Εισαγωγή και πόροι Raspberry Pi

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Κάθε φορά που οδηγείτε το αυτοκίνητό σας ή πραγματοποιείτε τηλεφωνική κλήση στο κινητό σας, χρησιμοποιείτε μια συσκευή που αποτελείται από ισχυρούς μικροεπεξεργαστές και ηλεκτρονικά. Συνήθως, αυτά τα ηλεκτρονικά είδη είναι αφιερωμένα σε μία μόνο εφαρμογή, όπως η επεξεργασία φωνητικών εντολών σε ένα τηλέφωνο ή ο έλεγχος ορισμένων πτυχών ενός κινητήρα. Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς λειτουργούσαν τέτοια ηλεκτρονικά είδη ή θέλετε να ξεκινήσετε τα δικά σας έργα, τότε το Raspberry Pi είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Χιλιάδες χομπίστες και λάτρεις έχουν ήδη δημιουργήσει μερικά μεγάλα έργα, από απλές συσκευές αναπαραγωγής MP3 έως πολύπλοκους εκτυπωτές 3D. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένους πόρους για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε!

Ιστορία

Στις αρχές του 2000, ο Eben Upton ήταν απογοητευμένος με την έλλειψη ενδιαφέροντος των μαθητών για επιστημονικούς και μηχανικούς κλάδους. Έτσι, το 2006, αυτός και οι συνάδελφοί του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ξεκίνησαν να δημιουργούν μια φθηνή πλακέτα υπολογιστών που ήταν εύκολο να προγραμματιστεί. Η ελπίδα ήταν να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά θα μπορούσαν να χτίσουν απλά έργα για να κατανοήσουν τα ηλεκτρονικά. Το αποτέλεσμα ήταν το Raspberry Pi (RPi). Έκτοτε, έχουν πωληθεί εκατομμύρια μονάδες.

Οι μονάδες RPi έχουν περάσει από πολλές ενημερώσεις τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη μονάδα, το Raspberry Pi 1, κυκλοφόρησε το 2012. Αυτή η γραμμή παρουσίασε διάφορα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των A και B, τα οποία αργότερα ενημερώθηκαν σε A + και B +. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν επεξεργαστή ARM με διαφορετικές ταχύτητες και ποσότητες μνήμης RAM. Αρχικά όλες οι κάρτες υποστήριξαν SD αλλά τώρα υποστηρίζουν microSD για αποθήκευση. Οι πίνακες διαφέρουν κυρίως από την ταχύτητα του επεξεργαστή και τη μνήμη RAM, καθώς και από το υλικό που υποστηρίζεται. Οι τελευταίες μονάδες υποστηρίζουν ασύρματο και Bluetooth 802.11n μαζί με HDMI, ethernet, τρισδιάστατα γραφικά και έξοδο ήχου / βίντεο. Διατίθενται πρόσθετα για τις μονάδες που περιλαμβάνουν κάμερες 8 megapixel και το Sense HAT με πολλαπλούς αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός γυροσκοπίου και επιταχυνσιόμετρου..

Σεμινάρια

Όταν ελέγχετε αυτά τα σεμινάρια, σκεφτείτε τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε το έργο. Ακολουθούν ορισμένοι σύνδεσμοι προς ιστότοπους με εκπαιδευτικά προγράμματα για διάφορα έργα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

 • Έργα Raspberry Pi Foundation: αυτά είναι απλά έργα που επιτρέπουν στον χρήστη να πάρει μια αρχική προτίμηση για το περιβάλλον, να γράψει απλά προγράμματα και να διασυνδέσει με εξωτερικούς αισθητήρες.
 • Έργα διδασκαλίας: ο εκπαιδευτικός ιστότοπος διαθέτει έργα που κυμαίνονται από απλό έως πολύπλοκο. Τα έργα περιλαμβάνουν κώδικα καθώς και έναν λογαριασμό υλικών των στοιχείων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου. Περιλαμβάνονται επίσης λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης.
 • Έργα Makezine: όπως και ο ιστότοπος του Instructable, το Makezine διαθέτει επίσης διάφορα έργα Raspberry Pi που ποικίλλουν ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας που περιλαμβάνουν λεπτομερείς οδηγίες. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα στον ιστότοπο της Makezine είναι ότι οι χρήστες μπορούν να ταξινομήσουν κατά διάρκεια και δυσκολία του έργου. Ορισμένα έργα περιλαμβάνουν επίσης βίντεο για επίδειξη εγκατάστασης.

Ορισμένα μαθήματα για την κατανόηση του συστήματος και της ρύθμισης του Raspberry Pi βρίσκονται εδώ:

 • Ξεκινώντας με το Raspberry Pi 2: αυτός ο οδηγός είναι ένας βήμα προς βήμα οδηγός για τη ρύθμιση και τη χρήση βασικών I / O στο Raspberry Pi 2. Οι περισσότερες από τις έννοιες αυτού του οδηγού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλα μοντέλα.
 • Raspberry Pi Sensor: μάθετε πώς να επεξεργάζεστε δεδομένα αισθητήρα θερμοκρασίας από ένα RPi
 • Βασικά Python: ένα απλό παράδειγμα προγραμματισμού Python για το Raspberry Pi
 • Tutorial για αρχάριους Python και IO: αυτό διδάσκει πώς να χρησιμοποιήσετε το Python για την επεξεργασία εισόδων

Εκπαιδευτικά βίντεο

Ακολουθούν μερικά εκπαιδευτικά βίντεο που μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα:

 • Βασικό βίντεο εγκατάστασης: αυτό το σεμινάριο βίντεο περιγράφει την πλακέτα και λέει πώς να ενεργοποιήσετε τη μονάδα και να εγκαταστήσετε το Raspbian OS.
 • WIFI και Basic Setup Video: αυτό το βίντεο δείχνει πώς να κατεβάσετε μια εικόνα OS και να ρυθμίσετε το WIFI.
 • Εκπαιδευτικό Πρόσθετο Κάμερας: αυτό το βίντεο δείχνει τη ρύθμιση της μονάδας κάμερας στο RPi.
 • Ροή μουσικής: αυτό το σεμινάριο δείχνει πώς να ρυθμίσετε τη ροή μουσικής σε μια μονάδα βήμα προς βήμα.
 • GPIO Video Tutorial: ένα προηγμένο σεμινάριο που καλύπτει τα βασικά του GPIO με ένα απλό παράδειγμα LED.

Λειτουργικά συστήματα

Όπως και ο υπολογιστής ή ο φορητός υπολογιστής σας, οι μονάδες Raspberry Pi χρειάζονται λειτουργικό σύστημα. Για να αποκτήσετε ένα λειτουργικό σύστημα, πρέπει να κατεβάσετε μια εικόνα στην κάρτα SD. Ο παρακάτω οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να κατεβάσετε μια εικόνα λειτουργικού συστήματος σε μια κάρτα SD ή micro-SD:

 • Κάρτες SD Raspberry Pi: φροντιστήριο που περιγράφει τα βασικά στοιχεία των καρτών SD και πώς να ρυθμίσετε εικόνες σε αυτές.

Τα περισσότερα από τα εγκατεστημένα λειτουργικά συστήματα βασίζονται σε διαφορετικές διανομές Linux παρόμοιες με τις Debian και Fedora. Όταν εργάζεστε με μονάδες Raspberry Pi, είναι χρήσιμο να εξοικειωθείτε με τη γραμμή εντολών Linux. Ακολουθούν μερικοί πόροι που μπορούν να βοηθήσουν:

 • Κοινές εντολές Linux: Αυτή η λίστα εντολών από τη διάσημη σειρά βιβλίων “Dummies” περιλαμβάνει μερικές κοινές εντολές Linux.
 • Linux Command Cheat Sheet: Χρήσιμη αναφορά εντολών και παραδειγμάτων Linux. Εξαιρετική σελίδα για γρήγορη αναφορά!

Θυμηθείτε, όταν εργάζεστε με Linux, όλες οι εντολές είναι πεζά. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να εκτελέσετε την εντολή “ls” δεν μπορείτε να εισαγάγετε κάτι όπως “Ls” ή “LS” και να περιμένετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Βιβλία

Εκτός από την προβολή διαδικτυακών σεμιναρίων και βίντεο, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα βιβλία:

Γενικός

 • Εγχειρίδιο χρήστη Raspberry Pi: 2 Beginner’s από τον Alex Benjamin: παρέχει μια επισκόπηση του RPi και πώς να ξεκινήσετε.
 • Οδηγός χρήσης Raspberry Pi από την Upton και το Halfacree: γραμμένο για άτομα που είναι νέα στο περιβάλλον Raspberry Pi, αυτά τα βιβλία παρέχουν αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση, τη διαμόρφωση και την προσαρμογή μιας μονάδας RPi.
 • Προγραμματισμός του Raspberry Pi, Δεύτερη Έκδοση: Ξεκινώντας με το Python από τον Simon Monk: διδάσκει σε άτομα πώς να διαμορφώσουν το Python και να δημιουργήσουν προγράμματα για το RPi.

Εργα

 • Adventures in Raspberry Pi από την Carrie Ann Philbin: ένα υπέροχο βιβλίο με απλά έργα ηλεκτρονικής που απευθύνονται σε παιδιά.
 • Βιβλίο μαγειρικής Raspberry Pi από τον Simon Monk: όπως και ο τίτλος, το βιβλίο παραθέτει συνταγές που περιλαμβάνουν κώδικα και οδηγίες για διάφορα έργα RPi, όπως η χρήση του GPIO και οι είσοδοι του αισθητήρα ανάγνωσης.
 • Σχέδια Raspberry Pi για το κακό Genius του Donald Norris: ένα βιβλίο για προχωρημένα, αλλά ενδιαφέροντα έργα που μπορείτε να κάνετε με το Raspberry Pi.

Περίληψη

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε μερικά εξαιρετικά ηλεκτρονικά έργα ή πρωτότυπα σχέδια πραγματικού κόσμου, οι μονάδες Raspberry Pi είναι μια χαμηλού κόστους, αλλά αποτελεσματική επένδυση χρόνου και χρήματος. Αποκτήστε ένα σήμερα και ξεκινήστε να χτίζετε μερικά υπέροχα έργα!

Περαιτέρω ανάγνωση και πόροι

Έχουμε περισσότερους οδηγούς, σεμινάρια και γραφήματα που σχετίζονται με την κωδικοποίηση και το σκληρό:

 • Πόροι προγραμματισμού NXT-G: μάθετε τα πάντα για τη γλώσσα δημιουργίας ρομπότ με το LEGO MINDSTORMS NXT. Αυτό είναι σωστό: Lego ρομπότ!
 • Εισαγωγή και πόροι προγραμματισμού Verilog: εάν θέλετε να κάνετε ένα βήμα προς τα κάτω, το Verilog σάς επιτρέπει να σχεδιάσετε μάρκες υπολογιστή.
 • Εισαγωγή και πόροι προγραμματισμού Linux: ως το κύριο λειτουργικό σύστημα του Raspberry Pi, το Linux πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον. Αυτός ο πόρος εξετάζει τον προγραμματισμό σε επίπεδο υλικού.
 • Perl Οδηγός και πόροι: Το Perl είναι μια δημοφιλής γλώσσα για την κωδικοποίηση του Raspberry Pi. Αυτό το άρθρο θα σας ξεκινήσει.

Raspberry Pi: Πώς να ξεκινήσετε

Θέλετε να φτάσετε γρήγορα στο Raspberry Pi; Δείτε το infographic μας, Raspberry Pi: Πώς να ξεκινήσετε Σας δείχνει όλα τα μέρη του υλικού και σας τρέχει μέσω του πρώτου σας προγράμματος.

Raspberry Pi: Πώς να ξεκινήσετε
Raspberry Pi: Πώς να ξεκινήσετε

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map