Προσθήκη παραπομπών: Πώς να αποφύγετε τη λογοκλοπή και να δείξετε τη δουλειά σας

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Είτε είστε επαγγελματίας συγγραφέας, μαθητής, είτε απλώς γράφετε μια ανάρτηση για το προσωπικό σας ιστολόγιο, το να μπορείτε να αναφέρετε και να αναφέρετε σωστά είναι μια κρίσιμη δεξιότητα.

Για να σας βοηθήσουμε, έχουμε συντάξει έναν οδηγό, που καλύπτει όλα τα κύρια στυλ παραπομπής από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, πώς αναφέρουν σε κείμενο, πώς φαίνεται η λίστα βιβλιογραφίας / αναφοράς τους και επιπλέον πόρους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να λάβετε τις παραπομπές σας ακριβώς δεξιά.

Γιατί να ενοχλείτε καθόλου?

Πριν πάμε πολύ μακριά στα δημοφιλή στυλ παραπομπής, ίσως αναρωτιέστε: «Γιατί ενοχλούμαστε καν με αυτό;»

Είναι μια δίκαιη ερώτηση. Αλλά υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί λόγοι.

Πρώτον, σας βοηθά να αποφύγετε τη λογοκλοπή.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι γράφετε ένα κομμάτι για την επένδυση και διαβάζετε για την παθητική προσέγγιση του Warren Buffet. Δεν θα θέλατε να διεκδικήσετε την ιδέα ως δική σας, οπότε αναφέροντάς σας καθιστά σαφές ότι πήρε την ιδέα από κάπου αλλού.

Δεύτερον, βοηθά τους αναγνώστες σας να αποκτήσουν μια ευρύτερη εικόνα του τι εργάζεστε.

Πάρτε το επενδυτικό μας παράδειγμα από ψηλά. Ας υποθέσουμε ότι αναφέρατε μόνο το πέρασμα του παθητικού ευρετηρίου. Οι αναγνώστες σας μπορεί να θέλουν περισσότερες πληροφορίες γι ‘αυτό – ακολουθώντας τις παραπομπές σας, μπορούν να πάνε και να λάβουν τις πληροφορίες γρήγορα και εύκολα.

Τέλος, η παραπομπή είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να προσφέρετε την αξιοπιστία σας στη γραφή σας. Χωρίς παραπομπές, το έργο σας θα μοιάζει με τη γνώμη σας. Ωστόσο, εάν μπορείτε να παρέχετε αναφορές και μια σαφή αλυσίδα σκέψης που να αποδεικνύει γιατί και πώς καταλήγετε στα συμπεράσματά σας, τότε είναι ένα πολύ πιο συναρπαστικό επιχείρημα.

Επιστρέφοντας στο επενδυτικό μας παράδειγμα, σημαίνει πολύ περισσότερα να πούμε “Ο Warren Buffet, ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο, υποστηρίζει την τεχνική παθητικής επένδυσης δείκτη (παραπομπή)” σε σύγκριση με το “Η επένδυση παθητικού δείκτη είναι μια καλή επενδυτική στρατηγική “

Και γι ‘αυτό αναφέρουμε – αποφεύγει τη λογοκλοπή, είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες σας και δημιουργεί ισχυρά επιχειρήματα.

Τώρα στην επιχείρηση να αναφέρετε πραγματικά τη δουλειά σας. Υπάρχουν πολλά στυλ αναφορών που μπορείτε να επιλέξετε από αυτό το ποσό το ίδιο πράγμα – δείχνουν από πού πήρατε τις πληροφορίες σας, πότε γράφτηκαν και σε ποιο μέσο γράφτηκαν.

Εν ολίγοις, μια αναφορά πρέπει να παρέχει όλες τις πληροφορίες που θα χρειαζόταν κάποιος για να αναζητήσει την πηγή.

Όταν επιλέγετε ένα στυλ, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

 • Εάν σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο στυλ, χρησιμοποιήστε αυτό.

 • Μείνετε συνεπείς. Διαλέξτε ένα στυλ και δοκιμάστε και χρησιμοποιήστε το για τα πάντα.

 • Μάθετε αν το πεδίο σας έχει προτιμώμενο στυλ. Εάν ναι, χρησιμοποιήστε αυτό (π.χ., η Ψυχολογία χρησιμοποιεί APA)

Εγχειρίδιο Σικάγου Σικάγου

Το Chicago Manual of Style χρησιμοποιείται γενικά στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, αν και κλίνει περισσότερο προς τις ανθρωπιστικές επιστήμες με τις κοινωνικές επιστήμες που συχνά ευνοούν το APA. Είναι λίγο μοναδικό, καθώς περιλαμβάνει δύο συστήματα παραπομπών από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.

Το πρώτο είναι το σύστημα σημειώσεων και βιβλιογραφίας (N-B), που βασίζεται σε υποσημειώσεις και τελικές σημειώσεις με τον αντίστοιχο αριθμό να εμφανίζεται στο τέλος της σελίδας / ενότητας με την αναφορά.

Το δεύτερο σύστημα που ονομάζεται σύστημα συγγραφέα-ημερομηνίας, όπου ο συντάκτης και η ημερομηνία τοποθετούνται σε κείμενο αντί για υποσημείωση ή σημείωση. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, οι αναγνώστες μπορούν να πάνε και να βρουν την πηγή στην οποία αναφέρεται στη βιβλιογραφία σας.

Στυλ παραπομπής

Το στυλ παραπομπής για το σύστημα Notes and Bibliography είναι περίπου ως εξής:

1. Malcolm Gladwell, Outliers: The Story of Success (Νέα Υόρκη: Back Bay Books, 2011), 6-10.

Και για κάθε αναφορά μετά από αυτό…

2. Gladwell, Outliers, [αριθμός σελίδας].

Υπάρχουν παραλλαγές αυτής της βασικής μορφής ανάλογα με τον αριθμό των συγγραφέων που έχετε και το είδος του μέσου, αλλά αυτά είναι τα οστά των σημειώσεων που αποτελούν μέρος του συστήματος N-B.

Εάν επιλέγετε το σύστημα ημερομηνίας συγγραφέα, δεν χρησιμοποιείτε υποσημειώσεις ή υποσημειώσεις. Απλώς βάλατε εκεί που συνήθως θα τοποθετούσατε έναν αριθμό υπεργράφου του συγγραφέα και του έτους σε παρένθεση:

(Gladwell, 2011).

Αυτό παραμένει σταθερό ανεξάρτητα από το πόσες φορές αναφέρετε μια πηγή.

Στυλ βιβλιογραφίας

Η βιβλιογραφία CMS είναι η ίδια για το στυλ Ν-Β και το στυλ συγγραφέα-ημερομηνίας. Είναι ουσιαστικά μια αναπαραγωγή της υποσημείωσης ή της σημείωσης που είναι γραμμένη σε ελαφρώς διαφορετική μορφή:

Gladwell, Malcolm. Outliers: Η ιστορία της επιτυχίας. Νέα Υόρκη: Back Bay Books, 2011.

Και πάλι, οι ακριβείς πληροφορίες θα διαφέρουν ανάλογα με το τι ακριβώς αναφέρετε.

Πόροι CMS

 • Εγχειρίδιο του Σικάγου σε απευθείας σύνδεση στυλ

 • Purdue Online Writing Lab

 • Μηχανή παραπομπών

Τουραβιανά

Το Turbian είναι μια μικρή παραλλαγή του στυλ του Σικάγου και σχεδιάστηκε για να είναι πιο φιλικό προς τους μαθητές. Όπου το CMS περιέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με τη μορφοποίηση, την επεξεργασία και τις προτιμήσεις γλώσσας, οι περισσότερες από αυτές αποκόπτονται από το τουρμπιανό στιλ για να είναι πιο προσβάσιμο.

Ωστόσο, με την κυκλοφορία της 16ης έκδοσης του Chicago Style, οι δύο βασικά συγχωνεύθηκαν για να γίνουν το ίδιο πράγμα.

Ανεξάρτητα, εάν σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε το Turabian, ακολουθούν ορισμένοι πόροι που ίσως θέλετε να δείτε:

 • Γρήγορος οδηγός Turabian

 • Γενική μορφοποίηση Turabian (καλό για βασικά μορφοποίησης)

 • Γεννήτρια παραπομπών eTurbian

Στυλ MLA

Το MLA, ή ο Σύλλογος Σύγχρονης Γλώσσας, είναι ένα στυλ που χρησιμοποιείται σε ανθρωπιστικές και λογοτεχνικές περιοχές, αλλά σχεδόν πουθενά αλλού. Το πλεονέκτημα του MLA είναι ότι αντί να ορίσετε σκληρούς και γρήγορους κανόνες για τον τρόπο παραπομπής μιας πηγής (όπως το APA), είναι περισσότερο ένα χαλαρό σύνολο ευρετικών που μπορείτε να εφαρμόσετε οπουδήποτε.

Το MLA χρησιμοποιεί συγγραφέα, τίτλο, κοντέινερ, άλλους συντελεστές, έκδοση, αριθμό, εκδότη, ημερομηνία δημοσίευσης και τοποθεσία για τη δημιουργία αναφορών.

Όλα αυτά είναι αρκετά αυτονόητα, με εξαίρεση το κοντέινερ. ΕΝΑ δοχείο είναι ένα μεγαλύτερο έργο στο οποίο βρίσκεται η συγκεκριμένη αναφορά σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αναφέρετε ένα τηλεοπτικό επεισόδιο, αυτό θα ήταν το έργο στο μεγαλύτερο κοντέινερ της σειράς.

Στυλ παραπομπής

Το MLA χρησιμοποιεί ένα αξιολύπητο στυλ παραπομπών παρόμοιο με το στυλ συγγραφέα-ημερομηνίας του Σικάγο. Ο μόνος πραγματικός κανόνας είναι ότι ό, τι βάζετε στις αγκύλες σας ΠΡΕΠΕΙ να είναι η πρώτη λέξη της αναφοράς στη βιβλιογραφία. Αν λοιπόν αναφέρετε μια τηλεοπτική εκπομπή:

Το Office σουτάρει τον αμερικανικό χώρο εργασίας με την εισαγωγή του χαρακτήρα του Steve Carrell Michael Scott (“Pilot”).

Στυλ λίστας αναφοράς

Όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας λίστας αναφοράς, μια καταχώριση τηλεόρασης θα μοιάζει με αυτήν (αν την παρακολουθήσατε στο Netflix):

“Pilot” The Office, σεζόν 1, επεισόδιο 1, NBC, 22 Φεβρουαρίου 2017. Netflix, https://www.netflix.com/watch/70105212?trackId=14170289

Παρατηρήστε πώς το κείμενο («Πιλότος») και η πρώτη λέξη της αναφοράς είναι τα ίδια.

Χρήσιμοι πόροι

 • Γρήγορος οδηγός κέντρου στυλ MLA

 • Γεννήτρια παραπομπής MLA

Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA)

Το στυλ APA είναι πραγματικά το πολικό αντίθετο του MLA. Είναι ένα σύνολο εξαιρετικά αυστηρών κανόνων για τη μορφοποίηση και την αναφορά έργων.

Το πλεονέκτημα είναι ότι μόλις το μάθετε, μπορείτε να αναφέρετε γρήγορα και εύκολα. Ωστόσο, εάν πρέπει να αναφέρετε μια ελαφρώς σκοτεινή πηγή όπως μια τηλεοπτική εκπομπή, μπορεί να είναι ενοχλητικό να διασφαλίσετε ότι το κάνετε σωστά.

Χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον στις κοινωνικές επιστήμες, ιδιαίτερα στην Ψυχολογία, όπου οι περισσότερες αναφορές πρόκειται να είναι τυποποιημένα άρθρα περιοδικών, σύνολα δεδομένων ή βιβλία.

Το APA, και πάλι όπως το στυλ του Σικάγου, προσφέρει πολλές οδηγίες για τη μορφοποίηση και την παρουσίαση δεδομένων, καθορίζοντας ακριβώς πώς να παρουσιάσετε έναν πίνακα, επικεφαλίδες H1-H4 και πώς να δημιουργήσετε λίστες με κουκκίδες.

Στυλ παραπομπής

Το APA χρησιμοποιεί παρενθετικές αναφορές όπως το στυλ συγγραφέα-ημερομηνίας του Σικάγου. Για παράδειγμα:

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η εμφάνιση και η επικράτηση των Head-up Display (HUD), Adaptive Cruise Control (ACC), hands-free κινητών τηλεφώνων και πλοήγησης GPS είχε επιζήμια επίδραση στην απόδοση του οδηγού (Parasuraman, Molloy, & Σινγκ, 1993).

Στυλ αναφοράς

Όσον αφορά τις αναφορές, το APA συνεχίζει την απαιτητική του φύση. Για την παραπάνω αναφορά (άρθρο περιοδικού) η αναφορά θα μοιάζει με:

Parasuraman, R., Molloy, R., & Singh, Ι. L. (1993). Συνέπειες απόδοσης του “Αυτοσυγκρότησης” που προκαλείται από τον αυτοματισμό. Το Διεθνές περιοδικό της Αεροπορικής Ψυχολογίας, 3 (1) 1-23.

Χρήσιμοι πόροι

Λόγω της ακρίβειας του, το APA προσφέρεται για γεννήτριες και οδηγούς, οπότε αν αυτή είναι η προτιμώμενη τεχνική αναφοράς, το APA μπορεί να είναι το στυλ για εσάς.

 • Οδηγός Purdue APA

 • Γεννήτρια αναφοράς APA

 • Επίσημος ιστότοπος APA

Σύστημα αναφοράς Harvard

Το σύστημα αναφοράς του Χάρβαρντ είναι ένα άλλο σύστημα παραπομπής σε κείμενο, με το καθένα σε αναφορά κειμένου να δίνει στους αναγνώστες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να βρουν την πηγή στο πίσω μέρος. Το Χάρβαρντ προσφέρει πολλά από τα οφέλη του APA και είναι αρκετά παρόμοιο, αν ίσως είναι λίγο λιγότερο αυστηρό.

Στυλ παραπομπής

Εάν αναφέρατε κάτι με έναν συγγραφέα, είναι μια απλή ημερομηνία συγγραφέα: (Gladwell, 2011). Και αν αναφέρετε κάτι χωρίς συγγραφέα, μεταβείτε στο επόμενο κομμάτι πληροφοριών, όπως ο τίτλος.

Στυλ αναφοράς

Η λίστα αναφοράς του Χάρβαρντ είναι με αλφαβητική σειρά με το επώνυμο του συγγραφέα, επομένως είναι εύκολο να βρείτε την πλήρη αναφορά από το όνομα και την ημερομηνία. Όπως και άλλα στυλ, αν δεν έχετε τον συγγραφέα, ό, τι κι αν βάλετε στο κείμενο πρέπει να είναι η πρώτη λέξη στην αναφορά.

Για παράδειγμα, εάν αναφερόταν σε ένα βιβλίο:

Gladwell, Μ. (2011). Outliers: Η ιστορία της επιτυχίας. Νέα Υόρκη: Back Bay Books.

Χρήσιμοι πόροι

 • Περιεκτική παραδείγματα στυλ Harvard

 • Διευθυντής παραπομπών

 • Γεννήτρια παραπομπών

Περίληψη

Η αναφορά είναι ένα σημαντικό μέρος της γραφής και της δημοσίευσης, και καθώς εξοικειώνεστε με ένα στυλ ή τεχνική, θα γίνει ευκολότερη. Προτού το καταλάβετε, δεν θα χρειαστεί να αναζητήσετε εάν βάλετε κόμμα ή μια περίοδο μετά από έναν τίτλο – απλά θα ξέρετε. Επιπλέον, είναι απαίτηση για κάποια γραφή, ιδιαίτερα ακαδημαϊκό.

Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι, το να βρίσκετε και να αναφέρετε τις πηγές σας είναι μια μεγάλη ικανότητα να αναπτύξετε για να ενισχύσετε τα επιχειρήματά σας, ενώ ταυτόχρονα κάνετε τη δουλειά σας πιο χρήσιμη για τον αναγνώστη.

Συνολικά, δεν έχει σημασία τόσο το στυλ που επιλέγετε – απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε αναφέρει!

Περαιτέρω ανάγνωση και πόροι

Έχουμε περισσότερους οδηγούς, σεμινάρια και γραφήματα που σχετίζονται με τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός ιστότοπου:

 • Κατάταξη Google: Κατανόηση, διάγνωση και διόρθωση: τι καλό είναι ένας ιστότοπος εάν κανείς δεν το γνωρίζει; Μάθετε τα πάντα για την κατάταξη της Google που σας αξίζει.

 • Πώς να επιλέξετε το σωστό CMS: ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) είναι συνήθως το καλύτερο εργαλείο για τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Μάθετε γιατί και ποιο CMS θα ήταν καλύτερο για εσάς.

Τα μυστικά μιας ανάρτησης ιστολογίου δολοφόνων

Θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργήσετε μια υπέροχη ανάρτηση ιστολογίου; Ρίξτε μια ματιά στο βίντεό μας, Μυστικά μιας ανάρτησης ιστολογίου Killer.

Τα μυστικά μιας ανάρτησης ιστολογίου δολοφόνων
Τα μυστικά μιας ανάρτησης ιστολογίου δολοφόνων

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map