Μάθετε Προγραμματισμός Στατιστικών: Ξεκινήστε Εξόρυξη Στατιστικών Δεδομένων

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Το Stata είναι μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει στατιστική ανάλυση. Αναπτύχθηκε από τη StataCorp και κυκλοφόρησε το 1985. Το όνομά της προέρχεται από “στατιστικά στοιχεία” και “δεδομένα” και χρησιμοποιείται κυρίως στην ανάλυση δεδομένων και την εξειδικευμένη έρευνα.

Παρά το γεγονός ότι είναι άνω των 30 ετών, το Stata εξακολουθεί να χρησιμοποιείται. Επιτρέπει κάθε ανάλυση να τεκμηριώνεται πλήρως και μπορεί να παράγει γραφικά, προσομοιώσεις και γραφήματα.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις της εφαρμογής, που κυμαίνονται από μια έκδοση μαθητή έως μια έκδοση για πολύ μεγάλες βάσεις δεδομένων. Το Stata μπορεί να εγκατασταθεί σε υπολογιστές Mac, Windows και Unix. Η πιο συνηθισμένη έκδοση είναι Stata / IC (IC σημαίνει “Inter Cooled”).

Ξεκινώντας με το Stata

Το Stata έχει το δικό του ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας δεδομένων, το οποίο μοιάζει με ένα παράθυρο επεξεργασίας υπολογιστικών φύλλων. Στο κάτω μέρος της εφαρμογής, υπάρχει ένα παράθυρο γραμμής εντολών. Αυτό το παράθυρο καταγράφει όλες τις εντολές που έχουν εισαχθεί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου σύνδεσης. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στο κεντρικό παράθυρο.

Όταν φορτώνεται ένα σύνολο δεδομένων, το Stata εμφανίζει τις μεταβλητές και τις ετικέτες μέσα του στα παράθυρα Μεταβλητές και Ιδιότητες.

Εάν θέλετε να παίξετε με το Stata χωρίς να δημιουργήσετε τα δικά σας δεδομένα, το Stata διαθέτει μια σειρά παραδειγμάτων συνόλων δεδομένων και μια επιπλέον βιβλιοθήκη μη αυτόματων συνόλων δεδομένων που μπορείτε να κατεβάσετε από το Διαδίκτυο. Φορτώστε τα σύνολα δεδομένων με την εντολή sysuse dir και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο χρήσης δίπλα στο όνομα του αρχείου ή κάντε κλικ στο όνομα περιγραφής για να μάθετε περισσότερα σχετικά.

Φέρνοντας εντολές και δεδομένα στα Stata

Το Stata μπορεί να προγραμματιστεί χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών, χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών που αναφέραμε παραπάνω. Μόλις χρησιμοποιήσετε μια εντολή, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ξανά πατώντας το PgUp μέχρι να εμφανιστεί ξανά η εντολή στο παράθυρο.

Η εφαρμογή μπορεί επίσης να ελεγχθεί μέσω γραφικής διεπαφής χρήστη ή με την εισαγωγή ενός αρχείου Do (ονομάζεται επίσης αρχείο σύνταξης), το οποίο είναι μια σειρά προκαθορισμένων εντολών που εκτελούνται ως σενάριο.

Οι έμπειροι χρήστες Stata συνήθως συνιστούν την καλύτερη αποφυγή της διεπαφής γραφικών, αλλά παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να μάθετε τη γλώσσα προγραμματισμού της Stata. Κάθε φορά που δείχνετε και κάνετε κλικ σε μια εντολή, ο αντίστοιχος κώδικας εμφανίζεται στο παράθυρο εντολών, ώστε να μπορείτε να δείτε τι κάνει η Stata στο παρασκήνιο.

Τα σύνολα δεδομένων που χρησιμοποιείτε μπορούν να εισαχθούν στο Stata από ένα αρχείο CSV ή ένα αρχείο Stata. Στις πρόσφατες εκδόσεις του Stata, μπορείτε να εισαγάγετε απευθείας δεδομένα από το Excel χρησιμοποιώντας την εντολή εισαγωγής excel.

Βασικές εντολές Stata

Το Stata μπορεί να εκτελέσει διαφορετικούς τύπους υπολογισμών και αναλύσεων, οπότε βοηθάει στη βασική γνώση των εντολών του. Κάθε εντολή είναι κεφαλαία, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ορισμένες συντομογραφίες.

Στην παραπάνω ενότητα, αναφέραμε την εντολή import excel. Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα μιας εντολής Stata σε δράση:

εισαγωγή excel χρησιμοποιώντας filename.xls, ///
διάκενο φύλλου (Sheet’1 ‘) (A1: D20) καθαρό

Αυτή η εντολή καθορίζει το φύλλο και τα συγκεκριμένα κελιά που θα εισαχθούν χρησιμοποιώντας τις εντολές φύλλου και κυψελίδας. Εάν ένα μεμονωμένο κελί έχει οριστεί ως περιοχή κυψελών, θα εισαχθούν όλα τα δεδομένα πέρα ​​από αυτό το κελί.

Θα συναντήσετε πολλές άλλες εντολές καθώς αρχίζετε να εργάζεστε με το Stata. Μερικά από τα βασικά είναι καλά γνωστά:

 • απεικόνιση δείχνει το αποτέλεσμα ενός υπολογισμού
 • συνοψίζω εμφανίζει μια περίληψη των δεδομένων σε ένα αρχείο (ακολουθήστε το με τις μεταβλητές που θέλετε να εξετάσετε)
 • βοήθεια δείχνει τη βοήθεια για μια εντολή ή μια λειτουργία (χρησιμοποιήστε τη μόνη ή ακολουθήστε την με το όνομα της εντολής με την οποία χρειάζεστε βοήθεια)
 • εάν λείπει () είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φιλτράρετε τα δεδομένα που επιστρέφει το Stata όταν κάνετε ερώτημα για ένα σύνολο δεδομένων
 • γραφική παράσταση σχεδιάζει ένα γράφημα των δεδομένων στο σύνολο δεδομένων. Πρέπει να ακολουθείται από τον τύπο γραφήματος, τη μεταβλητή άξονα X και τη μεταβλητή άξονα y
 • περιγράφω εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με ένα αρχείο
 • κανένα νέο εμποδίζει το Stata να ανοίγει ένα νέο παράθυρο αποτελεσμάτων κάθε φορά που εκτελείτε μια εντολή
 • στιγμιότυπο δημιουργεί ένα σημείο αναίρεσης για το έργο σας (θυμηθείτε: το Stata δεν έχει ενσωματωμένη εντολή αναίρεσης)
 • ΚΑΘΑΡΗ επιστρέφει τα αποτελέσματα ενός ερωτήματος χωρίς περίγραμμα πίνακα
 • Σαφή αδειάζει όλα τα δεδομένα από τη RAM μόλις εκτελεστεί μια εντολή. Αυτό είναι σημαντικό, διότι το Stata φορτώνει όλα τα δεδομένα του στη μνήμη RAM, εκτός εάν δοθεί διαφορετική εντολή. Όταν εργάζεστε με μεγάλα σύνολα δεδομένων, αυτό μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση ή διακοπή λειτουργίας του υπολογιστή
 • βρες το αναζητά επεκτάσεις Stata ή προσθήκες που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργικότητά του
 • /// λέει στη Stata ότι η εντολή συνεχίζεται στην επόμενη γραμμή. Μπορείτε να σχολιάσετε μετά τις κάθετες, αν θέλετε, και τα σχόλια θα αγνοηθούν εφόσον βρίσκονται στην ίδια γραμμή
 • ; λέει στον Stata ότι η εντολή έχει τελειώσει
 • έξοδος κλείνει την εφαρμογή. αυτό ισοδυναμεί με κλικ στο Αρχείο -> Έξοδος με το ποντίκι σας

Μόλις συνηθίσετε να εργάζεστε στα Stata, μπορείτε να αποθηκεύσετε εντολές σε ένα αρχείο Do χρησιμοποιώντας το παράθυρο του Editor. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε ένα αρχείο κειμένου με την επέκταση .do και, στη συνέχεια, να εκτελέσετε το αρχείο Do στα Stata χρησιμοποιώντας την εντολή do, ακολουθούμενο από το όνομα αρχείου. Η Stata χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους σχολιασμού με το C ++ και άλλες γλώσσες. μια διπλή κάθετο // σχολιάζει τα πάντα στο τέλος μιας γραμμής, ενώ / * και * / μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αρχή και στο τέλος, για να σχολιάσουν μια ολόκληρη ενότητα.

Παρακολούθηση της εργασίας σας

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Stata είναι η δυνατότητα καταγραφής ερωτημάτων, γεγονός που το καθιστά ανεκτίμητο για ερευνητές που πρέπει να αποδείξουν πώς κατέληξαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Για να είναι ενεργή η καταγραφή, ακολουθούν μερικά βήματα.

 1. Δημιουργήστε έναν κατάλογο για το έργο σας. Από προεπιλογή, το Stata θα λειτουργεί σε C: DATA, οπότε η δημιουργία ενός ξεχωριστού καταλόγου διατηρεί τα πράγματα τακτοποιημένα.
 2. Ενεργοποίηση σύνδεσης. Χρησιμοποιήστε την εντολή log χρησιμοποιώντας, ακολουθώντας το με το όνομα αρχείου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
 3. Να αποθηκεύετε πάντα εντολές σε ένα αρχείο Do. Αν και αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο, είναι χρήσιμο όταν θέλετε να αναπαραγάγετε ένα αποτέλεσμα ή να ακολουθήσετε τις εντολές σας.

Περαιτέρω ανάγνωση

 • Κανάλι YouTube StataCorp: Εύκολα αφομοιώσιμα βίντεο βοήθειας σε διάφορες λειτουργίες του Stata.
 • Εισαγωγή στο Stata: ένας οδηγός γρήγορης εκκίνησης PDF στο Stata 8 από το Harvard Kennedy School.
 • Statalist: ένα φόρουμ συζήτησης όπου οι χρήστες του Stata μπορούν να ανταλλάξουν πληροφορίες και βοήθεια.
 • UCLA Stata Resources: ένας κατάλογος δωρεάν μαθημάτων, ενοτήτων, συνδέσμων και συχνών ερωτήσεων σχετικά με τη βασική και ενδιάμεση χρήση του Stata.
 • Εκμάθηση Stata από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον: Ο εξαιρετικός οδηγός Stata του Γερμανού Ροντρίγκεζ.
 • Do Files and Project Management: πώς να δημιουργήσετε αρχεία Do και να παρακολουθείτε τις εντολές σας.
 • Μακροεντολές Stata 14: ένας οδηγός αναφοράς για ορισμένες από τις μακροεντολές που διατίθενται στην έκδοση 14 του Stata.
 • StataCorp NetCourses: μαθήματα επί πληρωμή από τους κατασκευαστές της Stata, σχεδιασμένα για να διευκολύνουν τους νέους χρήστες σε προσιτή τιμή.

Περίληψη

Το Stata είναι μια παλαιότερη γλώσσα προγραμματισμού και περιβάλλον ανάπτυξης σχεδιασμένο για την επίλυση στατιστικών προβλημάτων. Αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως από μια ενεργή κοινότητα. Εάν κάνετε σοβαρή στατιστική εργασία, το Stata είναι μια καλή γλώσσα που πρέπει να γνωρίζετε. Με αυτές τις εισαγωγές και τους προτεινόμενους πόρους μας, θα πρέπει να είστε στο δρόμο σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map