Οδηγός για τη μετακίνηση κεντρικών υπολογιστών ιστού

Αποκάλυψη: Η υποστήριξή σας βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας του ιστότοπου! Κερδίζουμε ένα τέλος παραπομπής για ορισμένες από τις υπηρεσίες που προτείνουμε σε αυτήν τη σελίδα.


Η λήψη της απόφασης να αποχωρήσετε από τον τρέχοντα πάροχο φιλοξενίας σας υπέρ αυτού που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας είναι μια δύσκολη απόφαση. Ένα από τα πράγματα που συχνά εμποδίζουν τους webmaster να κάνουν μια αλλαγή είναι να μετακινήσετε έναν ιστότοπο από έναν κεντρικό υπολογιστή στον άλλο. Ευτυχώς, είναι δυνατή η εναλλαγή κεντρικών υπολογιστών με ελάχιστο ή και καθόλου χρόνο διακοπής.

Το κλειδί είναι να ερευνήσετε τη διαδικασία πριν ξεκινήσετε, να σχεδιάσετε την κίνησή σας προσεκτικά και να εμπλέξετε τον νέο σας οικοδεσπότη στη διαδικασία για να κάνετε τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη.

Προγραμματίστε την κίνησή σας

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία μετάβασης από έναν πάροχο φιλοξενίας σε έναν άλλο είναι να σχεδιάσετε προσεκτικά τη μετακίνηση.

Κατά την επιλογή ενός νέου κεντρικού υπολογιστή, να είστε προσεκτικοί και σκόπιμοι. Κάντε την έρευνά σας. Εάν έχετε αποφασίσει να κάνετε μια αλλαγή, υπάρχει πιθανώς ένας καλός λόγος για αυτήν. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξετε στην ίδια παλιά κατάσταση με τον νέο σας πάροχο φιλοξενίας. Κάντε την έρευνά σας προτού εγγραφείτε για ένα νέο σχέδιο.

Αφού επιλέξετε έναν κεντρικό υπολογιστή, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τη διαδικασία μετεγκατάστασης.

Το πιο κοινό περιβάλλον φιλοξενίας είναι ένας κοινόχρηστος διακομιστής Linux με βάσεις δεδομένων MySQL και πίνακα ελέγχου cPanel. Σε αυτό το σεμινάριο, θα δείξουμε πώς να μετακινήσουμε έναν ιστότοπο μεταξύ δύο κεντρικών υπολογιστών που προσφέρουν αυτό το περιβάλλον. Εάν η μετακίνησή σας περιλαμβάνει ένα πιο εξωτικό ή εξελιγμένο περιβάλλον, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πλήρης συμβατότητα μεταξύ των αρχείων και της βάσης δεδομένων του ιστότοπού σας και του νέου περιβάλλοντος στο οποίο μετακινείστε, μιλώντας στο τμήμα υποστήριξης του νέου κεντρικού υπολογιστή πριν εγγραφείτε.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε προσεκτικά πώς είναι δομημένη η ιστοσελίδα σας. Οι απλοί ιστότοποι μπορεί να αποτελούνται από λίγα στατικά αρχεία HTML, CSS και JavaScript. Αυτοί οι τύποι ιστότοπων χρειάζονται λίγα λεπτά για τη μετεγκατάσταση. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των ιστοτόπων σήμερα τροφοδοτείται από ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου κάποιας ποικιλίας. Αποτελούνται από δύο βασικά στοιχεία: αρχεία ιστότοπου και βάση δεδομένων.

Σκεφτείτε τα κομμάτια του παζλ του ιστότοπου που θα χρειαστεί να μετακινήσετε και να επανασυναρμολογήσετε στον νέο σας λογαριασμό φιλοξενίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία θα έχει την εξής μορφή:

 • Αντιγράψτε τα αρχεία ιστότοπου και τη βάση δεδομένων από τον υπάρχοντα λογαριασμό φιλοξενίας σας.
 • Ανεβάστε αρχεία και βάση δεδομένων ιστότοπου στο νέο σας λογαριασμό φιλοξενίας.
 • Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας στον νέο διακομιστή.
 • Σημειώστε τομέα στους διακομιστές ονομάτων του νέου σας κεντρικού υπολογιστή.
 • Περιμένετε μερικές μέρες για να βεβαιωθείτε ότι η διαμόρφωση του νέου ονόματος διακομιστή έχει διαδοθεί σε όλο το σύστημα DNS.
 • Κλείστε τον παλιό σας λογαριασμό φιλοξενίας.

Αντιγράψτε τα αρχεία και τη βάση δεδομένων του ιστότοπού σας

Ο στόχος σας στην αντιγραφή των αρχείων και της βάσης δεδομένων του ιστότοπού σας είναι να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο του ιστότοπού σας όπως είναι τώρα, έτσι ώστε οι επισκέπτες σας να μην ξέρουν ποτέ ότι κάτι άλλαξε πίσω από τα παρασκήνια.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε κατά την αντιγραφή των αρχείων του ιστότοπού σας είναι ότι έχει σημασία η δομή του καταλόγου. Όποια και αν είναι η δομή των φακέλων στον υπάρχοντα λογαριασμό φιλοξενίας σας, μην το χάσετε. Πραγματοποιήστε λήψη των αρχείων του ιστότοπου ακριβώς όπως είναι και ανεβάστε τα στο νέο λογαριασμό σας χωρίς να τα τροποποιήσετε.

Εάν μετακινείτε πράγματα ή αλλάζετε ονόματα αρχείων κινδυνεύετε να σπάσετε εσωτερικούς συνδέσμους ή, χειρότερα, ολόκληρο το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου σας.

Αντιγράψτε τα αρχεία του ιστότοπού σας

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να αντιγράψετε τα αρχεία του ιστότοπού σας. Μια κοινή μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα-πελάτη FTP όπως το Filezilla για να εκτελέσετε την εργασία.

Η χρήση του FTP για την αντιγραφή των αρχείων του ιστότοπού σας στον υπολογιστή σας είναι μια διαδικασία 4 βημάτων:

 1. Δημιουργήστε έναν φάκελο στον υπολογιστή σας όπου θα αντιγράψετε τα αρχεία του ιστότοπού σας. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, δημιουργήσαμε ένα αρχείο που ονομάζεται Αρχεία ιστότοπου & Βάση δεδομένων και το αποθηκεύσατε στην επιφάνεια εργασίας για να το βρείτε εύκολα.
 2. Συνδεθείτε στον υπάρχοντα λογαριασμό φιλοξενίας χρησιμοποιώντας FTP και εντοπίστε τα αρχεία του ιστότοπού σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα βρίσκονται στο δημόσια_html ντοσιέ.
 3. Σύρετε όλα τα αρχεία του ιστότοπού σας στο φάκελο που δημιουργήσατε και περιμένετε να ολοκληρωθεί η λήψη.
 4. Ανοίξτε το φάκελο και βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία που κατεβάσατε όπως θέλατε. Εάν όλα είναι καλά, κλείστε τη σύνδεση FTP.

Filezilla: Αντιγραφή αρχείων στον υπολογιστή

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου θα είναι ορατό.

Filezilla: Λήψη αρχείου

Το επόμενο βήμα είναι να αντιγράψετε τη βάση δεδομένων του ιστότοπού σας. Ωστόσο, εάν ο ιστότοπός σας αποτελείται απλώς από στατικά αρχεία HTML, CSS και JavaScript και δεν είναι συνδεδεμένο σε βάση δεδομένων, είστε έτοιμοι να ανεβάσετε τα αρχεία του ιστότοπού σας στο διακομιστή.

Αντιγράψτε τη βάση δεδομένων του ιστότοπού σας

Στη συνέχεια, θέλετε να πάρετε τη βάση δεδομένων που σχετίζεται με τον ιστότοπό σας. Για να το κάνετε αυτό, θα χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα που παρέχεται από τον τρέχοντα πάροχο φιλοξενίας. Ο πιο κοινός τύπος βάσης δεδομένων είναι μια βάση δεδομένων MySQL και η πιο συνηθισμένη εφαρμογή για εργασία με βάσεις δεδομένων MySQL είναι η phpMyAdmin.

Εάν ο ιστότοπός σας δεν διαθέτει βάση δεδομένων, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς αυτό το βήμα και να προχωρήσετε και να ανεβάσετε τα αρχεία του ιστότοπού σας.

Εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί διαφορετικό τύπο βάσης δεδομένων, όπως μια βάση δεδομένων PostgreSQL, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την κατάλληλη εφαρμογή για αυτόν τον τύπο βάσης δεδομένων, όπως το phpPgAdmin στην περίπτωση βάσεων δεδομένων PostgreSQL.

Για να αντιγράψετε μια βάση δεδομένων MySQL, μεταβείτε στον τρέχοντα πίνακα ελέγχου του λογαριασμού φιλοξενίας και αναζητήστε το PhpMyAdmin στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού σας. Δείτε πώς φαίνεται το εικονίδιο στο cPanel.

Βάση δεδομένων cPanel

Κάντε κλικ στο phpMyAdmin και θα συνδεθείτε στην εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσετε για να εντοπίσετε την κατάλληλη βάση δεδομένων και να κατεβάσετε ένα αντίγραφο.

Στην αριστερή πλευρά του παραθύρου θα δείτε μια λίστα με τις βάσεις δεδομένων στο λογαριασμό σας. Επιλέξτε τη βάση δεδομένων για τον ιστότοπο που μετακινείτε και κάντε κλικ σε αυτήν. Στη συνέχεια, επιλέξτε το Εξαγωγή στην κορυφή του παραθύρου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Πηγαίνω για να κατεβάσετε όλες τις βάσεις δεδομένων σας σε μορφή SQL.

Εξαγωγή PhpMyAdam

Εντοπίστε το ληφθέν αρχείο SQL και μετακινήστε το στον ίδιο φάκελο με τα αρχεία του ιστότοπού σας για να διευκολύνετε την εύρεση όταν το χρειάζεστε.

Ρυθμίστε τον ιστότοπό σας και τη βάση δεδομένων στον νέο σας λογαριασμό φιλοξενίας

Για να ρυθμίσετε τον ιστότοπό σας στο νέο λογαριασμό φιλοξενίας, θα πρέπει να κάνετε τέσσερα πράγματα:

 • Δημιουργήστε μια νέα βάση δεδομένων στον νέο λογαριασμό φιλοξενίας σας.
 • Ανεβάστε τους πίνακες βάσης δεδομένων στη νέα βάση δεδομένων.
 • Τροποποιήστε τα αρχεία του ιστότοπού σας, ώστε να αντικατοπτρίζουν το νέο όνομα και τα διαπιστευτήριά σας στη βάση δεδομένων.
 • Ανεβάστε τα αρχεία του ιστότοπού σας στο διακομιστή.

Ρύθμιση νέας βάσης δεδομένων

Ανάλογα με τον τρόπο διαμόρφωσης του λογαριασμού φιλοξενίας, θα δημιουργήσετε μια νέα βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας το phpMyAdmin ή τον Οδηγό βάσεων δεδομένων MySQL. Η χρήση του οδηγού είναι λίγο πιο φιλική προς το χρήστη και διαισθητική, επομένως είναι η μέθοδος που θα δείξουμε.

Αρχικά, βρείτε τον οδηγό στο νέο λογαριασμό φιλοξενίας cPanel.

Οδηγός βάσης δεδομένων MySQL

Στην επόμενη οθόνη θα εισαγάγετε ένα όνομα για τη νέα βάση δεδομένων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε όνομα θέλετε.

Οδηγός βάσης δεδομένων MySQL 1

Στην επόμενη οθόνη, δημιουργήστε έναν χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για τη βάση δεδομένων. Είναι καλή ιδέα, αν και όχι υποχρεωτική, να χρησιμοποιήσετε το Δημιουργία κωδικού πρόσβασης για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης. Απλά φροντίστε να το αποθηκεύσετε κάπου ασφαλές, ώστε να μπορείτε να το βρείτε όταν τη χρειάζεστε.

Σε αυτό το σημείο είναι καλή ιδέα να σημειώσετε το όνομα της βάσης δεδομένων, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Μόλις αποθηκεύσετε με ασφάλεια αυτά που μπορείτε να τα βρείτε ξανά εύκολα, κάντε κλικ στο Δημιουργία χρήστη.

Οδηγός βάσης δεδομένων MySQL 2

Στην ακόλουθη οθόνη, επιλέξτε το ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ πλαίσιο ελέγχου και κάντε κλικ στο Επόμενο βήμα.

Οδηγός βάσης δεδομένων MySQL 3

Στην επόμενη οθόνη θα δείτε ένα μήνυμα επιτυχίας που θα σας ενημερώνει ότι ο χρήστης που δημιουργήσατε έχει δικαιώματα στη βάση δεδομένων. Η βάση δεδομένων σας έχει πλέον ρυθμιστεί και είναι έτοιμη να εισαγάγετε τα δεδομένα sql που κατεβάσατε από τον προηγούμενο κεντρικό υπολογιστή σας.

Οδηγός βάσης δεδομένων MySQL 4

Μεταφόρτωση δεδομένων στη νέα βάση δεδομένων

Επιστρέψτε στη διεπαφή cPanel και επιλέξτε phpMyAdmin. Τώρα θα πρέπει να μπορείτε να εντοπίσετε τη νέα βάση δεδομένων που μόλις δημιουργήσατε στην πλευρική γραμμή στην αριστερή πλευρά του παραθύρου.

Επιλέξτε τη βάση δεδομένων που μόλις δημιουργήσατε και κάντε κλικ στο Εισαγωγή καρτέλα στο πάνω μέρος του παραθύρου. Στη σελίδα Εισαγωγή, επιλέξτε Επιλέξτε το αρχείο και επιλέξτε το αρχείο βάσης δεδομένων.

Επιλέξτε Βάση δεδομένων για μεταφόρτωση

Μόλις βρείτε και επιλέξετε το αρχείο βάσης δεδομένων, μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στο Πηγαίνω. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, θα δείτε ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει ότι η εισαγωγή ήταν επιτυχής.

Τροποποίηση αρχείων ιστότοπου

Εάν ο ιστότοπός σας αποτελείται τόσο από αρχεία ιστότοπου όσο και από μια βάση δεδομένων, θα χρειαστεί να τροποποιήσετε τα αρχεία του ιστότοπού σας για να τα συνδέσετε στη βάση δεδομένων που μόλις δημιουργήσατε..

Το αρχείο που πρέπει να τροποποιήσετε για να συνδέσετε τον ιστότοπό σας και τη βάση δεδομένων θα διαφέρει ανάλογα με το λογισμικό με το οποίο δημιουργήσατε τον ιστότοπό σας. Ακολουθούν τα αρχεία που θα θέλετε να αναζητήσετε εάν χρησιμοποιείτε ένα από τα τρία πιο δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου:

 • WordPress: wp-config.php;
 • Joomla: config.php;
 • Drupal: settings.php.

Ακολουθούν οι αλλαγές στο WordPress.

Ενημέρωση διαμόρφωσης WordPress

Εάν εργάζεστε με το Joomla, το αρχείο διαμόρφωσης φαίνεται πολύ διαφορετικό.

Joomla! Ενημέρωση διαμόρφωσης

Το Drupal μοιάζει περισσότερο με το WordPress από ό, τι το Joomla, αλλά η παραγγελία και η μορφή είναι λίγο διαφορετική, επομένως προσέξτε καθώς εισάγετε τις λεπτομέρειες της βάσης δεδομένων, του χρήστη και του κωδικού πρόσβασης.

Ενημέρωση ρυθμίσεων Drupal

Τώρα αποθηκεύστε τις αλλαγές που έχετε κάνει και κλείστε το αρχείο. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό λογισμικό για την τροφοδοσία του ιστότοπού σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην τεκμηρίωση που ισχύει για το λογισμικό σας για να εντοπίσετε το σωστό αρχείο που θέλετε να τροποποιήσετε.

Ανεβάστε τα αρχεία του ιστότοπού σας

Τώρα είστε έτοιμοι να ανεβάσετε τα αρχεία του ιστότοπού σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να ανεβάσετε τα αρχεία είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα-πελάτη FTP. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ FTP για να συνδεθείτε στον νέο λογαριασμό φιλοξενίας, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν νέο χρήστη FTP. Επιστρέψτε στον νέο πίνακα ελέγχου του λογαριασμού φιλοξενίας και αναζητήστε το Λογαριασμοί FTP εικόνισμα.

Ορισμός λογαριασμού FTP

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν χρήστη FTP και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που παρέχονται από τον πάροχο φιλοξενίας σας για να συνδέσετε τον πελάτη FTP στον νέο σας λογαριασμό φιλοξενίας.

Στη συνέχεια, εντοπίστε το δημόσια_html φάκελο και σύρετε τα αρχεία του ιστότοπού σας σε αυτόν.

FTP Μεταφόρτωση αρχείων ιστότοπου

Θυμηθείτε, πρέπει να διατηρείτε την ίδια δομή καταλόγου κατά τη μεταφόρτωση των αρχείων του ιστότοπού σας. Έτσι, εάν τα αρχεία του ιστότοπού σας περιλαμβάνονται απευθείας στο δημόσια_html κατάλογο στον παλιό λογαριασμό φιλοξενίας σας, βάλτε τα απευθείας στον ίδιο κατάλογο του νέου λογαριασμού φιλοξενίας σας. Ομοίως, εάν τα αρχεία του ιστότοπού σας περιείχαν έναν υποκατάλογο στο εσωτερικό του δημόσια_html, αντικατοπτρίζει αυτήν τη διάταξη καταλόγου στο νέο λογαριασμό φιλοξενίας σας.

Στην περίπτωση του παραδείγματος μας, όλα τα αρχεία του ιστότοπού μας περιέχονται σε έναν κατάλογο που ονομάζεται wordpress που ήταν ένας υποκατάλογος του δημόσια_html. Έτσι, όταν ανεβάζουμε τα αρχεία στον νέο λογαριασμό, θα ανεβάζουμε ολόκληρο wordpress κατάλογο στο δημόσια_html κατάλογο έτσι ώστε η διαδρομή αρχείου που προκύπτει να μοιάζει με αυτό: / public_html / wordpress.

Οδηγοί για τη μετακίνηση συγκεκριμένων τύπων ιστότοπων

Η παραπάνω διαδικασία είναι μια βασική εξήγηση για τον τρόπο μετακίνησης αρχείων και βάσεων δεδομένων για τους περισσότερους κοινούς ιστότοπους σε κοινόχρηστο περιβάλλον φιλοξενίας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί οδηγοί για συγκεκριμένες εφαρμογές που θα παρέχουν πιο λεπτομερείς οδηγίες που είναι μοναδικές για την εφαρμογή που τροφοδοτεί τον ιστότοπό σας.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ιστότοπου και η τεκμηρίωση που πρέπει να ελέγξετε πριν μετακινήσετε τον ιστότοπό σας:

 • WordPress Codex: Μετακίνηση WordPress
 • Drupal Κοινότητα Τεκμηρίωση: Μετεγκατάσταση ιστότοπου
 • Joomla! Τεκμηρίωση: Αντιγραφή ιστότοπου Joomla
 • Γνωσιακή βάση phpBB: Μεταφορά της κάρτας σας σε νέο κεντρικό υπολογιστή ή τομέα
 • Εγχειρίδιο MediaWiki: Μετακίνηση ενός Wiki

Δοκιμάστε τον ιστότοπό σας πριν μεταβείτε ζωντανά

Στην ιδανική περίπτωση, θα ελέγξετε τη σύνδεση μεταξύ του ιστότοπού σας και της βάσης δεδομένων προτού μεταβείτε ζωντανά στον ιστότοπό σας που φιλοξενείται από τον νέο σας οικοδεσπότη. Ωστόσο, αυτό είναι μια προηγμένη τεχνική που μπορούμε να περιγράψουμε μόνο σε υψηλό επίπεδο, επειδή η διαδικασία διαφέρει από το ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και τον πάροχο φιλοξενίας στο επόμενο.. Επικοινωνήστε με τον νέο σας πάροχο φιλοξενίας εάν χρειάζεστε βοήθεια με αυτό το βήμα.

Εάν δεν δοκιμάσετε τη σύνδεση πριν δείξετε τον τομέα σας στους νέους διακομιστές ονομάτων κεντρικών υπολογιστών, τότε σχεδιάστε τη μετάβαση από τους διακομιστές ονομάτων του παλιού κεντρικού υπολογιστή σας στους διακομιστές ονομάτων του νέου σας κεντρικού υπολογιστή για μια στιγμή που ο ιστότοπός σας αντιμετωπίζει χαμηλή επισκεψιμότητα. Για πολλούς ιστότοπους, αργά το βράδυ το σαββατοκύριακο είναι μια καλή στιγμή για να προγραμματίσετε μια μετάβαση. Μελετήστε τα στατιστικά στοιχεία επισκεπτών του ιστότοπού σας για να εντοπίσετε τον καλύτερο χρόνο για να κάνετε την αλλαγή με ελάχιστη διακοπή σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Θα πρέπει να κάνετε δύο πράγματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας προτού ξεκινήσετε τη μετάδοση:

 • Καθορίστε πώς ο κεντρικός υπολογιστής σας επιτρέπει προσωρινές διευθύνσεις URL και διαμορφώστε μια διεύθυνση URL για πρόσβαση στον λογαριασμό σας.
 • Προσαρμόστε τις λεπτομέρειες διαμόρφωσης του ιστότοπού σας, οι οποίες ενδέχεται να αποθηκευτούν σε ένα αρχείο διαμόρφωσης ή σε έναν πίνακα βάσης δεδομένων, ώστε να αντικατοπτρίζουν την προσωρινή διεύθυνση URL.

Ο οικοδεσπότης σας μπορεί να παρέχει τεκμηρίωση που περιέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τη διαμόρφωση μιας προσωρινής διεύθυνσης URL. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την τεκμηρίωση που χρειάζεστε, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης του οικοδεσπότη σας για βοήθεια.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το προσωρινό URL θα μοιάζει με αυτό:

http://hostserver123.com/~account/

Το πρώτο μέρος της διεύθυνσης αποτελείται από την άμεση διεύθυνση του διακομιστή σας και το δεύτερο μέρος είναι το όνομα χρήστη του πίνακα ελέγχου που προηγείται μια περιστροφή. Μπορείτε να βρείτε την άμεση διεύθυνση του διακομιστή σας στο Πληροφορίες λογαριασμού τμήμα της διεπαφής cPanel ή επικοινωνώντας με το τμήμα υποστήριξης του κεντρικού υπολογιστή σας.

Μόλις διαμορφώσετε μια προσωρινή διεύθυνση URL και τροποποιήσετε τον ιστότοπό σας ώστε να λειτουργεί στην προσωρινή διεύθυνση URL, επισκεφτείτε τον ιστότοπό σας. Ο στόχος σας είναι να επιβεβαιώσετε ότι η σύνδεση μεταξύ των αρχείων του ιστότοπού σας και της βάσης δεδομένων έγινε επιτυχώς.

Μόλις αποφασίσετε ότι η σύνδεση μεταξύ του ιστότοπού σας και της βάσης δεδομένων λειτουργεί σωστά, προχωρήστε και αλλάξτε τις λεπτομέρειες διαμόρφωσης του ιστότοπου για να αντικατοπτρίσετε τον μόνιμο τομέα όπου θα βρεθεί ο ιστότοπος.

Δημιουργήστε έναν νέο τομέα

Προτού μπορέσετε να τοποθετήσετε το όνομα τομέα στον ιστότοπό σας που φιλοξενείται στο νέο λογαριασμό φιλοξενίας, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια εγγραφή του τομέα στον νέο λογαριασμό φιλοξενίας. Στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού φιλοξενίας σας, βρείτε το Τομείς της Addon εικόνισμα.

Τομείς πρόσθετων

Όταν δημιουργείτε τον τομέα addon, χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση URL όπου θέλετε να βρεθεί ο ιστότοπος. Για τη ρίζα του εγγράφου, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το φάκελο στον οποίο έχετε ανεβάσει τα αρχεία του ιστότοπού σας.

Δημιουργία πρόσθετου τομέα

Δημιουργία διευθύνσεων email

Πριν αλλάξετε τους διακομιστές ονομάτων τομέα σας, θα θελήσετε να δημιουργήσετε ξανά τυχόν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουν αυτήν τη στιγμή αλληλογραφία στον παλιό σας λογαριασμό φιλοξενίας. Εάν δεν ρυθμίσετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προτού δείξετε τον τομέα σας στο νέο λογαριασμό φιλοξενίας σας, ενδέχεται να χαθούν ορισμένα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στον πίνακα ελέγχου φιλοξενίας, αναζητήστε το Λογαριασμοί email εικόνισμα.

Λογαριασμοί email

Από την επόμενη οθόνη, προχωρήστε και αναδημιουργήστε τυχόν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουν αλληλογραφία στον παλιό σας λογαριασμό φιλοξενίας.

Δημιουργία διευθύνσεων email

Ενημερώστε το πιστοποιητικό ασφαλείας σας

Εάν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας μέσω https, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το πιστοποιητικό SSL στον νέο σας λογαριασμό φιλοξενίας για να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να σας βοηθήσει ο νέος πάροχος φιλοξενίας στην εγκατάσταση του πιστοποιητικού. Επικοινωνήστε με τον νέο σας κεντρικό υπολογιστή σχετικά με τη διοικητική μέριμνα της εγκατάστασης του υπάρχοντος πιστοποιητικού SSL και να γνωρίζετε ότι ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσετε μερικά επιπλέον δολάρια για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του κεντρικού υπολογιστή σας για εσάς.

Ενημερώστε τους διακομιστές ονομάτων τομέα σας

Τώρα που έχετε ρυθμίσει τον ιστότοπό σας και τον έχετε δοκιμάσει και ρυθμίσετε τα εισερχόμενα του email σας, ήρθε η ώρα να δείξετε το όνομα τομέα σας στους νέους διακομιστές ονομάτων κεντρικών υπολογιστών. Μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού φιλοξενίας και αναζητήστε τους κεντρικούς υπολογιστές σας Διακομιστές ονόματος. Θα πρέπει να μοιάζουν με αυτό:

ns1.host_server123.com
ns2.host_server123.com

Τώρα μεταβείτε στον ιστότοπο του καταχωρητή ονόματος domain σας, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και προσθέστε τους διακομιστές ονομάτων domain host στον τομέα σας.

Αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια είναι ότι ο καταχωρητής ονομάτων τομέα σας θα αρχίσει να στέλνει ενημερωμένες πληροφορίες σε όλους τους διακομιστές που αποτελούν το σύστημα ονομάτων τομέα (DNS). Αυτή η διαδικασία ονομάζεται διάδοση και ενδέχεται να χρειαστούν έως και 24 ώρες για τη μετάδοση των πληροφοριών σε όλους τους διακομιστές του συστήματος. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διάδοση, ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι προσβάσιμος και στους δύο λογαριασμούς φιλοξενίας.

Μεταφορά ονομάτων τομέα

Το όνομα τομέα σας είναι καταχωρημένο και ανανεώνεται με καταχωρητή ονόματος τομέα. Ο ιστότοπός σας φιλοξενείται από έναν πάροχο φιλοξενίας. Σε πολλές περιπτώσεις, ο πάροχος φιλοξενίας και ο καταχωρητής ονόματος τομέα ενδέχεται να είναι η ίδια εταιρεία. Ωστόσο, αυτό σίγουρα δεν πρέπει να ισχύει.

Εάν ολοκληρώνετε τη διαδικασία μετακίνησης από έναν πάροχο φιλοξενίας σε έναν άλλο, έχετε πλέον την επιλογή να μετακινήσετε την εγγραφή ονομάτων τομέα σας στον νέο πάροχο φιλοξενίας ή να τον αφήσετε στον τρέχοντα καταχωρητή ονομάτων τομέα σας.

Εάν πιστεύετε ότι θα ήταν απλούστερο να διαχειριστείτε το όνομα τομέα και τη φιλοξενία σας από τον ίδιο προμηθευτή, μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε την εγγραφή ονόματος domain στον νέο σας κεντρικό υπολογιστή. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει πρώτα να μεταβείτε στον τρέχοντα ιστότοπο του καταχωρητή σας, να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και να αποδεσμεύσετε το όνομα τομέα για μεταφορά.

Αφού αποδεσμεύσετε το όνομα τομέα σας για μεταφορά στον νέο σας κεντρικό υπολογιστή, μεταβείτε στη νέα δυνατότητα μεταφοράς ονόματος τομέα κεντρικών υπολογιστών.

Μεταφορά τομέα

Από αυτό το σημείο, η διαδικασία θα διαφέρει ανάλογα με το ποιος φιλοξενείτε. Θα υπάρξει χρέωση για τη διεκπεραίωση της μεταφοράς, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ο νέος σας καταχωρητής θα ασχοληθεί επίσης με ένα επιπλέον έτος εγγραφής ονόματος τομέα.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από τον οικοδεσπότη σας για να ολοκληρώσετε τη μεταφορά και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το όνομα τομέα δείχνει στον σωστό φάκελο στον λογαριασμό φιλοξενίας σας.

Ακυρώστε τον παλιό σας λογαριασμό φιλοξενίας

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία μεταφοράς του ιστότοπού σας στον νέο σας πάροχο φιλοξενίας, είναι καλή ιδέα να περιμένετε τουλάχιστον μία ή δύο πλήρεις ημέρες προτού ακυρώσετε τον παλιό λογαριασμό φιλοξενίας σας. Εκτελέστε το όνομα τομέα σας μέσω ενός εργαλείου για να επαληθεύσετε ότι οι αλλαγές ονόματος τομέα έχουν διαδοθεί σε όλο το σύστημα DNS πριν κλείσετε τον παλιό λογαριασμό σας.

Ένα από τα ευκολότερα εργαλεία για χρήση για το σκοπό αυτό είναι το δικό μας εργαλείο ανακάλυψης φιλοξενίας. Απλώς μεταβείτε στην αρχική σελίδα μας, εισαγάγετε το δικό σας όνομα τομέα στη γραμμή εντολών αναζήτησης και κάντε κλικ στο Αναζήτηση. Στα αποτελέσματα, ρίξτε μια ματιά στους διακομιστές ονομάτων. Θα πρέπει να δείτε τους διακομιστές ονομάτων του νέου σας κεντρικού υπολογιστή. Εάν δεν το κάνετε, τότε ο τομέας σας δεν δείχνει ακόμη τον νέο σας λογαριασμό φιλοξενίας.

Εάν έχουν περάσει λιγότερο από 24 ώρες από τότε που ορίσατε τον τομέα σας στους νέους διακομιστές ονομάτων κεντρικών υπολογιστών, ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο περισσότερο. Εάν έχει περάσει περισσότερο από 24 ώρες, μεταβείτε στον ιστότοπο καταχωρητών ονομάτων τομέα σας και επαληθεύστε ότι έχετε εκχωρήσει σωστά τους νέους διακομιστές ονομάτων κεντρικών υπολογιστών.

Εάν όλα φαίνεται να είναι εντάξει, περιμένατε περισσότερες από 24 ώρες και ο τομέας σας εξακολουθεί να μην δείχνει στους διακομιστές ονομάτων του νέου σας κεντρικού υπολογιστή, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον καταχωρητή ονομάτων τομέα σας για να αντιμετωπίσετε περαιτέρω το πρόβλημα..

Μόλις ο τομέας σας δείχνει στον νέο ιστότοπο του λογαριασμού φιλοξενίας, οι επισκέπτες θα επισκέπτονται και θα αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας στον νέο διακομιστή του. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του παλιού σας λογαριασμού φιλοξενίας και να τους ενημερώσετε επίσημα ότι θέλετε να κλείσετε τον λογαριασμό φιλοξενίας σας.

Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότεροι λογαριασμοί φιλοξενίας έχουν ρυθμιστεί για αυτόματη ανανέωση στο τέλος της τρέχουσας περιόδου. Γι ‘αυτό φροντίστε να λάβετε επιβεβαίωση από τον παλιό πάροχο φιλοξενίας σας ότι ο λογαριασμός έχει κλείσει και δεν θα ανανεωθεί.

Οδηγίες για συγκεκριμένους παρόχους φιλοξενίας

Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας προσφέρουν μια εκτεταμένη βάση γνώσεων με πληροφορίες για πολλά από αυτά τα θέματα. Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να βρείτε τις πληροφορίες που ψάχνετε συγκεκριμένες για τον πάροχο φιλοξενίας σας.

 • 1&1: Μεταφορά τομέων
 • Ένα μικρό πορτοκάλι: Αφήνοντας τον παλιό σας οικοδεσπότη και μετακινηθείτε σε ένα μικρό πορτοκαλί
 • Ένα μικρό πορτοκάλι: Βεβαιωθείτε ότι οι διακομιστές ονομάτων σας είχαν ρυθμιστεί σωστά
 • Bluehost: Μεταφορά μακριά από το Bluehost
 • Bluehost: Πώς να μεταφέρετε έναν τομέα
 • Bluehost: Μεταφορά Domain Registry στο Bluehost
 • Bluehost: Πώς να αλλάξετε τους διακομιστές ονομάτων σας
 • DreamHost: Μεταφόρτωση του ιστότοπού σας
 • DreamHost: Διακομιστές ονομάτων
 • DreamHost: Μετακινήστε το WordPress στο DreamHost
 • eHost: Πώς μπορώ να δείξω τον υπάρχοντα τομέα μου στον λογαριασμό μου?
 • Πάμε μπαμπά: Μετακινήστε τον ιστότοπό σας στο GoDaddy
 • Πάμε μπαμπά: Προεπισκόπηση του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας αρχεία κεντρικού υπολογιστή
 • GreenGeeks: Οδηγίες μετεγκατάστασης ιστότοπου Shared Hosting
 • GreenGeeks: Πώς μπορώ να δοκιμάσω τον ιστότοπό μου πριν αλλάξω το DNS?
 • HostGator: Άρθρα μεταφοράς ιστότοπου
 • HostGator: Πώς μπορώ να κινηθώ χωρίς διακοπή λειτουργίας?
 • HostGator: Προσωρινή διεύθυνση URL
 • HostGator: Μπορώ να μεταφέρω το τρέχον SSL μου στη νέα φιλοξενία μου?
 • HostPapa: Πώς να μεταφέρετε τον τομέα σας στο HostPapa
 • HostPapa: Ρύθμιση διακομιστή τομέα & ΜΕΤΑΦΟΡΑ
 • Σε κίνηση: Πώς να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας από έναν άλλο κεντρικό υπολογιστή στο InMotion Hosting
 • Σε κίνηση: Πώς να μετεγκαταστήσετε τον ιστότοπό σας από έναν άλλο κεντρικό υπολογιστή που χρησιμοποιεί το cPanel στο InMotion Hosting
 • Σε κίνηση: Πώς μπορώ να μεταφέρω ένα πιστοποιητικό SSL από την προηγούμενη εταιρεία φιλοξενίας μου?
 • JustHost: Μεταφορά μακριά από το JustHost
 • JustHost: Προώθηση ιστότοπου από τον παλιό κεντρικό υπολογιστή στο JustHost
 • JustHost: FTP, Μεταφόρτωση ιστότοπου
 • JustHost: Μετακίνηση φιλοξενίας και ελαχιστοποίηση του χρόνου διακοπής
 • JustHost: Διακομιστές ονομάτων
 • MyHosting: Μεταφέρετε το όνομα τομέα και τον ιστότοπό σας
 • Ιστότοπος5: Ένας άλλος οικοδεσπότης στον ιστότοπο5
 • SiteGround: Πώς να μεταφέρετε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας στο SiteGround
 • SiteGround: Πώς να μεταφέρω το υπάρχον όνομα τομέα μου στο SiteGround
 • SiteGround: Πώς να χρησιμοποιήσετε τον υπάρχοντα τομέα σας με το SiteGround
 • SiteGround: Τρόπος μεταφοράς του SSL από τον προηγούμενο κεντρικό υπολογιστή

συμπέρασμα

Η μετάβαση από έναν πάροχο φιλοξενίας στον άλλο μπορεί να είναι λίγο τρομακτική. Ωστόσο, τώρα που γνωρίζετε τα απαραίτητα βήματα για την επιτυχημένη πλοήγηση σε αυτήν τη μετάβαση, είστε έτοιμοι να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση για το πώς να προχωρήσετε.

Εάν έχετε κολλήσει με έναν οικοδεσπότη του οποίου οι υπηρεσίες έχετε ξεπεράσει ή εάν είστε απλώς έτοιμοι να δοκιμάσετε ένα πιο ισχυρό σύνολο λειτουργιών, μην αφήσετε τη διαδικασία μετακίνησης ενός ιστότοπου να σας εμποδίσει. Το κλειδί είναι να κοιτάξετε πριν κάνετε το άλμα, να κατανοήσετε τη διαδικασία, να λάβετε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε και να κάνετε τη μετάβαση αργά και σκόπιμα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map