Αποφύγετε την παραβίαση του ιστότοπού σας

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Εάν είστε κάτοχος ή διαχειρίζεστε έναν ιστότοπο, η ασφάλεια θα πρέπει πάντα να είναι ύψιστη στο μυαλό σας. Το Διαδίκτυο έχει γίνει η παιδική χαρά των χάκερ και των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο. Κάθε ιστότοπος (ανεξάρτητα από το περιεχόμενο) μπορεί να είναι ένας πιθανός στόχος.

Οι ιδιοκτήτες ιστότοπων κάνουν συχνά το λάθος να πιστεύουν ότι οι ιστότοποί τους δεν προσφέρουν πραγματικό πειρασμό σε χάκερ, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Είναι λάθος να υποθέσουμε ότι οι χάκερ μπορούν να κλέψουν μόνο οικονομικές πληροφορίες και κωδικούς πρόσβασης χρηστών. Συχνά, παραβιάζονται ιστότοποι, έτσι ώστε οι χάκερ να μπορούν να δημιουργούν προσωρινούς διακομιστές ιστού, χρησιμοποιώντας τους για τη διάδοση ανεπιθύμητων μηνυμάτων και ιών χωρίς τη γνώση του κατόχου.

Αυτό όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τον ίδιο τον ιστότοπο, αλλά θέτει σε κίνδυνο τους επισκέπτες του ιστότοπου.

Με τους χάκερς που σκοπεύουν να βρουν και να εκμεταλλευτούν γνωστά ζητήματα ασφάλειας λογισμικού, είναι ευθύνη όλων των ιδιοκτητών και των διαχειριστών ιστότοπων να λάβουν προληπτικά μέτρα για να προστατεύσουν τους ιστότοπούς τους από πιθανή εισβολή.

Οι παρακάτω συμβουλές θα βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές ιστότοπων να αντιμετωπίσουν προληπτικά την ασφάλεια του ιστότοπού τους, διατηρώντας τους απαλλαγμένους από εισβολές και ασφαλείς για επισκέπτες και πελάτες.

Σύνθετοι κωδικοί πρόσβασης

Η αποτελεσματική ασφάλεια του ιστότοπου ξεκινά με την εκχώρηση και τη χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης τόσο για τους διαχειριστές όσο και για το προσωπικό του ιστότοπου. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται μια προφανής συμβουλή ασφαλείας, είναι μια επαναλαμβανόμενη.

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς αναγνωρίζουν τη σημασία των ισχυρών κωδικών πρόσβασης, όπως και πολλοί από εμάς είμαστε ένοχοι που δεν κατάφεραν να τους χρησιμοποιήσουν πλήρως. Η χρήση σύνθετων κωδικών πρόσβασης είναι κρίσιμη για την ασφάλεια της περιοχής διαχείρισης και της ακεραιότητας του διακομιστή κάθε ιστότοπου.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο της ασφάλειας στο διαδίκτυο είναι η απαίτηση κωδικών πρόσβασης για τους τακτικούς επισκέπτες ενός ιστότοπου και η χρήση τους για να διασφαλιστεί πληρέστερα η ασφάλεια των λογαριασμών πελατών.

Στην ιδανική περίπτωση, αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης θα πρέπει να αποθηκεύονται ως κατακερματισμένες τιμές, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος αποκρυπτογράφησης σε περίπτωση παραβίασης της βάσης δεδομένων ενός ιστότοπου.

Τουλάχιστον, όλοι οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα βιομηχανικά πρότυπα για την προστασία τόσο του ιστότοπου όσο και των επισκεπτών του.

 • Ασφαλής αποθήκευση κωδικών πρόσβασης χρήστη – Κατακερματισμός έναντι κρυπτογράφησης: εισαγωγή στη σημασία των κωδικών πρόσβασης χρήστη, πιθανές ευπάθειες κρυπτογράφησης και χρήση κατακερματισμού για ασφαλέστερη αποθήκευση δεδομένων.

 • Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης: ένας βασικός οδηγός για την προστασία με κωδικό πρόσβασης ενός ιστότοπου για βελτιωμένη ασφάλεια των πελατών και των ιστότοπων.

Ενημερώσεις λογισμικού και ενημερώσεις κώδικα

Μια κοινή τακτική μεταξύ των χάκερ είναι η χρήση αυτοματοποιημένων σεναρίων για την εύρεση και εκμετάλλευση των ελλείψεων ασφαλείας ενός ιστότοπου.

Για να επιλύσει το ζήτημα, η λέξη εξαπλώνεται γρήγορα μέσω της κοινότητας των χάκερ και μόλις ανακαλυφθεί μια ευπάθεια στο λειτουργικό λογισμικό ενός ιστότοπου, οι hackers κάθε λωρίδας θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν.

Οι ενημερώσεις λογισμικού που προωθούνται από προγραμματιστές και προγραμματιστές προορίζονται να παρακολουθούν την καμπύλη χάκερ, να διορθώνουν σφάλματα και τρωτά σημεία πριν μπορέσουν να αξιοποιηθούν ευρέως από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Οι τακτικές ενημερώσεις λογισμικού είναι κρίσιμες για την ασφάλεια οποιουδήποτε ιστότοπου και πρέπει πάντα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της συντήρησης του ιστότοπου. Οι διαχειριστές ιστού που χρησιμοποιούν λογισμικό τρίτων πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε ενημερώσεις και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, εγκαθιστώντας τα αμέσως μετά την κυκλοφορία.

Η λειτουργία του ιστότοπου υπό μια διαχειριζόμενη λύση φιλοξενίας θα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά από την υπηρεσία φιλοξενίας, αλλά εξακολουθεί να είναι ευθύνη του κατόχου και του διαχειριστή του ιστότοπου να διασφαλίζει ότι οι ενημερώσεις λογισμικού εφαρμόζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Ποτέ μην υποθέσετε ότι ο ιστότοπός σας είναι ενημερωμένος, επικοινωνήστε ξανά με τον πάροχο υπηρεσιών φιλοξενίας.

 • Γιατί οι ενημερώσεις ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας: από τη Norton και τη Symantec έρχεται αυτό το σύντομο άρθρο σχετικά με τη σημασία της φροντίδας για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας στη συντήρηση ενός ασφαλούς ιστότοπου.

 • Ασφάλεια και συντήρηση ιστότοπου – Τι πρέπει να γνωρίζετε: ένας βασικός οδηγός για τη διατήρηση ενός ασφαλούς ιστότοπου μέσω τακτικών ενημερώσεων λογισμικού και ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας.

Θέματα και προσθήκες

Με την έλευση των φιλικών προς το χρήστη συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου, είναι πιο εύκολο από ποτέ να δημιουργήσετε και να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο εταιρικής κλάσης.

Για να επεκτείνουν την απόδοση και την ευελιξία αυτών των ιστότοπων, όλοι οι προγραμματιστές έχουν πλημμυρίσει την αγορά με θέματα και πρόσθετα που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μια πιο επιθυμητή εμπειρία χρήστη.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί κατά την εγκατάσταση οποιουδήποτε θέματος ή προσθήκης και να χρησιμοποιείτε μόνο αυτά που παράγονται από αξιόπιστους προγραμματιστές.

Οι χάκερ είναι γνωστοί για τη δημιουργία προσθηκών με εκμεταλλεύσιμο κώδικα ή κακόβουλο περιεχόμενο. Ερευνήστε τυχόν πρόσθετα που σκέφτεστε και διαβάστε τις κριτικές του κλάδου, πριν από την εγκατάσταση.

 • Πώς να εντοπίσετε κακόβουλο κώδικα σε δωρεάν θέματα και προσθήκες WordPress: αυτός ο απλός οδηγός εξηγεί μερικούς από τους κινδύνους που σχετίζονται με δωρεάν θέματα και προσθήκες και πώς να προσδιορίσετε εάν αποτελούν απειλή για τον ιστότοπό σας.

Περιορίστε τις προσπάθειες σύνδεσης

Οι χάκερ είναι γνωστό ότι παραβιάζουν ιστότοπους μέσω ωμής βίας, χρησιμοποιώντας μια τυπική φόρμα σύνδεσης για να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό ενός χρήστη.

Η εγκατάσταση ενός απλού πρόσθετου που περιορίζει τον αριθμό των προσπαθειών σύνδεσης από μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτού του κινδύνου. Πάρα πολλές αποτυχημένες προσπάθειες και ο χάκερ είναι κλειδωμένος από το σύστημα.

Φυσικά, δεν θέλετε να κλειδώσετε τους κανονικούς χρήστες και η πλειονότητα αυτών των προσθηκών επιτρέπει ένα απλό μήνυμα σφάλματος που περιέχει προτροπές για να βοηθήσει τον χρήστη να θυμάται τα στοιχεία σύνδεσής του.

Και πάλι, είναι σημαντικό να περπατήσετε προσεκτικά εδώ και να είστε προσεκτικοί με τις οδηγίες που χρησιμοποιείτε. Οι πάρα πολλές πληροφορίες σε ένα μήνυμα σφάλματος σύνδεσης μπορούν να ξεπεράσουν έναν έξυπνο χάκερ και να τους επιτρέψουν να σπάσουν τα στοιχεία σύνδεσης του χρήστη.

 • Αποκλεισμός επιθέσεων Brute Force: αυτό το σύντομο σεμινάριο συζητά τη χρήση των βίαιων επιθέσεων κατά την παραβίαση ενός ιστότοπου και τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι webmaster για να μειώσουν αυτόν τον κίνδυνο περιορίζοντας τις προσπάθειες σύνδεσης και δημιουργώντας μηνύματα σφάλματος χωρίς προστασία από χάκερ.

Μεταφορτώσεις αρχείων

Το να επιτρέπεται στους χρήστες να ανεβάζουν αρχεία σε έναν ιστότοπο έχει γίνει μια αρκετά συνηθισμένη πρακτική, αλλά ενέχει σαφή κίνδυνο ασφαλείας.

Ενώ επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν έγγραφα και φωτογραφίες βοηθούν στη δημιουργία ενός πιο διαδραστικού ιστότοπου, ανοίγει επίσης την πόρτα για τους χάκερ.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία να ανεβάσουν αρχεία που περιέχουν ιούς και κακόβουλα προγράμματα.

Για να προστατέψετε τον ιστότοπό σας από επιθέσεις μέσω μεταφορτώσεων αρχείων, θα πρέπει να θέσετε αυστηρά όρια στους επιτρεπόμενους τύπους αρχείων και να χρησιμοποιήσετε τεχνικές επικύρωσης πελάτη ή διακομιστή για να διασφαλίσετε ότι γίνονται αποδεκτές μόνο οι μορφές αρχείων που εγκρίνονται.

Πρέπει επίσης να υπάρχει αποτελεσματικό λογισμικό προστασίας από ιούς για τη σάρωση όλων των αρχείων καθώς μεταφορτώνονται στον ιστότοπο.

 • Βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια της μεταφόρτωσης αρχείων: ένα σύντομο πρωτάθλημα σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τις μεταφορτώσεις αρχείων και τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι διαχειριστές ιστού για να διατηρήσουν τον ιστότοπό τους ασφαλή.

 • Γιατί οι φόρμες μεταφόρτωσης αρχείων αποτελούν σημαντικό κίνδυνο ασφαλείας: μια εις βάθος ματιά στους κινδύνους των μεταφορτώσεων αρχείων χρήστη, με παραδείγματα μολυσμένου κώδικα και προτάσεις για αποτροπή κινδύνου.

Πιστοποιητικά ασφαλείας SSL

Το SSL (Secure Sockets Layer) είναι ένα δημοφιλές πρωτόκολλο ασφαλείας που δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ ενός διακομιστή Ιστού και ενός πελάτη.

Αυτό διασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα που διαβιβάζονται μεταξύ ενός δεδομένου ιστότοπου και του διακομιστή ή της βάσης δεδομένων του παραμένουν προστατευμένα από επιθέσεις man-in-the-middle.

Η πιστοποίηση SSL έχει γίνει γρήγορα ένα βιομηχανικό πρότυπο και είναι ζωτικής σημασίας για ιστότοπους που χειρίζονται συνήθως ευαίσθητα δεδομένα.

 • Τι είναι το SSL και γιατί είναι σημαντικό;: μια λεπτομερής εισαγωγή στο SSL και η χρήση του στη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος για χρήστες και webmasters.

 • Η σημασία του SSL και γιατί το χρειάζεστε: μια βασική επισκόπηση της τεχνολογίας SSL και η αξία της για τους ιδιοκτήτες και τους επισκέπτες ιστότοπων.

Προστασία των καταλόγων ενός ιστότοπου

Τα αρχεία καταλόγου ενός ιστότοπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερ για να εντοπίσουν και να εκμεταλλευτούν τρωτά σημεία στον υποκείμενο κώδικα ή δομή ενός ιστότοπου.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο, είναι σημαντικό να περιορίσετε την πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία καταλόγου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους, είτε να απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στους καταλόγους του ιστότοπου είτε να απαιτείται έλεγχος ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης πριν από την πρόσβαση.

Οι περισσότερες πλατφόρμες CMS επιτρέπουν στους διαχειριστές ιστού να απενεργοποιούν τους καταλόγους του ιστότοπού τους προσθέτοντας απλώς μια γραμμή κώδικα στο αρχείο .htaccess. Εάν οι κατάλογοι του ιστότοπου πρέπει να είναι διαθέσιμοι σε συγκεκριμένους χρήστες, συνιστάται πάντα η προστασία με κωδικό πρόσβασης αυτών των καταλόγων.

 • Πώς να απενεργοποιήσετε την περιήγηση καταλόγου στο WordPress: αυτό το απλό σεμινάριο εξηγεί τους κινδύνους της περιήγησης καταλόγου και πώς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία σε ιστότοπους που βασίζονται στο WordPress.

 • Password Protect a Directory with .htaccess: Αυτός ο βασικός οδηγός εξηγεί πώς να προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης έναν κατάλογο ιστότοπου χρησιμοποιώντας το αρχείο .htaccess.

Χρήση πρόσθετων ασφαλείας

Ενώ οι ιστότοποι που βασίζονται στο WordPress και σε άλλα δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου παρέχουν ένα βασικό επίπεδο ασφάλειας, μπορούν όλοι να επωφεληθούν από τη χρήση συγκεκριμένων προσθηκών ασφαλείας.

Συνήθως αυτές οι προσθήκες θα ομαδοποιούνται με τείχος προστασίας και θα σαρώνουν αναρτήσεις χρηστών και μεταφορτώσεις για ιούς και κακόβουλα προγράμματα, αποκλείοντας τις όταν χρειάζεται.

Οι πιο πλήρεις λειτουργίες προσθήκης θα σαρώσουν επίσης τον πυρήνα, το θέμα και τις προσθήκες του ιστότοπου για κακόβουλο κώδικα και θα δημιουργήσουν ένα αρχείο καταγραφής απόπειρων βίαιης επίθεσης στον ιστότοπο.

 • Οι 10 κορυφαίες προσθήκες ασφαλείας για να σταματήσετε τους χάκερ: μια ανασκόπηση των τελευταίων προσθηκών ασφαλείας του WordPress, από το 2016 και την αποτελεσματικότητά τους στη διακοπή των εισβολέων και στη διατήρηση της ασφάλειας του ιστότοπου.

 • 10 επεκτάσεις ασφαλείας για την προστασία του ιστότοπου Joomla: μια επιλογή εργαλείων ασφαλείας για το Joomla! CMS.

 • 15+ λειτουργικές μονάδες για την ασφαλή δημιουργία του ιστότοπού σας Drupal: εργαλεία για την ενίσχυση της εγκατάστασης του Drupal CMS.

Έλεγχος αρχείων καταγραφής ιστότοπου

Ένα μεγάλο μέρος της αποφυγής των εισβολέων είναι η κατανόηση της απόδοσης και του ιστορικού επισκεψιμότητας του ιστότοπού σας.

Ο τακτικός έλεγχος των αρχείων καταγραφής του ιστότοπου επιτρέπει στους webmaster να παρακολουθούν την επισκεψιμότητα και το ιστορικό κατάταξης του ιστότοπού τους.

Η ασυνήθιστη επισκεψιμότητα ή οι κατατάξεις ενδέχεται να υποδηλώνουν ότι ένας ιστότοπος έχει παραβιαστεί, γεγονός που μπορεί να δώσει στους webmasters την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν το ζήτημα πριν προκληθεί ζημιά..

 • Διαδικασία ελέγχου ιστορικού για τον εντοπισμό ζητημάτων ασφάλειας: ένας βήμα προς βήμα οδηγός για την ανάπτυξη μιας ρουτίνας στρατηγικής ελέγχου καταγραφής για τη βελτίωση του προφίλ ασφαλείας ενός ιστότοπου.

Διατηρώντας τακτικά αντίγραφα ασφαλείας

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός ιστότοπου στο cloud ενδέχεται να μην αποτρέψει τους χάκερ και τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, αλλά παρέχει μια πορεία δράσης σε περίπτωση που ένας ιστότοπος παραβιαστεί.

Οποιοσδήποτε χρόνος διακοπής μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την κατάταξη, την αρχή και τη ροή εσόδων ενός ιστότοπου.

Κάνοντας και διατηρώντας τακτικά αντίγραφα ασφαλείας, γίνεται ευκολότερη η επαναφορά ενός ιστότοπου σε περίπτωση παραβίασης ή προσβολής από κακόβουλο κώδικα, επιτρέποντας στους ιστότοπους να ανακτήσουν πιο γρήγορα και πλήρως από μια επίθεση.

 • Πώς να δημιουργήσετε μια στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου: αυτό το σύντομο σεμινάριο καλύπτει τη σημασία των τακτικών αντιγράφων ασφαλείας για την ασφάλεια του ιστότοπου, με συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό σχέδιο ανάκτησης.

 • 22 Λύσεις Cloud Storage για Μικρές Επιχειρήσεις: Το Business News Daily παρέχει αυτήν τη σύντομη ανασκόπηση των πιο αποτελεσματικών και προσιτών λύσεων δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που βασίζονται σε σύννεφο για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ένα μεγάλο μέρος της διατήρησης ενός ιστότοπου ασφαλούς είναι ενημερωμένος για νέες και αναδυόμενες απειλές ασφαλείας.

Εκτός από τις συμβουλές που περιγράφονται εδώ, είναι σημαντικό για όλους τους webmaster και τους κατόχους ιστότοπων να ενημερώνονται σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας και να λαμβάνουν τα μέτρα που μπορούν να διατηρήσουν τους ιστότοπούς τους ασφαλείς και συμμορφωμένους με τις τελευταίες δυνατότητες ασφαλείας.

Τα ακόλουθα άρθρα και σεμινάρια θα βοηθήσουν τους διαχειριστές ιστού να αποκτήσουν μια βαθύτερη εικόνα για την ασφάλεια του ιστότοπου.

 • 15 τρόποι για την προστασία του ιστότοπού σας ηλεκτρονικού εμπορίου από την εισβολή και την απάτη: εστιάζοντας στις ανησυχίες ασφάλειας των ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτός ο σύντομος οδηγός καλύπτει μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προστασίας ενός ιστότοπου από χάκερ και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

 • Συμβουλές για τη διατήρηση της Ασφαλούς Εφαρμογής Ιστού ή του Ιστότοπού σας: αυτό το πλήρες σεμινάριο, που εκπονήθηκε από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, συζητά τις πιθανές ευπάθειες στην κωδικοποίηση των ιστότοπων και των εφαρμογών ιστού.

 • Πώς να διατηρήσετε ασφαλή τον ιστότοπό σας: αυτό το σύντομο άρθρο καλύπτει τα βασικά στοιχεία της ασφάλειας του ιστότοπου, με έμφαση στον τρόπο αναγνώρισης μιας πιθανής απειλής και στον τρόπο προσδιορισμού του ιστότοπού σας έχει παραβιαστεί.

συμπέρασμα

Παρόλο που δεν είναι ποτέ δυνατό να εξαλειφθούν πλήρως όλες οι διαδικτυακές απειλές που θέτουν οι χάκερ και οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, είναι δυνατό να μειωθούν σημαντικά αυτοί οι κίνδυνοι λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα για να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας, τα δεδομένα σας και τους επισκέπτες σας ασφαλείς.

Η ασφάλεια της ιστοσελίδας είναι η πρωταρχική ευθύνη όλων των κατόχων ιστότοπων και θα πρέπει να είναι ύψιστη στο μυαλό όλων των διαχειριστών ιστοσελίδων και των επαγγελματιών πληροφορικής.

Ένας ασφαλής ιστότοπος όχι μόνο προστατεύει τον ιστότοπο και τους επισκέπτες του, προβάλλει επίσης την εμπιστοσύνη και την απαραίτητη αρχή για να δημιουργήσει μια επιτυχημένη και μακροχρόνια παρουσία στο Διαδίκτυο.

Περαιτέρω ανάγνωση και πόροι

Έχουμε περισσότερους οδηγούς, σεμινάρια και infogragphics που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τη διαχείριση ιστότοπων:

 • Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο: κάντε ένα βήμα πίσω και καθορίστε τον καλύτερο τρόπο για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο. Υπάρχουν επιλογές εκτός από τα CMS.

 • Κατάταξη Google: Κατανόηση, διάγνωση και διόρθωση: τι καλό είναι ένας ιστότοπος εάν κανείς δεν το γνωρίζει; Μάθετε τα πάντα για την κατάταξη της Google που σας αξίζει.

 • Η απόλυτη λίστα των Εργαλείων για Webmasters A-Z: βρείτε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να διευκολύνετε τη διαχείριση του ιστότοπού σας.

Ο τελικός οδηγός για φιλοξενία ιστοσελίδων

Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό μας για φιλοξενία ιστοσελίδων.

Θα εξηγήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε μια σωστή επιλογή.

Ο τελικός οδηγός για φιλοξενία ιστοσελίδων
Ο τελικός οδηγός για φιλοξενία ιστοσελίδων

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map