Μάθετε τον προγραμματισμό των Δελφών: Δημιουργήστε συμπαγείς εφαρμογές

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Οι Δελφοί, γνωστοί επίσημα ως Embarcadero Delphi, είναι ένα ιδιόκτητο κιτ ανάπτυξης λογισμικού και λογισμικού (SDK) από την Embarcadero Technologies.

Χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή εφαρμογών Windows, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εφαρμογών για επιτραπέζιους υπολογιστές, κινητά, ιστούς και κονσόλες για εκτέλεση σε λειτουργικά συστήματα OS X, iOS και Android.

Οι Δελφοί διανέμονται μαζί με το C ++ Builder ως μέρος ενός επαγγελματικού περιβάλλοντος ολοκληρωμένης ανάπτυξης (IDE) που ονομάζεται RAD Studio.

Το RAD Studio συσκευάζει τους Δελφούς και μια ποικιλία άλλων εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος επεξεργασίας κώδικα με ενσωματωμένη ολοκλήρωση κώδικα και έλεγχο σφαλμάτων, ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων, υποστήριξη για διάφορους τύπους ελέγχου πηγής και πολλά άλλα.

Τι είναι οι Δελφοί?

Οι Δελφοί είναι μια έντονα δακτυλογραφημένη γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου βασισμένη στο Object Pascal που υποστηρίζει αντικειμενοστραφή προγραμματισμό. Μπορεί επίσης να ενσωματώσει κώδικα γραμμένο σε συναρμολόγηση και άλλες γλώσσες χαμηλού επιπέδου, δίνοντας στους Δελφούς έμμεση πρόσβαση σε μηχανολογικό υλικό.

Η κύρια ισχύς του είναι ότι μεταγλωττίζεται απίστευτα γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι οι εφαρμογές Delphi με σχετικά μεγάλη βάση κώδικα μπορούν να μεταγλωττιστούν και να εκτελεστούν σε ένα μηχάνημα με περιορισμένους πόρους.

Η ανάπτυξη των Δελφών με την πάροδο του χρόνου πάντα έδινε έμφαση στην αντίστροφη συμβατότητα. Ωστόσο, η πλήρης συμβατότητα προς τα πίσω δεν έχει διατηρηθεί λόγω της προσθήκης λειτουργιών που σπάνε τη συμβατότητα σε νεότερες εκδόσεις της γλώσσας.

Ιστορία των Δελφών

Οι Δελφοί αναπτύχθηκαν από την Borland Software Corporation ως διάδοχος του Turbo Pascal. Ο Ander Hejlsberg, ο αρχικός προγραμματιστής του Turbo Pascal, υπηρέτησε ως αρχιτέκτονας για την ανάπτυξη των Δελφών, ο οποίος κυκλοφόρησε αρχικά το 1995 ως εργαλείο για την κατασκευή εφαρμογών Windows.

Η Borland ανέπτυξε τους Δελφούς μέχρι το έτος 2006, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να πουλήσει τους Δελφούς και μια σειρά από άλλα προϊόντα λογισμικού για να επαναπροσδιορίσει τη νέα κατεύθυνση της εταιρείας.

Ένας κατάλληλος αγοραστής δεν εντοπίστηκε αρκετά γρήγορα και, αντί να πουλήσει τους Delphi εντελώς, η Borland αποφάσισε να μεταφέρει τους Delphi και μερικά άλλα προϊόντα σε μια νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία που ονομάζεται CodeGear.

Το 2008, η CodeGear αγοράστηκε από την Embarcadero Technologies οι οποίες και οι ίδιοι εξαγοράστηκαν αργότερα από την Idera το 2015. Ωστόσο, η Idera αποφάσισε να διατηρήσει την επωνυμία Embarcadero και η Embarcadero Delphi εξακολουθεί να υποστηρίζεται και να αναπτύσσεται ενεργά.

Όνομα προέλευσης

Το όνομα Δελφοί έχει μοναδική προέλευση. Το όνομα επινοήθηκε από τον προγραμματιστή του Borland, Danny Thorpe. Αρχικά, οι Δελφοί υποτίθεται ότι ήταν ένα προσωρινό κωδικό όνομα για το έργο που θα αντικαθιστούσε το Turbo Pascal.

Η ιδέα για το όνομα προήλθε από τον ελληνικό μύθο της Πυθίας, ο οποίος ήταν κοινώς γνωστός ως Μαντείο των Δελφών.

Δεδομένου ότι το έργο αναμενόταν να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πολλών εφαρμογών που διασυνδέθηκαν με τη βάση δεδομένων Oracle, ήταν λογικό να ονομάσουμε το έργο Δελφοί. Σε τελική ανάλυση, “Αν θέλετε να μιλήσετε με την Oracle, μεταβείτε στους Δελφούς.”

Ενώ το όνομα Δελφοί ήταν έξυπνο και πρωτότυπο, η διοίκηση του Borland ήθελε να χρησιμοποιήσει κάτι πιο περιγραφικό ως το επίσημο όνομα και εγκαταστάθηκε στο Borland AppBuilder.

Ωστόσο, το Novel AppBuilder κυκλοφόρησε λίγο πριν το Borland AppBuilder και ο Borland αναγκάστηκε να έρθει με ένα νέο όνομα την τελευταία στιγμή και το όνομα κωδικού των Δελφών αναβαθμίστηκε σε επίσημη κατάσταση ονόματος.

Τρέχουσα κατάσταση

Οι Δελφοί βρίσκονται σε πολύ ενεργή ανάπτυξη. Νέες εκδόσεις του IDE κυκλοφορούν περίπου κάθε έξι μήνες και συνήθως προσφέρεται υποστήριξη για μια νέα πλατφόρμα με κάθε άλλη έκδοση.

Το Embarcadero δημοσιεύει μια ενημέρωση roadmap προϊόντος κάθε έξι μήνες με μια εκπληκτικά λεπτομερή εξήγηση των προγραμματισμένων προσθηκών χαρακτηριστικών που θα συμπεριληφθούν σε μελλοντικές εκδόσεις του λογισμικού.

Πόροι

Αν θέλετε να μάθετε τους Δελφούς, υπάρχουν πολλά μαθήματα και κείμενα που μπορούν να σας βοηθήσουν να το πετύχετε. Έχουμε εντοπίσει πέντε από τους καλύτερους δωρεάν πόρους στο διαδίκτυο και πέντε από τα βιβλία με τις καλύτερες κριτικές για να ξεκινήσετε.

Δωρεάν διαδικτυακά βίντεο και σεμινάρια

Ο ιστότοπος της κοινότητας Embarcadero Technologies παράγει ένα blog που δημοσιεύει ειδήσεις για προϊόντα, καθώς και σεμινάρια για όλα τα προϊόντα Embarcadero.

Συγκεκριμένα, αναζητήστε άρθρα από τον Pawel Glowacki, τα οποία τείνουν να επικεντρώνονται στον προγραμματισμό των Δελφών και άρθρα του Marco Cantu, ο οποίος συνήθως γράφει για την ταχεία ανάπτυξη εφαρμογών και δημοσιεύει επίσης μια τακτική συλλογή αξιόλογων αναρτήσεων ιστολογίου από ολόκληρο τον κόσμο των Δελφών και του Embarcadero.

Τα Delphi Basics συνδέονται με μια ποικιλία από σεμινάρια που έχουν σχεδιαστεί για αρχάριους των Δελφών, καθώς και μια χρήσιμη αναφορά βιβλιοθήκης χρόνου εκτέλεσης. Ο σχεδιασμός του ιστότοπου είναι λίγο χρονολογημένος, αλλά οι πληροφορίες που περιέχει είναι ακόμα σταθερές και χρήσιμες.

Το LearnDelphi.tv, που παράγεται από τον Alister Christie, προσφέρει περισσότερα από εκατό δωρεάν εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τους Δελφούς. Τα βίντεο είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητα από τη φύση τους και δεν βασίζονται μεταξύ τους, αλλά παρέχουν πολλές εύκολες εύπεπτες χρήσιμες πληροφορίες.

Το LearnDelphi.net ήταν ένας ιστότοπος που προσέφερε μια σειρά δωρεάν βίντεο για μαθητές των Δελφών. Ο ιστότοπος δεν είναι πλέον διαθέσιμος, αλλά όλα τα βίντεο είναι ακόμα διαθέσιμα στο YouTube, οργανωμένα σε δύο λίστες αναπαραγωγής: Μάθετε τους Δελφούς 2010 – Τα βασικά και Μάθετε τους Δελφούς 7 – Ξεκινώντας.

Ένας οδηγός για αρχάριους για τον προγραμματισμό των Δελφών είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό μάθημα που έχει σχεδιαστεί για την έναρξη προγραμματιστών και οργανώνεται σε 18 κεφάλαια..

Δημοσιεύεται στην πλατφόρμα About.com στο delphi.about.com, όπου θα βρείτε πολλές επιπλέον αναρτήσεις ιστολογίου και σεμινάρια που θα σας βοηθήσουν στο εκπαιδευτικό σας ταξίδι στους Δελφούς.

Βιβλία

Υπάρχουν πολλά βιβλία των Δελφών. Ωστόσο, αυτές οι πέντε είναι σχετικά πρόσφατες δημοσιεύσεις που έχουν λάβει σταθερές κριτικές από την κοινότητα προγραμματισμού των Δελφών:

 • Η κωδικοποίηση στους Δελφούς (2014) του Nick Hodges έχει να κάνει με την εκμάθηση να γράφει υπέροχους κώδικες των Δελφών. Δεν ξοδεύει πολύ χρόνο σε θέματα IDE, αλλά επικεντρώνεται ακριβώς στη σύνταξη κώδικα.

 • Περισσότερα Coding in Delphi (2015) από τον Nick Hodges βασίζεται στις έννοιες που παρουσιάζονται στο Coding in Delphi για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον κώδικα των Δελφών.

 • Delphi Cookbook, 2η Έκδοση (2016) του Daniele Teti είναι ένα κείμενο προσανατολισμένο στους προγραμματιστές των Δελφών με λίγη εμπειρία κάτω από τις ζώνες τους που θέλουν πρακτικές πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή εφαρμογών πολλαπλών πλατφορμών γρήγορα.

 • Το MVVM στους Δελφούς (2016) του Γιάννη Κουρακλή είναι ένα κείμενο για έμπειρους προγραμματιστές των Δελφών που θέλουν να δημιουργήσουν σύγχρονες εφαρμογές για συστήματα Windows με βάση το μοντέλο View View Model.

 • Εγχειρίδιο Object Pascal (2015) του Marco Cantu είναι ένα εγχειρίδιο για τη γλώσσα προγραμματισμού των Δελφών που γράφτηκε από έναν αναγνωρισμένο εμπειρογνώμονα των Δελφών.

Περίληψη

Το Delphi είναι μια γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου που διανέμεται από την Embarcadero Technologies ως μέρος του RAD Studio, ενός IDE για επαγγελματίες προγραμματιστές. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία εφαρμογών για συστήματα Windows, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εφαρμογών για μια ποικιλία λειτουργικών συστημάτων.

Οι Δελφοί είναι ένα ώριμο προϊόν, που υπάρχει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, αλλά εξακολουθεί να αναπτύσσεται ενεργά με νέα χαρακτηριστικά που προστίθενται στη γλώσσα τακτικά.

Περαιτέρω ανάγνωση και πόροι

Έχουμε περισσότερους οδηγούς, σεμινάρια και γραφήματα που σχετίζονται με την κωδικοποίηση και την ανάπτυξη:

 • Πόροι προγραμματιστών C ++: αυτό το άρθρο θα σας οδηγήσει σε μία από τις πιο δημοφιλείς αντικειμενοστρεφείς γλώσσες προγραμματισμού.

 • F # Προγραμματισμός: μάθετε για μία από τις νεότερες γλώσσες προγραμματισμού .NET.

 • Η ιστορία των μηχανών αναζήτησης: οι μηχανές αναζήτησης έχουν προχωρήσει πολύ τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Μάθετε τα πάντα για τη μακρά ιστορία τους.

Τι κώδικα πρέπει να μάθετε?

Μπερδεμένοι με ποια γλώσσα προγραμματισμού πρέπει να μάθετε να κωδικοποιείτε; Ρίξτε μια ματιά στο infographic μας, τι κώδικα πρέπει να μάθετε?

Δεν συζητά μόνο διαφορετικές πτυχές των γλωσσών, αλλά απαντά σε σημαντικές ερωτήσεις όπως, “Πόσα χρήματα θα κάνω προγραμματισμό Java για τα προς το ζην;”

Τι κώδικα πρέπει να μάθετε;
Τι κώδικα πρέπει να μάθετε?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map