Ξεκινήστε με το Ruby on Rails: Μάθετε τι είδους καταπληκτικούς ιστότοπους μπορείτε να δημιουργήσετε

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Το Ruby, μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο, είναι μια γλώσσα προγραμματισμού γενικής χρήσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κάθε είδους εφαρμογής υπολογιστή. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ως γλώσσα προγραμματισμού εφαρμογών ιστού όταν συνδυάζεται με το πλαίσιο ανάπτυξης γνωστό Ruby on Rails ή απλά Rails.

Το Rails, είναι μια συλλογή εργαλείων λογισμικού, επίσημα γνωστή ως βιβλιοθήκη πακέτων, που καθιστά το Ruby ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία προσαρμοσμένων ιστότοπων και εφαρμογών που βασίζονται στον ιστό. Η δημοτικότητα του Ruby ως γλώσσας προγραμματισμού εφαρμογών ιστού οφείλεται στη δύναμη του πλαισίου Rails.

Τι μπορείτε να φτιάξετε με Ruby on Rails?

Αν εσύ’επανεξετάζοντας το μάθημα Ruby on Rails, θα ήταν καλή ιδέα να γνωρίζουμε το είδος των εφαρμογών ιστού που μπορούν να κατασκευαστούν με το πλαίσιο. Το Rails έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας μεγάλης ποικιλίας ιστότοπων και εφαρμογών και μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ιστού Rails, για τις οποίες έχετε αναμφίβολα ακούσει, περιλαμβάνουν:

 • Κοινωνικά συνδεδεμένοι ιστότοποι: Το Twitter δημιουργήθηκε αρχικά χρησιμοποιώντας το Ruby on Rails. Από τότε, η εφαρμογή ξαναγράφηκε κυρίως στην Java για βελτιωμένη επεκτασιμότητα, αλλά το Rails επιλέχθηκε αρχικά και τροφοδοτούσε τον ιστότοπο για αρκετά χρόνια. Το GitHub είναι μια άλλη εφαρμογή Ruby on Rails που έχει ένα ισχυρό κοινωνικό στοιχείο και το Basecamp, μία από τις κορυφαίες εφαρμογές διαχείρισης έργων, τροφοδοτείται επίσης από το Ruby on Rails.
 • Πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου & Εργαλεία: Το Shopify, το Groupon και το Square κατασκευάστηκαν όλα χρησιμοποιώντας το Ruby on Rails. Έτσι, αν θέλετε να ξεκινήσετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, να προσελκύσετε επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ή να επεξεργαστείτε συναλλαγές ηλεκτρονικού εμπορίου, εκεί’είναι μια εφαρμογή Ruby on Rails για αυτό.
 • Ιστότοποι πληροφοριών: Το Ruby on Rails μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη σύνθετων ιστότοπων με μεγάλο αριθμό πληροφοριών που βλέπουν το κοινό. Μερικοί από τους γνωστούς ιστότοπους άρθρων που κάνουν χρήση του Ruby on Rails περιλαμβάνουν το Bloomberg, το Bleacher Report και το Crunchbase.
 • Πλήθος & Crowdfunding: Οι Airbnb και Indiegogo, δύο ηγέτες στην αρένα συνεργασίας πλήθους, κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας τον Ruby on Rails.
 • Φιλοξενία μέσων & Ροή: Το Soundcloud, ένα κοινωνικό δίκτυο για παραγωγούς μουσικής, ο Hulu, η υπηρεσία ροής βίντεο και το Slideshare, η πλατφόρμα κοινής χρήσης διαφανειών, τροφοδοτούνται από την Ruby on Rails.

Οποιοσδήποτε τύπος εφαρμογής ιστού ή ιστότοπου μπορεί να δημιουργηθεί με το Ruby on Rails. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που να ταιριάζει όμορφα σε μια υπάρχουσα θέση ή να ξεκινήσετε και να δημιουργήσετε μια ολοκαίνουργια θέση, το Ruby on Rails είναι έτοιμο.

Πώς να μάθετε Ruby on Rails

Υπάρχουν δύο βήματα για την εκμάθηση του Ruby on Rails:

 • Πρέπει να μάθετε Ruby, τη γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιεί ο Ruby on Rails.
 • Πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Ruby στο πλαίσιο Rails για τη δημιουργία εφαρμογών ιστού.

Παρόλο που υπάρχουν αμέτρητοι πόροι για να σας βοηθήσουν να μάθετε Ruby και Rails στο διαδίκτυο, όλοι εμπίπτουν σε δύο γενικές κατηγορίες: διαδραστικά μαθήματα που βασίζονται σε πρόγραμμα περιήγησης και βιβλία ή σεμινάρια που απαιτούν να ρυθμίσετε ένα περιβάλλον Ruby on Rails στο μηχάνημά σας.

Σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με μερικά από τα μαθήματα που βασίζονται στο πρόγραμμα περιήγησης όπου μπορείτε να μάθετε Ruby και Rails χωρίς να περάσετε από την τεχνική διαδικασία δημιουργίας περιβάλλοντος Rails στον υπολογιστή σας. Μόλις έχετε μερικά διαδραστικά μαθήματα με βάση το πρόγραμμα περιήγησης κάτω από τη ζώνη σας, εσείς’Θα μπορέσω να μετακινηθώ σε πιο προηγμένα βιβλία και σεμινάρια χωρίς να είμαι συντριπτικός.

Διαδραστικά μαθήματα

Εάν είστε’Είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε για μια πλήρη πορεία, μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε το Ruby για μόλις 15 λεπτά με ευγένεια Σχολή κώδικα. Εάν αυτό πάνε καλά και θέλετε να κάνετε μια περιστροφή στο Rails, το Rails for Zombies είναι το επόμενο λογικό βήμα σας.

Codecademy, ο κορυφαίος πάροχος δωρεάν online διαδραστικής εκπαίδευσης προγραμματισμού, προσφέρει ένα μάθημα με τίτλο Learn Ruby on Rails. Ενώ κέρδισε’για να σας μετατρέψουμε σε έναν προηγμένο προγραμματιστή, θα προσφέρει μια σταθερή βάση εμπειρίας σε συνεργασία με τον Ruby σε ένα περιβάλλον Rails που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης.

Μόλις εσύ’είστε έτοιμοι να προχωρήσετε πέρα ​​από τα μαθήματα επιπέδου αρχάριου, Ρουμπίνι Μοναχός είναι ένα εξαιρετικό μέρος όπου μπορείτε να αναπτύξετε δεξιότητες προγραμματισμού για αρχάριους, ενδιάμεσους και προχωρημένους Ruby απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Βιβλία & Σεμινάρια

Μάθετε την Ruby the Hard Way by Zed Shaw είναι η δόση διδασκαλίας Ruby στη σειρά Learn Code the Hard Way. Η σειρά ξεκίνησε με την Python, και εκτός από το Ruby, περιλαμβάνει επίσης C, Regex και SQL. Όλα αυτά τα μαθήματα είναι αρκετά λεπτομερή και περιεκτικά. Κάντε το σε όλη τη διαδρομή, και εσείς’Θα είσαι καλά στο δρόμο σου για να είσαι ικανός προγραμματιστής.

Το έργο Odin προσφέρει ένα μάθημα Ruby on Rails ως μέρος της δωρεάν λίστας μαθημάτων για προγραμματιστές ιστού πλήρους στοίβας. Ενώ το μάθημα Rails προορίζεται να ληφθεί ως μέρος του πλήρους προγράμματος σπουδών του, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο μάθημα υποθέτοντας ότι έχετε ήδη μια ισχυρή κατανόηση τεχνολογιών ανάπτυξης ιστού όπως HTML, CSS, JavaScript και ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε βάσεις δεδομένων και Γκιτ.

Εκμάθηση του Ruby on Rails από τον Michael Hartl μπορεί να διαβαστεί δωρεάν στο διαδίκτυο και διαθέτει μαρτυρίες από βαρέων βαρών στο Διαδίκτυο, όπως ο David Heinemeier Hansson, ιδρυτής της Basecamp, ο Jimmy Wales, ιδρυτής της Wikipedia και ο Derek Sivers, ιδρυτής του CD Baby.

Μάθετε το Ruby με το Neo Ruby Koans δεν είναι για αρχάριους. Ωστόσο, εάν έχετε μια σταθερή κατανόηση του Ruby και είστε έτοιμοι να εργαστείτε για να γίνετε ειδικός προγραμματιστής Ruby, το Ruby Koans είναι για εσάς.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map