Τι είναι μια αξιόπιστη πηγή; Πώς να αξιολογήσετε τους πόρους Ιστού

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Πρακτικά ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει έναν ιστότοπο.

Σχολεία, επιχειρήσεις, κυβερνητικές οντότητες, εκκλησίες και βιβλιοθήκες δημιουργούν ιστότοπους, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μάθουν περισσότερα για το τι κάνουν.

Τα άτομα μπορούν να δημιουργήσουν προσωπικούς ιστότοπους ή ιστολόγια για να γράψουν για τις οικογένειες, τους φίλους τους, την εργασία τους ή οποιοδήποτε άλλο θέμα.

Βρείτε και αξιολογήστε αξιόπιστες πηγές στο Διαδίκτυο

Οι εταιρείες μπορούν να δημιουργήσουν ιστότοπους για την προώθηση των προϊόντων τους, και οι πολιτικοί ακτιβιστές μπορούν να δημοσιεύουν ιστότοπους για την προώθηση του σκοπού τους. Όποιος έχει μια ιδέα και πρόσβαση στο Διαδίκτυο μπορεί να δημιουργήσει έναν ιστότοπο και να τον γεμίσει με σχεδόν οποιοδήποτε περιεχόμενο θέλει.

Από το 2018, υπάρχουν πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια ιστότοποι στον κόσμο, πολλοί από τους οποίους προστατεύονται από νόμους περί ελεύθερης έκφρασης και κατά της λογοκρισίας. Οι κάτοχοι ιστότοπων μπορούν να εκτυπώσουν ό, τι θέλουν, αληθινό ή όχι, χωρίς να ανησυχούν για τις συνέπειες.

Ως αποτέλεσμα, η ζωή στο διαδίκτυο άλλαξε αναμφίβολα τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή και την αξιολόγηση των πληροφοριών για πάντα.

Ακόμη και στην εποχή της Wikipedia, η αξιολόγηση των πηγών με βάση την εξουσία, τη συνάφεια και την ακρίβεια εξακολουθεί να αποτελεί προϋπόθεση για σοβαρούς συγγραφείς.

Οι κακές πηγές, όπως οι κακοί σπόροι, μπορούν να φέρουν πικρά φρούτα για όσους τα χρησιμοποιούν.

Ευτυχώς, οι ωκεανοί των δεδομένων και η διασυνδεσιμότητα του Διαδικτύου με παγκόσμια εμβέλεια διευκολύνουν την επαλήθευση πηγών από ποτέ.

Υπάρχουν χρονοβόρες πρακτικές χρήσης πρωτογενών πηγών, αναγνώρισης των συγγραφέων τους και επαλήθευσης της ακρίβειας των πληροφοριών που παρέχουν. Όμως οι συγγραφείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν πρόσθετα εργαλεία για να διατηρήσουν τις πηγές τους αξιόπιστες και έγκυρες.

Ορισμένα, όπως το Grammarly’s Plagiarism Checker, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που αναφέρεται είναι πρωτότυπο. Άλλα εργαλεία, όπως το Online Writing Lab (OWL) στο Πανεπιστήμιο Purdue, παρέχουν σε βάθος συμβουλές και παραδείγματα για την αξιολόγηση πηγών τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου.

Το μέλλον της γραπτής επικοινωνίας σίγουρα δεν τίθεται σε πέτρα, αλλά στον λαμπερό αιθέρα του κυβερνοχώρου. Ωστόσο, όσο οι άνθρωποι συνεχίζουν να βασίζονται στη γραπτή λέξη για την ανταλλαγή πληροφοριών, σοφίας και διορατικότητας, η αποτελεσματική και συναρπαστική γραφή θα απαιτήσει αξιόπιστες, έγκυρες και ακριβείς πηγές..

Με τόσο μεγάλο περιεχόμενο και τόσο λίγη παραβίαση, ο καθορισμός των πληροφοριών που είναι αξιόπιστες μπορεί να είναι τρομακτικό έργο. Όμως, εάν δεν το κάνετε θα μπορούσε να σας κάνει να φαίνεστε ανόητοι ή χειρότεροι. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αξιολογήσετε την αξιοπιστία ενός ιστότοπου.

Συμβουλές για τον έλεγχο της πηγής

Συμβουλές για τον έλεγχο της πηγής

Πώς βρήκατε την πηγή σας; Τα κορυφαία αποτελέσματα στο Google κερδίζονται συχνά από εμπορικούς ιστότοπους με μεγάλους προϋπολογισμούς. Οι πηγές που βρέθηκαν μέσω των κοινωνικών μέσων έχουν το ίδιο πρόβλημα. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να πάρετε μια ιδέα για το τι πρέπει να αναζητήσετε στο διαδίκτυο.

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει είτε είστε hobbyist web surfer είτε επαγγελματίας ή ακαδημαϊκός ερευνητής. Επιπλέον, έχουμε συνδέσμους προς πόρους με ακόμη πιο εμπεριστατωμένες πληροφορίες σχετικά με πράγματα όπως πρωτεύουσες και δευτερεύουσες πηγές.

Ξεκινήστε με ιστότοπους που γνωρίζετε

Αν έπρεπε να διαλέξουμε μεταξύ των ειδήσεων του κόσμου σας από τους The New York Times ή το Smitty’s Basement اخبار, οι περισσότεροι από εμάς θα έπαιρναν τους Times, επειδή είναι ένα όνομα που γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε.

Το ίδιο ισχύει και για την έρευνα στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να μάθετε τα αποτελέσματα των εκλογών της προηγούμενης εβδομάδας, η επίσκεψη στον ιστότοπο του αγαπημένου σας ειδησεογραφικού καταστήματος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Αν θέλετε συμβουλές για επενδύσεις, επιλέξτε μια εταιρεία επενδύσεων που σέβεστε και δείτε εάν ο ιστότοπός τους παρέχει τις πληροφορίες που αναζητάτε.

Μπορεί να υπάρχουν καλύτερες πληροφορίες εκεί έξω, αλλά ξεκινώντας με μια εταιρεία που εμπιστεύεστε ήδη είναι ένας καλός τρόπος για να περιορίσετε την αναζήτησή σας. Στη συνέχεια, εάν αποφασίσετε να αναζητήσετε πληροφορίες από άλλες πηγές, μπορείτε να τις συγκρίνετε με αυτές που βρήκατε πρώτα.

Εάν τα αποτελέσματα των εκλογών στο Web Press του Smitty δεν συμφωνούν με αυτά που βρήκατε στο BBC News, οι πιθανότητες είναι ότι ο Smitty δεν είναι ο πιο αξιόπιστος δημοσιογράφος.

Ελέγξτε την ημερομηνία

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να δείτε την ημερομηνία ενός άρθρου, καθώς και τις ημερομηνίες που συνδέονται με μελέτες και πόρους σε ένα άρθρο.

Εάν ένα άρθρο αναφέρει μια μελέτη που έγινε πριν από 10 χρόνια, θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των πληροφοριών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν υπάρχουν πιο πρόσφατες διαθέσιμες μελέτες για το θέμα.

Μια άλλη καλή ένδειξη ότι ένα άρθρο μπορεί να είναι ξεπερασμένο είναι κατεστραμμένο ή «νεκροί σύνδεσμοι».

Πολλά άρθρα ιστότοπου περιλαμβάνουν συνδέσμους στους οποίους μπορούν να κάνουν κλικ οι επισκέπτες για περισσότερες πληροφορίες (όπως αυτές στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας). Εάν αυτοί οι σύνδεσμοι δεν πάνε πουθενά, οι πιθανότητες είναι ότι το άρθρο είναι παλιό. Ένας νεκρός σύνδεσμος δεν είναι πιθανό να ανησυχείτε, αλλά ένα σωρό από αυτούς θα πρέπει να σηκώσει κόκκινη σημαία.

Ο δημιουργός ενός νόμιμου ιστότοπου θα αφιερώσει χρόνο για να διατηρεί ενημερωμένους τους συνδέσμους, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να μάθουν περισσότερα. Η παρουσία νεκρών συνδέσμων είναι μια καλή ένδειξη ότι ο ιστότοπος δεν διατηρείται πλέον.

Ελέγξτε τα διαπιστευτήρια

Ένας από τους καλύτερους τρόπους αξιολόγησης ενός άρθρου ή άλλου τύπου περιεχομένου που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο είναι να ελέγξετε τα διαπιστευτήρια του συγγραφέα. Αν αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με πονόδοντους, ένας πιστοποιημένος οδοντίατρος που ασκεί για πάνω από 20 χρόνια είναι μια πιο αξιόπιστη πηγή από έναν χομπίστα με ένα blog.

Εάν ο συγγραφέας παρέχει μια λίστα με αναφορές για την επικύρωση των διαπιστευτηρίων τους, ακόμη καλύτερα. Θυμηθείτε, μπορείτε να γράψετε ό, τι θέλετε στο διαδίκτυο, οπότε επειδή κάποιος λέει ότι είναι οδοντίατρος δεν σημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα.

Πολλοί ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένων αξιόπιστων ειδησεογραφικών ιστότοπων, αφήνουν τη συγγραφή άρθρων στο προσωπικό ή τους ανεξάρτητους συγγραφείς. Μπορεί να μην είναι επαγγελματίες στον τομέα για τον οποίο γράφουν. Ωστόσο, τα καλύτερα από αυτά θα βασίζονται σε επαγγελματικές πηγές και συχνά περιλαμβάνουν αποσπάσματα από ειδικούς.

Ελέγξτε το TLD και τον τομέα

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να προσδιορίσετε την αξιοπιστία ενός διαδικτυακού πόρου είναι να κοιτάξετε τον σκοπό του ιστότοπου, ο οποίος συχνά μπορεί να μάθει από το τέλος της διεύθυνσης του ιστότοπου..

Κάθε ιστότοπος καταλήγει σε τομέα ανώτατου επιπέδου (TLD). Αυτό είναι λίγο μετά την τελευταία περίοδο στο όνομα τομέα. Για παράδειγμα, το WhoIsHostingThis.com τελειώνει στο .com, το οποίο σας ενημερώνει ότι πρόκειται για εμπορικό ιστότοπο.

Είναι το πιο δημοφιλές TLD στο Διαδίκτυο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε άτομο, επιχείρηση ή άλλη οντότητα, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ερευνάτε κάτι, οι ιστότοποι .com απαιτούν περισσότερη αξιολόγηση από ορισμένους άλλους τύπους ιστότοπων.

Φροντίστε να ξεκινήσετε με αυτές τις αξιόπιστες πηγές και, στη συνέχεια, αναζητήστε πιθανή προκατάληψη. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν συχνά .com για τους ιστότοπούς τους και, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιστότοποι αυτοί δημιουργούνται για να τους βοηθήσουν να πουλήσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

Επομένως, οποιεσδήποτε πληροφορίες στον ιστότοπό τους ενδέχεται να προκαλούν προκατάληψη στον επισκέπτη να αγοράσει ό, τι είναι προς πώληση εκεί. Αν ψάχνετε για μια ειλικρινή σύγκριση μεταξύ iOS και Android, θα πρέπει να υποθέσετε ότι οτιδήποτε βρείτε στο Apple.com θα έχει σημαντική προκατάληψη έναντι του πρώην.

Εναλλακτικά, μια διεύθυνση που τελειώνει σε .edu ανήκει σε εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως κολέγιο ή πανεπιστήμιο.

Ένας επισκέπτης μπορεί να βρει ένα άρθρο εκεί γραμμένο από έναν καθηγητή που είναι ειδικός σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Ο καθηγητής μπορεί να περιλαμβάνει τα διαπιστευτήριά του στο τέλος του άρθρου καθώς και παραθέσεις. Αυτά τα στοιχεία χρησιμεύουν για να κάνουν τον ιστότοπο έναν πιο αξιόπιστο διαδικτυακό πόρο.

Ως σημείωση, οι μαθητές μπορούν επίσης να συνεισφέρουν σε πολλούς ιστότοπους .edu. Είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε παραπομπές όταν ασχολείστε με το γράψιμο ενός μαθητή για να διασφαλίσετε την αξιοπιστία.

Επίσης, εάν αναζητάτε πληροφορίες για ένα ερευνητικό έγγραφο, πιθανότατα πρέπει να αναζητήσετε άρθρα από ομότιμους κριτές. Ακριβώς επειδή ένας καθηγητής δημοσιεύει κάτι σε έναν ιστότοπο .edu δεν σημαίνει ότι οι συνομηλίκοί του έχουν ελέγξει και επικυρώσει τις πληροφορίες.

Μια διεύθυνση που καταλήγει σε .gov είναι κυβερνητικός ιστότοπος. Εάν αναζητάτε αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, τους φορολογικούς κώδικες ή ένα πολιτικό γραφείο, αυτοί οι ιστότοποι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

Το TLD .org αρχικά προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αλλά οποιοσδήποτε οργανισμός μπορεί να καταχωρίσει μια διεύθυνση .org. Όπως και οι ιστότοποι .com, θα πρέπει να περιμένετε ότι οτιδήποτε διαβάζετε σε έναν ιστότοπο .org θα έχει προκατάληψη προς την αποστολή ή τους στόχους του συγκεκριμένου οργανισμού..

Κατά τη στιγμή αυτής της γραφής, υπήρχαν περισσότεροι από 700 τομείς ανώτατου επιπέδου διαθέσιμοι, συμπεριλαμβανομένων όλων από .barber έως .ninja.

Παρόλο που αυτά τα μοναδικά TLD ενδέχεται να αποδειχθούν χρήσιμα όταν αναζητάτε έναν συγκεκριμένο τύπο υπηρεσίας, δεν μπορούν να εγγυηθούν την αξιοπιστία οποιουδήποτε περιεχομένου. Είναι πάντα ωφέλιμο να διαβάζετε όλα τα διαδικτυακά άρθρα με κριτική κριτική.

Σκάβοντας βαθύτερα

Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι, κάντε λίγο κατασκοπεία. Διαβάστε άλλα άρθρα στον ιστότοπο, ειδικά αυτά που γράφτηκαν από τον ίδιο συγγραφέα. Εμπιστεύεστε τη γνώμη τους για άλλα θέματα; Είναι η γραφή συνεπής και δυνατή; Τα άρθρα φαίνονται απίστευτα ή ακόμη και κατασκευασμένα?

Οι ροές στο Facebook είναι διαβόητες για την ανάρτηση άρθρων από τον ψεύτικο ιστότοπο ειδήσεων The Onion ως πραγματικές ιστορίες! Η ανάγνωση άλλων άρθρων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις προκαταλήψεις ενός ιστότοπου – σχεδόν όλοι οι ιστότοποι το έχουν – έτσι μπορείτε να κρίνετε καλύτερα τις πληροφορίες που παρουσιάζουν.

Η παρουσία πολλών ορθογραφικών λαθών σε έναν ιστότοπο αποτελεί επίσης ένδειξη ότι δεν είναι αξιόπιστος πόρος. Κάποιος που δημιουργεί έναν νόμιμο ιστότοπο που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στα άτομα πραγματικές πληροφορίες φροντίζει τόσο με την ορθογραφία όσο και με τη γραμματική προκειμένου να εμφανίζεται πιο επαγγελματικός.

Ελέγξτε την τοπική βιβλιοθήκη σας

Το Διαδίκτυο είναι μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών, αλλά όταν μετράει η ακρίβεια, η βιβλιοθήκη εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για έρευνα. Οι περισσότερες βιβλιοθήκες επιτρέπουν πλέον στους πελάτες να χρησιμοποιούν τα ερευνητικά τους εργαλεία στο διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να κάνετε την έρευνά σας από την άνεση της καρέκλας του υπολογιστή σας.

Οι βιβλιοθήκες έχουν πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων έρευνας, πολλές από τις οποίες απαιτούν συνδρομή και δεν είναι διαθέσιμες μέσω παραδοσιακών μηχανών αναζήτησης. Αυτές οι βάσεις δεδομένων σάς επιτρέπουν να αναζητήσετε άρθρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και βιβλία.

Δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς τους πόρους αξιολογούνται από ομοτίμους, οι πληροφορίες που βρίσκετε δεν γράφονται μόνο από επαγγελματίες, αλλά έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από άλλους επαγγελματίες του τομέα.

Μην εμπιστεύεστε την πρώτη σας πηγή

Τέλος, όπου κι αν βρίσκετε πληροφορίες, είναι καλή ιδέα να το ελέγξετε ξανά σε άλλες πηγές. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας επιπλέον διαδικτυακή έρευνα ή ελέγχοντας ορισμένες έντυπες εκδόσεις στη βιβλιοθήκη.

Εάν βρείτε τις ίδιες πληροφορίες σε αρκετούς άλλους νόμιμους ιστότοπους καθώς και σε έντυπη έκδοση, αυξάνει τις πιθανότητες ότι οι πληροφορίες είναι ακριβείς.

Οδηγός βήμα προς βήμα για την αξιολόγηση των πόρων Ιστού

Οδηγός βήμα προς βήμα για την αξιολόγηση των πόρων Ιστού

Τώρα που γνωρίζετε την επισκόπηση εύρεσης και αξιολόγησης πόρων ιστού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία με βήμα προς βήμα τρόπο.

Ελέγξτε τη διεύθυνση URL

 1. Προσωπικές σελίδες:
  1. Όχι πάντα αξιόπιστο, προσπαθήστε να μάθετε περισσότερα για τον συγγραφέα.
  2. Η διεύθυνση URL περιλαμβάνει συνήθως το όνομα του ατόμου.
   1. Εάν το όνομά τους δεν είναι το όνομα του ιστότοπου, πιθανότατα θα βρίσκεται στη διεύθυνση URL μετά από ένα σύμβολο περιστροφής ή ποσοστού.
 2. Τύπος τομέα:
  1. Ο τύπος τομέα πρέπει να αντιστοιχεί στον τύπο περιεχομένου:
   1. .com = εμπορική
   2. .edu = εκπαιδευτικό
   3. .mil = στρατιωτικός
   4. .gov = κυβέρνηση
   5. .org = μη κερδοσκοπικός οργανισμός
 3. Ποιος το δημοσίευσε?
  1. Βρείτε το πρακτορείο ή το άτομο που δημοσίευσε το άρθρο
  2. Αξιόπιστος εκδότης = αξιόπιστο περιεχόμενο και συγγραφείς
  3. Κοιτάξτε το πρώτο μέρος του URL μεταξύ http: // και ο πρώτος /.

Ποιος το έγραψε?

Μάθετε ποιος είναι υπεύθυνος για τις πληροφορίες.

 1. Βρείτε τον συγγραφέα / οργανισμό που είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο.
 2. Αναζητήστε έναν σύνδεσμο ή Σχετικά με / Σχετικά με εμάς / Ιστορικό που θα σας πει περισσότερα για αυτά
 3. Αναζητήστε πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευση και την εμπειρία τους
 4. Αξιολογήστε όσα γνωρίζετε για αυτά και αποφασίστε εάν πιστεύετε ότι είναι κατάλληλα να γράψουν για το θέμα.

Επικαιρότητα

Μια παλιά πηγή δεν είναι πάντα αξιόπιστη.

 1. Τρέχοντα θέματα: οι ημερομηνίες δημοσίευσης είναι σημαντικές
 2. Ξεπερασμένα θέματα: η ημερομηνία πρέπει να είναι κοντά στη στιγμή που το περιεχόμενο έγινε γνωστό.

Ελέγξτε τις πηγές

Δείτε πώς αναφέρονται οι πηγές και ποιος τύπος πηγής χρησιμοποιείται.

 1. Το ακαδημαϊκό περιεχόμενο πρέπει πάντα να έχει πληροφορίες πηγής και δεν πρέπει να είναι κομμάτι γνώμης.
 2. Ελέγξτε τις πηγές για αξιοπιστία και λειτουργικότητα.
 3. Εάν το περιεχόμενο αναπαράγεται από άλλη πηγή, μεταβείτε στην αρχική πηγή για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει τροποποιηθεί.

Σύνδεσμοι προς τον Ιστότοπο

Οι σύνδεσμοι από άλλους αξιόπιστους ιστότοπους δείχνουν αξιοπιστία

 1. Εάν είναι η μόνη σύνδεση με τον ιστότοπο (από άλλα μέρη του ιστότοπού τους), τότε ενδέχεται να μην είναι αξιόπιστη.
 2. Μάθετε ποιος συνδέεται με αυτούς:
  1. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL στο πλαίσιο αναζήτησης στο Alexa.com. Κάντε κλικ στο “Λήψη λεπτομερειών”. Μάθετε σχετικά με τις πληροφορίες επισκεψιμότητας του ιστότοπου, ποιος συνδέεται με αυτούς και άλλες λεπτομέρειες.
 3. Βρείτε σχετικούς ιστότοπους
  1. Πληκτρολογήστε το σύνδεσμο στο πλαίσιο αναζήτησης Google. Επικολλήστε τη διεύθυνση URL αμέσως μετά την άνω και κάτω τελεία, χωρίς κενά. Οι μηχανές αναζήτησης διαφοράς ενδέχεται να έχουν διαφορετικά αποτελέσματα, οπότε δοκιμάστε περισσότερα από ένα. Εάν δεν βλέπετε συνδέσμους, συντομεύστε τη διεύθυνση URL.

Συνολική αξιολόγηση

Αφού ελέγξετε όλες αυτές τις πληροφορίες, μπορείτε να αποφασίσετε εάν πιστεύετε
η πηγή να είναι αξιόπιστη.

 1. Δεδομένου ότι το Διαδίκτυο είναι ανοιχτό σε όλους, θυμηθείτε ότι μπορεί να κοιτάτε ψευδείς πληροφορίες ή απόψεις αντί για γεγονότα.
 2. Εάν δεν είστε βέβαιοι, μεταβείτε σε ένα γραφείο αναφοράς στη βιβλιοθήκη ή ζητήστε συμβουλές από έναν ειδικό.

Πηγές

 • Αξιολόγηση πηγών – Lee.edu
 • Αξιολόγηση πηγών Ιστού – Berkeley.edu

Ένας οπτικός οδηγός για την αξιολόγηση πηγών στον Ιστό

Ένας οπτικός οδηγός για την αξιολόγηση πηγών στον Ιστό

Ακολουθεί ένα πιο λεπτομερές γραφικό (με κινούμενα στοιχεία) που θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τις πηγές πληροφοριών στον ιστό. Ο οδηγός βήμα προς βήμα είναι πιθανώς καλύτερος να χρησιμοποιείται καθημερινά, αλλά αυτό το γραφικό περιέχει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το γραφικό στην εργασία σας, ανατρέξτε ακριβώς παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

αξιολόγηση πόρων Ιστού

Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το γραφικό

Είμαστε πολύ περήφανοι για τις απεικονίσεις δεδομένων μας. Ο καθένας είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών ταλαντούχων ανθρώπων για πολύ καιρό έρευνα, συγγραφή, επεξεργασία, απόδοση. Και πλημμυρίζουμε με αιτήματα για χρήση τους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποχρεωθούμε. Αλλά υπό αυστηρές οδηγίες.

Μη κερδοσκοπική χρήση

Εάν είστε εκπαιδευτική, κυβερνητική ή μη κερδοσκοπική ομάδα, μη διστάσετε να τη χρησιμοποιήσετε στην εργασία σας. Αλλά προσθέστε ένα σημείωμα σε αυτό που λέει ότι προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και είναι ευγενική προσφορά του WhoIsHostingThis.

Ο παρακάτω σύνδεσμος θα κατεβάσει το γραφικό: Αξιολόγηση πόρων Ιστού: Ένας δεύτερος οδηγός 60.

Άλλες χρήσεις

Εάν θέλετε να ενσωματώσετε αυτό το γραφικό στον ιστότοπό σας, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω κώδικα. Απλώς κάντε κλικ στο πλαίσιο. Αυτό θα επισημάνει το κείμενο. Στη συνέχεια, αντιγράψτε το στο πρόχειρο του υπολογιστή σας και επικολλήστε το στην ιστοσελίδα σας.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι και πόροι

Χρήσιμοι σύνδεσμοι και πόροι

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον προσδιορισμό της αξιοπιστίας ενός διαδικτυακού πόρου, επισκεφθείτε:

 • Αξιολόγηση πηγών Διαδικτύου: Συμβουλές και κόλπα για την αξιολόγηση ιστοτόπων.
 • Αξιολόγηση της νομιμότητας των διαδικτυακών πηγών (PDF, ανακτήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2017)
 • Αξιολόγηση πόρων από το Πανεπιστήμιο Purdue
 • Πώς να αξιολογήσετε την αξιοπιστία ενός διαδικτυακού πόρου
 • Η σημασία των πρωτογενών και δευτερογενών πηγών
 • Σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με τους πόρους Ιστού
 • Κοιτάζοντας έναν πόρο Ιστού με κρίσιμο τρόπο (PDF)
 • Λόγοι για να μην βασίζεστε στην Wikipedia ως πηγή
 • Επτά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αξιολόγηση της αξιοπιστίας ενός ιστότοπου
 • Έξι πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε κατά την αξιολόγηση ενός πόρου Ιστού
 • Συμβουλές για τον έλεγχο της νομιμότητας ενός διαδικτυακού πόρου
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map