τεχνολογία

η τιμή της τεχνολογίας φιλοξενίας

Τα περισσότερα από τα θέματα που αφορούν συγκεκριμένη τεχνολογία καλύφθηκαν στο κεφάλαιο «Πώς λειτουργεί ένας διακομιστής», αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που αξίζει να αναφερθούν εδώ.

Εάν σκοπεύετε να εκτελέσετε τις περισσότερες κοινές εφαρμογές PHP, όπως WordPress, Drupal, Joomla, Magento, Zen Cart, MediaWiki, παρόμοιο λογισμικό, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα με τη συντριπτική πλειοψηφία των web host. Όλοι λειτουργούν αποτελεσματικά μια στοίβα LAMP.

Όπου μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα είναι εάν χρειάζεστε κάτι λίγο πιο εξωτικό. Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί στο Ruby on Rails ή χρησιμοποιούν MongoDB. Αυτά τα δύο πράγματα είναι όλο και πιο δημοφιλή, αλλά δεν είναι όλοι οι οικοδεσπότες Ιστού κατάλληλοι για αυτούς.

Το καλό πράγμα για τη φιλοξενία ιστού και την ασυνήθιστη τεχνολογία είναι ότι εάν δεν ξέρετε αν το χρειάζεστε, πιθανότατα είστε εντάξει.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ιστολογίων και των επιχειρηματικών ιστότοπων θα λειτουργούν καλά στο WordPress ή σε παρόμοιο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου και αυτό θα λειτουργεί σε σχεδόν οποιονδήποτε λογαριασμό φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα περίεργα πράγματα εκτός εάν έχετε έναν επιτακτικό λόγο να το κάνετε.

Πρόσβαση

πρόσβαση, δικαιώματα και έλεγχος χρήστη

Σχεδόν όλες οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχουν έναν πίνακα ελέγχου για τη διαχείριση του λογαριασμού φιλοξενίας σας. Όμως δεν διευκολύνουν την πρόσβαση στο λογαριασμό σας με άλλους τρόπους.

Στο ελάχιστο, θέλετε να έχετε πρόσβαση FTP στα αρχεία σας. Η πρόσβαση SSH (ασφαλές κέλυφος), η οποία σας παρέχει μια διεπαφή γραμμής εντολών στον διακομιστή, είναι καλό να έχετε επίσης, ακόμη και αν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε (ποτέ δεν γνωρίζετε).

Θα πρέπει επίσης να μάθετε εάν μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετα προγράμματα στον διακομιστή σας και πόσο δύσκολο είναι αυτό.

Αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα για εσάς (ίσως δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ τίποτα εκτός από το WordPress για πάντα), αλλά είναι καλό να γνωρίζετε εκ των προτέρων, ειδικά αν νομίζετε ότι ίσως θέλετε να εκτελέσετε άλλες εφαρμογές.

Υποστήριξη

τεχνική υποστήριξη

Εκτός αν τρέχετε πραγματικά ένα προσωπικό blog και δεν σας ενδιαφέρει αν πέσει, βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε μια εταιρεία φιλοξενίας με ένα καλό σχέδιο υποστήριξης πελατών.

Υπάρχουν πάντα προβλήματα. Ακόμη και με την καλύτερη εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων και τον πιο απλό ιστότοπο, θα υπάρχουν πάντα ζητήματα του ενός ή του άλλου είδους.

Η τεχνολογία είναι πολύ περίπλοκη για να μην συμβαίνει αυτό. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια εταιρεία φιλοξενίας που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα όταν εμφανιστούν.

Δεν θα εγγραφώ για φιλοξενία εκτός εάν η εταιρεία είχε μια τηλεφωνική γραμμή 24/7 που θα μπορούσα να καλέσω. Οι προσωπικές σας απαιτήσεις μπορεί να είναι λιγότερο αυστηρές, αλλά σκεφτείτε τι μπορεί να είναι. Εάν έχετε απροσδόκητη διακοπή στις 3 π.μ., θέλετε να περιμένετε έως τις εργάσιμες ώρες στο Salt Lake City για να μπορέσετε να μιλήσετε σε κάποιον?

Αναζητάτε οικοδεσπότη με εξαιρετική υποστήριξη; Έχουμε επιλέξει σύντομα τις καλύτερες επιλογές για εσάς εδώ στον οδηγό αγοραστών φιλοξενίας.

Οι άνθρωποι είχαν υπέροχες εμπειρίες με το προσωπικό υποστήριξης διαφόρων εταιρειών φιλοξενίας… και επίσης όχι τόσο υπέροχες εμπειρίες. Η ανάγνωση κριτικών θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είδους εμπειρία μπορεί να έχετε.

Κεφάλαιο 5: Πώς λειτουργεί ένας διακομιστής Web Hosting

πώς λειτουργεί ένας διακομιστής ιστού

Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ακριβώς τι συμβαίνει με έναν διακομιστή που εκτελεί έναν ιστότοπο. Οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων κάνουν καλή δουλειά στο μάρκετινγκ των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων τους, αλλά συνήθως δεν εξηγούν τα βασικά.

Τι θα μάθετε σε αυτό το κεφάλαιο?

 • Τι είναι το λειτουργικό σύστημα, ο διακομιστής ιστού, η βάση δεδομένων και η γλώσσα εφαρμογής.
 • Ποια επιλογή για καθένα από αυτά είναι πιο δημοφιλής σε ένα περιβάλλον φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 • Η διαφορά μεταξύ διακομιστή και διακομιστή ιστού.
 • Τι είναι η στοίβα LAMP.

Ένας διακομιστής φιλοξενίας είναι απλώς ένας υπολογιστής

Όταν το καταλαβαίνουμε, μιλάμε για κάτι διαφορετικό από τον προσωπικό σας επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή. Οι διακομιστές είναι λίγο μεγαλύτεροι, πολύ πιο ισχυροί και συνήθως δεν έχουν τις δικές τους οθόνες και πληκτρολόγια, αλλά στην καρδιά είναι ακριβώς όπως οι υπολογιστές που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Εκτός από το ότι είναι πολύ πιο ισχυροί, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν για την εκτέλεση ιστοσελίδων έχουν πολύ γρήγορες συνδέσεις με το Διαδίκτυο, έτσι ώστε πολλοί επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στον διακομιστή ταυτόχρονα.

Λειτουργικά συστήματα διακομιστή

Το λειτουργικό σύστημα είναι η κύρια διεπαφή μεταξύ εφαρμογών, χρηστών και του φυσικού υπολογιστή. Χρησιμοποιείτε καθημερινά ένα λειτουργικό σύστημα, ακόμα κι αν δεν το έχετε σκεφτεί ποτέ.

Εάν έχετε υπολογιστή, το λειτουργικό σας σύστημα είναι Windows. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, έχετε OSX. Το τηλέφωνό σας πιθανότατα λειτουργεί σε Android ή iOS.

Όπως και ο υπολογιστής σας στο σπίτι ή στο γραφείο, οι διακομιστές χρειάζονται ένα λειτουργικό σύστημα. Το πιο κοινό λειτουργικό σύστημα για διακομιστές είναι το Linux.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Linux ή έχετε ακούσει για τις δυσκολίες του για τον προσωπικό υπολογιστή, μην ανησυχείτε. Ενώ πολύ λίγοι άνθρωποι χρησιμοποιούν Linux για υπολογιστές οικιακού ή γραφείου, το Linux είναι το απόλυτο πρότυπο για διακομιστές.

Είναι επίσης εύκολο στη χρήση. Οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχουν πίνακες ελέγχου, βοηθητικά προγράμματα διαχείρισης και εργαλεία εγκατάστασης, ώστε να μην χρειάζεται να γνωρίζετε (ή να νοιάζεστε) για το Linux για να έχετε μια επιτυχημένη εμπειρία με τη φιλοξενία Ιστού.

Ορισμένα προγράμματα φιλοξενίας παρέχουν διακομιστές που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Windows Server. Μην μπερδεύεστε εδώ.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε Windows στον υπολογιστή σας, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε Windows και στον διακομιστή. Δεν υπάρχει πραγματικό όφελος για την αντιστοίχιση αυτών των λειτουργικών συστημάτων.

Ο μόνος λόγος για τη χρήση των Windows για τον διακομιστή σας είναι εάν το χρειάζεστε για να εκτελέσετε κάποιο ιδιόκτητο λογισμικό που απλά δεν θα εκτελείται σε Linux, όπως .NET, ASP ή Microsoft Silverlight.

Για οτιδήποτε άλλο – WordPress, Drupal, Joomla, οποιαδήποτε εφαρμογή γραμμένη σε PHP, οτιδήποτε έχει κατασκευαστεί με Ruby ή Python – το Linux είναι το προτιμώμενο λειτουργικό σύστημα.

Διακομιστής Ιστού

Ο “διακομιστής” αναφέρεται στη φυσική ή εικονική μηχανή, στον υπολογιστή που διατηρεί τα αρχεία και τη βάση δεδομένων του ιστότοπού σας.

Δυστυχώς, μπορεί να υπάρξει σύγχυση των όρων, επειδή υπάρχει επίσης ένα λογισμικό που ονομάζεται “διακομιστής ιστού”. Ο διακομιστής Ιστού είναι το πρόγραμμα λογισμικού που είναι υπεύθυνο για τον χειρισμό αιτημάτων από το Διαδίκτυο.

Όταν πληκτρολογείτε ένα URL στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας, αυτό μεταφράζεται σε ένα αίτημα που δρομολογείται στον υπολογιστή που φιλοξενεί τον ιστότοπο που αναζητάτε.

Ο διακομιστής Ιστού – δηλαδή, το πρόγραμμα λογισμικού που ονομάζεται διακομιστής ιστού – χειρίζεται το αίτημα. Διαβάζει το αίτημα, υπολογίζει ποιες άλλες εφαρμογές χρειάζονται για εκτέλεση ή πρόσβαση στα αρχεία και, στη συνέχεια, μόλις ολοκληρωθεί, στέλνει μια απάντηση πίσω στο πρόγραμμα περιήγησης.

Η απάντηση που στέλνει πίσω είναι (συνήθως) η σελίδα του ιστότοπου που προσπαθείτε να δείτε. Το λογισμικό διακομιστή ιστού λειτουργεί ως μεσολαβητής μεταξύ του Διαδικτύου και των αρχείων του διακομιστή.

Η βασική διαδικασία για τον τρόπο λειτουργίας ενός ιστότοπου.

Ο πιο κοινός διακομιστής ιστού είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Apache. Θα το βρείτε στα περισσότερα σχέδια φιλοξενίας ιστοσελίδων. Υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις, οι πιο κοινές από τις οποίες είναι πιθανώς το nginx. Εάν τυχαίνει να εκτελείτε διακομιστή Windows, ενδέχεται να εκτελείτε υπηρεσίες IIS.

Εκτός αν έχετε απίστευτα συγκεκριμένες ανάγκες, το Apache είναι εντάξει. Ως επί το πλείστον, ποτέ δεν θα παρατηρήσετε ή δεν ενδιαφέρεστε πολύ για τον διακομιστή ιστού σας.

Σύστημα διαχείρισης βάσης δεδομένων

Οι περισσότεροι (όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι) ιστότοποι απαιτούν σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων για την αποθήκευση περιεχομένου και άλλων πληροφοριών. Αυτό μπορεί να είναι αναρτήσεις ιστολογίου, σελίδες, πληροφορίες προϊόντος, δεδομένα πελατών ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, ανάλογα με το είδος του ιστότοπου που χρησιμοποιείτε.

Το πιο κοινό σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων είναι το MySQL. Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό, λογισμικό ανοιχτού κώδικα για την εκτέλεση σύνθετων σχεσιακών βάσεων δεδομένων. Είναι δωρεάν για χρήση και είναι ήδη διαθέσιμο σε πολλά σχέδια φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Η MySQL είναι η βάση δεδομένων επιλογής για τα πιο δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, όπως το WordPress, το Drupal και το Joomla. Εξουσιάζει επίσης διάφορες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, κατασκευαστές ιστότοπων, συστήματα πινάκων ανακοινώσεων και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης.

Υπάρχουν μερικά άλλα συστήματα βάσης δεδομένων που χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένες εφαρμογές και ενδέχεται να τα συναντήσετε αν κάνετε κάτι μοναδικό.

Για παράδειγμα, το PostgreSQL είναι ένα Open Source RDBMS που είναι λειτουργικά πολύ παρόμοιο με το MySQL και είναι η προεπιλεγμένη βάση δεδομένων για το Ruby on Rails. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα βρείτε μια εταιρεία φιλοξενίας που το υποστηρίζει.

Επίπεδο εφαρμογής – Γλώσσες δέσμης ενεργειών

Οι περισσότεροι (όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι) ιστότοποι σήμερα είναι δυναμικοί με κάποιο τρόπο.

Σκεφτόμαστε τη βάση δεδομένων και τον διακομιστή ιστού στις δύο τελευταίες ενότητες, είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο λογισμικό που ανακτά περιεχόμενο από τη βάση δεδομένων και το στέλνει στον διακομιστή ιστού. Αυτό ακριβώς αφορά εφαρμογές όπως το Content Management Systems (CMS).

Είτε πρόκειται για μια απλή μηχανή blogging, ένα σύνθετο CMS, έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου ή ένα σύστημα διαχείρισης έργων (ή οτιδήποτε άλλο), οι ιστότοποι με διαδραστικές δυνατότητες και δυναμικό περιεχόμενο είναι προγράμματα υπολογιστών και πρέπει να είναι γραμμένα σε γλώσσα προγραμματισμού.

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τη γλώσσα για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα, αλλά ο διακομιστής φιλοξενίας ιστού σας πρέπει να το γνωρίζει. Η πιο δημοφιλής γλώσσα για δυναμικές εφαρμογές ιστού είναι η PHP και θα διαπιστώσετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των web hosting υποστηρίζουν αυτήν τη γλώσσα.

Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή (ή να αναπτύξετε μια εφαρμογή) σε άλλη γλώσσα (οι Ruby και Python είναι και οι δύο δημοφιλείς) βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων που υποστηρίζει τη γλώσσα που χρειάζεστε.

Στοίβα LAMP

Στοίβα LAMP

Σε κάθε ενότητα παραπάνω, εντόπισα την πιο συχνά χρησιμοποιούμενη επιλογή σε κάθε κατηγορία: Linux για το λειτουργικό σύστημα, Apache για τον διακομιστή ιστού, MySQL για τη βάση δεδομένων και PHP για την εφαρμογή.

Αυτές οι τέσσερις τεχνολογίες μερικές φορές αναφέρονται ως «στοίβα LAMP», με το LAMP να είναι αρκτικόλεξο (Linux, Apache, MySQL, PHP). Εάν δείτε τις απαιτήσεις φιλοξενίας ιστού ή εφαρμογών αναφέρετε μια στοίβα LAMP, αυτό σημαίνει.

Ενότητες

Ορισμένες εφαρμογές απαιτούν συγκεκριμένες λειτουργικές μονάδες ή προσθήκες σε μία ή περισσότερες από αυτές τις τεχνολογίες. Οι δύο πιο κοινές θέσεις που απαιτούν πρόσθετες λειτουργικές μονάδες είναι ο διακομιστής Web (Apache) και η γλώσσα εφαρμογής (PHP).

Για παράδειγμα, εάν η εφαρμογή σας θα έχει όμορφα URL (καθαρά URL με ονόματα αναγνώσιμα από τον άνθρωπο αντί για κωδικούς που δημιουργούνται από υπολογιστή), η εφαρμογή σας ενδέχεται να απαιτεί τη λειτουργική μονάδα Apache mod_rewrite.

Εάν η εφαρμογή σας λειτουργεί πολύ από την πλευρά του διακομιστή με εικόνες, ίσως χρειαστείτε τη βιβλιοθήκη γραφικών GD για PHP.

Είναι καλή ιδέα να εξετάσετε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της προβλεπόμενης εφαρμογής σας και, στη συνέχεια, να συγκρίνετε διαφορετικές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων για να δείτε αν έχουν τις δυνατότητες που χρειάζεστε.

Μια σημείωση για τις εκδόσεις

Όλα αυτά τα εργαλεία έχουν διαφορετικές εκδοθείσες εκδόσεις, για παράδειγμα PHP 5 και PHP 7. Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων χρησιμοποιούν την τελευταία σταθερή έκδοση για οποιαδήποτε τεχνολογία, αλλά οι πολιτικές διαφέρουν.

Συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πράγματα όπως λειτουργικές μονάδες και αριθμούς έκδοσης εάν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο εγκατάστασης με ένα κλικ, όπως Softaculous, Fantastico ή Simple Scripts.

Ωστόσο, εάν εγκαθιστάτε κάτι χειροκίνητα, αξίζει να κάνετε διπλό έλεγχο αυτού του είδους.

Περίληψη

Ο διακομιστής είναι ένας υπολογιστής (φυσικός ή εικονικός) που εκτελεί έναν ιστότοπο. Η τοποθέτηση σε αυτόν τον υπολογιστή είναι μια σειρά αλληλοσυνδεόμενων λογισμικών που εκτελούν τον ιστότοπό σας.

Απαιτούνται απολύτως τα ακόλουθα δύο:

 • Λειτουργικό σύστημα
 • Διακομιστής Ιστού

Εάν κάνετε οτιδήποτε άλλο εκτός από την παροχή στατικών αρχείων, χρειάζεστε επίσης:

 • Βάση δεδομένων
 • Γλώσσα προγραμματισμού

Λογισμικό που εκτελεί έναν ιστότοπο.

Οι πιο συνηθισμένες επιλογές για αυτά τα τέσσερα στοιχεία είναι η στοίβα LAMP: Linux (λειτουργικό σύστημα), Apache (διακομιστής ιστού), MySQL (βάση δεδομένων), PHP (γλώσσα προγραμματισμού).

Βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων που επιλέγετε υποστηρίζει τις τεχνολογίες που απαιτούνται από τις εφαρμογές που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Κεφάλαιο 6: WordPress και φιλοξενία

Wordpress και Web Hosting

Εάν δημιουργείτε έναν νέο ιστότοπο για πρώτη φορά, το WordPress είναι μια πολύ καλή επιλογή. Είναι εύκολο στη χρήση για αρχάριους, υποστηρίζεται ευρέως σε φθηνά πακέτα φιλοξενίας και παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα για να μάθετε για ιστότοπους και ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα ξεκινάτε κάτι χρήσιμο.

Εξίσου σημαντικό με το πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιείται είναι το πόσο ευέλικτο και ισχυρό WordPress
είναι. Σε αντίθεση με τους κατασκευαστές ιστότοπων “δεν απαιτείται κωδικοποίηση” με χαριτωμένες διεπαφές μεταφοράς και απόθεσης, το WordPress είναι πραγματικό, επαγγελματικό λογισμικό.

Καθώς οι ανάγκες της επιχείρησής σας και του ιστότοπού σας επεκτείνονται και οι δεξιότητές σας βελτιώνονται, το WordPress δεν θα αποτελέσει εμπόδιο. Είναι μια πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να μεγαλώσετε, αντί να μεγαλώσετε.

Δεδομένου ότι το WordPress είναι τόσο δημοφιλές και επειδή το προτείνουμε για αρχάριους, θα ήταν καλή ιδέα να εξερευνήσετε μερικά από τα θέματα που σχετίζονται με τη φιλοξενία ιστοσελίδων με το WordPress.

Κοινή φιλοξενία για WordPress

Οι περισσότερες κοινόχρηστες εταιρείες φιλοξενίας είναι βελτιστοποιημένες για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του WordPress και μεγάλο ποσοστό ιστότοπων που υποστηρίζονται από WordPress φιλοξενούνται με κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας.

Από βασική τεχνική άποψη σχετικά με τις απαιτήσεις και τη ρύθμιση, η κοινή φιλοξενία είναι εντάξει. Στην πραγματικότητα, το ίδιο το WordPress συνιστά κοινόχρηστους παρόχους φιλοξενίας Bluehost και SiteGround.

Υπάρχει όμως πρόβλημα με αυτό – τα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας συνήθως δεν ταιριάζουν σε ιστότοπους με υψηλή επισκεψιμότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με ένα δυναμικό CMS όπως το WordPress.

Για αυτόν τον λόγο, συνιστούμε την κοινή φιλοξενία ως καλή επιλογή μόνο για προσωπικά ιστολόγια και μικρούς ιστότοπους.

Φιλοξενία VPS για WordPress

Για έναν μεγάλο ή περίπλοκο ιστότοπο WordPress που αναμένεται να έχει πολλή κίνηση, μια κλιμακούμενη λύση φιλοξενίας VPS ή Cloud θα είναι συνήθως καλύτερη επιλογή από έναν κοινόχρηστο πάροχο φιλοξενίας.

Το να έχετε περισσότερο χώρο και περισσότερο έλεγχο στο περιβάλλον φιλοξενίας μπορεί να βοηθήσει πολύ, αλλά η αύξηση της ταχύτητας και του εύρους ζώνης είναι το μεγάλο ζήτημα εδώ.

Διαχείριση φιλοξενίας WordPress

Εάν χρησιμοποιείτε έναν σοβαρό επιχειρηματικό ιστότοπο με πολλή κίνηση, ή ένα πολυάσχολο κατάστημα woocommerce, μπορεί να είστε καλός υποψήφιος για ένα διαχειριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας. Αυτά τα σχέδια φέρνουν ένα επίπεδο εξυπηρέτησης πέρα ​​από απλώς την καλύτερη πρόσβαση στην τεχνολογία (αν και έρχονται συχνά με αυτό επίσης).

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress μπορεί να καλύψει μια σειρά υπηρεσιών υποστήριξης προστιθέμενης αξίας, όπως το να βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό του ιστότοπού σας παραμένει ενημερωμένο και ασφαλές.

Τα αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας, η παρακολούθηση εκτός λειτουργίας, τα προηγμένα αναλυτικά στοιχεία και τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας είναι όλες οι λειτουργίες που απαντώνται συνήθως στη διαχείριση φιλοξενίας WordPress.

Ορισμένα διαχειριζόμενα προγράμματα φιλοξενίας περιλαμβάνουν ακόμη και τις δικές τους διανομές του WordPress με ειδικά πρόσθετα και πακέτα που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την απόδοση, την ασφάλεια ή την εμπειρία χρήστη.

Το WordPress είναι χτισμένο με μια ισχυρή νοοτροπία DIY (κάντε το μόνοι σας) και είναι σχετικά εύκολο στη χρήση για αρχάριους, σε σύγκριση με άλλες διαθέσιμες επιλογές.

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress δεν είναι καθόλου απαίτηση και τα πλεονεκτήματα που παρέχει μπορεί συνήθως να επιτευχθούν από ενδιαφερόμενα άτομα.

Αυτό που σας προσφέρει πραγματικά η διαχείριση φιλοξενίας WordPress είναι ώρα. Θα μπορούσατε εύκολα να μάθετε να φροντίζετε τα πράγματα μόνοι σας και να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας.

Αλλά μπορεί να έχει καλύτερη επιχειρηματική λογική να απλώς πληρώνετε λίγο περισσότερα σε μια εταιρεία φιλοξενίας και να τους αφήνετε να φροντίζουν τα πράγματα για εσάς.

Πώς να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία φιλοξενίας WordPress

Είτε βρίσκεστε σε ένα κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας με έκπτωση είτε στο πιο ακριβό διαχειριζόμενο VPS που μπορείτε να βρείτε, υπάρχουν αρκετές στρατηγικές που θα βελτιώσουν την απόδοση του WordPress και την εμπειρία φιλοξενίας σας.

Διατηρήστε την αναβάθμιση του πυρήνα του WordPress και των πρόσθετων στις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους

Η συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων ασφαλείας με το WordPress έχουν να κάνουν με άτομα που δεν διαθέτουν ενημερωμένες εκδόσεις είτε του βασικού λογισμικού είτε των πρόσθετων.

Εκτός από τη γενική παραμέληση, ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο οι χρήστες δεν ενημερώνουν τον πυρήνα και τις προσθήκες τους είναι ο φόβος ότι θα υπάρξει πρόβλημα συμβατότητας.

Αυτό το είδος δεν συμβαίνει συχνά και είναι λιγότερο επιρρεπές σε περίπτωση που συνεχίζετε να αναβαθμίζετε τα πράγματα. Εάν χάσετε μια ενημέρωση και ξαφνικά πρέπει να μεταβείτε σε διάφορες εκδόσεις, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Χρησιμοποιείτε μόνο πρόσθετα που έχουν μεγάλη βάση χρήστη και μοιάζουν να βρίσκονται υπό ανάπτυξη

Ένας μεγάλος συντελεστής στα προβλήματα συμβατότητας εκδόσεων είναι τα πρόσθετα που δεν είναι πλέον υπό ανάπτυξη.

Εάν ένα έργο δεν κυκλοφορεί πλέον νέες εκδόσεις, είναι μόνο θέμα χρόνου προτού μια νέα ενημέρωση του WordPress core εισάγει κάποιο πρόβλημα ασυμβατότητας. Αυτό είναι ακόμη πιο πιθανό εάν ο κώδικας προσθήκης είναι κακώς γραμμένος, κάτι που συμβαίνει συχνά με τα αχρησιμοποίητα και υποανάπτυκτα πρόσθετα.

Μια μεγάλη βάση χρηστών βοηθά να διασφαλιστεί ότι το πρόσθετο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Ακόμα κι αν ο αρχικός προγραμματιστής αποφασίσει να αποχωρήσει από το έργο, μια μεγάλη βάση χρηστών καθιστά πιο πιθανό ότι κάποιος άλλος θα αναλάβει και θα συνεχίσει να κάνει ενημερώσεις και να προσθέτει νέες δυνατότητες.

Επίσης, σχεδόν όλα τα πρόσθετα έχουν σφάλματα σε κάποιο σημείο. Εάν ένα έργο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, έχετε έναν τρόπο να αναφέρετε το σφάλμα και ενδέχεται να διορθωθεί σε μελλοντική έκδοση.

Ακόμα κι αν δεν επιδιορθωθεί, μια μεγάλη βάση χρηστών καθιστά πιο πιθανό να μπορείτε να βρείτε κάποιον που το έχει επιδιορθώσει ή να βρει μια λύση ή κάποια άλλη βιώσιμη λύση.

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του κώδικα και της βάσης δεδομένων σας τακτικά

Αυτά θα πρέπει να είναι παλιά νέα, αλλά πάρα πολλά άτομα δεν δημιουργούν σωστά αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου WordPress ή των θεματικών αρχείων τους. Τα πράγματα πάνε στραβά, μερικές φορές – είναι καλύτερα να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των πραγμάτων.

Επίσης, εάν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σωστά και με ασφάλεια, μπορείτε να σταματήσετε να ανησυχείτε για ενημερώσεις που ενδέχεται να βλάψουν τον ιστότοπό σας. Εάν κάτι πάει στραβά, μπορείτε απλώς να επαναφέρετε τα πράγματα.

(Το ίδιο το WordPress σας υπενθυμίζει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας πριν ενημερώσετε τα πράγματα, αλλά τόσοι πολλοί άνθρωποι παραλείπουν ακριβώς αυτές τις προειδοποιήσεις.)

Μην φιλοξενείτε τα δικά σας βίντεο (εκτός αν θέλετε πραγματικά)

Ακριβώς επειδή το WordPress σάς επιτρέπει να ανεβάζετε και να ενσωματώνετε βίντεο δεν σημαίνει ότι πρέπει.

Τα βίντεο χρησιμοποιούν πολύ χώρο αποθήκευσης και μεγάλο εύρος ζώνης, οπότε θα μεγιστοποιήσετε γρήγορα τις δυνατότητες του προγράμματος φιλοξενίας σας εάν ξεκινήσετε να ανεβάζετε βίντεο σε τακτική βάση.

Πέρα από αυτό, θέλετε πραγματικά να μετατρέψετε το βίντεό σας σε διαφορετικά μεγέθη και αναλύσεις, έτσι ώστε να λειτουργεί εξίσου καλά σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης και με διαφορετικές ταχύτητες σύνδεσης?

Τώρα μιλάτε για επιπλέον εργασία (για την παραγωγή διαφορετικών εκδόσεων) και για την αποθήκευση όλων αυτών των διαφορετικών εκδόσεων στον λογαριασμό φιλοξενίας σας.

Εάν θέλετε τα βίντεό σας να είναι διαθέσιμα δημόσια, ο ευκολότερος τρόπος είναι να τα φιλοξενήσετε στο YouTube και να αντιγράψετε στον κώδικα ενσωμάτωσης που παρέχουν. Εάν θέλετε τα βίντεό σας να είναι ιδιωτικά (για παράδειγμα, εάν βρίσκονται πίσω από ένα paywall στον ιστότοπό σας), το Vimeo Pro προσφέρει εξαιρετική φιλοξενία βίντεο για αυτόν τον σκοπό.

Η φιλοξενία των βίντεό σας στο YouTube παρέχει επίσης ένα άλλο σημείο ανακάλυψης, ένα άλλο μέρος που μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να σας βρουν που διαφορετικά δεν θα γνώριζαν τον ιστότοπό σας.

Κεφάλαιο 7: Cloud Computing

Τι θα μάθετε σε αυτό το κεφάλαιο?

 • Τι είναι πραγματικά το cloud computing
 • Η διαφορά μεταξύ IaaS, PaaS και SaaS
 • Τι μπορεί να σημαίνει το αφεντικό σας σχετικά με το «να μπείτε στο σύννεφο»
 • Τι είναι το cloud hosting και γιατί δεν έχει σημασία.

Τι είναι το Cloud Computing?

Όπως πολλές δημοφιλείς λέξεις, το «σύννεφο» είναι τόσο λέξη-κλειδί μάρκετινγκ όσο είναι μια πραγματική ιδέα.

Υπάρχει πραγματικά ένα πράγμα όπως το “cloud computing” και πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων ασχολούνται ενεργά με την παροχή υπηρεσιών που βασίζονται σε σύννεφο, αλλά ο ίδιος ο όρος μπορεί να είναι λίγο παραπλανητικός και δεν υπάρχει πραγματικά ένα μόνο σύννεφο που θα μπορούσε να ονομαστεί “το σύννεφο.”

Το cloud computing είναι μια μεταφορά – μια οπτική αντίληψη για εμάς τους ανθρώπους που προσπαθεί να επικοινωνήσει κάτι δύσκολο να φανταστεί. Αυτό που ο όρος προσπαθεί να επικοινωνήσει είναι η ιδέα της εικονικοποιημένης υπολογιστικής δύναμης που βρίσκεται πάνω από ομαδοποιημένο υλικό, οργανωμένο με τέτοιο τρόπο που η υπολογιστική ισχύς από μόνη της επειδή ένα βοηθητικό πρόγραμμα, όπως ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό.

Η ιδέα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα χρειάζεστε και να πληρώσετε όσα χρησιμοποιείτε. Μοιάζει πολύ με το ηλεκτρικό δίκτυο ή το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, δεν υποτίθεται ότι πρέπει να σκεφτείτε πολύ σκληρά από πού προέρχεται η ηλεκτρική ενέργεια ή από πού πηγαίνει το νερό αποχέτευσης – αυτή είναι δουλειά κάποιου άλλου.

Τι σημαίνουν οι άνθρωποι όταν μιλούν για το σύννεφο

Ένα σύννεφο λειτουργεί έτσι: μια δέσμη υπολογιστών (διακομιστές) συγκεντρώνονται μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ως ένας γιγαντιαίος υπολογιστής. Στη συνέχεια αναπτύσσονται εικονικοί υπολογιστές πάνω από αυτό το σύμπλεγμα.

Από την άποψη του μάρκετινγκ και των επιχειρήσεων, το «σύννεφο» θα μπορούσε να σημαίνει ένα από πολλά διαφορετικά πράγματα.

 • Υποδομή ως υπηρεσία (IaaS): Αυτό συμβαίνει όταν μια εταιρεία διαθέτει πραγματικό υλικό, μια ομάδα διακομιστών σε σύμπλεγμα και μπορεί να παρέχει πρόσβαση σε εικονικές μηχανές, εικονικές μονάδες δίσκου και άλλους βασικούς υπολογιστικούς πόρους από τη μεγαλύτερη ομάδα.
 • Πλατφόρμα ως υπηρεσία (PaaS): Κάποιος (ο οποίος μπορεί να κατέχει τους διακομιστές ή να καταναλώνει υποδομή ως υπηρεσία από άλλον πάροχο) εκτελεί λειτουργικά συστήματα και διακομιστές ιστού πάνω από εικονικές μηχανές και τους παρέχει σε άλλους για τις ανάγκες τους σε υπολογιστές. Αυτό κάνει μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 • Λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS): Κάποιος δημιούργησε μια εφαρμογή για χρήση από άλλους και την φιλοξενεί σε μια πλατφόρμα που μπορεί να κατέχει ή όχι. Το Dropbox, οι Εφαρμογές Google και άλλες εφαρμογές ιστού βάσει συνδρομών είναι ένα παράδειγμα αυτού.

Γενικά, “μετακίνηση στο σύννεφο” ή κάνοντας κάτι “στο σύννεφο” σημαίνει απλώς την αποθήκευση δεδομένων ή την εκτέλεση εφαρμογών σε εξοπλισμό συμπλέγματος κάποιου άλλου. Αυτό σημαίνει ότι είναι καταναλωτές είτε Λογισμικού, Πλατφόρμας είτε Υποδομής ως Υπηρεσία.

Μερικές φορές αυτά τα τρία επίπεδα ανήκουν στον ίδιο οργανισμό. Συχνά δεν είναι.

Το πρόβλημα με το “Cloud” ως μεταφορά

Είναι εύκολο να αρχίσετε να σκέφτεστε το σύννεφο ως μια αιθέρια ομίχλη υπολογιστικών πόρων – ελαφριά, ευάερα και πολύ πιο ψηλά. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι απέχει πολύ από την αλήθεια. Τα σύννεφα αποτελούνται από φυσικά μηχανήματα, με φυσικά καλώδια και φυσικούς δίσκους.

Αυτό έχει πολλές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε και καταναλώνουμε υπηρεσίες cloud, αλλά το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η ασφάλεια.

Εάν αποθηκεύετε δεδομένα σε μια εφαρμογή αποθήκευσης δεδομένων “cloud-based”, ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα; Γνωρίζετε ακόμη και πού βρίσκονται αυτά τα δεδομένα, φυσικά; Θα μπορούσε να είναι σχεδόν οπουδήποτε, ακόμη και σε άλλη χώρα.

Μια καλύτερη μεταφορά μπορεί να είναι «ομαδοποιημένη» ή «ομαδοποιημένη» υπολογιστική, και ακόμη καλύτερα θα ήταν να πούμε τι σημαίνει πραγματικά – είτε πρόκειται για υποδομή, πλατφόρμα ή λογισμικό ως υπηρεσία.

Το σύννεφο και η επιχείρησή σας

Το αφεντικό σας έχει διαβάσει κάποιο άρθρο σε ένα περιοδικό σχετικά με το πώς το “Cloud Computing” είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα. Τώρα πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό και πώς να το κάνετε. Πώς μπορείτε να «εκμεταλλευτείτε» αυτήν την τάση υπολογιστικού νέφους?

Μπορείτε είτε να ασχοληθείτε με το cloud computing ως παραγωγός είτε ως καταναλωτής ή και τα δύο.

Παραγωγός Υπηρεσιών Cloud

Συχνά λέγεται ότι σε μια βιασύνη χρυσού, οι άνθρωποι που πωλούν φτυάρια βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους ανθρώπους που σκάβουν χρυσό.

Αυτό ισχύει και σε σχέση με το “Cloud” – οι άνθρωποι που παρέχουν κάποιο είδος υπηρεσίας cloud είναι οι μεγαλύτεροι νικητές, και όσο πιο θεμελιώδης είναι η υπηρεσία, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταμοιβή.

Η παροχή IaaS ή PaaS είναι λίγο έξω από τη σφαίρα αυτού του οδηγού και οι περισσότεροι άνθρωποι το διαβάζουν, αλλά το SaaS (λογισμικό ως υπηρεσία) ενδέχεται να μην είναι.

Εάν πουλάτε λογισμικό, είναι πιθανό να φανταστείτε ξανά την εφαρμογή σας ως προσφορά SaaS.

Αντί να παρέχετε εφαρμογές που πρέπει να εκτελούν οι πελάτες σε δικούς τους υπολογιστές και διακομιστές, ενδέχεται να μπορείτε να παρέχετε πρόσβαση σε λογισμικό μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού ή μιας εφαρμογής επιτραπέζιας σύνδεσης.

Καταναλωτής Υπηρεσιών Cloud

Όταν οι περισσότερες επιχειρήσεις μιλούν για τα πλεονεκτήματα του cloud computing, μιλούν για τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης υπηρεσιών cloud (πλατφόρμα ή υποδομή) αντί να παράγουν οι ίδιοι συμβατική υπολογιστική ισχύ.

 • Μια εταιρεία έχει παραδοσιακά χρησιμοποιήσει ένα σύστημα διαχείρισης έργων επιτραπέζιου υπολογιστή που μοιράζεται δεδομένα σε έναν τοπικό διακομιστή. Μετακινούνται σε μια διαδικτυακή εφαρμογή όπου οι χρήστες συνδέονται από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Αυτό είναι λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS).
 • Μια εταιρεία εφαρμογών ιστού που παρέχει την εφαρμογή διαχείρισης έργων SaaS φιλοξενεί παραδοσιακά την εφαρμογή στον δικό της διακομιστή. Μετακινούνται στην εφαρμογή τους σε εικονικό ιδιωτικό διακομιστή που βασίζεται σε σύννεφο σε εταιρεία φιλοξενίας. Αυτή είναι η πλατφόρμα ως υπηρεσία (PaaS).
 • Η εταιρεία φιλοξενίας δεν διαθέτει στην πραγματικότητα κανένα κέντρο δεδομένων, αλλά μάλλον αγοράζει ακατέργαστη υπολογιστική ισχύ από το Amazon Web Services (Amazon AWS). Πρόκειται για Υποδομή ως Υπηρεσία (IaaS).

Όλα αυτά θα μπορούσαν να περιγραφούν ως μορφές «cloud computing».

Το πλεονέκτημα σε καθένα είναι ότι κάτι που ενδέχεται να σας είχε ζητηθεί προηγουμένως (με σημαντικό κόστος κεφαλαίου) μπορεί τώρα να πληρωθεί καθώς χρησιμοποιείται.

Αυτό είναι ιδιαίτερα οικονομικό εάν δεν χρειάζεστε μόνο τα οφέλη ενός ολόκληρου διακομιστή ή εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την αρχική δαπάνη.

Φιλοξενία Cloud

Τι έχουν όλα αυτά να κάνουν με το web hosting?

Πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων πωλούν κάποιο είδος «cloud hosting». Αυτή είναι συνήθως μια μορφή φιλοξενίας VPS, όπου το VPS βρίσκεται πάνω από ένα σύννεφο (σύμπλεγμα υπολογιστών) και όχι απευθείας σε υλικό διακομιστή.

Πολλά κοινά σχέδια φιλοξενίας λειτουργούν επίσης με αυτόν τον τρόπο, με δεκάδες ή εκατοντάδες πελάτες φιλοξενίας να μοιράζονται ένα ενιαίο VPS, το οποίο είναι ένα από τα πολλά πάνω από ένα σύνολο υπολογιστικών πόρων.

Η εταιρεία φιλοξενίας μπορεί ή όχι να κατέχει το υλικό. μπορεί να δημιουργήσουν τη δική τους υποδομή cloud ή να την καταναλώσουν ως υπηρεσία από άλλον πάροχο.

Το όφελος για τον πελάτη είναι ότι η φιλοξενία που βασίζεται σε σύννεφο (που ονομάζεται επίσης «φιλοξενία δικτύου» από ορισμένους παρόχους) είναι εγγενώς επεκτάσιμη. Αντί για ένα μηχάνημα με όρια αποθήκευσης, μνήμης και CPU, μια εικονική μηχανή σε διακομιστή cloud δεν έχει σκληρό φυσικό όριο.

Εάν η δραστηριότητα αυξάνεται, μπορεί να εξαντλήσει ένα μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής δεξαμενής. εάν το pool είναι υπερβολικά εκτεταμένο, μπορεί να προστεθεί περισσότερο υλικό σε αυτό.

Είτε μια εταιρεία φιλοξενίας χρεώνει τις προσφορές της ως “cloud” είτε όχι, δεν θα πρέπει να σας απασχολεί πραγματικά ως πελάτης φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού ασχολούνται με κάποια μορφή ομαδοποίησης και εικονικοποίησης, οπότε με κάποιους τρόπους σχεδόν κάθε σχέδιο φιλοξενίας θα μπορούσε να περιγραφεί ως “cloud-based”. Ο όρος έχει νόημα, αλλά ως βήμα μάρκετινγκ είναι σχεδόν χωρίς νόημα.

Κεφάλαιο 8: Email, Webmail και διακομιστές αλληλογραφίας

Διακομιστές email, webmail και mail

Πιο θεμελιώδες από το να τρέχετε έναν ιστότοπο είναι η σημασία της αξιόπιστης υπηρεσίας email.

Έχετε πολλές επιλογές για το πώς ρυθμίζετε τη δική σας υπηρεσία email για την εταιρεία σας. Θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να ορίσετε τη σωστή επιλογή για τον εαυτό σας εάν καταλαβαίνετε λίγο για το πώς λειτουργούν όλα.

Υπόδειξη: Ένας απλός τρόπος για να έχετε email @ yourdomain.com είναι χρησιμοποιώντας το gmail με το δικό σας όνομα τομέα. Είναι σχετικά εύκολο να ρυθμιστεί και να είναι κοινό.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε τον οικοδεσπότη Ιστού σας για email, τότε διαβάστε για να κατανοήσετε καλύτερα τι πρέπει να προσφέρει ένας οικοδεσπότης σε σχέση με το email

Ονόματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τομέα

Όπως σχεδόν σίγουρα γνωρίζετε, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν την ακόλουθη μορφή:

[προστασία μέσω email]

Όλα πριν από το σύμβολο @ είναι το τοπικό όνομα και όλα μετά από αυτό είναι το όνομα τομέα.

Είναι μια πολύ κακή πρακτική, και δυστυχώς πάρα πολύ συχνή, για μικρούς οργανισμούς και μοναδικούς επαγγελματίες να χρησιμοποιούν μια εμπορική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με όνομα τομέα όπως @ gmail.com ή @ aol.com. Αυτή είναι μια κακή πρακτική επειδή φαίνεται μη επαγγελματική, ερασιτεχνική.

Είναι ένα πολύ μικρό σημείο, αλλά έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο σκέψης των πελατών σας και των δυνητικών πελατών για εσάς.

Διακομιστές email και πελάτες

Η χρήση email απαιτεί δύο πράγματα: έναν διακομιστή email και έναν πελάτη email.

Ο διακομιστής email είναι ένα λογισμικό που εκτελείται στον διακομιστή (υπολογιστή) και είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο. Λαμβάνει και επεξεργάζεται οποιαδήποτε αλληλογραφία αποστέλλεται σε αυτήν και στέλνει οποιαδήποτε αλληλογραφία που την λέτε να στείλει.

Ο πελάτης email είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για να δείτε τα μηνύματά σας. Αυτό μπορεί να είναι μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, κάτι που βλέπετε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή μια εφαρμογή για υπολογιστές όπως το Microsoft Outlook.

Ο πελάτης ελέγχει το διακομιστή αλληλογραφίας για νέα μηνύματα και τα αποθηκεύει για προβολή. Παρέχει μια διεπαφή για την ανάγνωση και τη σύνταξη μηνυμάτων. Στέλνει εξερχόμενα μηνύματα στον διακομιστή, ο οποίος τα στέλνει στους αποδέκτες τους.

Ο διακομιστής και ο πελάτης είναι δύο διαφορετικά κομμάτια λογισμικού και επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τυποποιημένα πρωτόκολλα (POP και IMAP, δείτε παρακάτω). Αυτό σημαίνει ότι η επιλογή του διακομιστή και η επιλογή του πελάτη είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους.

Οι άνθρωποι μπερδεύονται για αυτό όλο το χρόνο.

Ένας από τους πιο συχνά ακούσιμους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δεν θέλουν να αλλάξουν από τις προσωπικές τους διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ελέγχονται από τον οργανισμό είναι ότι δεν θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο διαβάζουν και γράφουν email. Χρησιμοποιούν το Outlook ή το Email της Apple και πιστεύουν ότι θα πρέπει να αλλάξουν. Αυτή δεν είναι η περίπτωση.

Οι περισσότεροι πελάτες email μπορούν να συνδεθούν με τους περισσότερους διακομιστές email χωρίς πρόβλημα. Ακόμα καλύτερα, οι περισσότεροι πελάτες email μπορούν να συνδεθούν σε πολλούς διακομιστές email και να συνεργαστούν με πολλούς λογαριασμούς email ταυτόχρονα.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που χρησιμοποιεί (για παράδειγμα) το Outlook στον υπολογιστή του για να ελέγξει τον προσωπικό του λογαριασμό email μπορεί να το ρυθμίσει για να ελέγχει και το επαγγελματικό του email.

Πρωτόκολλα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: POP και IMAP

POP εναντίον IMAP

Τα δύο κυρίαρχα πρωτόκολλα email είναι POP και IMAP. (Ένα πρωτόκολλο είναι ένας τυποποιημένος τρόπος μεταφοράς πληροφοριών από το ένα μέρος στο άλλο.)

Το POP σημαίνει “Πρωτόκολλο ταχυδρομείου”. Θα δείτε μερικές φορές να γράφεται ως “POP3”, επειδή το πρωτόκολλο βρίσκεται στην τρίτη επανάληψη.

Το IMAP σημαίνει “Πρωτόκολλο πρόσβασης μηνυμάτων Διαδικτύου”.

Και οι δύο είναι τρόποι μεταφοράς πληροφοριών μηνυμάτων από διακομιστές σε πελάτες, αλλά διαφορετικά είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους.

Το POP βασίζεται σε μοντέλο “Ταχυδρομείο”. Ο διακομιστής σας αποστέλλει μηνύματα, αλλά δεν τα διατηρεί διαφορετικά ούτε αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση. Το IMAP παρέχει υψηλό βαθμό συγχρονισμού μεταξύ του διακομιστή και του πελάτη.

Θέλετε πραγματικά να χρησιμοποιείτε το IMAP τις περισσότερες φορές. Με το IMAP, οι λεπτομέρειες σχετικά με το εάν έχετε διαβάσει ένα μήνυμα, το περιεχόμενο των προχείρων και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη δική σας αλληλεπίδραση με την αλληλογραφία αποθηκεύονται στο διακομιστή.

Αυτό σημαίνει ότι η εμπειρία του email σας είναι πλήρως συγχρονισμένη ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε πολλές συσκευές, όπως ο φορητός υπολογιστής και το τηλέφωνό σας, για να διαβάσετε το ίδιο email.

Όταν εξετάζετε σχέδια φιλοξενίας ιστού, φροντίστε να βρείτε αυτό που υποστηρίζει IMAP στον διακομιστή email.

Τρόποι πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο – Πελάτες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Εάν εκτελείτε το email σας μέσω του διακομιστή email στον λογαριασμό σας στο web hosting, έχετε μερικές διαφορετικές επιλογές σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης σε αυτό.

Ο «παραδοσιακός» τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή πελάτη email στον δικό σας υπολογιστή. Αυτό μπορεί να είναι το Outlook, το Apple Mail, ο πελάτης αλληλογραφίας στο τηλέφωνό σας ή άλλο παρόμοιο πρόγραμμα.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια άλλη επιλογή, που παρέχεται από τους περισσότερους οικοδεσπότες Ιστού. Η εφαρμογή πελάτη εκτελείται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και έχετε πρόσβαση στο email σας, πραγματοποιώντας είσοδο στον λογαριασμό φιλοξενίας και, στη συνέχεια, ανοίγοντας τη σελίδα Webmail.

Οι δύο πιο δημοφιλείς εφαρμογές πελάτη webmail είναι το Squirrel Mail και το RoundCube. Εάν δεν θέλετε να εκτελέσετε μια τοπική εφαρμογή πελάτη, θα πρέπει να ελέγξετε αν ο λογαριασμός φιλοξενίας σας παρέχει πρόσβαση σε μία από αυτές τις δύο εφαρμογές. (Πολλοί προσφέρουν και τα δύο.)

Ρύθμιση πελάτη

Οι πλήρεις οδηγίες για το πώς να ρυθμίσετε έναν πελάτη είναι λίγο πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής αυτού του οδηγού, οπότε θα αναφέρω μόνο μερικά πράγματα που θα σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση.

Γενικά, ο πελάτης email σας θα έχει κάποιο είδος βοηθητικού προγράμματος εγκατάστασης όπου μπορείτε να προσθέσετε λογαριασμούς email για έλεγχο. Κάθε λογαριασμός θα χρειαστεί ένα όνομα, διακομιστή, κωδικό πρόσβασης και μερικές πληροφορίες σχετικά με το πρωτόκολλο.

Οι πληροφορίες που χρειάζεστε για τη ρύθμιση αυτή είναι διαθέσιμες από τον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας ιστού. Κάπου κοντά στη διεπαφή όπου ρυθμίζετε νέες διευθύνσεις email και κωδικούς πρόσβασης, θα υπάρχει τρόπος προβολής διαπιστευτηρίων.

Αυτό θα σας δώσει όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεστε για τη δημιουργία του λογαριασμού στον πελάτη σας. Είναι συνήθως μια πολύ απλή διαδικασία.

Αλλες επιλογές

Μια άλλη επιλογή είναι η εξωτερική ανάθεση email συνολικά. Αντί να εκτελείτε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του διακομιστή email που σχετίζεται με τον λογαριασμό φιλοξενίας σας, μπορείτε να ρυθμίσετε την εγγραφή DNS για να λειτουργεί με έναν εμπορικό πάροχο email (όπως το Gmail / Google Apps, για παράδειγμα).

Με αυτήν τη ρύθμιση, έχετε όλες τις δυνατότητες και την εμπειρία χρήστη του εμπορικού παρόχου email, με το δικό σας όνομα τομέα.

Τέλος, μια πολύ απλή λύση είναι να δημιουργήσετε έναν προωθητή email που στέλνει email στην επωνυμία σας email σε οποιαδήποτε προσωπική διεύθυνση email έχετε ήδη.

Αυτή είναι μια καλή λύση για προσωπικά bloggers και πολύ μικρές επιχειρήσεις ενός ατόμου. Το μειονέκτημα είναι ότι θα απαντάτε πάντα από την προσωπική σας διεύθυνση email.

Email εφαρμογής

Εάν στέλνετε περιστασιακά μηνύματα μέσω της εφαρμογής σας (όπως email εγγραφής, email ανάκτησης κωδικού πρόσβασης, τιμολόγια, αποδείξεις κ.λπ.), αυτό δεν γίνεται συνήθως μέσω του διακομιστή αλληλογραφίας.

Αυτοί οι τύποι μηνυμάτων ονομάζονται «email συναλλαγών» και συνήθως δεν αποστέλλονται μέσω του διακομιστή αλληλογραφίας του λογαριασμού φιλοξενίας σας, αλλά αποστέλλονται από τον ίδιο τον κωδικό εφαρμογής.

Εάν ο όγκος είναι υπερβολικός (όπως μπορεί να συμβεί σε έναν δημοφιλή ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου), το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εφαρμογής καθίσταται ακόμη πιο άχρηστο στους πόρους ενός λογαριασμού φιλοξενίας.

Εάν στέλνετε πολλά μηνύματα συναλλαγής που είναι κρίσιμα για την αποστολή, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την εξωτερική ανάθεση email της αίτησής σας σε μια premium υπηρεσία. Συνήθως λειτουργούν ως προσθήκες στο λογισμικό CMS ή στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Λίστες αλληλογραφίας και μάρκετινγκ αλληλογραφίας

Τα περισσότερα κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας έχουν συγκεκριμένες απαγορεύσεις των Όρων Παροχής Υπηρεσιών κατά της χρήσης του διακομιστή αλληλογραφίας ή των δυνατοτήτων αλληλογραφίας εφαρμογής για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μεγάλες λίστες ατόμων.

Εάν χρησιμοποιείτε VPS ή αποκλειστικό διακομιστή, ενδέχεται να μην έχετε περιορισμούς TOS για να σας εμποδίσει να το κάνετε αυτό. Ωστόσο, δεν είναι μια πολύ καλή ιδέα (γι ‘αυτό τα σχέδια κοινόχρηστων διακομιστών δεν θέλουν να το κάνετε).

Οι νόμοι κατά των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πολύ συγκεκριμένοι και δεν είναι καλή ιδέα να προσπαθήσετε να καταλάβετε πώς να συμμορφωθείτε με αυτούς μόνοι σας. Επιπλέον, λόγω του μεγάλου αριθμού μεταβλητών που εξετάζουν τα βοηθητικά προγράμματα αποκλεισμού spam, η προσέγγιση DIY μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα παράδοσης.

Για τους περισσότερους σκοπούς, η καλύτερη επιλογή για την εμπορία αλληλογραφίας είναι κάποιο είδος εμπορικού παρόχου όπως η Constant Contact ή το Hubspot.

Περίληψη

Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί πρέπει να χρησιμοποιούν email με επωνυμία τομέα και όχι προσωπικές διευθύνσεις email για τη διεξαγωγή επιχειρηματικής επικοινωνίας.

Το email αποστέλλεται και λαμβάνεται από το Διαδίκτυο από μια εφαρμογή λογισμικού που ονομάζεται διακομιστής αλληλογραφίας. Ο χρήστης διαβάζει και γράφει email από μια εφαρμογή που ονομάζεται πελάτης αλληλογραφίας. Η επιλογή του καθενός είναι ανεξάρτητη από την επιλογή του άλλου.

Οι επιλογές πρόσβασης σε email περιλαμβάνουν τοπικούς πελάτες, πελάτες email web και χρήση εμπορικού λογαριασμού ως πελάτη. Εναλλακτικά, μπορείτε να τον αναθέσετε σε πλήρη ανάθεση, συσχετίζοντας τον επώνυμο τομέα σας με έναν εμπορικό πάροχο email.

Δύο δευτερεύοντα ζητήματα σχετικά με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι το email εφαρμογής και το email μάρκετινγκ.

Το email εφαρμογής ή το email συναλλαγής είναι email που αποστέλλεται από τον κωδικό εφαρμογής του ιστότοπού σας, που σχετίζεται με τη λειτουργία του ίδιου του ιστότοπου. Αυτό συνήθως δεν συνδέεται με τον διακομιστή email σας.

Τις περισσότερες φορές, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε ή να σκεφτείτε τέτοιου είδους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – συμβαίνει ακριβώς. Εάν στέλνετε ένα πολύ μεγάλο ποσό, ίσως θελήσετε να αναζητήσετε λύσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συναλλαγών εξωτερικής ανάθεσης.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μάρκετινγκ, όπως ενημερωτικά δελτία που αποστέλλονται σε άτομα που έχουν εγγραφεί για να τα λαμβάνει, υπόκειται σε πολύ αυστηρούς νόμους καθώς και στους όρους Όροι Παροχής Υπηρεσιών του λογαριασμού.

Για αυτόν τον λόγο, ένας εμπορικός πάροχος υπηρεσιών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή.

Protip: Χρησιμοποιήστε τα πρώτα και τα τελευταία ονόματα

Πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν περίεργα μοτίβα για τη μετάφραση των ονομάτων ατόμων σε ονόματα διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν καλή κλίμακα.

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο τα ονόματα, θα είναι μόνο θέμα χρόνου προτού προσλάβετε κάποιον με διπλό όνομα. (Κάποτε δούλευα για μια εταιρεία που είχε τρία άτομα με το όνομα “Jeff”, μαζί με έναν πρώην υπάλληλο και δύο μεγάλους πελάτες που ονομάστηκαν επίσης “Jeff.”)

Άλλοι οργανισμοί κάνουν χαριτωμένα πράγματα όπως το πρώτο αρχικό και το επώνυμο. Αυτό επεκτείνει την πισίνα σας λίγο, αλλά όχι αρκετά. Και μπορεί να είναι συγκεχυμένο και δύσκολο να διαβαστεί. Και είναι μόνο θέμα χρόνου πριν ο John Doe και η Jane Doe εργάζονται στον οργανισμό σας.

Όταν έχετε αυτές τις συγκρούσεις ονόματος, καταλήγετε με ένα άτομο (ο πρώτος προσλήφθηκε) να έχει την «κανονική» έκδοση και, στη συνέχεια, το δεύτερο άτομο έχει κολλήσει με κάτι όπως jsmith2 ή jdoe1967.

Αυτό δεν είναι καλό.

Αν και δεν είναι τελείως τέλειο, είμαι υπέρ της φόρμας firstname.lastname. Αυτό καθιστά πολύ λιγότερο πιθανό να έχετε συγκρούσεις ονόματος.

Εάν έχετε σύγκρουση ονόματος, θα πρέπει να κάνετε τα δύο μέρη να χρησιμοποιούν το όνομα πρώτου ονόματος.middlename.lastname ή (εάν έχει νόημα), firstname.lastname.department.

Έχοντας ένα άτομο με την τυπική έκδοση και το άλλο με τη μη τυπική έκδοση εγγυάται ουσιαστικά ότι ένα από αυτά θα λαμβάνει τακτικά το email του άλλου.

Πολλά σχολεία αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα με διευθύνσεις email που έχουν εκχωρηθεί σε μαθητές. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο κοινό πρόβλημα, γιατί είναι τόσο προφανές και προβλέψιμο ζήτημα.

Για σχολεία, προτείνω το firstname.lastname.year, με το έτος να είναι είτε το έτος εγγραφής είτε το έτος αποφοίτησης. (Τέσσερα ψηφία, παρακαλώ.)

Θέλετε να μάθετε ποιος οικοδεσπότης Ιστού είναι ο καλύτερος για εσάς; Διαβάστε τη συλλογή πελατών μας για τις πιο δημοφιλείς εταιρείες φιλοξενίας.

Κεφάλαιο 9: Συνηθισμένα λάθη όταν ψωνίζετε για φιλοξενία ιστοσελίδων

Αυτό το κεφάλαιο εστιάζει σε ορισμένα τυπικά λάθη που έγιναν από τους αγοραστές φιλοξενίας για πρώτη φορά και πώς να τα αποφύγετε. Επίσης, τραβά πίσω την κουρτίνα σε μια σειρά από τακτικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται από εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Αγορά με τιμή

Υπάρχουν δύο ανταγωνιστικές αφηγήσεις που προσφέρονται από εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων:

 • Όλη η φιλοξενία Ιστού είναι βασικά η ίδια, οπότε αγοράστε το φθηνότερο πράγμα που μπορείτε να βρείτε.
 • Η ποιότητα κοστίζει χρήματα, οπότε αγοράστε την πιο ακριβή φιλοξενία που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Κανένα από αυτά δεν είναι πραγματικά ακριβές.

Οι εταιρείες φιλοξενίας με έκπτωση προωθούν την ιδέα ότι η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι ουσιαστικά ένα εμπόρευμα και, επομένως, η τιμή είναι το μόνο πράγμα που έχει πραγματικά σημασία.

Που πέφτουν από μόνα τους για να προσφέρουν τη φθηνότερη μηνιαία τιμή, μαζί με κουπόνια και προσφορές και εκπτώσεις. Είναι ένας αγώνας προς τα κάτω που κανένας δεν κερδίζει πραγματικά (τουλάχιστον από όλους τους πελάτες).

Υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό, φυσικά – το υλικό είναι ένα σχετικά φθηνό αγαθό και το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού που χρησιμοποιείται από εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι δωρεάν. Συχνά, με μετρήσιμους τρόπους όπως ταχύτητα CPU και εύρος ζώνης, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός κεντρικού υπολογιστή $ 3 / μήνα και ενός κεντρικού υπολογιστή 6 $ / μήνα.

Αλλά η διαφορά που μπορούν να αγοράσουν μερικά δολάρια όσον αφορά την υποστήριξη εξυπηρέτησης πελατών και την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη είναι πραγματικά εξαιρετική.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσετε σχετικά με τους εκδότες ιστού με έκπτωση είναι ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να πουλήσουν τη φιλοξενία με τόσο φθηνό είναι να πουλήσουν σε όγκο και να κρατήσουν τους ανθρώπους επί μακρόν. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα:

 • Θα υπάρχουν περισσότεροι πελάτες ομαδοποιημένοι σε έναν κοινόχρηστο διακομιστή.
 • Θα δοθεί σχετικά λίγη προσοχή σε μεμονωμένα ζητήματα, επειδή υπάρχουν πάρα πολλά άτομα για να δώσουν προσοχή.
 • Θα υπάρξουν κίνητρα για πληρωμή μακροπρόθεσμων συμβάσεων.
 • Θα υπάρξουν δυσκολίες στη μετακίνηση ή τη μεταφορά.

Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και φαίνεται να έρχεται μόνο με κοινόχρηστους παρόχους φιλοξενίας στην περιοχή κάτω των $ 5.

Θα κάνουν τη μεταφορά URL μια πολύπλοκη διαδικασία πολλαπλών βημάτων. Δεν θα παρέχουν οδηγίες για ξεκλείδωμα ή μεταφορά τομέων οπουδήποτε στα αρχεία βοήθειας. Θα απαιτήσουν επαλήθευση ακύρωσης μέσω τηλεφώνου. θα κρύψουν κουμπιά για την αντιμετώπιση της μεταφοράς και της ακύρωσης κάτω από αόριστα ονόματα μενού. θα πλημμυρίσουν τις Συχνές ερωτήσεις και τη βάση γνώσεων τους με άρθρα σχετικά με τη μεταφορά στην υπηρεσία τους, για να ωθήσουν τα άρθρα “μεταφορά μακριά” στη σελίδα στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Λένε «παίρνεις αυτό που πληρώνεις». Με την έκπτωση φιλοξενία ιστοσελίδων παίρνετε συχνά πολύ περισσότερα από αυτό.

Φυσικά, στο άλλο άκρο του φάσματος είναι το “θα είστε τόσο περήφανοι που θα μπορούσατε να το αντέξετε οικονομικά” premium web hosting.

Μερικές φορές αυτό είναι σκόπιμα υπερτιμημένο για ό, τι είναι – μια εταιρεία φιλοξενίας πωλεί ένα αρκετά τυπικό πρόγραμμα VPS και το ντύνεται με λέξεις όπως “εκπληκτικά γρήγορη” και “υποστήριξη λευκών γαντιών” και χρεώνει δύο φορές περισσότερο από ένα παρόμοιο σχέδιο από άλλη εταιρεία.

Τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα είναι απλώς υπερβολικό. Εάν εκτελείτε ένα προσωπικό blog που θα διαβαστεί από μερικές εκατοντάδες άτομα, πιθανώς δεν χρειάζεστε τον Turbo-Charged Premium 3000X ClusterRack Edge Server με υδρόψυκτη πολυπλεξία.

Η επιδείνωση του προβλήματος μάρκετινγκ είναι η τάση των αγοραστών να συγκρίνουν την τιμή και να αγοράζουν κάτι στη μέση. Μέρος του λόγου για φιλοξενία ιστοσελίδων 2,50 $ / μήνα είναι ότι κάνει το πρόγραμμα $ 5,50 / μήνα να φαίνεται σαν μια λογική λύση μεσαίου βαθμού, αντί για ένα άλλο φτηνό κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας.

Μια καλύτερη προσέγγιση είναι να καταλάβετε τι είδους φιλοξενία χρειάζεστε πρώτα (δείτε το κεφάλαιο σε αυτόν τον οδηγό Διαφορετικοί τύποι φιλοξενίας) και, στη συνέχεια, αναζητήστε εταιρείες με καλή αξιολόγηση και με υψηλή βαθμολογία που προσφέρουν αυτόν τον τύπο προγράμματος.

Αν πρόκειται για δύο επιλογές που έχουν πολύ παρόμοιες δυνατότητες και είναι εξίσου καλά ελεγμένες, τότε μπορείτε να σκεφτείτε να επιλέξετε το φθηνότερο για να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια.

Αλλά τις περισσότερες φορές, όταν φτάσετε στις δύο ή τρεις εταιρείες φιλοξενίας και σχέδια που θα ταιριάζουν στις ανάγκες σας, θα βρείτε ότι θα κοστίζουν πολύ κοντά η μία στην άλλη.

Και αν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια, χρησιμοποιήστε ένα από τα κουπόνια μας.

Δίνοντας προσοχή στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις είναι εξαιρετικά ακριβές, πράγμα που σημαίνει ότι μια εταιρεία φιλοξενίας που παράγει πολλές διαφημίσεις δεν ξοδεύει αυτά τα χρήματα σε τεχνολογία ή υποστήριξη πελατών.

Επιπλέον, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις δημιουργούν μια τεχνητή αίσθηση φήμης. (“Έχω ακούσει για αυτούς – πρέπει να είναι καλοί.”) Αυτή η τεχνητά διογκωμένη φήμη τους επιτρέπει να χρεώνουν περισσότερες από εξίσου καλές εταιρείες φιλοξενίας που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Πιστεύοντας σχόλια συνεργατών

Εάν τυχαίνει να συναντήσετε μια υπερβολικά θετική κριτική που υποδηλώνει ότι ένας συγκεκριμένος κεντρικός υπολογιστής είναι η καλύτερη επιλογή για όλα τα άτομα και τυχαίνει να έχετε έναν σύνδεσμο προς τη σελίδα αγοράς της εταιρείας φιλοξενίας, μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι αυτό είναι ένας σύνδεσμος μάρκετινγκ θυγατρικών.

Τώρα – αυτό είναι σημαντικό – δεν υπάρχει τίποτα κακό με το μάρκετινγκ συνεργατών ή τις κριτικές ιστότοπων. (Αυτό κάνουμε εδώ στο WhoIsHostingThis, αν δεν το είχατε παρατηρήσει.)

Ωστόσο, είναι σημαντικό να είμαστε αντικειμενικοί και μη μεροληπτικοί. Οι κριτικές και η βαθμολογία μας προέρχονται από πραγματικούς ανθρώπους που μιλούν για τις πραγματικές τους εμπειρίες, όχι μόνο λέγοντας πολλά καλά πράγματα για να σας κάνουν να αγοράσετε.

Επιπλέον, παρέχουμε κριτικές, βαθμολογίες και πληροφορίες σχετικά με εκατοντάδες εταιρείες φιλοξενίας, όχι μόνο αυτήν με την υψηλή πληρωμή συνεργατών.

Έτσι, αυτό που θέλετε να προσέξετε καθώς ερευνάτε εταιρείες φιλοξενίας είναι ιστότοποι που φαίνεται υπερβολικά δεσμευμένοι σε μια συγκεκριμένη εταιρεία φιλοξενίας ή όπου όλες οι κριτικές είναι θετικές.

Αγορά με βάση κακές δυνατότητες

Υπάρχει πολύ ελεύθερο λογισμικό. Μερικά από αυτά είναι Open Source, μερικά είναι δωρεάν λογισμικό, μερικά είναι δωρεάν δοκιμαστικές εκδόσεις premium λογισμικού.

Υπάρχει κάποιο καταπληκτικό δωρεάν λογισμικό – WordPress, Drupal, Ruby on Rails. Αλλά υπάρχει επίσης ένα απίστευτο ποσό κακού, ελεύθερου λογισμικού.

Πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων διαθέτουν πολλά από αυτά τα πράγματα ως δωρεάν εγκατάσταση με ένα κλικ. Δεν πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα πράγματα – είναι ένα τέχνασμα μάρκετινγκ. Το καθιστούν διαθέσιμο έτσι ώστε να μπορούν να πουν «πάνω από 150 δωρεάν εφαρμογές λογισμικού διαθέσιμες με την αγορά ενός προγράμματος φιλοξενίας».

Αγνοήστε αυτά τα πράγματα. Δεν είναι χρήσιμο λογισμικό, αλλά επίσης δεν είναι κακό σημάδι αν μια εταιρεία φιλοξενίας διαφημίζει αυτόν τον τρόπο. (Δηλαδή: Όλοι το κάνουν. Μην κρίνεις.)

Βρείτε τι θέλετε συγκεκριμένα να κάνετε – γράψτε ένα blog, εκτελέστε ένα podcast, ρυθμίστε ένα wiki – και, στη συνέχεια, βρείτε το λογισμικό που θα εξυπηρετήσει καλύτερα αυτόν τον σκοπό και, στη συνέχεια, βρείτε έναν κεντρικό υπολογιστή που το υποστηρίζει.

Μην επιλέγετε τυχαία μια εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων και, στη συνέχεια, περιηγηθείτε στην ενότητα δωρεάν εφαρμογής και ξεκινήστε να εκτελείτε τον ιστότοπό σας στο Free Page Web Creator Plus 1998.

Διαβάζοντας οτιδήποτε για SEO και Web Hosting

(Εκτός από αυτό, φυσικά.)

SEO – Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης – είναι πάντα ένα καυτό θέμα, και οι άνθρωποι που είναι καλοί σε αυτό είναι αυτοί που θα βρείτε όταν αρχίζετε να αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με αυτήν σε μια μηχανή αναζήτησης (αστείο πώς λειτουργεί). Όμως, μεγάλο μέρος του περιεχομένου “SEO και Web hosting” είναι σχεδόν ακριβές στην καλύτερη περίπτωση.

Υπάρχουν συνεχείς ισχυρισμοί ότι η κοινή χρήση μιας IP σε ένα κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας είναι “κακό για SEO”. (Δεν είναι κυρίως.) Υπάρχουν παράλληλοι ισχυρισμοί ότι η αγορά κάποιου χαρακτηριστικού φιλοξενίας θα βελτιώσει το SEO. (Δεν θα το κάνει κυρίως.)

Ακόμα κι αν υπάρχει μια μικρή βελτίωση για ορισμένα από αυτά τα πράγματα (η λήψη πιστοποιητικού HTTPS είναι προφανώς επωφελής), η διαφορά δεν θα έχει σημασία αν δεν είστε σε μια πολύ ανταγωνιστική θέση.

Και τότε θα πρέπει να γνωρίζετε περίπου χίλια άλλα πράγματα εκτός από τη φήμη που ακούσατε για το Google που τιμωρεί ιστότοπους που φιλοξενούνται στην Κεντρική Ζώνη Ώρας.

Τα βασικά στοιχεία του SEO είναι πολύ απλά: Δημιουργήστε πολύ καλό περιεχόμενο και ενθαρρύνετε τους χρήστες να μοιράζονται και να συνδέονται σε αυτό. Το πιο ευεργετικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε από την άποψη της φιλοξενίας είναι να ακολουθήσετε ταχύτητα – τόσο οι μηχανές αναζήτησης όσο και οι κανονικοί άνθρωποι προτιμούν γρήγορους ιστότοπους.

Πιστεύοντας στις Εγγυήσεις Χρόνου

Πολλές εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων διαφημίζουν εγγύηση χρόνου λειτουργίας – 99,9% ή κάτι τέτοιο.

Μην το πιστεύεις. Δεν πειράζει.

Για ένα πράγμα, δεν υπάρχει σχεδόν κανένας τρόπος για να υπολογίσετε το πραγματικό χρόνο λειτουργίας που διαθέτει ο συγκεκριμένος ιστότοπός σας, εκτός εάν το ελέγχετε συνεχώς και διατηρείτε αρχεία καταγραφής.

Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία υπολογίζει πραγματικά το “uptime” μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα υπέρ σας. Μπορεί να βρίσκεται σε όλους τους ιστότοπους εντός ενός συγκεκριμένου προγράμματος φιλοξενίας και όχι στον ιστότοπό σας συγκεκριμένα.

Επιπλέον, ο χρόνος διακοπής 0,1% παραμένει πάνω από δέκα λεπτά στη διάρκεια μιας εβδομάδας. Αυτό θα μπορούσε να είναι διακοπή 45 λεπτών μία φορά το μήνα, κάτι που δεν θέλετε, ή μια σειρά δυσλειτουργιών λεπτών που προκαλούν μια κακή εμπειρία, αλλά μόλις εγγραφείτε ως “διακοπή λειτουργίας”.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι τύποι εγγυήσεων δεν υποστηρίζονται από τίποτα. Εάν ο ιστότοπός σας πέσει και χάσετε μια μεγάλη πώληση, η εταιρεία φιλοξενίας δεν θα σας αποζημιώσει για το χαμένο εισόδημά σας.

Τα περισσότερα που θα έχετε ποτέ από την εγγύηση χρόνου λειτουργίας είναι επιστροφή χρημάτων, αλλά τότε θα πρέπει να ασχοληθείτε με τη μετακίνηση του ιστότοπού σας και την εύρεση μιας νέας εταιρείας φιλοξενίας.

Όλες οι εταιρείες φιλοξενίας έχουν περιστασιακά μικρά προβλήματα και κάθε ιστότοπος θα αντιμετωπίσει λίγο χρόνο διακοπής. Κοιτάξτε τις κριτικές των χρηστών και άλλα στατιστικά στοιχεία για να προσδιορίσετε τη συνολική αξιοπιστία ενός κεντρικού υπολογιστή, ειδικά αν πρόκειται για έναν κρίσιμο ιστότοπο για επιχειρήσεις.

Αλλά αγνοήστε τις εγγυήσεις – δεν έχουν νόημα.

Αγορά του προγράμματος λανθασμένης φιλοξενίας

Σχεδόν πάντα, αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι αγοράζουν λιγότερα από όσα χρειάζονται.

Τα φθηνά, κοινόχρηστα προγράμματα φιλοξενίας έχουν γίνει τόσο συνηθισμένα που μοιάζουν σχεδόν με το «κανονικό» πρόγραμμα. Αυτό παίρνετε αν δεν χρειάζεστε κάτι πολύ φανταχτερό.

Η κοινή φιλοξενία είναι υπέροχη, ναι. Είναι μια οικονομική επιλογή για προσωπικά blogs, μικρές επιχειρήσεις, εκκλησίες, κλαμπ ή τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Αλλά αν θέλετε να εκτελέσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση, ή να ξεκινήσετε μια μεγάλη παρουσία επωνυμίας ή να κάνετε streaming βίντεο ή να αναπτύξετε νέο λογισμικό – πραγματικά, αν θέλετε να κάνετε οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δημιουργία ενός βασικού ιστότοπου WordPress με μερικές εκατοντάδες επισκέπτες – υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι χρειάζεστε κάτι λίγο πιο ισχυρό από ένα κοινόχρηστο πρόγραμμα φιλοξενίας 4,95 $ / μήνα.

Φροντίδα για δωρεάν τομείς

Πολλές εταιρείες φιλοξενίας κάνουν μεγάλη υπόθεση για το πώς αποκτάτε ένα “Δωρεάν Domain Name!” όταν αγοράζετε ένα πρόγραμμα φιλοξενίας. Αυτό δεν είναι εκπληκτικό όφελος επειδή:

 • Τα ονόματα τομέα δεν είναι πολύ ακριβά, οπότε θα μπορούσατε απλώς να αγοράσετε ένα μόνοι σας.
 • Η κατοχή του ονόματος domain σας στην εταιρεία φιλοξενίας σας καθιστά λίγο πιο δύσκολη την εναλλαγή στο μέλλον, οπότε ίσως να είναι καλύτερα να καταχωρίσετε το όνομα τομέα σας κάπου αλλού.
 • Μια εναλλακτική στρατηγική είναι να βρείτε έναν αξιόπιστο καταχωρητή ονόματος τομέα και να το χρησιμοποιήσετε για όλους τους πραγματικούς τομείς σας (είτε πρόκειται για ένα είτε χίλια) και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήσετε τις εγγραφές DNS εκεί για να το δείξετε σε οποιονδήποτε ιστότοπο φιλοξενίας στον οποίο εκτελείτε τον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό URL ως δωρεάν όταν εγγραφείτε στο πρόγραμμα φιλοξενίας σας. Αυτό διατηρεί ξεχωριστό το όνομα τομέα και τους λογαριασμούς του προγράμματος φιλοξενίας σας, γεγονός που καθιστά τη ζωή πολύ πιο εύκολη στο μέλλον, αν αποφασίσετε να μεταβείτε σε διαφορετικό web host.

Πληρώνετε επιπλέον για πράγματα που δεν χρειάζεστε

Όταν αγοράζετε φιλοξενία, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ολοκλήρωσης αγοράς υπάρχουν πολλά “upsell” αντικείμενα που προσφέρονται συνήθως. Ορισμένα από αυτά είναι χρήσιμα, αλλά προσέξτε να μην κάνετε απλώς κλικ στο κουμπί “Συνέχεια” στη διαδικασία χωρίς να ελέγξετε ξανά ότι δεν αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε.

Ορισμένες κοινές πρόσθετες προσφορές περιλαμβάνουν:

 • Απόρρητο ονόματος τομέα: Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν δεν έχετε μια διεύθυνση επιχείρησης ξεχωριστή από το σπίτι σας και δεν θέλετε η διεύθυνση κατοικίας σας να δημοσιοποιείται σε σχέση με τον ιστότοπο. Αλλά είναι συνήθως πολύ ακριβό, μεταξύ 5 $ και 15 $ ετησίως, ακόμη και αγοράσατε ένα δωρεάν όνομα τομέα. Ορισμένοι καταχωρητές έκπτωσης περιλάμβαναν το απόρρητο δωρεάν, κάτι που είναι ένας άλλος καλός λόγος για τη χρήση ξεχωριστού καταχωρητή εκτός από την εταιρεία φιλοξενίας σας.
 • Αφιερωμένη IP και Πιστοποιητικό SSL: Δεν μπορείτε να λάβετε SSL εκτός εάν έχετε τη δική σας διεύθυνση IP και ο μόνος πραγματικός λόγος για να αποκτήσετε τη δική σας διεύθυνση IP είναι να έχετε πιστοποιητικό SSL, επομένως αυτά συχνά συγκεντρώνονται. Τα πιστοποιητικά SSL είναι σημαντικά εάν εκτελείτε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου ή οποιονδήποτε ιστότοπο που θα λαμβάνει ευαίσθητες πληροφορίες χρήστη. Εάν σκοπεύετε να εκτελέσετε έναν τέτοιο ιστότοπο, ίσως θελήσετε να λάβετε τη συνολική έκπτωση όταν αγοράζετε φιλοξενία. Εάν δημιουργείτε ένα προσωπικό ιστολόγιο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδέψετε τα χρήματα.
 • Υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας: Πρέπει να διατηρήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και της βάσης δεδομένων του ιστότοπού σας, επομένως είναι λογικό οι εταιρείες φιλοξενίας να προσφέρουν εφεδρικές υπηρεσίες στο ταμείο. Ωστόσο, η επιλογή της εφεδρικής πλατφόρμας είναι βέβαιο ότι θα ωφελήσει την εταιρεία φιλοξενίας που την πουλά σε εσάς και μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Η διατήρηση των αντιγράφων ασφαλείας ξεχωριστά από την κύρια εταιρεία φιλοξενίας σας μπορεί να είναι επωφελής αν υπάρχει ποτέ πρόβλημα με την εταιρεία στο μέλλον και πρέπει να ξεκινήσετε από τα αντίγραφα ασφαλείας σε άλλον διακομιστή.
 • Σχεδιασμός ιστοσελίδων, SEO, ή Business Consulting: Αποφύγετε σχεδόν πάντα αυτό. Αν θέλετε να προσλάβετε έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων, προσλάβετε έναν τοπικά στον οποίο μπορείτε να μιλήσετε. Οι τύποι σχεδιασμού ιστού που παίρνετε για $ 20 κατά τη στιγμή της αγοράς συνήθως δεν αξίζουν ακόμη και αυτό το ποσό και θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερα με το WordPress και λίγα λεπτά περιήγησης δωρεάν θεμάτων.

Λαμβάνοντας «Απεριόριστα» στην ονομαστική αξία

Τα κοινά προγράμματα φιλοξενίας διαφημίζονται σχεδόν πάντα ως «απεριόριστα». Μπορεί να έχουν διάφορους τύπους απεριόριστων:

 • Απεριόριστο εύρος ζώνης
 • Απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος
 • Απεριόριστοι λογαριασμοί email
 • Απεριόριστοι τομείς
 • Απεριόριστοι υποτομείς
 • Απεριόριστοι ιστότοποι

Το πρόβλημα με το “απεριόριστο” είναι ότι συνήθως είναι περιορισμένο. Οι πρώτοι περιορισμοί που περιλαμβάνονται στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών σχετίζονται με τύπους χρήσης.

Για παράδειγμα, ενδέχεται να επιτρέπουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης, αλλά στη συνέχεια να απαγορεύουν συγκεκριμένα τη χρήση του λογαριασμού φιλοξενίας για προσωπική αποθήκευση αρχείων. Συνήθως, η συμφωνία Όρων Παροχής Υπηρεσιών θα ορίζει ότι κάθε χρήση πρέπει να σχετίζεται με έναν ιστότοπο προσβάσιμο από το κοινό.

Μπορούν επίσης να απαγορεύουν συγκεκριμένα συγκεκριμένους τύπους μέσων ή να μην επιτρέπουν τη ροή.

Τέλος, εάν ο ιστότοπός σας γίνει πολύ δημοφιλής και αρχίσει να αντλεί πάρα πολλούς πόρους, οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας διατηρούν το δικαίωμα να περιορίσουν το εύρος ζώνης σας (επιβράδυνση της κίνησης), να σας απομακρύνουν από το πρόγραμμα ή να απαιτήσουν μια πληρωμένη αναβάθμιση σε άλλο επίπεδο υπηρεσίας.

Δεν διαβάζω τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών

Όλοι έχουμε συνηθίσει να χτυπάμε “Συνέχεια” σε διαδικτυακές συμφωνίες που μόλις σκεφτόμαστε για τις επιπτώσεις αυτών των συμβάσεων. Αυτό είναι λάθος όλη την ώρα, αλλά είναι ιδιαίτερα λάθος με την φιλοξενία ιστοσελίδων.

Πολλά προγράμματα φιλοξενίας έχουν Όρους Παροχής Υπηρεσιών που απαγορεύουν συγκεκριμένα ορισμένα πράγματα – αποθήκευση αρχείων, ροή πολυμέσων, εκτέλεση εφαρμογών SaaS.

Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε ποιες δραστηριότητες είστε και δεν επιτρέπεται να συμμετέχετε στον οικοδεσπότη σας προτού λάβετε απόφαση – ειδικά εάν σκοπεύετε να κάνετε κάτι ενδιαφέρον.

Googling “Φιλοξενία Ιστού”

Το να φτάσετε στην κορυφή της σελίδας σε μια μηχανή αναζήτησης δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με το εάν μια εταιρεία φιλοξενίας είναι καλή και η εμφάνιση στις διαφημίσεις επί πληρωμή σημαίνει ότι η εταιρεία φιλοξενίας είναι πρόθυμη να πληρώσει πολλά για τη διαφήμιση (αυτά τα κλικ είναι πολύ ακριβός).

Αντί να βασίζεστε στην ικανότητα SEO μιας εταιρείας φιλοξενίας (που δεν είναι αυτό που αγοράζετε), χρησιμοποιήστε τους οδηγούς σύγκρισης για να αναζητήσετε χιλιάδες σχέδια από εκατοντάδες παρόχους φιλοξενίας. Μπορείτε να αναζητήσετε συγκεκριμένους τύπους σχεδίων, υποστήριξη για συγκεκριμένες λειτουργίες και κάθε είδους άλλες λεπτομέρειες.

Skimping on Service

Δύο εταιρείες φιλοξενίας έχουν παρόμοια σχέδια, παρόμοιες φήμες και εξίσου αξιοπρεπείς κριτικές και αξιολογήσεις. Ένα από αυτά είναι φθηνότερα λίγα δολάρια το μήνα, αλλά η τηλεφωνική υποστήριξη είναι μόνο κατά τις εργάσιμες ώρες στο Σικάγο. Το άλλο κοστίζει περισσότερο, αλλά έχει 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη.

Μην λιγοστοί στην υπηρεσία. Ειδικά αν αυτός είναι ο πρώτος ιστότοπός σας ή ο πρώτος λογαριασμός φιλοξενίας ιστού.

Θα υπάρξουν προβλήματα. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η εταιρεία φιλοξενίας σας, ανεξάρτητα από το πόσο βασική είναι η ιστοσελίδα σας – πάντα θα υπάρχει πρόβλημα σε κάποιο σημείο. Όταν συμβεί αυτό, θα θελήσετε να καλέσετε κάποιον.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο; Βρείτε τον ιδανικό οικοδεσπότη χρησιμοποιώντας τις ειδικές και τις αξιολογήσεις φιλοξενίας ιστοσελίδων.

iPic – Ο Μικρότερος Διακομιστής του Πρώτου Κόσμου

Οι υπολογιστές έχουν γίνει μικρότεροι και μικρότεροι – και φθηνότεροι – και ως αποτέλεσμα τώρα βάζουμε τους υπολογιστές σε όλα τα είδη.

Είναι πολύ πιο εύκολο να κατασκευάσετε υπολογιστές γενικής χρήσης από το υλικό για συγκεκριμένες εργασίες που πολλές συσκευές και κομμάτια υλικού είναι πραγματικά πλήρεις υπολογιστές – ο εκτυπωτής και ο δρομολογητής σας είναι υπολογιστές με λειτουργικά συστήματα και καταλόγους αρχείων.

Τα Arduino και Raspberry Pi είναι και τα δύο φθηνά μικρά κομμάτια υλικού που τρέχουν Linux – αυτό είναι σωστό, είναι μικροί υπολογιστές.

Σήμερα θα μπορούσατε, αν θέλετε πραγματικά, να εξυπηρετήσετε έναν ιστότοπο από το έξυπνο τηλέφωνό σας ή ακόμα και το Apple Watch. Έχουμε ακόμη και λαμπτήρες με δυνατότητα internet. Και κάλτσες στο Διαδίκτυο.

Όμως τη δεκαετία του 1990, η τάση για μικρογραφία είχε αρχίσει, αλλά δεν είχε φτάσει στα επίπεδα που έχουμε φτάσει σήμερα. Το υλικό ήταν ακόμα κάπως ακριβό και η ιδέα ενός ολόκληρου υπολογιστή σε ένα μικρό τσιπ δεν ήταν κανείς που σκέφτηκε να κάνει.

Μέχρι που κάποιος το έκανε.

Το 1999, ένας ερευνητής CS στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης δημιούργησε το iPic – έναν πλήρη διακομιστή ιστού που τρέχει σε ένα μικροσκοπικό τσιπ PIC, για το μέγεθος ενός πασχαλίτσα.

Το μικροσκοπικό υλικό

Το υλικό για αυτό το μικροσκοπικό wbserver ήταν ένα PIC 12C509A, ένα τσιπ που ήταν δημοφιλές εκείνη την εποχή σε ενσωματωμένα συστήματα και χρησιμοποιούσε πολλά σε προγράμματα μηχανικών κολλεγίων επειδή ήταν σχετικά φθηνό.

Συνδέθηκε με αυτό το 24LC256 EEPROM chip, που χρησιμοποιείται ως μόνιμος χώρος αποθήκευσης για αρχεία που εξυπηρετούνται από τον μικροσκοπικό διακομιστή ιστού – ουσιαστικά ενεργεί ως σκληρός δίσκος. Ένα τρίτο συστατικό και τελικό στοιχείο ήταν ένας πολύ μικρός ρυθμιστής τροφοδοσίας.

Αυτά τα τρία εξαρτήματα συνδέθηκαν με το χέρι μαζί σε μια μικρή πλακέτα κυκλώματος. τα καλώδια καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από τα εξαρτήματα. Σε μια κατασκευασμένη διαδικασία παραγωγής, ολόκληρη η στοίβα υλικού θα μπορούσε να αναπαραχθεί σε ένα χώρο στο μέγεθος μιας κεφαλής αγώνα.

Όλα αυτά συνδέονται απευθείας με δρομολογητή Διαδικτύου, με τον ίδιο τρόπο που ένας συμβατικός διακομιστής Ιστού συνδέεται με έναν ISP. Το iPic φαίνεται να έχει αποσυρθεί τώρα, αλλά για αρκετά χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του 2000 εξυπηρετούσε μια χούφτα αρχείων από μια δημόσια προσβάσιμη διεύθυνση URL.

Το μικρό λογισμικό

Ενώ το μικροσκοπικό τσιπ έκανε αυτόν τον διακομιστή Ιστού δυνατό, ήταν στην πραγματικότητα περισσότερο από μια πρόοδο λογισμικού από μια πρόοδο υλικού. Το υλικό ήταν εξαρτήματα εκτός ραφιού.

Η πρόοδος ήταν το μικρό αποτύπωμα της στοίβας iPic TCP / IP, ο κωδικός για τον οποίο ο προγραμματιστής μπόρεσε να χωρέσει σε μόλις 256 byte.

Ολόκληρη η στοίβα για αυτόν τον μικροσκοπικό διακομιστή ιστού είχε ως εξής:

 1. Το τσιπ είναι ένα PIC 12C509A, που λειτουργεί στα 4MHz (Εσωτερικό ρολόι RC), εφαρμόζοντας το
 2. IPic μικροσκοπική στοίβα TCP / IP,
 3. διακομιστή ιστού συμβατό με HTTP 1.0,
 4. ένας απλός διακομιστής telnet (για επεξεργασία αρχείων στο chip),
 5. ένα EEPROM 24LC256 i2c

Η στοίβα TCP / IP δεν είναι ούτε μια εφαρμογή “παιχνίδι”. Αν και ο προγραμματιστής το αναφέρει ως “wee tee cee pee”, είναι στην πραγματικότητα ένας οικοδεσπότης Ιστού που συμμορφώνεται πλήρως με τα πρότυπα (από το 1999) – πληροί τις απαιτήσεις που ορίζονται στο RFC-1122, Έγγραφο απαιτήσεων κεντρικού υπολογιστή.

Ένα ενδιαφέρον σημείο εδώ είναι ότι θα μπορούσε να είχε εξοικονομήσει περισσότερο χώρο εάν δεν χρειαζόταν να μπορεί να επεξεργαστεί αρχεία in situ. Αυτή είναι ακριβώς η κατάσταση με τους μικροσκοπικούς υπολογιστές που είναι ενσωματωμένοι σε λαμπτήρες, βηματόμετρα και κάθε είδους άλλες συσκευές.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο εφευρέτης φάνηκε να καταλαβαίνει την κατεύθυνση που πάνε τα πράγματα. Αναφερόμενος στην πρώτη συσκευή που συνδέεται στο Διαδίκτυο, η αρχική ανακοίνωση του iPic φαίνεται περίεργα προγνωστική υπό το φως της ανάπτυξης του διαδικτύου των πραγμάτων.

«Θα ήθελα να το σκεφτώ αυτό όταν το Toaster-Net του John Romkey πραγματοποιείται. Θα μπορούσα τώρα να ενεργοποιήσω το Διαδίκτυο κάθε πρίζα λαμπτήρα στο σπίτι μου, ίσως?

«Η προβολή ιστοσελίδων από αρχεία είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της ιστορίας. Να θυμάστε ότι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού όχι μόνο εμφανίζει πληροφορίες που έχει λάβει από έναν διακομιστή ιστού, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κάνετε επιλογές, να κάνετε κλικ σε διακόπτες και πλαίσια ελέγχου, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις δυνατότητες και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και να τις στείλετε σε τον απομακρυσμένο υπολογιστή και ισχύουν οι ρυθμίσεις.

«Με το iPic, αυτός ο απομακρυσμένος υπολογιστής έχει πλέον συρρικνωθεί στο μέγεθος του κεφαλιού, και κοστίζει λιγότερο από ένα δολάριο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή ή συσκευή σε ένα δίκτυο και μπορείτε να το ελέγξετε από το δίκτυο. “

Αυτό ακριβώς συνέβη ακριβώς. Το iPic προετοίμασε την πανταχού παρούσα διαδικτυακή συνδεσιμότητα κάθε συσκευής, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στη μικρογραφία του υλικού και το ένστικτο να συνδέει κάθε πτυχή της πραγματικής μας ζωής με το συνεχώς διευρυνόμενο δίκτυο δικτύων.

iPic και άλλοι μικροί πόροι διακομιστή Web

Η αρχική ανάρτηση για τον διακομιστή Ιστού iPic παραμένει μια συναρπαστική ανάγνωση, ακόμη και όλα αυτά τα χρόνια αργότερα. Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στις συνδεδεμένες συσκευές, τόσο πολύ, που είναι ενδιαφέρον να δούμε τις αρχές αυτής της τάσης.

Ομοίως ενδιαφέρουσα είναι αυτή η αρχειοθετημένη συζήτηση για τον μικρότερο διακομιστή ιστού στον κόσμο.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον εδώ είναι ο συνδυασμός ενθουσιασμού και σκεπτικισμού σχετικά με το τι σημαίνει η ανάπτυξη μικροσκοπικών διακομιστών Ιστού για το μέλλον της πληροφορικής. Ένας σχολιαστής φτάνει ακόμη και να αποκαλέσει το iPic «φάρσα». Σήμερα, κανείς δεν θα αμφισβητούσε ότι ήταν δυνατή μια τόσο μικρή συσκευή.

Εάν ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε τον δικό σας μικροσκοπικό διακομιστή ιστού, θα χρειαστείτε κάποιο μικρό λογισμικό διακομιστή ιστού.

Ο διακομιστής nweb της IBM είναι ένας διακομιστής ιστού γραμμένος σε 200 σειρές C. Είναι σύμφωνα με τα τρέχοντα πρότυπα ιστού και – το καλύτερο από όλα – περιλαμβάνει ένα λεπτομερές σεμινάριο και ψευδοκώδικα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν πώς λειτουργεί πραγματικά ένας διακομιστής ιστού..

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός πόρος για άτομα που θέλουν να μάθουν για τις εσωτερικές λειτουργίες αυτής της τεχνολογίας.

Τα μικροτσίπ PIC εξακολουθούν να κατασκευάζονται και μόλις έγιναν ισχυρότερα την τελευταία ενάμιση δεκαετία. Μπορείτε να τα αγοράσετε από το microchipdirect.com και υπάρχουν πολλά έργα που σχετίζονται με το Διαδίκτυο και το Διαδίκτυο, στα οποία μπορείτε να εργαστείτε.

Δύο εναλλακτικές επιλογές υλικού για τέτοια είδη έργων έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, και οι δύο ανοιχτού κώδικα: Raspberry Pi και Arduino.

Περαιτέρω πόροι

Περαιτέρω πόροι

Η αυξανόμενη συλλογή οδηγών, πόρων και γραφικών για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα τις φιλοξενίες ιστοσελίδων και τις έννοιες του ιστότοπου:

 • HTML για αρχάριους – Ξεκινήστε την κωδικοποίηση για τον ιστό.
 • Εικονογραφημένοι οδηγοί:
  • JPG, GIF & PNG – Βρείτε την καλύτερη μορφή εικόνας για την εργασία.
  • Μάθετε να κωδικοποιείτε – Ποια γλώσσα πρέπει να μάθετε?
  • Κατασκευαστές ιστοτόπων DIY – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εργαλείων WYSIWYG.
  • Πόσο κοστίζει ένας ιστότοπος; – Το πραγματικό κόστος του ιστότοπού σας.

Δείτε το ιστολόγιό μας για τις τελευταίες μας δυνατότητες σχετικά με την ανάπτυξη ιστού, καθώς και όταν βρίσκεστε στην αγορά μιας εταιρείας φιλοξενίας – μπορείτε να ερευνήσετε την καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σας διαβάζοντας κριτικές φιλοξενίας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map